Találatok a következő kifejezésre: A méhszájam Fájdogál (11 db)

Hát ezzel még három hétig is húzhatod. (Tapasztalat) De ne így legyen!! :o) Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen! :) Kistesót? Hát én mindenképp szeretnék, és a férjem is... bár õ sokkal gyakorlatiasabb... és erõsen befolyásolja az anyagi oldal is. Mármint, hogy hónapról hónapra rosszabb a helyzet és hát így még egyet vállalni???!!! Nem könnyû döntés.
Köszönöm válaszod. Gyönyörû lehet már Benett, remek adottságokkal született. Szép nevet választottatok neki. Azért terveztek neki tesót?
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Hát akkor ott éppenséggel ÉN magam kértem a dokit, hogy varrjon össze teljesen mert ott aztán soha többet se ki se be semmi! :) Most már persze nem így látom. Tény, hogy nagyon fájt a varrás és ha újjra ott lennék nem engedném elvinni a kisfiam, mert legalább lett volna mi elterelje kicsit a figyelmem, ehhez képest most pontosan tudom, hogy hány csavar van körben a mûtõslámpán (ezt számoltam közben oda-vissza elterelésként). Kisfiamat Benett-nek hívják, 3300g-mal, 51cm-rel, 33cm fejkörrel és majd 3cm-es sötét hajacskával született. Azóta már elmúlt 6 hónapos, nagyon jól fejlõdõ mosolygós, nyugodt kisbaba. Most éppen 7800gr és 68 cm. Hajacskája megszõkült, de már van két foga :)
húúúú. Örülök, hogy most már te is így látod. A varrás nekem is jobban fájt mint a többi. Fõleg, hogy azt hiszi az ember, hogy végre vége, és akkor jön még a java. Én is mondtam, hogy soha többet. Dokim még mondta is, hogy akkor bevarrja az egészet. Na azt azért nem, másra is jó lehet azért. De a lényeg, hogy rendben vagytok és hogy a pozitív élmény maradt meg. Sok örömöt a gyermekben (esetleg adatok? név, méret...)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Azóta megszületett a kisfiam, pótlom a beszámolót! Szóval a méhszájtágítás délelõtt 10-kor történt, délben már 10 percesek voltak az összehúzódások és barnázgattam. Este fél 8-kor már a szülõszobán voltunk 5 percesekkel. Egész éjszaka 3-4 perces fájásaim voltak, de semmit sem tágultam. Szülésznõvel bohóckodtunk (labda, bordásfal, fürdõ, masszázs, illóolajok, homeós bogyók, stb...) reggel már sírva könyörögtem a dokinak, hogy elfáradtam, aggódom. Ekkor burokrepesztés, oxitocin és óránként méhszájtágítás kézzel mert még ekkor sem tágultam. 10 körül már könyörögtem a császárért... Bekötötték az EDA-t, de csak fél oldalon hatott. Melegem volt, fáztam, szomjas voltam, izzadtam, hánytam, volt minden amit el lehet képzelni... Egy óra magasságában végre eljött a kitolás rész (szerintem ez már "jó volt" vagyis már látszott a vége, és nem is olyan borzasztó érzés) Délután 13:20-kor megszületett a kisfiam. Órási boldog pillanat volt. Sosem fogom elfelejteni. Mindent megért az a 25 és fél óra fájdalom! (A varrás ismét fájt...) Akkor azt mondtam, hogy soha többet még egy gyerek, de így 5 hónappal a szülés után máris másképp látom. Szeretnék még egy kisbabát majd :)
ezt én sem értem miért kellett belepiszkálni, még nem is hordod túl. Nem, nem ilyen lesz a szülés, hisz ott érezni fogod, hogy jön a fájás és (1másodperc alatt) de mégis fokozatos lesz, bár ugyanúgy azt fogod érezni, hogy belepusztulsz, de mégsem ilyen lesz. Nekem a szülés közben tágítottak így (2X), azt hittem megõrülõk és a harmadiknál rászóltam, hogy most azonnal vegye ki onnan a kezét (el tudod képzelni milyen hangnemben). (mondjuk nekem azért volt rá szükség, hogy elkerüljük a száraz szülést, de a 3.-nál már éreztem, hogy nincs rá szükség és már nem is bírtam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást! Ebédeltem és most megyek pihenni, mert igazad van, most nem netezni kell. :)
Nem értem ezeket a dokikat... :o( Minden esetre Neked szép szülést! És bírni fogod! Ne is jusson eszedbe, hogy nem. Minden fájásnál arra gondolj, hogy "most megy elõre a babóca" Amíg meg még nem rendszeresek, addig ne netezzél, hanem inkább pihenj, és egyél, ha kívánod, kell az energia!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam vizsgálaton. Méhszáj egy ujjnyi, de a dokim kézzel elkezdte tágítani. "Körbejárta a belsõ méhszájat", szerinte ettõl 1-2 nap és beindulnak a fájások. Nem tudom ilyen lesz e a szülési fájdalom, de ha igen, akkor nem fogom bírni!!! Azt hittem leszedem a csempét! Most barnázok és figyelek, mert akadnak összehúzódások...
A kérdező hozzászólása: Rendben! :) Köszi szépen!
írj azért, hogy mikor lett meg. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy nem húzom azért még olyan sokáig... Telítettség érzés is van és azt hittem normális, de még most a 25 fokban is lever a víz idõnként... Hát reménykedem. Köszönöm szépen a válaszokat!
persze, hogy elõjel, de nem a közvetlen elõjel ez ilyenkor normális. Nekem is nagyon fájt (folyamatosan) a szeméremcsontom az utolsó 2 hétben. Közvetlen elõjel (az egyértelmûek) hasmenés vagy gyakori széklet, hányás, meleged van indokolatlanul, esetleg izzadsz, telítettség érzés....
Hát igen, nálunk így volt ez a harmadiknál. Még szinte mai napig is vágyok rá. De mostanra sikerült elfogadnom, hogy nem lesz több "babám". Már meglévõ 2 gyermekemnek szeretném ezt a mostani szintet tartani. Ez sem könnyû. És tényleg ahogy nõnek úgy nõnek az igények is. Azzal bíztatom magam, hogy így mikor már betöltik a 18-at, még szinte fiatalok leszünk újra a férjemmel való kettes életre (46 leszek mikor a kicsi tölti). Ennek is van így elõnye. De azért a testvérrõl nem mondtam volna le. Én testvérpárti vagyok nagyon. Azért ezt is vegyétek figyelembe ti is. Sok boldogságot, és anyagi biztonságot kívánok nektek.

Mensi szerűen fájdogál a hasam pár napja a méhszáj C3000-es mennyikor kezd nyilni?

Mikor lesz ebb?l sz?lés? 37 hetes vagyok

Legjobb válasz: A fájás már jóslófájás, a méhszáj ki tudja mikor nyílik, hát még azt hogy mikor szülsz:- Nyugi, még van 3 heted, ne félj:-) A méhszáj ráér vajúdás közben is kinyilni. Én 38 hetes vagyok, és nekem is zárva van még, igaz már 6 hete csak 1000. Nyugi, ne idegeskedj ilyeneken:-))

A fájás már jóslófájás, a méhszáj ki tudja mikor nyílik, hát még azt hogy mikor szülsz:- Nyugi, még van 3 heted, ne félj:-) A méhszáj ráér vajúdás közben is kinyilni. Én 38 hetes vagyok, és nekem is zárva van még, igaz már 6 hete csak 1000. Nyugi, ne idegeskedj ilyeneken:-))
A c3000 az meg teljesen zart :) Lehet, h csak szuleskor nyilik ki, nem torvenyszeru elotte nyilnia.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom siettetni csak az elõzõ terhességemnél már a 35 héten 1111 volt, most meg még 3000. igaz mindegyik terhesség más és más. Köszi a válaszokat.

A méhszájam C1111. Fájdogál tompán a derekem, és a hasam alja, de nem rendszeresen. Hamarosan meglesz a babám?

Május 29-re vagyok kiírva, és már annyira szeretnék babázni!!! :-) Szerintetek meglesz a pici a kiírt id?re, vagy van esélye, hogy túlhordjam? Az utolsó napokban már nagyon türelmetlen, és kíváncsi vagyok! Kérlek írjátok meg a véleményeiteket és tapasztalataitokat! Köszönöm!

Legjobb válasz: A méhszájad állapota nagyon bíztató,és akár 29 elõtt is kijöhet.Tudom,hogy borzalmas az utolsó 1-2 nap,fõleg,ha még túl is hordod,de egy dolgot jegyezz meg,nem rajtad múlik,hogy mikor jön ki a gyermek.Mi itt kínldunk egymással két hete,hogy megszületünk vagy sem.Már szinte minden szülés közeledtére utaló jel megvan,és ma van az elsõ túlhordott napunk. Pont akkor fog jönni,amikor neki kell!

A méhszájad állapota nagyon bíztató, és akár 29 elõtt is kijöhet.Tudom, hogy borzalmas az utolsó 1-2 nap, fõleg, ha még túl is hordod, de egy dolgot jegyezz meg, nem rajtad múlik, hogy mikor jön ki a gyermek.Mi itt kínldunk egymással két hete, hogy megszületünk vagy sem.Már szinte minden szülés közeledtére utaló jel megvan, és ma van az elsõ túlhordott napunk. Pont akkor fog jönni, amikor neki kell!
A kérdező hozzászólása: Tudom, és persze nem akarom semmi "rendellenessel" siettetni, csak biztatgatom egy kicsit! Egyébként is jó nagy babucinak mondják, de.... Látom nem csak én vagyok ezzel így, kívánom Neked, hogy jöjjön most már mihamarabb a babád!


39 hetes vagyok, még teljessen zárt a méhszájam. A hasam alja fájdogál de nincs más tünetem. Lehet hogy a baba tovább marad a ki irt időpontnál?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés a méhszáj állapota és a szülés megindulása közt. Nekem a tolófájásoknál is csak 1 ujjra volt nyitva,ezért az orvos tágította ki. 1 nappal szültem hamarabb a kiírtnál.

Nincs összefüggés a méhszáj állapota és a szülés megindulása közt. Nekem a tolófájásoknál is csak 1 ujjra volt nyitva, ezért az orvos tágította ki. 1 nappal szültem hamarabb a kiírtnál.
SZia! Én pénteken leszek 39 hetes és ugyanez van nálam is. Tegnap voltak keményedéseim, de rendszertelen, és nem kísérte fájás. Lehet kihúzzuk végig, nem tudhatjuk, a doki azt mondta 1-2 nap, de lehet 1-2 hét is. Meglátjuk. Kitartás Neked is!!!
Ezt nem lehet tudni...homeopátiás golyócskák, málnalevél tea, és Apával egy kis sex!! Talán segít...mi mindenesetre ma este kipróbáljuk a legutóbbit:) 38hetes pocis
Én is így voltam pontosan, (szeptemberben szültem), és a picurom kihúzta majdnem a kiírt idõpontig, 3nappal elõtte született!Úgyhogy türelem......babát terem!:-))

Szerintetek mennyi eselyem van ra hogy hetvegeig megszulok? 1cm nyitva vagyok, kezd vekonyodni a mehszajam, elore hajlott mar, baba a helyen, hasam alja szurkal, derekam fajdogal? 41+3

Legjobb válasz: hat vasarnap inditanak,szoval tuti!:) en is kivanom neked minnel elobb es ne keljen inditani,jo egeszseget,boldog babazast!

A kérdező hozzászólása: hat vasarnap inditanak, szoval tuti!:) en is kivanom neked minnel elobb es ne keljen inditani, jo egeszseget, boldog babazast!
Igazabol barmelyik pillanatban szulhetnel mar. 41hetesen meg foleg. Nem inditanak? Nekem is szurkal a hasam, faj a derekam es kemenyedek 1 hete de hol 5 hol 30 percenkent, de orankent 3x minimum es meg egyben vagyok. En mar semmiben sem bizom, de neked azt kivanom h hetvegere (max) a kezedben tarthasd a babudat. De sztem igy is lesz! 40+5 hkm

A hasam alja (úgy gondolom a méhszáj tájékán) fájdogált tegnap, illetve mára már fáj. Néha pontosabb időközönként jönnek a fájások, máskor viszont nem. Ezek még csak jóslók lehetnek?

Van amikor elmúlik, ha mozgok, máskor meg nem. Sokszor annyira fáj, hogy alig bírok beszélni, és nem tudok kiegyenesedni sem. Bébike is többet mocorog. Keresi a legjobb pozíciót talán? 39+3 hetes

Legjobb válasz: Közeleg:-) Ha beülsz egy kád kellemesen meleg vízbe, és elmúlik, akkor jósló. Ha ott sem múlik el, akkor szülés:-) Nézd az idõt, és ha rendszeresen idõközönként jönnek, akkor közel vagy:-) Könnyû szülést.

Közeleg:-) Ha beülsz egy kád kellemesen meleg vízbe, és elmúlik, akkor jósló. Ha ott sem múlik el, akkor szülés:-) Nézd az idõt, és ha rendszeresen idõközönként jönnek, akkor közel vagy:-) Könnyû szülést.

Tegnap voltam orvosnál, és megvizsgálta a méhszájamat. Egy újjkupnyira van nyitva. Nem fájt, viszont utána itthon vettem észre, hogy pici barna pecsételés volt. Ma már nincs, viszont fájdogál a hasam. Normális ez?

Eddig is havonta vizsgált, s?t most utoljára két hete, és eddig nem volt ilyen tünet. Ez jelezheti azt, hogy kicsit jobban kinyíltam? A 36-ik hétben vagyok.

Legjobb válasz: Legutóbb nekem is volt vizsgálat után rózsaszín váladék, de tegnap megint voltam és teljesen zárt vagyok. Igaz, én még csak 31 hetes vagyok. Vizsgálatok után ilyen elõfordulhat. A hasam nekem is szokott fájdogálni, és a te terhességi korodban szerintem, ha ez enyhe, akkor teljesen normális. Persze figyeld, hogy nem erõsödik-e. Nagyon boldog babázást kívánok Neked!

Legutóbb nekem is volt vizsgálat után rózsaszín váladék, de tegnap megint voltam és teljesen zárt vagyok. Igaz, én még csak 31 hetes vagyok. Vizsgálatok után ilyen elõfordulhat. A hasam nekem is szokott fájdogálni, és a te terhességi korodban szerintem, ha ez enyhe, akkor teljesen normális. Persze figyeld, hogy nem erõsödik-e. Nagyon boldog babázást kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Boldog babavárást!
Igen, ez a vizsgálattól lehetett. De ha erõsödne vagy rózsaszínes lenne, görcsölne a pocid, akkor hívd fel a dokidat!

Ez már a szülés jele lehet? 38 hetes kismama vagyok, 2 napja érzem hogy néha-néha fájdogál a hasamalja, 1-2 percig és elmulik, mostanában elég nyugtalannak is érzem magam, külsö méhszáj 1 ujjnyira nyitva van!

jelentheti ez már a babó érkezését?

Legjobb válasz: Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei,az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani,hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja,kétszer már olyan is volt mikor azt hittem,hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni,pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi,könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))

Szia! Valakinél ezek már az elõkészület jelei, az én esetem tanulságaként viszont azt tudom csak ajánlani, hogy ne bízd el magad.Már egy jó ideje fájdogál a hasam alja, kétszer már olyan is volt mikor azt hittem, hogy ez most biztos szülés lesz.Aztán nem:-((( Van akinek viszont fájdogál egy kicsit aztán hipp-hopp megszül. Már én sem gyõzöm kivárni, pedig a harmadik.:-))) Sok szerencsét és mihamarabbi, könnyû szülést! Szintén 38 hetes:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont a hasam csak egy picurkát van lejjeb mint ezidáig!
Szia, nekem 32.héttõl nyitva van a külsõ 1 ujjnyira, mostanában kezdtem el szedni a szülést könnyítõ homeos bogyókat, és azoktól szokott fájdogálni a hasam, szerintem készül a méhed a szülésre, de akár még ki is húzhatod a végéig!Üdv: 36 hetes kismama

Fájdogál méhszájam és a szeméremcsont, már behelyezkedett a baba? 36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én 37 hetes vagyok,szerintem igen,én is 1-2 hete érzek fájdalmakat arra.

Én 37 hetes vagyok, szerintem igen, én is 1-2 hete érzek fájdalmakat arra.
Szia én 38+1 vagyok, szerintem is befordult, nekem úgy a 37.hétre fordult be, elõtte nagyon fájt a jobb borda alatti rész, azóta az is megszûnt! :-)

Nyitott méhszáj? 15 hetes vagyok és mióta esõs az idõ fájdogál a derekam és az alhasam is. Nem nyíltam ki? Kellemetlen inkább. gondoltam már az emésztésre is. Hasonló?

Legjobb válasz: Szia, én is 15 hetes vagyok. Szerda óta én is jobban érzem a hasam, néha még egy picit be is keményedik, meg húzódnak a szalagok. Biztos hogy a front miatt (nekem ma már sokkal jobb, szerda-csütörtök volt rosszabb), hétfõn voltam dokinál és tök zárt vagyok. Szerintem ne izgulj, egyed a magnéziumot és pihenj.

Szia, én is 15 hetes vagyok. Szerda óta én is jobban érzem a hasam, néha még egy picit be is keményedik, meg húzódnak a szalagok. Biztos hogy a front miatt (nekem ma már sokkal jobb, szerda-csütörtök volt rosszabb), hétfõn voltam dokinál és tök zárt vagyok. Szerintem ne izgulj, egyed a magnéziumot és pihenj.
Hát ennyitõl biztos nem nyíltál ki fõképp nem ennyi idõsen. Front van ezt a kismama és a baba is megérzi, mellesleg teljesen természetesek a görcsök, nyilallások, húzódások stb. mivel nõ a méhed. Szedd a magnéziumot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!