Találatok a következő kifejezésre: A macsekom alszik, (32 db)

Lehet bajom ha a macskámmal alszom?

Ivartalanított ,oltott ,kizárólag benti cicáról van szó.A szőre egyáltalán nem hullik. Féregtelen és bolhátlan is. Tudom ,hogy sok ezer gazdi alszik a cicájával és nincs semmi bajuk. Sőt!Olyat is hallotam ,hogy kifejezetten jó ,nyugtató macskával aludni. De azt is hallotam ,hogy súlyos betegségeket lehet kapni igy. Gondolom ez függ az illető korától és egészségi állapotától is.

Legjobb válasz: Ha a cica egészséges, semmi bajod nem lesz. Én évek óta a cicámmal alszom.

Ha a cica egészséges, semmi bajod nem lesz. Én évek óta a cicámmal alszom.
Semmi bajod nem lesz. Évek óta vele alszom, olyan megnyugtató.
Imádok a cicámmal aludni. Még soha nem volt bajom tõle, sõt, sokkal nyugodtabban alszom, mint nélküle.
Macskával a legjobb aludni. Semmi bajod nem lesz tõle.
Gondolom!Õk is élõlények!!!!!
Igen!Az én macskám meg mikor alszik a farkát mozgatja és jól nyujtózik!!Mintha álmodozna!XDDDD
Persze! Nekem a kutyáim szoktak ilyeneket csinálni.Alszanak és úgy csinál mintha futna meg nyöszörög....annyira aranyos ez szerintem.
Igen, tudnak álmodni. A cicád vadászik álmában, s fut, azért rángatóznak a lábai:)
az én cicám nyávogni szokott, a kutyusom meg morog:D tuti álmodnak:) és szerintem is nagyon édesek:)
Igen az állatok is álmodnak.Ha álmukban mocorognak vagy rángatóznak akkor álmodnak.
Természetesen, mivel minden élõlény álmodik! Még az oroszlánok is álmodnak, meg a jegesmedvék is!
Kérdezz meg egy pszichiátert. Minden egyéb csak a laikusok privát véleménye.
Biztos vadászik olyankor:-)

A macskának milyen a hővezető képessége? Pl:hűvösebb lesz a szobámba ha a radiátoron alszik?

Legjobb válasz: A radiátor leginkább a körülötte áramló levegõt melegíti fel. Ha a macska valamennyire akadályozza a meleg levegõ felfelé áramlását és helyére a hidegebb levegõ érkezését, akkor valamennyire csökken a radiátor hatásfoka. Megjegyzem, hogy sokszor a függönyök, bútorok is nagyban akadályozzák a légmozgást. Másrészt (kisebb részben) hõsugárzással adják le a hõt, a macska ebbõl is leárnyékolhat valamennyit. De nem mindegy, hogy milyen radiátoron fekszik, mert például a lapradiátor oldalra sugároz és nem is tud a macska ráfeküdni. Szóval lapradiátor vagy szélesebb, tagos radiátor? Egyébként maga a macska is fût, melegvérû állat. Meleg macska még jobban fût. Összességében az egyéb tényezõk, úgymint szellõztetés, ablakrések, tömítések minõsége, kinti hõmérséklet és a radiátorban áramló fûtõközeg hõmérsékletének változása, veszel-e fel zoknit vagy nem, sokkal jobban befolyásolják a szoba hõmérsékletét, mint egy macska a radiátoron. És az amúgy is olyan szívmelengetõ, egy macska a radiátoron...

A radiátor leginkább a körülötte áramló levegõt melegíti fel. Ha a macska valamennyire akadályozza a meleg levegõ felfelé áramlását és helyére a hidegebb levegõ érkezését, akkor valamennyire csökken a radiátor hatásfoka. Megjegyzem, hogy sokszor a függönyök, bútorok is nagyban akadályozzák a légmozgást. Másrészt (kisebb részben) hõsugárzással adják le a hõt, a macska ebbõl is leárnyékolhat valamennyit. De nem mindegy, hogy milyen radiátoron fekszik, mert például a lapradiátor oldalra sugároz és nem is tud a macska ráfeküdni. Szóval lapradiátor vagy szélesebb, tagos radiátor? Egyébként maga a macska is fût, melegvérû állat. Meleg macska még jobban fût. Összességében az egyéb tényezõk, úgymint szellõztetés, ablakrések, tömítések minõsége, kinti hõmérséklet és a radiátorban áramló fûtõközeg hõmérsékletének változása, veszel-e fel zoknit vagy nem, sokkal jobban befolyásolják a szoba hõmérsékletét, mint egy macska a radiátoron. És az amúgy is olyan szívmelengetõ, egy macska a radiátoron...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.Sajnos a kisérletet csak részben sikerült elvégezni, hiányos a technikai háttér és a kisérleti alany sem partner a tõle elvárható módon.
valószínûleg a radiátor hõfoka nem érte el a maccs igényének megfelelõt. Fûts jobban !
Maga a macska egy 38 fokos radiátor, egér üzemanyaggal. A bebukott hõ nagy részét visszanyered, amikor nem fekszik a radiátoron.
Hasznos kérdés! Mivel a macskák különbözõ méretûek, ezért a hõvezetõ képességük is különbözik. Érdemes ezért mérést végezni. Házilag egyszerûen elvégezhetõ. A macska mindkét végébe helyezzünk egy-egy hõmérõt, aztán az egyik felén kezdjük el melegíteni vasalóval 3-as fokozaton (ne használjuk a gõzölõ funkciót, mert a macska szõre sérülhet!) A folyamatot mérjük stopperrel. a t (idõ hányados) az az érték, amikor a két hõmérõ kiegyenlített értéket mutat. ezt az értéket osztjuk a hõmérséklettel. az így kapott érték mutatja a macskánk hõvezetõ képességét. minél magasabb a szám annál rosszabb hõvezetõ a macska. Amenyiben az érték meghaladja a 0, 2 érdemes a macskát alufóliába tekerni (akkor is, ha éppen nem a radiátoron tartózkodik). Boldog Karácsonyt Kívánok Cat Fun Club
Nálunk a macska a radiátor alatt alszik, mert vékony (új) típusú radiátorunk van, és nem lenne rajta kényelmes feküdni. Így a macskának is jó, meg nekünk sem árnyékolja le a meleget a macska :D
Nem lesz hûvösebb a szobádban, ez nem is lehet kérdés. A macska melegvérû állat. Ellenben amennyiben azért tetted fel eme fogós kérdést, mert attól tartasz hogy nõ a fûtésszámla, akkor az sem elhanyagolható ötlet ha a radiátort kicseréled egy tehénre. Energiatakarékos, környezetbarát, és még tejet is ad. LOL
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót.Én is tudom, hogy nem lesz hûvösebb, nagyon sok kísérletet és méréseket folytattam a napokban.Már a tehén dolgot is fontolóra vettem de nem engedi a közös képviselõ és dorombolni sem tud.:(
Ez egy nagyon idióta kérdés, de sztem annak is szánták :D


Mennyit alszik a macskád egy nap?

Panelba lakunk 3. on. Gondolom melege van szegénynek ,de akkor is egész nap alszik....

Legjobb válasz: A macskák éjjel vannak fent, és nappal alszanak. A miénk reggel jön kaját kérni, és attól kezdve alszik késõ délutánig, kajál, majd megint alszik. Éjjel egy körül szoktam ébreszteni, akkor megy ki a kertbe, amikor mi megyünk aludni.

A macskák éjjel vannak fent, és nappal alszanak. A miénk reggel jön kaját kérni, és attól kezdve alszik késõ délutánig, kajál, majd megint alszik. Éjjel egy körül szoktam ébreszteni, akkor megy ki a kertbe, amikor mi megyünk aludni.
A mi cicánk szintén panelban lakik. 24 órából képes 23-t aludni. Persze ez igy kicsit túlzás, de tényleg nagyon sokat alszanak a cicák.
Miénk is imád aludni, de brutális módon. Szerintem õ éjjel is alszik többnyire, ritkán fordul elõ, hogy kint éjszakázik a kertben. Amikor bent van, akkor este is szunya. Néha mellettem:) Imádom. Nálunk 6-7 körül van a felkelés, akkor jön reggelizni. Kicsit kimegy a kertbe, de hamar megunja és visszajön aludni. Utána már kéri a következõ kaját, és ugyanaz. Nem hiszem el hogy egy nap 4-5 óránál többet lenne ébren.
No hát az enyém most nyáron szerintem csak éjszaka alszik vagy akkor sem. Kertes házunk van és egész nap mászkál, vadászik meg játszik. Este ha bejön akkor laszik velem reggelig, ha nem jön be akkor nem tudom mit csinál de azt látom hogy a szénában is szokott aludni.
Az enyém is panelcica, az éjszakát végigalussza mellettem (kivéve ilyen melegben) és szerintem nappal sem csinál túl sok mindent. Délután 5-kor nyújtózkodva jön elém, nyilván akkor is aludt.. Ha itthon vagyik, akkor ugyan már nem alszik, csak hever kiterülve.
Mit csináljon szegény egy panelban, ne haragudj? Az én cicám régebben benti volt, ma már szinta csak kinti. Nagy mejegben a kertben alszik bokrok árnyékában, vagy bejön az udvarba a nyugányhoz és velünk lustálkodik, de amúgy a környéken bóklászik, vadászgat, szimatol, szemeznek a környékbeli macskákkal, figyeli a területét(iv. lány). De ha néhanap beengedjük, képes 12 órán át aludni, csak enni kel fel, bent nincs semmi inger számára, mit csináljon? Nem fog egeret keresni egy tiszta illatú szobában, tudja hogy ott nincs, mert érzi.
Az én cicáim délelõtt esznek utána játszanak 1órát és kidõlnek majd este megint esznek, játszanak és alszanak.. de hogy számot mondjak akkor kb 16 órát alszanak egy nap.
Normal esetben a macskak 13-18 orat alszanak, de ez sok mindentol fugg. Egyreszt macskaja valogatja, masreszt a kolykok tenyleg akar 23 orat is tudnak aludni, amig kicsik. Meg attol is fugg, h hogyan telik az adott napja, mennyire stresszes. Az enyemek nappal szinte vegig alszanak, ejjel meg mindennel jatszanak.
Masik meg h ha ivartalanitott akkor ez normalis, altalaban az ivartalanitott macskak ellustulnak, es csak alszanak, fekszenek, meg esznek, nem igazan jatekosak. Es a macskak ejjel szoktak vadaszni, ejjeli lenyek, akkor is, ha lakasba vannak(persze nem mindenhol, ha egesz nap jatszol vele, akkor ejjel aludni fog), es nappal alszanak.

Többet alszik a macska nagykorában mint kiskorában?

Legjobb válasz: Szerintem ugyanannyit alszik nagykorában is,vagy talán kevesebbet.A kismacskák elég sokat alszanak.Az enyém legalábbis :)

Szerintem ugyanannyit alszik nagykorában is, vagy talán kevesebbet.A kismacskák elég sokat alszanak.Az enyém legalábbis :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
szerintem nagyobb korában többet alszanak mert öregednek :D

A macska mikor alszik? Hány órától hjány óráig?

Lesz 1 perzsa macskám és 14/l vagyok és azért szeretném tudni hogy tudjam mikor keljek,hogy kifésüljem a szőrét!A válaszokat előre is köszönöm!:)

Legjobb válasz: Nem nagyon van ilyen, össze-vissza alszanak, napközben is, meg este is. Az enyémek mondjuk éjszaka aktívabbak. Reggel viszont mindig várják már, hogy felkeljek.

Nem nagyon van ilyen, össze-vissza alszanak, napközben is, meg este is. Az enyémek mondjuk éjszaka aktívabbak. Reggel viszont mindig várják már, hogy felkeljek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
Valójában nem mindig alszanak, mikor úgy néz ki :) Sokszor csak szundikálnak félálomban, vagy mm-nyire nyitott szemmel lesik a környezetet. Meg tudod majd különböztetni ezeket. Enyém pl. akkor alszik mélyen, ha látom, hogy a farka lazán fekszik mellette. Vagy éppen horkol :)
A macskák korán reggel kelnek, kérik az ennivalót. Az enyém is perzsa volt anno (meghalt). Õ reggeltõl kora estig mindig valahol aludt. Néha tanáltam valahol. Délután, este kérte az ennivalót, akkor hízelgett. ilyenkor mód volt rá, hogy kifésüljem
az én cicusom míg külön aludt, akkor már 3, de legkésõbb 5 órakor ébresztett minket, hogy éhes és unatkozik. mióta velem alszik, azóta ugy alszik mint én, akkor fekszik le amikor én, ha 7kor kelek 7kor kel, ha 10kor kelek, akkor õ is 10kor :)
Változó, szoktatás kérdése. Az enyémek kb reggel hatkor kelnek, kilencig fent vannak, este hatig alszanak, majd tizenegykor lefekszenek aludni, majd reggel hatkor megint kelnek.... És így tovább. Napközben az alvós idõszakokban is felkelnek néha egy kicsit, de kb csak annyira hogy átmenjenek az egyik helyrõl a másikra aludni. Éjszaka egyáltalán ne kelnek fel, max átfordulnak a másik oldalukra. :) Nem lehet olyan korán kelni, hogy hamarabb fent legyél mint a cica. Amint észreveszi az elsõ ébredezõ mozdulataidat, már ott is lesz melletted, és segít a felkelésben. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Hát volt már 1 házi cicám és már korán reggel nyávog, hogy adjak már neki kaját, de ugye házi cicátnem kell dfésülni de perzsáét napnta töbször is de hát az iskolának 5-kor van vge ki tudna rá vigyázni!:)
Nekem exo perzsám van! Általában megszokja a te biológiai órádat, és ahhoz fog igazodni. Ha kicsi perzsa cicát kapsz, akkor minden nap fésüld, hogy szokja a fésülést, mert ha kis korában nem szokatod rá, utána, összefilcesedik a szõre, és kész! Az biztos, hogy nagyon sok odafigyelést igényel a bundája. És a szemét is napi 2x meg kell törölni neki bór vizes vatta koronggal, ha nyomott orrú lesz.
Mikor te felkelsz reggel, a cica már ébren lesz, mert várja az ennivalót. Ha egy picit elõbb kelsz fel, mint szoktál, akkor ki tudod fésülni a szõrét reggeli elõtt.
egész nap alszanak....aztán ha egyszer megy enni kapd el és akkor fésüld meg :)
Perzsáim vannak és reggel mikor kelek õk már ébren vannak míg el nem megyek dolgozni.Este haza, tudják mikor kell hazaérnem mert várnak a szokott idõben.Napi egyszer kifésülöd az elég.Van szabad 15 perced és elkapod vagy felkelted és fésülöd.Ha jó helyrõl érkezik a cica akkor már hozzá lesz szokva nemcsak a fésühõz, de a fürdéshez is.

Miért alszik állandóan a macskám?

van egy 3 éves macskám aki állandóan alszik, de nem hiszem h beteg, mert ha épp fent van akkor teljesen normálisan viselkedik, rendesen eszik, játszik, hempereg a fűben, madarakat kerget, fára mászik, birkózik a másik macskámmal meg minden, de van mikor délbe bemegy a kamrába és reggel 7-ig fel se kel, csak enni és wc-zni... tudom hogy a macskák nagyon lusta állatok, de normális ez? a másik macskámat aki 5 éves, alig lehet este 7-8 körül összeszedni, mert addig kint van

Legjobb válasz: Ha egyébként egészséges,ne aggódj. Az embereknél is van különbség. Én keveset alszok, a párom kétszer annyit. :) A fiatal és az idõsebb macskák inkább a 20 órát közelítik napi alvásukkal, az újszülöttek pedig szinte egész nap alszanak. A 16 órás alvás inkább a kevésbé vadászó, középkorú hímekre jellemzõ mindezek után – kizárásos alapon, hiszen a nõstényekrõl már említettük, hogy õk vadászatra álltak rá, így több pihenésre van szükségük.

Ha egyébként egészséges, ne aggódj. Az embereknél is van különbség. Én keveset alszok, a párom kétszer annyit. :) A fiatal és az idõsebb macskák inkább a 20 órát közelítik napi alvásukkal, az újszülöttek pedig szinte egész nap alszanak. A 16 órás alvás inkább a kevésbé vadászó, középkorú hímekre jellemzõ mindezek után – kizárásos alapon, hiszen a nõstényekrõl már említettük, hogy õk vadászatra álltak rá, így több pihenésre van szükségük.
Egy macska ha teheti akkor 24 órából 18-at alvással töltene. :P
Teljesen normális ha addig aktív, te is írtad játszik meg vadászik. Egy cica egy nap 14 órát is alszik. A miénk kb egész nap alszik 8 kor kimegy és hajnalig haza se jön.
álmos
Nem mindig alszanak valójában, amikor úgy néz ki :) Általában szunyókálnak, ha figyeled, a füle rögtön mozdul a hangra. Van, hogy mm-nyire nyitott szemmel les maga köré.

Sürgőős! 3 hónapos kani macska 2 hete nagyon kedvtelen pedig előtte nagyon ugribugri volt, nem eszik szinte semmit, egész nap alszik, szerintünk férges mert óriási hasa van de maga a macska nagyon vékony . Mi lehet a baj? Mit csinálljunk?

Alig kakál, pisil. Vettünk neki féregírtót tegnap megkapta és még gyengébb lett mint volt. Nagyon fel van puffadva. Mennyi idő még hat a féregírtó? Vagy, hogy esetleg ez mi más baj lehet?

Legjobb válasz: Kandúr nem kani!!.Vidd el dokihoz, ne itt kérdezgess.

Kandúr nem kani!!.Vidd el dokihoz, ne itt kérdezgess.
A kérdező hozzászólása: Szabadságon van az orvos.....és kétségbe vagyok esve..
Másik orvos akkor!
A kérdező hozzászólása: Nincs másik orvos a városba.. És addig is próbálnék neki segíteni, hogy ne haljon bele. Kérem az ilyen felesleges kommentektõl kíméljenek.Így is elég rossz hangulatba vagyok.Csak az írjon aki tud segíteni. Köszönöm
Szia! Remélem jobban van a cica! FÉreghajtót 3 napig kell neki adni, a súlyának megfelelõ adagot, majd megismételni egy hét múlva. Ez nem egyszeri alkalom, de szinte biztos hogy férges :( Jobban van azóta?

A macsekom állandóan alszik, mint egy hulla és ha piszkálom, hogy él-e még... nem reagál. Viszont ha kaja van, mindenhonnan, akár álmából is felkel csak azért! Másért viszont soha.

Legjobb válasz: amióta a macskákat háziasítottuk ellustultak, de piszkosul. egyébként gondoltad volna, hogy a macska alvásszükséglete napi 18-20 óra?

amióta a macskákat háziasítottuk ellustultak, de piszkosul. egyébként gondoltad volna, hogy a macska alvásszükséglete napi 18-20 óra?

Azt szeretném meg tudni hogy van egy macskám és ha a barátnőm beengedi a lakásba és ha alszom a macska elkezdi nyalogatni a hajam és hogy ez miért van?

Legjobb válasz: Zselézed? Ha igen, lehet hogy az ízlik neki, mert ugye jó illata van, vagy nemtudom.

Zselézed? Ha igen, lehet hogy az ízlik neki, mert ugye jó illata van, vagy nemtudom.
Koszos és meg akar mosdatni...
Vannak macskák, amelyikek nagyon nyalósak, mások kevésbé. Nekünk volt egy macsek, elég volt, ha az orra alá tetted az ujjad, vagy a lábad, de akár a fejedet, 1-2 másodpercen belül nyalni kezdte. Más macskák meg kifejezetten "fintorognak" ettõl....
barátkozik
Nálunk a frissen mosott haj illatát imádja, nyalja a hajat, dörgölõdzik bele meg ilyenek.... Jah meg a párom Axe tusfürdõjét imádja.... Szerintem úgy mûködik hogy ami bejön nekik illat abba beledörgölõdznek, megnyalogatják. Amúgy a mi macsekunk cica létére olyan mint egy kutya, imád nyalogatni (jah és megtanítottuk arra hogy adjon puszit).
mi minden este úgy alszunk el hogy a hónaljamat nyalna a pici!néha inkább szopizásnak tûnik, egyszer kétszer kapok egy pár harapást is! És a reggelt úgy inditjuk hogy az orrát bele nyomja az én orromba és elkezdi nyalni a számat! az elején nagyon zavart, de mára már megszoktam:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!