Találatok a következő kifejezésre: A macskák kutyák (112 db)

A kutyákat szinte senki, a macskákat miért utálják annyian?

Én se vagyok odáig értük, de kinek mi kell ahhoz, hogy egy állatot utáljon?

Legjobb válasz: Azért utálják a macskákat szerintem,mert a macskák nagyon öntörvényûek.Nem alkalmazkodnak annyira az emberhez,mint a kutyák.Én a kutyákat és a macskákat is imádom!:)

Azért utálják a macskákat szerintem, mert a macskák nagyon öntörvényûek.Nem alkalmazkodnak annyira az emberhez, mint a kutyák.Én a kutyákat és a macskákat is imádom!:)
Egy macskának nehezebb a bizalmába férkõzni, sok embernek nem is sikerül. Ha egy kutyát bántasz, utána is követni fog, míg a macska eltávolodik tõled. Aki kevésbé törõdik az állatokkal, kutyát könnyebb neki tartani, kiteszi az udvarra, a kutya ott marad. A macska pedig csak enni fog haza járni. Csak az embertõl függ milyen viszonyt tud kialakítani egy állattal.
Nem tudom. Sajnálom az ilyen embereket, mert soha nem fogják megismerni ezeket a csodás állatokat (macskákat). Ki merem jelenteni, hogy van macskabarátság, macskahûség, macskakompromisszum, macskatisztelet, és feltétlen bizalom is. Az az ember pedig, aki utálja õket nem is ismeri õket. Ha valakinek csak szimplán ellenszenvesek, az más tészta, ott nincs akkora gond, mert "ízlés" függvénye, pl valaki undorodik a kígyótól valaki fogdossa stb. Akik nem szeretik a macskákat (de nem gyûlölik õket) azok azért tarthatják ellenszenvesnek mert olyan "sunyin" néz, méreget. Tudom, néha olyan szeme van mint egy kígyónak. De hogy valaki megvesse, és gyûlölje, és elítélje õket.... na az abnormális.
sokan az embertársaikat sem szeretik, akkor mit vársz tõlük?:/
Bár nem leszek népszerû , de leírom . A macska a leghülyébb állat a világon . A kutyának van annyi esze , hogy nem az ajtóba vizel . Meg a macskákkal nem lehet megértetni , hogy a szomszéd ház , az nem az õ területe .
tesóm válasza: mert azon nem lehet uralkodni..na igen. az nem fog téged isteníteni. egy barátnõm meg ökörségeket beszél róluk, hogy õ fél tõlük, mert karmolnak. ja, ha piszkálják õket. a macska alapban bizalmatlan, nem fog csak úgy odarohanni s megtámadni az utcán. ha meg odamegy, akkor barátkozni fog.
Tudom hogy ez egy régi kérdés de erre én is válaszolok a történelemben akik híres személyek és utálták a macskákat: Egyes ismert személyek pedig megvetették vagy egyenesen gyûlölték ezeket az állatokat, mint például Nagy Sándor, Julius Caesar, Dzsingisz kán, Bonaparte Napóleon, Hitler vagy Sztálin. Ezt a wikipédiából idéztem én a kutyát és a macskákat is nagyon szeretem ja és a macskák nem lusták az hogy lusta-e a macska az a gazdától függ
Vannak olyanok, akik csak azért, mert az internet tele van macskás képekkel videókkal és egyeseknek ezekbõl elegük van, ezért megutálják a macskákat. Nekem nincs semmi bajom velük, amikor volt macskánk titkon bár, de kedveltem valamennyire. Persze tartani nem tartanék magamtól, de nem csak macskát, hanem semmi mást sem.
Számomra is egy kicsit ijesztõ a macska :-S
Vannak ilyenek.Én macskapárti vagyok, de a kutyákat se utálom(a nagy termetûektõl félek)Véleményem szerint azért utálják, mert egész nap eszik, alszik, sokak szerint csak a kajáért szereti az embert, meg ugye a kutyával lehet sétálni menni, meg vadászatra vinni, terelõkutya stb, míg a macskával nem nagyon lehet ilyeneket csinálni.
12es, én nemrég olvastam egy cicás könyvben, hogy egyetlen diktátor se szerette a cicákat. naná, azok nem hódolnak be nekik...

Régebb olvastam valahol, hogy a macskák és a kutyák is szeretik a kellemes zenét, illetve, hogy a macskáknak más stílus jön be, mint a kutyáknak. Ez mennyire igaz?

És a macskák milyen zenei stílist kedvelnek jobban? (Ezt is olvastam régebb, csak sajnos már elfelejtettem és sehol sem találok erre vonatkozó írást). Vagy ez esetleg attól is függ, hogy a gazdi milyen zenét hallgat? Illetve még arra lennék kiváncsi, hogy van-e olyan zene (madárcsicsergésen kívül:) ) ami általában felkelti egy macska figyelmét?

Legjobb válasz: A kutyák rockerek, a macskák inkább hip-hop-ot hallgatnak, de vannak emos macskák is.

A kutyák rockerek, a macskák inkább hip-hop-ot hallgatnak, de vannak emos macskák is.
Hát, én azt tudom javasolni tegyél be többféle zenét is nekik, és amelyiknél ugrálnak/ugatnak/nyávognak/farkcsóválnak vagy "énekelnek", az bejön nekik :) :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a kutyás cikk is érdekes volt :) A macskákról nem tud valaki ilyent? :P
Szia! Az én kutyim Cserháti Zsuzsa dalaira indul be :-) Ilyenkor ugrál, pörög, és ha megfogom a két elsö lábát táncolunk is :-) Nagyon aranyos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, majd kísérletezem :)
a régi macskám a langyos, vonyítós zenére ideges lett..viszont ha betettem egy kis metált, akkor azon elaludt, vagy jött hozzám bújni.

Miért mondják azt, hogy a macskák hűtlenek az emberekhez és, hogy csak az ételért dorombolnak? Volt egyáltalán macskájuk azoknak, akik ilyeneket mondanak? És miért mondják a kutyára, hogy az ember legjobb barátja?

Azt mondják,hogy a macskák nem barátkoznak az emberekkel,nem lehet velük játszani stb... A nagybátyámnak régen volt egy macskája.Szerettem azt a cicát és ? is szeretett engem.Mindig odajött hozzám,dorombolt,sokszor játszott velem,pedig nem én etettem.Sajnos már nincsen meg.:'( Vagy egyszer amikor elment édesanyám a boltba én meg az ajtóban álltam és köszöntem neki.Egy (teljesen ismeretlen)macska pedig ott volt a lépcs?házban és bejött hozzám az ajtón.Játszani akart,én meg alig tudtam kivinni a házból.Ott akart maradni velem.:) Nem kismacska volt.Máskor is volt már,hogy egy macska odajött hozzám és hozzámdörgöl?dzött az utcán. Miért mondják sokan,hogy a macska nem barátkozik az emberrel,hanem csak az ételért szereti?Mert ez egyáltalán nem igaz. És miért mondják,hogy a kutya az ember legjobb barátja?Édesanyámat (még kiskorában)is megharapta a saját kutyája.Nekem is egyszer kiszaggatta egy nadrágomat egy kutya.Sok utcába azért nem merek bemenni,mert félek,hogy valaki nyitvahagyta a kaput és kiszalad a kutya,hogy elkergessen.

Legjobb válasz: Mert nem rendelkezenk megfelelõ etológiai ismeretekkel (hozzáteszem te sem). Folyton emberi tulajdonságokkal akarják felruházni a macskát, vagy más állatokéval. Ha nem azt várják tõle amit egy embertõl vagy egy kutyától, ÉS nevelik, nem csak kirakják a kertbe, enni löknek neki aztán csodálkoznak, hogy nem foglalkozik velük, akkor nagyon jó társ. Tehát ebben egyetértek veled. A kutyákról viszont neked is téves tudásod van! Elõször is, a kutya a gazdája legjobb barátja, és te az idegen kutyának senkije nem vagy sõt akár még ellensége is lehetsz. Mádodszor: a kutya állat! Ha valami rosszat tesz, nem tehet róla, ugyanúgy mint ahogy a macska sem! Mindig az ember a hibás, mert õ a felelõs az állatért. Ha egy kutya bánt akkor annak az ember a hibája, a gazdája aki nem neveli, nem jó helyrõl hozta, nem foglalkozik vele, nem ért hozzá (mert hiheted hogy te neveled, ha nem jól csinálod nem ér sokat), aki bántja, ijesztgeti és lehet napestig sorolni. Az állat mindig az áldozat. Az állat nem tud gonoszkodni, nem azért harap meg mert szórakozik. Ha a macskákat megérted, akkor a kutyákat is meg kéne értened. Nem kell szeretni õket, de ne legyenek róla téves gondolataid és ne várj tõle emberi dolgokat. TÉNY, hogy a kutya jobban az emberhez nõtt, régebb óta él az ember mellett, és mivel falkaállat (a macskafélék többsége nem), ezért fejlett szociaális érzékkel rendelkezik amit még jobban kifejlesztett az ember mellett. Nagy mértékben haosnlóvá vált az emberhez, annyira hogy ilyen irányú kísérleteket is folytatnak az egyetemeken. Szeret együttmûködni az emberrel és vezetõre van szükségfe. Ez tény, kár tagadni. Ettõl a macska nem lesz rosszabb. Én mindkét állatot imádom, egyik nélkül sem érzem jól magam.

Mert nem rendelkezenk megfelelõ etológiai ismeretekkel (hozzáteszem te sem). Folyton emberi tulajdonságokkal akarják felruházni a macskát, vagy más állatokéval. Ha nem azt várják tõle amit egy embertõl vagy egy kutyától, ÉS nevelik, nem csak kirakják a kertbe, enni löknek neki aztán csodálkoznak, hogy nem foglalkozik velük, akkor nagyon jó társ. Tehát ebben egyetértek veled. A kutyákról viszont neked is téves tudásod van! Elõször is, a kutya a gazdája legjobb barátja, és te az idegen kutyának senkije nem vagy sõt akár még ellensége is lehetsz. Mádodszor: a kutya állat! Ha valami rosszat tesz, nem tehet róla, ugyanúgy mint ahogy a macska sem! Mindig az ember a hibás, mert õ a felelõs az állatért. Ha egy kutya bánt akkor annak az ember a hibája, a gazdája aki nem neveli, nem jó helyrõl hozta, nem foglalkozik vele, nem ért hozzá (mert hiheted hogy te neveled, ha nem jól csinálod nem ér sokat), aki bántja, ijesztgeti és lehet napestig sorolni. Az állat mindig az áldozat. Az állat nem tud gonoszkodni, nem azért harap meg mert szórakozik. Ha a macskákat megérted, akkor a kutyákat is meg kéne értened. Nem kell szeretni õket, de ne legyenek róla téves gondolataid és ne várj tõle emberi dolgokat. TÉNY, hogy a kutya jobban az emberhez nõtt, régebb óta él az ember mellett, és mivel falkaállat (a macskafélék többsége nem), ezért fejlett szociaális érzékkel rendelkezik amit még jobban kifejlesztett az ember mellett. Nagy mértékben haosnlóvá vált az emberhez, annyira hogy ilyen irányú kísérleteket is folytatnak az egyetemeken. Szeret együttmûködni az emberrel és vezetõre van szükségfe. Ez tény, kár tagadni. Ettõl a macska nem lesz rosszabb. Én mindkét állatot imádom, egyik nélkül sem érzem jól magam.
Második vagyok. Én ezt egy kicsit máshogy értelmezném. Mint mondtam mindkét állatot szeretem és hiányérzetem van nélkülük, de a kutyákat picit jobban. És nem azért mert uralkodni lehet fölüöttük, hanem mert lehet velük dolgokat csinálni. Elviheted sétálni, sokféle dolgot játszhatsz vele, elviheted kutyaiskolába, együtt oldotok meg feladatokat, problémákat, lehet vele versenyezni, sportolni ezer dolgot, nyaralni, együttmûködik mint egy csapattárs. A macska is rettentõ okos, és lehet vele játszani, tanítani, de valljuk be nem lehet vele annyi dolgot csinálni mint egy kutyával.
Szerintem azért szeretik sokan inkább a kutyákat mint a ciccákat, mert irányíthatóbbak, (ha jól vannak nevelve) azt csinálják amit a gazdi mond, pitiznie stb... tehát az ember uralkodhat rajtuk. A cicák viszont ha megunják a simit odébb mennek, nem azt csinálják amihez a gazdinak kedve van. Én inkább cicás vagyok, de szeretem a kutyákat is, bár engem is kapott már meg a saját kutyáám, de az nem az õ hibája hogy nem lett nevelve rendesen... A cicákat imádom, szeretnek az ölembe ülni, és egyfolytában dorombolnak ha simizem õket, szeretik az orrukat összeértetni az enyémmel, és játszani is leget velük, van pici lapdájuk, és azzal birkoznak ha odadobom nekik, vagy a kezemmel is szoknak verekedni nagyon édesek :)
Megmondom, mi a helyzet szerintem: az emberek abból indulnak ki, h régeen az ember és macska között kölcsönös kihasználási szerzõdés volt, a macska irtotta az egereket, cserébe kapott meleg helyet, ahol alhatott, megsimogatták, stb. De az ilyen macskának nincs gazdája, nyilvánvalóan más az a macska aki veled lakik, alszik, te eteted, fésülöd, szeretgeted. Igen általában akik ezt mondják, SOHA nem volt macskájuk :)
a kutyák azt gondolják magukról, hogy õk a gazdiért vannak. A cicák pedig azt, hogy a gazdi van értük. A legtöbb embernek a kutya gondolkodása tetszik jobban, mert az ember is úgy gondolja, hogy az állat van érte, és hogy az állatnak engedelmeskednie kell, tudat alatt de uralni akarja az ember az állatokat. Az elsõ vagyok.


Német juhász kutyám öli a macskákat. Mit lehet ez ellen tenni? 5 éves a kutya.

Legjobb válasz: Nagyon semmit,ha utálja a macskákat,kiskorában kellett volna törõdni ezzel,esetleg ha pórázra teszed és fokozatosan hozzászoktatod a macskákhoz.

Nagyon semmit, ha utálja a macskákat, kiskorában kellett volna törõdni ezzel, esetleg ha pórázra teszed és fokozatosan hozzászoktatod a macskákhoz.

Mit gondoltok a macskák ugyanolyan okosak, mint a kutyák?

Az én részemről igen,csak nem úgy.Õk nem csinálják azt amit mondanak nekik,csak azt,amit ő akar.De az én macskám megtanulta a puszit,anélkül,hogy meg akartam volna neki tanítani.

Legjobb válasz: nagyon okosak a macskák, csak akaratosak is. tudják mit szabad, és mit nem, és hogy mikor tesznek rosszat, ami miatt menekülni kell..:D régebben rengeteg kutyát tartottunk, illetve mindig volt legalább 3. amióta elköltöztünk az ország másik felébe, macskát tartunk. most is van 9. meg egy csivava. õszintén szólva, én a macskákat jobban szeretem, és némelyik esetben okosabbnak is tartom a kutyáknál. :)

nagyon okosak a macskák, csak akaratosak is. tudják mit szabad, és mit nem, és hogy mikor tesznek rosszat, ami miatt menekülni kell..:D régebben rengeteg kutyát tartottunk, illetve mindig volt legalább 3. amióta elköltöztünk az ország másik felébe, macskát tartunk. most is van 9. meg egy csivava. õszintén szólva, én a macskákat jobban szeretem, és némelyik esetben okosabbnak is tartom a kutyáknál. :)
Persze hogy ugyanolyan okosak, ha nagyon akarja valaki akkor be is lehet tanítani trükkökre meg minden.
Persze, okosak, ugyanolyan okosak; kevesebb baj van velük.
Okosabbak, csak nehezebben taníthatók.
igazából én nem is próbáltam tanítani a cicáimat, amit tudtak, ( gyere ide, kifelé, lefelé, gyere be) ezeket maguktól is megtanulták ahogy sokat mondtuk nekik. Szerintem nem sokan próbálkoznak cica betanítással.
Persze, csak önállóbbak. Nem túl szolgalelkû teremtések az tény , de lehet õket is tanitani pl clickerrel. Igazából annyi a nehézség velük, hogy nehezebben motiválhatók mint a kutyák, egy macska soha nem fog azért engedelmeskedni neked, hogy téged elégedetté tegyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Mint mondtam, én is hasonlóképpen gondolom.Azt hallottam, hogy a kutya hódol, a macska ural.

A kutyám utálja a macskákat és megállíthatatlan amikor egy macskát lát mit csináljak ellene?

Ja amúgy vizsla.3 éves.

Legjobb válasz: Micsoda debil válaszadók vannak. Komolyan, az emberi hülyeség határtalan. Én se a macskát, se a kutyát nem utálom, de ha te utálod a kutyákat, bánatos fracnak írsz ide mi? Azt se értem, hogy lehet a kutyákat gyûlölni? Vagy tudod mit, te agyatlan? Én meg a hozzád hasonlókat gyûlölöm. Mellesleg a kérdezõ semmi rosszat nem írt. Az elsõ válaszoló írt baromságot. Még jó ,hogy megsértõdött rá. Kérdezõnek: a kutyák utálják a macskákat .Errõl leszoktatni nem lehet. Fegyelmezd meg. Akkor is utálni fogja, de nem rohan a macska után, ha rá szólsz.

Micsoda debil válaszadók vannak. Komolyan, az emberi hülyeség határtalan. Én se a macskát, se a kutyát nem utálom, de ha te utálod a kutyákat, bánatos fracnak írsz ide mi? Azt se értem, hogy lehet a kutyákat gyûlölni? Vagy tudod mit, te agyatlan? Én meg a hozzád hasonlókat gyûlölöm. Mellesleg a kérdezõ semmi rosszat nem írt. Az elsõ válaszoló írt baromságot. Még jó , hogy megsértõdött rá. Kérdezõnek: a kutyák utálják a macskákat .Errõl leszoktatni nem lehet. Fegyelmezd meg. Akkor is utálni fogja, de nem rohan a macska után, ha rá szólsz.
Mr. Dante! Akkor a kutyák miért gyûlölik a macskákat? Õket nem utálod ezért?
Én pl. imádom a macskákat (szinte minden más állattal együtt), a kutyákat meg gyûlölöm, mert az udvaron játszó öcsémet már nem egyszer harapta meg kóbor kutya. De lassan kezdem szegényt sajnálni, hogy ilyen kultúrált gazdája van mint te.
A kérdező hozzászólása: Mekkora baromságokat ír a második és tudod mit én meg a te macskádat sajnálom ja amúgy köszi Dantes végre valaki aki normálisat ír ja amúgy van msn-ed mert ha igen akkor fölvesz küldj privát E-mailt.
Nem vagyok Dante. És nem, én nem gyûlölöm se a kutyákat, se macskákat. Ez a két faj, viszont nem fér még egymással, mert a macskák kommunikációja például egészen más mint a kutyáké. Igaz, azt írtam, a kutyák utálják a macskákat, de ezt nem szó szerint kell érteni, nem az emberek közötti utálat szerint. Az állatvilágban nincs igazi gyûlölet. Az csak az agyatlan emberek fejében van.

Mitől van az hogy a kutyák alapból utálják a macskákat?

Szerinetm ez nagyon régóta igy van,de azért van kivétel is mert pl. nekem van kutyám is meg cicám is és jól kijönnek egymással.De az idegen macsekot alhajtja mint a legyet.

Legjobb válasz: Ehhez csak gratulálok! Kíváncsi? Dehogy... A macskák és a kutyák kommunikációs nyelve nagyon hasonló ugyanakkor teljes ellentétben áll egymással... Például míg a macska a jókedvét dorombolással fejezi ki, addig ezt a kutya fenyegetésnek, vagyis morgásnak vesz... Ha a kutyának van jókedve az a farkát csóválja...ez a macskáknál az idegesség, támadás, és a düh jele... Egyszerû nem?

Hát nem is tanult viselkedési forma szerint, csakis ösztönbõl. Mit kell ezen lovagolni?
Ehhez csak gratulálok! Kíváncsi? Dehogy... A macskák és a kutyák kommunikációs nyelve nagyon hasonló ugyanakkor teljes ellentétben áll egymással... Például míg a macska a jókedvét dorombolással fejezi ki, addig ezt a kutya fenyegetésnek, vagyis morgásnak vesz... Ha a kutyának van jókedve az a farkát csóválja...ez a macskáknál az idegesség, támadás, és a düh jele... Egyszerû nem?
A kutya ösztönbõl üldöz mindent, ami mozog, a macska pedig ösztönbõl menekül.
A macska aki ösztönbõl menekül... pedig nem is préda állat! a zebra, meg a ló menekülnek ösztönbõl, nem a macskafélék.... :) az én kutyám pl imádja a cicákat, macskákat :)
Szerintem nem utálják egymást hanem félnek egymástól. Pl a macska azért is futhat elölle mert nem tudja mit akkar a kutya meg azért fut mert egyszerüen kiváncsi. Legalábbis szerintem.
Ha téged kergetnek, akkor ösztönbõl menekülsz?
A kutya fut azért mert kiváncsi
a 3. válaszadóval teljesen egyet értek, mások a szokások, másképp élik meg a farkcsoválást, dorombolást...stb... nem utálják, egymást, csak még nem ismerik egymást ! Nekem a cicám a kutyával nött fel, együtt alszanak nagyon sokszor összebujva :D
Az elõzõ válaszolónak: ha kergetik, mi a fenétõl menekülne a macska, ha nem ösztönbõl?
Félreértik egymást, ahogy a 3. válaszoló mondja, nem ösztönbõl menekül...Nagy rakás hülye! A kutya nem üldözi a mozgó dolgokat, téged talán üldöz?
bar az en kutyam is utalja a cicakat, es barhogy is probalnam nem tudnam megszoktatni a *macska szeretesre*, ha eggyutt nonek fel vagy kicsi koraban hozzaszokik a macska kozelsegere nem fog haragudni

Westierol? 1. Lesz gond a macskakkal? 2. Egygazdas kutya? (lent)

1.van 2 macskank es tavasszal szeretnenk kutyust(westie) 2.mert tesomat szerintem addig fogja erdekelni meg kicsi,es azt mondra en is szedjem a kakit meg etessem de allitasa szerint o is fogja amit nem hiszek

Legjobb válasz: A kutya az egész család felelõssége lesz, a kutya dntéseitõl függetlenül, ebbe most törõdjetek bele mindannyian. A macskákkal meg nem lesz gond, ha nem hagyjátok, hogy legyen.

A kutya az egész család felelõssége lesz, a kutya dntéseitõl függetlenül, ebbe most törõdjetek bele mindannyian. A macskákkal meg nem lesz gond, ha nem hagyjátok, hogy legyen.
A kérdező hozzászólása: a kakis dolgot ugy ertem hogy CSAK en szedjem a kakit

Miért közömbös a macskák iránt a kutyám?

Nagytestû kandúrok járnak a kertünkben. A kiskutyám (kétéves puli szuka) egy esetben sem kergetett meg macskát, nem ugat rájuk, feléjük se néz. Tartok tõle, hogy a macskák ideszoknak vagy megeszik a kutyám ételét.

Legjobb válasz: Ilyen a természete. A kutya ennivalóját semmiképp se tudják megenni, hiszen amikor este oda adod a kutyának, akkor õ 3 percen belül megeszi mindet és kész. Ha esetleg marad amit nem eszik meg, akkor azt elveszed elõle és legközelebb kevesebbet adsz, mert ez a túletetés jele. Az üres tálkával meg azt csinálnak a macskák amit akarnak.

Ilyen a természete. A kutya ennivalóját semmiképp se tudják megenni, hiszen amikor este oda adod a kutyának, akkor õ 3 percen belül megeszi mindet és kész. Ha esetleg marad amit nem eszik meg, akkor azt elveszed elõle és legközelebb kevesebbet adsz, mert ez a túletetés jele. Az üres tálkával meg azt csinálnak a macskák amit akarnak.
En mar talaltam fél macskat itthon reggel nem a legjobb dolog amivel talalkozhatsz :D.. orulj neki hogy ilyen. En lassan egy eve kuzdok azzal hogy ne vadasszon rajuk. Bar szerencsere igen jo uton haladok :)
Kegyetlen a világ, Kérdezõ. Neked azt adta, ami nekem kéne, nekem meg azt, ami neked. xD

Tetrachlorvinphos hatása macskára Kutyák részére kapható Beaphar bolha/kullancs nyakörvet használhatok-e, ha a kutyák érintkeznek macskákkal? Nincs mérgező hatása a macskákra? Hatóanyag: tetrachlorvinphos 4, 205 g

Ezzel kapcsolatban semmilyen információt nem találok, ellenben léteznek olyan kutyák számára kapható készítmények, amelyek a macskára akár halálosak is lehetnek. Nem szeretném a cicusaimat veszélyeztetni. Várom mielőbbi szíves válaszukat.

Legjobb válasz: Semmiképpen nem használnám macskánál a TCVP-t. És a kutyád esetében is váltanék másik bolhairtóra, ugyanis a TCVP potenciálisan emberben rákot is okozhat. (persze nyilván érintkezni kell vele, és nem mindegy a behatás ideje, adag stb, de én nem kockáztatnám meg). A Beapharban nem diazinon van? Vagy megváltoztatták a hatóanyagot?

Semmiképpen nem használnám macskánál a TCVP-t. És a kutyád esetében is váltanék másik bolhairtóra, ugyanis a TCVP potenciálisan emberben rákot is okozhat. (persze nyilván érintkezni kell vele, és nem mindegy a behatás ideje, adag stb, de én nem kockáztatnám meg). A Beapharban nem diazinon van? Vagy megváltoztatták a hatóanyagot?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!