Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj kinyílik, (101 db)

Ha a méhszáj kinyilik, akkor egyszer csak beindul a szülés, vagy miböl veszem majd észre hogy kinyilt? Ez okozhat kárt a babámban?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül indul be a szülés. Nekem az elõzõ terhességemnél a 30. héten kinyílt. Nekem úgy jelentkezett, hogy görcsölgetett a hasam, akkor felkerestem az orvosom, mikor megvizsgált, õ mondta, hogy nyitva van. Onnantól kezdve szigorú fekvés. A 37. héten szültem. A veszéyl annyi, hogy fertõzést sokkal könnyebben kapsz, ami miatt megrepedhet a burok és beindul a szülés és ha idejében nem veszik észre, akkor esetleg tovább tágul. Én kaptam hüvelykúpot is a fertõzés megelõzõsére, amit a szülésig folyamatosan kellett használnom. Biztos van olyan is, akit ezzel befektetnek kórházba, én megígértem (és be is tartottam) a szigorú fekvést (felkelni csak wc-re és fürdeni, enni).

Nem feltétlenül indul be a szülés. Nekem az elõzõ terhességemnél a 30. héten kinyílt. Nekem úgy jelentkezett, hogy görcsölgetett a hasam, akkor felkerestem az orvosom, mikor megvizsgált, õ mondta, hogy nyitva van. Onnantól kezdve szigorú fekvés. A 37. héten szültem. A veszéyl annyi, hogy fertõzést sokkal könnyebben kapsz, ami miatt megrepedhet a burok és beindul a szülés és ha idejében nem veszik észre, akkor esetleg tovább tágul. Én kaptam hüvelykúpot is a fertõzés megelõzõsére, amit a szülésig folyamatosan kellett használnom. Biztos van olyan is, akit ezzel befektetnek kórházba, én megígértem (és be is tartottam) a szigorú fekvést (felkelni csak wc-re és fürdeni, enni).
semmibõl nem veszed észre h nyílik.azt csak az orvos tudja megállapítani.van akinek a 20.héttõl nyitva van és túlhordja a babát... 37hkm
Nem veszed észre. A doki szokta észrevenni jó esetben. Nekem belülrõl nyílt ki, három szakember közül csak egy látta. Emiatt koraszülésem is volt, de mivel számítottunk rá, megtettük a szükséges óvintézkedéseket, hogy a baba egészségesen jöjjön a világra. Nekem már a 24. héten kinyílt részlegesen. 34. hétre szültem, a doki örült, hogy eddig húztam. A magzatvíz váratlanul elfolyt, de a fájások nem indultak be. Végül mesterségesen indították meg a szülést. Szóval ilyen is van.

Milyen érzés ha a méhszáj kinyilik?

Legjobb válasz: nyilalló érzés, apró pici nyilallások a hüvely környékén. (belülrõl érzed) Minél több van, és minél intenzívebb, annál jobban nyílik kifelé a méhszáj.

nyilalló érzés, apró pici nyilallások a hüvely környékén. (belülrõl érzed) Minél több van, és minél intenzívebb, annál jobban nyílik kifelé a méhszáj.
Semmilyen. Nem érzed.
én se éreztem csak a nyákdugó távozásábol gondolta hogy nyilik!
Azt nem lehet érezni! 39+5km
Én sem éreztem.
Nem lehet érezni... 3. terhességem, mindegyiknél elég korán kinyíltam, de semmit nem éreztem belõle... Csak a doki tudja kitapintani, hogy nyílik vagy nem.
Hát, egyrészt nem lehet érezni, másrészt igen :D Borzasztó görcseim voltak, bementem a kórházba és nyíltam... :) azóta tovább nyíltam, de nem volt görcs. na ezt bogózza ki valaki. de lehet, hogy csak annyira lassan nyíltam, hogy nem éreztem a görcsöt. de hát ha belgondolsz, a vajúdás borzasztó fájdalmas, és hát akkor nyílik ki a méhszáj, tehát elméletileg lehet érezni
Én kinyíltam 4 ujjra, s nem vettem észre. Semmit. Sztem a méhösszehúzódás a fájás.Ahogy tolja elõre a babát, az fáj, a kinyílás nem.

Mivel jár ha a méhszáj kinyílik?

Legjobb válasz: Szia! Legtöbbször semmivel nem jár, maximum görcsöket érzel.

Szia! Legtöbbször semmivel nem jár, maximum görcsöket érzel.
Ha még nincs itt a szülés ideje, sokat kell feküdni, nem szabad nehezet emelni és erõlködni. Én kaptam injekciót és gyógyszert is. 27 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) semmi ilyen problémám nincs!csak óvatosság!


Milyen érzés ha a méhszáj kinyílik?

Legjobb válasz: terhesség közben lassan vagy vajúdáskor? nagyon nem ugyanolyan. az elsõt nem lehet észrevenni a másik meg eléggé fáj....

terhesség közben lassan vagy vajúdáskor? nagyon nem ugyanolyan. az elsõt nem lehet észrevenni a másik meg eléggé fáj....
Maga a méhszáj tágulása nem érezhetõ mivel nincsenek benne receptorok. A körülötte levõ izomrostok lazulása érezhetõ.
Semmilyen, én nem éreztem egyszer sem. 3 gyerek

Honnan lehet észrevenni h a méhszáj kinyilik? Mik a jelei? Vagy csak a doki látja meg?

Legjobb válasz: Némi fájdalommal jár amikor tágul. Látható, de inkább tapintással ellenõrzik mekkora a tágulat. A szülésznõ is azt csinálja!

Némi fájdalommal jár amikor tágul. Látható, de inkább tapintással ellenõrzik mekkora a tágulat. A szülésznõ is azt csinálja!
Szia! Nekem 24 hetes koromtól nyitva van a külsõ méhszáj 1 ujjnyira, de én egyáltalán nem éreztem semmit. Üdv 34 hetes kismama

Mit jelent? Flowmetria: norm flow a Kzs-n? (RI:0, 60) Amúgy holnap töltjük be a 35. hetet. Azért nézett már a doki flowmetriát, mert a méhszájam kinyílt? /C1111/

Legjobb válasz: Flowmetria Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen mûködésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentõsen elmarad attól, amit a terhesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik.

Flowmetria Egy adott magzati érszakaszon a véráramlás vizsgálata ultrahang segítségével (ún. Doppler készülékkel). A magzati érszakasz áramlásának sebességét regisztrálják, értékelik. Olyan esetekben javallott, mikor felmerül a lepény elégtelen mûködésének gyanúja, pl. a magzat mérete jelentõsen elmarad attól, amit a terhesség kora alapján várnánk, vagy az anya terhességi toxémiában szenved. A lepénykeringés rosszabbodása esetén a magzati vérkeringés jellegzetesen megváltozik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem tudnál nekem abban segíteni, hogy mik a jó eredmények? Mert arra sehol nem találtam a neten infót.. :(
"norm flow" - gondolom "normális áramlás"-t jelent, legaláábis lefordítva kzs - köldökzsinór Szerintem ez jó eredeményt takar.
A kérdező hozzászólása: Köszi, Igen, azt én is gondoltam, hogy az eredmény az jó, csak kiváncsi lettem volna, hogy mik az optimális eredmények.

Hogyan lehet észrevenni, hogy kinyílt e a méhszáj? Akinek kinyílt mit tapasztalt előtte? Pihenéssel persze amennyit egy gyerek mellett lehet, ki lehet húzni a végéig? 28hkm

Legjobb válasz: Sajnos a nyíló méhszájat sokszor nem lehet észlelni, abban a a terhességi korban, amiben te vagy. Ha netalántán fájásaid, keményedéseid vannak, azok vezethetnek méhszáj tágulásához, de ez megállítható folyamat. Jó sok magnéziummal és pihenéssel megelõzhetõ a baj. Ha kisgyerek van otthon, akkor vagy valaki kell, aki besegít v be kell feküdnöd kórházba. Persze, minden a méhszáj tágasságának, méhnyak hosszának függvénye.

Sajnos a nyíló méhszájat sokszor nem lehet észlelni, abban a a terhességi korban, amiben te vagy. Ha netalántán fájásaid, keményedéseid vannak, azok vezethetnek méhszáj tágulásához, de ez megállítható folyamat. Jó sok magnéziummal és pihenéssel megelõzhetõ a baj. Ha kisgyerek van otthon, akkor vagy valaki kell, aki besegít v be kell feküdnöd kórházba. Persze, minden a méhszáj tágasságának, méhnyak hosszának függvénye.
Nekem nem nyílt ki, d e adokim azt mondta többedik terhességnél ez nem jelent semmit, nagyon sokkal a szülés elõtt elkezdhet nyílni a méhszáj, és túlhordás is lehet..
Nekem erõs görcseim voltak, amik hasmenéssel végzõdtek kb a 29.héttõl, meg nagyon hamar éreztem a baba fejét ahogy nyomja a hüvelyem.De nem kell aggódni, mert elõbb a külsõ méhszáj nyílik, aztán a középsõ és utána a belsõ.
Folyamatos keményedés, és valami fura baljós érzésem volt már hetek óta. Vagy 1 hónapig hajtottam a dokimnak hogy valami baj lesz de rám sem bagózott. Azt mondta a méhszáj rendben de a gyerek fejét már be sem nyúlt szinte akkor érezte.Na hogy is van ez? A méhszáj rendben a gyerek meg már majdnem kint volt. na az a lényeg nekem rendesen fájásaim lettek a 33.héten és bementünk a kórházba ahol visszatartottak, de már cseszhették 5 nap múlva megszültem.

Ha kinyílik a méhszáj minden esetben távozik a nyákdugó?

honann tudom hogy nyitva van e?35 hetes vagyok,elég sokat keményedek. mit kell érezni mikor nyilik?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

Úgy tudom, ha kinyílik a méhszáj, akkor persze, hogy távozik a nyákdugó. De nem mindig egy darabban és sokan nem is veszik észre (pisiléskor). A keményedés nem jelenti, hogy nyílik a méhszáj, inkább a méhet tartó szalagok sokallnak be (MagneB6 javasolt). A méhszáj az ún. jósló fájásoknál nyílhat, ezek rendszeressé nem váló mensi szerû görcsök, ami sokak leírása szerint a derékba ill. lefelé sugárzik. De ez sem "kötelezõ", hanem alkati: minden jel nélkül is kinyílhat ill. fájhat és mégsem nyílik. Észrevenni így leginkább a nõgyógyász fogja :)

Ha a nyákdugó elmegy mindenestben kinyílik a méhszáj? Esetleg kinyílik a méhszáj attól, hogy a nyákdugó még nem távozott?

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.

Ha a nyákdugó elment akkor tuti, hogy tágul a méhszáj. Viszont ha nem ment még el akkor is lehet tágulás.
Pont most olvastam errõl :) a nyákdugó a méhszáj nyílásának következtében megy el. De nem minden esetben, van akinek csak a szüléskor megy el és elõtte már lehet, hogy nyitott volt a méhszája.
Nekem elment a nyákdugóm szülés elõtt 2 héttel, de sajnos nem tágultam.

A méhnyak hosszúsága összefüggésben van azzal, hogy milyen könnyen nyílik ki a méhszáj? Tehát egy 1000-es méhnyak-méhszáj könnyebben kinyílik mint egy 3000-es?

Legjobb válasz: Nekem már az 5. héttõl 2 cm-es a méhnyakam, most vagyok 30 hetes, és teljesen zárt vagyok. Szóval szerintem nics összefüggés a kettõ között. De egy bizonyos idõ után természetesebben gyorsabban kinyílik a méhszáj 1000-esnél, mint 3000-esnél.

Nekem már az 5. héttõl 2 cm-es a méhnyakam, most vagyok 30 hetes, és teljesen zárt vagyok. Szóval szerintem nics összefüggés a kettõ között. De egy bizonyos idõ után természetesebben gyorsabban kinyílik a méhszáj 1000-esnél, mint 3000-esnél.
sajnos nincs összefüggésben. Az elsõ szám csak a rövidülést jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már értem. Akkor ezért lehetséges 3111-es érték, vaagy akár 1000 is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!