Találatok a következő kifejezésre: A méhszájam könnyen (18 db)

Trhesség esetén milyennek kell lennie a méhszájnak könnyen elérhetőnek vagy nagyon fent? Milyen folyás szokott ilyenkor lenni?

Legjobb válasz: A méhszáj zárt, kemény és nehezen elérhetõ vagy középen érzed. Ez azért van mert így védi a magzatot a felszálló fertõzésektõl. Ilyenkor leginkább szárazság vagy krémes állagú nyálka szokott lenni.

A méhszáj zárt, kemény és nehezen elérhetõ vagy középen érzed. Ez azért van mert így védi a magzatot a felszálló fertõzésektõl. Ilyenkor leginkább szárazság vagy krémes állagú nyálka szokott lenni.
hidd el, ha babás leszel, nem a méhszájad keménységérol fogod tudni.Szerintem nem nagyon jo dolog, ha tapogatod, hiszen megsértheted a méhszájadat, vagy lehet egy kis piszok a kormod alatt is.

Jól tudom, hogy ovulációkor a méhszáj könnyen elérhető és nyitott, utána nehezen elérhető és kemény a mensisig?

Mensiskor szintén lejebb vándorol puhább és nyitott. LEHET HOGY NEM JÓL TUDOM?

Legjobb válasz: Gond lenne egy baba? Mert a tünetek stimmelnek.-9 A méhszáj talán menseskor valóban kicsit másabb, de én még nem hallottam arról, hogy nyitva van. De lehet én tudom rosszul. csinálj 4-5 nap mulva még egy tesztet és menj dokihoz, fõleg, ha nem jön meg.

Gond lenne egy baba? Mert a tünetek stimmelnek.-9 A méhszáj talán menseskor valóban kicsit másabb, de én még nem hallottam arról, hogy nyitva van. De lehet én tudom rosszul. csinálj 4-5 nap mulva még egy tesztet és menj dokihoz, fõleg, ha nem jön meg.

Nyitott, könnyen elérhető méhszájjal mensi előtt 2 nappal lehetséges, hogy mégis sikerült a baba? Mármint a méhszáj állapota olyan.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy megfertõzheti magát, a pénisz sem steril...:S "Csak" tiszta, mint a méhszáj gazdájának a keze. Miért ne lehetnél babás ilyen méhszájjal is? Hallottam már ilyesmirõl, nem szentírás, hogy fent és zártnak kell lennie. Azaz kivételek mindig vannak.

Nem hiszem, hogy megfertõzheti magát, a pénisz sem steril...:S "Csak" tiszta, mint a méhszáj gazdájának a keze. Miért ne lehetnél babás ilyen méhszájjal is? Hallottam már ilyesmirõl, nem szentírás, hogy fent és zártnak kell lennie. Azaz kivételek mindig vannak.
Kedves elsõ válaszoló, hüvelykúpot, tablettákat hogyan raksz fel magadnak a kezed nélkül? :)
...már csak egy kérdés. Ki állította, hogy a kérdezõ éppen menstruál? Az én orvosom sem szokott hülyeséget beszélni, ezzel együtt megtanított a méhszáj higiénikus vizsgálatára, a hüvelyváladék vizsgálatával együtt. Laikusnak is lehet annyi sütnivalója, hogy a pénisz sem steril, és hogy tiszta kézzel nyúl a hüvelyébe, ha szükséges.
1.vagyok:egy szakember nem beszél hülyeséget, hölgyeim.Menzesz alatt nyitva a méhszáj, ilyenkor a szex sem nagyon javasolt, mert nagy a fertõzésveszély!!Kúpot meg menzesz alatt nem szokás felrakni...utána a méhszáj zárul, és lehet dugdosni mindenfélét.Laikusok ne írjanak téves infókat, azt kérném.Így csak bajt okozhatnak vkinek.Egy méhgyulladás nem vicc.
Bocs, hogy megkérdezem, de Te felnyúlkálsz magadnak? Ha nyitva van, azonnal megfertõzheted magad-és az nem használ, ha van baba, ha nincs!Várj még 2 napot, és ha nem jön meg, tesztelj.Az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Csak érdekel. Hüvelykúpot tologatok fel és így muszáj felnyúlni. Amúgy az fertõtlenít is. Magába a méhszájba nem nyúlok bele csak amikor hozzáérek lehet érezni hogy a felületén van-e valami kis rés. 1-2 mm.
Jó egészséget a felnyúlkáláshoz-pláne aki csak úgy magától teszi-nem mindenkinek van ám ilyen orvosa...
A kérdező hozzászólása: :( Ne civakodjatok már. Elsõ válaszoló. Amikor valaki kúpot nyom fel, érzi, hogy milyen a méhszája anélkül hogy vizsgálgatná saját magát. Lehet nem tudja pontosan hogy mit kell érezni, és oda se figyel az ember. Úgy tudom, hogy a helyes kúphasználat arról szól, hogy a méhszájhoz, vagy a melé felhelyezni tiszta kézzel a bogyót. Régebben én is felháborodtam, hogy miért nyúlkál valaki, ma már tudom, de bár ne tudnám. Ha kismama leszek eszembe nem jut majd méhszájhoz nyúlkálni, annyira nem vagyok hülye. :) És igen, vannak olyan orvosok, akik segítenek megtanulni az önvizsgálatot, pont azért, hogy el ne "rontsunk" valamit. A kérdésemre csak részben kaptam választ... ;)

A méhnyak hosszúsága összefüggésben van azzal, hogy milyen könnyen nyílik ki a méhszáj? Tehát egy 1000-es méhnyak-méhszáj könnyebben kinyílik mint egy 3000-es?

Legjobb válasz: Nekem már az 5. héttõl 2 cm-es a méhnyakam, most vagyok 30 hetes, és teljesen zárt vagyok. Szóval szerintem nics összefüggés a kettõ között. De egy bizonyos idõ után természetesebben gyorsabban kinyílik a méhszáj 1000-esnél, mint 3000-esnél.

Nekem már az 5. héttõl 2 cm-es a méhnyakam, most vagyok 30 hetes, és teljesen zárt vagyok. Szóval szerintem nics összefüggés a kettõ között. De egy bizonyos idõ után természetesebben gyorsabban kinyílik a méhszáj 1000-esnél, mint 3000-esnél.
sajnos nincs összefüggésben. Az elsõ szám csak a rövidülést jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már értem. Akkor ezért lehetséges 3111-es érték, vaagy akár 1000 is.

Ha 3 nappal mensi előtt könnyen elérem a méhszájam akkor nem sikerült teherbe esnem?

Legjobb válasz: Ezt még az orvos is alig tudná megállapítani, de három napot talán tudsz már várni..a nyúlkálással ne okozz magadnak felesleges fertõzéseket, egyéb gondokat. Sõt ha terhesgyanus vagy akkor a párodnak is mondd meg, hogy alaposan mossa meg a részeit szex elõtt, mert ha a méhszáj kinyílna, az mindig csak a dokinál derül ki. Ahogy a terhesség is csak orvosilag tapintható, egyébként kissé érdesedik a méh felülete ha terhes vagy,de nem tudnál úgy feküdni,és odanyúlni, hogy azt kitapintsad. Mindenképp arra utal ha a méhszáj közel esik a hüvelybemenethez, hogy a méhben történik valami, de az lehet gyulladás, mensi dolog, terhesség. Vegyél tesztet, és ha nem jön meg nézd meg!

Ezt még az orvos is alig tudná megállapítani, de három napot talán tudsz már várni..a nyúlkálással ne okozz magadnak felesleges fertõzéseket, egyéb gondokat. Sõt ha terhesgyanus vagy akkor a párodnak is mondd meg, hogy alaposan mossa meg a részeit szex elõtt, mert ha a méhszáj kinyílna, az mindig csak a dokinál derül ki. Ahogy a terhesség is csak orvosilag tapintható, egyébként kissé érdesedik a méh felülete ha terhes vagy, de nem tudnál úgy feküdni, és odanyúlni, hogy azt kitapintsad. Mindenképp arra utal ha a méhszáj közel esik a hüvelybemenethez, hogy a méhben történik valami, de az lehet gyulladás, mensi dolog, terhesség. Vegyél tesztet, és ha nem jön meg nézd meg!
Több helyen olvastam, hogy így nagyon nehéz messzemenõ következtetéseket levonni, mert komoly tapasztalat és a saját tested maximális ismerete sem biztos, hogy elég ahhoz, hogy megállapítsd, magasan, avagy nagyon lent van a méhszájad. Teljesen zárt, vagy kicsit nyitott stb. A "mihez képest" általános hiánya miatt ez nem egyszerû.

Ha elérhető könnyen a méhszájam akkor nincs baba? Vagy milyennek kel lennie baba esetén?

Legjobb válasz: Szerintem saját magadnak a méhszájad állapotából nem tudod megállapítani, hogy terhes vagy-e. Inkább vegyél tesztet.

Szerintem saját magadnak a méhszájad állapotából nem tudod megállapítani, hogy terhes vagy-e. Inkább vegyél tesztet.
Szia. Elõttem szólóval egyetértek, arról nem is beszélve, hogy a felesleges "felnyúlkálással" tönkreteszed a hüvelyflórádat, és még összeszedhetsz egy jókora fertõzést is.Teljesen felesleges.Még teljesen sterilnek mondott kézzel is nagyon könnyen megesik a baj.Arra való a teszt, valamint a naptár figyelése, abból megtudod, terhes vagy-e.Ha kimarad a mensid, kimaradás utáni 4.-5.nap tesztelj, és 90%-os eredményt kapsz.Bocs az off-ért.Lizy
Egyetértek az elõttem szólókkal!! Bár én is nyúlkáltam.... egyébként baba esetén középen van, vagy nehezen elérhetõnek és zártnak kell lennie! De magadnak ezt nem lehet jól megállapítani! Hány napod van még mensiig? Dory

Ovuláció és mensis közt könnyen vagy nehezen érhető el a méhszáj?

Legjobb válasz: Tüszõrepedés idején a méhszáj puhább tapintatú, nehezebben elérhetõ, nyílása kissé tágabb.Utána megint beszûkül és feszesebbé válik.

Tüszõrepedés idején a méhszáj puhább tapintatú, nehezebben elérhetõ, nyílása kissé tágabb.Utána megint beszûkül és feszesebbé válik.

Ha könnyen elérem a méhszájamat és kemény az mensit jelez? A napokban nem kéne megjönnie...

Legjobb válasz: Pé.-kor a méhszáj fent van, nyitott, és puha. Terhesség esetén általában fent marad, zárt (így áll ellen a fertõzéseknek), és kemény. Menszi elõtt kb. 1 héttel leszáll, kemény lesz, és zárt. Menszi elõtt egy nappal általában megint felhúzódik, és ugyanúgy meglágyul, mint pé.-kor. De ez csak általános, egyébként meg emberfüggõ.

Pé.-kor a méhszáj fent van, nyitott, és puha. Terhesség esetén általában fent marad, zárt (így áll ellen a fertõzéseknek), és kemény. Menszi elõtt kb. 1 héttel leszáll, kemény lesz, és zárt. Menszi elõtt egy nappal általában megint felhúzódik, és ugyanúgy meglágyul, mint pé.-kor. De ez csak általános, egyébként meg emberfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen...

Szedem a szüléskönnyitő homeos bogyókat. Még nem nyilt ki a méhszájam. Azért még reménykedhetek abban hogy a szülésnél könnyen fogok tágulni?

38 hetes kismama

Legjobb válasz: Én Caulophyllum 5ch-val próbálkozom. Nekem azt mondta a szülésznõ, hogy ennek nem szülés elõtti hetekben kell hatni, egyáltalán nem ez a bogyó kezdi el nyitni a méhszájat, hanem abban segít, hogy gyorsabban nyíljon, ha már egyébként is elkezdõdik a folyamat. Lazítja a kötõszöveteket. És igen, ha hatásos lesz, akkor vajúdásnál tapasztalod majd a hatását, gyorsabban tágulhatsz ezzel, mint nélküle. Bár erre soha sem fogunk rájönni, hogy segített-e vagy sem, mert egymás után nem fogjuk tudni végigcsinálni ugyanazt a vajúdást homeós bogyóval és nélküle... Bízni kell benne.

Én Caulophyllum 5ch-val próbálkozom. Nekem azt mondta a szülésznõ, hogy ennek nem szülés elõtti hetekben kell hatni, egyáltalán nem ez a bogyó kezdi el nyitni a méhszájat, hanem abban segít, hogy gyorsabban nyíljon, ha már egyébként is elkezdõdik a folyamat. Lazítja a kötõszöveteket. És igen, ha hatásos lesz, akkor vajúdásnál tapasztalod majd a hatását, gyorsabban tágulhatsz ezzel, mint nélküle. Bár erre soha sem fogunk rájönni, hogy segített-e vagy sem, mert egymás után nem fogjuk tudni végigcsinálni ugyanazt a vajúdást homeós bogyóval és nélküle... Bízni kell benne.
Mit szedsz? Mert ha pl cimicifuga-t akkor az csak pszichésen segít, de nem a tágulásban.
A kérdező hozzászólása: Szedek cimicifugat, caulophyllumot, arnica montanat is. És iszom a málnalevélteát.Honnan gondolod hogy csak pszichésen segit?
en is szedtem oket es ittam a teat is, es nem tagultam semmit 18orat vajudtam...nem tagultam 12oar alatt csak 4 cm-t, hiaba kaptam infuziot csak a fajas volt erosebb..aztan az epiduralis erzestelnitest kaptam, hogy lazuljon a testem igy ez segitett, bar csaszarra akartak betolni..de nem kellet vegul ..bar a babam 3.953kg lett..en is egy picit csalodott voltam..de most a gatsebre meg az aranyerremre a homeopatis bogyo segit..konnyu szulest kivanok!!!!
Én csak vajúdás alatt szedtem, elsõ babámat szültem , és 4 óra alatt meglett a zárt méhszájtól tekintve. A dokik is csodálkoztak:-) Nálam bevált:-) Hinni kell benne, az biztos, nem csak szedni, és minden rendben lesz:-) Az egyik a tágulásban segít, a másik rendezi a fájásokat-nekem ezt mondták.
Elsõ vagyok csak most tudok írni..úgy gondolom a pszichés dolgot a cimici-re, hogy az nem kémiailag indítja be a szülést, hanem abban segít , hogy a szülést megelõzõ és szülés alatti stresszeket ne érzékeld olyan intenzíven, ezáltal megkönnyíti a szülés folyamatát, mert eltûnteti a gátlásaidat... A többi viszont jó arra is, hogy könnyebben beindulhasson csupa természetes anyag-jól teszed jó dolgok..mégsem az oxitocin mindjárt!

Valaki azt irja hogyha fel is fázok, a fertőzés nem terjed fel olyan könnyen ha zárt a méhszáj. A nőgyógyászom mindig azt mondja hogy amig zárt a méhszáj nagy baj nem lehet. Akkor hogy lehet hogy mégis átmehet a babára is?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.

Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem hogy a fertõzés átterjedhet a babára.Szerencsére azóta tegnap voltam a dokinál és nem találtak a vizeletemben húgyuti fertõzést igy nem irt fel antibiotikumot-azt mondta el fognak tünni a tünetek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!