Találatok a következő kifejezésre: A macsekom alszik, mint (6 db)

Többet alszik a macska nagykorában mint kiskorában?

Legjobb válasz: Szerintem ugyanannyit alszik nagykorában is,vagy talán kevesebbet.A kismacskák elég sokat alszanak.Az enyém legalábbis :)

Szerintem ugyanannyit alszik nagykorában is, vagy talán kevesebbet.A kismacskák elég sokat alszanak.Az enyém legalábbis :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
szerintem nagyobb korában többet alszanak mert öregednek :D

A macsekom állandóan alszik, mint egy hulla és ha piszkálom, hogy él-e még... nem reagál. Viszont ha kaja van, mindenhonnan, akár álmából is felkel csak azért! Másért viszont soha.

Legjobb válasz: amióta a macskákat háziasítottuk ellustultak, de piszkosul. egyébként gondoltad volna, hogy a macska alvásszükséglete napi 18-20 óra?

amióta a macskákat háziasítottuk ellustultak, de piszkosul. egyébként gondoltad volna, hogy a macska alvásszükséglete napi 18-20 óra?

A macskám úgy két hete furcsán viselkedik. "Fennhordja" az orrát, nem jön oda, ha hívom, ha netezek (régen mindig az ölemben ült) , ha tévézek, nem alszik velem stb. Mi baja lehet?

3 éves, lakásban tartott ivartalanított lánymacska. Az étvágya jó, nem hiszem hogy beteg lenne.

Legjobb válasz: Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...

Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...
A kérdező hozzászólása: Ja, lehet hogy csak agyonkéztettem a kis lükét. KÖszi szépen a választ!


A macskám 2 napja furcsán viselkedik, kevesebbet eszik, zavaros, állandóan csak alszik és szinte mindig dorombol, még akkor is ha nem nyúlunk hozzá. Mi lehet a baja?

2 éves, ezel?tt "rengeteget" evett, játszott, most olyan kedvetlen, kevesebbet eszik és állandóan nyávog, dorombol. Nem szokott beteg lenni, eddig még nem is nagyon fordult el?.

Legjobb válasz: Flessel.

Flessel.
akk bakzik :) kerits neki egy jó csajt ;)
ha nõstény akk lehet h tüzel.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem mondani, hogy kandúr, és nem nõstény :)
Lehet, hogy beteg. Nézesd meg állatorvossal. Néha a macskák akkor is dorombolnak, ha fájdalmaik vannak, nem csak akkor ha jól érzik magukat. Gondolom ezzel próbálják nyugtatni magukat.
A bagzó macska állandóan alszik? Nem hiszem...
Van hogy tényleg baja van, de szerintem csak megviseli az idõ. az enyém is ilyen. ha borús, esõs az idõ akkor egész nap alszik és miután bejön a hidegbõl eszeveszetten dorombol. szerintem egyszerûen chillel: D

Ha a macska lábnál alszik, az ugyanúgy megalázkodást jelent mint a kutyánál?

Legjobb válasz: Nem. A macskák a kényelmet keresik, általában a kölykök a párnán szeretnek aludni, az idõsebb macskák lábnál. Nekem 5 éves cicám van õ rendszeresen változtatja a helyét, hol a párnán fekszik, hol a hasamnál. Lényeg, hogy soha nem háttal nekem, ha én megfordulok, õ már ugrik is át a másik oldalra a hasamhoz.

Nem. A macskák a kényelmet keresik, általában a kölykök a párnán szeretnek aludni, az idõsebb macskák lábnál. Nekem 5 éves cicám van õ rendszeresen változtatja a helyét, hol a párnán fekszik, hol a hasamnál. Lényeg, hogy soha nem háttal nekem, ha én megfordulok, õ már ugrik is át a másik oldalra a hasamhoz.
Nem tudom, mit jelenthet, de az enyém soha nem alszik a lábamnál. Egész pici kora óta a párnámon, vagy rajtam alszik.
A macskák nem alázkodnak meg és nem ismerik az alá-fölérendeltségi viszonyt.
Azért alszik ott, mert ott valószínû több helye van és jobban ki tud terülni, amúgy örülj neki h megengedi, h az õ ágyában aludj ;)
A macska elvonja a hõt???Én meg pont ágymelegitõnek "használom" õket.:)
Az utolsó két kommenten jót nevettem:Dkb olyan volt mint amikor apám azt mondta a macska szereti a káros sugárzást és ahol jól érzimagát ott az van xd igazábol azért van az hogy a macska mindig ellentétes helyet szeret mint a kutya, mert nem akar egy irányban feküdni a kutyával.. Szerintem is a kényelem miatt fekszik a lábhoz. Az enyém õssze vissza szokott, van hogy teljesen odabújik hozzám mikor oldalra fekszek és a fejét avállamra hajta :D Egyébként soha nem érzékeltem olyasmit hogy elvonná tõlem a hõt, éppen ellenkezõleg, ha fázok jobban esik dajkálni õt. Ez éppen olyan megnyilvánulás volt mint az a régi babona miszerint a macska elszívja a kisgyermek elõl az összes levegõt xdxdxdz Komolyan mondom nevetségesxd
Tibi papa, ekkora hülyeséget még nem hallottam. Te biztosan kutyás vagy, ugye? A macska azért, mert imádja a meleget, nem jelenti azt hogy hõt von el az embertõl. A kutya meg biztos azért van, hogy radiátorként funkcionáljon igaz? Direkt kihûl, hogy neked jó legyen. Pffff......
Ha a macska lábnál alszik, az két dolgot jelenthet: 1. Fáradt 2. Nem alszik, csak elájult a lábszagtól!
A kutya nem azért alszik a lábadnál mert megalázkodik, hanem azért, mert MEGBÍZIK benned! Másrészt a kutya melegít, a macska hõt von el, tehát oda fekszik ahol a legtöbb hõt el tudja vonni Tõled. Energetikai szempontból pedig pl. egy üres szobába oda kell tenni az ágyat ahová a kutya fekszik, amit a macska választ az NEKED nem jó.
Nem hiszem, hogy bármit is jelent. Az én cicám (egy éves nõstény), ha meleg van, akkor a lábamnál alszik, ha hûvösebb, akkor a hasamhoz, vagy hátamhoz simulva. De ha véletlenül a hátamon fekszem (nagyon-nagyon ritkán), akkor a hasamon gömbölyödik össze :)
Ugyanúgy. Egyiknél sem megalázkodást jelent.
A macskánál nincs olyan hogy "megalázkodás". A macska szabad lény, aki a kényelmet keresi, a szabadságot. Csak akkor érzi jól magát, ha teljes szabadságban élhet.
Ugye ez, csak vicelõdés
Kedves ROUGE77 a faternak bizony igaza van.Tisztelt névtelen! Nem írok hülyeséget. Ha vennéd magadnak a fáradtságot utána nézhetnél a szakirodalomnak mielõtt másokat kritizálsz. IGEN kutyás vagyok, de nem utálom a macskásokat sem.Szerintem Õk is emberek.Javaslom-ha megengeded-mielõtt ítélkezel számolj legalább 3-ig. Mosolygós szép napot!

Az érdekelne, hogy alszik-e valakinek a törpenyuszija szabadon, úgy értem szabadon, hogy nincs ketrecbe zárva, hanem akár úgy van, mint egy kutya vagy macska a lakásban? Ha igen, mennyi idő így szoktatni?

Legjobb válasz: szia. az én törepenyuszom ig van egész np szinte csak akkor van ketrecben ha elmegyek otthonról,éjjelre bezárom a helyére de cska azért mert van 4 kutyám is és éjjel ök is bennet alszanak,nem szeretném ha megfognák.én kiskorától igy szoktattam,az udvaron s elvan szépen van hogy egséz délután,kinnt van.

szia. az én törepenyuszom ig van egész np szinte csak akkor van ketrecben ha elmegyek otthonról, éjjelre bezárom a helyére de cska azért mert van 4 kutyám is és éjjel ök is bennet alszanak, nem szeretném ha megfognák.én kiskorától igy szoktattam, az udvaron s elvan szépen van hogy egséz délután, kinnt van.
A kérdező hozzászólása: Én is így tervezem majd szoktatni, remélem, sikerül, már csak azért is, mert ha a ketrecben kezd mocorogni, azzal nagy zajt csap. :-) Adnál pár tippet, te mit csináltál, hogy tanítottad? Nekem mindezidáig ketrecben volt, még nincs egy éves.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!