Találatok a következő kifejezésre: A múltkor és (724 db)

Sokkal kényelmesebb a múlton rágódni, mint tenni a jövõért.
Sajnos én is ilyen vagyok, hogy sokszor a múltat hánytorgatom, azért, mert a múltból alakult ki a jelen és ha valami a múltban el lett cseszve, annak máig ihatjuk a levét.
A multata el kell engedni annelkul nincs jovo megbocsajtas es ujrakezdes a sikeres elet titka es az egeszseges lelekhez is kell ez.
Minek a múlton rágódni, ha már úgysem lehet rajta változtatni? Ezt kellene a fejébe vésned. A jelenben tud rajta korrigálni és így változtathat a jövõn!
Attól függ. Ha loptál a családodtól, hazudtál nekik és már sok új esélyt kaptál, ne várd, hogy tiszta lappal kezdhess.. egyik alternatíva..
Nincs a jelenben semmi jó érdekes stb. ezért foglalkozik a múlttal, legalább azt mondogathatja.Ha már más érdekesség nincs.

Mennyibe kerül most a multi és a marlboro?

Legjobb válasz: multi 800 marlboro 840 és köszönöm, hogy nem marbinak írtad

multi 800 marlboro 840 és köszönöm, hogy nem marbinak írtad
én úgy tudom h 820 a multi
Multi 770 rövid 780 a hosszú Marlboro 820 a hosszú 810 a rövid! Siófokon így van !

Hogyan felejtsük el a múltat, és kezdjünk tiszta lappal, ha a múltja veszélyezteti az életemet?

Páromnak elõttem nagyon sok nõvel volt dolga és felelõtlenül nagyon sokkal gumi nélkül volt együtt. Mielõtt velem komoly kapcsolatot kezdett elment egy teljes kivizsgálásra (AIDS, syphilis vérvétel...), urológus is megvizsgálta, és õ felfedezett nála egy nemi szemölcsöt. Ezt kezelte, addig nem volt velem szexuális kapcsolata, amig el nem múlt. 1 éve vagyunk együtt, de csak gumival. Azonban most megint kiújult a szemölcse (biztos hogy nem lépett fére, csak sajnos ennek hosszú a lappangási ideje). Megijedtem, mert ezt a HPV vírus okozza, ami a méhnyakrákot is. Megijedtem, mert ki tudja, milyen betegsége lehet még, ami nála lehet, hogy tünetmentes, de nekem a késõbbiekben súlyos problémákat okozhat. Továbbra sem lehetünk együtt minimum 1 évis gumi nélkül, és így a közös jövõ, család, kisbaba is egyre bizonytalanabbnak és távolinak tûnik. Én persze mászkálhatok el 3 havonta fél évente orvoshoz, mert a gumi se nyújt a HPV ellen 100%-os védelmet, és retteghetek hogy ne legyen semmi bajom. Hiába akar normális életet, kísért a múltja. Ti kitartanátok a párotok mellett, ezek ellenére is, vagy inkább keresnétek olyan párt, akinek nem volt ilyen elõélete? 1 hét múlva megyek nõgyógyászhoz.

Legjobb válasz: te nem is szereted eléggé, ha még mindig ezen kattogsz.. volt sok partnere, és? kivizsgáltatta magát.. és? nem volt semmi... ezt a szemölcsöt úgy is elkaphatta volna, ha csak 2-vel van együtt..

te nem is szereted eléggé, ha még mindig ezen kattogsz.. volt sok partnere, és? kivizsgáltatta magát.. és? nem volt semmi... ezt a szemölcsöt úgy is elkaphatta volna, ha csak 2-vel van együtt..
Szerintem jogodban áll a saját szervezetedet, egészségedet félteni. Az az ember, aki mást mondd, arra ne hallgass. Ha te úgy érzed, nem tudsz felszabadulni nyugodt szívvel mellette, akkor szakíts vele. A te életed és senki sem ronthatja el!
akkor minek terveztél vele gyereket? vagy miért nem hagytad ott mindjárt? õ elment orvoshoz, megtette, amit megtehetett.. ha te lennél az õ helyében, és õ így reagálna, te mit szólnál?
Jaj, ez nagyon nem lenne szép dolog, ha emiatt hagynád el... Nem tehet róla, hogy kiújult a szemölcse. Elment, kivizsgáltatta magát, megtett minden tõle telhetõt...


Hogy mondjam el neki, hogy még nem zártam le a múltamat, és ezért nem tudok neki sem választ adni?

Legjobb válasz: "Még nem zártam le a múltamat... ezért neked sem tudok választ adni." Sok sikert!

"Még nem zártam le a múltamat... ezért neked sem tudok választ adni." Sok sikert!
pont így. az õszinteség a legcélravezetõbb.
A kérdező hozzászólása: Félek a reakciójától..
A kérdező hozzászólása: És nem akarom hülyíteni sem.
jajjj.. na halljuk. Hány éves, vagy milyen a családi helyzeted, a párkapcsolati helyzeted, mióta nincs párod stb? miért nem tudod lezárni ? mi tart vissza? félsz h kihasználnád és ha visszajönne az ex és azt mondaná drágám lépjünk akkor lelépnél vele és otthagynád a srácot?
ha õszinte vagy akkor nincs mitöl tartanod, és ha ö is normális akkor ezt el is fogja fogadni...

Hogy lehet lezárni a múltat és új életet kezdeni? 21/L

Legjobb válasz: Szia, az attól is függ, mi a probléma, mi az amit le akarsz zárni a múltban. Teljesen új életet nem tudsz egy csettintésre kezdeni, mindg tûzz ki magad elé apróbb célokat, keress valamit ami érdekel, 21 évesen még tanulhatsz, csinálhatsz bármit. Nekem anno segített az ha eltávolítottam mindent ami arra emlékeztetett amire épp nem akartam....és sablon szöveg, de az idõ mindent megold.

Szia, az attól is függ, mi a probléma, mi az amit le akarsz zárni a múltban. Teljesen új életet nem tudsz egy csettintésre kezdeni, mindg tûzz ki magad elé apróbb célokat, keress valamit ami érdekel, 21 évesen még tanulhatsz, csinálhatsz bármit. Nekem anno segített az ha eltávolítottam mindent ami arra emlékeztetett amire épp nem akartam....és sablon szöveg, de az idõ mindent megold.
Új környezet, új társaság.
Helyére kell tenni a múltat, és közben a jelenen dolgozni, hogy a jövõbeli célod elérd, azaz hogy normális életed legyen.
Maradj már, még az elsõt sem kezdted el igazán. Majd ha 40 évesen kell új életet kezdened, akkor visszatérünk a kérdésre...

Ha visszamegyünk a múltba és megváltoztatunk valamit mi lesz a jelenünkel?

szerintem két opció lehetséges. 1.A jelen átalakul 2.A jelen megmarad ahonann viszamentünk a multba és folyatotid az a világ mig egy másik id?sikba egy alternatív (a másikhoz képest alternatív) jelenbe érkezel azaz a módositotba. Szerintetek?

Legjobb válasz: Magyarul a jelen amit elhagytunk, folytatodik tovább nélkülünk és mi egy másik alternatív jövöképbe megyünk vissza ami olyan lesz ahogy változtatuk a multat. Vagy a jelen amit elhagytunk megszünik létezni és úgy alakul át ahogy megváltoztatuk a dolgokat és abba térünk vissza.

A kérdező hozzászólása: Magyarul a jelen amit elhagytunk, folytatodik tovább nélkülünk és mi egy másik alternatív jövöképbe megyünk vissza ami olyan lesz ahogy változtatuk a multat. Vagy a jelen amit elhagytunk megszünik létezni és úgy alakul át ahogy megváltoztatuk a dolgokat és abba térünk vissza.
A kérdező hozzászólása: De am egyszerübben válaszolva szerintem a kauzalitás problémáját a multiuniverzum elmélet megoldja.
A kérdező hozzászólása: De am valaki elején adott egy választ hogy szerinte is a 2. lehetõség lehetséges ha lehetséges (:-)) , hát szerintem is , habár bizonyitani ezt sem lehet csak ha lehetséges valoszinübb a 2. opció. De már nem is érdekel annyira, szóval lezártnak tekintem a kérdést , köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Igen, habár ezt nem tudjuk (de nem is ez a kérdés :) ) bizonyitani 100%-ig de nem biztos hogy nem lehetséges (csak nagyon valoszínû hogy nem lehetséges) és az sem biztos felborulna a kauzalitás elve mivel akkor az teljesen elképzelhetetlen hogy abban az alternatív világban az okozat lenne az "új" ok ? Szerintem nem elképzelhetetlen, hogy nem lehetséges nem hinném ha lehetséges lenne akkor az univerzum elpusztulna vagy felborulnának a természeti törvények , a kauzalitás elve stb...mivel egy ok a jelenünkben rengeteg alternatív okozatott szülHETNE. De am tényleg nem ez volt a kérdés, nem arról akartam vitázni hogy lehetséges-e ha igen mért ha nem miért nem...
"A kauzalitás szerintem nem borulna fel. Ezt kifejtenéd bõvebben miért gondolod így?" Azért, mert ha visszamennél a múltba, akkor elõbb történne az okozat, mint az azt kiváltó ok. Ennek pedig nincs értelme, mert akkor az okra már nem is lenne szükség, ami viszont az okozat elmaradását kellene maga után vonja.
"Kérdezõ, akkor így talán jobban megérted: mi lenne, ha 3+9 az 5 lenne? Akkor mennyi lenne 1+1?" Pontosan 12, 37. Ugyanis ha 3+9=5, akkor 5-nek a 4, 13-dik logaritmusgyöke 6, 9, és mint köztudott, a 6, 9 egy páros prímszám, amit ha megszorzol a gyk állandóval, akkor pont 12, 97-et kapsz eredményül. (Természetesen ebbõl már könnyedén visszaszámolható, hogy a gyk állandó az pontosan boróka szor köbIQ, ezt már minden múltba utazó kisiskolás fejébe beleverik.) :) (HA a múltba való utazás lehetséges, akkor ez egy teljesen konzekvens számítási forma.)
A kérdező hozzászólása: A kauzalitás szerintem nem borulna fel. Ezt kifejtenéd bõvebben miért gondolod így?
A kérdező hozzászólása: 1. Nem ekvivalens a két opció... Mért lenne az ? Az elsõben lényegében átalakúl a jelen ergo az eddig léteztet elpusztul és a modositott lép a helyébe. A második esetben viszont egy alternatív idõsik jön létre a változók függvényében és abba térünk vissza ergo az eredeti marad csak mi tününk el belöle (feltételezhetõen) és ebbe az alternatív isõsikba térünk vissza. 2. Nem összehasonlítható a te matematikai példáddal az teljesen irracionális ide, itt extrapolálni probálunk, én ismétlem ez csak elméleti kérdés, mellesleg megjegyezném, hogy nem biztos , hogy nem lehetséges az idõutazás, de ez nem az a vita itt már elméletben feltételeztük lehetséges és ebben a feltételezésben beszélünk egy kérdésrõl.
"Nem figyeltél :) "HA" ez egy nagyon elméleti kérdés, mi lenne ha lehetséges lenne..." Kérdezõ, akkor így talán jobban megérted: mi lenne, ha 3+9 az 5 lenne? Akkor mennyi lenne 1+1?
A te két opciód számodra teljesen ekvivalens. Gondolom a párhuzamos idõsíkok közötti közlekedést nem kell feltételeznünk.
Szerintem a 2. történne HA visszamennénk a saját múltunkba.
A kérdező hozzászólása: Nem figyeltél :) "HA" ez egy nagyon elméleti kérdés, mi lenne ha lehetséges lenne...
A helyzet egyszerûbb. Nem tudunk visszamenni a múltba. Ahogyan képzeled, bizonyosan nem.
" akkor az teljesen elképzelhetetlen hogy abban az alternatív világban az okozat lenne az "új" ok ?" Igen, teljesen elképzelhetetlen. Épp ez a lényege a kauzalitás elvének, hogy az ok mindig megelõzi az okozatot, ÉS a kettõ nem felcserélhetõ.

Ha a Harry Potter 3. részében volt Hermionénak egy időnyerője, miért nem mentek vissza a múltba, és mentették meg Harry szüleit Voldemorttól?

Legjobb válasz: Harry is egybõl vissza akart menni a múltba, de Hermione nem engedte Meg ugye szó volt róla ha két Harry lenne egy idõben egy helyen annak a következményei elképzelhetetlenek lennének :)

Harry is egybõl vissza akart menni a múltba, de Hermione nem engedte Meg ugye szó volt róla ha két Harry lenne egy idõben egy helyen annak a következményei elképzelhetetlenek lennének :)
Mert paradoxont okozott volna.
Mert Hermione nem arra kapta, hogy saját és mások kedvébõl megváltoztassa a múltat, hanem azzal a feltétellel kapta meg Mcgalagonytól, ha csak arra használja, hogy az órákon (amik közül kettõ is egy idõben volt) részt vehessen, mivel õ az évfolyam legjobb tanulója. Bár a végén megmentik vele Sirius-t és Csikõcsõrt, de arról csak Dumbledore tud. Másrészt, meg az ötödik részben mikor a Mágiaügyi Minisztériumban voltak, akkor az összes idõnyerõt megsemmisítették véletlenül...(de ez nem biztos, de asszem akkor mikor minden elkezdett a jóslatokkal együtt hullani a polcokról, akkor elvileg az összes idõnyerõ a jóslatok nagy részével együtt összetört, de ezt csak olvastam valahol ez nem biztos)
Hermione maga mondja a hatodik részben, hogy a Minisztérium idõnyerõ készlete tönkre ment :)
A kérdező hozzászólása: De amikor a 3. részben megvolt az idõnyerõ. Ez annyira izé. :D Tudom, nyilván nem csinálták volna, de mindig ott motoszkál a fejemben, hogy megtehették volna, de mégsem tették... Én visszamennék dolgokat megváltoztatni a múltban. bár Dumbledore 100%, hogy nem tartaná bölcs dolognak. :)
az idõ-paradoxon miatt meg az univerzum hálójának a kijukadása katasztrófához vezet

Tört cod 4-en hogy lehet multizni? Mit kell csinálni hogy egyáltalán elinduljon a multi és bírjak szerverekre lépni? patchelni kell? vagy mi? Alapból rámegyek el se indul a multi hibát ír ki

Legjobb válasz: ha el se indul akkor talán patchelni kell nem a legnagyobbra de nekem ez volt vele 1szer a gond. xfire letöltését ajánlom, nagyon sok szervert fog adni amivel játszhatsz(cod2, cod4 szinte csak így megy)

ha el se indul akkor talán patchelni kell nem a legnagyobbra de nekem ez volt vele 1szer a gond. xfire letöltését ajánlom, nagyon sok szervert fog adni amivel játszhatsz(cod2, cod4 szinte csak így megy)
A kérdező hozzászólása: a patchez kell crack is?
Patchek: (ami mellett cod4 logó van, az kell neked) http://www.clancore.hu/?oldal=letoltesek

HA vissza mehetnénk a múltba, és minden rossz döntést, háborút, szövetkezést helyre hozhatnánk, Magyarország lehetne szuperhatalom most?

sok nacionalista ember, szidja a törököket, szovjeteket, osztrákokat, EUt... hogy ott rontották el, bele egyeztek, hagyták, engedték, szövetkeztek...

Legjobb válasz: Igen. Akkor már rég magyar nemzetiszocialista világbirodalom lenne.

Igen. Akkor már rég magyar nemzetiszocialista világbirodalom lenne.
És ha esetleg egy náci, vagy "kommunista"fanatikus õrült kezébe kerülne az a tudás, hogy vissza a jövõbe, akkor azt hiszem mi itt most nem feszegethetnénk ilyen jellegû filozofikus utópiákat!
Kedves 5-ös válaszoló, ha visszamennénk a múltba, akkor nem biztos, hogy a jelenlegi idõvonalat tudnánk manipulálni, szerintem inkább létrejönne egy párhuzamos idõsík. De most ne menjünk bele ilyen Doctor Who-s dolgokba.
A Csillagkapu: Folytonosságba van olyan, hogy Baal visszamegy a múltba mielõtt kivégzik, aztán tanulva az elkövetett hibáiból nagy birodalmat épít ki, csak a királyné megöli szegényt. Egy elõreláthatatlan esemény mindig be tud kavarni.
Igen. 1. Már a mongolok érkezése elõtt jó sok várat kellett volna építeni. 2. Nem kellett volna hagyni hogy a Bizánci Birodalom elbukjon, szövetségre kellett volna lépni velük és távol tartani a törököket. 3. Soha nem szabadott volna cigányokat engedni az országba. 4. A Habsburgokhoz hasonlóan több trónra is fel kellett volna tenni a mi emberünket. Ha annyi területünk lett volna mint nekik, akkor onnantól egyszerûbbé váltak volna a dolgok: [link] Egy erõs magyar fekete sereg támogatásával a franciákat bekerítettük és legyõztük volna. Angliát csak akkor szabadott volna megtámadni, ha Németalföldön már rendet tettünk. És készen is vagyunk.
Nem lehet ezt így megmondani. Ha nem is lettek volna külsõ hatások, megeshettek volna akkor belviszályok is, vagy ezerféle más tényezõ.
Akkor sem lenne nagyhatalom. Nem ezeket, hanem mást szúrt volna el. Szokás szerint.
Lehet hogy meg sem születnél, én legalábbis biztosan nem. Apai ágon a nagyszüleimet kitelepítették a mai szlovákia területérõl, de csak magyarországon találkoztak elõször. Ezért születhetett meg apukám, aki így össze jöhetett anyukámmal. A múltban egy kis változás miatt is, teljesen más lenne a jelen.
Ha visszamehetnék a múltba, akkor elvinném az ókori görögöknek/rómaiaknak a modern tudományokat és kultúrát, így mostanra olyan fejlettek lennénk, mint 2000 év múlva leszünk. Az milyen király lenne. Ami Magyarországot illeti, nyilván ha minden háborúnkat megnyertük volna, akkor most nagyhatalom lennénk. De nem olyan könnyû ezeket a folyamatokat megfordítani. Pl a második VH-ban nem volt jó döntési lehetõség. Vagy az I. VH-ban. stb. Nagyon sokszor nem egy döntésen múlt a dolog. Mire a döntésre sor került már minden el volt cseszve, és mi egyedül nem változtathattunk meg mindent.
Elég lett volna Mátyás királyt megkérni hogy ugyan gondoskodjon már egy keménykezû trónörökösrõl.
Ha örökké visszamehetnénk a múltba, akkor az épp aktuális világgazdasági helyzetünk szerint alakítanánk örökké mindent.. ez márcsak azért se lenne jó dolog, mert ha megcsinálnák a múltba, hogy most minden jó legyen, akkor ha valami mégsme úgy mûködik, akkor át kellene alakítani az egész rendszert.. :D érted ?
Ismeritek a "Mohács-kommandó" címû képregényt? Mintha csak ehhez a kérdéshez készült volna...

Felejtsem el a múltat és menjek hozzá?

6éve volt egy nagy szerelmem 1évig együtt voltunk aztán külföldre kellett költöznie. Azóta nem találkoztunk. Az első 2 évben tartottuk a kapcoslatot és amikor elbúcsúztunk igéretet is tettünk egymásnak.. Aztán ezután a 2 év után teljesen megszünk a kapcsolat köztünk. Úgy gondoltam még mindig várok aztán annyi idő eltelt megismertem egy fiút akibe igazából beleszerettem de ez nem oolyan szerelem mint ami régen volt vele:/... 3éve együtt vagyok vele és a barátaim szerint eljegyzésre készül..Mi legyen? Bennem van még a múlt és mégmindig reménykedek hogy mikor találkozok a régivel.. Még mindig őt szeretem igazán:/ Viszont nemtudom mitcisnáljak. Mire várjak?

Legjobb válasz: Azért kell harcolnod, akit szeretsz!!

Azért kell harcolnod, akit szeretsz!!
Viszont kiért harcolna az ember?! -aki itt sincs? :/ Én mondjuk addig össze sem jöttem volna a másikkal, ameddig el nem felejtem. Nekem a véleményem az, hogy hiába vársz már a másikra, mert õ elment :/, viszont én még az esküvõvel is még várnék, sztem csak akkor menj bele egy esküvõbe, ha biztos vagy magadban.
Szegény pasas. Hát vele ne csessz ki semmiképp. Ha a nagy szerelmedre érdemes lenne várnod, már rég együtt lennétek. Elsõ szerelem volt? Az mindig más mint a többi. De ez már csak illúzió. Szerintem szállj le a földre. Nem kell teljesen, csak egy kicsit. Gondolom az eset óta már õ is nagykorú, és ha akart volna, már keresett volna. Ha csak nem dutyiban van.
Nekem volt hasonló házasságom. Már lezártam a reménytelen kapcsolatomat. Most már bizonytalanul nem házasodnék.
Én a helyedben nem mennék hozzá. A régi pasid nem fog visszajönni, 4 éve nem is tudsz róla semmit, szóval esélytelen. Viszont, ha egyfolytában rá gondolsz, akkor a jelenlegi kapcsolatoddal nem kerek valami, valszeg az, hogy nem tudtad lezárni a múltat rendesen, hiába vagytok 3 éve együtt, ha nem az igazi, másra vágysz. És szerintem erre nem lehet alapozni egy házasságot.
szerintem azért vágyódsz a másik után, mert elérhetetlen. Scarlettnek is addig kellett Ashley, amíg más férje volt, amikor Melanie meghalt, már Rhett Butler kellett volna, csak annak volt annyi esze, hogy szépen otthagyta. Ha nem láttad volna/olvastad volna, ajánlom az Elfújta a szél c. filmet/regényt :) de semmiképp sem mennék hozzá a pasidhoz, mivel úgy érzem, nem szereted igazán. ha nem vagy biztos az érzéseidben, és akár egy percre is elbizonytalanodsz, akkor ne akard örökre összekötni vele az életed. legyen súlya egy esküvõnek, és ne állj be azoknak a táborába, akik nem a holtomiglan-holtodiglanra esküdnek meg, hanem "jóban és amíg el nem romlanak a dolgok"-ra...
és hagyd el a párod ha nem õ az igazi, de ne a régiért aki már rég túllépett rajtad. majd jön egy 3. és õ lesz az igazi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!