Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj van (557 db)

Honnan tudhatom, hogy esetleg kinyílhatott-e a méhszájam? Vannak tünetei, barnázás, ilyesmi?

Nincs fogadott dokim, a kötelező uh-on meg nincs vizsgálat. 20 hkm

Legjobb válasz: Nem tudhatod. A méhszáj nyílását nem lehet érezni. Az orvos ellenõrizni fogja.Terhesgondozásra biztosan jársz, és ott nézik majd. Ha vérzés bármilyen formáját tapasztalod ilyen korú terhességben, akkor azonnal ügyelet! De gondolom nincs szó errõl, csak tájékozódsz... A másik dolog, hogy egy ici-picit nyitott méhszáj meg nem is jelent problémát. Többedszer szülõ nõknél általában már félidõben is megnyílik picit, ettõl még végig lehet hordani a terhességet... Boldog babavárást!

Nem tudhatod. A méhszáj nyílását nem lehet érezni. Az orvos ellenõrizni fogja.Terhesgondozásra biztosan jársz, és ott nézik majd. Ha vérzés bármilyen formáját tapasztalod ilyen korú terhességben, akkor azonnal ügyelet! De gondolom nincs szó errõl, csak tájékozódsz... A másik dolog, hogy egy ici-picit nyitott méhszáj meg nem is jelent problémát. Többedszer szülõ nõknél általában már félidõben is megnyílik picit, ettõl még végig lehet hordani a terhességet... Boldog babavárást!
Nem feltétlenül vannak tünetei, de ha semmilyen panaszod nincsen, akkor nem valószínû, hogy kinyílt volna. Ha elmégy az sztk-ba és megmondod, hogy ezen izgulsz, akkor meg fog vizsgálni a doki.
Nekem semmi tünetem nem volt, egy rutinvizsgálat során az sztk-s orvos jött rá 30 hetesen, hogy teljesen nyitva a méhszájam, be is utaltak azonnal a kórházban, kaptam tüdõérlelõt egy hétig, szerencsére nem indult be a szülés, de onnantól végig feküdtem, 39 hetesen szültem.
Nincs tünete, ezért ellenõrzi a vége felé gyakrabban az orvos.Ha nincs dokid, akkor is nézni fogják a 3 trimeszterben.
uh-on is látszik amúgy, ha jó géppel csinálják! kérdezz majd rá ezentúl, ha aggódsz. nincsenek tünetei

Mai vizsgálaton zárt volt a méhszájam. Van esélyem arra, hogy egy-két napon belül mégis szüljek? Van ilyen tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Akár néhány óra alatt is kinyílhat. Az, hogy ma zárt volt, nem jelenti azt, hogy akár holnap nem szülhetsz. Bizony volt már nem egy olyan eset, hogy a délelõtti vizsgálaton még teljesen zárt volt a méhszáj, méhnyak kicsit rövidebb, aztán éjjel meg megszületett a baba. Minden jót! Könnyû szülést!

Akár néhány óra alatt is kinyílhat. Az, hogy ma zárt volt, nem jelenti azt, hogy akár holnap nem szülhetsz. Bizony volt már nem egy olyan eset, hogy a délelõtti vizsgálaton még teljesen zárt volt a méhszáj, méhnyak kicsit rövidebb, aztán éjjel meg megszületett a baba. Minden jót! Könnyû szülést!
2-3 óra alatt is kinyílik a méhszáj, úgyhogy az ilyesmin kár aggódni :)
Emiatt ne aggódj! Én kb. 4 óra alatt "nyíltam ki", mint egy tulipán :)
Én délelõtt 11-kor még 3000-es méhszájjal ballagtam haza, este 7-kor meg vissza, akkor már bõ 3 ujjnyi volt. SZóval a zárt méhszájtól akár még aznap is megszülhetsz.

A menstruációm alatt mintha előrébb lenne a méhszájam, van ilyen, vagy méhszáj előreesés is lehet?

Tampon felhelyezésekor vettem észre, hogy valamit megnyomtam, ami eddig nem volt ott, aztán ülés közben is éreztem valami furát. Kipróbáltam ujjal, és elérek valamit, nem is kell teljesen tövig nyúlnom. Eddig ilyen nem volt. Méhszáj el?reesés, ez jelentkezhet csak a vérzés alatt?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen, engem is erdekelne a valasz! (azert irok, h kesobb megtalaljam)

Nekem is ilyen, engem is erdekelne a valasz! (azert irok, h kesobb megtalaljam)
Ezt találtam. Remélem segítettem.http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CBoQFjAB&..

Mi lehet a következménye ha a méhlepény a méhszájon van, illetve van egy szervülő haematoma-m?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 4.lányommal volt a méhszájon a lepény. Annyi volt, hogy 15 hetesen elkezdett leválni, utána gyógyszer, és szigorú pihenés volt!!! A hematoma fel fog szívódni. Csak arra ügyelj, hogy nagyon sokat pihenj!!! És ne idegeskedj. Nem írtad hány hetes vagy. Üdv. 26. hetes kismama

Szia! Nekem a 4.lányommal volt a méhszájon a lepény. Annyi volt, hogy 15 hetesen elkezdett leválni, utána gyógyszer, és szigorú pihenés volt!!! A hematoma fel fog szívódni. Csak arra ügyelj, hogy nagyon sokat pihenj!!! És ne idegeskedj. Nem írtad hány hetes vagy. Üdv. 26. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 20 hetes vagyok! És ha leválik akkor az azt jelenti, hogy ...?
A kérdező hozzászólása: Ja és azt mibõl vetted észre, hogy elkezd levállni? Mi az amit igy csinálhatok, és mit TILOS?
Ennyi idõsen még arrébbmászhat a lepény, még nem kell a rosszra készülni. Én 2X véreztem be, 29 és utána 33 hetesen. A másodiknál vették érszre, hogy nagyon lent van a lepényem, de nem takarja a méhszájat, és a baba is nagyon lent van, valószínü ahogy nyomja, elpattan egy-egy hajszálér, és ez okozza a vérzéseket. Igen, pihenj, sokat feküdj, hogy ne nyomd lefele a hasad. Ha ott marad a lepény, akkor császár, mert így nem tudsz szülni. De még félidõs vagy, ne izgulj, még bármi lehet, és ha császár, hát annál nagyobb baj ne legyen!! :-) Pihenj sokat, és akármilyen kicsi vérzésed, görcsöd van, menj orvoshoz, nehogy baj legyen. (barátnõm már a kórházbn zuhanyozott, mikor leszakadt a méhlepénye, de már órák óta görcsölt, még jó hogy bent volt, mert elvérzett volna, a baba meg meghal. ezért kell sokat pihenni, és mindjrát menni , ha bármi van!!)

30 hetes kismama vagyok, ez a második terhességem. A 26. héttől c2111 az értékem. A baba nagyon lent, közvetlenül a méhszájamon fekszik, nagyon nyomja, és emiatt rövidült a méhnyakam és nyílt ki a méhszájam. Van valaki, akinek volt ilyen problémája?

Amióta kiderült, folyamatosan fekszem, megemelt ágyvéggel, csak a fürdőszobába megyek ki, de minden felállásnál érzem, hogy nagyon nyom és húz lefelé. Úgy tudom, hogy a harmadik trimeszterben azért fordul be fejvégű fekvésbe a baba, mert a feje a legnehezebb, és a gravitáció húzza lefelé. Ebben az esetben, hogy én állandóan fekszem, ráadásul a lábamnál megemelt ágyvéggel, be tud fordulni a babám? Válaszotokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: persze, hogy be tud majd fordulni, de még bõven ráér még vajúdás alatt is megfordulhat, mert azért a gravitáció nem mágneses erõsségû :-) vigyázz magatokra!

persze, hogy be tud majd fordulni, de még bõven ráér még vajúdás alatt is megfordulhat, mert azért a gravitáció nem mágneses erõsségû :-) vigyázz magatokra!

22 hetesen 3100 a méhszájam. Van okom aggodalomra? A méhlepény is picit lent tapad, de hátsó fali, 2, 5 cm-re a méhszájtól. Egyelőre faros a pici, de emiatt még (! ) nem aggódom :-)

Az orvos nem is említette, így gondolom nincs nagy jelent?sége, mert csak a leleten vettem észre, hogy 3100. Viszont mindenki ijesztget, akinek mondom és hogy miért nem fekszem... szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem 25.héttõl 2110 a méhszáj, azzal is nagyon rám ijesztettek.Nem lehet tudni, hogy mitõl nyílik, így tényleg a fekvés lenne a legjobb megoldás, egészen 30.hétig, mert még nagyon korai a terhességed.Lehet, hogy nem lesz gond, de jobb félni, mint megijedni.34 hetes 2.babát váró anyuka.

Nekem 25.héttõl 2110 a méhszáj, azzal is nagyon rám ijesztettek.Nem lehet tudni, hogy mitõl nyílik, így tényleg a fekvés lenne a legjobb megoldás, egészen 30.hétig, mert még nagyon korai a terhességed.Lehet, hogy nem lesz gond, de jobb félni, mint megijedni.34 hetes 2.babát váró anyuka.

Érezni ha nyitva van a méhszáj? Van valami tünete?

Most ez a parám :)!21hkm.

Legjobb válasz: Azt nem lehet érezni!Azt a doki állapítja meg!

Azt nem lehet érezni!Azt a doki állapítja meg!
A kérdező hozzászólása: Értem. De hát nem vizsgált még úgy meg.
Azt ugy tudom hogy a vége felé nézik.De amugy látja mindig és ha nyitva lennél akkor mondaná!
Ha sokat nyilal alúl a hasad és néha érzed a punidba is akkor az sajnos nyílik.Én így jártam mind a 2x:((
A kérdező hozzászólása: Nyilallni szokott, szúrkál. A nuniba nem tudom mit kéne ill. nem kéne érezni.

Nem rég szültem 3honapja és a méhszájon van egy borsonyi csomo mi lehet ez? Ha meg nyomom alhasi fájdalmaim vannak lehet ez?

Legjobb válasz: Az én (laikus) diagnózisom: méhszájseb! Gyakran hallani, hogy szülés után keletkezik ilyen, de talán ha elmennél a nõgyógyászodhoz, akkor a diagnosztizáláson túl, talán kezelni is tudná a dolgot!

Az én (laikus) diagnózisom: méhszájseb! Gyakran hallani, hogy szülés után keletkezik ilyen, de talán ha elmennél a nõgyógyászodhoz, akkor a diagnosztizáláson túl, talán kezelni is tudná a dolgot!
Te ezt magadnak diagnosztizáltad? Már csak azért, mert ha orvos látta és mondta, hogy borsónyi elváltozás van, akkor ha magától nem is adott (volna) magyarázatot, gondolom megkérdezed.... A másik dolog: Hol nyomod, amikor alhasi fájdalmad van? Csak nem belül??? Mert az érdekes lenne! Az elõzõ válaszolóhoz csatlakozva: ORVOSNAK KELL MEGMUTATNI!!!!
Ahelyett, hogy nyomogatod, menj inkább orvoshoz. Ha szikét kapna a kezébe, meg is mûtené magát...

40. hetes terhes vagyok még zárt a méhszáj van még 2-3 napom a szülésig? Papás szülés lenne, de a páromat holnap 2 napra külföldre küldi a főnöke. Menjen vagy ne?

Legjobb válasz: Én ha a helyedben lennék,meggyõzném,hogy ne menjen el.Mi van ha közben megszülsz és lemarad egy csodálatos élményrõl(amugy meg sgítségre lessz szükséged).Könnyû szülést:-)

Én ha a helyedben lennék, meggyõzném, hogy ne menjen el.Mi van ha közben megszülsz és lemarad egy csodálatos élményrõl(amugy meg sgítségre lessz szükséged).Könnyû szülést:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, nem ment el, de gyerek még sehol. Furdal a lelkiismeret, de ezt talán könyebb lesz feldolgozni, minthogy egyedül legyek a szüléskor.
Nekem 37 hetesen az mondta pénteken a dokim, hogy szerinte hétvégén baba lesz, mert kinyilt és felpuhult a méhszáj, ctg fájásokat mért és minden jel arra utalt, hogy hamarosan szülök. Aztán a lányom úgy gondolta, hogy hideg van és várta a jóidõt a 42. hétig.:-) Szóval az, hogy zárt a méhszáj nem jelent semmit. Viszont, ha akkor szülsz, amikor nincs itthon a párod, akkor téged megvon az apás szülés élményétõl, saját magát pedig a gyermeke világrajöttének átélésétõl. És ezt soha semmi nem pótolja, át kell élni. Nem ér annyit a meló...
Ha elmegy, valõszínûsíthetõleg lesz Benned egy kis feszültség ami esetleg könnyíthet a szülés beindulását. És még itt van a jó öreg Mörphi is... Ha biztonságban akarjátok kivárni az idõt, lehet az a jó, ha Párod megbeszéli a Fõnökével, hogy most ne õ menjen. Bár nem is értem, mert a Fõnök is gondolom tudja, hogy a napokba kopgtat a gólya, akkor miért õt kéri fel az utazásra....:o(
Szerintem se menjen ilyenkor. Garantált, hogy akkor indul be a szülés, amikor nem lesz itthon. Én amikor születtem, még 3 hét lett volna hátra, anyu elengedte aput egy két napos valamire a munkájával kapcsolatosan. Mire hazaért, én már idekint nyivákoltam!:-)) Ebbõl okulva a párom - bár még csak 31 hetes vagyok - el se mozdul mellõlem, ha mégis elmegy pár órára - pl. meló - akkor a kezében van a mobilja. Pedig nekünk remélhetõleg van még idõnk.:-) Könnyû és szép papás szülést!:-))
Én sem engedném ..:)
Ne menjen!!!
Engem 3 orvos vizsgált meg délután 4-kor és azt mondta nem fogok még szülni, a páromat hazaküldték (én már bentfeküdtem, mert letelt a 40 hét), teljesen zárt méhszáj, méhösszehúzodás semmi. 5-kor felhívtam, hogy jöjjön vissza mert szülünk. Elfolyt a magzatvíz és 7-kor már kezemben foghattam a babócám. A vizsgálatokól számítva nem telt el 3 óra. Errõl ennyit.
Nos, az hogy most mi van az nem azt jelenti, hogy 1-2 óra múlva is az lesz.Tehát a méhszájad elkezdhet kinyílni, és elfolyhat a magzatvíz egy pillanat alatt is. A többi elõjellel, jóslófájások, arcváltozás stb, h állsz? Ha 3nappal ezelõtt kell válaszolnom azt mondom menjen csak.Azóta egyre komolyabban jelentkeznek a szülés elõjelei, és már minden órában várom, hogy végre tisztességesen beinduljon.
Ne legyen lelkiismeret furdallásod, inkább Õ maradjon otthon, mint Te szülj egyedül:) Az én párom már nem mer elmenni messzire dolgozni, elvileg 4 nap múlva szülök-de már buszozni sem enged. Mert mi van ha, meg neki itt kell lenni, idõben hazaérnie... Kicsit már komikus, ahogy "parázik". De örülök, inkább ilyen legyen, mint az elentettje.

25 hetesen 2110 a méhszáj. Van egy 2 éves kisfiam, hipermozgékony, senki a közelben, aki segít. Mit tennétek?

Legjobb válasz: Hagyd kibontakozni, játsz vele a földön ülve, nem baj ha rumlit csinál, ne pakolj mindig csak napi 2x össze, és ne emelgesd..

Hagyd kibontakozni, játsz vele a földön ülve, nem baj ha rumlit csinál, ne pakolj mindig csak napi 2x össze, és ne emelgesd..
Én hasonló helyzetben vagyok, hagyom a gyereket rumlizni a játékaival, fekve(!) az ágyon nézegetünk könyveket, mesét, és csak este pakolom el a játékokat (az útból). Az orvosom szerint magunkat ellátni szabad, és ennyi. Tehát csak a legszükségesebbeket csinálom. Még a ruhamosást is próbálom úgy megoldani, hogy akkorra járjon le a gép, mire a férjem hazajön, õ viszi a ruhaszárítóhoz.
Ha megtehetitek, akkor babysitter, legalabb 2 orara naponta, hogy rendesen tudjal pihenni, vagy aki elviszi a jatszoterre setalni a kisfiadat. Es minden mas, amit az elozo valaszadok irtak. Lehetoleg te fekudj, ugy jatsszatok, es csak azt, es akkor pakolj, amit nagyon szukseges.
Ha van rá lehetõség, kérd meg a nagyszülõket, rokonokat, hogy segítsenek! Ha anyagilag belefér, a családi napközi is jó megoldás lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!