Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj vagy (642 db)

Minek a jele lehet a szúrás az alhasamnál, majdnem a szeméremdombon? A baba böködi a hólyagomat vagy a méhszájat vagy kinyílt a méhszáj?

Ha megyek vagy állok szúr.Kicsit fáj is, olyan mint mikor szeretkezéskor a hímvessz? eléri a méhszájat véletlenül.Azt tudom, mert az utolsó uh-n mondta a doki, hogy nagyon lent van a baba feje.33 hetes múltam.

Legjobb válasz: Nekem is ilyesmi érzés van már pár hete, most 29 hetes vagyok. A dokim szerint nincs baj, nincs nyitva a méhszájam, valószínû, hogy nyomódik a méh alja. Már ilyenkor nincs méhszalagnyúlás, úgyhogy a pinduri nyomja a berendezést odabent :) A méhszáj kinyílását nem lehet érezni. Sok boldogságot!

Nekem is ilyesmi érzés van már pár hete, most 29 hetes vagyok. A dokim szerint nincs baj, nincs nyitva a méhszájam, valószínû, hogy nyomódik a méh alja. Már ilyenkor nincs méhszalagnyúlás, úgyhogy a pinduri nyomja a berendezést odabent :) A méhszáj kinyílását nem lehet érezni. Sok boldogságot!

Nehéz szülés várható ha kemény a méhszáj? Vagy az gyorsan felpuhulhat?

Legjobb válasz: Nekem is kemény volt és nagyon fent volt a méhszájam.Azt csináltatták velem,hogy mintha szülnék nyomnom kellett teljes erõbõl.Ezt hívják próbanyomásnak.Felpuhult és azonnal el is tünt a méhszájam:-)Nem volt ördöngösség:-)

Nekem is kemény volt és nagyon fent volt a méhszájam.Azt csináltatták velem, hogy mintha szülnék nyomnom kellett teljes erõbõl.Ezt hívják próbanyomásnak.Felpuhult és azonnal el is tünt a méhszájam:-)Nem volt ördöngösség:-)
Erre én is kiváncsi lennék...Szombatra vagyok kiírva, de sehol semmi jel eddig:S
Azt nem tudom, hogy van-e összefüggés, de én elég hosszasan vajúdtam. 4 nappal túlhordtam a babámat, elõzõ nap még semmi jele nem volt hogy én szülni fogok másnap, 3000-es méhszájérték, zéró jóslók. Reggel 6-tól szépen sûrûsödõ fájásokból lett éjfélre meg. Mondjuk ebbõl az utolsó 5 óra volt nehéz, ami elõtte volt, az simán viselhetõ. Van két barátnõm, akik valahogy az utolsó hetekben rejtetten vajúdtak, ha van ilyen fogalom, mert hetekkel korábban elkezdtek tágulni, rövidülni..így nekik maga a szülés az elsõ fájástól csak 3-4 óra volt. Ugyanúgy elsõ gyerek mindegyikünknek. De szerintem ezen nem kell parázni, nekem jó volt így, egy nap alatt "lezavarni" az egészet :)
A kérdező hozzászólása: Én keddre voltam. 3cm-re nyitva vagyok, de még kemény a méhszájam. :(

Mit jelent hogy a méhlepény a passzív szakasz határán? Mondott a védőnő valamit hogy rálóg a méhszájra vagy ilyesmi meg hogy a következő uh-on már feljebb kell lennie.

20 hetes vagyok. Nem görcsölök a babával minden rendben. Akinek volt ilyen leírná érthet?en és mire kellett vigyázni. Nekem több pihenést javasolt.

Legjobb válasz: Ha rálóg a méhszájra a lepény, az a szülés szempontjából nem a legjobb hír. Ezt placenta previának hívják, és ha a lepény elfedi a méhszájat, akkor a hüvelyi szülés lehetetlen, garantált a császármetszés. A jó hír az, hogy a terhesség elõrehaladtával a lepény feljebb kúszhat. Amit nem értek, hogy ezt neked miért a védõnõ mondta meg, miért nem a nõdokid. Valamint azt sem, hogy miért nem tiltottak el a házasélettõl, a közösüléstõl. Ha nekem ez lett volna, kérdezés nélkül sem éltünk volna nemi életet a férjemmel. A sógornõmnek ilyen van a 20. hét óta (most 31 hetes), õt teljesen eltiltották a közösüléstõl.

Ha rálóg a méhszájra a lepény, az a szülés szempontjából nem a legjobb hír. Ezt placenta previának hívják, és ha a lepény elfedi a méhszájat, akkor a hüvelyi szülés lehetetlen, garantált a császármetszés. A jó hír az, hogy a terhesség elõrehaladtával a lepény feljebb kúszhat. Amit nem értek, hogy ezt neked miért a védõnõ mondta meg, miért nem a nõdokid. Valamint azt sem, hogy miért nem tiltottak el a házasélettõl, a közösüléstõl. Ha nekem ez lett volna, kérdezés nélkül sem éltünk volna nemi életet a férjemmel. A sógornõmnek ilyen van a 20. hét óta (most 31 hetes), õt teljesen eltiltották a közösüléstõl.
A kérdező hozzászólása: Szia! Csak holnap megyek dokihoz és érdekelt hogy mi is ez valójában. Az eleje óta nem élünk házaséletet mert az elsõ babánk elment úgyhogy ezzel nincs gond. A védõnõ is mondta hogy ez még változhat de köszönöm szépen a felvilágosítást.


Missed ab után (10. hétben) terhes vagyok, lehet miatta valami probléma, hamarabb nyilik a méhszáj vagy ilyesmi? Szülés könnyebb vagy nehezebb?

Legjobb válasz: Szia!nekem is ennyi idõsen volt, ha kivártátok a javasolt pihenési idõt, szerintem nem lehet probléma!Mi kivártuk és rögtön teherbe is estem!most 18 hetes vagyok, az elején volt egy kis barnázás, de ettõl eltekintve rendesen zajlik a terhességem, zárt a méhszájam is!Pozi teszttõl szedtem a duphastont a 13. hétig!Kitartást, biztos minden oké lesz!

Szia!nekem is ennyi idõsen volt, ha kivártátok a javasolt pihenési idõt, szerintem nem lehet probléma!Mi kivártuk és rögtön teherbe is estem!most 18 hetes vagyok, az elején volt egy kis barnázás, de ettõl eltekintve rendesen zajlik a terhességem, zárt a méhszájam is!Pozi teszttõl szedtem a duphastont a 13. hétig!Kitartást, biztos minden oké lesz!
Szerintem a kérdezõ úgy gondolta, hogy missed ab utáni 10. héten már ismét babát vár. Kérdezõ, nem hiszem, hogy lehet belõle gond, van ismerõsöm, aki azonnal teherbe esett utána, és hála az égnek semmi gond nem lett. A szülés viszont nem hiszem, hogy ettõl függ, szerintem a kettõnek nincs köze egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: bocs tényleg félreérthetõ volt, 10hetes terhes voltam mikor missed ab-om volt, de ennek már több éve.azota most lettem terhes és olyan szempontbol gondoltam hogy mivel voltam tágitva nincs e kihatása a mostani terhességemre illetve szülésre.

26 hetesen mennyit kemenyedtek naponta? Es amikor közeledik a szüles akkor folyamatosan nyilik a mehszaj vagy csak elötte?

vagyis azt akarom kerdezhi hogy ahogy közeledik a 30-35...hetek folyamatosan nyilik vagy van akinek vegig zart marad es csak a "celban" nyilik ki?

Legjobb válasz: Szia, én 25 hetes vagyok, de szinte alig keményedek. Ha gyorsabban sétálok, vagy a kislányom felhúz valamivel, akkor elõfordul, de szerencsére nincs gond. Nekem az elõzõ terhességemnél végig zárt volt a méhszáj. de ez mindenkinek más. Boldog babavárást.

Szia, én 25 hetes vagyok, de szinte alig keményedek. Ha gyorsabban sétálok, vagy a kislányom felhúz valamivel, akkor elõfordul, de szerencsére nincs gond. Nekem az elõzõ terhességemnél végig zárt volt a méhszáj. de ez mindenkinek más. Boldog babavárást.

Ha a 20. héten megrövidül a méh nyak egy cm-el, akkor ki is fog nyílni a méhszáj? Vagy pihenéssel megelőzhető?

Legjobb válasz: Pihenéssel és sok mg-vel megelõzhetõ,vagy is elhúzható! Nekem 19 hetesen 3100,23 hetesen pedig már 2100 volt a méhszáj értékem! A Te 2000-es értéked,ehhez képest nagyon jó! Pihenj amennyit lehet és szedj jó sok magnéziumot!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3lnys,25hkm

Pihenéssel és sok mg-vel megelõzhetõ, vagy is elhúzható! Nekem 19 hetesen 3100, 23 hetesen pedig már 2100 volt a méhszáj értékem! A Te 2000-es értéked, ehhez képest nagyon jó! Pihenj amennyit lehet és szedj jó sok magnéziumot!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3lnys, 25hkm
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy így jártál. :S A háziorvosom nekem is csak azt írta volna. Szerencsére nõgyógyász vizsgált. Örülök neki, hogy azóta minden rendben van veletek!!!!:) Probléma mentes, Boldog baba várást kívánok mindenkinek!!!!
én vagyok az aki szintén augmentint szedett!nyugi nem lesz semmi baj, bár én nem voltam ilyen szerencsés, hogy egybõl canestent is írtak volna fel mellé, mert nekem ezt háziorvos írta fel...csak utána mentem nõdokihoz, aki aztán rendbetette a dolgokat egy jó drága kenõccsel!nekem nem mondott a doki anno semmi ijesztõt, csak annyit hogyha nem múlik el a gombásodásom, akkor menjek vissza!hálistennek jó volt az a "helyi kence", amit felírt rá és nem lett baj, de nekem gyanús, hogy attól lett c3100 az értékem!ennek már kb 3 hete, de a babó azóta nálam is virgonc és semmi jele bajnak, görcsölésnak vagy bármi!jobbulást azért!31 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat :) Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, és a kezelés segíteni fog.Beleõrülnék, ha valami baja lenne, olyan jó érzés ahogy mocorog nekem :) NAGYON SZERETEM!!! <3
A fertõzéstõl kinyílhat, megindulhat a szülés. De szedsz rá antibiotikumot. Rendben lesz minden!!!!!
Én írtam utoljára. Ezt nem írtad a kérdésben. :( Gyógyulj meg mielõbb, szorítok Neked! :(
A kérdező hozzászólása: Hemoglobin, és genny van a vizeletemben, arra írta ki az Augmentint, és írt fel Canesten kúpot is.Gondolom, akkor azért, hogy ne legyen gombás fertõzésem utána.Azt mondta, hogy amint lázas vagyok vagy görcsölök, akkor egybõl kórház, mert még nincs nyitva a méhszáj, de ha kinyílik, akkor felmehet a fertõzés, és elhalhat a magzat :/
Szia! 21. héttõl 2000 az értékem, 32. héten is. Semmit nem mondott rá a doki, mikor múlt héten rákérdeztem, mondta, nincs mitõl megijednem.
2-es vagyok!hát nekem az augmentinnel csak rossz tapasztalatom van!nekem sok bacis vizeletre írta fel a háziorvos!el is kezdtem szedni, de kb a 3.napra odalennt kiölte az összes hasznos bacimat!letelt az egy hét vele és utána egybõl mentem nõgyógyászatra, ahol a doki megállapította, hogy gombás fertõzésem lett az antibiotikum miatt!örültem neki 1000-rel!!!
A kérdező hozzászólása: Remélem nem lesz baj.de most is emelkedik a hõmérsékletem.már 37, 9. 37, 2 az átlagos.Augmentint kell szednem gyulladásra.nemtudom aggódjak-e vagy ne, és mennyi hõmérsékletnél induljak meg a kórházba.?!?elsõ babánk, és nem akarjuk elveszíteni.
Szerintem nem törvényszerû, ki is nyílik.Nekem az "elejétõl" c2000, aztán kb. a 25.héttõl c2100 a 36. héten c 2110.Nem okozott semmi problémát. 37 hkm
nekem 22 hetesen volt c2000-es értékem!azóta 29 hetesen c3100 lett!tehát mondhatni visszanyúlt vagy mi...mondjuk védõnõm szerint csak azért lett "rövidebb", mert másik orvos vizsgált és neki rövidebbek voltak a ujjai!vicces! :)
A kérdező hozzászólása: nem sokat segített az Augmentin, írtak fel más gyulladás csökkentõt..ezek nem tesznek kárt a babában???

Ultrahangon láthatja az orvos, hogy kinyílt-e a méhszáj? Vagy csak manuális vizsgálattal?

Legjobb válasz: Hasi ultrahangon nem, hüvelyi ultrahangon igen. De amúgy manuális vizsgálattal szokták megnézni, hogy nyitva van-e a méhszáj.

Hasi ultrahangon nem, hüvelyi ultrahangon igen. De amúgy manuális vizsgálattal szokták megnézni, hogy nyitva van-e a méhszáj.
Belsõ méhszájat igen. Hasin is.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, pont erre gondoltam, valahol olvastam és nem voltam biztos benne. Köszi szépen!

Megindulhat ugy egy szülés, hogy nem érzel se fájdalmat, se magzatviz folyást? Ezt föleg akkor értem, ha nyitott a méhszáj. Vagy az ilyen lehetetlen?

mindig attol félek,hogy csakugy kijön,mivel nyitva vagyok,és a baba feje lennt van.vajudás kell hogy legyen nem?36 hetes km

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy ilyen könnyen megúszod, mármint se fájás se magzatvíz csak potty és baba.Azért mert nyitva van a méhszájad még nagyon sokat kell tágulni ahhoz, hogy a baba kibújjon. Valami fájdalom biztos lesz vagy magzatvíz... De kívánom, hogy könnyen és kis fájdalommal menjen a szülés. 11 hónapos kisfiú anyukája

Nem hiszem hogy ilyen könnyen megúszod, mármint se fájás se magzatvíz csak potty és baba.Azért mert nyitva van a méhszájad még nagyon sokat kell tágulni ahhoz, hogy a baba kibújjon. Valami fájdalom biztos lesz vagy magzatvíz... De kívánom, hogy könnyen és kis fájdalommal menjen a szülés. 11 hónapos kisfiú anyukája
Nem fog csak úgy kipottyanni :) Lesznek fájások elõjelként. Én is könnyû szülést kívánok :)
A kérdező hozzászólása: köszi, de ezt nem azért kérdeztem, hogy könnyen akarok szülni, hanem azért, hogy észre vegyem, hogy mikor induljak a korházba.nem szeretném veszélyeztetni a babámat.
nem tudod veszélyeztetni, kivéve ha elfolyik a víz és te még másnap is várod a fájásokat ^^ észre fogod venni, a vizet fõleg, a fájást meg könnyû, hiszen meghatározott idõközönként jön...fájni fog, kivéve ha nincs meg az a hormon vagy mi ami ezért felelõs ^^ legvégsõ esetben ha tényleg így lenne is, ha úgy érzed kakilni kell, és nem jön semmi már tudhatod h jön a baba ^^ Ada és Abi ^^
Szia! Elsõ vagyok, lesznek elõjelek amelyekrõl biztosan tudni fogod hogy itt az idõ. Rendszeres idõközönként érkezõ nem szûnõ fájások amelyek egyre erõsebbek, vagy másik egyértelmû jel ha folyik a magzatvíz ezt tuti felismered. Amúgy megértelek én is attól féltem anno nem fogom tudni mikor kell menni, de mivel ömlött belõlem a magzatvíz egyértelmû volt... ennek már 11 hónapja. Könnyû szülést és nyugi nem veszélyezteted a babát mert felismered ha a szülés jön.
Igen, a méhszáj nyílását jelzi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Nekem a nyákdugó távozásával indult a szülés. Ez volt hajnal fél 5-kor, jöttek is a fájások, majd este 9:28-kor lett meg a kislányom!
Nekem december 28-án jött ki egy kis darab nyákdugó (kiírt nap utáni napon)és utána minden nap egy kisci darab.31-én éjjel 1/4 12-kor vonultam be a szülõszobára gyenge 8 percesekkel, TELJESEN zártan.Reggel 8.25-kor lett meg a lányom császárral.A szülõágyról toltak be, addigra teljesen kitágultam, tolófájás is volt, de leesett a szívhang, mert a kiscsaj az állandó ficánkolással szépen belegabalyodott a köldökzsinórba. A lényeg, hogy nem voltam nyitva semennyire sem, pedig a nyákdugó napok óta távozott. Most 7, 5 hós a lánykám

Az ultrahangon lehet látni, hogy nyílik e a méhszáj, vagy van valami gond vele?

Legjobb válasz: Azt csak manuálisan tudja megállapítani az orvos.(38h)

Azt csak manuálisan tudja megállapítani az orvos.(38h)
És azt mikor szokták megnézni? Mert eddig engem csak az elsõ vizsgálaton néztek meg rendesen, azóta csak ultrahang, 13 hetes vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!