Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj hogyan vizsgálja meg (9 db)

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.

Normális dolog az hogy utoljára akkor vizsgált meg a doki amikor megállapitotta a terhességet? hüvelyváladékot levette 28 hetesen, utánna volt ultrahang 33 hetesen. nem szokták nézni a méhszájat hogy mennyire van kitágulva? most vagyok 34 hetes.

Legjobb válasz: Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt,meg szokta kérdezni,hogy hogy vagyok,mit érzek,a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle,õ semmit nem kérdezett,csak benyult aztán kész,minden rendeben...)Jó babavárást!

Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt, meg szokta kérdezni, hogy hogy vagyok, mit érzek, a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle, õ semmit nem kérdezett, csak benyult aztán kész, minden rendeben...)Jó babavárást!
Szia! Ha jól emlékszem 36. héttõl nézegette nálam. Szerintem , ha nincs panaszod, azért nem néz elõbb. Nyugi!:) U.i.:Azért, ha nagyon zavar, szólj neki, hogy nézze meg, hogy megnyugodj!
Szia.Nálunk havonta vizsgált a doki a terhestanácsadáson.Meg min 6 hetente uh.
Dokitól függ... engem mindig megvizsgált, mert keményedett a hasam sokat, így muszáj volt ellenõrizni.
Szia, Nekem a 18. héttõl nézi a méhszájat, h ogy nyitva van-e megnéz UH-val kérdezget és ennyi.Szerintem azért nem ártana tudnod, hogy nem vagy-e nyitva mert akkor fürdeni sem szabad.Addig meg úgyis burokban van a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nincs különösebben problémám, csak kiváncsi voltam mert többen irták hogy vizsgálja õket a doki, nézi a méhszájat koraibb terhességben.

A méhszáj állapotát hogyan vizsgálja meg az orvos? Kézzel vagy látszik az uh-on?

Legjobb válasz: Attol függ.Mikor kenetet vesznek vagy rákszûrést csinálnak,az orvos látja a méhszájat is.Nézi nincs e seb,egyéb.Viszont szerintem vizsgálhat hüvelyi ultrahanggal is.Nem tudom mi a probléma.

Attol függ.Mikor kenetet vesznek vagy rákszûrést csinálnak, az orvos látja a méhszájat is.Nézi nincs e seb, egyéb.Viszont szerintem vizsgálhat hüvelyi ultrahanggal is.Nem tudom mi a probléma.
Babát vársz? Kézzel fogja vizsgálni, nekem is úgy szokta. Kesztyût húz, betapint, aztán már kész is.
A méhszáj állapotát az orvosok a kezükkel vizsgálják meg. Nyugi, elég hozzá az újja is, nem fáj, és csak pár pillanat az egész!
Kézzel vizsgálják, de látja a doki az uh-n is.
Nekem a kulsot kezzel nezi, a belsot pedig huvelyi uh-val, minden alkalommal megkerdi, szabad-e azzal is megneznie. En szeretem tudni, h a belso mehszaj is rendben van-e, ugyhogy 20 hetes terhessegem ellenere mindig csinal huvelyi uh-ot is. A kezzel valo betioantast pedig szerintem nem is lehet erezni, legalabbis en nem szoktam.
betapintast, na :)
A kérdező hozzászólása: Persze, babát várok - bocsi, hogy nem voltam egyártelmû... 32 hetes vagyok és egyáltalán nem ér hozzám a dokim csak uh-val. Kivétel volt az elején, amikor kenetet vett. Azóta uh-val vizsgál, és bár minden rendben, jól érzem magam, kicsit zavar, hogy a méhszájról sosem tesz említést. Így nem tudom, csak remélem zártak...


Ha a dokim nem vizsgált meg hüvelyi úton, csak UH volt, honnan tudja, hogy 3000 a méhszáj?

Mert azt írta be a kiskönyvembe.

Legjobb válasz: Õ egy látó... Nem tudom, honnan tudhatná!

Õ egy látó... Nem tudom, honnan tudhatná!
Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 37, de ez a múlt héten volt, amikor 36 voltam. Mindegy, holnap CTG, és lesz rendes hüvelyi vizsgálat is.
Szia!Érdekesek ezek a dokik, mert én is pont így jártam a múlt héten.Csak UH-ot csinált, de abból nekem is beírta a kiskönyvembe a méhszáj állapotát.Elég felelõtlennek tartom õket. Boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok! 29 hetes

Gyakran kemenyszik a hasam, tobbszor emlitettem a dokimnak, szedek magneziumot, no-spa-t, amikor eloszor mondtam akkor vizsgalt meg hogy zarva-e a mehszaj, azota csak sima ultrahanggal+voltam ketszer3D-n. Latszik az UH-n is hogy ha zart a mehszaj?

Az az erzesem hogy feluletesen kezeli a dolgot,vagy csak bebeszelem magamnak?Sokszor huzamosabb ideig kemeny a hasam,tehat nem csak par percig.Egyebkent 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet,hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km

A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet, hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km
A kérdező hozzászólása: Magnerot-ot szedek

Mikor nézi először az orvos, hogy rendben van-e a méhszáj? 11+3 hetes vagyok és még kézzel sose vizsgált meg. Hüvelyi uh volt, meg rákszűrés is. Akkor látta volna ha valami nincs rendben odabent?

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.

Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.
Szia! Engem az egész terhesség alatt nem vizsgált meg csak egyszer amikor panaszom volt, vagyis jóslóim voltak a 34. héten.Azóta se nézett meg újból.Mondjuk nem is bánom hogy nem nyulkált. Orvosa válogatja. 38 hetes km.
Uh alapján azt nem tudja. És ennyi idõsen kéne vizsgálnia szerintem. Kérdezz rá ha következõbe mész.
Engem egész terhesség alatt nem vizsgált meg a doki!
Engem egyszer a huszon valahanyadik héten, meg ma, de már 39 hetes vagyok. Mindig megkérdezte van-e valami panaszom, de mivel nem volt így azt mondta akkor ne bolygassuk.
A kérdező hozzászólása: Aha, azt tõlem is kérdezte, hogy van-e panaszom. Múlt héten voltam nála, nem értem, hogy miért nem nézett meg. Ha nyitott lenne a méhszájam, akkor lennének panaszaim?
Nem, nem lennének panaszaid szerintem. Legalábbis nekem nincsenek és a méhszájam múlt héten 2111-es volt. Amúgy engem a 16 héttõl vizsgál minden alkalommal havonta, most meg már hetente amikor nst is van. 38 hetes kismama
Nem értek egyet az elsõ hozzászolóval, az UH-on azt is meg lehet nézni, h mi a helyzet a méhszájjal. Csak arra fele kell fordítania az UH-fejet. DE sztem nyugodtan megkérdezheted a legközelebbi alkalommal, h vajon elkezdett-e kinyílni a méhszáj. Az ne zavarjon h nem nyúlkál...egy jó doki nem is bolygatja a dolgokat ha nem muszáj.
Az én dokim sem vizsgál, mindig kérdi, hogy van-e panaszom. A védõnõ szerint a méhszáj kinyílása nagy fájdalommam járna. Egyébként a 32 héten fog vizsgálni, mert leveszi a hüvelykenetet. 25 hetes km
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ne bolygassák ha nem muszáj. Nincs igazán jele annak ha kinyílik, de ha nyilallásokat görcsöléseket érzel, az lehet attól. Nem jó az sem, ha folyton piszkálják! Nekem nézte uh-on, bár mondta, hogy azt nem látja hogy nyitva van-e, de azt látta hogy már rövidült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.

A vizsgálat utáni barnázás mindig azt jelenti, hogy meg lett piszkálva a méhszáj és elkezdett nyílni?

Ma lettem vizsgálva és elég sokáig nézegette az orvos a méhszájamat. Most este vettem észre, hogy elég erős barnás folyásom van és reménykedek benne, hogy ez talán közelebb hoz a szüléshez, ami már időszerű lenne, csakhogy a méhszájam zárt és a kicsim is még elég fönn van. Vagy ez most csak önmagam áltatása és nem jelent semmit?

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy van összefüggés, bár...nem tudom. Nem lehet hogy a nyákdugód távozik? Hányadik hétben vagy?

Nem hiszem hogy van összefüggés, bár...nem tudom. Nem lehet hogy a nyákdugód távozik? Hányadik hétben vagy?
A kérdező hozzászólása: 39.-ben. Távozott nekem már nyákdugó az elõzõ szülésnél, de az más volt. Ez most barna erõsebb folyás és állítólag normális. Én csak a felesleges reménytõl akarom magam megkímélni. :)
Hát akkor ebbõl bármi lehet! :-) Könnyû szülést és egészséges kisbabát kívánok!
Nem tudom, de nekem a 40. héten volt ilyesmi vizsgálat. Kicsit fájt is. Pici folyás is volt. Másnap estére már 1 ujjnyira voltam tágulva, éjszaka meg is lett a Babóm. :)
Engem a 34. heten befektettek gorcsok miatt es nem a sajatdokim vizsgalt egyszer es utana verezgettem. Erre azt mondta a dokim, hogy nem kellett volna barnazni utana, tul eroteljesen vizsgaltak. Utana a 40. heten szultem, tehat semmi osszefugges nem volt. Nem is nyilt ki a mehszajam ettol.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. én is egybe maradtam, úgyhogy oda a remény :)

26 hetes vagyok és nemtudom, hogy mit jelent "A normoton gravid uterus fundusa:2/k"? Na meg, ha méhszáj vizsgálat után fáj a balodalon lent az alhasamnál az természetes?

Másnapra már elmúlt, de az nap volt amikor er?sen fájt és alig bírtam menni, aztán meg gyengébben majd nem éreztem.

Legjobb válasz: én ugy tudom hogy a köldök fölött 2 ujjnyira van a méh.

én ugy tudom hogy a köldök fölött 2 ujjnyira van a méh.
igen, igaza van az elõttem szólónak:) csak azóta fáj a hasad ott lent? nem lehet, hogy a méhszalagok nyúlnak? ezt sajnos nem tudom. de hívd fel a dokidat!!
A kérdező hozzászólása: talán másnak is fáj a méhszáj vizsgálat, de már elmúlt. Köszi a válaszokat
A méh tetetje a köldök felett 2 ujjnyival van. Ez teljesen normális ilyenkor. 29 hetesen már a szegycsont alatt lesz. :)
Szia! Ma nekem is volt vizsgálat és hát eléggé fájt, szúrt nekem is. Mindig félek én is a kézi vizsgálattól. 19 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!