Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj kinyílik, nem (16 db)

Hüvelyi nyilallások? Aggódjak vagy ne aggódjak, mert 2-3 napja érzek nyilallást a hüvelyemben. És nem csak egyet-egyet, hanem mondjuk 5 percig folyamatosan, és kb 3-4 szer egy nap. Mit jelent ez? Kinyílik a méhszájam? Bár nem hiszem h azt így érezném

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Én 36 és szintén elég gyakran érzem a szurkálásokat. Sokszor összefüggésbe tudom hozni a babám mozgásával, de van amikor nem. Annyit vettem észre, hogy csak akkor szúr, ha mozgok is. Nyitva vagyok már egy ujjnyira, de szerintem nem ettõl, mert az egész úgy kezdõdött, hogy éjszaka nagyon fájt a hasam, meg sem tudtam mozdulni, aztán reggel megláttam a nyákdugót, vagy egy részét. Akkor már sejtettem, hogy nyitva vagyok. Aztán az orvos is megerõsített ebben. A nyilallásokat én úgy veszem, hogy ezek a terhesség velejárói, a baba nyom valamit, na meg ugye kezd beilleszkedni a helyére :) Remélem tudtam segíteni!

Hány hetes vagy? Én 36 és szintén elég gyakran érzem a szurkálásokat. Sokszor összefüggésbe tudom hozni a babám mozgásával, de van amikor nem. Annyit vettem észre, hogy csak akkor szúr, ha mozgok is. Nyitva vagyok már egy ujjnyira, de szerintem nem ettõl, mert az egész úgy kezdõdött, hogy éjszaka nagyon fájt a hasam, meg sem tudtam mozdulni, aztán reggel megláttam a nyákdugót, vagy egy részét. Akkor már sejtettem, hogy nyitva vagyok. Aztán az orvos is megerõsített ebben. A nyilallásokat én úgy veszem, hogy ezek a terhesség velejárói, a baba nyom valamit, na meg ugye kezd beilleszkedni a helyére :) Remélem tudtam segíteni!
Elmondom az én esetemet. Az elsõ babánkkal az elejétõl fogva éreztem. Említettema dokinak, aki azt mondta, ha ilyesmit érzek az általában arra utal, hogy nyúlnak a méhszalagok, és rendezõdik át a testem odalent. Tulajdonképpen egyre ritkábban kezdtem érezni a 20. hét környékén, de azért volt néha. Ha volt is, nem igazán aggódtam, hisz arra gondoltam amit a doki mondott. 32. héten vették észre, hogy kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira. Azóta sem tudom, hogy a nyilalások amiket éreztem arra utaltak-e, végülis már mindegy is, de kinyílt. Úgyhogy ha mész dokihoz, ezeket mindenképpen említsed meg. Ha a terhesség elején jársz, akkor azért nem kell túlaggódni (mert én most lehet hogy egy vagyok a sok közül, és nem ijesztgetni akartalak) - mert az elején a növekvõ méh tényleg produkálhat ilyen nyilallásokat!
A kérdező hozzászólása: 17.hét, csak korábban még nem volt ilyen, azért érdeklõdtem. köszönöm a válaszokat!
Engem végig kísértek ezek a nyilallások, és idõben szültem, sõt még akkor sem tágultam. Nyugi, ne aggódj.Ez normális.

Ha a nyákdugó elmegy mindenestben kinyílik a méhszáj? Esetleg kinyílik a méhszáj attól, hogy a nyákdugó még nem távozott?

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.

Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.
Pont most olvastam errõl :) a nyákdugó a méhszáj nyílásának következtében megy el. De nem minden esetben, van akinek csak a szüléskor megy el és elõtte már lehet, hogy nyitott volt a méhszája.
Nekem elment a nyákdugóm szülés elõtt 2 héttel, de sajnos nem tágultam.

Sokat olvasom itt, hogy a harmincvalahánydik héttől kinyílik a méhszáj, de a szülés nem idul be még akár 2hétig. de ilyenkor mi van? nyitott méhszájjal jövünk- megyünk?

nekem még messze van, a 25. hétben vagyok, csak érdekelne.

Legjobb válasz: Hm, ez jo kerdes! Azt hiszem, h valamelyest igen, ilyenkor mar nem ajanlatos furdeni, inakbb tus, stb. De van belso, kulso, es talan kozepso mehszaj is, bar utobbiban nem vagyok biztos, es szerintem nem mindegy, melyik, mennyire nyilik. De ha vki tudja pontosan, irhatna :)

Hm, ez jo kerdes! Azt hiszem, h valamelyest igen, ilyenkor mar nem ajanlatos furdeni, inakbb tus, stb. De van belso, kulso, es talan kozepso mehszaj is, bar utobbiban nem vagyok biztos, es szerintem nem mindegy, melyik, mennyire nyilik. De ha vki tudja pontosan, irhatna :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D és igen, tovább várom / most ketten várjuk a válaszokat
Igen, a külsõ méhszáj elég korán kinyílhat. Ez egyáltalán nem gond. A belsõ méhszáj is kinyílhat, ilyenkor már jobban kell vigyázni, feküdni kell. De ha nincs görcs vagy vérzés, akkor nincs ok félelemre sem.
Igen, ilyenkor nyitott méhszájjal jövünk megyünk, de ne aggódj a baba nem fog kipotyogni, majd a szüléskor meglátod, hogy 10cm-s méhszájon sem olyan könnyû átpréselni, viszont a magzatburokba zártan védve van. Fürödni az egész várandósság alatt nem javasolt, nem csak ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat. boldog babavárást mindenkinek
Egészséges vérandóság alatt, zárt méhszáj esetén, testhõmérsékletû vízben szabad fürdeni. Nyíló méhszájnál, avagy problémás, görcsökkel kísért terhességnél, vagy forro vízben tilos fürdeni. Azért ez nem mindegy :
NOS, HOGY TISZTÁN LÁSSON MINDENKI, NEKEM KÉT MÉHSZÁJAM NYITVA, ÉS ILYENKOR MÁR NEM JÖVÜNK-MEGYÜNK, MERT BEINDULHAT A SZÜLÉS, AMI MÁR NEKEM EGYSZER BEINDULT, ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK MEG.NINCS SEMMI CSAK SZIGORÚ FEKVÉS ÉS NYUGALOM. 34 HETES KISMAMA.
az elõttem szólónak mondom, és nem kekeckedésbõl, merõ jóindulatból, de én is, mind két gyerekkel nyitott méhszájjal jöttem mentem hetekig. az egyik a kiírt idõponthoz képest két héttel hamarabb, a másik pedig tíz nappal késõbb érkezett. és az orvosom nem parancsolt ágyba, csak megkért, h pihenjek egy kicsit többet, de azt is hozzá tette, h ismer (pláne a második gyrekenél). szummázva a véleményemet a nyitott méhszáj kérdéskörben: ne mi döntsük már el, h lehet e vagy sme nyitott méhszájjal közlekedni, hiszen nem vagyunk szakemberek (é s elég ilyesztõnek tûnik, h akár másfél hónapot ágyban kell feküdni - noha a te esetedben ez TÉNYLEG Indokolot (szóval kérlek félre ne érts, egyáltalán nem megkérdõjelezni akarom!!!. a doktor bácsik egyenként megvizsgálnak minket és minden körülményt figyelmebe véve javasol ilyen olyan ágynugalmat. a lényeg az, h a körülémnyekhez képest sokat kell pihenni, feküdi (semmiesetre sem ülni, h ne nyomja a baba a nyíló méhszájat). bocsánat mégegyszer, ha kekeckedõenk tûntem!

Mikor egyutt van egy kismama a parjaval es orgazmusa van bekemenyedik a mehe. De a mehszaj is kinyilik ugy mint mikor nem terhes valaki?

Legjobb válasz: A méhszájnak nem szabad kinyílnia egészen a szülés közeledtéig..ha így lenne csomo baci bejutna, tehát normális esetben nem nyílik ki a méhszáj.

A méhszájnak nem szabad kinyílnia egészen a szülés közeledtéig..ha így lenne csomo baci bejutna, tehát normális esetben nem nyílik ki a méhszáj.
Normál esetben nem nyílik ki. De ha kinyílik, az nem csak a szextõl lehet! Egy biztos: nyitott méhszájnál a doki már megfontolandónak tartja, hogyan éljetek házaséletet. A babának meg csak jó lehet, ha azt érzi, hogy a szülei jól megvannak együtt:)

Ha nem érezni mikor kinyílik a méhszáj, akkor milyen következménye lehet ha ez megtörténik? 28hetes terhes vagyok.

ha csak havonta egyszer járok orvoshoz, és mondjuk kinyílik a méhszájam, és két hét múlva veszi észre a doki, akkor mi van?

Legjobb válasz: Szerintem koraszülés lehet az eredménye. Ha két hét múlva veszi észre,akkor két hét múlva mondja, h sokat kell pihenni, vagy esetleg fel sem szabad kelni. Az esetek 99,9 százalékában nem nyílik a méhszáj olyan gyorsan, h baj lesz belõle, ha csak két hét múlva veszik észre.

Szerintem koraszülés lehet az eredménye. Ha két hét múlva veszi észre, akkor két hét múlva mondja, h sokat kell pihenni, vagy esetleg fel sem szabad kelni. Az esetek 99, 9 százalékában nem nyílik a méhszáj olyan gyorsan, h baj lesz belõle, ha csak két hét múlva veszik észre.
A méhszáj megnyílása barna folyással, esetleg vérzéssel jár, ezért kell minden egyes ilyen problémával hamar orvoshoz fordulni.Ha sok akkor akár azonnal is.Nyugi, a méhszáj nem nyílik csak úgy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. nincs semmi bajom, csak eszembe jutott ez a dolog.
Szia! Nekem kinyíl a külsõ, se vérzés, se folyás nem volt, viszont görcsölgettem. Ezért mentem el hozzá, hogy nézze meg. 31 hetes kismama
Nekem semmi tünetem nem volt, csak sokat keményedtem és állandóan pihentem volna 28 hetesen.Illetve akkor mentem dokihoz, de akkor már 3 hete tartott, valószínû azóta tágult.Feküdni kellett egy hetet meg gyógyszert írt fel.Azóta minden rendben.33 hetes kismama

33 hetes múltam, ma voltam dokinál, aki C1100-ban határozta meg a méhszájamat. Azt mondta, lehet, hogy nem húzom ki június elejéig, hanem előbb meglesz a Babó. Nagy gond ilyen korban, ha kicsit kinyílt a méhszáj?

Mondjuk azt mondta, hogy nyugodtan éljem az életemet, mint eddig, szeretkezni is lehet, ezért gondolom, sokaknál van már ebben a korban, hogy kicsit megrövidült és kinyílt a méhszáj. Tapasztalatokra lennék kíváncsi! Köszi!

Legjobb válasz: Ne izgulj! Én június 05-re vagyok kiírva, a doki azt mondta a múlt héten, hogy "ezt a csatát megnyertük" de legalább 3 hetet bírjak ki, utánna már mehetek szülni. Vigyázz magadra,pihenj sokat, aztán a 36. hét után már mehetsz te is.

Ne izgulj! Én június 05-re vagyok kiírva, a doki azt mondta a múlt héten, hogy "ezt a csatát megnyertük" de legalább 3 hetet bírjak ki, utánna már mehetek szülni. Vigyázz magadra, pihenj sokat, aztán a 36. hét után már mehetsz te is.
Én is 33 hetes vagyok, és vérezgetek. Nekem 1000 a méhjszájam, de pár hete még 2000 volt. Engem is fenyegetnek a koraszüléssel. Feküdj sokat, akkor nem nyomja a baba lefele magát, és egyáltalán ne jelenti azt , hogy elõbb megszülsz. A 36. hétig szeretik, ha kihúzzuk, de ha megszületik, akkor sem lesz baj. De ne izgulj, én is júni 7-én fogok szülni!!! :-))
Szia.Nekem a 30.tól volt nyitva a méhszájam épp úgy mint neked.1hetet befektettek, ellenõrzésre, no-spa , és pipolfen társaságába.Egyszer be is vettem, és úgy kiütött, mintha agyonütöttek volna.Utána semmit nem voltam hajlandó bevenni.Otthon ugyanúgy éltem mint elõtte, fõztem , mostam, takarítottam, de pihi volt 2óránként.40+2 napra szültem.Úgyhogy ne aggódj.A pihenés nem hülyeség, és ha fekszel emeld meg a lábad 1-2 párnával.Nekem ezt javasolta a dokim, és bejött.A kórházban is azoknak akik visszatartáson vannak megemelik az ágyuk végét, nem is kicsit.
SZIA, NEKEM TILOS A SEX A FERTÖZÉSEK MIATT, NEKEM C 1111, NEKEM IS ELÖRÉBB HOZTÁK A SZÜLÉST 3 HÉTTEL, DE SEMMIT NEM JELENT, VISZONT RENGETEG FEKVÉS KELL, HOGY NEHOGY KORA SZÜLÉS LEGYEN, MERT NEKEM MÁR EGYSZER BEINDULT ÉS INFUZIOVAL ÁLLITOTTÁK MEG, AKKOR 32 HETES VOLTAM, MOST 35 HETES VAGYOK, 2 HETET JOSOLT A DOKIM, DE CSAK SZIGORU FEKVÉS MINIMÁLIS SÉTÁVAL.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, pihenni fogok sokat és megfogadom a tanácsokat, hogy polcoljam fel a lábam. Remélem kihúzza az idejét a kislányom! :)
Szia!!!De sietõs a kislányoknak.Én is 33 hetes multam, és sajnos pot így vagyok mint te.Június 5-10 re vagyok kiírva.De az orvosom szerint azt mondta még kb 4 hetem lehet szülésig.Boldog babavárást!!!!És pihenj sokat.Amúgy énis kisleányt várok.
Inkább ne. Fertõzésveszély.
Konkrétan 1 ujjnyira végig nyitva van a méhszájad. Ezzel már nem kéne szexelni, egyrészt a fertõzésveszély miatt, másrészt meg azért, mert akkor még tovább nyílhat. Bár nem tudom, hogy menny idõs terhes vagy, de ha még nem vagy a végén, akkor inkább kerüljétek az együttlétet, nehogy beinduljon ideje korán a szülés.
A kérdező hozzászólása: Holnap kezdjük a 37. Hetet :)
Ha a végén jársz akkor nyugodtan, szokták is javasolni a szülés beindítására. Egyébként ha nem mondta a doki, hogy ne akkor lehet.
A kérdező hozzászólása: Hu megoszlanak a vélemények ..:) akkor nem árthat a babának? És mértékkel , óvatosan sportolni lehet?
ez meg csak a 37-dik het, igaz, hogy ilyenkor mar nagy gond nem lehet a kicsivel, de pl. gyakoribb a reflux ezeknel a babaknal, mert az ilyenkor fejlodik. Inkabb vigyazz magadra, nemhiaba 40het egy terhesseg, nem kell azt sietetni.
Nekem 37+4 naposan volt ilyen méhszájértékem, a nõgyógyászom azt mondta, ha jól esik, akkor szeretkezhetünk, de ne most vívjuk a legnagyobb szexcsatákat. Szerintem ebben a kérdésben is megoszlik még az orvosok véleménye is.
Ha a doki nem mondta, hogy nem, akkor lehet. Szoktak szólni, ha mellõzni kell a házaséletet.
Orgazmus-méhösszehúzódás-szülés beindulása. Nyilván nem tuti, de elõfordulhat. Plusz fertõzésveszély. Sport is felejtõs ilyenkor, engem jobb értékekkel se engedett a doki.

2 hete volt egy vetélésem. és tudni szertném hogy a méhszájam menyi idö alatt zárodik be? Mert nekem kinyilt de egy ujnyira nem volt átjárhato az orvos szerint.

2 hét múlva megyek visza dokihoz csak kiváncsiság ha valki volt ilyen helyezetbe irjon.köszsönöm

Legjobb válasz: 1-2 hét, szerintem már zárva is van.

1-2 hét, szerintem már zárva is van.
én nem éreztem semmit
Nekem voltak enyhe gorcseim kb 5 nappal szules elott majd 2 nappal elotte meg enyhen vereztem is a tagulastol.
Általában nem érezni, a vizsgálat során szokott kiderülni, hogy nyitva van a méhszáj. De a görcsökbõl kell arra gondolni, hogy tágulhatsz, ezért mindenképp mutasd meg magad dokinak.
szia, én begörcsöltem 2 hete, korházba is kerültem, de már akkor beindult a szülés és külsö-belsö méhszájam egyaránt kinyilt.infuzioval leállitották a szülést és most csak feküdnöm lehet szigoruan, de már itthon, 33 hetes kismama.
Nekem rettenetesen fájt a derekam, el is zsibbadt.

Ha nem szedem a magnéziumot, kinyílik idő előtt a méhszáj?

Ha nem szedem, vagy csak napi 1-2 szemet, akkor kinyílhat a méhszáj idő előtt, pl. 30. hét körül?

Legjobb válasz: van rá valamilyen különösebb okod(tehát orvosi utasítás),h szedd? Teljesen egészséges terhességnél szerintem nincs rá szükség..legalábbis én sosem szedtem,orvos sem mondta,40.héten szültem.

van rá valamilyen különösebb okod(tehát orvosi utasítás), h szedd? Teljesen egészséges terhességnél szerintem nincs rá szükség..legalábbis én sosem szedtem, orvos sem mondta, 40.héten szültem.
ha nem görcsölsz, nincs eleve nyitva a méhszáj, akkor semennyit sem kell szedned.
Talalkoztam mar olyan dokival (nagyon tapasztalt es nagyon elismert), aki szerint a magnezium hatasa egyenlo a placeboval. Erdekes, h szerinte az utrogestan is (szajon at mindenkepp). Hm.
3. saját tapasztalataim alapján abszolút osztom a dokid véleményét
Nem, tudtommal nyílik ki. A magnézium lényege, hogy ellazítja az izmokat, így a pocak keményedésével járó kellemetlenségeket tudod mérsékelni. (Illetve nekem azért kell szednem, mert mélyen fekszik a lepény. Ha görcsölnék, az által lejjebb kerülhetne, és akár ránõhetne a méhszájra is, ami lepényleválást okozhat kisebb/nagyobb mértékben. Feltételezem, ha nem lenne hatása, és fölösleges lenne, nem szórakoznának ezzel az orvosok...) 28 hkm
5-os, az biztos, h melyen fekvo lepennyel nem jo a gorcs, mert okozhat levalast, de abban biztos lehet, h a lepeny lefele mar nem megy. max nem mozdul, v felfele megy, ahogy no a meh.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!