Találatok a következő kifejezésre: A macskám, 1 (85 db)

A Fritz a macska 1. része nem jelent még meg DVD-n Magyarországon?

Szeretném megszerezni az 1. részt is dvd-n, mert a 2. rész (Fritz a macska kilenc élete) hamarosan meglesz, de eddig akárhol kerestem sehol nem találtam az első részről dvd rendelhetőségi lehetőséget, ami azért érdekes, mert a letöltő oldalakon van dvd ripes letöltés és ugye szinkronizálták is, mégsem lehet sehol sem meglelni dvd-n bezzeg a külföldiek simán megszerezhetik az első részt is, ami ráadásul még vágatlan és fel van javítva a hangja (72-es rajzfilm, nem mai már):

Sok ha egy doboz konzervet eszik meg a macskám 1 nap alatt?

Most,hogy jön a hideg állandóan láb alatt van és várja a kaját, átlagosan 1 doboz konzervet eszik,de alkalmanként változik ,hogy mit eszik (nem mindig konzervet kap).

Legjobb válasz: Nem sok.Érzi,hogy jön a hideg,télen az én cicáim is többet esznek.

Nem sok.Érzi, hogy jön a hideg, télen az én cicáim is többet esznek.
Nem gond most télre nekem kinyalja a tálat a cicám :)
télre gyûjti a zsírt, ez természetes a cicáknál :)
Az én cicám is megeszik naponta egy konzervet... Már így is elég dagi pár nap és garfield szinten lesz =D
Kéne neki a konzerv mellé és jobb minõségû száraz táp is. A konzervekben nincs sok vitamin, bár attól függ milyet adsz neki. De szárazban olcsóbb jó minõségût venni és a gyomrának is jó, meg a fogainak, ha nem csak nedveset eszik. Így nem sok egy konzerv, de ha kapna szárazat, akkor kb. fél elég lenne neki.

A macskámnak (1 éves) picit nőtt a hasa, arra gondoltam terhes, de azóta mindig folyása van, volt barna, most fehéres, nem tudom mi ez, lehet hogy valami baj van? Mi lehet ez?

Furcsa hangokat is szokott kiadni, ilyen mély és hangos, csak 2szer hallottam ilyet t?le, egyébként csendes cica. A másik macskámmal egyid?sek, ? is gömbölyödni látszik, de nincsenek ilyen gondjai.

Legjobb válasz: lehet hogy tüzel :)

lehet hogy tüzel :)
Ha 2 lánycicád is van, sürgõsen ivartalaníttasd õket, különben úgy elszaporodnak majd a macskák nálatok, hogy nem gyõzitek "eltüntetni" õket :( Annyi cicát nem lehet elajándékozni, amennyivel 1-2 éven belül "megajándékoznak", hidd el. Ha szereted az állatokat, tedd meg. Amúgy tutira tüzel a cicád, akkor csinálják ezt.


Miért kell a macskának 1 éves koráig kölyökmacska kaját adni?

Nem tudom pontosan mennyi idõs lehet a cica, augusztusban keveredett hozzánk. Akkor szinte elfért a tenyeremben. Most már teljesen felnõtt méretû. A kajás dobozon az van, hogy egy éves koráig ezt kellene neki adni. Ti mikor tértetek át a felnõtt macskatápra ?

Legjobb válasz: Mi is maximum 3-4 hónapos koráig adtunk neki kölyöktápot:) marketing az egész, hogy a vásárlók minél tovább vegyék a drágább kölyökkaját :)

Mi is maximum 3-4 hónapos koráig adtunk neki kölyöktápot:) marketing az egész, hogy a vásárlók minél tovább vegyék a drágább kölyökkaját :)
Szerintem folos egeszen 1 eves koraig adni neki. Nalunk is volt ilyen de fel eves koraig kb hogy a szarazra ra szoktassuk. Meg nalunk nagyom sok maradekot kaptak ahogy ugye bar regen is voltak tartva es nagyon jol vannak es sokaig elnek/tek a macskaim.
Száraz tápból nem drágább a kölyök. A fõ különbség, hogy magasabb a kalóriatartalma, mert egy kölyöknek kell a növéshez, egy ivarérett macskának már nem kell annyi energia. Amíg növésben van, addig érdemes azt a kölyöktápot adni, és egy 3-4 hónapos macska még garantáltan nõ. Ha már most átlagos felnõtt macska méretû, akkor jó nagy lesz teljesen kifejlett korára. Ha drágállod a tápot, vehetsz neki csirkeszívet, aprólékot, ilyesmiket a hentesnél.
Nos a marketingen és a növekedésen kívül a legfõbb oka az hogy a macskáknak 1 éves korában fejlõdik ki teljesen az emésztésük. A rendes macskaeledelben pedig lehetnek olyan anyagok amiket a kismacskák még nem tudnak megemészteni és csúnya hasmenést kaphatnak tõle amit állatorvos nélkül valószínû hogy nem élnek túl. Tapasztalatból mondom egyszer erre én is ráfáztam.
Mi az a bakmacska egy gyerek gyilkos?
ma 00:51 Igen. A kandúr elpusztítja a kölyköket.
kb két hónap a vemhességi idõ, készüljetek rá, hogy nemsokára meg fog elleni .. a kandúrok tényleg megölik a kiscicákat, de ha együtt nõtt fel a nõsténnyel, akkor nem biztos... nálunk is mindig volt vegyesen nõstény és kandúr is, de soha nem bántották a kölyköket
Az 1-2 hónap elég tág idõ...A vemhességi idõ 62-67 nap átlagosan, de ha nem tudod a fedezés idejét akkor az ellés dátumát se tudod kiszámítani.Jobb lett volna az ivartalanítás, de a kandúrt ki is golyóztathatod és úgy nem lesz vele baj, bár nálunk a kandúrok is kedvesek a kicsikhez.
azért nem mindegy hogy 1 vagy 2 hónap... mert ha 1 akkor még ráérsz de ha 2 akkor már kevés az idõ
ha eszreveszed hogy nagyon nyavog , keresi a helyet, kulonitssd el a bakmacskatol ...

Az igaz, hogy új helyen a macskát 1-2 hétig a ázban kell tartani, hogy ne csavarogjon el?

Az enyém majd meg?rül, úgy ki akar menni. Engedném, de mi van, ha nem jön vissza, és közben el kell mennem itthonról?

Legjobb válasz: Nem új gazdi vagyok, a ház az új.

inkább 4-5 hétig. Csak aakor engedd ki, amikor már két hete láhatóan otthon érzi magát, akko ris macskabilétával! A régi helyen beszéld meg, hoyg hívjanak fel, ha megjelenne!
Hát igen, egy hetet valahogy ki kell bírnia a cicusnak, és mehet tovább vadászni.
A kérdező hozzászólása: Nem új gazdi vagyok, a ház az új.
mi mikor költözünk õt hoztuk át utoljára.... a kocsi már nem tetszett neki... aztán behoztuk, becsuktuk az ajtókat, ( a házban volt elõtte macska az elõttünk lakóknak) ment körbe és nyávogott hangosan... mintha sírt volna... nem tudom... nem tetszett neki. Aztán pár óra után kiengedtük, vissza jött nem volt probléma. imádtam ezt a macskát, és imádott az elõzõ háznál élni, lakni, nem is ment messzire soha. aztán 3. nap jött haza a barátom, és mondta hogy ott fekszik a fûben, a ház elõtt. valaki elütötte. nem kívánom senkinek azt az érzést... már akkor tudtuk, hogy nem kellett vna költözni. így utólag lehet érezte a bajt, és azért sírt annyit. úgy sajnálom. meg sem mertem nézni... :( te vigyázz a tiedre nagyon!
A kérdező hozzászólása: Ajjaj, akkor szenvedni fog szegényke. Megszokta, hogy napközben kint van, meg van társasága, itt meg egyedül lesz napközben bezárva. Holnap már be kell mennem dolgozni. Úgy sajnálom. Most is ül az ablakban, és vágyakozva néz ki. Persze inkább szenvedjünk pár hetet, mint hogy eltûnjön.
utolsónak : írta, hogy régi gazdi, csak költöztek... egy kiscicával más, mint egy kifejlett állattal, akinek megvannak a körbejárt helyei, szinte napi rutinnal.
Hát én ilyet még nem tapasztaltam. sok macskám volt már, mindet kb 2 hónaposan hoztuk el, egyik se akart visszamenni a régi otthonába (pár utcányira), pedig egy napra se voltak bezárva.
póráz ;)
Azért akar kimenni, mert menne haza. A régi helyre. Ismertem macskát, aki 30 km-rõl hazajött. Olyat is, aki évekig visszajárt 3 km-re, mindig vesszavittték, és visszajött. Egyelõre semmiképp nem mehet ki, felügyelettel sem. Majd megszokja, és ezt fogja otthonának tekinteni. Ha mejd késõbb kimehet, akkor is viseljen bilétát a nyakában a telefonszámoddal, hoyg ha elvész, hazaindul a régi helyre tudjanak értesíteni. Sok idõ, a macska nehezen felejti el a régi helyet, és elindul, hoyg megkeresse.
Igaz. Mi kölöztünk így macskával, szépen megszokta. Kb. 3 hétig NE engedd ki! Pórázon se!
Nem muszály a házban de persze valahol zárva kell tartanod amíg megszokja, hogy te vagy az új gazdija és utána nem fog elmenni bátran szabadon hagyhatod de én a te helyedben egy hónapig is zárva tartanám.
Úristen akinek elütötték a macskáját az a középkorból ragadt itt vagy mi? Nem költözni nem kellett volna, hanem kiengedni... Nem gondolod, ha megérzi, hogy õt elütik, nem megy ki az útra? Jézus ereje....

1. megsózzák a macskának a tejfölt 2. nem jó az alvó macskát felkelteni 3. kapaszkodik, mint a körmetlen macska 4. könnyű macskát egérrel szoktatni 5. ha nincs otthon a macska cincognak az egerek?

mit jelentenek ezek a szólások??

Legjobb válasz: 3./ Erõlködik,de nem megy semmire 5./ Ha nincs otthon,aki parancsol,akitõl félni szoktak,meglazul a fegyelem 4./ Nem nehéz olyan munkára rávenni valaki,amit maga is szeret,és szívesen végez 1./ Ha valakit távol akarnak tartani valakitõl vagy valamitõl, akkor elveszik a kedvét 2./ Veszélyes dolog a szunnyadó indulatokat felkorbácsolni

3./ Erõlködik, de nem megy semmire 5./ Ha nincs otthon, aki parancsol, akitõl félni szoktak, meglazul a fegyelem 4./ Nem nehéz olyan munkára rávenni valaki, amit maga is szeret, és szívesen végez 1./ Ha valakit távol akarnak tartani valakitõl vagy valamitõl, akkor elveszik a kedvét 2./ Veszélyes dolog a szunnyadó indulatokat felkorbácsolni

Lehetséges az, hogy a macskám csak 1 kicsit fialjon?

Már 1 nap eltelt, és még mindig csak 1 cicája van. Lehet, hogy koraszülött?

Legjobb válasz: Persze lehetséges, fõleg ha fiatal az anya macska. Milyen most az anya macska? Jól van? Nem tûnik betegnek? Ürül belõle valamilyen váladék? Ha büdös, zöldes, furcsa színû váladék ürül belõle akkor ott gond van. Szoptatja a kis cicáját? Van elég teje? Orvos mikor látta? Jó lenne ha ki tudnád hívni az állatorvost vagy el tudnád vinni hozzá az anyát és a kicsit is. Õ meg tudná nézni, megvizsgálja, esetleg uh-n is megnézi a hasát, hogy nincs-e benne elakadva még kiscica. De ha jól van az anya macska, nem bágyadt, láthatóan nincsenek fájdalmai akkor valószínû nincs semmi baj.

Persze lehetséges, fõleg ha fiatal az anya macska. Milyen most az anya macska? Jól van? Nem tûnik betegnek? Ürül belõle valamilyen váladék? Ha büdös, zöldes, furcsa színû váladék ürül belõle akkor ott gond van. Szoptatja a kis cicáját? Van elég teje? Orvos mikor látta? Jó lenne ha ki tudnád hívni az állatorvost vagy el tudnád vinni hozzá az anyát és a kicsit is. Õ meg tudná nézni, megvizsgálja, esetleg uh-n is megnézi a hasát, hogy nincs-e benne elakadva még kiscica. De ha jól van az anya macska, nem bágyadt, láthatóan nincsenek fájdalmai akkor valószínû nincs semmi baj.
Nekem volt egy fekete házicicám és õ minden évben egy cirmos nõstény cicának adott életet.Ezt 3x megcsinálta aztán sajnos eltünt az anyamacskánk.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére már minden rendben van azóta, 4 cicája van, de a másik 3 csak 1 nap múlva született meg. Köszi a választ!

Ha a macska a talpára esik, a vajaskenyér meg a vajas felére, akkor 1 vajas kenyér a macska hátára kötve?

Legjobb válasz: jajj gondolkodj már egy picit. a macska természetesen lebeg. hogy milyen magasan, az a macska és a vajas kenyér méretétõl függ

jajj gondolkodj már egy picit. a macska természetesen lebeg. hogy milyen magasan, az a macska és a vajas kenyér méretétõl függ
a vajaskenyér csak azért esik a vajas felére mert a vajas fele nehezeb és lehúzza..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!