Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj vagy zárt ha (16 db)

A méhszáj nyitott vagy zárt ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: Normál esetben zárt.Elõfordul hogy kinyílik pl fertõzés miatt.Addig jó amíg zárt mert védi a babát. Az utolsó hetekben tutira kinyílik jelezve itt az idõ!Ez viszont lehet, hogy csak 1-2 nappal a szülés elõtt történik.

Normál esetben zárt.Elõfordul hogy kinyílik pl fertõzés miatt.Addig jó amíg zárt mert védi a babát. Az utolsó hetekben tutira kinyílik jelezve itt az idõ!Ez viszont lehet, hogy csak 1-2 nappal a szülés elõtt történik.
Az ugy normalis ha zart .Egyet ertek az elottem szoloval.Szoval igy OK, ahogy van , mert ved.Az 1ik ismerosomnek nyitva volt es bevarrtak...hogy ne legyen semmi baj.Es nem is volt egyik fiaval sem. Csak nyugi, ne stresszeld magad, foleg ha terhes vagy. :)

Ha a dpo. Utáni 7. napon alacsonyan van a méhszáj és zárt, akkor még lehet baba, vagy akkor visszább húzódott volna?

Legjobb válasz: Nekem is alacsonyan volt és zárt egészen a nem várt napjáig,aztán lassan húzódott feljebb,terhes voltam.

Nekem is alacsonyan volt és zárt egészen a nem várt napjáig, aztán lassan húzódott feljebb, terhes voltam.
Szerintem meg ne vizsgáld magad, az nem a te dolgod, nehogy valami fertõzést kapj..!!!

29re vagyok kiírvi, de a babúci még nagyon jól érzi magát odabent. Ha a méhszáj teljesen zárt még mindig, mennyi az esélyem hogy időre megszülök?

Már nagyon szeretném látni a picifiam:)

Legjobb válasz: Én is 29-re vagyok kiírva a helyzetem ugyan az mint a tied nekem azt mondta az orvosom, hogy attól mert zárt a mészájam bármikor beindulhat a szülés! Ne aggódj minden oké lesz! Boldog babavárást

Én is 29-re vagyok kiírva a helyzetem ugyan az mint a tied nekem azt mondta az orvosom, hogy attól mert zárt a mészájam bármikor beindulhat a szülés! Ne aggódj minden oké lesz! Boldog babavárást
A zárt méhszáj semmit sem jelent.Engem túlhordással befektettek.(Komoly két nappal voltam túl, és teljesen probléma mentes várandósság.)Este 7 körül megnézett a doki, mert szaporodtak a jóslók.C3000.Majd hajnali 3kor megszületett a lányom.Tehát annak csak be kell indulni és megy minden rendben.Teljesen mindegy, hogy én most túl hordtam, mint szülés után kiderült még akár maradhatott is volna egy hetet, mert csúszásban volt a naptárhoz képest az érettsége.


38 hetes vagyok! Tegnap voltam orvosnál és azt mondta hogy teljesen zárt a méhszáj, vajon mennyi időm van még ha zárt a méhszáj?

Legjobb válasz: Képzeld, én október 21-re voltam kiírva és 20-án még zárt volt a méhszáj. Este és éjjel elment a nyákdugóm, reggelre 1 ujjnyira tágult a méhszájam és napra pontosan megérkezett a kisfiam! :)

Képzeld, én október 21-re voltam kiírva és 20-án még zárt volt a méhszáj. Este és éjjel elment a nyákdugóm, reggelre 1 ujjnyira tágult a méhszájam és napra pontosan megérkezett a kisfiam! :)

Én 28 hetes vagyok (első kisbabámat várom. Szerintetek ha a doki azt mondta, hogy nagyon lent van a baba feje, zárt a méhszáj, akkor van arra esélyem hogy ne kelljen végig feküdnöm? A méhszájam zárt maradhat még jó pár hétig?

Magnéziumot szedek 3x2 (az elejétől fogva, mert nem indult simán a dolog), ágynyugalomra ítéltek és nem mehetek már dolgozni.

Legjobb válasz: Szia! Én 38 hetes kismama vagyok :) Anyukámnak az imént olvastam fel a kérdésedet és mesélte ö pont ugyanigy volt velem és nagyon könnyen megszült a 39.héten pedig azt mondták neki fenn áll a kora szülés! Sokat pihenny naponta sétálj egy picit de csak amennyi jól esik és utána feküdj vissza. Stressz mentes baba várást :)

Szia! Én 38 hetes kismama vagyok :) Anyukámnak az imént olvastam fel a kérdésedet és mesélte ö pont ugyanigy volt velem és nagyon könnyen megszült a 39.héten pedig azt mondták neki fenn áll a kora szülés! Sokat pihenny naponta sétálj egy picit de csak amennyi jól esik és utána feküdj vissza. Stressz mentes baba várást :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Tényleg megnyugodtam. Sajnos én elég stresszelõs vagyok, mindig idegeskedek valamin, de ezen próbálok változatani. Mégegyszer köszönöm! Nyugodt babavárást, és könnyû szülést kívánok!

Ha teljesen zárt a méhszáj, akkor megnyugodhatok vagy bármikor beindulhat már a szülés? Most vagyok 37 hetes, néha vannak fájásaim, de nem rendszeresek, a CTG sem mutat még semmit. Vajon kivár a babám?

Ilyenkor (zárt méhszájnál) ált. a magzatvíz folyik el el?ször vagy jöhetnek a fájások is?

Legjobb válasz: szia! nekem is zárt volt a méhszájam a a 37. hétnél.Nálam a magzatvíz folyt el, de szerintem ez változó...

szia! nekem is zárt volt a méhszájam a a 37. hétnél.Nálam a magzatvíz folyt el, de szerintem ez változó...
Bármikor beindulhat, miért is ne? És ugyanúgy lehet fájás vagy magzatvíz-elfolyás is majd a szülés kezdte. Én az elsõvel zárva voltam végig, 42. héten szültem.
12:44-es vagyok, elfelejtettem írni, hogy fájásokkal indult nekem.
39. héten szültem.Nálam az volt a jel, hogy elõtte kb. 1 héttel bedagadt a lábfejem, bokám és az utolsó napokban érdekesen nyílalt a hüvelyem, mi mintha belülrõl "rugdosná" a baba. elsõ baba volt, fogalmam se volt, hogy ez már jelezheti azt, hogy... mostmár tudom:)
A kérdező hozzászólása: És hányadik héten szültél, idõben?
A kérdező hozzászólása: jól jött, amiket írtatok, köszi!

A méhszájnak milyennek kell lenni-e ha valaki teherbe esik vagy menzi előtt? Ha zárt méhszája van valakinek az mit jelent?

Legjobb válasz: szia. nem én nem szeretnék nyúkálni. csak annyit mondott hogy zárt és ennyivel letudta meg annyi hogy rendes nagy méh szabad környék

A kérdező hozzászólása: szia. nem én nem szeretnék nyúkálni. csak annyit mondott hogy zárt és ennyivel letudta meg annyi hogy rendes nagy méh szabad környék
EMlékszem rád :) Nyugalom, sógornõmnek sem látszott a baba, mégis terhes volt. Ha zárt akkor az jó, hiszen aki terhes annak zárva kell lennie.
A méhszáj alap esetben mindig zárt. A menses alatt nyitottnak mondott állapot sem igazán tényleges nyitottságot jelent, inkább egy kis felpuhulást. Nagyjából 8 hetes terhesség kell ahhoz, hogy tapintásos vizsgálat alapján valószínûsíteni lehessen a terhességet.
Na még annyi, most olvastam vissza az elõzõ kérdésedet.. elég gáz, hogy nem csinált uh-ot, hiszen ennyi késénél azért már kellene valamit látnia. Vérvételen voltál esetleg, hogy vérbõl kimutatható-e a terhesség? Mert ha nem is adott beutalót, akkor a helyedben lemennék a körzetihez, hogy adjon egy beutalót vérképre, mert a bizonytalanságnál nincs rosszabb. :(
A méhszáj mindig zárt. És 7-8. hetes terhes méhet lehet lõször kitapintani. Addig csak gyanú van a terhességre, ami gyakran téves, engem is átvertek már egyszer így, aztán UH-on nem volt senki. :( Kérj te is UH-ot, az a biztos.
Mire ad gyógyszert??!!! Én írtam neked azt hiszem, hogy menj másik dokihoz, szerintem ez be van tépve!!!! Semmiképp ne menj vissza hozzá, lehet, hogy nõgyûlölõ! Hallottunk már ilyenrõl. -Nyugodtan csinálj már most tesztet, hisz 3 hete késik (ha tényleg te vagy az ;)), akkor tuti kimutatja! Ha meg negatív, akkor is máshoz menj, én nem bíznám a méhem erre a dokira....
Az orvos aki megállapítja biztos elmondja a méhszájra vonatkozó ismereteket. Neked mit mondott milyen? Magadnak meg eszedbe ne jusson vizsgálni, mert ha terhes vagy olyan fertõzéseket viszel be ami vetélést is okozhat. Amúgy hogy nyílt vagy zárt azt a doki tudja csak megállapítani, te nem
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. Mindenféleképpen másikhoz megyek mert az nem igaz hogy nem tudta volna megcsinálni az ultrahangot
Igaza van az elöttem szólónak.
A kérdező hozzászólása: nem még majd holnap reggel
És megcsináltad a tesztet?
A kérdező hozzászólása: nem küldött vérvételre sem. csak megvizsgált és azt mondta hogy csinálljak egy tesztet és ha nem jön meg a következõ sem akkor menjek vissza és ad gyogyszert hogy megjöjjön
Teszteltél már? :)

Szülésindításkor ha zárt a méhszáj, mi a jobb: a ballon, vagy a kúp?

Legjobb válasz: a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal! amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?

a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal! amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?
Nekem zselét tettek föl. Elsõ nap beindultak tõle a fájások, de leálltak, második nap be sem indultak tõle, harmadik nap pedig inkább burkot repesztettek, nem próbálkoztak újra a zselével. Végig kaptam az oxitocint, mégis alig tágultam. 7 és fél óra elteltével szûk 2 ujjnyi volt a méhszáj. Végül a doki kézzel tágított ki, és egy óra múlva megszületett a kislányom.
Nekem elfolyt a magzatvíz, zárt méhszáj, fájásom nem volt reggel 9-kor.Zselét kaptam + oxitocin és 3-ra vákummal megszületett a kisfiam.Hatott a zselé, de a hirtelen jött többszörös fájások nagyon kemények voltak!Szerintem is felmerülhetne esetedben a császározás lehetõsége!
ha ilyen problémád van jobb lenne ha császároznának
Én is teljesen zárt voltam, oxitocint kaptam, 2nap múlva tágultam ki két ujjnyira amikor burkot tudtak repeszteni!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek, 2. és 3. A ballont már én is próbáltam, eléggé kellemetlen volt, amikor felrakták, és bár a doki számított rá, hogy beindítja a fájásokat, ez nem történt meg. Így csak valamennyire kinyitott, az orvos pedig burkot repesztett, és oxitocint kaptam. Kíváncsi lennék, hogy kúp, vagy zselé esetén nagyobb-e az esély arra, hogy magától beindul a szülés, mert jó lenne elkerülni az oxitocint. Valamennyit muszáj, hogy elõtágítsanak, mert annyira zárt a méhszáj, hogy így még burkot sem lehet repeszteni.
Nekem volt ballon is és zselé is aztán oxitocin és császár sürgõsségi 24 óra vajudás után én nem ajánlom egyiket sem.
Szia! Nem leszek nagy segítség, de az elõzõ válaszolónál talán egy picit :) Szóval, 3 hónapja szültem, a szobatársnõmnek kúpot adtak a szülést megelõzõ éjszaka, nagyrészt éjjel fent kellett lennie mert ment az nst és a hasán kellett tartania, reggel 6 kor indították a szülést, majd du 2-kor császár lett belõle.... Neki nem segített. Ennyit tudok ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezzel én is tisztában vagyok. De cukorbetegen extrém magas inzulinigény mellett sajnos hamarabb elöregszik a méhlepény, és muszáj 2 héttel hamarabb születnie a babának, ha nem akarunk komplikációt. Kérdésem amúgy továbbra is fennáll.
Azt elfelejtettem odaírni, hogy burokrepesztés elõtt szûk egy ujjnyi volt méhszáj. Szóval alig egy ujjnyit tágultam a zselétõl, hiába próbálkoztak két nap is.
Vigyázz az esetleges fertõzésekkel! Jo pancsolást!
Szerintem csak a medencéktõl kell óvakodni, ott rengeteg a baktérium. Ha zárt a méhszáj, akkor nyugodtan lubickolj.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó:) köszi

Az rossz, ha 39 hetesen még teljesen zárt a méhszáj? Mit jelent ez? Késöbb fogok szülni? Vagy nehezebben?

akiknek hasonlóan zárt volt a méhszájuk ennyi id?sen leírnák a tapasztalataikat? Eléggé izgulok már, nagyon szeretném látni a babámat! vannak néha jóslóim, meg pár naoja egész éjszaka volt, meg el?tte hasmenésem! A derekam szokott fájni, illetve a szeméremcsontom, meg nyilalgat a hüvelyem, de ennyi... elvileg hétf?re vagyok kiirva! Félek nem lesz bel?le semmi még...

Legjobb válasz: Még azt lefelejtettem, hogy a baba már teljesen be van illeszkedve egy jó ideje, feje nagyon mélyen! De mégsem indul...

A kérdező hozzászólása: Még azt lefelejtettem, hogy a baba már teljesen be van illeszkedve egy jó ideje, feje nagyon mélyen! De mégsem indul...
Szintén hétfõre vagyok kiírva. Méhszáj zárva, és minden más tünetem a tiedhez hasonló és én is izgulok már. Elsõ baba lesz, Uzsokiban szülök. És Te?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam
Szia!Nekem is zàrva volt a végéig, söt a baba sem volt még jo helyen, azt hittük tulhordom.15.-re voltam kiirva, 11.-èn este elfolyt a magzatvizem, bementem a korhàzba.12.-én egész nap 2 perces fàjàsaim voltak, nem inditottàk meg a szülést, szenvedtem még egy napot, a végére 3 centire voltam csak kinyilva, 13.-àn délutàn megcsàszàroztak.Ugyhogy sokmindentöl függ hogy hogyan fogsz szülni, sajnos elöre tervezni nem lehet.Remélem te nem jàrsz ugy mint én.Sok siker, könnyü szülést kivànok! 5 hetes kisfiu anyukàja
Én ugyan túlhordtam 4 nappal, de zárt méhszájjal mentem be szülni, ill. amikor bementem akkor 5 perces fájásaim voltak - rögtön! - és szûk egy ujjbegynyi volt, 3 óra múlva meg már a karomban volt a babám. :) Attól függ, hogy hogy tudsz tágulni. Én szedtem homeopátiás szereket, lehet, hogy ezek is segítettek. A második babámnál 1 ujjnyira voltam nyitva és 2, 5 óra alatt megszületett, úgyhogy bármi megeshet! ;)Ja a másodikat 39+0-nál szültem.
A szülésem napján voltam nst-n, ahol semmi fájás nem volt. A doki megvizsgált, 3000 a méhszáj. Ez a kiírt elõtt volt 3 nappal. Aztán még aznap éjszaka elfolyt a magzatvíz. Fájás még másnap reggel sem volt. Aztán kaptam jó adag oxitoncint, amitõl hirtelen eltûnt a méhszáj, extra erõs fájásaim lettek, és így röpke 3 óra alatt megszületett a Kislányom (elsõ baba).
Örülj neki, hogy zárt a méhszájad. Egészséges terhességnél végig zárt a méhszáj, ez nem befolyásolja a szülés menetét. Én végig zárt voltam, a baba sem szállt még le, jóslóm sosem volt, mégis 2 óra alatt megszültem :) Hallottam olyat, aki már rég nyitva volt, mégis órákon át tartó vajúdás után, császár lett a vége. Ne izgulj, nem ettõl függ a szülésed!!
A kérdező hozzászólása: ez bíztató, köszönöm:) Málnalevél teát én is iszom, de még csak egy hete! Lehet emelem az adagot egy kicsit...
Én a kiírt napon szültem! Magzatvíz elfolyt éjszaka 2-kor, elõtte délután 4-tõl gyenge fájások. 3-ra értünk a kórházba, zárt méhszájjal!!! Reggel 8:20-ra meglett a pici :) ! Málnalevélteát ittam, könnyû szülés volt.
A kérdező hozzászólása: én a sote I-en fogok szülni, ha végre itt az idõ:) Már nagyon izgatott vagyok, és türelmetlen, nagyon szeretném már, ha vége lenne... és elkezdõdne a következõ fejezet:) drukkolok neked és magamnak is, hogy beinduljon és mihamarabb lássuk a babánkat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!