Találatok a következő kifejezésre: A macskák kutyák is (18 db)

A szuka kutyák is ugyanúgy vernyognak tüzeléskor mint a macskák? És milyen gyakran tüzelnek? Most kaptam egy 6 hetes kiskutyát, szukát.

Legjobb válasz: 6 hetesen az anyja mellett lenne a helye. Évente kétszer tüzelnek, kb 3 hétig. Nem vernyognak mint a macskák, de mivel ez ösztön szöknének, kant keresnek.... Ivartalaníttasd.

6 hetesen az anyja mellett lenne a helye. Évente kétszer tüzelnek, kb 3 hétig. Nem vernyognak mint a macskák, de mivel ez ösztön szöknének, kant keresnek.... Ivartalaníttasd.
Akkor ne ivartalaníttasd. Kezeltesd az álvemhességeit, a gennyes méhgyulladását, majd mûttesd meg az emlõdaganatát. Jót nevettem az állatorvosommal, amikor volt egy kérdés itt, hogy az állatorvosok a pénz miatt támogatják-e az ivartalanítást. Akkor mondta az orvosom, hogy a bevételének nagy hányadát fizetik a gazdák, akiket nem tudott rábeszélni az ivartalanításra, de minden évben kezeli a kutyáikat ezekkel a betegségekkel és már tízszer annyit otthagytak nála, mint amennyibe az ivartalanítás került volna. Arról nem is beszélve, hogy egy nem ivartalanított szuka átlagosan 2-3 évvel él kevesebbet mint egy ivartalanított. De te döntessz.
Akkor meg miért nem akarod ivartalanítani? Nagyon szeretnél neki rákot meg hasonló finomságokat? Minden vágyad hogy séta közben 10 fiú rohanjon utánatok és esetleg valamelyik megerõszakolja? És hogy összevérezze a lakást? Nekem egyszer bent volt a házban a tüzelõ szukám egy délután erejéig, és még a falon és vércsöppök voltak...
egyik ismerõsöm bugyit és betétet rak a panelkutyájára, most komolyan vicc nélkül és elég higiénikus megoldás:)
És mit csinálsz vele amikor vérzik? Bugyikát adsz rá betéttel? Vagy akarsz tõle néhány kiskutyát had legyen mégtöbb a menhelyen?
Nem, egyáltalán nem adnak semmilyen hangot. Sõt, még a seggüket sem mutogatják, mint a macskák. Ebbõl a szempontból sokkal könnyebb a kutyákkal. Na, meg azért is, mert ha kint van a kertben, nem tud megszökni, mint a macskák. Nekem több nõstény kutyám volt, egyik sem volt ivartalanítva, és semmi probléma nem volt soha velük. Évente kétszer, általában tavasszal és õsszel tüzelnek néhány hétig.
A kérdező hozzászólása: Na eddig egy orvost értem el, õ azt mondta egészséges szukát nem ivartalanít, csak ha indokolt (többszöri álvemhesség, méhgyulladás). Felhívok még egyet.
Nem mindegyik, olyan 95 %. Lehet, hogy van akinek szerencséje van. Beszélj az orvossal, ugyis vinned kell a kutyát oltásra, vizsgálatra. A féreghajtást se felejtsd, most még 2 hetente, aztán késõbb lehet ritkábban.
Jó te tudod, azon totózni, hogy a te kutyádnak pont ne legyen baja... Ez olyan mint amikor azt hittem csak máshoz törhetnek be, aztán jól betörtek hozzánk is kétszer... Azt viszont kikérem magamnak hogy ez baromság, gondolom te is biológia szakra jársz és kinológus leszel (tudod mi az? :D)... Ha nem akarod a te bajod, szegény kutyádé, de aki tapasztalt azt ne nézd le... Ez a kutyáknál, ha lehet mondani, népbetegség... Remélem a kutyád érdekében szerencséd lesz... Amúgy beteg is lehet élni 18 évet... Csak nem olyan jó.
Akkor nem orvossal beszéltél, hanem lódoktorral. Ismerek jópár állatorvost akik értenek a szakmájukhoz, ilyet egy se mondana. Egyébként itt az állatorvosi kamara állásfoglalása, érdekes, hogy egy állatorvos veszi a bátorságot, hogy ennek ellentmondjon. http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..
A kérdező hozzászólása: Hívtam még egyet, õ azt mondta lehet ivartalanítani, de õ akkor ajánlja ha kannal van együtt a szuka, mert az ivarszervi daganatos betegségek elég ritkák, annyi esélye van, mint egy agydanagatnak. Engem ez meggyõzött, nem lesz ivartalanítva a kutyám!
A kérdező hozzászólása: Ja és azt is mondta hogy elhízás, és vizelettartási problémák léphetnek fel, szóval csak ha indokolt akkor ivartalanít.
Oké, te dolgod. Felhívtál 2 lódoktort, az állatorvosi kamara nem érdekel. Mondjuk igaza van az orvosnak, ha a saját érdekeit nézem, kezelni a betegségeket jó bevétel, a végén úgyis ivartalanítás lesz belõle, csak már gennyes méhgyulladás után, amikor kétszer annyit lehet elkérni a mûtétért, mert sokkal nehezebb. Te döntesz, csak azt sajnálom, hogy nem a saját életedrõl, hanem egy kutyáról aki nem tehet semmirõl.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de a doki honnan tudná hogy én hozzá viszem a kutyát? Mondtam nekik hogy csak érdeklõdöm. Nem mondtam hogy oda is fogok járni. Akkor hol nézi a saját érdekeit? Mellesleg állatorvos az állatok szeretete miatt lesz valaki, õ sem akarna rosszat a kutyáknak.
Akkor az állatorvosi kamara nyilatkozata hülyeség? Vagy õk nem szeretik az állatokat? Hívj fel rendes orvost, hívd az állatkórházat. Nem tudom hol élsz és nem tudom kivel beszéltél, de kidobhatja a diplomáját.
A kérdező hozzászólása: Szombathely mellett lakom.
Neee már!! Most képesek vagytok itt nyomni neki a rizsát?? Látjátok hogy nem érdekli , én az ilyen embernek nem is adnék választ , még a kérdésére sem ! Most kapásból "felhívott" 2 állatorvost is , és mind a kettõ pont azt mondta hogy nem kell ivartalanítani ...hahahaha!! Nagyon vicces, háttt õõõ én is pont ezt mondtam volna , ha éppen sajnálnám a pénzt egy ivartalanításra! Hát nem érdes ahogy kiáll az ivartalanítás ellen ? De nagyonnn ! Ha nem tenyésztésre szánt egyed: ami ugye jelen esetben nem ! Ha úgyis panelbe laksz : amit össze vissza fog vérezni , nem lehet rajt a bugyika 24 órát állandóan , mivel ha még kinti kutya lenne ! És mivel szereted a kutyád , és még véletlenül sem szeretnéd ha olyan szervi betegsége lenne , akkor súgd meg nekem miért nem akarod, hogy neked meg a kutyádnak is könnyebb legyen ?
Akkor beszélj a szombathelyi állatkórházzal http://www.allatorvos-szombathely.hu/?base=static&type=contact
A kérdező hozzászólása: Mondom hogy ezt mondták, hidd már el!
Miért kell így nekiesni? Én is abszolut ivartalanítás mellett állok, de azért nem kéne minden kezdõ kutyatartót erõszakosan gyõzködni, meg lehurrogni. Õ most örüljön a kiskutyának, aztán majd késõbb ráér ezen gondolkozni. A betegségekkel kapcsolatban is túlzásnak tartom, amiket írtatok, bár azzal sem értek egyet, amit az állatorvos mondott, hogy olyan ritka, mint az agydaganat. Én asszisztens vagyok, és tapasztalom, hogy az emlõdaganat tényleg gyakori. De azért nem 95%, nem kell mindenkit ezzel ijesztgetni. Az ivartalanítás szerintem elsõsorban azért fontos, hogy ne szülessen túl sok kiskutya. Kérdezõ: jó kutyázást kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: A kedvetekért gyorsan felhívok két állatorvost a környékünkön, meglátom mit mondanak. Majd megírom.
A kérdező hozzászólása: Ja és minden egyes nem ivartalanított szuka álvemhes meg daganatos lesz. Mindegyik? Hagyjatok már a baromságaitokkal komolyan mondom, hihetetlen mi folyik itt. Volt a rokoni körömben bõven szuka (tüzelésnél nem voltam ott, ezért nem tudom vinnyognak-e, azért kérdeztem itt), de mindegyik nagyon szép kort megélt (12-18 év között) úgyis hogy nem metszették fel a hasukat és pakolták ki õket.
Most is látszik a tapasztalatlanságod... Elég ha egyszer pisil kint a tüzelõ szukád, garantált, hogy 5 perc múlva tele lesz kanokkal a környék... Nálunk is ez van, pedig nincsenek kóbor kutyák. Ivartalanítanám is, de szerzõdésem van a tenyésztõjével, mert szerintem szép egyed...
A kérdező hozzászólása: Nem fogom ivartalaníttatni. Szökni nem fog, mivel panelkutya. És mondom kaptam, agyoncsapták volna ha nem hozom el 6 hetesen!
A kérdező hozzászólása: Második, és tüzeléskor nagyon véreznek? Mit tudok tenni hogy ne vérezze majd össze az ágyat, szõnyeget?
A kérdező hozzászólása: Most mi pattogsz? Nem lesz tõle kiskutya nyugodj meg!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor veszek majd neki ilyen kis bugyit:) És mikor kezd el kb tüzelni? Yorki-uszkár mix.
Te tudod. Biztos nem kerül sokba, fõleg, hogy nem egy nagy kutya. Csak azt mondd meg, tényleg nem számít az egészsége??
"Második" vagyok. Pár csepp vér jön ki nekik. Mondjuk lakásban ha leül pár percre a szõnyegre, azért meglátszik. Nálunk szerencsére nem volt ilyen gond, mert kertben voltak a kutyák és olyankor nem engedtük be õket. Én is hallottam már olyat, hogy bugyit húztak a kutyusra, hogy ne piszkoljon össze mindent.
Ja, még annyit, hogy az én kutyáimnak soha nem volt semmilyen betegsége amiatt, hogy nem lettek ivartalanítva. Hogy mikor kezdenek el tüzelni, arra pontosan már nem emlékszem, de kb. egy éves koruk körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Te meggyõztél, nem fogom ivartalaníttatni, minden maradjon ott ahova Isten teremtette. Az én anyukám sem vetette ki a méhem, vagy vetette le a mellem nehogy rákos legyek.
Irtam, hogy a te döntésed, de akkor vállald azt is, ha már többszázezer az orvosi számla. Mert sajnos ilyenkor szokott jönni a menhely, az altatás, vagy a szoba sarkában csendben kimúló kutya.
A kérdező hozzászólása: Vállalom...
A kérdező hozzászólása: A kutya nem fog dugni nyugi, nem tudom miért jössz ezzel, már mondta hogy nem lesznek kölykei! Fõleg mivel keverék. Ha fajtiszta lenne akkor viszont lehet hogy lennének.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg a környékünkön alig van kutya, nem szoktam látni õket, úgyhogy nem lesz probléma a séta.
Az szép dolog hogy vállalod a nagy számlát, de vajon a kutya is annak örül hogy állandóan álvemhes lesz vagy még rosszabb? Biztos nem fogja azt gondolni, hogy nem baj szenvedek, mert a számlát úgyis kifizeti a gazdi...
Akkor minek neki a tüzelés aminek semmi haszna nincs? Nem fogom fel, hogy valaki miért vállalja inkább a számlát, és az még hagyján, de a kutyájának az esetleges betegségeit, ahleyett hogy ivartalanítaná? A kutya nem hiszem, hogy boldog lesz, ha beteg, de legalább meg van mindene amit Isten adott neki...
Ne dönts most, nyugodj meg. Úgyis vinned kell a kutyát az orvoshoz, beszéld meg vele. Mivel úgy látszik tényleg nincs tapasztalatod, a kölyköt az új törvény szerint be kell jelentened 3 hét alatt az állatorvosnál. Az elsõ oltását most kell megkapnia 6 hetesen, utána 2 hetente. Összesen 5-6 oltás (orvostól függ hogy adja) az utolsó a veszettség elleni, amit fél év múlva ismételni kell. Beszélj az orvossal kérdezd meg az õ véleményét is, ha nekünk nem hiszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Amúgy ráérek még ezen gondolkozni, nem zárkózóm el teljesen az ivartalanítástól, most hogy így jobban utánaolvastam.

Régebb olvastam valahol, hogy a macskák és a kutyák is szeretik a kellemes zenét, illetve, hogy a macskáknak más stílus jön be, mint a kutyáknak. Ez mennyire igaz?

És a macskák milyen zenei stílist kedvelnek jobban? (Ezt is olvastam régebb, csak sajnos már elfelejtettem és sehol sem találok erre vonatkozó írást). Vagy ez esetleg attól is függ, hogy a gazdi milyen zenét hallgat? Illetve még arra lennék kiváncsi, hogy van-e olyan zene (madárcsicsergésen kívül:) ) ami általában felkelti egy macska figyelmét?

Legjobb válasz: A kutyák rockerek, a macskák inkább hip-hop-ot hallgatnak, de vannak emos macskák is.

A kutyák rockerek, a macskák inkább hip-hop-ot hallgatnak, de vannak emos macskák is.
Hát, én azt tudom javasolni tegyél be többféle zenét is nekik, és amelyiknél ugrálnak/ugatnak/nyávognak/farkcsóválnak vagy "énekelnek", az bejön nekik :) :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a kutyás cikk is érdekes volt :) A macskákról nem tud valaki ilyent? :P
Szia! Az én kutyim Cserháti Zsuzsa dalaira indul be :-) Ilyenkor ugrál, pörög, és ha megfogom a két elsö lábát táncolunk is :-) Nagyon aranyos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, majd kísérletezem :)
a régi macskám a langyos, vonyítós zenére ideges lett..viszont ha betettem egy kis metált, akkor azon elaludt, vagy jött hozzám bújni.

Van valami ötletetek hogy hol lehet olcsón bőrkanapét kapni? Az jó választás lehet cicák és kutyák mellé? Mert hiába próbok mindent a macskák szétkarmolják a mostanit, ritkábban rá is pisilnek és hiába takarítom sajnos egy része beleivódik. :/

Vagy ha kanapét nem tudtok akkor valami ötlet hogy ne karmolják szét a mostani bútort vagy hogy ne pisiljenek rá?

Legjobb válasz: hát, a bõrt ugyanúyg szét fogják szedni. A macskák ellen citromfû vagy borsikafû, azt rászórod, te alig érzed õ viszont menekül tõle. a kutyádat meg neveld meg, azok okos állatok, rá lehet szoktatni, hogy a kanapé nem z õ területe.

hát, a bõrt ugyanúyg szét fogják szedni. A macskák ellen citromfû vagy borsikafû, azt rászórod, te alig érzed õ viszont menekül tõle. a kutyádat meg neveld meg, azok okos állatok, rá lehet szoktatni, hogy a kanapé nem z õ területe.
Tapasztalatból mondom, hogy a bõr kanapét is szétkarmolják :-) A megoldás az, hogy le kell szoktatni õket! Én tettem ki nekik kaparófát, rájuk szólok, ha kell, a bútorokon meg van pléd, hogy ha kaparja is, akkor legalább a plédet. A pisilés meg szobatisztaság kérdése, nem bútorfüggõ. Az én cicáimat sokszor idegesíti, ha nem tiszta az alom, olyankor mennek félre.
A bõr kanapét is szétkarmolják, ezért tök fölösleges újat venni. A kutyák tökéletesen ránevelhetõk, hogy a mancsukat se tegyék fel a kanapéra. Nálunk is van két közepes testû és tudják jól, hogy a kanapé a gazdik helye. A pisilésrõl le kell szoktatni õket. Akár ivartalanítani is lehetne, ha nincsenek, pláne a hím cicáknál... Illetve az alom rendszeres takarításával és amikor látod, hogy már dörgölõzik, akkor le kell õket tessékelni. Legyen játékuk és kaparófájuk, hogy ne a kanapén éljék ki ezeket és ennyi. A jelenlegi kanapéra pedig ha nincs, kölcsönözzetek egy kárpit tisztítót, kb 1000 forint bele a tisztító folyadék + víz kell hozzá és jó mélyen ki kell tisztítani.


Miért van az, hogy sok esetben, ha valaki "kutyás", utálja a macskákat? Nekem macskáim vannak, de én minden állatot szeretek, a kutyákat is, pedig a macskáim félnek tőlük.

Legjobb válasz: Szerintem a legtöbb nõ macskás inkább, és a legtöbb férfi kutyás. Azért utálják a macskákat a pasik, mert túl bonyolultak nekik, míg a kutyával együtt van 10 percet, máris megkedvelték egymást. Egy macskához sokkal több türelem és odafigyelés kell.

Szerintem a legtöbb nõ macskás inkább, és a legtöbb férfi kutyás. Azért utálják a macskákat a pasik, mert túl bonyolultak nekik, míg a kutyával együtt van 10 percet, máris megkedvelték egymást. Egy macskához sokkal több türelem és odafigyelés kell.
Kutyát lehet irányítani, macskát nem.
Ja, hogy én vagyok a nem rendes ember akinek nincs állat a házban...aha... Ahol kutya-macska van a házban az szerinted az normális?? Mert ha igen akkor azt gondolom nem vagy normális! Ezek szerint nem ugyanazt értjük a " tisztaság " szó alatt!
Nekem a tisztaságba nem fér bele EGYETLENEGY állatszõr se! A másik dolog hogy ilyen "rendes" emberek ne is hívjanak engem sehova, inkább hihagyom! Képzeljétek én pedig a szoba közepére szoktam sz*rni, de ne merjen senki igénytelennek nevezni ismeretlenül!!!!!
Hogy rendes ember lennél.... hát ezt hagyjuk, nem ismerlek. Te elítélsz látatlanba mást, másokat. Ahelyett, hogy itt olvasgatsz, menj inkább sterilizálni.:D De komolyan, miért ezt posztot olvasod?
Jézusom ez nagyon buta. :D
Az írásodból az intelligenciád is kiderült:P Igényesen heverj is bele....
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:0Lemaradt , Neked ajánlom kis igényes..
Szerintem ez attól függhet, hogy gyerekkorban melyik állat szelídített meg. Engem mindkettõ, de valójában inkább a macska. Jobban tetszik az élethez való hozzáállásuk is. Számos alvó macskát ábrázoló fénykép bizonyítja, hogy a macskák tudnak igazán élni. (Nekem még kutyában se jönnek be a tolakodó kis mitugrászok).
Én kutyás vagyok, de szeretem a cicákat is. :) Na jó, mondjuk nem annyira, hogy saját akaratomból tartsak is, de nincs semmi bajom velük. De ha megyek valahova, ahol van macska, minden további nélkül eldögönyözgetem. :D
Kutyám és macskám is van. Össze se lehet õket hasonlítani, és szerintem nem is kell. Mindkettõt imádom, mindkettõt másért, és õk is imádják egymást. Mellesleg ki-be járnak, naponta porszívózok utánuk, nem érzem magam igénytelennek. Aki annak tart, annak nem kötelezõ hozzám jönni:)
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 11:2 Téged rendes ember nem is hív na meg:P Attól, hogy valaki kutyát, macskát, akármilyen állatot tart a lakásában nem igénytelen. Hogy jössz te ahhoz , hogy igénytelennek nevezz bárkit is ismeretlenül?!
A kutyákkal könnyebb. Hálásabbak, a gazdi kedvében akarnak járni. De sokkal többet kell velük foglalkozni, és még büdösek, hangosak is... Egy macska öntörvényû, õket nehezebb nevelni. Én meg imádom a kihívásokat, tehát macska. Sosem lesz kutyám. Ettõl függetlenül szeretem õket is, messzirõl. A lakásban, vagy a közelemben nem viselek el semmilyen kutyát. Nincs is jó emlékem velük. De ha látok egy kóbor kutyát, ugyanúgy megetetem, ugyanúgy beviszem egy menhelyre, mint egy cicát. Csak haza nem hozom.
Szerintem felesleges általánosítani, mert én is macskás vagyok de minden állatott szeretek. Van szomszédom aki kutyás és imádja a macskáimat. Szóval ez a kérdés nem igán megválaszolható. Vannak emberek akik alapból utálják a macskákat.Nem tudjuk miért, talán Õ maga sem:P Nem baj ha nem szereti, csak ne bántsa.
Szia! Én kutyás vagyok! Nem mondanám hogy utálom õket de nem a szívem csücskei! Nekem az a bajom velük hogy a kandúrok mindent össze pisilnak állandóan és nagyon büdös!:S
én kutyás vagyok, de szeretem a macskákat is :) de pl ismerek olyat, aki kutyás, és szerinte a macska: -nem olyan okos, mint egy kutya -nagyképû -nem hûséges -hálátlan -sok dologra nem lehet megtanítani, pl ne ugorjon fel a konyha asztalra, és egy állatnak tényleg nincs ott helye mivel macskám sosem volt, tapasztalatom nincsen :)
Nekem van ez is az is. Egy macska és egy kutya, húgomnak macskája van, de szereti a kutyusom is, szoktak játszani együtt. A macskák nem félnek a kutyustól, összeszoktak. Van aki nem szereti a macskákat, van aki a kutyákat.
A macska betegséget hordoz, ha nem tetszik neki valami megtámad és összekarmol, ellenszenves, nekem nem szimpatikus. Utálom a macskákat :)
Kutyám van és macskám is. Lakásban.
Én inkább kutyás vagyok és (nõ) nem utálom a macskákat, de nem is borulok le elõttük. Szerintem nem túl okos jószágok, jó kutyák között is vannak hülyék.Nem ragaszkodnak nagyon senkihez.Karmolnak és harapnak sokszor ok nélkül.Amúgy szeretem, mikor odabújnak és dorombolnak akkor aranyosak.Vagy mikor várnak a kapuban mikor hazamegyek.Mikor szaladnak elém, de utálom mikor párzási idõszak van és állandóan csúnyán nyarvognak meg a kandúrok mindent összepisilnek a büdös vizeletükkel.
Utólsó elõtti: Akkor tiszta állatszõr meg kosz lehet nálad minden! Én be nem mennék hozzád ha pénzt kínálnál akkor sem Majd ne csodálkozz ha betegséget kapsz az állatoktól az igénytelenségben Az állatok nem lakásba valók. És igen, tudom hogy nagyon sok embernek van a házba állat, de AKKOR SEM valók oda!
Szerintem a kutyásoknál valami nem stimmel.El nem tudom mit élveznek abban, hogy idegrendszerre rombolo hatással vannak a kutyák.Gyerekkorban mindent széttépnek, összeszarnak mindent.Felnötként meg ugatnak feleslegesen.Ez totál zavaró, ha másra nem hát a környezetben levõ emberek nyugalmára.Ezenkivül az a bizonyos okosságuk is megkérdõjelezhetõ, az ember nélkül azt se tudják mit csináljanak magukkal.Persze tanithatóak és így tényleg okosak, de önálloan a macska sokkal értelmesebb.Pont azért vannak a macskák elitélve, mert amig a kutyákat ember számba veszik, addig a macskákat lekezelõen egy tárgynak gondolja az ember, mint a lakásba egy lehullo szemetet, felveszik kidobják.Ennyi.Ja a macska szöröz.A kutya pedig nyálladzik - undoritó.
Nekem macskám van. Nõvéreméknek kutya. Mind a két állatot nagyon szeretem :) . Ja amúgy fordítva nem olyan gyakori.

Német dog-ot szeretnék venni. Hogyan viselkedik más kutyákkal mert már van egykutyámmég kölyök de majd akkora lesz mint egy dog és még van két macskám is. A macskákat megtűri?

Legjobb válasz: Szerintem könnyed dolgod lesz, ha megvárod, míg ez a kutya felnõ. Egyrészt meglátod mennyire bírj egy ekkora kutya kifejlett példányával, másrészt meg ha jól megneveled, akkor utána a kicsinek nem lesz gond beilleszkedi a mindenki által elfogaott rendbe. Két óriástestû kölyökkutyával szerintem meggyûlik a bajod.

Szerintem könnyed dolgod lesz, ha megvárod, míg ez a kutya felnõ. Egyrészt meglátod mennyire bírj egy ekkora kutya kifejlett példányával, másrészt meg ha jól megneveled, akkor utána a kicsinek nem lesz gond beilleszkedi a mindenki által elfogaott rendbe. Két óriástestû kölyökkutyával szerintem meggyûlik a bajod.
könnyebb, és bírsz nem idefigyeltem, mikor írtam.
Ismerõsömnek is van német dogja, még kölyök. Minden kutyához rohan oda játszani, a macskákkal is körülbelül ugyanez a helyzet. Szóval nagyon barátságos. De ez gondolom nevelés kérdése is.

A német juhász kutya hogy viszonyul a macskákhoz? A saját macskára és a szomszéd macskáira is gondolok.

Legjobb válasz: Pontosan ugyanúgy, mint más fajta kutya. van, amelyik szereti a maccsot, van, amelyik vadássza. A gazda dolga megtanítani a kutyának, mit tehet, mit nem.

Pontosan ugyanúgy, mint más fajta kutya. van, amelyik szereti a maccsot, van, amelyik vadássza. A gazda dolga megtanítani a kutyának, mit tehet, mit nem.
Nevelés kérdése.
Az én németjuhászom a mi macskánkat szereti. velük is a lszik. De más macskákra nagyon haragszik, mindég elkergeti, ha a házhoz jön. És hiába hozoka a házhoz más macskát ahhoz, úgy viszonyul akárcsak az itthoniakhoz. Mivel tényleg nevelés kérdése, ezért jobb a saját macskákat kiskorba hozzá szokatni. Késõbb ha a kutya nagyobb lessz és más macskákat is akarunk hozni a házhoz, akkor meg kell neki mutatni, hogy ez a miénk és nem szabad bántani. Ha utánaszalad rá kell kiabálni. Akár jutalom falattal is megdicsérhessük.

A kutyák is "gyúrnak" úgy mint a macskák? (Bővebben lent)

Sziasztok!

Legjobb válasz: Olyat láttam már hogy egy kutya felpuhítja maga alatt a talajt és abba fekszik bele így kényelmesebb neki, lehet hogy az a beagle is ilyesmit akart csinálni.

Olyat láttam már hogy egy kutya felpuhítja maga alatt a talajt és abba fekszik bele így kényelmesebb neki, lehet hogy az a beagle is ilyesmit akart csinálni.
A mi kutyánk is almoz. Egyszer megszámoltuk, tizenvalahány kört ment, mielõtt lefeküdt. Neki ez egyfajta ceremónia volt alvás elõtt. A macska tapos, de neki van egy "stiklije". Amikor adok neki nyers húst, egyfajta imát elmond, vagy valami ilyesmit :D Énekel neki, játszik vele, majd megeszi.
Az én kutyám is megágyaz magának, mielõtt lefekszik egy takaróra :D És kb 10-15 kört megy, aztán rászólok, hogy hagyja már abba a bohóckodást, és feküdjön le szépen.
A kérdező hozzászólása: Hahah:D Köszönöm szépen a válaszokat akkor biztos nála is ilyesmirõl lehet szó.:)

Kötelző kutya chip, mi lesz a következő lépés. Chipet a macskákba, a hajléktalanokba a gyerekekbe, mert azok is gyakran el koborólnak?

Legjobb válasz: Miért jó???? Csak nézd meg hány állatot találtak kóborolni szilveszter után, és hány állatot keresnek a gazdáik kétségbe esve! Ha chipezve lettek volna ezek a kutyák már kivétel nélkül otthon lennéne! Az agyam eldobom már az ilyen véleményektõl! Egyszerûen nem értem hogy lehet ilyen gyenge egyesek felfogóképessége. Az emberek tudnak felelõsséget vállalni magukért. Nekünk van személyi igazolványunk, ami alapján beazonosíthatóak vagyunk baj esetén. Egy kisgyerek is tudja a saját nevét ha eltévedne. Azért egy kisbabát meg már csak nem felejtesz a játszóéren...

Miért jó???? Csak nézd meg hány állatot találtak kóborolni szilveszter után, és hány állatot keresnek a gazdáik kétségbe esve! Ha chipezve lettek volna ezek a kutyák már kivétel nélkül otthon lennéne! Az agyam eldobom már az ilyen véleményektõl! Egyszerûen nem értem hogy lehet ilyen gyenge egyesek felfogóképessége. Az emberek tudnak felelõsséget vállalni magukért. Nekünk van személyi igazolványunk, ami alapján beazonosíthatóak vagyunk baj esetén. Egy kisgyerek is tudja a saját nevét ha eltévedne. Azért egy kisbabát meg már csak nem felejtesz a játszóéren...
A gyerekeket nem szokás az utcára, út szélre kidobni. Gondolom neked az is fáj, hogy minden ember azonosítható, mindenki rendelkezik azonosítóval. A gyengébbek kedvéért (kérdezõ) pl. a személy igazolványra gondolok. Ekkora sötétséget...
Micsoda álomkép... De nagyon jó lenne. :)
Nem értem mit hisztiztek ezen....semmi rossz nincs benne...
Csak az hisztizik rajta, akinek nem fontos a kutyája, és erre csak egy felesleges pénzkidobásként tekint. Akinek fontos, az többnyire már a szabályozás elõtt megcsináltatta a chipet, de legalábbis tervben volt számára. Az ilyenek (szerintem) azon is hisztiznek, ha elfogyott a kutyának a kajája, és venni kell neki a boltban már megint. Csak nem értem, minek nekik kutya. A gyerekekre meg vigyázni kell, és nem kóborolnak el. Nem is értem. Egy kutya sokkal hamarabb szökik, mint egy gyerek, pláne kertbõl, mert nem 0-24 ül mellette az ember. De a gyerekre azért illene olyan szinten vigyázni, hogy ne kóborolhasson el csak úgy.
Remélem az lesz, hogy a felelõtlen emberektõl elveszik az állatot, mindennapi dolog lesz az állatrendõrség, osztogatják a pénzbírságot, és börtönbe zárják az összes állatkínzót!
Sokan azért is felháborodnak, mert van az utcán térfigyelõ kamera. De ha majd téged ütnek agyon, jól fog jönni, hogy van felvétel és elkapják a gyilkost. De ezeket és a chip elõnyeit nem fogjátok fel, hihetetlen nekem, hogy milyen emberek vannak.
EZ most nagyon felbosszantott. Eddig is idegesítettek a chip ellenesek, de most már elszakadt a cérna. PFFFFFF. Szerintem direkt azért írta ki ezt a kérdezõ, hogy provokáljon.
Sajnos ezzel az a baj, hogy a terv jó, csak van aki ezért is kirakja a kutyát, mert nem fog ezért fizetni...
Most nehogy már rá akarjátok venni a kérdezõt, hogy lepasszolja a kutyáit... Jó kezekben van ott. Kapnak enni, inni, úgy látom szeretik is. A kötelezõ oltást megkapják és biztos vagyok benne hogy hamarosan a chipet is megoldják. Amikor én magamhoz vettem az állataimat, akkor sokkal de sokkal jobban álltam anyagilag. Most elég szarul, és nagyon megterhelõ ellátni õket, mégsem fogom elpasszolni egyiket sem, mert õk az én gyerekeim! A kutyus chipelve, oltva van, a macskáknak gyógytápot kell enniük, állatorvoshoz is elviszem ha baj van. Általában ilyenkor kölcsön kell kérnem valakitõl, aztán nyögöm a következõ 2-3 hónapban, de megoldom, és nem adok túl rajtuk! Õk is meg fogják oldani!
A kérdező hozzászólása: Azért hadd legyen már a gyerekem fontosabb mint a kutyák. Nyílván valóan ha tudnánk félre tenni akkor nem lenne gond azzal hogy chipet rakassunk a kutyákba. De mivel nem tudunk mert minden pénzre szükség van az utolsó centig minden hónapban, így a chipezés is elmarad. Igyekszem mindent jól csinálni és megoldani, de nem könnyû. Nem arról van szó hogy kidobnám a kutyáinkat vagy megszabadulnék tõllük, az hogy anyagilag így állunk nem az én hibám. Sajnos ez egy ilyen világ, tele adósággal, a keresett kevés. Nem könnyû mégis megoldom, mert eddig nem kellett nélkülöznünk. Hogy a plusz kiadásokra nem tellik, azzal nem tudok mit csinálni.
De azt fogd már fel, hogy ha a kutyádnak bármi baja lesz, az orvosi költségek sokba kerülnek! És ha valóban ennyire szegénységben éltek, akkor mégis mibõl fogod kifizetni a kezelését? Semmibõl. A kutyatartás pénzzel jár, de szerencséd van, hogy nem köteleznek rá téged, hogy állatot tarts. Úgy hogy ha nem tudod biztosítani a kutyádnak a megfelelõ ellátást, ha nem tudnád, akarnád fizetni az esetleges kezeléseket, gyógyszereket, keress másik gazdát neki! De gondolom ha ennyire semmi pénzetek, akkor TV sincs és az internetet sem otthonról használod.
A kérdező hozzászólása: Nem élünk akkora nagy szégénységbe, ne értsetek félre, nem éhezünk vagy ilyesmi. Egyszerûen csak ki kell számolni minden egyes centet. Szerencsére a kutyák egézségével eddig nem volt baj, ha mégis lenne õszintén fogalmam sincs mit tennék, valószínûleg megpróbálnám megoldani valahogy. De most nem engedhessük meg magunknak a chipet, egyébként meg a mi kutyáink nem tudnak elszökni. Mégis mit kéne tennem, ne fizessem ki a számlákat, ne vegyem meg a gyerekemnek amire szüksége van, ne vásároljak be étellel, (ebbe a kutya tápszer is benne van). Esetleg dobjam ki az utcára õket? Akkor majd attól jobb gazdi leszek?
Engedhetjük. Amúgy elárulom, ha olyan a helyzetetek, hogy minden centet ki kell számolni, és egy forint sem marad hó végére, akkor azt szegénységnek hívják. És senki nem mondta, hogy nem helyes az, hogy a gyereked az elsõ, mert teljesen normális és korrekt. Azt sem mondta senki, hogy dobd ki a kutyákat az utcára. De ha találnál nekik megfelelõ gazdát, aki tud róluk megfelelõen gondoskodni (ebbe beletartozik a vészhelyzet esetén való sürgõs ellátás), akkor a helyedben az elsõ adandó alkalommal elajándékoznám õket, a kutyák érdekében.
A kérdező hozzászólása: A kisebbik kutya a fiamé ezért nem akarunk túl adni rajta, a nagyobbik meg már rég óta velünk van így õ is hozzánk nõt. Normálisan el vannak látva nem szenvednek hiányt semmibe. Attól mert nem vagyunk gazdagok még nem kell lenézni. Igen valóban nem könnyû az anyagi helyzetünk de becsületesen próbáljuk megoldani a dolgot. Egyszerûen nem értem miért ítélkeztek felettem, azt hiszitek nekem könnyû? Ez a chip dolog lehet hogy hasznos, jó oké de akkor azt is értsék meg hogy sajnos nem mindenki engedheti meg magának. Nem mindenki keress több száz ezreket havonta.
Csak feleslegesen höbörösz ...
A kérdező hozzászólása: Nem a chip miatt vagyok felháborodva, semmi bajom a chippel. Elismerem hogy bizonyos helyzetekben(pl szilveszteri petárdázás) nagyon hasznos, illetve akkor is ha egy kutya megtámad valakit vagy ha elkóborol. Szóval nincs semmi bajom a chippel, azzal van bajom hogy fizetni kell érte, és van akik bármennyire is kötelezõ nem tudják megfizetni. Nem csak én rajtam kívül még eléggé sokan. Tudom hogy ez nem jó így, és próbálok változtatni de nem könnyû. Attól mert kitalálták ezt a törvényt még nem lesz mindenkinek pénze rá. Utána majd jönnek a büntetésekkel. Csak azt nem tudom hogyha 9000 nem volt a chipekre akkor mibõl gondolják hogy több tíz ezrem majd lesz. De ám legyen, kérek valakitõl kölcsön, vagy össze gyûjtöm a pénzt, legalább a fiam kutyájára és megcsináltatom a chipezést. Igaz hogy a kutya boxba van, és nem tud ki jönni, csak akkor mikor futatjuk, játszunk vele. De nem baj. Majd nézhetik, hogy mit csinál a boxba.
Már baromi unalmas ez a sok összeesküvés-elmélet.
A kérdező hozzászólása: A mai napon megkapta a kutya a chipet oltással együtt. A kettõ 8800 forintba került. Végül is ez volt a helyes döntés, mégsem hagyhatom oltás nélkül egy kisgyerek mellett.
Most téged tényleg zavar az a pár ezer forint amit plusszba a kutyádra kell költened? Ne haragudj, de akkor te egy igazi gyökér vagy! Ahelyett hogy örülnél neki, hogy ha esetleg elkóborol a kutyád, könnyebben megtalálod. Ha 3500 Ft plusszköltséget nem bírsz elviselni, akkor neked nem való kutya
Bárkinek elkóborolhat a kutyája pl.: séta közeben. Elszakad a póráz, nyakörv vagy bármi. Valamit meglát és kiugrik a kerítésen, kiássa magát stb. A chip nem nagy költség 3500ft, rendes gazdi nem sajnálja a kutyájára költeni. Bõven volt idõd összegyûjteni. Minden nap félre tettél volna párszáz forintot biztos össze tudod spórolni. A kutyák érkezése elõtt el kellett volna gondolkodni rajta, hogy bírja e õket a pénztárcátok. Ha valami komolyabb bajuk lesz mit csinálsz? Min. 20 000ft-ot félre kellett volna tenni az esetleges balesetekre és akkor nem lenne most gond. 4 kutyánk van oltások+chip 21 500ft (1már chippes volt). Mi sem vagyunk gazdagok de összespóroltuk rájuk a pénzt. Kötelezõvé tették ezt el kell fogadni, nincs mit tenni. Egész nap 1boxba vannak a kutyák?? Viszitek õket sétálni? Egyébként az emberek tudnak beszélni, megmondhatják a nevüket stb + gyerekeknek diáki, felnõtteknek személyi...
A kérdező hozzászólása: Kedves két utolsó ha tudnátok olvasni akkor látnátok hogy a kutya be lett chippelve és oltatva. Ahogy azt is leírtam hogy ez volt végül is a helyes döntés. Egyébként nagyon jó sora van itt, sokat játszunk vele és kap rendesen enni. Nem nem zavar az a pénz amit rá költöttem csak össze kellett gyûjtenem. Megtörtént, ennyi.
Abban igaza van a kérdezõnek, hogy eddig valóban nem kapott nagy publicitást a téma, biztosan sok emberhez nem jutott el az infó. Én is elég rosszul álok anyagilag, fillérre számolok ki mindent. Ha most hirtelen közölnék, hogy most kell kifizetnem 9 000 Ft.-ot én sem biztos hogy meg tudnám tenni. Ha beteg lesz az más, mert az egy akut probléma. Amúgy most pont ez is történt, ma voltunk a dokinál, 12000... De kedves kérdezõ! Azt te sem vitathatod hogy a chip hasznos. Értem én, hogy ha hamarabb tudta volna, tudtál volna vele kalkulálni, gyûjtögetni. Viszont most sem késõ elkezdeni. Nem fognak azonnal megbüntetni. Mondjuk két hónap alatt egy kutyus chipelésére próbálj meg félre tenni. Így áprilisra mindkettõben lesz chip. Ha másképp nem tudod megtenni, akkor ez marad. Jobb késõn mint soha. :)
Egy chip 3500 forint. Nem több 10 ezer. Még ha 3 kutyád van, akkor is egy tizes. Legalábbis felénk. Amúgy nagyon jó lehet a kutyáidnak: van hol aludniuk, kapnak enni, inni. Törõdést gondolom semmit, mert inkább te is a gyereket pesztrálod, úgy, ahogy a pénzt is inkább rá költöd. Ami amúgy teljesen normális, csak nem értem, hogy akkor minek kutya is, ha egyszerre csak egyrõl tudsz gondoskodni?
Ez igazán nem politikai kérdés. Az állatvédõk lobbiztak azért, hogy kötelezõ legyen a chip. Arról meg eddig is lehetett tudni, hogy kinek van kutyája, mert az oltás ugye már régóta kötelezõ, így az ebadónak ehhez igazán semmi köze.
3 kutyám van. Mielõtt kötelezõvé tették a chipet, két hónapig az állatorvos féláron adta be mindegyik kutyának. Veszettség oltással, féregtelenítéssel és külsõ élõsködõk elleni csepegtetõvel együtt fizettem összesen 12.035 ft-ot. Úgy gondolom, ez nem az az összeg, ami annyira hanyatt fog vágni. Én vigyázom a kutyáimra, mégis õsszel, egyszer mikor a kocsival álltam ki az udvarból, az egyik kilógott. Két nap múlva a menhelyen szedtem össze. Szerencsém volt, mert nem vitte még el senki, de egy ingyen elvihetõ, 1, 5 éves fajtatiszta boxer kan nem hiszem, hogy sokáig maradna bent, az elsõ látogatók közül vitték is volna ki. A chip a gazdák számára is biztonságot nyújt, a kutyust meg tudjuk találni!!!! Nekem pont kapóra jött az akció, de úgy megijedtem, hogy anélkül is tetettem volna beléjük, mert ez a biztos. Kutyám van, szeretem, vállalom. Aki ezt nem bírja elfogadni, ne vegyen kutyát vagy akármilyen más álltatot. Felelõsek vagyunk az állatainkért, ezt kéne már megértenie mindenkinek! Szánalmas ez a köpködés.
Nem az állam ötlete volt a chip, hanem az állatvédõ szervezeteké. Õk már sok éve próbálják a chipeztetést kötelezõvé tenni, okoskák.
Az oltás is kötelezõ, még sincs ingyen. A személyidet is kötelezõ kiváltani, az sincs ingyen. És még sorolhatnám... Az a gond, hogy sok orvos plusz költségeket számít fel a 3 500-on felül. Na ezt nem kéne engedni.
az én kutyám meglépett szilveszterkor, mert megijedt, ma hívtak fel, hogy megtalálták, chip volt benne, így tudták kit keressenek
15:41 Ott a pont; ha már kötelezõ, akkor nem kéne a pofátlanság felsõ fokát tökéjre vive még pénzt is külön kérni... Hanem akkor meg kéne állapodni; mi elvisszük a kutyát, õk meg beadják az oltást/chipeltetnek. Így lenne fair.
Bocsi az elsõ személyi ingyenes!
Majd ha gyerekbõl is 1, 5 millio kobor lesz itthon, akkor beszéljünk róla ujra. Nem igaz hogy 3500 [email protected] forinton képesek vagytok ennyit tépni a szátokat. Egy héten többet költök rájuk és ekkor semmi extrát nem vettem ...
A kérdező hozzászólása: Ha normálisan be van zárva a kutya (mint ahogy nálunk is) nem tud kiszökni és elkóborolni. Egyébként benne volt a híradóba, hogy nem mindenki jelentkezett a szilveszterkor elkóborolt kutyákért, és a chip se mindig vállt be. Nem értem minek ez a felhajtás, minek tették kötelezõvé. Ha valaki akar teteti akkor tetet (kutya imádok) aki nem az nem és ennyi. Én is szerettem a kutyákat de azért nem fogok több tíz ezer forintokat rájuk költeni, mikor van egy gyerekem is. Inkább rá költöm. Kapnak enni inni van hol aludjanak oltva vannak és kész.
Na, az ilyen embernek nem kell kutyát tartania.
A kérdező hozzászólása: Jó hogy ilyen sok ember van akinek tizenakárhány ezer forint meg se kottyan, máshol meg gyerekek halnak éhen. 19.000 gyerek minden nap, én személy szerint ezt a pénzt inkább nekik adnám. Aki meg nem vigyázz a kutyájára így járt. Normális kerítést kell csinálni és ennyi. Ezzel a chippel csak a zsebünkbe akarnak nyúlni de ez a sok kutya barátnak nem tûnik fel. Ha olyan jó gazdik vagytok, hogy tud a kedvencetek elkóborolni?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok kutya ellenes és nem kínzom az állatokat. Két kutyánk van kapnak enni nem éheznek, de ehhez van egy kis gyerekem számláim adósságom, a férjem fizetése meg a gyes épp hogy ezekre elég. Nem tehetek rólla hogy nem vagyunk gazdagok és nem tudunk ilyesmire spórolni. Különben meg nem érdekel az egész.
Nem kötelezõ kutyát tartani, ha ekkora kínt látsz abban, hogy bizony pénzbe kerül az állattartás.
Èn megértelek, de akkor minek emelted ki a kérdést? Elhiszem, hogy jó dolga van a kutyáitoknak csak elég furcsa stílusban tetted fel a kérdést és nem tudtam megállni hogy ne válaszoljak. Ès mivel kiemelted a kérdést úgy gondoltam vársz még választ, így én is leírtam a vélemènyemet.

A macskák (vagy kutyák) is álmodnak?

Egyesek szerint nem, szerintem igen. Az én cicám is id?nként "rángatózik" alvás közben, meg nyávog vagy morog, a száját is szokta mozgatni. Szerintem ilyenkor álmodik.

Legjobb válasz: Biztos álmodnak! A Kedvesen cicája is úgycsinál mintha kergetõzne, sõt még csámcsogni is szokott, mintha enne :)

Biztos álmodnak! A Kedvesen cicája is úgycsinál mintha kergetõzne, sõt még csámcsogni is szokott, mintha enne :)
Én is mindig azon nevetek, hogy a cicám miket csinál alvás közben.Folyamatosan csapkod a farkával, a lába úgy mozog, mintha szaladna, meg remeg a szája, és csámcsog is.Nagyon cuki mikor álmodik.

Komolyan a kan macskák is úgy pisilnek mint a kan kutyák? Levizelik ők is a ház oldalát?

Mindig voltak cicáink, de én még olyat nem tapasztaltam hogy a macska lepisilte volna a ház oldalát vagy az ajtónkat. Minap valakivel ezen vesztünk össze, mert ő szerinte náluk a kan macskák mindent lepisálnak. Állitólag föltarcsa a farkát és hátraspriccel. ?? Hát én még ilyet nem láttam 35 évemre. A kan kutyánk hogy körbepisál mindent azt naponta látom, de hogy a macska...?

Legjobb válasz: Úgy csinálna a kandúrok is, mint ez a tigris a videóban 0:28-nál :) Megjelölik a tarületüket. http://www.youtube.com/watch?v=IbbVxkMRqXA

Úgy csinálna a kandúrok is, mint ez a tigris a videóban 0:28-nál :) Megjelölik a tarületüket. http://www.youtube.com/watch?v=IbbVxkMRqXA
A kérdező hozzászólása: Hát köszi. Akkor mégis igazat mondott. Bár én tényleg nem láttam még ilyet. :P
Még én sem láttam ilyet OwO


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!