Találatok a következő kifejezésre: A macskáknak éjjel (2 db)

A macskáknak este, éjjel miért, illetve mitől világít a szemük?

Legjobb válasz: A retina mögött van egy fényvisszaverõ réteg, ami visszatükrözi a fénysugarakat. Ezeket a visszatükrözött sugarakat újra érzékeli a szem, ezért jobban látnak a sötétben. Részletes leírás: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=4973

A retina mögött van egy fényvisszaverõ réteg, ami visszatükrözi a fénysugarakat. Ezeket a visszatükrözött sugarakat újra érzékeli a szem, ezért jobban látnak a sötétben. Részletes leírás: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=4973

Kezdő vagyok a macskákban a következő lenne a problémám a macskánk amikor hazaérek és onnantól egészen addig ameddig a párom haza nem ér addig non stop nyávog, akkor is ha enni kap. Éjjel felkelt, mellénk bújik ott ha neki kényelmes elhallgat?

Legjobb válasz: Elõször is mit kap enni az a cica? Nagyon nem mindegy, mert egy rossz minõségû kajától (pl whiskas), aminek a tápanyagtartalma 0, éhes marad. Ha el akarjuk szeparálni pár helyiségtõl, érdemes olyan spray-t venni, aminek a szagát nem szeretik és azzal befújni mondjuk a szobaajtónál, küszöbnél. Egyébként szerintem túl sokat van egyedül a cica, nyilvánvalóan unatkozik, majd pedig a figyelmedet akarja kivívni a nyávogásával. Nem tudom mennyi idõs a cica, de ha tényleg sokat van egyedül, javasolnám, hogy hozzatok neki egy másik cicát is. Én tudom, hogy 2-vel semmivel sincs több baj, sõt, a miénk elég sokat rombolt a lakásban (szintén unatkozott), de mióta van játszótársa, errõl teljesen leszokott. Egymást b.szkurálják, ha unatkoznak.

Elõször is mit kap enni az a cica? Nagyon nem mindegy, mert egy rossz minõségû kajától (pl whiskas), aminek a tápanyagtartalma 0, éhes marad. Ha el akarjuk szeparálni pár helyiségtõl, érdemes olyan spray-t venni, aminek a szagát nem szeretik és azzal befújni mondjuk a szobaajtónál, küszöbnél. Egyébként szerintem túl sokat van egyedül a cica, nyilvánvalóan unatkozik, majd pedig a figyelmedet akarja kivívni a nyávogásával. Nem tudom mennyi idõs a cica, de ha tényleg sokat van egyedül, javasolnám, hogy hozzatok neki egy másik cicát is. Én tudom, hogy 2-vel semmivel sincs több baj, sõt, a miénk elég sokat rombolt a lakásban (szintén unatkozott), de mióta van játszótársa, errõl teljesen leszokott. Egymást b.szkurálják, ha unatkoznak.
Nem tudom a spray pontos nevét, de ahogy a macskamenta vonzza a cicát, az a "riasztó" pedig elûzi. Állatfelszereléses boltban/neten biztosan kapsz. Csak kérdés, hogy lakáson belül szabad-e alkalmazni. Igen, szerintem a másik cica megoldás, nálunk is bejött. Van olyan cica, amelyik kifejezetten jól elvan egyedül, de van olyan, amelyik unatkozik és akkor kõ kövön nem marad. Szerintem jót tenne neki, ha lenne egy társa, aki hasonló mentalitású (tehát az se legyen elvonulós, hanem játékos), akkor lekötnék egymást. Hiába mondják, hogy a macska nem igényli a társaságot, ez nem így van (és én már csak tudom, hisz cicákkal foglalkozom).
Azért ne tarts macskát, hogy 15 m2-re lekorlátozod a területét. Nálunk a macska mindenhová mehet, ha úgy tartja kedve, akkor nálunk az ágyon alszik.
A kérdező hozzászólása: Lopja a konyhából az ételt, de nem éhes mert kap este lefekvés elõtt enni. A kenyérhez nem nyúlt a kakaós csigát viszont megkóstolta. Ha leszidjuk akkor bemegy a wc-jébe. és oda befekszik ott sztrájkol. Amikor fõzök akkor ki ki les, rászólok, akkor elmegy a helyére de utána visszasomfordál, elbújik a konyha ajtó mögé és ha kimegyek valamiért akkor õ besettenkedik. Hogyan tudnám errõl leszoktatni, mert olvastam, hogy szalag illetve mûanyagot nem szereti de szerintem a szalaggal õ játszani fog Kérem segítsen valami tanácsot adni mert néha az õrület határán vagyok?
Nem arról van szó, hogy te 15 m2-n élsz, hanem arról, hogy a macska nem mehet be ide se, oda se. Azért nyávog, hogy játsz vele, foglalkozzál vele. Mindig ott akar lenni, ahol te vagy. És az ivartalanítás jó ötlet, úgy könnyebb lesz a cicának is.
A kérdező hozzászólása: Vicuska szerinted 15 nmben lakom???? 56 nm van rohangálni..... Nem még nem lett ivartalanítva pont most beszéltünk az állateledelesnél az eladóval. Köszönöm szépen a válaszokat a következõ lépés az vartalanítás lesz.
bizony ám !!!!
Ja, és lány lévén felvetõdik a kérdés, hogy ivartalanítottátok-e? Mert ha nem, akkor a folyamatos nyávogásnak bizony lehet oka a tüzelés.
teljesen normális de egy cica azért a lakásban unatkozik ám
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, milyen sprayt ajánlasz ? Nem hagyok kint ételt mégis be kell csuknom a konyhaajtót mert akkor azt hiszi az az õ területe . Nincs egy éves decemberi cicalány. Vegyesen kap ételt , fõzött kaját amit mi eszünk néha kap szárazat is de nem kötném márkához mert nem egyfajta kaját eszik. Még egy macska hozzá? Játéka van rengeteg van , hogy 3 szobán keresztül pofozza a mûegeret.
szia kiscica még?mit szeretnél elérni?hogy ne rosszalkodjon vagy hogy ne nyávogjon?
Azért ha éppen fõzünk, tényleg nincs a macskának keresni valója a konyhában :) Bár nekünk ott vannak a tálkáik, szóval nem tabu a konyha, de mi is kizavarjuk õket fõzésnél. A lopkodásról és egyéb rosszaságairól pedig le tudod szoktatni, ha ráspriccelsz olyankor. Itt fontos, hogy akkor érje a rossz, amikor elköveti ezeket, nem pedig utána percekkel/órákkal. Erre jó egy virágspriccelõ és akkor azt lövõsre állítani, vagy pedig egy vízipisztoly. Az mindig kéznél lehet a konyhában, és ha látod, hogy olyat csinál, le lehet spriccelni. Igazából ennél jobb nevelési módszer nincs. A nyavicskolása pedig az ivartalanítást követõen vszínû meg fog szûnni. De tényleg gondolkozzatok el egy játszópajtás beszerzésén. Én is 1gyel indultam és 1, 5 évre rá hoztam még egyet. Tényleg nincs több baj velük, sõt, kevésbé rosszak, mint egyedül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!