Találatok a következő kifejezésre: A múlthéten voltam (34 db)

Hát most az a helyzet. Múlthéten voltam dokinál rákszűrésen, nem mondott semmit a héten hétfőn meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Ez most Babát jelent?

tegnap vettem 2 tesztet, délután megcsináltam egyet nagyon er?s 2 csík van rajta, most felkeltem, megcsináltam a másikat az is két csíkos lett...Most akkor babát várok??? Az orvosnak nem kellett volna látnia????

Legjobb válasz: Hát nagyon úgy tûnik! Ha nagyon fiatal a terhesség, még nem látszik ultrahangon.A múlthéten gyakrolatilag még az sem biztos, hogy beágyazódott. Örülsz neki?

Hát nagyon úgy tûnik! Ha nagyon fiatal a terhesség, még nem látszik ultrahangon.A múlthéten gyakrolatilag még az sem biztos, hogy beágyazódott. Örülsz neki?
Én tegnap voltam dokinál 5 hetes terhes vagyok és csak a hüvelyultrahang után erõsitette meg a terheségemet. Még szivhangot se hallot. Tul korai lenne még, hogy lásson valamit. De a teszt alapján csak gratulálni tudok és legyél türelmes hamarosan látni fogja a petezsákot.
Gratulálok, ez bizony baba. És egyetértek az elõttem szólóakkal, még nagyon korai a terhesség ha csinélt is ultrahangot, akkor sem láthatott semmit. Gondolom mész vissza eredményért, addigra már 100%, hogy látni fogja.
Gratulálok, ez biztosan baba, de a doki még nem láthatta.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!! Azóta voltam orvosnál ujjból...:) nem bírtam ki! És õ is megerõsítette, h valószínû, de nem lát semmit, 2 hét múlva kaptam idõpontot ultrahangra! Valószínû még csak 2-3 hetes :) NAGYON NAGYON ÖRÜLÖK NEKI, nemrég beszéltük meg, hogy igen...most már szeretnénk, és egy hónap telt el azóta, és tessék...:) :) NAGYON ÖRÜLÜNK NEKI MINDKETTEN!!

Akinek egypetéjű ikrei születtek teljesen egyformák? Én most 30hetes vagyok, múlthéten voltunk 4d-s ultrahangon, és azt mondta az orvos, hogy nem egyforma se a szájuk, sem az orruk. Pedig egypetéjűek.

Én már meg vagyok ijedve,hogy nem -e valami rendellenesség miatt nem egyformák.Az orvos nem mondta,hogy baj lenne,de én már mindenen parázok.Szóval egypetéj?eknél el?fordul,hogy nem egyforma az arcuk?

Legjobb válasz: Az egypetéjûek mindig egyformák! Biztos egypetélyûek? Mert ezt terhesség alatt el lehet "nézni". Nekem szülésig nem tudták megmondani milyenek. Mikor megszülettek kiderült. Teljesen különbözõek voltak. Azt, hogy egy vagy kétpetélyûek-e csak szülés után lehet megállapítani biztosra. Nem hinném, hogy lenne valami rendellenesséhg. Az már nagy valószinüséggel kiderült volna.

Az egypetéjûek mindig egyformák! Biztos egypetélyûek? Mert ezt terhesség alatt el lehet "nézni". Nekem szülésig nem tudták megmondani milyenek. Mikor megszülettek kiderült. Teljesen különbözõek voltak. Azt, hogy egy vagy kétpetélyûek-e csak szülés után lehet megállapítani biztosra. Nem hinném, hogy lenne valami rendellenesséhg. Az már nagy valószinüséggel kiderült volna.
A kérdező hozzászólása: Lombikosok vagyunk.2 megtermékenyített petesejtet kaptam vissza, ebbõl az egyik elhalt, a másik kettéosztódott.Ez nagyon ritka, de nálunk így volt.Tehát tuti egypetéjûek.
Akkor az jó :) De nincs miért aggodnod. Ettõl függetlenül hallottam olyat, hogy van különbség még egypetélyûek között is. Ritkán, de õk sem teljesen egyformák. Lehet az "egyszerû" ember azt mondja olyanok, mint 2tojás, de az orvosok és a szülõk(pláne õk), látják a különbségeket.
:) Van egypetéjû tanítványom, sok különbség van köztük. Egészségesek a babák, ne izgulj! :)
Nekem igazoltan egypetéjû ikreim vannak (a lepény szövettani vizsgálata alapján) és egyáltalán nem hasonlítottak egymásra, amikor megszülettek. Mi is nagyon csodálkoztunk, de azt mondták a kórházban, hogy van ilyen... Most 5 hónaposak, talán most kezdenek közelíteni egymás felé, de persze most meg már nehéz megítélni. Idegenek szerint hasonlítanak, de azért még most sem két tojás. Bár éppen ma, ahogy rápillantottam az egyikükre, néztem, hogy "akkor Te most ki is vagy?" :-)) Szóval nyugodj meg, attól még teljesen egészségesek lehetnek, ennél nagyobb baj sose legyen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat.

Kb 11 hetes terhes vagyok, a múlthéten nagyon rosszul voltam, de ezen héten már szinte semmi rosszullét. Normális hogy elmúltak a tünetek?

úgye ez nem jelent semmi rosszat?

Legjobb válasz: Ne aggódj, nekem is volt ilyen, aztán egy hét múlva még rosszabul voltam. :)

Ne aggódj, nekem is volt ilyen, aztán egy hét múlva még rosszabul voltam. :)
Teljesen normális, szerencsére! A kismamák többségének a 12. hét környékén elmúlnak a rosszullétek. Persze vannak, akiknek sajnos tovább tart, illetve szerencsések is, akik ezt a kellemetlen idõszakot meg sem tapasztalják. Szóval nyugi!
Teljesen normális, hogy elmúlnak a tüneteid. De ez pl. nem jelenti azt, hogy nem fognak visszajönni. Én 23 hetes vagyok, de soha nem voltam rosszul, nem émelyegtem, nem volt hányingerem, mégis jól vagyunk. Ha valaki terhes, nem azt jelenti, hogy kötelezõ rosszul lennie, és a napjait a WC fölött guggolva töltenie! Nyugi! 23 hetes kismama
Persze hogy semmi gond.Én is így jártam.A 3. héttõl volt émelygés, öklendezés, hányinger, hányás, amit akarsz.A 8. héten úgy tünt enyhül és én is féltem hogy valami baj van, aztán mint derült égbõl a villámcsapás mentem is mosdóba.Babóka megnyugtatott, itt vagyok anya, semmi gond.Azóta enyhült a dolog, van egy jó nap aztán következik egy rossz.Bízom benne nem tart a terhesség végéig.Most 10 hetesek vagyunk. Szóval boldog babavárást, vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat. boldog babavárást mindenkinek.

Érezném, ha baj van a babával? 12 hetesen voltam uh-on. Azóta nem, csak a múlthéten voltszívhang meghallgatás. Mi van, ha baj van a babával? Mit tegyek ilyen gondolatok ellen?

Legjobb válasz: Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!

Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!
Sajnos én se éreztem, hogy baj van, 10 hetesen vették észre hogy 6hetesen elhalt, a testem se jelzett semmit! De ez én vagyok! Mindenképpen gondolkodj pozitivan, a rosszakat meg gyorsan üzd el! Olvass jo tapasztalatokat, a rosszakat ugord àt, ne olvasd el! Csinàlj baba naplot s csak a jo gondalataid ird bele, hogy mennyire vàrod, az eredményeket, képeket mindent jegyezz bele! Azt olvasgatva, majd csak a jora gondolsz! Minden rendben lesz! Boldog baba vàràst! :)
Ezen mindenki átesik szerintem.Én se voltam külömb.Hogy megnyugodjak vettem egy szívhang készüléket, hogy ha nyugtalanít valami megtudjam õt hallgatni.Igazából csak a 24 hét környékén nyugodtam meg de nem teljesen.Minden rendben van nefélj.Olvass sokat és beszéljél hozzá.Tudom még nem hall téged de legalább nyugtat egy kicsit.Nálam legalább is bevált.Most a párom aggódik , hogy esténként meg egész nap elég sokat mozog a baba.Fél órán keresztül hullámzott a hasam tegnap este.Megkért , hogy hívjam fel a z orvost , hogy normális e ez.Kezdte rám hozni a frászt.A picikéd jól van .Amíg nem görcsölsz, már mint a hasad és nem vérzel minden rendben van.Beszélgess valakivel , hogy a figyelmed elterelõdjön.Én folyton anyukámmal beszéltem.Minden jót és boldog babavárást.30 hetes km.
Én is sokszor gondoltam ilyenekre, de fõleg inkább a 12 hét elõtt. Én is csak akkor voltam utoljára uh-n, utána most pénteken megyek a dokihoz, már alig várom. Az jó, hogy elmúltak a rosszabb tünetek (álomkórság, hányinger), az uh utáni 1 hétben fel voltam töltõdve, utána pedig már úgy növekedett a hasim alja, hogy már az megnyugtatott, amikor pedig elkezdtem érezni a pillangó mozgásokat a hasimban néha, már nem gondolok ilyenekre. Te is fogod már nemsokára érezni a babót, ha nem is egész nap, mint majd késõbb, de megnyugtató, ha néha bejelentkezik. Már én is azt várom, hogy folyamatosan rugdosson :o) Godnolkodj pozitívan, képzeld el amikor hazamentek a gyönyörû egészséges babával a kórházból! Boldog Babavárást! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó lenne már érezni a picit, de még nem akarja magát mutatni.A hasam sem nõ, alig látni valamit, idegenek még nem is veszik észre.Emiatt szoktak hülye gondolataim támadni.
A születési kalkulátor helyett hagyatkozz az orvosodra. Õ mit mond?
A kérdező hozzászólása: A a papiromra azt irta hogy embrió árnyék jelenleg nem látható!maegkérdezte ismét hogy mikor jött meg a havim utoljára és azt monda hogy korai?amugy Április 17 jöttem meg utoljára!Elvileg nagyon jó orvos!
Szia! Nálam 6 hét 4 naposan egy 8 mm-es embrió csücsült a petezsákban. Akkor már a papíron is élõ embrió szerepelt, sejthetõ életjelenségekkel. Ránézésre a petezsák kb, kétszer akkora volt mint a baba, úgy 18 mm-re saccolom, a kép alapján. Szerintem a dokidnak látnia kellett volna már valamit, ha tényleg 25 mm-es a petezsák, legalábbis egy pacnit, amibõl baba lesz. Csináltass mással is UH-ot!
Nem tudom, lehet, hogy korán voltál, bár nekem a 19 mm-es petezsákban is már élõ embrió volt, szívdobogással. Én a helyedben elmennék egy másik dokihoz UH-ra!
De azt sem mondta, hogy mekkor a szikhólyag? MErt én 5 hét 6 naposan voltam ultrahangon és 14, 4 mm volt a petezsák és 3, 4 mm a szikhólyag! Azt mondta még nem lehet embriónak nevezni, mert ugye nincs szívverése, de abból fejlõdik a baba! :)
Én tegnap voltam dokinál elõször a 8.hétben vagyok. UH-on már látszott a baba is, a szívdobogás is. és 10mm a "mérete" Szerinetm csak korán mentél, pár nap és látszik majd a te kicsikéd is. Ha a doki nem mondott semmit, az jót jelent! az elsõvel én is elrohantam 4-5hetesen és szinte besértõdtem amiért nem írták le rögtön, hogy ott van az én gyönyörû kisfiam! :) )) Sok sikert és boldog babavárást nektek is!
A kérdező hozzászólása: "lehet hogy korai" azért nem látszik ennyit mondott
Olyan nincs, h nem mondott semmit! Mikorra rendelt vissza? Nem mondta, h mar kene ott lenni embrionak, semmit??
A kérdező hozzászólása: Õ nem mondott semmit, ez itt a baj!
Szia! Akkor ma vagy 6hetes 1napos, szerintem semmi okod az aggodalomra, ilyenkor petezsák látszik meg szikhólyag. Gratulálok, boldog babavárást!

A múlthéten benne voltam a hányós hasmenős vírusba, nem ártott a babának? Mit jelent az hogy ma úgy láttam, meglenne dagadva, nagyobbodva az orrom?

35. hétben vagyok. Tegnap voltam UH-n, mindent rendben találtak, de nem említettem a hányást, mert azt hittem csak elrontottam a gyomrom, de ma a szomszéd is lebetegedett, meg a férjem is rosszul volt, innen gondoltam ma, hogy engem is ez támadott meg a múlthéten.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én is átestem ezen a 25. héten, elég durván hánytam és ment a hasam. Kb egy hónap múlva mentem a dokihoz a szokásos vizsgálatra ahol mondtam neki, de azt mondta nem lesz semmi baj. Azóta többször is voltam UH-on is, minden rendben van velünk, már 38 hetes vagyok. Az orroddal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, bár szerintem nincs jelentõsége.

Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én is átestem ezen a 25. héten, elég durván hánytam és ment a hasam. Kb egy hónap múlva mentem a dokihoz a szokásos vizsgálatra ahol mondtam neki, de azt mondta nem lesz semmi baj. Azóta többször is voltam UH-on is, minden rendben van velünk, már 38 hetes vagyok. Az orroddal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, bár szerintem nincs jelentõsége.
Terhes vagy? Vagy csak probalkoztok? Bocsi nem derult ki a kerdesbol! He terhes vagy menj dokihoz!!!
A kérdező hozzászólása: igen terhes vagyok bocsi ha nem jól fogalmaztam meg a kérdést
Semmi baj csak ide a teherbeeses rovatba irtad azert nem volt egyertelmu, lehet a terhesseg rovatba kellett volna irnod :) En a helyedbe orvoshoz mennek, a ver nem jelent jot terhesseg alatt, menj nezesd meg!! Te is megnyugodsz hogy minden ok!!m Hany hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: szia a múlt héten voltam az uh szerint 6 hetes nem lesz gond ha most megint csinál hüvelyi uh-t azzal nem ártok a babának?csak a jövõhéten kellett volna mennem

Múlthéten voltam nőgyógyásznál és a cytologiai vizsgálati lapon ez áll:Egyéb malignus tumor és bevan jelölve hogy lobellenes, kontroll 6 hónap múlva. Mit jelent?

Sajnos az én n?gyógyászom nyugdíjba ment és aki helyette van elég sz?kszavú,goromba,nemtör?döm ember!Jeleztem neki hogy nincs rendbe a menstruációm és nemmondott rá semmit,csak írt kúpot meg gyógyszert a bakteriális fert?zésemre.Egyik fülén be másikon ki!Ideadta a ráksz?rési eredményt amire azt mondta hogy rendben,de ez a dolog amir?l írtam engem eléggé zavar,mert a tumor az egy daganat nem?Menjek el esetleg másik orvoshoz ezzel az eredménnyel?

Legjobb válasz: Én elmennék egy másik nõgyógyászhoz is a magam megnyugtatására.

Én elmennék egy másik nõgyógyászhoz is a magam megnyugtatására.
Hát bizony én elmennék, bár amit találtam a lobellenes, az aszt jelenti, hogy a gyulladást kell megszüntetni.Én ha neked lennék keresnék másik orvost. Vidd magaddal a leletet.
Ezt találtam: Az anaplasia kifejezés a tumor szövettani besorolásával kapcsolatos. Az anaplasztikus tumorok ún. alacsonyan differenciált elváltozások (sejtes differenciáció), ami azt jelenti, hogy a daganatsejtek érésük korai stádiumában vannak, nem mutatják az adott érett hámszövettípus alaki és mûködésbeli jellegzetességeit. Az anaplasztikus elváltozások rendszerint malignusak, egy malignus elváltozás azonban nem minden esetben anaplasztikus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor most ezt úgy is értelmezhetem hogy kezdõdõ daganat?Félek mert anyukámnak volt már nõgyógyászati mûtétje, rákos sejteket találtak a méhszáján.Az eredményem viszont P2, ezért nemértem.Anyukámnak P4 volt, õ sem tudott mit mondani erre!
Nem ugyan az a kettõ.A P2 teljesen jó.valami erõs gyulladásod lehet.Menj másik orvoshoz, és ne találgassunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is, az lesz felkeresek egy másik orvost mert egyáltalán nemvagyok megelégedve a munkájával!

Jo napot kivanok, most. Leszek 7 hetes es a multheten vereztem erosen de csak 1napig. Be mentem a korhazba meg van a baba. Voltam ultra hangon. Ez lasu elveteles?

De rozsdas barnat.pecsetelek lasan 8 adik napja.csinaltam tesztet pozitiv.hm igy vetelek el?????

Legjobb válasz: Miért nem a dokidat kérdezed meg de tényleg nem is értem amúgy lehet hormonhiány miatt is lehet vetélés miatt is lehet méhszájseb miatt is.Annyi minden miatt lehet vérezni hogy csak na... Keress fel egy normális dokit!!36hkm

Miért nem a dokidat kérdezed meg de tényleg nem is értem amúgy lehet hormonhiány miatt is lehet vetélés miatt is lehet méhszájseb miatt is.Annyi minden miatt lehet vérezni hogy csak na... Keress fel egy normális dokit!!36hkm
Ha jól tudom Angliában sajnos nem adnak progeszteronpótlást, pl. utrogestant. ott ahhoz tartják magukat az orvosok, hogy a terhesség a 12. héten kezdõdik, addig meg a természet végzi a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a.valaszokat.igen voltam az en orvosomhoz.de nem tudott nondani semmit jovo heten mejek.ultra hangra remelem minden jo lesz
Van egy ceg, ultrasound direct a neve es ott privatban elmehetsz ultrahangra. Egy early scan £99 es 7-10 hetes korig csinaljak asszem. En 7hetesen voltam, meg voltam elegedve veluk. Mothercareben meg hasonlo nagy boltokban vannak de persze szakember vizsgal termeszetesen. Szerintem megeri.ha bajt talalnak ok felveszik az engedelyeddel a kapcsolatot a gp-vel. Szoritok hogy minden ok legyen!
ORVOS!!!!!!
Szia! Esetleg hüvelyi vizsgálat is volt? Mert attól is vérezhetsz. Igaz gyanús, hogy már 8 napja rozsdás barna én is a helyedben elmennék orvoshoz. Amióta kismama vagyok kb. minden 2. vizsgálat után 1 napig vérzek utána 2 napig még barnázok, és utána meg szokott szûnni a 4. napra. 32hkm
ezt itt senki nem tudja neked megmondani, lehet hogy csak hormonpótlás kellene. Menj vissza, hátha másik doki van bent.
A kérdező hozzászólása: Jah megkerdeznem de.itt.angliaba.szarnak a.fejunkre a dokik.hat.azert.itt kerdezem hogy ha.valaki man at esett.rajta.akkor Segitsen hat ezert
Hasonló helyzetben vagyok, én majdnem 1 hétig véreztem.Ügyeletes doki nem látott semmit, azt mondta lehet vetélés.Nem hagytam annyiban amint tudtam felkerestem a saját orvosomat és haematóma van a petezsák mellett!Szigorú ágynyugalom+vérzés csillapító és várjuk hogy kiürüljön vagy felszívódjon a haematóma.Szerencsére 4. napja csak barnázok (sötétbarna cucc) Mindenképp nézesd meg magad másik orvossal!
Menj orvoshoz azonnal, talán csak progeszteron pótlás kell. Ne itt kérdezgess!
A kérdező hozzászólása: Hat.igen sajnos.ez.igy van

Az mitõl lehet, hogy múlthéten voltam laborba. Hemoglobint találtak a vizeletembe, ma vissza mentem és minden negativ lett. érdemes lenne utána járnom, h miért volt vér a vizeletben?

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen, nem volt vele semmi teendö. Mivel nem volt semmi tünetem hogy baj lenne ezért mondták meg kell ismételni a vizelet vizsgálatot rá két hétre megismételték és nem volt már benne.

nekem is volt ilyen, nem volt vele semmi teendö. Mivel nem volt semmi tünetem hogy baj lenne ezért mondták meg kell ismételni a vizelet vizsgálatot rá két hétre megismételték és nem volt már benne.
A kérdező hozzászólása: Nem direkt akarom , csak az elmúlt hónapokban elég sûrûn felvoltam fázva , most már örültem , hogy semmi bajom , és megijedtem a vizelet miatt...
kicsit ugy érzem direkt azt akarod legyen gondod. Én tök örltem amikor a másodiknál már nem volt semmi gond egy percig nem aggódtam miatta. Simán van ilyen hogy egyszer volt aztán másodikra meg nem. Van valami tüneted rá hogy valami nem ok, ha igen akkor érthetö az aggodalmad. ha nincs semmi tüneted nem kell, túl dramatizálod az egészet.
A kérdező hozzászólása: nem , nem volt meg
Nem volt meg amikor elõszõr nézték? Attól is lehetett. Amúgy ha most normális, akkor ne aggódj.
Ha volt egy kis vesehomokod, az felsérthette a nyálkahártyát, amitõl lehetett benne. De ha az kiürült és meggyógyult a sérülés, akkor a vér sincs benne.
De a mostani számít.
A kérdező hozzászólása: de az elõzõ laboreredményembe 3 * os volt a hemoglobin
Örülj neki, hogy most negatív!
Egy apró hámsérülésbõl is kerülhetett bele vér. Ha most negatív nem kell vele foglalkozni. 100 %-an csak a katéteres vizelet eredmény ad képet.
Ne ijedezz tovább.Szerencsére már nincs!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!