Találatok a következő kifejezésre: A macskáknál van (5 db)

A macskáknál van körömváltás?

Az én kiscicám elhagyta két körmét egyszerre. A mancs legalsó részénél (farkasköröm?).

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszoló azt hiszem, félreértette, nem vágás, hanem váltás. Én nem hallottam még, hogy lenne ilyen, a macskák nem váltják, hanem koptatják a körmüket, lakásban ezért van szükség kaparófára. Ha a cicusnak leesett a körme, akkor valami baleset érhette.

Az elõzõ válaszoló azt hiszem, félreértette, nem vágás, hanem váltás. Én nem hallottam még, hogy lenne ilyen, a macskák nem váltják, hanem koptatják a körmüket, lakásban ezért van szükség kaparófára. Ha a cicusnak leesett a körme, akkor valami baleset érhette.
A macskáknál nincs körömvágás csak a kutyáknál.Ha nem szeretnéd hogy hosszú zavaró körmei legyenek a cicáknak vegyél nekik kaparófát.Ha olcsó megoldást akarsz akkor rakjál a lakásba egy kissebb fatuskót ahol tudják élezni a körmüket :)
A teljes karmát hagyta el? Mert a macskák karmának a legfelsõ vastag rétege rendszeresen leválik - ha szõnyeg van otthon, meg lehet találni a cicus karomdarabjait. Ha az egész nincs meg, az nem jó:)
Farkaskörömnek nevezzük a hátulsó végtagok ujjai között elõforduló egy járulékos _ujjacskát_, azaz ez igazából nem köröm, s nem tünik el csak úgy.
egy réteg köröm leválik néha..az én cicám is ott hagyja néhol a körmét...ilyenkor mondom h leesett a mûkörme...:D am meg lehet vágni cicáknak is.én szoktam, bár nem igazán hagyja

A macskáknál mikor van tüzelési időszak?

Mikor van a macskáknál a tüzelési id?szak?

Legjobb válasz: Mindig:) Többnyire télen tartanak egy hosszabb, pár hónapos szünetet, de ezen kívül szinte folyamatosan tüzelnek.

Mindig:) Többnyire télen tartanak egy hosszabb, pár hónapos szünetet, de ezen kívül szinte folyamatosan tüzelnek.
Hát az én lánymacskámnál ugy van hogy mindig áprilisban szokott kölyköket fialni :) De már majd ivartalanítani fogjuk.


A macskáknál jelent valamit az, hogy mennyire van kitágulva vagy összeszűkülve a pupillájuk?

Legjobb válasz: Fényre változik nekik,ahogy az embereknek is.

Fényre változik nekik, ahogy az embereknek is.
Világosban kicsi, sötétben nagy, mint az embereknek.
Koncentrálásnál is kitágul, hogy jobban be tudja mérni a célt. Legalábbis én ezt vettem észre a macsekjeimnél.
http://nemkutya.com/2011/09/a-szemet-figyeld/ Ezen a vidin pl nem a fényre. Szentem is akk ha koncentrálnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Azért kérdezem, mert én vigyázok mamám macskájára egy jó darabig, és hát nem vagyok valami nagy macskaszakértõ. Mellesleg ez a cicus elég vadóc, szeret ám karmolászni, és én azt hittem, hogy amikor összeszûkül, akkor támadni szeretne... de köszönöm a válaszokat, majd megfigyelem a cicán ;)
Hát én onnan tudom, mikor akar támadni. Akkor szeme lesz hogy hihetetlen. :D
a mienknek altatás után nem egyformán állt a két pupillája... akkor ijesztõ volt, de most már csak röhögök rajta
A kérdező hozzászólása: xD hát el tudom képzelni szegényt! :D Köszi a válaszokat!

A Horner szindróma macskáknál maradandó, vagy gyógyulásra van esély?

Állatorvosnál fültisztitás után nagyon rázta a macska a fejét, és rögtön utána alakult ki. Már egy hete ennek és alig van javulás.

Legjobb válasz: Ez a háttérben meghúzódó betegségtõl függ. Ez lehet pl. a nyaki vegetatív idegfonatra terjedõ tüdõrák is - ilyenkor a prognózis természetesen nagyon rossz. Amennyiben szervi betegség nem áll mögötte, akkor sem szokott meggyógyulni, de ez az életkilátásokat és életminõséget nem befolyásolja.

Ez a háttérben meghúzódó betegségtõl függ. Ez lehet pl. a nyaki vegetatív idegfonatra terjedõ tüdõrák is - ilyenkor a prognózis természetesen nagyon rossz. Amennyiben szervi betegség nem áll mögötte, akkor sem szokott meggyógyulni, de ez az életkilátásokat és életminõséget nem befolyásolja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!