Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj minden (135 db)

Ha kinyílik a méhszáj minden esetben távozik a nyákdugó?

honann tudom hogy nyitva van e?35 hetes vagyok,elég sokat keményedek. mit kell érezni mikor nyilik?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

38+4 hetesen a méhszájam 3000. Teljesen zárt vagyok, a dokinő azt mondta olyan a méhszájam mint a szikla, soha nem fogok megszülni? Vagy igy is beindulhat bármikor?

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondták, aztán kedden, aztán szedrán a kiírt napon hajnalban jöttek a fájások, délben bementünk a kórházba, már 3 ujjnyira nyitva voltam, este 9-te meglett a lányom! A doki meg csak nézett:)))

Nekem is ezt mondták, aztán kedden, aztán szedrán a kiírt napon hajnalban jöttek a fájások, délben bementünk a kórházba, már 3 ujjnyira nyitva voltam, este 9-te meglett a lányom! A doki meg csak nézett:) ))
szia kérdezõ! Én is a harmadikamat várom és ugyanugy félelemmel vagyok mint te. Bár nekem még hátra van egy rövid idõ, de félek.
A kérdező hozzászólása: Jézusom, ne idegesits:)
19 órás vajúdó vagyok :D Ismerõsöm nem rég szült harmadszorra, azt mondta h az elsõ 2 szülése semmi nem volt a harmadikhoz képest. 17 órát vajúdott, az elsõ kettõvel fele annyit.
3-as vagyok a málnalevél tea nekem sem jött be :S
A kérdező hozzászólása: Huuuu akkor megnyugodtam, nekem a harmadik lesz, remélem gyorsabb lesz mint az elsõ, mert az nekem is nagyon hosszu volt:)
elsõ szülésem volt
A kérdező hozzászólása: Hányadik szüléseddel vajúdtál olyan sokat???
Persze, minimálisan lehet ízesíteni. Bár nekem nem segített, 19 órát vajúdtam :) Sõt, még a vajúdás 8. órájában is totál zárt voltam, csak 3 óra múlva kezdtem tágulni.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy ez változni fog, jó lenne ha a front beindítaná:) Van málnalevél teám, lehet azt ízesíteni?Mertt borzalmas ize van...Mennyit ihatok belõle?
Igyál sok málnalevél teát, nekem gyönyörûen felpuhította!
3 gyerekes anyukaként egyet értek az elõttem szólókkal. Ez semmit nem jelent. Pár óra rengeteget számít Nagyfiamnál vizsgálat reggel (40+3) semmi. Teljesen zárt. Délután 2 perces fájások, kh. Addigra 4 ujjnyira voltam tágulva. Lányomnál, lözépsõ, indították a szülést, õ nem akart jönni Kisfiamnál az elsõ szüléshez hasonlóan történt. 39+1 volt, amikor kezdtem érezni az ismerõs összehúzódásokat. Hajnalban. Ekkor csak 10 percesek voltak. Reggel összeszedtük a 2 nagyot, irány a nagy, aztán kórház. Dél körül megvolt.
Nekem ugyanez volt, csak 38+2be megrepet a burok, szivárgott a vìz fájás 0. Bementünk oxira kötöttek, 6 órán át kaptam, de még vigyorogni tudtam. Nem reagáltam az oxira, tök zárt voltam, azt mondta a doki h az ujjbegye nem fér be, és h más ekkora adagtôl már 5x megszült volna, ugyh császározott. Nem bánom, persze nagyon kemény volt utána, de megérte. Könnyû szülést neked :)
Hiszen még van idõd, addig még bármi lehet... :o))Tapasztalatból úgy gondolom (3X szültem), hogy szülésnél akár kis idõ alatt is nagy változás történhet. A harmadiknál úgy indult el a szülés, hogy csak sima CTG-re mentem (igaz 40+2 hetesen), semmit nem mutatott, majd átmentem a szokásos méhszáj & magzatvíz vizsgálatra, ahol kiderült, hogy már majdnem 4 ujjnyira nyitva vagyok... Szóval történhetnek váratlan dolgok... Nem tudsz mit csinálni csak várni... :o)))) Gyors szülést és boldog babázást kívánok Neked!!! :o))))
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõs vagy és mennyi van hátra? Spontán szülted a másik kettõt?

Ha teherbe estem akkor nem lesz többet peteérésem? Mert mostlett volna elméletileg és nem éreztem semmit, nem voltak fájdalmaim sem, és mintha a méhszájam mindig ugyan olyan lenne. Mi ez?

Legjobb válasz: Nyilván nincs peteérés ha már terhes vagy.Lehetséges, hogy baba van a dologban.De ez csak akkor derül ki ha már késik és tüneteket is produkálsz.

Nyilván nincs peteérés ha már terhes vagy.Lehetséges, hogy baba van a dologban.De ez csak akkor derül ki ha már késik és tüneteket is produkálsz.

24. hetesen normális hogy 1 óra hosszás görcsöm volt? Méhösszehúzódás lehetett? Egyszer már volt ilyen vagy 1.5 hete akkor zárva volt a méhszáj minden rendben volt.

És a hátam is annyira égett és fájt mint kb maga a görcs, nem hüvelybe nyilallt hanem a csontokba, hasam aljába?

Legjobb válasz: Hát a görcs sosem jelent jót. Kérdezd meg a dokidat.

Hát a görcs sosem jelent jót. Kérdezd meg a dokidat.

A méhnyak hosszúsága összefüggésben van azzal, hogy milyen könnyen nyílik ki a méhszáj? Tehát egy 1000-es méhnyak-méhszáj könnyebben kinyílik mint egy 3000-es?

Legjobb válasz: Nekem már az 5. héttõl 2 cm-es a méhnyakam, most vagyok 30 hetes, és teljesen zárt vagyok. Szóval szerintem nics összefüggés a kettõ között. De egy bizonyos idõ után természetesebben gyorsabban kinyílik a méhszáj 1000-esnél, mint 3000-esnél.

Nekem már az 5. héttõl 2 cm-es a méhnyakam, most vagyok 30 hetes, és teljesen zárt vagyok. Szóval szerintem nics összefüggés a kettõ között. De egy bizonyos idõ után természetesebben gyorsabban kinyílik a méhszáj 1000-esnél, mint 3000-esnél.
sajnos nincs összefüggésben. Az elsõ szám csak a rövidülést jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már értem. Akkor ezért lehetséges 3111-es érték, vaagy akár 1000 is.

Ha nyílik a méhszáj, akkor minden esetben keményedik is a pocak? Méhösszehúzódás nélkül is kinyílhat a méhszáj? ( mondjuk ha csak a derekam fáj, hogy majd leszakad)

Legjobb válasz: Igen!Nekem sosem keményedik, vagy nem veszem észre!És 1 ujjnyira nyitva vagyok!Nem mondom hogy a derekam nem fájdogál, de ez természetes!Az elsõ terhességemnél sokat keményedtem, és akkor nyíltam is rendesen,és a derekam is fájt mint most!Hiába a sok pihenés, ha nyílni akar, nyílni is fog a méhszáj!

Igen!Nekem sosem keményedik, vagy nem veszem észre!És 1 ujjnyira nyitva vagyok!Nem mondom hogy a derekam nem fájdogál, de ez természetes!Az elsõ terhességemnél sokat keményedtem, és akkor nyíltam is rendesen, és a derekam is fájt mint most!Hiába a sok pihenés, ha nyílni akar, nyílni is fog a méhszáj!

Mért van lent még mindig a méhszájam? Segítsen valaki!

Már három napja össze-vissza vándorol a méhszájam! hétfőn este néztem először nyitva volt és reggelre fent, el sem értem, azóta ugyan ez van már negyedik napja. reggel fent este lent! Mért van ez? Most van, volt peteérésem! Ez normális? Elvileg akkor nyílik ki mikor van a pete kilökődés és amikor a peteérés befejeződött felmegy és zárva marad a menzeszig és attól függ babás vagy e vagy megjön lejön vagy ott marad! Kérlek akinek volt már ilyen vagy hasonló, vagy hallott már ilyenről!

Legjobb válasz: Reggel és este nem egyforma a méhszáj helyzete. Este mindig lejjebb van egy kicsit, mint reggel.

Reggel és este nem egyforma a méhszáj helyzete. Este mindig lejjebb van egy kicsit, mint reggel.
A kérdező hozzászólása: Ohhh..tényleg, nem is tudtam és nem is olvastam sehol, köszönöm, már kezdtem megijedni hogy valami nincs rendben a peteérésemmel, hogy nem akar visszazáródni. De ma reggel megint szépen lent, volt, de szerintem ma volt, van peteérésem, mert munka közben éreztem hogy szúr a petefészkem, igaz már a 16. napon vagyok, de ez még belefér :) Köszönöm a válaszod, már féltem hogy senki nem reagál, én meg csak idegeskedek és aggódok!
:) Ne aggódj! Különben ha több cikluson keresztül követed, hamar belejössz, és ráérzel, hogy mikor van ovulációd. Nálunk a második gyerkõc ilyen módszerrel fogant, egy db együttlétbõl, a 19. napon... A 16. nap bõven benne van.
A kérdező hozzászólása: rendben van...most elérem de szerintem nincs nyitva eddig lyuk volt rajta mos meg csak egy rés ami természetes. hát remélem összejön, naponta de volt mikor 0, 5-1 napot kihagytunk, már egy éve együtt vagy végig nem védekeztünk sehogy és még nem jött össze...remélem sikerült valami! köszönöm a választ!

Ha mára nem várom és a méhszájam fent van és zárt, semmi barnázgatás mint szokott lenni, akkor van esélyem babára?

Legjobb válasz: Én is így voltam, ugyan nekem volt barnázgatás, de nem annyi mint lenni szokott és mégis megjött. Már elmúlt a mensim tegnap óta, és képzeld, még mindig olyan magasan van a méhszájam, hogy szinte alig érem el...nem értem miért van ez.

Én is így voltam, ugyan nekem volt barnázgatás, de nem annyi mint lenni szokott és mégis megjött. Már elmúlt a mensim tegnap óta, és képzeld, még mindig olyan magasan van a méhszájam, hogy szinte alig érem el...nem értem miért van ez.
Szia! A méhszáj helyzetével kapcsolatban nem tudok segíteni. Viszont én is barnáztam több napokat mensi elõtt, de mikor terhes lettem egyáltalán nem. Szerintem van esély! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Van már egy kis barnázgatás, biztos meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszi a válaszokat.
Belemart a méhszájadba? Ezt még elképzelni sem tudom. Befért az ökle? Tudod, hol a méhszájad?
Semmi baj, csak nem kell rögtön támadni. Közben még eszembe jutott a körömvirágkrém is, hátha az is segít.
Hát hallod jól belemarhatott, de nem attól érzed, hogy gombás fertõzést kaptál.
A kérdező hozzászólása: már volt ilyenem..é akkor i azért jött ki mert belemart és begombásodott.. most nézem..van itthol canesten krém...de attól kiütéses lesz a szeméremdombom..van még nizolral 2% , meg találtam pevaryl 1% krémet...szerintetek melyik a leghatásosabb?
A kérdező hozzászólása: jah, meg van klionom is....
Jól fel vagy szerelve!
A kérdező hozzászólása: hát jah, csak jó lenne tudni, hogy melyik mot a jó, mert mindegyik erre van...
nem muszáj dokihoz menni, ha félsz, hogy harap.. a gyógyszerész is szívesen segít hidd el... és ne érezz cikinek ilyet kérdezn élõben, mert azt még megszívhatod:)
Trükkök trükkje: Szeressük egymást gyerekek! És ne marakodjatok még szex közben is!:-)))
A kérdező hozzászólása: ne haragudj.
Te meg nézd meg, hogy egyszerre írtuk. Én már elküldtem, mire a te kommented megjelent...
Nem ismered a saját testedet??? A nõgyógyász is néha "keresgéli" a méhszájat...
Jól tudod, dokihoz kell menned.
wáo ezt hogy sikerült összehozni?
A kérdező hozzászólása: sorry..most olvastam mit is írtam....a szemérem ajkamba, azt akartam írni...csak már kicsit fáradt vagyok és szétszórt.
Bocs, de ez fizikai képtelenség vagy én nem ismerem a petting fogalmát....:) )))))
A kérdező hozzászólása: olvad vissza elírtam...más is szokott fáradt lenni..nem?
Na így azért mindjárt más:) Próbáld meg langyos kamillás vízzel lemosni, az hátha segít.
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet.. :)
lehet, hogy mindegyiknek azonos a hatóanyaga, csak más a gyártó cég.

Minden kép kell érezni az első időkben has szurkát menstruációs szerű görcsöt? És a méhszájnak hol kell lenni-e. Úgy értem lent fent?

Legjobb válasz: Szerintem valami hasszurkaszerûséget csak kell érezni, ha nagyon figyelsz a testedre... A méhszájt azt meg ne figyelgesd, mert ugyse tudsz róla levonni következtetéseket, énse tudtam. Hiába volt fent végig, mégis menstruáltam...pedig állítólag aki terhes, annak fent van a méhszája, hogy védje a babát, akinek meg lent van az menstruál. De szerintem az is lehet, hogy valamivel késõbb lesz fent a méhszáj ha létrejön a terhesség...

Szerintem valami hasszurkaszerûséget csak kell érezni, ha nagyon figyelsz a testedre... A méhszájt azt meg ne figyelgesd, mert ugyse tudsz róla levonni következtetéseket, énse tudtam. Hiába volt fent végig, mégis menstruáltam...pedig állítólag aki terhes, annak fent van a méhszája, hogy védje a babát, akinek meg lent van az menstruál. De szerintem az is lehet, hogy valamivel késõbb lesz fent a méhszáj ha létrejön a terhesség...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!