Találatok a következő kifejezésre: A ma napos kisfiamnak (10 db)

A ma 4 napos kisfiamnak mindennap eddig volt egy csepp ver a pelusaban. Meddig mondhato ez normalisnak?

A korhazban mondtak,hogy a szervezetebol tavoznak a hormonok.

Legjobb válasz: Amíg van, addig normális, ne aggódj. Anyai hormon. Ha egy hétnél tovább tart, akkor keresd fel a dokit, de egy csepp, az a hormon miatt van valóban! A lányok is menstruálhatnak és anyatej is jöhet a cicijükbõl :)

Amíg van, addig normális, ne aggódj. Anyai hormon. Ha egy hétnél tovább tart, akkor keresd fel a dokit, de egy csepp, az a hormon miatt van valóban! A lányok is menstruálhatnak és anyatej is jöhet a cicijükbõl :)
Nekem kétszer vot ilyen, egyszer a kházban, nekem azt mondták kevés a folyadék ilyenkor, sok sok folyadékot kell adni neki, mert koncentrálódik a vizelete.Én onnantól jól figyeltem rá, nem is volt ilyen.sztem nem a hormonok miatt!!Itasd többször, akár egy enyhe hígításu teával is, tehetsz bele kis szõlõcukrot-gyógyszertárit.Nekem mindenki így mondta!
Nekem is volt a pici fiamnak kb. 6-8 napos korára múlt el.

Kisfiam 6 napos és ma kicsit vérzik a köldökcsonkja, ez normális?

nem folyamatosan vérzik de a body is olyan lett és látni hogy melyik oldalról vézett

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is ma 6 napos :) Neki is vérzett 2 napig, ez normális, de én is megijedtem kicsit. Alkohollal tisztogattam neki minden pelusozásnál meg fürdés után. Ma hajnalban leesett neki, szerintem a tiétekkel sem lesz semmi baj! (A harmadik babánk, az elsõ kettõnél is ugyan ez volt és nem fertõzõdött el nekik.... )Most 3 éves és 4 hónapos Flóra, Barnabás 11 hónapos, Hanna baba pedig 6 napos. Nagyon sok boldogságot nektek! :)

Szia! Az én kislányom is ma 6 napos :) Neki is vérzett 2 napig, ez normális, de én is megijedtem kicsit. Alkohollal tisztogattam neki minden pelusozásnál meg fürdés után. Ma hajnalban leesett neki, szerintem a tiétekkel sem lesz semmi baj! (A harmadik babánk, az elsõ kettõnél is ugyan ez volt és nem fertõzõdött el nekik.... )Most 3 éves és 4 hónapos Flóra, Barnabás 11 hónapos, Hanna baba pedig 6 napos. Nagyon sok boldogságot nektek! :)

Kisfiam 3 napos ma szaporabban veszi a levegot. A meleg lehet az oka?

ma engettek haza a korhazbol es nagyon felek ,kerlek segitsetek??

Legjobb válasz: Ne aggódj,semmi baja. Még csak 3 napos.Alkalmazkodnia kell a kinti élethez. Meleg is van,új a környezet,idegen neki minden. Nyugi,pár nap és rendezõdni fognak a dolgok! :)

Ne aggódj, semmi baja. Még csak 3 napos.Alkalmazkodnia kell a kinti élethez. Meleg is van, új a környezet, idegen neki minden. Nyugi, pár nap és rendezõdni fognak a dolgok! :)
A kisbabák légzésszáma, pulzusa, és szívverése is gyorsabb mint a felnõtteké. Simán veheti kétszer olyan gyorsan a levegõt mint te, és nincs semmi gondja. Nyugi. Ha nincs semmi más jele hogy gond lenne, és amúgy jókedvû akkor ez normális. Ijesztõ ilyenkor magadra utalva lenni egy újszülöttel, de nyugi!

Ma 2 hetes a kisfiam. Van hogy szopizik 90 ml-ert, de van hogy csak 70ml-ert. Elég ez neki? Kb. napi 6-7x szopizik. Olvastam valahol, hogy egy 5 napos baba akár 100 ml-ert is megeszik egy alkalommal. Az én kisfiam keveset eszik?

Legjobb válasz: Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.

Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.
Nem eszik keveset, neki ennyi az igénye:) A fiam pont fele ennyit evett ennyi idõsen, mégis szépen gyarapodott, neki meg annyi volt az igénye:) Komolyan, 6-7 alkalommal evett naponta, átlagosan 30-40ml-t. Frászt akartam kapni, hogy éhen hal, de mivel folyamatosan gyarapodott, volt elég pisis pelusa, és jókedvû, kiegyensúlyozott baba volt, így végül belenyugodtam, hogy neki ennyire van szüksége:) Nyugalom!
Lányom 4 hónaposan evett meg 100 ml-t. :) 2 hetesen nagyon kicsi mennyiségeket evett, de neki meg az volt az igénye, és õ sem evett 6-7 alkalomnál többet. Tök változó az igényük, és ezért nem is lehet, nem is szabad õket összehasonlítani! Fiad nem eszik keveset, hanem épp annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha szépen fejlõdik hétrõl-hétre és van elég pisis-kakis pelusa, akkor minden a legnagyobb rendben.
Ne mérd, mennyit eszik, tedd mellre igény szerint, elveszi magától, amire neki szüksége van. 2 hetente úgyis mérik a védõnõnél, ha gyarapszik, akkor minden rendben van.
nekem 12hetesem ritkán eszik 100at v többet. ne aggódj, ha szépen nö a sulya mindegy mennyit eszik
Az én kisfiam 7 hetesen eszik 7-szer 100-at.
Amit olvastal nem anyatejesekre ervenyes.Ne merd csak hetente egyszer.

A kisfiam 17 napos, 3360 dkg-al jöttünk haza a kórházból és ma 4200 dkg. Nem sok ez egy kicsit?

Amúgy egy igazi szopógép, egész nap enne, 1,5-2-2,5 óránként etetem és éjjel is 2-2,5 óránként. Nem lehet ett?l kés?bb hasfájós? Az Esspumisan cseppeket adnom kell neki szopizás közben is, meg a végén is a szélgörcsök miatt.

Legjobb válasz: Szia. Mi 3330 gr-al születtünk, 17 napja:-) ( a kórházból 3240-gr-al pont 2 hete) Ma voltunk dokinál, és 3800 gr a kislányom. Azt mondták, jól hízik, nagy a hasa, de nem baj. Én is kérdeztem, hogy mit csináljak, etessem kevesebbet talán? De azt mondták, nem. Örüljünk, hogy nincs gond a gyarapodásával. Az enyém egyik nap alszik 3-4 ürát, szopik, de más napokon ha nem alszik, óránként kér enni. Szerintem semmi baj, jó étvágya van, van tej, és ezek jó dolgok:-)

Szia. Mi 3330 gr-al születtünk, 17 napja:-) ( a kórházból 3240-gr-al pont 2 hete) Ma voltunk dokinál, és 3800 gr a kislányom. Azt mondták, jól hízik, nagy a hasa, de nem baj. Én is kérdeztem, hogy mit csináljak, etessem kevesebbet talán? De azt mondták, nem. Örüljünk, hogy nincs gond a gyarapodásával. Az enyém egyik nap alszik 3-4 ürát, szopik, de más napokon ha nem alszik, óránként kér enni. Szerintem semmi baj, jó étvágya van, van tej, és ezek jó dolgok:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de nálatok a közel 600 g 2 hét alatt az normális. Viszont nálunk több mint 800 g 2 hét alatt???
1300at hízott a baba egy hó alatt es engem nagyon leszúrt a doki, hogy túletetem. :o( Kinek mi a normális....
Az én fiam 3600grammal született. 17naposan 4370gramm volt. És engem is nagyon leszúrt. de engem nem érdekelt egyáltalán!! Téged se érdekeljen ennyire mert befogsz golyózni a számoktól :)
Szerintem is teljesen jó. Kevesebb, mint 3 hét alatt hízott 840 gr-t:) Az elsõ 3-4 hónapban a legtöbb baba 1 kg-t is szokott hízni havonta. Késõbb lassul le a gyarapodás egy kicsit. Azt mondják, hogy a heti 100-150 gr. hízás még jó. Boldog szopizást a babádnak!
Hogyan lehet egy kismamát azért leszúrni, mert jól gyarapszik a szopós kisbabája? Örüljön a doki, hogy nem kell tápszerezni!Késõbb úgyis lelassul a súlygyarapodás.
Nem kell rásegíteni. Én a rugija alján találtam meg egy pelusozás alkalmával :)
Az én kislányomnak is a védönö rásegitett.én nem mertem.azt mondta ha kicsit vérezne adjam be a kinokaint aznap.
Szerintem se segíts rá. A fiam 11 napos volt, amikor leesett úgy, hogy elõtte két nappal még elég fixnek tûnt. Esti pelusozásnál kb. olyan szinten volt, mint amilyennek leírod a fiadét, néhány pillanatig én is erõs késztetést éreztem, hogy segítsek a természetnek, de visszafogtam magam (nekem is azt mondta a doki, hogy semmiképpen se erõszakoskodjunk vele). Két óra múlva cseréltünk pelust és akkor már nem volt a helyén, szóval szerintem nálatok is csak órák kérdése a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor ápolgatom tovább és figyelem, hogy mikor találom meg a természet erejétõl.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: én sem merném eltávolítani. Viszont kedden jön a védõnõ. Gondolom tudni fogja, hogy szükséges-e hozzányúlnia vagy esetleg addigra magától is leválhat....
Nálunk amikor csak a lélek tartotta, akkor már levettük. Nem lett semmi baja, sõt nagyon hamar ki is tisztult alatta.
nekünk a gyerekorvos csavarintott rajta egyet, akkor volt a babám 2 hetes. Én nem mertem volna hozzányúlni.

Ki hogyan kezdte a levegőztetést? Ma vagyunk 10 naposak, szellőztettem, de átvittem a kisfiamat a másik szobába. Holnap jól betakargatom és ott hagyon, így tovább. Mikor mehetünk sétálni?

Legjobb válasz: Szia! Én (a védõnõ tanácsára) 2 hetesen kezdtem el sétáltatni a kislányomat elõször csak 15-20 perc, másnap fél óra, harmadnap 1 óra. Jól öltöztesd fel (de azért ne izzadjon) szélbe, nagyon hidegbe még 1 hónapos koráig sztm ne vidd ki, utána már lehet. Mi van hogy 2-3 órát is sétálunk akár nagy hidegben is, de a kislányom már 4 hós. Jó sétákat!

Szia! Én (a védõnõ tanácsára) 2 hetesen kezdtem el sétáltatni a kislányomat elõször csak 15-20 perc, másnap fél óra, harmadnap 1 óra. Jól öltöztesd fel (de azért ne izzadjon) szélbe, nagyon hidegbe még 1 hónapos koráig sztm ne vidd ki, utána már lehet. Mi van hogy 2-3 órát is sétálunk akár nagy hidegben is, de a kislányom már 4 hós. Jó sétákat!

Ha leesik a köldökcsonk mennyi idő múlva lehet vízbe mennie a kisfiamnak ma 6 napos, még nem érheti víz a sebet? és ugyanugy kell ellátni alkohollal?

Legjobb válasz: Mért ne érhetné víz?Nekem a kházban mondták nyugodtan érje-ne mossuk a vízzel de ha vizes lesz sincs gond csak ná áztassuk!Minden nap érte.Alkohollal feltétlenül mosd.Meg kell fogni a csonkot és óvatosan benyúlni a bõre és a csonk közé,mert ott kicsit gennyezik neki meg beül a hintõpor is.kb 10-14nappos korára le fog esni és utána is tisztogasd még neki jó pár napig.Én még sokszor most is benyúlok neki és megtisztítom.8hetesek vagyunk.

Mért ne érhetné víz?Nekem a kházban mondták nyugodtan érje-ne mossuk a vízzel de ha vizes lesz sincs gond csak ná áztassuk!Minden nap érte.Alkohollal feltétlenül mosd.Meg kell fogni a csonkot és óvatosan benyúlni a bõre és a csonk közé, mert ott kicsit gennyezik neki meg beül a hintõpor is.kb 10-14nappos korára le fog esni és utána is tisztogasd még neki jó pár napig.Én még sokszor most is benyúlok neki és megtisztítom.8hetesek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: A picifiamnak leesett már most 6 napos :D de azért köszike

A kisfiam 10 napos és (SZINTE SEMMI) tejem nincs. A dr-nő Nestlé BEBA PRO HA START tápszert írta föl. Mára viszont kipattogott és a széklete is keményebb lett. Milyen tápszert kap a babátok, ilyen problémákra?

Mindkettő gyermekem császáros és 1 hónappal korábban érkeztek.Az első gyermekemnél is ue. Volt a probléma.Viszont, amikor ezt a tápszert fölírta a babát még nem látta.

Legjobb válasz: Nem írtad miket próbáltál a szoptatásra.. de ha szeretnéd szoptatni, akkor felejtsd el a tápszert inkább. Tedd minél többször mellre, így éri inger a mellet, tejtermelésre serkenti. Igyál nagyon sok folyadékot! Egyél rendesen, a maláta kivonat is segíti a tejtermelést (pl. Maci pótkávé). Ha kell, feküdj egész hétvégére ágyba a kicsivel, és ahogy megnyekken, tedd mellre. Így 2-3 napon belül megnövekedhet a tejtermelésed. Egy próbát megér. Nekem is csökkent a tejtermelésem 3 hónapos kora körül, de én is így csináltam, és beindult újra. Bocs, hogy a tápszerrel kapcsolatban nem tudtam segíteni.

Nem írtad miket próbáltál a szoptatásra.. de ha szeretnéd szoptatni, akkor felejtsd el a tápszert inkább. Tedd minél többször mellre, így éri inger a mellet, tejtermelésre serkenti. Igyál nagyon sok folyadékot! Egyél rendesen, a maláta kivonat is segíti a tejtermelést (pl. Maci pótkávé). Ha kell, feküdj egész hétvégére ágyba a kicsivel, és ahogy megnyekken, tedd mellre. Így 2-3 napon belül megnövekedhet a tejtermelésed. Egy próbát megér. Nekem is csökkent a tejtermelésem 3 hónapos kora körül, de én is így csináltam, és beindult újra. Bocs, hogy a tápszerrel kapcsolatban nem tudtam segíteni.
Szia nálunk a tesóm Milupa Milumilt kap. Nincsen vele semmi gond, próbáltunk mást is de csak ez vált be. Szerintem próbáld ki te is.
Nekünk pl eza tápszer volt jó a Milupa összes termékétõl, fájt a kisfiam hasa, visszajött, nem volt széklete.Hívd ki a dokit nézze meg, hátha tudja erre miylen tápszer kell.
Milumil Start HA Optima-tal kezdtünk, aztán hasfájós lett, így váltottunk: - Nestlé Beba HA Sensitiv - Milumil Komfort - Novalac AC - és amit most használunk az a Humana Digest Plus ezt elég régóta (szinte a megjelenésétõl esszük) Ízzel nekünk nem volt gond, szépen ette mindet, a hatása volt különbözõ. Székrekedésesek voltunk, és így emiatt kellett többször váltani is. Most már 5 hónapos, és szerencsére a hozzátáplálás is nagyban változtatott az emésztésén :)
nekünk is anno azt írta fel az orvos, nekünk sem jött be, pár nap után nyálkás lett a széklete, meg keményebb. És ki is pattogott. Nekünk akkor azt mondta a doki, hogy lehet, hogy a tehéntej alapú tápszer miatt volt. Felírta a Milupa Pepti I-et, ez egy erõsen hidrolizált tejfehérje alapú tápszer. Szinte teljesen le van benn bontva a tejfehérje. Azért írta fel, nehogy tejallergia legyen. Szerintem hívd fel a dokit, nézze meg a gyereket, nálunk vasárnap délelõtt jött ki... Ne vegyél neki vaktába tipp mix alapon tápszert. Lássa orvos, én azt gondolom. Az pedig, hogy nem nagyon van tejed, azzal vagy lehet tenni valamit, vagy nem. Nekem 2 hétig volt, kb minden etetésnél 20 g. Mindenképpen kellett pótlásnak a tápszer. Ezt azért írtam, mert valaki azt írta elõttem, hogy ne erõltesd a tápszert. De ha nincs tej, akkor valamit ennie kell, nem? Én is császáros voltam, 3 héttel jött hamarabb, beindult a tej a 3. napon, de ennyire futotta. Ihattam teát, ehettem homeos bogyókat, stb, ennyi. Ez a kevés is elapadt, mikor 4 hetesen mûtötték a gyereket. Idegi alapon... Szóval, lássa orvos, és úgy írjon tápit...

Elvileg ma vagyok 37+3 napos! Ha azt szeretném hogy a kisfiam a hétvégén megszülessen a szex segít? Ha igen akkor miért? Mármint hogy azért mert megpiszkáljuk a méhszájat vagy mert a sperma segíti a tágulást?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy a terhesség utolsó négy hetében nem ajánlatos a házasélet. Nem azért, mert beindíthatja a szülést, hanem mert a hüvelyben jelentkezõ kisebb hámsérülések nem múlnak el szülésig és nagyobb a fertõzés veszélye. Inkább igyál málnalevél teát, napi egy csészével, és liftezés helyett a lépcsõt használd.

Szia! Én úgy tudom, hogy a terhesség utolsó négy hetében nem ajánlatos a házasélet. Nem azért, mert beindíthatja a szülést, hanem mert a hüvelyben jelentkezõ kisebb hámsérülések nem múlnak el szülésig és nagyobb a fertõzés veszélye. Inkább igyál málnalevél teát, napi egy csészével, és liftezés helyett a lépcsõt használd.
Miért szeretnél megszülni?várd meg még azt a két hetet.hétvégén hidegfront, lehet az majd segit!
Szia! Isis, de inkább spermának van jótékony méhszájlazító hatása, de csak akkor ha már érett rá a méhszáj! :) Szülésznõ/Védõnõ

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!