Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj kezd (43 db)

31 hetes vagyok. A dokim még egyszer sem néztem meg a méhszájat kézzel, illetve egyszer megnézte ultrahanggal. Ma is azt mondta, hogy ha nincs panaszom, 1 hónap múlva menjek hozzá. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Akkor nem vagyok egyedül a kérdéssel bár igaz én még csak 20 hetes vagyok de engem nekem eddig egyszer sem nézett meg:(azt hallottam hogy ameddig nincs panasz nem "nyulkál" feleslegesen.....de könyörgöm van aki mondja hogy nem lehet érezni ha kinyílik a méhszáj,akkor most mi van???? Boldog babavárást!

Akkor nem vagyok egyedül a kérdéssel bár igaz én még csak 20 hetes vagyok de engem nekem eddig egyszer sem nézett meg:(azt hallottam hogy ameddig nincs panasz nem "nyulkál" feleslegesen.....de könyörgöm van aki mondja hogy nem lehet érezni ha kinyílik a méhszáj, akkor most mi van???? Boldog babavárást!
Szia! 31 hetes vagyok én is, nekem a dokim minden alkalommal megvizsgál kézzel, eddig 3 hetente mentem, most már 2 hetente. De minden orvos más.
A 14.08-as vál.nak üzenem, h felesleges ilyen agresszív, lekezelõ stílusban helyre tenni a másik válaszolót, még ha a te dokid nagy kutya is.És te is olvasd el figyelmesen amit a kérdezõ írt:eddig 1x!!!!!!nézte meg UH-al, manuálisan egyszer sem.Könyörgöm, 31 hetes!!!!És legközelebb 1 hónap múlva kell csak mennie!!!!!Hát milyen doki az ilyen?????Lassan már 2 hetente, a 36.héttõl hetente kellene menni...fogalma sincs a dokinak(és a kérdezõnek sem)hogyan is áll... valójában.Pedig azért nem ártana tudni
14.08-as vagyok és én magánrendelõbe járok és én arra gondoltam....
Sztem az sztk-ban nincs olyan felbontású és minõségû UH készülék, amivel teljes biztonsággal állapítható meg a méhszáj állapota.Legalább is amivel havonta nézegetik az embert, az nem olyan.Magán rendelõben, khzban, illetve a fizetõs vizsgalatokon igen, de, h nem ilyennel néznek a sima terhesrendelésen, az tuti!!!!
12.11esnek: elõször olvass figyelmesebben.... amúgy meg ne te mondd már meg hogy látszik-e Uh-n a méhszáj vagy sem.... az én dokim elég nagykutya a többi közt és ha õ mondja akkor úgy van. meg amúgy is látszik. a szeméremdomb fölé azért nyomják erõsen, mert akkor a méhszájat nézik!!!!
12.11-esnek! Én vagyok az a 31 hetes kismami, aki írt. Én nem azt írtam, hogy 7 hetesen néztek utoljára hüvelyi uh-val, hanem, hogy utoljára akkor vizsgáltak meg hüvelyileg!!! Hüvelyi uh volt a 12. hétig, utána rendszeresen volt/van hasi uh-om! Csak nem tudom, hogy azzal mennyire látják a méhszáj állapotát. Ezért is szeretném kérni, hogy vizsgáljon meg hüvelyileg, vagyis manuálisan! Amúgy sokszor nem értem, hogy mit hogyan tudnak megnézni! Számomra az is nagyon érdekes, hogy a doki rám néz és abból meg tudja állapítani, hogy hány centivel van a köldök fölött a méh fundusa! Érdekes, pedig hozzám sem ért! És rendszeresen beírják a kiskönyvbe, hogy pl 4/K. Szóval tényleg nagyon felületesen szoktak vizsgálni. Persze ha szólnék, hogy igenis szeretném, hogy megnézzen, akkor talán más a helyzet! Holnap megyek uh-ra, akkor megkérdezem a dokit, hogy látja e a méhszáj állapotát. Ha azt mondja nem, akkor legközelebb kérek egy hüvelyi vizsgálatot!
Nagy felbontású UH-nál hasin is látszik a méhszáj.Nekem a dokim hüvelyi UH-on nézi, mert már 16 hetesen nyílt, amit UH-on vettek észre.Vizsgálni hülyeség, amíg a külsõ méhszáj zárt!Nekem belülrõl nyílik és a nyakcsatorna és a külsõ méhszáj zárt.Ezt vizsgálattal nem lehetne érezni.
Utolsónak:az egyik kismama azt írta, h 31 hetes, és utoljára 7!!!!!hetesen nézték meg hüvelyi UH-al.Akkor mivel is látja a doki??????Mert a hasi UH nem alkalmas a méhszáj állapotának ellenõrzésére.De az elsõ vál. kismama sem írta, h hüvelyi UH vizsgálattal nézik neki.
az én elsõ terhességemnél a dokim összesen 2x vizsgált meg kézzel. azt mondta jobb UH géppel látni a méhszájat, amikor ultrahangoz. Tehát látja õ azt attól hogy nem kézzel nézi. Én nem is szerettem volna ha többször megnézi. Én megéreztem simán mikor nyílt a méhszájam , meg el is ment a nyákdugóm is. Bementem és mondta hogy igen kinyílt a méhszáj és még ma szülünk.
A 11.18-as vagyok.Én 2 és fél ujjnyival mentem szülni, és egyáltalán NEM éreztem, h kinyíltam.Uez volt az elsõ babámnál is.Igaz gyorsan is szültem, az elsõt 4, a 2.at bõ 2 óra alatt.
A 11.18-as vagyok.Hogy mit szólók????DÖBBENET!!!!Sokszor hallani arról, h pihenni kell, meg kímélni magát a kismamának, mert picit nyitott a méhszáj.De ezt csak vizsgálattal lehet megállapítani!Direkt megnéztem a kis könyvemet, h engem mikor vizsgált a dokim(tavaly májusban szültem a 2.babát, gondolom azóta ez nem változott)amikor a méhszáj állapotát is megnézte, és ezt fel is írta:14.(3000), 20(3000)., 24(3000)., 28(3000)., 32(3100)., 35.(2100)héten.A baba 37+3 hétre született, ezért nincs több.Szval ez nem normális dolog, h a havi vizsgálat alkalmával(vérnyomás, súlymérés, leletbemutatás, gyors vizeletvizsgálat(a tesztcsíkkal) nem néznek meg, pláne a 28.hét után.Nekem az sztk-s orvos is megcsinálta(kérés és szó nélkül), nem csak a magán(2 dokim volt).
Elsö vagyok!11:18-nak, kíváncsi vagyok a kérdezõ kismama válaszára, mert nekem a dokim azt írja be hogy ZÁRT MÉHSZÁJ:(((
Én is 31 hetes vagyok, nálam is ez a helyzet! Egyszer sem néztek még meg mostanában, utoljára hüvelyi vizsgálatom a 7. héten volt! Én sztk-ba járok, ott pedig úgy vannak vele, hogy idõ elõtt nem piszkálnak meg, ha nincs panasz. Viszont most már szerintem lassan csinálniuk kell ilyen vizsgálatot, mert azt hiszem már ilyenkor szokták nézni, hogy milyen a méhszáj állapota. Én legközelebb 2 hét múlva megyek, ha akkor sem akar megvizsgálni magától, akkor tuti, hogy kérni fogom. Már csak azért is, mert valamit érzek, olyan nyilalló érzés. Kicsit félek, szóval tuti megnézetem magam. Ha nincs panaszod, akkor talán nem lesz gond, ha még egy hónapig nem nézik, de ha aggódsz, menj el hamarabb, az megnyugtat majd! Hogy nyílik a méhszáj, állítólag azt nem lehet mindig megérezni!
Hááát, nekem felületesnek tûnik.Akkor mit ír a kis könyvedbe????Cx:??????Ez egy elég fontos dolog, mivel akár koraszüléshez is vezethet, ha nyílik a méhszáj...én nem merném rábízni magam(és a babámat).Fogadott doki?Ha igen, vagy elõször is beszélj vele és kérdezz rá erre a dologra.De én a helyedben váltanék, még idõben vagy.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Az Uh vizsgálat után nekem is azt írta, hogy zárt méhszáj. Szerdán megyek az sztk-ba a táppénzes papír miatt, mostmár rákérdezek, hogy miért nem néz meg. Egyébként 1x azt mondta, hogy ha nincs panaszom, õ nem piszkál feleslegesen.
én úgy tudom h csak teljesen zárt méhszájnál lehet....
Bocs a kérdésért, nem ide vág DE azt honnan érzed h feszül és kezd kinyilni? Olyankor mit érzel?
A kérdező hozzászólása: véres folyásom volt és bementem a kórházba! Ott mondták!

Honnan tudja megállapítani cm-re pontosan a doki, hogy mennyire tágult ki a méhszáj? Kézzel vagy valami egyébbel nézik? Sokáig tart?

35 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:))

Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:) )
Ujjnyira nézik és kézzel, nem centire. Nem tart sokáig, nem kell tõle félni, nem fáj.
Ijjnyira, és nem rosszabb, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Szerintem kisebb bajod is nagyobb lesz ennél...-)


25 hetes kismama vagyok. A dokim a legutóbbi vizsgálaton azt mondta, hogy a méhszájam kezd tágulni pihenjek sokat. (2100-s). Mit csináljak, hogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: szia.nem én hanem a nõvérem volt így pont ennyi idõs terhesen.neki összevarták a méhszályat,maid szülés elõtt eltávolították a varrást.mindig feküdnie kellett,nem emelhetett,nem állhatott fel hirtelen,nem hajolhatott le.csak pihenés.te is kíméld magad nagyon és ne erõlködj!ha pl nehezen megy a nagy wc ,nyugodtan kérj az orvosodtól hashajtót.adni fog.mindenben kövesd az utasításait.pihenj sokat és álmodozz a születendõ babádról.meglátod hogy repül majd az idõ.jó babavárást!!!

szia.nem én hanem a nõvérem volt így pont ennyi idõs terhesen.neki összevarták a méhszályat, maid szülés elõtt eltávolították a varrást.mindig feküdnie kellett, nem emelhetett, nem állhatott fel hirtelen, nem hajolhatott le.csak pihenés.te is kíméld magad nagyon és ne erõlködj!ha pl nehezen megy a nagy wc , nyugodtan kérj az orvosodtól hashajtót.adni fog.mindenben kövesd az utasításait.pihenj sokat és álmodozz a születendõ babádról.meglátod hogy repül majd az idõ.jó babavárást!!!

Mikor kezd el nyílni a méhszáj szülés előtt? 39+5 naposak vagyunk és még zárva van a méhszájam.

Lehet, hogy csak közvetlenül szülés el?tt nyílik ki? Hogy lehetne gyorsítani a nyílását?

Legjobb válasz: Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed. Kitartás, már nincs sok hátra :)

Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed. Kitartás, már nincs sok hátra :)
Igen, lehet, hogy csak a vajúdáskor! Leírom az én esetemet, de ez azért elég extrém, más ennyi idõ alatt 5-ször megszül... :) )) Nekem a méhszáj még 10 órahossza 10 percenkénti fájásokkal töltött vajúdás után is teljesen zárt volt. A vizsgálatról még hazaküldött a dokim, hogy otthon kényelmesebb vajúdni. Azt mondta, majd 3-5 percesekkel menjek vissza. (5 perc távolságra van a kórház, közel lakom.) Összesen 25 órahossza elteltével mondta az ügyeletes doki, hogy kezd nyílni a méhszáj. Igazán csak akkor kezdett el komolyan tágulni, amikor megkaptam az epi-t, mert a szemem miatt csak azzal szülhettem. Azért akkor, mert az epi mellé oxitocint is adnak infúzióban. Könnyû szülést, és ne aggódj miatta, úgyis fog nyílni, ha itt az ideje!
én is ittam a málnalevélteát, de nekem sem nyílt ki még 41+1 naposan sem. 41 hetesen adtak méhszájérlelõt. sajnos nem segített. de ez nem jelenti azt, h neked is így lesz, csak egy tapasztalatot írtam le. minden jót, könnyû szülést!
Szia! Nekem is zárt volt a méhszájam. Elfolyt a magzatvizem fél 1-kor (hajnalban), bevitt a mentõ a kórházba, reggel 5-ig még zárva volt a méhszájam, 7-ig 1 ujjnyira voltam nyitva és 9 óra 4 perckor 3 ujjnyi tágulással (én sajna nem kaptam méhtágítót) megszültem a kisfiam. Egyáltalán nem fájt (vagyis nem emlékszem rá, ez olyan érdekes, de tényleg igaz, ha megszülsz, mintha ketté vágtak volna, elfelejtessz minden fájdalmat) Úgyhogy ne aggódj. Ja és 40 hét 5 napra szültem.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!
Belemart a méhszájadba? Ezt még elképzelni sem tudom. Befért az ökle? Tudod, hol a méhszájad?
Semmi baj, csak nem kell rögtön támadni. Közben még eszembe jutott a körömvirágkrém is, hátha az is segít.
Hát hallod jól belemarhatott, de nem attól érzed, hogy gombás fertõzést kaptál.
A kérdező hozzászólása: már volt ilyenem..é akkor i azért jött ki mert belemart és begombásodott.. most nézem..van itthol canesten krém...de attól kiütéses lesz a szeméremdombom..van még nizolral 2% , meg találtam pevaryl 1% krémet...szerintetek melyik a leghatásosabb?
A kérdező hozzászólása: jah, meg van klionom is....
Jól fel vagy szerelve!
A kérdező hozzászólása: hát jah, csak jó lenne tudni, hogy melyik mot a jó, mert mindegyik erre van...
nem muszáj dokihoz menni, ha félsz, hogy harap.. a gyógyszerész is szívesen segít hidd el... és ne érezz cikinek ilyet kérdezn élõben, mert azt még megszívhatod:)
Trükkök trükkje: Szeressük egymást gyerekek! És ne marakodjatok még szex közben is!:-)))
A kérdező hozzászólása: ne haragudj.
Te meg nézd meg, hogy egyszerre írtuk. Én már elküldtem, mire a te kommented megjelent...
Nem ismered a saját testedet??? A nõgyógyász is néha "keresgéli" a méhszájat...
Jól tudod, dokihoz kell menned.
wáo ezt hogy sikerült összehozni?
A kérdező hozzászólása: sorry..most olvastam mit is írtam....a szemérem ajkamba, azt akartam írni...csak már kicsit fáradt vagyok és szétszórt.
Bocs, de ez fizikai képtelenség vagy én nem ismerem a petting fogalmát....:) )))))
A kérdező hozzászólása: olvad vissza elírtam...más is szokott fáradt lenni..nem?
Na így azért mindjárt más:) Próbáld meg langyos kamillás vízzel lemosni, az hátha segít.
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet.. :)
lehet, hogy mindegyiknek azonos a hatóanyaga, csak más a gyártó cég.

Mensi szerűen fájdogál a hasam pár napja a méhszáj C3000-es mennyikor kezd nyilni?

Mikor lesz ebb?l sz?lés? 37 hetes vagyok

Legjobb válasz: A fájás már jóslófájás, a méhszáj ki tudja mikor nyílik, hát még azt hogy mikor szülsz:- Nyugi, még van 3 heted, ne félj:-) A méhszáj ráér vajúdás közben is kinyilni. Én 38 hetes vagyok, és nekem is zárva van még, igaz már 6 hete csak 1000. Nyugi, ne idegeskedj ilyeneken:-))

A fájás már jóslófájás, a méhszáj ki tudja mikor nyílik, hát még azt hogy mikor szülsz:- Nyugi, még van 3 heted, ne félj:-) A méhszáj ráér vajúdás közben is kinyilni. Én 38 hetes vagyok, és nekem is zárva van még, igaz már 6 hete csak 1000. Nyugi, ne idegeskedj ilyeneken:-))
A c3000 az meg teljesen zart :) Lehet, h csak szuleskor nyilik ki, nem torvenyszeru elotte nyilnia.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom siettetni csak az elõzõ terhességemnél már a 35 héten 1111 volt, most meg még 3000. igaz mindegyik terhesség más és más. Köszi a válaszokat.

A méhszájat a hasi ultrahanggal nézik, vagy hüvelyivel vagy az orvos kézzel?

Legjobb válasz: Kézzel általában.Vagyis nekem kézzel nézte.Hogy mással látja e,azt nem tudom!

Kézzel általában.Vagyis nekem kézzel nézte.Hogy mással látja e, azt nem tudom!
Kézzel, mert ki kell tapintania.
Kézzel, de mikor sokat keményedtem, hüvelyi UH-al is megnézte és megmutatta nekem a külsõt és belsõt is, hogy megnyugodjak!
Elsõ terhességemnél kézzel nézte.Most másodiknál hüvelyi uh-al, de õ más doki.Szerintem orvosa válogatja.

Másnak is rásegít az orvos vagy szülésznő a méhszáj tágulására kézzel? Úgy értem, ez gyakori?

Legjobb válasz: Igen. Azért is tágítanak, ha túl lassú a méhszáj eltûnése (felgyorsítják), meg akkor is, ha ütemes , és elég erõsek a fájások. (itt is felgyorsítják, de csak azért hogy mielõbb indulhasson a szülés) Egyébként nagyon nem kellemes, mert sajnos fájások alatt tágítanak, ami amúgy se leányálom. De akit kapsz "cserébe" utána, az mindenért kárpótol!

Igen. Azért is tágítanak, ha túl lassú a méhszáj eltûnése (felgyorsítják), meg akkor is, ha ütemes , és elég erõsek a fájások. (itt is felgyorsítják, de csak azért hogy mielõbb indulhasson a szülés) Egyébként nagyon nem kellemes, mert sajnos fájások alatt tágítanak, ami amúgy se leányálom. De akit kapsz "cserébe" utána, az mindenért kárpótol!
A fiamnál volt ilyenben részem. Kb. 10x12x csinálta a doki, sírtam... Emiatt egy rémálom lett a vajúdásom. 9 évig nem mertem babát vállalni... Azt hiszem ez minden elmond :( Ha ma rá gondolok -11 év után- is rosszul vagyok. Soha többé nem engedném ezt.
Én a másik sírós, tágítós vagyok. Akkor még -szerintem- nem igen volt eda, v. ott nem (11 éve). Nekem fájások közben csinálta a doki... tudom, hogy nagyon fájt, de sokkal mélyebb nyomott, hagyott, hogy megalázó volt ahogy kértem, hogy ne csinálja tovább. Nekem reggel 4-kor ment el a magzatvizem és este l 18.14-kor lett meg a fiam. Kb. déltõl tágított a doki.... Senkinek nem kívánom.
Nekem "rásegítettek", eredménytelenül. De olyan fájdalmat még életemben nem éreztem. Sírva könyörögtem, hogy hagyják abba.
Nekem 6 órán keresztül nem ment a tágulás, pedig piszkosul fájtam, de médsem tágultam.Doki egy fájásnál rásegített, én is azt hittem, belehalok, ordítottam, de az eredménye meglett, onnantól kezdve szépen beindult a tágulás, és 3 óra múlva meglett a pici.Szóval fájt fájt, de elõtte is fájt 6 órán át, és semmit nem tágultam.Én azt mondom, kibírtam, és nekem jót tett.
Én vagyok a tágítós, újból kismami. Amíg tágított (félóránként), addig nem volt EDA, után kaptam csak EDÁt, rá 2 órával született meg a fiam. Összesen 2 napot vajúdtam, majd 8 óra a burokrepesztéstõl a születésig.
Engem egyszer sem tágítottak. (2-szer szültem, megvárták, míg magától tágul. Nem siettetek, valószínûleg nem is lett volna rá szükség.)
A kérdező hozzászólása: És ha vajúdás alatt muszáj rásegíteni, akkor szerintetek az EDA könnyít rajta? Mert én nem akarok hõs lenni.
A kérdező hozzászólása: Hát engem ma a zártból megnyitottak 1 ujjnyira (ami kb. 1, 5 cm). Fájásom nincs még, de az idõ miatt kellett. Annyira fájt!!! Én ezt többet nem engedem.
Engem tágítottak, azóta a 2. terhességem alatt azon aggódom, hogy nem roncsolták -e szét a méhszájat. Ami ugye félidõs vetélést okozhat. Fasza.
nekem is nagyon fájt 1 gyereknél majd belehaltam kérleltem az orvost hagyja abba este fél 8-kor elfolyt a magzatvizem és másnap reggelre lett meg a kislányom 6.35-kor

Ha sokat keményedik a hasam az azt jelenti hogy kezd kinyilni a méhszáj?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Nekem végig keményedett, még kórházba is kerültem emiatt - magnézium infúziót kaptam egy hétig. De nekem nem nyílt ki a méhszájam az utolsó hétig. 40. héten indították a szülést:)

Nem feltétlenül. Nekem végig keményedett, még kórházba is kerültem emiatt - magnézium infúziót kaptam egy hétig. De nekem nem nyílt ki a méhszájam az utolsó hétig. 40. héten indították a szülést:)
attól függ hány hetes vagy. Ha még a 36 hét elõtt szedj magneB6ot, ha utána akkor meg már a szülésre készülõdik a méhed. Ha nyílik a méhszáj akkor görcsöl, meg a folyás is más, esetleg távozik a nyákdugó. de tényleg jó lenne tudni hány hetes terhes vagy!
Szia! Nem feltétlenül jeletni azt. Bár én a 18. héttõl keményedtem és a 20.héttõl már nyílt a méhszájam is:( Magnéziumot kellett szednem a 36. hétig, éés túlhordtam a babát.
A kérdező hozzászólása: 34 hetes leszek szombaton!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!