Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj kezd (43 db)

31 hetes vagyok. A dokim még egyszer sem néztem meg a méhszájat kézzel, illetve egyszer megnézte ultrahanggal. Ma is azt mondta, hogy ha nincs panaszom, 1 hónap múlva menjek hozzá. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Akkor nem vagyok egyedül a kérdéssel bár igaz én még csak 20 hetes vagyok de engem nekem eddig egyszer sem nézett meg:(azt hallottam hogy ameddig nincs panasz nem "nyulkál" feleslegesen.....de könyörgöm van aki mondja hogy nem lehet érezni ha kinyílik a méhszáj,akkor most mi van???? Boldog babavárást!

Akkor nem vagyok egyedül a kérdéssel bár igaz én még csak 20 hetes vagyok de engem nekem eddig egyszer sem nézett meg:(azt hallottam hogy ameddig nincs panasz nem "nyulkál" feleslegesen.....de könyörgöm van aki mondja hogy nem lehet érezni ha kinyílik a méhszáj, akkor most mi van???? Boldog babavárást!
Szia! 31 hetes vagyok én is, nekem a dokim minden alkalommal megvizsgál kézzel, eddig 3 hetente mentem, most már 2 hetente. De minden orvos más.
A 14.08-as vál.nak üzenem, h felesleges ilyen agresszív, lekezelõ stílusban helyre tenni a másik válaszolót, még ha a te dokid nagy kutya is.És te is olvasd el figyelmesen amit a kérdezõ írt:eddig 1x!!!!!!nézte meg UH-al, manuálisan egyszer sem.Könyörgöm, 31 hetes!!!!És legközelebb 1 hónap múlva kell csak mennie!!!!!Hát milyen doki az ilyen?????Lassan már 2 hetente, a 36.héttõl hetente kellene menni...fogalma sincs a dokinak(és a kérdezõnek sem)hogyan is áll... valójában.Pedig azért nem ártana tudni
14.08-as vagyok és én magánrendelõbe járok és én arra gondoltam....
Sztem az sztk-ban nincs olyan felbontású és minõségû UH készülék, amivel teljes biztonsággal állapítható meg a méhszáj állapota.Legalább is amivel havonta nézegetik az embert, az nem olyan.Magán rendelõben, khzban, illetve a fizetõs vizsgalatokon igen, de, h nem ilyennel néznek a sima terhesrendelésen, az tuti!!!!
12.11esnek: elõször olvass figyelmesebben.... amúgy meg ne te mondd már meg hogy látszik-e Uh-n a méhszáj vagy sem.... az én dokim elég nagykutya a többi közt és ha õ mondja akkor úgy van. meg amúgy is látszik. a szeméremdomb fölé azért nyomják erõsen, mert akkor a méhszájat nézik!!!!
12.11-esnek! Én vagyok az a 31 hetes kismami, aki írt. Én nem azt írtam, hogy 7 hetesen néztek utoljára hüvelyi uh-val, hanem, hogy utoljára akkor vizsgáltak meg hüvelyileg!!! Hüvelyi uh volt a 12. hétig, utána rendszeresen volt/van hasi uh-om! Csak nem tudom, hogy azzal mennyire látják a méhszáj állapotát. Ezért is szeretném kérni, hogy vizsgáljon meg hüvelyileg, vagyis manuálisan! Amúgy sokszor nem értem, hogy mit hogyan tudnak megnézni! Számomra az is nagyon érdekes, hogy a doki rám néz és abból meg tudja állapítani, hogy hány centivel van a köldök fölött a méh fundusa! Érdekes, pedig hozzám sem ért! És rendszeresen beírják a kiskönyvbe, hogy pl 4/K. Szóval tényleg nagyon felületesen szoktak vizsgálni. Persze ha szólnék, hogy igenis szeretném, hogy megnézzen, akkor talán más a helyzet! Holnap megyek uh-ra, akkor megkérdezem a dokit, hogy látja e a méhszáj állapotát. Ha azt mondja nem, akkor legközelebb kérek egy hüvelyi vizsgálatot!
Nagy felbontású UH-nál hasin is látszik a méhszáj.Nekem a dokim hüvelyi UH-on nézi, mert már 16 hetesen nyílt, amit UH-on vettek észre.Vizsgálni hülyeség, amíg a külsõ méhszáj zárt!Nekem belülrõl nyílik és a nyakcsatorna és a külsõ méhszáj zárt.Ezt vizsgálattal nem lehetne érezni.
Utolsónak:az egyik kismama azt írta, h 31 hetes, és utoljára 7!!!!!hetesen nézték meg hüvelyi UH-al.Akkor mivel is látja a doki??????Mert a hasi UH nem alkalmas a méhszáj állapotának ellenõrzésére.De az elsõ vál. kismama sem írta, h hüvelyi UH vizsgálattal nézik neki.
az én elsõ terhességemnél a dokim összesen 2x vizsgált meg kézzel. azt mondta jobb UH géppel látni a méhszájat, amikor ultrahangoz. Tehát látja õ azt attól hogy nem kézzel nézi. Én nem is szerettem volna ha többször megnézi. Én megéreztem simán mikor nyílt a méhszájam , meg el is ment a nyákdugóm is. Bementem és mondta hogy igen kinyílt a méhszáj és még ma szülünk.
A 11.18-as vagyok.Én 2 és fél ujjnyival mentem szülni, és egyáltalán NEM éreztem, h kinyíltam.Uez volt az elsõ babámnál is.Igaz gyorsan is szültem, az elsõt 4, a 2.at bõ 2 óra alatt.
A 11.18-as vagyok.Hogy mit szólók????DÖBBENET!!!!Sokszor hallani arról, h pihenni kell, meg kímélni magát a kismamának, mert picit nyitott a méhszáj.De ezt csak vizsgálattal lehet megállapítani!Direkt megnéztem a kis könyvemet, h engem mikor vizsgált a dokim(tavaly májusban szültem a 2.babát, gondolom azóta ez nem változott)amikor a méhszáj állapotát is megnézte, és ezt fel is írta:14.(3000), 20(3000)., 24(3000)., 28(3000)., 32(3100)., 35.(2100)héten.A baba 37+3 hétre született, ezért nincs több.Szval ez nem normális dolog, h a havi vizsgálat alkalmával(vérnyomás, súlymérés, leletbemutatás, gyors vizeletvizsgálat(a tesztcsíkkal) nem néznek meg, pláne a 28.hét után.Nekem az sztk-s orvos is megcsinálta(kérés és szó nélkül), nem csak a magán(2 dokim volt).
Elsö vagyok!11:18-nak, kíváncsi vagyok a kérdezõ kismama válaszára, mert nekem a dokim azt írja be hogy ZÁRT MÉHSZÁJ:(((
Én is 31 hetes vagyok, nálam is ez a helyzet! Egyszer sem néztek még meg mostanában, utoljára hüvelyi vizsgálatom a 7. héten volt! Én sztk-ba járok, ott pedig úgy vannak vele, hogy idõ elõtt nem piszkálnak meg, ha nincs panasz. Viszont most már szerintem lassan csinálniuk kell ilyen vizsgálatot, mert azt hiszem már ilyenkor szokták nézni, hogy milyen a méhszáj állapota. Én legközelebb 2 hét múlva megyek, ha akkor sem akar megvizsgálni magától, akkor tuti, hogy kérni fogom. Már csak azért is, mert valamit érzek, olyan nyilalló érzés. Kicsit félek, szóval tuti megnézetem magam. Ha nincs panaszod, akkor talán nem lesz gond, ha még egy hónapig nem nézik, de ha aggódsz, menj el hamarabb, az megnyugtat majd! Hogy nyílik a méhszáj, állítólag azt nem lehet mindig megérezni!
Hááát, nekem felületesnek tûnik.Akkor mit ír a kis könyvedbe????Cx:??????Ez egy elég fontos dolog, mivel akár koraszüléshez is vezethet, ha nyílik a méhszáj...én nem merném rábízni magam(és a babámat).Fogadott doki?Ha igen, vagy elõször is beszélj vele és kérdezz rá erre a dologra.De én a helyedben váltanék, még idõben vagy.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Az Uh vizsgálat után nekem is azt írta, hogy zárt méhszáj. Szerdán megyek az sztk-ba a táppénzes papír miatt, mostmár rákérdezek, hogy miért nem néz meg. Egyébként 1x azt mondta, hogy ha nincs panaszom, õ nem piszkál feleslegesen.
én úgy tudom h csak teljesen zárt méhszájnál lehet....
Bocs a kérdésért, nem ide vág DE azt honnan érzed h feszül és kezd kinyilni? Olyankor mit érzel?
A kérdező hozzászólása: véres folyásom volt és bementem a kórházba! Ott mondták!

Honnan tudja megállapítani cm-re pontosan a doki, hogy mennyire tágult ki a méhszáj? Kézzel vagy valami egyébbel nézik? Sokáig tart?

35 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:))

Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:) )
Ujjnyira nézik és kézzel, nem centire. Nem tart sokáig, nem kell tõle félni, nem fáj.
Ijjnyira, és nem rosszabb, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Szerintem kisebb bajod is nagyobb lesz ennél...-)


25 hetes kismama vagyok. A dokim a legutóbbi vizsgálaton azt mondta, hogy a méhszájam kezd tágulni pihenjek sokat. (2100-s). Mit csináljak, hogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: szia.nem én hanem a nõvérem volt így pont ennyi idõs terhesen.neki összevarták a méhszályat,maid szülés elõtt eltávolították a varrást.mindig feküdnie kellett,nem emelhetett,nem állhatott fel hirtelen,nem hajolhatott le.csak pihenés.te is kíméld magad nagyon és ne erõlködj!ha pl nehezen megy a nagy wc ,nyugodtan kérj az orvosodtól hashajtót.adni fog.mindenben kövesd az utasításait.pihenj sokat és álmodozz a születendõ babádról.meglátod hogy repül majd az idõ.jó babavárást!!!

szia.nem én hanem a nõvérem volt így pont ennyi idõs terhesen.neki összevarták a méhszályat, maid szülés elõtt eltávolították a varrást.mindig feküdnie kellett, nem emelhetett, nem állhatott fel hirtelen, nem hajolhatott le.csak pihenés.te is kíméld magad nagyon és ne erõlködj!ha pl nehezen megy a nagy wc , nyugodtan kérj az orvosodtól hashajtót.adni fog.mindenben kövesd az utasításait.pihenj sokat és álmodozz a születendõ babádról.meglátod hogy repül majd az idõ.jó babavárást!!!

Mikor kezd el nyílni a méhszáj szülés előtt? 39+5 naposak vagyunk és még zárva van a méhszájam.

Lehet, hogy csak közvetlenül szülés el?tt nyílik ki? Hogy lehetne gyorsítani a nyílását?

Legjobb válasz: Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed. Kitartás, már nincs sok hátra :)

Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed. Kitartás, már nincs sok hátra :)
Igen, lehet, hogy csak a vajúdáskor! Leírom az én esetemet, de ez azért elég extrém, más ennyi idõ alatt 5-ször megszül... :) )) Nekem a méhszáj még 10 órahossza 10 percenkénti fájásokkal töltött vajúdás után is teljesen zárt volt. A vizsgálatról még hazaküldött a dokim, hogy otthon kényelmesebb vajúdni. Azt mondta, majd 3-5 percesekkel menjek vissza. (5 perc távolságra van a kórház, közel lakom.) Összesen 25 órahossza elteltével mondta az ügyeletes doki, hogy kezd nyílni a méhszáj. Igazán csak akkor kezdett el komolyan tágulni, amikor megkaptam az epi-t, mert a szemem miatt csak azzal szülhettem. Azért akkor, mert az epi mellé oxitocint is adnak infúzióban. Könnyû szülést, és ne aggódj miatta, úgyis fog nyílni, ha itt az ideje!
én is ittam a málnalevélteát, de nekem sem nyílt ki még 41+1 naposan sem. 41 hetesen adtak méhszájérlelõt. sajnos nem segített. de ez nem jelenti azt, h neked is így lesz, csak egy tapasztalatot írtam le. minden jót, könnyû szülést!
Szia! Nekem is zárt volt a méhszájam. Elfolyt a magzatvizem fél 1-kor (hajnalban), bevitt a mentõ a kórházba, reggel 5-ig még zárva volt a méhszájam, 7-ig 1 ujjnyira voltam nyitva és 9 óra 4 perckor 3 ujjnyi tágulással (én sajna nem kaptam méhtágítót) megszültem a kisfiam. Egyáltalán nem fájt (vagyis nem emlékszem rá, ez olyan érdekes, de tényleg igaz, ha megszülsz, mintha ketté vágtak volna, elfelejtessz minden fájdalmat) Úgyhogy ne aggódj. Ja és 40 hét 5 napra szültem.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!
Belemart a méhszájadba? Ezt még elképzelni sem tudom. Befért az ökle? Tudod, hol a méhszájad?
Semmi baj, csak nem kell rögtön támadni. Közben még eszembe jutott a körömvirágkrém is, hátha az is segít.
Hát hallod jól belemarhatott, de nem attól érzed, hogy gombás fertõzést kaptál.
A kérdező hozzászólása: már volt ilyenem..é akkor i azért jött ki mert belemart és begombásodott.. most nézem..van itthol canesten krém...de attól kiütéses lesz a szeméremdombom..van még nizolral 2% , meg találtam pevaryl 1% krémet...szerintetek melyik a leghatásosabb?
A kérdező hozzászólása: jah, meg van klionom is....
Jól fel vagy szerelve!
A kérdező hozzászólása: hát jah, csak jó lenne tudni, hogy melyik mot a jó, mert mindegyik erre van...
nem muszáj dokihoz menni, ha félsz, hogy harap.. a gyógyszerész is szívesen segít hidd el... és ne érezz cikinek ilyet kérdezn élõben, mert azt még megszívhatod:)
Trükkök trükkje: Szeressük egymást gyerekek! És ne marakodjatok még szex közben is!:-)))
A kérdező hozzászólása: ne haragudj.
Te meg nézd meg, hogy egyszerre írtuk. Én már elküldtem, mire a te kommented megjelent...
Nem ismered a saját testedet??? A nõgyógyász is néha "keresgéli" a méhszájat...
Jól tudod, dokihoz kell menned.
wáo ezt hogy sikerült összehozni?
A kérdező hozzászólása: sorry..most olvastam mit is írtam....a szemérem ajkamba, azt akartam írni...csak már kicsit fáradt vagyok és szétszórt.
Bocs, de ez fizikai képtelenség vagy én nem ismerem a petting fogalmát....:) )))))
A kérdező hozzászólása: olvad vissza elírtam...más is szokott fáradt lenni..nem?
Na így azért mindjárt más:) Próbáld meg langyos kamillás vízzel lemosni, az hátha segít.
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet.. :)
lehet, hogy mindegyiknek azonos a hatóanyaga, csak más a gyártó cég.

Mensi szerűen fájdogál a hasam pár napja a méhszáj C3000-es mennyikor kezd nyilni?

Mikor lesz ebb?l sz?lés? 37 hetes vagyok

Legjobb válasz: A fájás már jóslófájás, a méhszáj ki tudja mikor nyílik, hát még azt hogy mikor szülsz:- Nyugi, még van 3 heted, ne félj:-) A méhszáj ráér vajúdás közben is kinyilni. Én 38 hetes vagyok, és nekem is zárva van még, igaz már 6 hete csak 1000. Nyugi, ne idegeskedj ilyeneken:-))

A fájás már jóslófájás, a méhszáj ki tudja mikor nyílik, hát még azt hogy mikor szülsz:- Nyugi, még van 3 heted, ne félj:-) A méhszáj ráér vajúdás közben is kinyilni. Én 38 hetes vagyok, és nekem is zárva van még, igaz már 6 hete csak 1000. Nyugi, ne idegeskedj ilyeneken:-))
A c3000 az meg teljesen zart :) Lehet, h csak szuleskor nyilik ki, nem torvenyszeru elotte nyilnia.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom siettetni csak az elõzõ terhességemnél már a 35 héten 1111 volt, most meg még 3000. igaz mindegyik terhesség más és más. Köszi a válaszokat.

A méhszájat a hasi ultrahanggal nézik, vagy hüvelyivel vagy az orvos kézzel?

Legjobb válasz: Kézzel általában.Vagyis nekem kézzel nézte.Hogy mással látja e,azt nem tudom!

Kézzel általában.Vagyis nekem kézzel nézte.Hogy mással látja e, azt nem tudom!
Kézzel, mert ki kell tapintania.
Kézzel, de mikor sokat keményedtem, hüvelyi UH-al is megnézte és megmutatta nekem a külsõt és belsõt is, hogy megnyugodjak!
Elsõ terhességemnél kézzel nézte.Most másodiknál hüvelyi uh-al, de õ más doki.Szerintem orvosa válogatja.

Természetes, hogy fáj, ha az orvos megnézi a kezével, hogy mennyire tágult a méhszáj?

Nekem nagyon fájt...

Legjobb válasz: Igen,mert a méhszáj tele van idegvégzõdéssel. Teljesen normális dolog. Nyugodj meg! Jó babavárást :)

Igen, mert a méhszáj tele van idegvégzõdéssel. Teljesen normális dolog. Nyugodj meg! Jó babavárást :)
Én olyankor majdnem lerúgtam a doki fejét! minde ez már 6 hónapja..... Dia
Nekem nem fájt. Éreztem és fura volt.
Nekem is iszonyúan fájt. Ennél már csak a tágítás rosszabb, én rászóltam, hogy azonnal hagyja abba mert ez kibírhatatlan, persze csinálta tovább. Úgyhogy nyugi ez fájdalmas de el kell viselni, kapcsz cserébe egy csoda szép kisbabát, és elszáll az összes fájdalom. T.
Én nem éreztem semmit, ezért ragaszkodom a doktoromhoz.Azt mondják, hogy az idõsebbek akik méh UH nélkül kellett hogy anno dolgozzanak jobban értik a dolgukat és fájdalom nélkül vizsgálnak.A fiatal dokiknak nincs ilyen kézi rutinjuk, nem tudom vajon tényleg ezért van-e vagy mert minden nõ különbözõ
Nekem volt már olyan, hogy nagyon fájt és volt , hogy semennyire nem fájt mikor vizsgált.Kérdeztem ez mért van, azt mondta mert van, hogy beljebb van a méhszáj és ilyenkor jobban fel kell nyúlni-csúnyán kifejezve, hogy biztosan tudja megnézni a méhszáj tágulását.Ki kell sajna ezt bírni, de azért megemlítheted neki, hogy nagyon fáj.37hetes kismama
Nekem nem fáj, csak kellemetlen. Mikor magzatvízet néztek, az is ilyen volt, csak sokkal sokkal kellemetlenebb, de azt sem fájdalomnak mondanám. TEhát igen, normális. Szólj a dokinak, hátha finomabban csinálja majd ezután
Én majdnem meghaltam szülésnél, mikor vizsgálta a doki a tágulást. Számomra ez volt a legfájdalmasabb és legrosszabb emlék a szülésrõl. Szólhatott volna vki elõre, h ez ilyen lesz... Vasárnap lesz 4 hete, h szültem, de még most is megborzongok, ha belegondolok milyen is volt ez a rész. :-((

A méhszáj állapotát hogyan vizsgálja meg az orvos? Kézzel vagy látszik az uh-on?

Legjobb válasz: Attol függ.Mikor kenetet vesznek vagy rákszûrést csinálnak,az orvos látja a méhszájat is.Nézi nincs e seb,egyéb.Viszont szerintem vizsgálhat hüvelyi ultrahanggal is.Nem tudom mi a probléma.

Attol függ.Mikor kenetet vesznek vagy rákszûrést csinálnak, az orvos látja a méhszájat is.Nézi nincs e seb, egyéb.Viszont szerintem vizsgálhat hüvelyi ultrahanggal is.Nem tudom mi a probléma.
Babát vársz? Kézzel fogja vizsgálni, nekem is úgy szokta. Kesztyût húz, betapint, aztán már kész is.
A méhszáj állapotát az orvosok a kezükkel vizsgálják meg. Nyugi, elég hozzá az újja is, nem fáj, és csak pár pillanat az egész!
Kézzel vizsgálják, de látja a doki az uh-n is.
Nekem a kulsot kezzel nezi, a belsot pedig huvelyi uh-val, minden alkalommal megkerdi, szabad-e azzal is megneznie. En szeretem tudni, h a belso mehszaj is rendben van-e, ugyhogy 20 hetes terhessegem ellenere mindig csinal huvelyi uh-ot is. A kezzel valo betioantast pedig szerintem nem is lehet erezni, legalabbis en nem szoktam.
betapintast, na :)
A kérdező hozzászólása: Persze, babát várok - bocsi, hogy nem voltam egyártelmû... 32 hetes vagyok és egyáltalán nem ér hozzám a dokim csak uh-val. Kivétel volt az elején, amikor kenetet vett. Azóta uh-val vizsgál, és bár minden rendben, jól érzem magam, kicsit zavar, hogy a méhszájról sosem tesz említést. Így nem tudom, csak remélem zártak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!