Találatok a következő kifejezésre: A macskám, 1 hete (8 db)

Az igaz, hogy új helyen a macskát 1-2 hétig a ázban kell tartani, hogy ne csavarogjon el?

Az enyém majd meg?rül, úgy ki akar menni. Engedném, de mi van, ha nem jön vissza, és közben el kell mennem itthonról?

Legjobb válasz: Nem új gazdi vagyok, a ház az új.

inkább 4-5 hétig. Csak aakor engedd ki, amikor már két hete láhatóan otthon érzi magát, akko ris macskabilétával! A régi helyen beszéld meg, hoyg hívjanak fel, ha megjelenne!
Hát igen, egy hetet valahogy ki kell bírnia a cicusnak, és mehet tovább vadászni.
A kérdező hozzászólása: Nem új gazdi vagyok, a ház az új.
mi mikor költözünk õt hoztuk át utoljára.... a kocsi már nem tetszett neki... aztán behoztuk, becsuktuk az ajtókat, ( a házban volt elõtte macska az elõttünk lakóknak) ment körbe és nyávogott hangosan... mintha sírt volna... nem tudom... nem tetszett neki. Aztán pár óra után kiengedtük, vissza jött nem volt probléma. imádtam ezt a macskát, és imádott az elõzõ háznál élni, lakni, nem is ment messzire soha. aztán 3. nap jött haza a barátom, és mondta hogy ott fekszik a fûben, a ház elõtt. valaki elütötte. nem kívánom senkinek azt az érzést... már akkor tudtuk, hogy nem kellett vna költözni. így utólag lehet érezte a bajt, és azért sírt annyit. úgy sajnálom. meg sem mertem nézni... :( te vigyázz a tiedre nagyon!
A kérdező hozzászólása: Ajjaj, akkor szenvedni fog szegényke. Megszokta, hogy napközben kint van, meg van társasága, itt meg egyedül lesz napközben bezárva. Holnap már be kell mennem dolgozni. Úgy sajnálom. Most is ül az ablakban, és vágyakozva néz ki. Persze inkább szenvedjünk pár hetet, mint hogy eltûnjön.
utolsónak : írta, hogy régi gazdi, csak költöztek... egy kiscicával más, mint egy kifejlett állattal, akinek megvannak a körbejárt helyei, szinte napi rutinnal.
Hát én ilyet még nem tapasztaltam. sok macskám volt már, mindet kb 2 hónaposan hoztuk el, egyik se akart visszamenni a régi otthonába (pár utcányira), pedig egy napra se voltak bezárva.
póráz ;)
Azért akar kimenni, mert menne haza. A régi helyre. Ismertem macskát, aki 30 km-rõl hazajött. Olyat is, aki évekig visszajárt 3 km-re, mindig vesszavittték, és visszajött. Egyelõre semmiképp nem mehet ki, felügyelettel sem. Majd megszokja, és ezt fogja otthonának tekinteni. Ha mejd késõbb kimehet, akkor is viseljen bilétát a nyakában a telefonszámoddal, hoyg ha elvész, hazaindul a régi helyre tudjanak értesíteni. Sok idõ, a macska nehezen felejti el a régi helyet, és elindul, hoyg megkeresse.
Igaz. Mi kölöztünk így macskával, szépen megszokta. Kb. 3 hétig NE engedd ki! Pórázon se!
Nem muszály a házban de persze valahol zárva kell tartanod amíg megszokja, hogy te vagy az új gazdija és utána nem fog elmenni bátran szabadon hagyhatod de én a te helyedben egy hónapig is zárva tartanám.
Úristen akinek elütötték a macskáját az a középkorból ragadt itt vagy mi? Nem költözni nem kellett volna, hanem kiengedni... Nem gondolod, ha megérzi, hogy õt elütik, nem megy ki az útra? Jézus ereje....

SZILIKA macskaalmot vettem. Mi errõl a véleményetek? Az utasítás szerint 2 macseknak 2 hétig jó. Nekem 2 európai macsekom van és 1 hétig tudtam használni, mert a macsekok büdösek lettek az alom kotorászása miatt.

Legjobb válasz: Mi is szilika gél almot használunk, bár nem úgy, ahogy azt a leírás tartalmazza. Nem túl gazdaságos így, de az tuti, hogy szagtalan. Én mindig kiszedem ebbõl is a pisit/kakit azonnal, amint bele kerül.

Mi is szilika gél almot használunk, bár nem úgy, ahogy azt a leírás tartalmazza. Nem túl gazdaságos így, de az tuti, hogy szagtalan. Én mindig kiszedem ebbõl is a pisit/kakit azonnal, amint bele kerül.
A kérdező hozzászólása: a kakit ki tudod dobni belõle, de a pisit, mivel ez a szilika nem csomósodik, hogyan dobod ki??A pisi végül is az alom alján összegyûlik és amikor a macsek kaparászik benne, a lába pisis lesz.Ezért lettek büdösek, pisiszagúak.Nagyon nem gazdaságos.Az igaz, hogy a lakásban nem volt pisiszag, de a büdös, pisislábú macsek rád is, meg a bútorokra is felmászik.
Elsõ és egyetlen válaszoló vagyok :) Az én macsekom mindig egy helyre pisil, utána pedig nem kaparja szét, tehát szerencsére simán ki tudom válogatni a pisis részt. Bele sem lép, úgyhogy az õ lábikója nem lesz pisi szagú :)
A kérdező hozzászólása: minden macsek rejti a produktumát(kaki, pisi)ezért igyekszik bekotorni, eltakarni, kivéve a kandúrt, amikor a territóriumát jelöli./olvasd Csányi Vilmos professzor írásait/A szilika nem csomósodik, a pisit átengedi, a szagot elfedi, a pisi az edény alján elterül.Ha nem csomósodik, ha nem szívja be a pisit, hogyan válogatod ki-egyenként??-, hogy pisis kidobom, nem pisis megtartom??Közben a pisi az edény alján folydogál.
Érdekes módon nekem nem folydogál az edény alján az eredmény :) Elég vastagon rétegzem a szilikagélt, és mivel csak az edény egyik csücskébe pisil a cica, így azt a sarkot ürítem ki :)


1 hétre Tunéziába elvihetem a macskáim (at)?

Legjobb válasz: Miket kell beszerezni, hogy nekünk és neki(k) is jó legyen?

A kérdező hozzászólása: Miket kell beszerezni, hogy nekünk és neki(k) is jó legyen?
Csak lebeszélni tudlak róla, szegények nagyon rosszul éreznék magukat. Nem tudom, Tunézia beletartozik-e, de pár országban vérteszt is kell ahhoz, hogy bevidd az állatot és a teszt után fél évet kell várniuk. Semmi értelme, otthon sokkal jobban éreznék magukat.
Minden válaszolónak igaza volt, semiképp ne vidd õket! Inkább arra az egy hétre bízzál meg valaki ismerõst, hogy naponta egyszer menjen el a cicákhoz, etesse meg õket és tegye tisztába.
én azt olvastam valahol, hogy a macska nagyon rosszul viseli a helyváltoztatást, ezért nem is szokták vinni nyaralásra! szerintem amúgy is baromság állatot nyaralni vinni!!!
ezt ugye nem írtad komolyan. egyrészt ezekben az országokban álltalában tilos állatot a szállodákba bevinni. Az állatok külföldre (ez eun belül is érvényes) szállításához, kell állat útlevél, amit az állatorvos állít ki ha be vannak chippelve az álaltok és oltva. a repülésnél ha nagyobb helyen kell tárolni, mint ami befér az ülés alá akkor fel kell adni. egymacska nem olyan mint a kutya, hogy elsétálgat melletted, a macska helyhez kötött, ha bezárod a szálloda szobába, szétkarmol mindent, mert meg lesz ilyedve, egésznap meg gondolom nem akarsz vele üöcsrögni a szobában. egy kutyát sem vinnék tunézíába, 40 fokba, szerencs´telen állat csak szenvedne, és menne veled a sivatagba?
Szerintem annak kellene utánajárni, hogy Tunéziába milyen feltételekkel lehet állatot bevinni. Milyen azonosítóval, oltásokkal, orovosi igazolásokkal, milyen körülmények között lehet bevinni, ha egyáltalán lehet. Angliába pl úgy tudom, hogy karanténban is kell hagyni õket két hétre, akkor is, ha megvan minden papír. Szóval egyáltalán nem egyszerû állatot vinni sehova.
Elviheted, de lehet, hogy nem viselnék túl jól... Ha viszed: Mindenekelõtt oltás!!! Szállítókosár mindnek külön, megszokott kaja, nekik is csak palackozott vizet adj szeintem, állatbarát szálloda keresése, és én biztosan nem engedném ki õket, max az erkélyre... Ami majd nektek is kell: fertõtlenítõ és sebhintõpor. És lehet, hogy oltási könyv-másolat is kell majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor asszem nem viszueem õket!!!
A kérdező hozzászólása: Bocsi a helyesírásért! Macská(i)m-at?
Állatútlevél valószínûleg kelleni fog, és arrafelé egy csomó egzotikus betegséget összeszedhetnek, szóval MINDENKÉPPEN beszélj az állatorvosoddal, mielõtt belehalnak a kiruccanásba. Szúnyogcsípéssel is elkaphatnak akármit, szóval nem vicc.
Két cicánk van. Valamelyik utazásunknál az egyiket ismerõs cicásnál hagytuk, a másikat cica panzióban. Mire visszajöttünk, a panzióba adott lelki beteg lett, a másik pedig nagyon komoly szervi tüneteket produkált, alig tudták megmenteni az életét (pedig megbízható, macskákhoz értõ hölgyhöz került). Azóta soha, sehova...mindketten itthon maradnak és egy ismerõs lány feljár hozzájuk minden nap. Évek óta semmi gond nincs ezzel a módszerrel. Ja, és a két cica nem egymás nélkül lett ilyen, nem kimondottan barátok. Hatalmas stressz nekik a környezetváltozás, ilyenkor már a gazdi sem számít.

Hogy lehet leszoktatni erről a macskát? Gyorsan kéne segítség mert 2 hét múlva Olaszországba megyünk 1 szállodába.

Nos AZ lenne a kérdésem h a macskám miért kaparja a szekrényeket?Hogyan lehetne róla leszoktatni?

Legjobb válasz: a cica a körmeit koptatja ezzel a módszerrel. a kisállat felszerelés boltokban lehet kapni körömvágó ollót vagy csipeszt az állatok számára, egy olyat kell beszerezni. ha lecsíped vele a karma hegyes, olykor már kampóként visszaforduló végét, abbahagyja. kellemetlen neki, hogy mindenbe beleakad, és ezért szeretné lekoptatni... a régi jó állati ösztön.

a cica a körmeit koptatja ezzel a módszerrel. a kisállat felszerelés boltokban lehet kapni körömvágó ollót vagy csipeszt az állatok számára, egy olyat kell beszerezni. ha lecsíped vele a karma hegyes, olykor már kampóként visszaforduló végét, abbahagyja. kellemetlen neki, hogy mindenbe beleakad, és ezért szeretné lekoptatni... a régi jó állati ösztön.
megint én. a egyre több szálloda enged be állatot is - ez szerepel a leírásban amit az utazási iroda vagy a honlap megad. mi is vittük már a kutyut, és útlevéllel, chippel lehet csak külföldre vinni - jól tudja az elõttem szóló :) nem biztos, hogy ellenõrzik, de ha kérik és nincs meg, el is kobozhatják az állatot - ilyet is hallottunk már.
A kérdező hozzászólása: Ja és van útlevele, chipje, oltásai stb..és igen beengedik
vegyél neki kaparófát.
Állatot alapjáraton nem lehet szállodába vinni. Az is kérdés, hogy az országba milyen feltételekkel (oltások, chip, állatútlevél, orvosi igazolás, stb.) engedik be, illetve beengedik-e egyáltalán. Szerintem jobb, ha rábízzátok valakire amíg nyaraltok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Indulunk.^^ De sajna mindig kapar.::( De má nem annyit

A macskám, Axel 1 hete kiesett az első emeletről. Milyen stresszhatás éri ilyen esetben?

A macskám Axel 3 éves ivartalanított és nagyon szeretni való 1 hete kiesett az 1. emeleti lakásunkból. Igaz, hogy ilyen esetekben a cicák sokkot kapnak, megvadulnak, elbújnak, nem tudják mit csinálnak, hová mennek, csak félelmükben elbújnak? Mikor múlik el a sokkhatás, el?bújnak valamikor? Kb. mikor, milyen messzire mennek és van-e rá remény hogy maguktól is visszatalálnak? Ma pl. azt hallottam, hogy akár depresszióba is eshetnek. Az mit jelent az ? esetükben??? Ja és persze a plakátokon már túl vagyok, viszont még éjszakánként cincogok a környéken.

Legjobb válasz: Az én cicám a 4.-rõl esett ki,bár igaz,hogy õ nem tudott elszaladni,csak feküdt és vér jött a szájából!Én persze frászt kaptam és rohantam vele az orvoshoz!Kiderült,hogy leszakadtak a rekeszizmai,azt mondta a doki,hogy ha megéri a reggelt,akkor megmarad.Egész éjjel ott kuporogtam mellette,reggelre jól lett:ivott meg tudott lassan menni.Megmaradt!Nem láttam,hogy baj lenne a fejében...Szerintem a tiédnek egy emelettõl kutyabaja sincs,csak elcsavargott.Bízz benne,hogy ha "elvégezte a dolgát",akkor hazajön!

Az én cicám a 4.-rõl esett ki, bár igaz, hogy õ nem tudott elszaladni, csak feküdt és vér jött a szájából!Én persze frászt kaptam és rohantam vele az orvoshoz!Kiderült, hogy leszakadtak a rekeszizmai, azt mondta a doki, hogy ha megéri a reggelt, akkor megmarad.Egész éjjel ott kuporogtam mellette, reggelre jól lett:ivott meg tudott lassan menni.Megmaradt!Nem láttam, hogy baj lenne a fejében...Szerintem a tiédnek egy emelettõl kutyabaja sincs, csak elcsavargott.Bízz benne, hogy ha "elvégezte a dolgát", akkor hazajön!
nekem az elsõ cicámnak hobbija volt hogyha nem figyelünk rá kiugrik a másodikrol utánna mindig a pincébe volt de õ ugyanojan jókedvû maradt!!

Van egy macskám aki kb 2-3 hónapja költözöttbe a házunkba. Kb.1 hónapja többet eszik, mindenkitől fél és kicsit nagyobb lett a hasa és a mellbimbói megduzzadtak. Terhes lehet? Ha terhes akkor hányadik hét körül járhat?

Legjobb válasz: Vemhes igen!!!!! Vidd el állatorvoshoz, ultrahangra. Szerintem úgy a 1 hónapja vemhes lehet.:) Sok sikert a kis cicákhoz.:D Milyen fajták lesznek?:) Szép az anyuk?:)

Vemhes igen!!!!! Vidd el állatorvoshoz, ultrahangra. Szerintem úgy a 1 hónapja vemhes lehet.:) Sok sikert a kis cicákhoz.:D Milyen fajták lesznek?:) Szép az anyuk?:)
Terhes!ilyenkor védelmezi magát..
OFF:A macska nem terhes, vemhes. Vagy népiesen: hasas. És nem szülni fog, hanem fialni.ON
A kérdező hozzászólása: Szia!Keverék cicák lesznek szerintem :) mert nemtudom hogy ki lehet az apjuk.Szép az anyjuk :)
Szia! Ha nem szeretnél babázni, még elviheted ivartalaníttatni. Ha szeretnél, akkor is javaslom, szoptatás után, hacsak nem szeretnél fél évente újabb kölyköket.
Jó... vemhes....Tök8 hogy hogy nevezzük a családban!tök jó h mások javítgatni járnak ide -.-'''''

Terhességem 7. hetében múlt szombaton bevéreztem, tegnap missed. Ab-om volt.2 kutyát, és 1 macskát tartok. Elképzelhető, hogy toxoplazmózis okozta a vetélést? Az orvos annyit mondott csak, hogy nem volt életképes a petesejt.

Legjobb válasz: Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.

Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.
Szia! Elõször is sajnálom, én is átéltem már ezt az érzést. Valószínû nem volt életképes a sejt, vagy nem megfelelõen ágyazódott be, esetleg a kromoszómákkal lehetett gond.Ilyenkor csak találgatni lehet.A toxoplazma vizsgálatot megcsináltathatod, beszéld meg az orvosoddal, egy vérvétel az egész, és kiderül, hogy ez is közrejátszott e. Nagyon sok erõt kívánok a lábra álláshoz, és a folytatáshoz! 11 hetes km.
Nem tartom valószínûnek, annak megfázáshoz hasonló tünetei vannak, sztem észrevetted volna. Gondolom már régóta vannak háziállataid, lehet, hogy már évekkel ezelõtt átestél a toxoplazmózison, ebben az esetben már védett vagy, nem kaphatod el újra. Viszont az is igaz, hogy ha kint (is) tartod az állataid, bármikor megfertõzõdhetnek, és te is bármikor elkaphatod, ha eddig még nem történt meg. Néhány fontos higiéniai szabály betartásával kivédhetõ a fertõzés (simi után kézmosás, almot ne te takarítsd, ne aludj együtt velük, ne puszilgasd), illetve úgy tudom, terhesség alatt lehet kérni erre vizsgálatot, és talán még az állataidat is meg lehet vizsgáltatni. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átestem ezen 9 hetesen :( Nálunk genetikai rendellenesség volt az ok, azzal vigasztaltak, hogy jobb ez, mint egy súlyosan beteg baba... Egyébként nekem is volt akkor egy öreg cicám, de õ nem tehetett semmirõl...
Mióta tartasz kutyát, macskát? Ha nem pár hónapja kezted akkor valószínübb hogy már rég túlestél rajta és védett vagy! Amúgy tényleg csak egy vérvétel az egész. Szerintem valószínübb a bágyazódási és/vagy kromoszóma rendellenesség. Nekem 2 egészséges gyerek után volt missed Ab.-m a 10. héten. Gyerek korom óta tartunk macskát.Most is van kettõ.Eszembe sem jutott hogy miattuk lehetett.
Szia! Sajnálom ami történt, nekem novemnerben volt missed abom.Sajnos aszövettanbol nem negyon fogsz megtudni semmit mert az orvosok ha nem genetikai okot látnak nem mondanak semmit. Én ugy tudtam meg a szövettan eredményét hogy egy ápolónö rokonommal leforditattam amiböl nekem kiderült hogy valami gyulladás okozta a vetélést.ezt persze az orvos nem mondta.az a gond hogy egy vetélésel nem nagyon foglalkoznak mivel azt mondják hogy egy bár kivel megeshet.sok sikert a következöhöz és próbálj türelmesnek lenni.tudom hogy nehéz
Nagyon sajnálom, sajnos mi is átestünk ezen. Nem hinném, hogy ez a kutya-macska dolog miatt lett volna, ilyenkor általában valamilyen genetikai eltérés miatt mennek el. Szívhangotok volt már? Ha nem, akkor szinte biztosan ez a gond, ha volt, akkor inkább a nyálkahártya, méh stb, vaamiért tökéletlen volt a beágyazódás vagy a sejtosztódás.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, kicsit jobb a lelkemnek, hogy talán nem a kedvenceim miatt történt. Jövõ pénteken talán a szövettanból többet tudok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Évek óta megvannak a kedvenceim, van kertünk, de bejárnak a lakásba. Azért merült fel ez a gondolat, mert keresem az okokat.. 35 éves vagyok, és 1. babó lett volna..
A kérdező hozzászólása: A szívhangig el sem jutottunk, már a 6. héten elhalt, azon a héten épp nem voltam orvosnál. a 7.en kezdett kilökõdni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!