Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj mik (432 db)

"Nagyon hátul van a méhszáj! " Mit jelent ez rám és a babára nézve?

Próbáltam rákeresni a neten, h ez pontosan mit jelent és mivel jár, de nem sok mindent találtam.

Legjobb válasz: Igazán jó lenne tudni a pontos pozícióját a méhednek, ami az ultrahangos vizsgálaton látszik csak igazán jól. Ezek hiányában nehéz pontos választ adni neked. Elõfordulhat, hogy nehézségeket okoz(hat) a szülésed során ha a méhszáj például nagyon hátra tolódik. Az én méhem is ferde de nekem a méhszájam e miatt nincs hátra tolódva. (édesanyámtól örököltem egyébként) Mivel ez örökölhetõ is.. Ajánlom, hogy az orvosod tanácsát kérd ki, hiszen õ látja a leleteid. az itteni válaszok nem tudnak irányadóak lenni.

Igazán jó lenne tudni a pontos pozícióját a méhednek, ami az ultrahangos vizsgálaton látszik csak igazán jól. Ezek hiányában nehéz pontos választ adni neked. Elõfordulhat, hogy nehézségeket okoz(hat) a szülésed során ha a méhszáj például nagyon hátra tolódik. Az én méhem is ferde de nekem a méhszájam e miatt nincs hátra tolódva. (édesanyámtól örököltem egyébként) Mivel ez örökölhetõ is.. Ajánlom, hogy az orvosod tanácsát kérd ki, hiszen õ látja a leleteid. az itteni válaszok nem tudnak irányadóak lenni.
Szió! Nekem is hátul van a méhszájam a baba mellsõfalon tapad. 2 dik babóm lesz . 1 Terheségemnél nem volt semmi probláma hogy hátul volt a méhszájam .
A kérdező hozzászólása: sziasztok, köszüönöm a válaszokat :)

Ha felszívodott a baba vagy vérrel távozott de nem nyílt ki a méhszáj. Mikor fog vagy hogyan kinyílnia méhszáj?

Legjobb válasz: Ha a baba vérrel távozott nyitott méhszájon át lehetett, ha pedig felszívódott, akkor majd ha a terhességi hormonok kiürülnek a szervezetedbõl, 1-2 hét, akkor ismét mindennek mûködnie kell. Ha nem így lesz, akkor lehet hogy szükség lesz egy egészségügyi tisztításra, esetleg méhátfújásra. Ezt a dokinak tudnia kell, kérdezz rá.

Ha a baba vérrel távozott nyitott méhszájon át lehetett, ha pedig felszívódott, akkor majd ha a terhességi hormonok kiürülnek a szervezetedbõl, 1-2 hét, akkor ismét mindennek mûködnie kell. Ha nem így lesz, akkor lehet hogy szükség lesz egy egészségügyi tisztításra, esetleg méhátfújásra. Ezt a dokinak tudnia kell, kérdezz rá.

Placenta a hátsó falon, fedi a méhszájat, mit jelent? Jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.

Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.
Igen, sajna ha fedi, akkor császáros leszel, de még a szülésig (bár nem tudom mennyi idõs vagy) feljebb húzódhat, ahogy nõ a méhed.
Szia! Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy fedi. Az volt az orvosi utasítás, hogy sok pihenés, semmi emelgetés, semmi ugrálás és no sex!!! Gyakran megnézte az orvosom ultrahangal (kb kéthetente) és a 26. héten már minden a helyén volt.Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 2, 5 cm-t ment felfelé a placenta a méhszájtól.Feloldotta a korlátozásokat is. Üdv!


35. héten ha teljesen nyitva van a méhszáj mi lesz?

Szeretném végig kihordani a terhességem, de érzem és a doki is mondta hogy nyitva van a méhszáj. Meddig lehet így húzni még? Ha most elindulna a szülés, még visszatartják,vagy ilyenkor már nem?

Legjobb válasz: Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.

Az mit jelent, hogy nyitva vagy, mert nekem is nyitva volt a belsõ méhszájam 1 ujjnyira 36 hetesen, mégis indítani kellett a szülést, mert nem akart megindulni magától. Egyébként ha a dokid úgy látja akkor igen visszatartják, és szigorú fekvést javasolnak.
Én is 35 hetesen voltam így, vagyis a külsõ méhszáj teljesen kivolt nyílva. Én akkor a naggyal feküdtem kórházban, így azt csináltuk hogy maximum magne b6-ot, és nospát ettem, valamint a maltofert abbahagyatta, fontos volt hohy ne legyen székrekedés, meg ne erõlkedjek semmivel. 38 hétig húztam! Úgyhogy szerintem annyira ne aggódj, csak nagyon vigyázz magadra!
36. hét után nem tartják vissza. "A fekvés mellett szükség esetén infúziós szülés visszatartást is végeznek, illetve tüdõérlelõt is adnak, amíg a baba el nem éri a minimum 36 betöltött hetet, elkerülve ezzel a koraszülés kockázatát."
Neked mennyire van nyitva a méhszájad? Nekem 35 hetesen cu:2111 volt, s én is megijedtem, hogy hamarabb meglesz. De még mindig a pocakomban van, s most vagyok 38+2 napos kismama. Azóta nem sokat változott a méhszájam állapota, amit betöltött 37 hetesen néztek utoljára. Akkor 2221 volt. Nekem 4x2 magnerotot írtak fel, amit a 37 hétig kellett szednem, de csak napi 3x2-õt szedtem, s nem nagyon pihentem, mindig volt mit csinálnom, mert sajnos a páromnak olyan a munkahelye, hogy sok minden rám szakadt. Szóval még kihúzhatod, ha nem olyan vészesen vagy nyitva. És ne idegeskedj. A barátnõm pl. 3 cm-re volt kitágulva, szülés elõtt egy hónappal, s 40+1hétre szült.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan mit mondott a dokim, a leletet meg nem találom, de vagy 2110 vagy vmi ilyesmi...ez nagyon rossz? Így akkor megindulhat a szülés bármikor, ha teljesen nyitva van? azért kell feküdni? :/
29 etesen is 2100 volt, és 32 hetesen is 2100 az ikrekkel az értékem, illetve azt mondta hogy csak jóindulattal annyi, mert a középsõ méhszáj is nagyon puha már. 35+5 hétre szültem õket. Sokat feküdtem, amennyit az akkor 20 hós lányom hagyott, de megfõztem és amit tudtam megcsináltam. (a hasam miatt már elég nehéz volt). Ha sokat pihensz, kihúzod még azt a 3-4 hetet, ami "kell" bõven!!
Ha 2110 -et mondott, akkor nem vagy teljesen nyitva. A belsõ méhszáj zárva van. Egyáltalán nem vészes a helyzet ebben az esetben.

Mintha szétfeszítenék a méhszájamat! Mi ez?

37+3 hetes vagyok, és 2 napja mintha feszítenék szét a méhszájamat. Kicsit fájdalmas, mert nehéznek érzem a hasam alját t?le és húz lefelé, de kibírható. Mi ez? Segítenétek?

Legjobb válasz: Valószínûleg nyílik a méhszájad.Legalábbis nekem ilyen volt.

Valószínûleg nyílik a méhszájad.Legalábbis nekem ilyen volt.
pont ennyi idõs vagyok én is és ilyen van nálam is. Elõfordul, hogy egész nap nyilalagat, van hogy csak párszor egy nap. egy hete van ez, pénteken megnézi a doki a méhszájam. Kiváncsi vagyok, ezek a gõrcsök mit produkáltak nálam.Remélem a szülésre készûl a testünk..Könyû szülést..
Tágulsz, nyílik...
Nálam is a tágulást jelezte ez az érzés!

23 hetesen 2110 a méhszájam. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Én a helyedben egész nap feküdnék, maximum pisilni kelnék fel.Nem javasolták, hogy be kellene feküdni kórházba vagy összevarrják a méhszájad?Nagyon korai az idõpont....

Én a helyedben egész nap feküdnék, maximum pisilni kelnék fel.Nem javasolták, hogy be kellene feküdni kórházba vagy összevarrják a méhszájad?Nagyon korai az idõpont....
Sok pihenésre számítsál úgy a 40. hétig. Utána úgysem tudsz majd pihenni. Nyugi, én is kihúztam addig. Mert gondolom erre vagy kíváncsi. Nekem is hasonló volt a helyzet 20-22 hetesen és idõre szültem. MagneB6 és sok fekvés. Az a legjobb, ha párnát teszel a feneked alá és hanyatt fekszel. Így a méhed magasabban lesz, mint a méhszáj és a baba súlya nem feszíti még jobban a méhszájat. Persze nem túl kényelmes testhelyzet, de napi pár órát ki lehet bírni pl. tévézve, újságot olvasva. Aztán, ha nem romlik a helyzet, akkor lehet, hogy nem is kell majd olyan szigorúan pihenned. A dokira halgass!
Szia!Én 25 hetesen kerültem korházba, mert nagyon görcsöltem és kinyílt a méhszájam.4 napot voltam benn, utána hazaengedtek.3*2 magneB6-kellett szednem.Már a 37.hétben vagyok, amennyit tudtam pihentem két fiam mellett.A magnéziumot most fejezem be.Nem tudom meddig húzom, mert rengeteget keményedek.Sokat pihenj te is, és nem lesz semmi gond.
Szia! Nekem a 18. héttõl nyitva volt a méhszáj.21 hetesen 3110 volt, 30. héten 2210, 38 hetesen 2222. Betöltött 39. hétre szültem. Nem tudom, hogy elsõ babád lesz-e, nekem a harmadik volt. Feküdnöm kellett egész nap és nem emelhettem a gyerekeimet. 24 órás felügyelet alatt voltam itthon. Nagyon nehéz tudom, de feküdj és kitartás. Megéri. Nagyon szorítok Neked. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Egy hetet voltam kórházban, ma jöttem haza.22 hetesen már ennyi volt, sokat keményedtem, rengeteg magnéziumot kaptam.Azt mondták, hogy össze már nem varrják.Most 23 hetes vagyok, szerencsére nem tágult tovább az egy hét alatt.Csak nagyon félek, nehogy koraszülött legyen.:(
Pihenj nagyon sokat! Nekem a 36.ik héten volt 3110 az eredményem..
Szia a 20:26-os válaszoló vagyok!Pontossan a betöltött 39.hétig húztam ki a terhességet.Ma két hetes a kislányom.Kívánok neked is minden jót, könnyû szülést.Pihenj amennyit csak tudsz!

35. hetes kismami vagyok 1ujjnyira nyitva a méhszájam! Mit várhatok? Mennyi időm lehet még hátra?

Egyedül vagyok ezért van még mit elintéznem és költözködök is közben tehát nem tudok állandóan pihenni ahogy a doki tanácsolta!

Legjobb válasz: Ha vannak jósló fájásaid és görcseid, akkor vigyázni kellene. Hogy mennyire bírja a kismanód, hogy nem pihentek? Ezt Õ tudja. A veszélyes, ha a lepényed leválik az erõlködéstõl. Szóval nem vicc, hogy ilyen korban már pihenni KELL. Miatta is. Aztán ha megszületik akkor semmit sem tudsz a költözéssel foglalkozni. Nem tud segíteni neked valaki? A babódnak most erõgyûjtésre kellene pihenni, hogy segíteni tudjon mikor megszületik. Én a 33.hét óta nyitva vagyok már 2111 re. Teszek-veszek de amit lehet azt ülve csinálom (az sem túl jó, mert a méhszáj terhelés alatt van). Mi a babók szobáját pakoltuk, amikor a 33.héten jelentkezett, hogy meg akar születni, úgyhogy megijedtem. Azóta lassítok. Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerült. 37.hetes

Ha vannak jósló fájásaid és görcseid, akkor vigyázni kellene. Hogy mennyire bírja a kismanód, hogy nem pihentek? Ezt Õ tudja. A veszélyes, ha a lepényed leválik az erõlködéstõl. Szóval nem vicc, hogy ilyen korban már pihenni KELL. Miatta is. Aztán ha megszületik akkor semmit sem tudsz a költözéssel foglalkozni. Nem tud segíteni neked valaki? A babódnak most erõgyûjtésre kellene pihenni, hogy segíteni tudjon mikor megszületik. Én a 33.hét óta nyitva vagyok már 2111 re. Teszek-veszek de amit lehet azt ülve csinálom (az sem túl jó, mert a méhszáj terhelés alatt van). Mi a babók szobáját pakoltuk, amikor a 33.héten jelentkezett, hogy meg akar születni, úgyhogy megijedtem. Azóta lassítok. Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerült. 37.hetes
sziA! 34.HÉTEN KOPOGOTT A LURKÓ.A DOKI RÁ BESZÉLTE HOGY MARADJON MÉG BENT. PIHENNI NEM VOLT IDÕM, DE JÖVÕ HÉT VASÁRNAPRA VAGYOK KIIRVA.PRÓBÁLJ MEG PIHIZNI MERT SZÜKSÉG LESZ AZ ERÕDRE.MUSZÁLY SEGITSÉGET KÉRNED. SOK SIKERT!!!
A kérdező hozzászólása: 18:39 eshez 1kérdés! Voltak fájásaid amiota kinyiltál? Köszönöm a válaszokat!

Jósló fájásoknál is nyílik a méhszáj? Mit nevezünk jósló fájásnak?

Mikor bekeményedik a hasam, és fáj is alul, akkor az jósló?

Legjobb válasz: Szerintem, igen. Én úgy tudom, ha bekeményedik, akkor nyílik a méhszáj. Nekem 34. héttõl volt folyamatosan keményedés és fájás, ezért feküdnöm kellett. Végül, 37 hetesen szültem.:)A jóslófájás a méh rendszertelen összehúzódása, ezzel készül fel a szülésre. Könnyû szülést!

Szerintem, igen. Én úgy tudom, ha bekeményedik, akkor nyílik a méhszáj. Nekem 34. héttõl volt folyamatosan keményedés és fájás, ezért feküdnöm kellett. Végül, 37 hetesen szültem.:) A jóslófájás a méh rendszertelen összehúzódása, ezzel készül fel a szülésre. Könnyû szülést!
Nem hiszem. Egyik baratnomnek is rendszeresen volt, a hasa 36 hetesen mar le volt szallva, alul szepen fel volt puhulva, mindenki azt mondta neki, hogy hamar fog szulni, erre 42. heten inditottak - teljesen zart volt. En 38 hetes vagyok, es hetek ota kemenyedik a hasam, mar rendszeres fajasaim is voltak (egy hete, es azota mint amit elvagtak), es meg egyben vagyunk. Fogalmam sincs, mire jo, de ha valaki tudja a valaszt, annak megkoszonnem, ha felvilagositana :)

Szülésindításkor ha zárt a méhszáj, mi a jobb: a ballon, vagy a kúp?

Legjobb válasz: a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal! amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?

a legjobb ha nem indítják meg a szülést, beszéd meg az orvosoddal! amúgy miért akarja megindítani ha egyszer zért a méhszáj?
Nekem zselét tettek föl. Elsõ nap beindultak tõle a fájások, de leálltak, második nap be sem indultak tõle, harmadik nap pedig inkább burkot repesztettek, nem próbálkoztak újra a zselével. Végig kaptam az oxitocint, mégis alig tágultam. 7 és fél óra elteltével szûk 2 ujjnyi volt a méhszáj. Végül a doki kézzel tágított ki, és egy óra múlva megszületett a kislányom.
Nekem elfolyt a magzatvíz, zárt méhszáj, fájásom nem volt reggel 9-kor.Zselét kaptam + oxitocin és 3-ra vákummal megszületett a kisfiam.Hatott a zselé, de a hirtelen jött többszörös fájások nagyon kemények voltak!Szerintem is felmerülhetne esetedben a császározás lehetõsége!
ha ilyen problémád van jobb lenne ha császároznának
Én is teljesen zárt voltam, oxitocint kaptam, 2nap múlva tágultam ki két ujjnyira amikor burkot tudtak repeszteni!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek, 2. és 3. A ballont már én is próbáltam, eléggé kellemetlen volt, amikor felrakták, és bár a doki számított rá, hogy beindítja a fájásokat, ez nem történt meg. Így csak valamennyire kinyitott, az orvos pedig burkot repesztett, és oxitocint kaptam. Kíváncsi lennék, hogy kúp, vagy zselé esetén nagyobb-e az esély arra, hogy magától beindul a szülés, mert jó lenne elkerülni az oxitocint. Valamennyit muszáj, hogy elõtágítsanak, mert annyira zárt a méhszáj, hogy így még burkot sem lehet repeszteni.
Nekem volt ballon is és zselé is aztán oxitocin és császár sürgõsségi 24 óra vajudás után én nem ajánlom egyiket sem.
Szia! Nem leszek nagy segítség, de az elõzõ válaszolónál talán egy picit :) Szóval, 3 hónapja szültem, a szobatársnõmnek kúpot adtak a szülést megelõzõ éjszaka, nagyrészt éjjel fent kellett lennie mert ment az nst és a hasán kellett tartania, reggel 6 kor indították a szülést, majd du 2-kor császár lett belõle.... Neki nem segített. Ennyit tudok ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezzel én is tisztában vagyok. De cukorbetegen extrém magas inzulinigény mellett sajnos hamarabb elöregszik a méhlepény, és muszáj 2 héttel hamarabb születnie a babának, ha nem akarunk komplikációt. Kérdésem amúgy továbbra is fennáll.
Azt elfelejtettem odaírni, hogy burokrepesztés elõtt szûk egy ujjnyi volt méhszáj. Szóval alig egy ujjnyit tágultam a zselétõl, hiába próbálkoztak két nap is.

21 hetes vagyok. Most voltam ultrahangon, az van írva a papíromra, hogy a lepény a hátsó falon mélyen tapad. A múltkor elérte a méhszájat. Mire kell ilyenkor jobban figyelni?

A magzatvíz is több az átlagosnál. Remélem ezek nem olyan nagy problémák!?!

Legjobb válasz: Szia. Ha utoljára elérte még a méhszájat, most meg már csak mélyen tapad az jó, mert feljebb ment. Ahogy nõl a méhed még feljebb kerül a méhszájtól, ugyhogy az jó. A magzatvizet sajnos nem tudom, hogy baj e, de ha nem szólt az orvos, akkor biztos nem olyan nagy probléma.

Szia. Ha utoljára elérte még a méhszájat, most meg már csak mélyen tapad az jó, mert feljebb ment. Ahogy nõl a méhed még feljebb kerül a méhszájtól, ugyhogy az jó. A magzatvizet sajnos nem tudom, hogy baj e, de ha nem szólt az orvos, akkor biztos nem olyan nagy probléma.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!