Találatok a következő kifejezésre: A macskám a fülét, (51 db)

A macskámnak a füle alatt van valami bőrszínű vékony valami. Ez veszélyes lehet a macskámra?

Legjobb válasz: Nem veszélyes, az a hallóhártya / rezgõ hártya / és a szõrök által jut be a hang a fülkagyloba.

Nem veszélyes, az a hallóhártya / rezgõ hártya / és a szõrök által jut be a hang a fülkagyloba.

A macskámnak a füle mögött egy nagy seb van. (nem kivakarta). Mitől lehet?

A macskám n?stény, és kb 2,5 éves.

Legjobb válasz: lezuzhatta

lezuzhatta
kinti vagy benti cicus?
A kérdező hozzászólása: Kinti
Igen, úgy néz ki, beteg. Hogy mi a baja, azt orvos tudná megmondani. Vidd el hozzá!
Addigis pedig kamillával kenegesd a szemét. Nekünk sok cicával volt ilyen, de egyik sem pusztult el tõle, csak vidd dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Én el akarnám vinni orvoshoz csak ez az orvos nem normális, múltkor is 30.000Ft-ot kért el 2 injekcióért.Valamit csak tudok itthon is csinálni vele.
A kérdező hozzászólása: Bekentem neki kamillával.Csak fekszik egész nap.
Akkor menj másikhoz.
Az a gond, hogy ez nem egy sima kötõhártya gyulladás, ha ilyen rossz állapotban van. Erre nem fog használni a kamillalötyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kamillát felejtsd el örökre, és vidd el orvoshoz késlekedés nélkül.
A kérdező hozzászólása: Már jól van a macska, a szemével már semmi baj, eszik/iszik rendesen és menni is tud.


Macskáktól hogy lehet elkapni a gombás fertőződéseket? A macskám 2 fülén 1-1 kopasz folt található.

Mik a tünetek, ha az ember megfert?z?dött?

Legjobb válasz: Rajtad is foltok lesznek. Az én macskámnak a hasán hullott ki két helyen a szõr gomba miatt , én elkaptam és a hátamon 3db kb. 3 centi átmérõjû piros folt volt.

Rajtad is foltok lesznek. Az én macskámnak a hasán hullott ki két helyen a szõr gomba miatt , én elkaptam és a hátamon 3db kb. 3 centi átmérõjû piros folt volt.
De remélem a macskának kenitek orvos által adott gyógyszerrel.
mert ha nem abba bele is halhat a cica

Miert rangatozik a macskam arca, fule?

Kapott szurit mert meg van fazva (penicillint) es mikor hazaertunk elkezdte rangatni a fulet meg ugy az arcat. Azota azt csinalja. A gyogyszer miatt lehet vagy miert? Mert eddig nem csinalta.

Legjobb válasz: Azonnal hívd fel az orvost telefonon, vagy vidd vissza! Lehet allergiás reakció!

Azonnal hívd fel az orvost telefonon, vagy vidd vissza! Lehet allergiás reakció!

Kislányomon egyik pillanatról a másikra a fülén, teljesen a halló járatig hólyagos kiütések keletkeztek. Lehet az miatt hogy simogatott kutyát és macskát?

Kislányom 2,5 éves és az egyik nagymamánál a lakásban vannak a cicák, tehát nem most találkozott velük el?ször.

Legjobb válasz: Nekem gyerekem van,úgyhogy tudom hogy van olyan,hogy GYEREKÜGYELET. Vagy gyerekkoriba,vagy az orvosnál. Nem basztatjuk,de nem a net elõtt kéne válaszra várni,hanem menni...

Nekem gyerekem van, úgyhogy tudom hogy van olyan, hogy GYEREKÜGYELET. Vagy gyerekkoriba, vagy az orvosnál. Nem basztatjuk, de nem a net elõtt kéne válaszra várni, hanem menni...
Felmerült bennetek, hogy azt írta: egyik pillanatról a másikra, és az, hogy szombat van? Ha a kislánynak fáj is a füle, ez nem vészhelyzet így nem fog neki ugrani egyetlen egy orvos sem. Csak valami extra lelkiismeretes, de én olyannal még nem találkoztam. Biztos elfogja vinni dokihoz, de miért baj ha addig is informálódik!? Azt se egészen értem, miért kell bántani egy aggódó anyukát?
Nem biztos, hogy nem vinném el dokihoz...
És az már felmerült benned, hogy elviszed orvoshoz?
Voltatok vele velamerre? Hogy van a kiscsaj?
A kérdező hozzászólása: Kedves Emberek! Még szombat reggel voltam vele ügyeleten de nem tudta az orvos se meg mondani, hogy mitõl lehet. Ezért gondoltam, hogy vannak nálam okosabb és intelligensebb emberek akik tudnak segíteni. Bocsánat a kivételnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklõdést. Már sokkal jobban van. A Bõrgyógyászhoz csak péntekre kaptunk idõpontot.

Babaolajjal ki lehet tisztítani a macska fülét?

nem lesz baja?

Legjobb válasz: Macska fülébe nedvességet nem ajánlatos pakolgatni hacsak nem betegség áll fenn és azt is csak alapos orvosi tisztítás után lehet (fülcseppre gondolok itt). Mivel nem hangzott el hogy a cicád fülének lenne bármilyen baja, nem szükséges bármilyen nedves anyagot bejuttatnod a fülébe. Ha mindenképpen tisztítani szeretnéd (vannak cicák akiknek elkél a segítség ebben :) ), akkor sima fülpiszkálóval megteheted, nincs szükség extrákra :).

Macska fülébe nedvességet nem ajánlatos pakolgatni hacsak nem betegség áll fenn és azt is csak alapos orvosi tisztítás után lehet (fülcseppre gondolok itt). Mivel nem hangzott el hogy a cicád fülének lenne bármilyen baja, nem szükséges bármilyen nedves anyagot bejuttatnod a fülébe. Ha mindenképpen tisztítani szeretnéd (vannak cicák akiknek elkél a segítség ebben :) ), akkor sima fülpiszkálóval megteheted, nincs szükség extrákra :) .
Én nem próbálkoznék vele!
Eleget mosakszanak a cicak, nem?:-) En sose mostam sehogysem, ugyhogy nem tudom, tesz-e tole baja
Ne babaolajjal mosd, hanem langyos kamillateával. Az a bõrének is jót tesz.

Már többször is megfürdettem a macskám Neostomosan oldatból készült vízzel, de még mindig vakarózik. Leginkább a füle körül. Előtte másfajta macska sapont is használtam, ami állítólag elpusztítja az élősködőket. Nem tudom mit tegyek?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos, hogy bõrbetegség. Az én cicám fehérje allergiás, emiatt vakarja ki a pofáján, füle körül a szõrt. 8 hetes diéta után megszûnik, de ehhez speckó tápot kell neki adni és kerülni a csirke húst, plusz tejjel készült cuccokat.

Egyáltalán nem biztos, hogy bõrbetegség. Az én cicám fehérje allergiás, emiatt vakarja ki a pofáján, füle körül a szõrt. 8 hetes diéta után megszûnik, de ehhez speckó tápot kell neki adni és kerülni a csirke húst, plusz tejjel készült cuccokat.
Lehet, hogy fülatka, azért vakarja a fülét. Nem koszos/váladékos belül a füle?
probáld meg hogy megfürdeted és utána raksz rá valami Frontline-t
Vidd el állatorvoshoz :) Bár régen nekem volt egy macskám, detto ugyan ez, úgy kivakarta, hogy azon a kis területen szõr nem is volt. Aztán egyszer csak elmúlt teljesen. Mindenesetre a frontlinet énis ajánlom! :) )

Macskám sokat piszkálja a fülét és nagyon zsíros neki. Mi lehet a probléma, s mi a teendõ?

Sziasztok! Néhány napja vettem észre, hogy sokat piszkálja az egyik fülét 8 éves cicám, és olyankor a fejét is rázza. Ha én nyúlok hozzá neki, akkor is mozgatja, és legtöbbször olyankor is megrázza a fejét. Észrevettem, hogy a fülön kívül lévõ szõr összetapadt, ilyen barnás, kemény golyókat húztam le róla. Gondolom, fülzsír, mert belül is sokkal jobban látszik, mint a másik fülében. Úgy belenézve (elemlámpával világítottam bele), ameddig beláttam, elváltozás nincs, csak a vastag zsír. És ez a füle, ha nagyon-nagyon közel hajolok hozzá, picikét fura szagú. Nem büdös, csak nem szokványos, és a másik fülénél nem érezni. Amúgy piszkálni hagyja, meg nem non stop nyúlkál oda õ se, tehát fájdalma nincs neki, szerintem inkább csak kellemetlen. Persze lehet, fáj is, ezt nem tudom, de volt már beteg, rendes, erõs fájdalomnak van viselkedésbeli jele nála, ezt tudom. Most nincs, étvágyára, hangulatára nem hat ki. Több dolog is érdekelne ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Biztos, hogy fülzsír? Az enyémnek fülatkája volt, és neki is barna csomók voltak a fülében. Állatorvos takarította ki a nagyját, és adott rá fülcseppet, azt kellett naponta a fülébe nyomogatni, hagyni egy kicsit, és utána kitörölni zsepivel. Utána szépen kitisztult a füle. Az én cicám is sokat vakarta a fülét, meg rázogatta a fejét. De már teljesen elmúlt.

Biztos, hogy fülzsír? Az enyémnek fülatkája volt, és neki is barna csomók voltak a fülében. Állatorvos takarította ki a nagyját, és adott rá fülcseppet, azt kellett naponta a fülébe nyomogatni, hagyni egy kicsit, és utána kitörölni zsepivel. Utána szépen kitisztult a füle. Az én cicám is sokat vakarta a fülét, meg rázogatta a fejét. De már teljesen elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Figyelj, nem biztos, hogy fülzsír, csak az volt a logikus a színe és az állaga alapján, fülatkára nem gondoltam. Így utánaolvasva lehet, bizony. Esetleg annyit még meg tudnál mondani, hogy max. egy hét még belefér-e, hogy orvoshoz vigyem? És kutyára átterjedhet? Mert az is van, de errõl hirtelen még nem találtam infót, csak a kezelésrõl és a felismerésrõl.
A kérdező hozzászólása: S természetesen köszönöm!
Éppenséggel belefér. Én se tudtam sokat a fülatkáról, azt hittem a macskák füle alapból ilyen. Az én macskám meg faluról jött, és ott már szerintem születésekor összeszedte. Csak amikor más okból kifolyólag vittem el orvoshoz, akkor világosítottak fel, de ez már két éves kora körül volt. Persze jobb mihamarabb elvinni, nehogy baja legyen a hallásának. Nem tudom, hogy más állatról terjed-e. Egy idõben volt kutyám is, mikor már a macsek is megvolt, és nem terjedt át rá.
A kérdező hozzászólása: Én is csak most, ahogy említetted, kezdek ismerkedni a problémával. Olvasom, hogy gyenge immunrendszer is kihozhatja, az enyém nemrég mûtét elõtt és lábadozáskor eléggé kivolt, akkor lehet, az hozta ki. Már találtam házipraktikákat, amikrõl tudom is biztosan, hogy nem árthatok vele neki, azok közül igyekszem is alkalmazni valamit az elkövetkezõ pár napban, aztán irány a doki. Köszönöm.

Mit csináljak a macskám fülével? (kép)

http://www.kepfeltoltes.hu/121022/F_nyk_p-0032_www.kepfeltol..

Legjobb válasz: Másik állatorvos. Ez kivakarás nem? Nincs neki fül atkája? Magától nem lesz ilyen a füle. Neogranormon, de csak vékonyan, és figyeld, hogy mosdja le a mancsával.

Másik állatorvos. Ez kivakarás nem? Nincs neki fül atkája? Magától nem lesz ilyen a füle. Neogranormon, de csak vékonyan, és figyeld, hogy mosdja le a mancsával.
Ilyen már az én cicusomnak is volt, nekünk adott rá kenõcsöt és sok-sok tanácsot az állatorvos, szóval javaslom, hogy keress fel egy másik állatorvost.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Szerintem rüh. Orvoshoz, de addig is Betadin.
Nem hiszem hogy rühes. Szerintem csak megsérült valahol, vagy tényleg kivakarta. Köröm virág krém is jó rá. Az én cicámnak is volt, és elmúlt pár nap alatt tõle.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi!:)
Hintõpor nem jó rá. Betadin, aloe vera növény, neogranormon jó rá.
A kérdező hozzászólása: Köss!Meg próbálom bekeni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!