Találatok a következő kifejezésre: A méhszájseb a (160 db)

Mehszajsebem van es terhes vagyok, nem verzik csak azt szeretnem tudni, mi tortenik a mehszajsebbel a terhesseg alatt es szules kozben?

Legjobb válasz: Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt,ami azután hol enyhült,hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?

Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt, ami azután hol enyhült, hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Mindjart elkezdem a 15. hetemet, de jo hogy irtal, nagyon koszonom az infot!!! Mi lesz a mehszajsebbel a szules alatt? Hiszen keresztulmegy rajta minden. El sem tudom kepzelni. Gratulalok a mutyurodhoz, hu, neked nemsokara itt a nagy nap!!!
Nálam is találtak egy pici méhszájsebet, de azt mondta a dokim hogy egyenlõre ne foglalkozzunk vele. 21 hetes kismama
Igazából nem tudom mi történik vele, de a lényeg hogy nem árt.Direkt megkérdeztem múlt héten hogy ahogy jön kifele a baba nem e kaphat el valamilyen fertõzést a sebtõl és azt mondta hogy egyáltalán nem.Ez engem megnyugtat mert bizom a dokimba.Érti a dolgát.Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat!

Milyen problémákat okoz a méhszájseb a mindennapokban?

Az orvosom megállapította,hogy méhszájsebem van.De mivel babát szeretnénk, igy azt javasolta,hogy a fagyasztást hagyjuk a szülés után.A babára nem veszélyes.

Legjobb válasz: Nekem volt, és vérzéssel, ill. erõs fájdalommal járt, mert sajnos soká kerültem hozzáértõ orvoshoz. Viszont 1 hónapos kezelés után teljesen rendbe jött.

Nekem volt, és vérzéssel, ill. erõs fájdalommal járt, mert sajnos soká kerültem hozzáértõ orvoshoz. Viszont 1 hónapos kezelés után teljesen rendbe jött.
A kérdező hozzászólása: Állítólag a baba nincs veszélyben méhszájseb esetén. Biztos a te babád is biztonságban van. Boldog babavárást, és minden jót kivánok!
Nekem folyton megállapítják, majd rá mondják, hogy gyógyult. Most vagyok 10 hetes pocakos, múlt héten vették le a rákszûrést, és olyan ronda a méhszájsebem, hogy amint hozzáért a kacsa elkezdett dõlni belõle a vér. Mondta az orvos, hogy ez egy steril gyulladás, a 12. héttõl kezelni kell gyógyszeresen. Remélem a babának nem lesz baja emiatt.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm, tehát ennek köszönhetem a hüvelyi gondjaimat.Én Gynoflor-t vettem ezt használtam, és nekem is elmult a fájdalom.Most van múlóban a mensesem és ismét érzem, ugy néz ki meg kell ismételnem a kúrát. Remélem minél elõbb sikerül teherbe esnem, és utána lefagyasztják. Szép napot mindenkinek!
Még annyi, hogy mi is babát szeretnénk, és rögtön rákérdeztem az orvosomra, hogy a méhszájseb okozhat-e gondot, és azt mondta emiatt nem kell aggódni. 1.
Nekem (2. válaszoló) enyhe hüvelyi fertõzést okozott. Két hetes hüvelykúpos kezelés megoldotta a problémát. Fájdalmaim nem voltak.
Nekem egy bakteriális fertõzésem volt, ami folyással, és nagyon enyhe hüvelyi fájdalommal járt. Rögtön elmentem orvoshoz, aki közölte, hogy pihenjek otthon egy hetet, de igazából semmi gond.Aztán 1 hét után már nagyon fájt az egész alhasam, a derakam, alig tudtam ülni, visszamentem, és közölte, hogy semmi bajom. Pár nap múlva vérezni kezdtem (nem együttlét után)elég erõsen, és már aznap fogadni tudott egy magándoki, aki rögtön elkezdte a kezelést. 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, ha megkérdezhetem az elsõ válaszolótól, neked milyen jellegû fájdalmaid voltak?Valószinû, hogy ettõl fáj a hüvelyem, okozhat hüvely gyulladást? Másra nem tudok gondolni, mert most voltam kivizsgáláson és minden leletem pozitiv lett.
Szeretkezés és/vagy orgazmus után pecsételõ vérzés volt de nem mindig. Simán, a harmadik ciklusban teherbe estem mellette.
Köszönöm! Még annyi, hogy az én méhszájsebre utaló tüneteim: együttlét után vérzés, közben fájdalom. Ez a babagyártást megelõzõ hónapokban nem tapasztaltam.

Mi az a méhszájseb és mitől alakulhat ki?

meg hallottam vmi fagyasztásról is de az mi?meg ha az van akkor mit csinálnak vele?

Legjobb válasz: méhszájseb gyûjtõfogalom, a népies elnevezése a nõgyógyász által a méhszájon látható elváltozásoknak. Ectopium, leukoplákia, tagoltság, pontozottság kifejezések a páciens által érthetõ egyszerû formában “méhszájseb”, mivel laikusoknak nehéz ezeket a fogalmakat lefordítani. A legtöbb esetben egy jóindulatú, banális elváltozás - Ectopium -, amelynek lényege, hogy a méh üregét fedõ szõlõfürtszerû hengerhámszövet kiterjed a méhnyak laphámszövetére. Ez például élettani elváltozás veszélyek nélkül. A hüvely falát és a méhszáj felszínét normális körülmények között laphám borítja (hasonlóan pl. a száj nyálkahártyájához), a méh üregét és a nyakcsatornát viszont hengerhám. Ezen méhszájseb lényege, hogy ez a hengerhám "kijön" a nyakcsatornából a méhszáj felszínére. Nem tudjuk az okát, de nem is lényeges. Jelentõsége annak van, hogy a hengerhámot nem arra "találták ki", hogy bármilyen külsõ behatástól védjen. Ennek megfelelõen krónikus gyulladást és folyást tud fenntartani, illetve minden fertõzés könnyebben megtelepszik. Ezért célszerû megszabadulni tõle. Idõnként szexuális kontaktus utáni vérzéssel is járhat. Mi a teendõ? Negatív rákszûrés és hüvelyváladék birtokában helyre kell állítani a hüvely normális baktérium-flóráját. Az esetek kb. 10%-a egy hónap alatt gyógyul, behámosodik a méhszájseb, és egyéb teendõt már nem is igényel. A maradék 90%-ot azonban kezelni kell. A kezelés lényege, hogy ezt a kóros - pontosabban csak "rossz helyen lévõ" hengerhámot kimetsszük, esetleg elroncsoljuk. Ez egy pár perces ambuláns kis mûtéttel történik. A hám roncsolása történhet koagulációval (égetés) - ez már nem igazán korszerû -, fagyasztással (folyékony nitrogén alkalmazásával) vagy lézerrel. A legjobb megoldás a LEEP amely, után szövettani vizsgálatot tudunk végezni. A méhszájat úgy konstruálták meg, hogy ezt követõen a sebre oldalról rákúszik a normális laphám. A beavatkozás abszolút fájdalmatlan, mert a méhszájnak nincs fájdalomérzõ képessége. A méhszájseb gyûjtõnév sokszor rák megelezõ állapotokat takar, melynek veszélye, hogy méhnyakrák alakulhat ki belõle, ezért rendszeres citológiai és kolposzkópos kontroll szükséges.

méhszájseb gyûjtõfogalom, a népies elnevezése a nõgyógyász által a méhszájon látható elváltozásoknak. Ectopium, leukoplákia, tagoltság, pontozottság kifejezések a páciens által érthetõ egyszerû formában “méhszájseb”, mivel laikusoknak nehéz ezeket a fogalmakat lefordítani. A legtöbb esetben egy jóindulatú, banális elváltozás - Ectopium -, amelynek lényege, hogy a méh üregét fedõ szõlõfürtszerû hengerhámszövet kiterjed a méhnyak laphámszövetére. Ez például élettani elváltozás veszélyek nélkül. A hüvely falát és a méhszáj felszínét normális körülmények között laphám borítja (hasonlóan pl. a száj nyálkahártyájához), a méh üregét és a nyakcsatornát viszont hengerhám. Ezen méhszájseb lényege, hogy ez a hengerhám "kijön" a nyakcsatornából a méhszáj felszínére. Nem tudjuk az okát, de nem is lényeges. Jelentõsége annak van, hogy a hengerhámot nem arra "találták ki", hogy bármilyen külsõ behatástól védjen. Ennek megfelelõen krónikus gyulladást és folyást tud fenntartani, illetve minden fertõzés könnyebben megtelepszik. Ezért célszerû megszabadulni tõle. Idõnként szexuális kontaktus utáni vérzéssel is járhat. Mi a teendõ? Negatív rákszûrés és hüvelyváladék birtokában helyre kell állítani a hüvely normális baktérium-flóráját. Az esetek kb. 10%-a egy hónap alatt gyógyul, behámosodik a méhszájseb, és egyéb teendõt már nem is igényel. A maradék 90%-ot azonban kezelni kell. A kezelés lényege, hogy ezt a kóros - pontosabban csak "rossz helyen lévõ" hengerhámot kimetsszük, esetleg elroncsoljuk. Ez egy pár perces ambuláns kis mûtéttel történik. A hám roncsolása történhet koagulációval (égetés) - ez már nem igazán korszerû -, fagyasztással (folyékony nitrogén alkalmazásával) vagy lézerrel. A legjobb megoldás a LEEP amely, után szövettani vizsgálatot tudunk végezni. A méhszájat úgy konstruálták meg, hogy ezt követõen a sebre oldalról rákúszik a normális laphám. A beavatkozás abszolút fájdalmatlan, mert a méhszájnak nincs fájdalomérzõ képessége. A méhszájseb gyûjtõnév sokszor rák megelezõ állapotokat takar, melynek veszélye, hogy méhnyakrák alakulhat ki belõle, ezért rendszeres citológiai és kolposzkópos kontroll szükséges.

A méhszájsebem fog nőni, rosszabbodni? L20

1 hónapja diagnosztizáltak nálam méhszájsebet,most olyan 10 ft os nagyságú,az orvosom azt mondta,semmi teendőm nincsen,sok nőnek van ,és ha nincs folyás nem vérzik,akkor nem kell vele foglalkozni.Nos nekem egyenlőre semmi panaszom nincs,de aggódom,fog ez nőni?Lehet hogy benövi az egész méhnyakat?:( mire számíthatok? Félek a műtéttől,azt mindenképpen szeretném elkerülni! tapasztalatok?

Legjobb válasz: nyugi. ha bármi baj lesz pl szex után kis vérzés akkor menj vissza nõdokihoz. én nem tudtam mi bajom, csak azt vettem észre hogy szex után mindig volt egy kis vérzésem: elmentem orvoshoz és kiderült hogy méhszájsebem van. leecsetelte és annyi a méhszáj seb igazából nem seb. úgy jön létre hogy a hüvely fal és a méh másfajta szövetbõl áll, és ha a méh szövet "elszaporodik" és visszaszorítja a hüvelyfal szöveteit azt nevezik méhszájsebnek

nyugi. ha bármi baj lesz pl szex után kis vérzés akkor menj vissza nõdokihoz. én nem tudtam mi bajom, csak azt vettem észre hogy szex után mindig volt egy kis vérzésem: elmentem orvoshoz és kiderült hogy méhszájsebem van. leecsetelte és annyi a méhszáj seb igazából nem seb. úgy jön létre hogy a hüvely fal és a méh másfajta szövetbõl áll, és ha a méh szövet "elszaporodik" és visszaszorítja a hüvelyfal szöveteit azt nevezik méhszájsebnek
Nekem akkor vették észre, amikor mensi között is vérezgettem és elmentem emiatt dokihoz. Akkor mondta, hogy méhszájsebem van. Néhány alkalommal mentem ecsetelésre, de azt mondta, hogy szülésig semmiképp nem javasolják a mûtétet. Említette, hogy annyi hátrányom lehet esetleg, hogy nehezebben fogok teherbe esni - hát elsõre sikerült :-) Az a vérezgetés kb. 8 éve volt, azóta sincs semmi panaszom. Igaz, arról fogalmam sincs, hogy akkor és most mekkora ez a seb...
A kérdező hozzászólása: értem.Hát engem a terhesség csúnyán hangzik de nem érdekel, nem akarok gyereket, egyébként szüléstõl nagyon eldurvulhat egy méhszájseb! hát remélem alegjobbakat, igen van ecsetelés és fagyasztás, ha még nem vészes akkor ezzel el lehet intézni!
Nekem is volt méhszájsebem, lefagyasztotta a dokim. Ez egyszeri mûvi beavatkozás volt. 23L
Szia! Nekem 1 éve diagnosztizálták a méhszájsebet, ami sajnos terjedt idõrõl idõre. Az orvosom fél év után januárban lézeresen eltávolította, ami nem volt kellemes de megérte mert szerencsére minden panaszom megszûnt azóta. Egyébként is szerintem jobb megelõzni a bajt, és csak 3 napig voltam otthon mûtét után.

Méhszájseb a terhesség alatt jelenthet szextilalmat?

Legjobb válasz: NEkem 6 hetesen volt méhszájseb, eltiltottak a szextõl. Annak be kell gyógyulnia. 12.héttõl már lehetett szexelni.

NEkem 6 hetesen volt méhszájseb, eltiltottak a szextõl. Annak be kell gyógyulnia. 12.héttõl már lehetett szexelni.
Nekem is volt méhszájsebem, de emiatt nem tiltottak el a szextõl. Sõt miután szültem, rendbe jött, begyògyult, viszont doki azt mondta bármikor visszajöhet. Igazábòl nem jelent nagy veszélyt. Ha a citolôgiai eredményed jó, akkor ne stresszelj ezen.
A kérdező hozzászólása: P2 lett a citológia Fiziológiás (negatív kenet) ez van be ikszelve és semmi baci! viszont a méhszájsebem meg volt terhesség elõtt is...bár konkrétan a doki nem mondta hogy nem lehet, de én nem is kérdeztem rá :/
Nekem is már régebb ota meg volt de a dokim megnyugtatott hogy a mehszajseb önmagában nem probléma, begyógyul magátol is. Nalam igy is történt. Ha nincs fertözesed akkor szerintem nyugodtan lehet szexelni. Minden jot! Elõzõ valaszolo voltam.

Szabad szemmel lehet látni a méhszájsebet, ha nem, mi lehet ez?

lehet méhszájsebem van,nem tudom... 27 éves vagyok,Kb 1hete nagyon erős folyásom van,fehéres-sárgás,és viszketett ott lent,pisilésnél néha csipett.Vettem canesten krémet,pár napja azzal kenegetem(persze nem belül),a viszketés szinte elmúlt,a folyás is csökkent,viszont ahogy este fürdés után kentem be,láttam a tükörből hogy van egy seb belül.Nem tudom pontosan hol van,annyira nem értek a női nemi szerven belüli dolgok elnevezéséhez,hiába vagyok nő...de kb 1cm-es,mint egy vágás,csak kicsit vastagabb,és olyan mint egy seb,véres. Ez lehet a méhszájseb,vagy ez valami teljesen más? Hétfőként rendel a nőgyógyászom,de mivel ünnep van,igy tegnap nem volt rendelés,legközelebb jöv.hét hétfőn tudok elmenni hozzá. Még 20 éves koromban volt egy P4-es citológiám,mikor majdnem kivették a méhemet emiatt....és azt mondták nem lehet gyerekem,vagy nagyon nehezen csak,de az csoda lesz....egy műtéttel megúsztam. Szerencsére 3éve megérkezett a mi kis csodánk,igaz 1-2 év próbálkozás után,de itt van!Ezt csak azért irtam,hogy évente járok rákszűrésre,nem hanyagolom el..lehet megint valami baj van?Félek.... Holnap megyünk a Balatonra,nem tudom hogy bemehetek e igy a vizbe.Meg lehetünk e együtt a párommal,vagy ilyenkor nem lehet? Ha valakinek volt hasonló tünete,baja,válaszolna?Köszönöm! :)

Legjobb válasz: A méhszájsebet nem láthatod te magad, fordulj orvoshoz!

A méhszájsebet nem láthatod te magad, fordulj orvoshoz!

Mennyire veszélyes a méhszájseb?

Volt már valakinek? Hogyan lehet meggyógyítani? Mit tesznek?

Legjobb válasz: A méhszájsebet mindenképpen kezelni kell, mert kezeletlenül elfajul és méhnyakrák alakulhat ki belõle. Nõgyógyászaton kezelik.

A méhszájsebet mindenképpen kezelni kell, mert kezeletlenül elfajul és méhnyakrák alakulhat ki belõle. Nõgyógyászaton kezelik.
Hogy mennyire veszélyes? NAGYON. Nem tudom, hogy mennyire tud elfajuni... de nekem is volt ilyen problémám, igaz, nem volt még nagy a seb, de akkor sem gyerekjáték. A nõgyógyászom leecsetelte valamivel (ha forró vízbe mártotok se tudom megmondani, mi volt az a szer, talán valami fertõtlenítõ...? passz), és emlékszem, hogy többször is megfordultam nála, mire helyrejöttem. Nem volt kellemetlen egyáltalán, legalábbis nem jobban, mint egy átlagos vizsgálat a nõgyógyásznál. :) Ha pedig nem akar gyógyulni a seb, akkor talán lefagyasztják, de errõl végképp nincs semmilyen tapasztalatom (hálistennek).

Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja lefagyasztották a méhszájsebemet, utána Klion D 100 hüvelytablettát írt fel az orvosom, mert gyulladásom volt. Visszamentem az orvoshoz és azt mondta, hogy 5 Ft-os nagyságú méhszájsebem van, tehát nem sikerült a beavatkozás

Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja lefagyasztották a méhszájsebemet, utána Klion D 100 hüvelytablettát írt fel az orvosom, mert gyulladásom volt. Visszamentem az orvoshoz és azt mondta, hogy 5 Ft-os nagyságú méhszájsebem van, tehát nem sikerült a beavatkozás és felírt nekem Cikatridina hüvelykúpot, először azt mondta nem muszáj ismét lefagyasztani de évente menjek rákszűrésre de amikor jönni akartam ki az orvosi rendelőből mégis azt mondta hogy fagyasszuk majd le. Lehetne belőle komolyabb probléma, ha nem fagyasztanák le? Válaszát előre is köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint nem feltétlenül indokolt az újbóli fagyasztás, elegendő lehet a Cikatridina kúp alkalmazása. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint nem feltétlenül indokolt az újbóli fagyasztás, elegendő lehet a Cikatridina kúp alkalmazása. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja lefagyasztották a méhszájsebemet, utána Klion D 100 hüvelytablettát írt fel az orvosom, mert gyulladásom volt. Visszamentem az orvoshoz és azt mondta, hogy 5 Ft-os nagyságú méhszájsebem van, tehát nem sikerült a beavatkozás

Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja lefagyasztották a méhszájsebemet, utána Klion D 100 hüvelytablettát írt fel az orvosom, mert gyulladásom volt. Visszamentem az orvoshoz és azt mondta, hogy 5 Ft-os nagyságú méhszájsebem van, tehát nem sikerült a beavatkozás és felírt nekem Cikatridina hüvelykúpot, először azt mondta nem muszáj ismét lefagyasztani de évente menjek rákszűrésre de amikor jönni akartam ki az orvosi rendelőből mégis azt mondta hogy fagyasszuk majd le. Lehetne belőle komolyabb probléma, ha nem fagyasztanák le? Válaszát előre is köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint nem feltétlenül indokolt az újbóli fagyasztás, elegendő lehet a Cikatridina kúp alkalmazása. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint nem feltétlenül indokolt az újbóli fagyasztás, elegendő lehet a Cikatridina kúp alkalmazása. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mi a méhszájseb? Mitől alakul ki? Mik a tünetei?

Érdekelne,mert egy éve volt LLETZ műtétem,de /fertőzés miatt kialakult/P3-as eredmény miatt,és a velem egy szobában lévő 5 nőnek méhszájseb miatt kellett a műtétet elvégezni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem fogamzásgátlót használók között gyakori. 4 barátnõmnek egyidõben volt méhszájsebe, érdekes, mind a 4-en fogamzásgátlót szedtek. Nekem nem, mert én nem szedtem Illetve a nõdokik azt mondják, hogy asok fertõzés (gomba, baci) is okozhat méhszájsebet.

Szerintem fogamzásgátlót használók között gyakori. 4 barátnõmnek egyidõben volt méhszájsebe, érdekes, mind a 4-en fogamzásgátlót szedtek. Nekem nem, mert én nem szedtem Illetve a nõdokik azt mondják, hogy asok fertõzés (gomba, baci) is okozhat méhszájsebet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Frankó.Akkor ezek alapján nekem nagy esélyem lehet a kialakulására :S.Bár azt figyeltem meg, hogy ez elég gyakori probléma.
A fogamzásgátló egyik mellékhatása lehet, hogy hajlamosít a méhszájsebre.... csak errõl nem szoktak beszélni sokat...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!