Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj mik a (425 db)

Szülésindításkor ha zárt a méhszáj, mi a jobb: a ballon, vagy a kúp?

Legjobb válasz: a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal! amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?

a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal! amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?
Nekem zselét tettek föl. Elsõ nap beindultak tõle a fájások, de leálltak, második nap be sem indultak tõle, harmadik nap pedig inkább burkot repesztettek, nem próbálkoztak újra a zselével. Végig kaptam az oxitocint, mégis alig tágultam. 7 és fél óra elteltével szûk 2 ujjnyi volt a méhszáj. Végül a doki kézzel tágított ki, és egy óra múlva megszületett a kislányom.
Nekem elfolyt a magzatvíz, zárt méhszáj, fájásom nem volt reggel 9-kor.Zselét kaptam + oxitocin és 3-ra vákummal megszületett a kisfiam.Hatott a zselé, de a hirtelen jött többszörös fájások nagyon kemények voltak!Szerintem is felmerülhetne esetedben a császározás lehetõsége!
ha ilyen problémád van jobb lenne ha császároznának
Én is teljesen zárt voltam, oxitocint kaptam, 2nap múlva tágultam ki két ujjnyira amikor burkot tudtak repeszteni!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek, 2. és 3. A ballont már én is próbáltam, eléggé kellemetlen volt, amikor felrakták, és bár a doki számított rá, hogy beindítja a fájásokat, ez nem történt meg. Így csak valamennyire kinyitott, az orvos pedig burkot repesztett, és oxitocint kaptam. Kíváncsi lennék, hogy kúp, vagy zselé esetén nagyobb-e az esély arra, hogy magától beindul a szülés, mert jó lenne elkerülni az oxitocint. Valamennyit muszáj, hogy elõtágítsanak, mert annyira zárt a méhszáj, hogy így még burkot sem lehet repeszteni.
Nekem volt ballon is és zselé is aztán oxitocin és császár sürgõsségi 24 óra vajudás után én nem ajánlom egyiket sem.
Szia! Nem leszek nagy segítség, de az elõzõ válaszolónál talán egy picit :) Szóval, 3 hónapja szültem, a szobatársnõmnek kúpot adtak a szülést megelõzõ éjszaka, nagyrészt éjjel fent kellett lennie mert ment az nst és a hasán kellett tartania, reggel 6 kor indították a szülést, majd du 2-kor császár lett belõle.... Neki nem segített. Ennyit tudok ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezzel én is tisztában vagyok. De cukorbetegen extrém magas inzulinigény mellett sajnos hamarabb elöregszik a méhlepény, és muszáj 2 héttel hamarabb születnie a babának, ha nem akarunk komplikációt. Kérdésem amúgy továbbra is fennáll.
Azt elfelejtettem odaírni, hogy burokrepesztés elõtt szûk egy ujjnyi volt méhszáj. Szóval alig egy ujjnyit tágultam a zselétõl, hiába próbálkoztak két nap is.

"Nagyon hátul van a méhszáj! " Mit jelent ez rám és a babára nézve?

Próbáltam rákeresni a neten, h ez pontosan mit jelent és mivel jár, de nem sok mindent találtam.

Legjobb válasz: Igazán jó lenne tudni a pontos pozícióját a méhednek, ami az ultrahangos vizsgálaton látszik csak igazán jól. Ezek hiányában nehéz pontos választ adni neked. Elõfordulhat, hogy nehézségeket okoz(hat) a szülésed során ha a méhszáj például nagyon hátra tolódik. Az én méhem is ferde de nekem a méhszájam e miatt nincs hátra tolódva. (édesanyámtól örököltem egyébként) Mivel ez örökölhetõ is.. Ajánlom, hogy az orvosod tanácsát kérd ki, hiszen õ látja a leleteid. az itteni válaszok nem tudnak irányadóak lenni.

Igazán jó lenne tudni a pontos pozícióját a méhednek, ami az ultrahangos vizsgálaton látszik csak igazán jól. Ezek hiányában nehéz pontos választ adni neked. Elõfordulhat, hogy nehézségeket okoz(hat) a szülésed során ha a méhszáj például nagyon hátra tolódik. Az én méhem is ferde de nekem a méhszájam e miatt nincs hátra tolódva. (édesanyámtól örököltem egyébként) Mivel ez örökölhetõ is.. Ajánlom, hogy az orvosod tanácsát kérd ki, hiszen õ látja a leleteid. az itteni válaszok nem tudnak irányadóak lenni.
Szió! Nekem is hátul van a méhszájam a baba mellsõfalon tapad. 2 dik babóm lesz . 1 Terheségemnél nem volt semmi probláma hogy hátul volt a méhszájam .
A kérdező hozzászólása: sziasztok, köszüönöm a válaszokat :)

Sokat olvasom itt, hogy a harmincvalahánydik héttől kinyílik a méhszáj, de a szülés nem idul be még akár 2hétig. de ilyenkor mi van? nyitott méhszájjal jövünk- megyünk?

nekem még messze van, a 25. hétben vagyok, csak érdekelne.

Legjobb válasz: Hm, ez jo kerdes! Azt hiszem, h valamelyest igen, ilyenkor mar nem ajanlatos furdeni, inakbb tus, stb. De van belso, kulso, es talan kozepso mehszaj is, bar utobbiban nem vagyok biztos, es szerintem nem mindegy, melyik, mennyire nyilik. De ha vki tudja pontosan, irhatna :)

Hm, ez jo kerdes! Azt hiszem, h valamelyest igen, ilyenkor mar nem ajanlatos furdeni, inakbb tus, stb. De van belso, kulso, es talan kozepso mehszaj is, bar utobbiban nem vagyok biztos, es szerintem nem mindegy, melyik, mennyire nyilik. De ha vki tudja pontosan, irhatna :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D és igen, tovább várom / most ketten várjuk a válaszokat
Igen, a külsõ méhszáj elég korán kinyílhat. Ez egyáltalán nem gond. A belsõ méhszáj is kinyílhat, ilyenkor már jobban kell vigyázni, feküdni kell. De ha nincs görcs vagy vérzés, akkor nincs ok félelemre sem.
Igen, ilyenkor nyitott méhszájjal jövünk megyünk, de ne aggódj a baba nem fog kipotyogni, majd a szüléskor meglátod, hogy 10cm-s méhszájon sem olyan könnyû átpréselni, viszont a magzatburokba zártan védve van. Fürödni az egész várandósság alatt nem javasolt, nem csak ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat. boldog babavárást mindenkinek
Egészséges vérandóság alatt, zárt méhszáj esetén, testhõmérsékletû vízben szabad fürdeni. Nyíló méhszájnál, avagy problémás, görcsökkel kísért terhességnél, vagy forro vízben tilos fürdeni. Azért ez nem mindegy :
NOS, HOGY TISZTÁN LÁSSON MINDENKI, NEKEM KÉT MÉHSZÁJAM NYITVA, ÉS ILYENKOR MÁR NEM JÖVÜNK-MEGYÜNK, MERT BEINDULHAT A SZÜLÉS, AMI MÁR NEKEM EGYSZER BEINDULT, ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK MEG.NINCS SEMMI CSAK SZIGORÚ FEKVÉS ÉS NYUGALOM. 34 HETES KISMAMA.
az elõttem szólónak mondom, és nem kekeckedésbõl, merõ jóindulatból, de én is, mind két gyerekkel nyitott méhszájjal jöttem mentem hetekig. az egyik a kiírt idõponthoz képest két héttel hamarabb, a másik pedig tíz nappal késõbb érkezett. és az orvosom nem parancsolt ágyba, csak megkért, h pihenjek egy kicsit többet, de azt is hozzá tette, h ismer (pláne a második gyrekenél). szummázva a véleményemet a nyitott méhszáj kérdéskörben: ne mi döntsük már el, h lehet e vagy sme nyitott méhszájjal közlekedni, hiszen nem vagyunk szakemberek (é s elég ilyesztõnek tûnik, h akár másfél hónapot ágyban kell feküdni - noha a te esetedben ez TÉNYLEG Indokolot (szóval kérlek félre ne érts, egyáltalán nem megkérdõjelezni akarom!!!. a doktor bácsik egyenként megvizsgálnak minket és minden körülményt figyelmebe véve javasol ilyen olyan ágynugalmat. a lényeg az, h a körülémnyekhez képest sokat kell pihenni, feküdi (semmiesetre sem ülni, h ne nyomja a baba a nyíló méhszájat). bocsánat mégegyszer, ha kekeckedõenk tûntem!

Ha felszívodott a baba vagy vérrel távozott de nem nyílt ki a méhszáj. Mikor fog vagy hogyan kinyílnia méhszáj?

Legjobb válasz: Ha a baba vérrel távozott nyitott méhszájon át lehetett, ha pedig felszívódott, akkor majd ha a terhességi hormonok kiürülnek a szervezetedbõl, 1-2 hét, akkor ismét mindennek mûködnie kell. Ha nem így lesz, akkor lehet hogy szükség lesz egy egészségügyi tisztításra, esetleg méhátfújásra. Ezt a dokinak tudnia kell, kérdezz rá.

Ha a baba vérrel távozott nyitott méhszájon át lehetett, ha pedig felszívódott, akkor majd ha a terhességi hormonok kiürülnek a szervezetedbõl, 1-2 hét, akkor ismét mindennek mûködnie kell. Ha nem így lesz, akkor lehet hogy szükség lesz egy egészségügyi tisztításra, esetleg méhátfújásra. Ezt a dokinak tudnia kell, kérdezz rá.

Placenta a hátsó falon, fedi a méhszájat, mit jelent? Jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.

Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.
Igen, sajna ha fedi, akkor császáros leszel, de még a szülésig (bár nem tudom mennyi idõs vagy) feljebb húzódhat, ahogy nõ a méhed.
Szia! Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy fedi. Az volt az orvosi utasítás, hogy sok pihenés, semmi emelgetés, semmi ugrálás és no sex!!! Gyakran megnézte az orvosom ultrahangal (kb kéthetente) és a 26. héten már minden a helyén volt.Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 2, 5 cm-t ment felfelé a placenta a méhszájtól.Feloldotta a korlátozásokat is. Üdv!

35. héten ha teljesen nyitva van a méhszáj mi lesz?

Szeretném végig kihordani a terhességem, de érzem és a doki is mondta hogy nyitva van a méhszáj. Meddig lehet így húzni még? Ha most elindulna a szülés, még visszatartják,vagy ilyenkor már nem?

Legjobb válasz: Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.

Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.
Én is 35 hetesen voltam így, vagyis a külsõ méhszáj teljesen kivolt nyílva. Én akkor a naggyal feküdtem kórházban, így azt csináltuk hogy maximum magne b6-ot, és nospát ettem, valamint a maltofert abbahagyatta, fontos volt hohy ne legyen székrekedés, meg ne erõlkedjek semmivel. 38 hétig húztam! Úgyhogy szerintem annyira ne aggódj, csak nagyon vigyázz magadra!
36. hét után nem tartják vissza. "A fekvés mellett szükség esetén infúziós szülés visszatartást is végeznek, illetve tüdõérlelõt is adnak, amíg a baba el nem éri a minimum 36 betöltött hetet, elkerülve ezzel a koraszülés kockázatát."
Neked mennyire van nyitva a méhszájad? Nekem 35 hetesen cu:2111 volt, s én is megijedtem, hogy hamarabb meglesz. De még mindig a pocakomban van, s most vagyok 38+2 napos kismama. Azóta nem sokat változott a méhszájam állapota, amit betöltött 37 hetesen néztek utoljára. Akkor 2221 volt. Nekem 4x2 magnerotot írtak fel, amit a 37 hétig kellett szednem, de csak napi 3x2-õt szedtem, s nem nagyon pihentem, mindig volt mit csinálnom, mert sajnos a páromnak olyan a munkahelye, hogy sok minden rám szakadt. Szóval még kihúzhatod, ha nem olyan vészesen vagy nyitva. És ne idegeskedj. A barátnõm pl. 3 cm-re volt kitágulva, szülés elõtt egy hónappal, s 40+1hétre szült.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan mit mondott a dokim, a leletet meg nem találom, de vagy 2110 vagy vmi ilyesmi...ez nagyon rossz? Így akkor megindulhat a szülés bármikor, ha teljesen nyitva van? azért kell feküdni? :/
29 etesen is 2100 volt, és 32 hetesen is 2100 az ikrekkel az értékem, illetve azt mondta hogy csak jóindulattal annyi, mert a középsõ méhszáj is nagyon puha már. 35+5 hétre szültem õket. Sokat feküdtem, amennyit az akkor 20 hós lányom hagyott, de megfõztem és amit tudtam megcsináltam. (a hasam miatt már elég nehéz volt). Ha sokat pihensz, kihúzod még azt a 3-4 hetet, ami "kell" bõven!!
Ha 2110 -et mondott, akkor nem vagy teljesen nyitva. A belsõ méhszáj zárva van. Egyáltalán nem vészes a helyzet ebben az esetben.

Mintha szétfeszítenék a méhszájamat! Mi ez?

37+3 hetes vagyok, és 2 napja mintha feszítenék szét a méhszájamat. Kicsit fájdalmas, mert nehéznek érzem a hasam alját t?le és húz lefelé, de kibírható. Mi ez? Segítenétek?

Legjobb válasz: Valószínûleg nyílik a méhszájad.Legalábbis nekem ilyen volt.

Valószínûleg nyílik a méhszájad.Legalábbis nekem ilyen volt.
pont ennyi idõs vagyok én is és ilyen van nálam is. Elõfordul, hogy egész nap nyilalagat, van hogy csak párszor egy nap. egy hete van ez, pénteken megnézi a doki a méhszájam. Kiváncsi vagyok, ezek a gõrcsök mit produkáltak nálam.Remélem a szülésre készûl a testünk..Könyû szülést..
Tágulsz, nyílik...
Nálam is a tágulást jelezte ez az érzés!

23 hetesen 2110 a méhszájam. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Én a helyedben egész nap feküdnék, maximum pisilni kelnék fel.Nem javasolták, hogy be kellene feküdni kórházba vagy összevarrják a méhszájad?Nagyon korai az idõpont....

Én a helyedben egész nap feküdnék, maximum pisilni kelnék fel.Nem javasolták, hogy be kellene feküdni kórházba vagy összevarrják a méhszájad?Nagyon korai az idõpont....
Sok pihenésre számítsál úgy a 40. hétig. Utána úgysem tudsz majd pihenni. Nyugi, én is kihúztam addig. Mert gondolom erre vagy kíváncsi. Nekem is hasonló volt a helyzet 20-22 hetesen és idõre szültem. MagneB6 és sok fekvés. Az a legjobb, ha párnát teszel a feneked alá és hanyatt fekszel. Így a méhed magasabban lesz, mint a méhszáj és a baba súlya nem feszíti még jobban a méhszájat. Persze nem túl kényelmes testhelyzet, de napi pár órát ki lehet bírni pl. tévézve, újságot olvasva. Aztán, ha nem romlik a helyzet, akkor lehet, hogy nem is kell majd olyan szigorúan pihenned. A dokira halgass!
Szia!Én 25 hetesen kerültem korházba, mert nagyon görcsöltem és kinyílt a méhszájam.4 napot voltam benn, utána hazaengedtek.3*2 magneB6-kellett szednem.Már a 37.hétben vagyok, amennyit tudtam pihentem két fiam mellett.A magnéziumot most fejezem be.Nem tudom meddig húzom, mert rengeteget keményedek.Sokat pihenj te is, és nem lesz semmi gond.
Szia! Nekem a 18. héttõl nyitva volt a méhszáj.21 hetesen 3110 volt, 30. héten 2210, 38 hetesen 2222. Betöltött 39. hétre szültem. Nem tudom, hogy elsõ babád lesz-e, nekem a harmadik volt. Feküdnöm kellett egész nap és nem emelhettem a gyerekeimet. 24 órás felügyelet alatt voltam itthon. Nagyon nehéz tudom, de feküdj és kitartás. Megéri. Nagyon szorítok Neked. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Egy hetet voltam kórházban, ma jöttem haza.22 hetesen már ennyi volt, sokat keményedtem, rengeteg magnéziumot kaptam.Azt mondták, hogy össze már nem varrják.Most 23 hetes vagyok, szerencsére nem tágult tovább az egy hét alatt.Csak nagyon félek, nehogy koraszülött legyen.:(
Pihenj nagyon sokat! Nekem a 36.ik héten volt 3110 az eredményem..
Szia a 20:26-os válaszoló vagyok!Pontossan a betöltött 39.hétig húztam ki a terhességet.Ma két hetes a kislányom.Kívánok neked is minden jót, könnyû szülést.Pihenj amennyit csak tudsz!

35. hetes kismami vagyok 1ujjnyira nyitva a méhszájam! Mit várhatok? Mennyi időm lehet még hátra?

Egyedül vagyok ezért van még mit elintéznem és költözködök is közben tehát nem tudok állandóan pihenni ahogy a doki tanácsolta!

Legjobb válasz: Ha vannak jósló fájásaid és görcseid, akkor vigyázni kellene. Hogy mennyire bírja a kismanód, hogy nem pihentek? Ezt Õ tudja. A veszélyes, ha a lepényed leválik az erõlködéstõl. Szóval nem vicc, hogy ilyen korban már pihenni KELL. Miatta is. Aztán ha megszületik akkor semmit sem tudsz a költözéssel foglalkozni. Nem tud segíteni neked valaki? A babódnak most erõgyûjtésre kellene pihenni, hogy segíteni tudjon mikor megszületik. Én a 33.hét óta nyitva vagyok már 2111 re. Teszek-veszek de amit lehet azt ülve csinálom (az sem túl jó, mert a méhszáj terhelés alatt van). Mi a babók szobáját pakoltuk, amikor a 33.héten jelentkezett, hogy meg akar születni, úgyhogy megijedtem. Azóta lassítok. Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerült. 37.hetes

Ha vannak jósló fájásaid és görcseid, akkor vigyázni kellene. Hogy mennyire bírja a kismanód, hogy nem pihentek? Ezt Õ tudja. A veszélyes, ha a lepényed leválik az erõlködéstõl. Szóval nem vicc, hogy ilyen korban már pihenni KELL. Miatta is. Aztán ha megszületik akkor semmit sem tudsz a költözéssel foglalkozni. Nem tud segíteni neked valaki? A babódnak most erõgyûjtésre kellene pihenni, hogy segíteni tudjon mikor megszületik. Én a 33.hét óta nyitva vagyok már 2111 re. Teszek-veszek de amit lehet azt ülve csinálom (az sem túl jó, mert a méhszáj terhelés alatt van). Mi a babók szobáját pakoltuk, amikor a 33.héten jelentkezett, hogy meg akar születni, úgyhogy megijedtem. Azóta lassítok. Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerült. 37.hetes
sziA! 34.HÉTEN KOPOGOTT A LURKÓ.A DOKI RÁ BESZÉLTE HOGY MARADJON MÉG BENT. PIHENNI NEM VOLT IDÕM, DE JÖVÕ HÉT VASÁRNAPRA VAGYOK KIIRVA.PRÓBÁLJ MEG PIHIZNI MERT SZÜKSÉG LESZ AZ ERÕDRE.MUSZÁLY SEGITSÉGET KÉRNED. SOK SIKERT!!!
A kérdező hozzászólása: 18:39 eshez 1kérdés! Voltak fájásaid amiota kinyiltál? Köszönöm a válaszokat!

Kinek mikor nézték először a méhszájat, és a hüvely ph-ját? Én már 21 hetes vagyok, de még egyszer sem nézett meg a dokim, mindig csak hasi uh volt már a kezdetektől.

Legjobb válasz: Kulfoldon elek, itt is csak hasi uh volt az elejetol kezdve egeszen kb a 34. hetig. Nekem ez nagyon furcsa, de itt ez van. Persze ver es vizelet vizsgalat itt is van, csak a mehszajat egyaltalan nem is nezik ennyire sokaig...

Kulfoldon elek, itt is csak hasi uh volt az elejetol kezdve egeszen kb a 34. hetig. Nekem ez nagyon furcsa, de itt ez van. Persze ver es vizelet vizsgalat itt is van, csak a mehszajat egyaltalan nem is nezik ennyire sokaig...
31 hetes vagyok, méhszájat még egyszer sem néztek, sem ph-t. a védõnõ néz vizeletet, de szerintem azzal nem nézi a ph értéket, csak a fehérjét
Méhszájat a 28. héten néz a doki. A hüvely ph-ját nézi a kötelezõ belsõ vizsgálatoknál, de hogy ez pontosan mikor van, azt nem tudom, az egyik a méhszájvizsgálattal egyidõben. Ezenkívül a vérvételkor is nézik, mivel vizeletet is kell adni, a vérképen is rajta van, illetve a védõnõ is nézi a vizeletet minden alkalommal... bár nem kifejezetten a ph értéket, hanem van-e benne genny, fehérje stb... 37+4 hkm
Én 27+2 hetes voltam amikor fentieket nézte:) , ph rendben volt, C3100.
Minden egyes alkalommal megvizsgálja a méhszájat is. A pht nem tudom. Az elõzõ terhességemnél egy másik doki is mindig megvizsgált. Az egész iróniája, hogy végül azért lett császárom mert egyáltalán nem tágultam.. :(
Nekem addig nem nézte meg egyszer sem a doki, amíg panaszom nem lett. Kiderült, hogy nyitva vagyok már egy ujjnyira. Nem emlékszem pontosan, de ez a 30. hét környékén volt.
Bocsi. Elõzõ voltam. Most vagyok 16+5 napos.
Én most voltam szerdán dokinál, nekem nézett, 3000-es volt. Nekem mindig megnézte az elsõ gyerkõcnél is amikor mentem hozzá és most is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat... csak azért lettem volna kiváncsi, mert olyan sok mindenkinél olvasom, többek között itt is, hogy a méhszáj ilyen meg olyan zárt, meg azok a méhszáj értékek pl 3000 stb, nekem meg még egyszer sem nézte. A ph érték meg, hogy nincs-e valamilyen fertõzés, ugyanis a fertõzés nem minden estben jár együtt viszketéssel, vagy valamilyen nem normális folyással...
SZTK rendelésre jártam a 26. hétig, akkor elköltöztünk. Addig semmit nem csinált az orvos, csak ült a székében, aláírta a kiskönyvet és jónapot. Ahova költöztünk, ott csak a védõnõhöz kell járnom, nincs külön terhestanácsadás, csak a vérvétel beutalóért kell beugrani orvoshoz. Ebbõl következik, hogy egyszer sem vizsgált még orvos (35 hetes vagyok), pedig elvileg kellene kenetet is levenni többször a várandósság alatt. Sõt, a védõnõ, vizeletet sem néz, csak a vérvételek alkalmával kell vinnem magammal. "Szuper" kismamaellátás van a mi körzetünkben. Arról már fogalmam sincs, hogy a következõ babánknál miként lesz meg a 4 pecsétem az anyaságihoz, ha nem lát nõgyógyász...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!