Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj inger (3 db)

A méhszáj fizikai inger (megerőltetés pl. ) hatására nyílik csak ki?

Azt szeretném tudni, hogy a méhszáj csak és kizárólag fizikai igénybevétel miatt nyílik meg? Vagy pl. ha vki teljes nyugiban van, pihen, tehát semmilyen fizikai kiváltó oka elvileg nem lenne, de mégis, lelkileg, agyilag viszont van padlón, rengeteget stresszel, idegeskedik, stb., szóval ezek a lelki dolgok is hatással lehetnek az id? el?tti kinyílásra, mindamellett, hogy ágyban pihen?

Legjobb válasz: Sajnos nem , a méhszáj teljesen spontán is kinyílhat, ha pl gyenge az izomzata, ilyenkor az orvos össze tudja kapcsozni úgytudom, de az már veszélyeztetett terhesség.

Sajnos nem , a méhszáj teljesen spontán is kinyílhat, ha pl gyenge az izomzata, ilyenkor az orvos össze tudja kapcsozni úgytudom, de az már veszélyeztetett terhesség.
Szia! Fertõzésre, gyulladásra is nyílhat. Nekem most nézték vérvételen van-e gyulladás valahol, mert elkezdett nyílni :( Sajnos van, holnap megyek receptért, antibiotikumot fogok kapni. 31 hetes kismama

37+5 hetesen görcsöl a hasam, egyelőre rendszertelenül. A hagyományos keményedénél azért kellemetlenebb érzés. A méhszájam 2000. Hányingerem is van, és folyton székelési ingerem. Ez lehet a szülés előjele?

Legjobb válasz: én még nem szültem, de a barátnõm pont a napokban mesélte, hogy neki a szülés hányással-hasmenéssel kezdõdött - rá kb 12 órára megszületett a babája 32hetes km

én még nem szültem, de a barátnõm pont a napokban mesélte, hogy neki a szülés hányással-hasmenéssel kezdõdött - rá kb 12 órára megszületett a babája 32hetes km
Szia! Én 38 + 5 hetes vagyok. Elmondom amit én tapasztaltam hát ha segít. Mindennap van már jóslóm = mensi görcs , mint amikor megakkarna jönni, ezek fõleg este jönnek elõ. Van olyan is hogy a babám gyakorolja a születését. Ez olyan hogy a fejecskéjét nyomja lefelé ahogy csak tudja aztán jobbra- balra forgatja és rúg kapál mellé ami szintén már fáj. Ezután jön elõ a meg akkar jönni érzés. Na meg ehez társul a deréktári fájdalom, mikor milyen erõs. + az alhas legalsó részen a méhszájnál talán ott érzem ezeket a hirtelen belenyilalásokat. :( Ezek nap mint nap erõsõdnek és ezek fognak rendszeressé vállni. Tegnap nagyon fájt, annyira hogy wc-re kellett mennem, mert úgy éreztem, hogy nagy dolgom lesz. De alig jött vmi. Belegondoltam, hogy milyen lesz ha rendszeressé vállik és hogy milyen fájdalom is az ha már ez fáj csak ennyi ideig. Szerintem a szervezeted is szépel lassan készülõdik a szülésre. Én azt hallottam ha vkinek sokat kell menni wc-re és csak egy kevés vmi jönn ki, akkor közel a szülés... Amúgy nem akkartalak megíjeszteni azzal amit írtam, de nálam ez a helyzett egyenlõre és ez is csak erõsödik úgy veszem észre. Nagyon könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyben maradtunk az éjszaka. A 2. válaszolónak írom, hogy nekem is este, lefekvéskor jönnek a fájások, nappal szinte észre sem veszem, azon kívül, hogy keményedik a hasam ha sokat mozgok. A tüneteim ugyan azok amiket leírtál. Azért még szeretnék 2 hetet egyben kihúzni, de ha jönni akar hamarabb, hát azt sem bánom. Könnyû szülést kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!