Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj hogyan vizsgálja (23 db)

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.

Normális dolog az hogy utoljára akkor vizsgált meg a doki amikor megállapitotta a terhességet? hüvelyváladékot levette 28 hetesen, utánna volt ultrahang 33 hetesen. nem szokták nézni a méhszájat hogy mennyire van kitágulva? most vagyok 34 hetes.

Legjobb válasz: Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt,meg szokta kérdezni,hogy hogy vagyok,mit érzek,a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle,õ semmit nem kérdezett,csak benyult aztán kész,minden rendeben...)Jó babavárást!

Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt, meg szokta kérdezni, hogy hogy vagyok, mit érzek, a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle, õ semmit nem kérdezett, csak benyult aztán kész, minden rendeben...)Jó babavárást!
Szia! Ha jól emlékszem 36. héttõl nézegette nálam. Szerintem , ha nincs panaszod, azért nem néz elõbb. Nyugi!:) U.i.:Azért, ha nagyon zavar, szólj neki, hogy nézze meg, hogy megnyugodj!
Szia.Nálunk havonta vizsgált a doki a terhestanácsadáson.Meg min 6 hetente uh.
Dokitól függ... engem mindig megvizsgált, mert keményedett a hasam sokat, így muszáj volt ellenõrizni.
Szia, Nekem a 18. héttõl nézi a méhszájat, h ogy nyitva van-e megnéz UH-val kérdezget és ennyi.Szerintem azért nem ártana tudnod, hogy nem vagy-e nyitva mert akkor fürdeni sem szabad.Addig meg úgyis burokban van a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nincs különösebben problémám, csak kiváncsi voltam mert többen irták hogy vizsgálja õket a doki, nézi a méhszájat koraibb terhességben.

Ultrahangon láthatja az orvos, hogy kinyílt-e a méhszáj? Vagy csak manuális vizsgálattal?

Legjobb válasz: Hasi ultrahangon nem, hüvelyi ultrahangon igen. De amúgy manuális vizsgálattal szokták megnézni, hogy nyitva van-e a méhszáj.

Hasi ultrahangon nem, hüvelyi ultrahangon igen. De amúgy manuális vizsgálattal szokták megnézni, hogy nyitva van-e a méhszáj.
Belsõ méhszájat igen. Hasin is.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, pont erre gondoltam, valahol olvastam és nem voltam biztos benne. Köszi szépen!


Gyakran kemenyszik a hasam, tobbszor emlitettem a dokimnak, szedek magneziumot, no-spa-t, amikor eloszor mondtam akkor vizsgalt meg hogy zarva-e a mehszaj, azota csak sima ultrahanggal+voltam ketszer3D-n. Latszik az UH-n is hogy ha zart a mehszaj?

Az az erzesem hogy feluletesen kezeli a dolgot,vagy csak bebeszelem magamnak?Sokszor huzamosabb ideig kemeny a hasam,tehat nem csak par percig.Egyebkent 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet,hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km

A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet, hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km
A kérdező hozzászólása: Magnerot-ot szedek

36 hetes km vagyok és pisilés után sokszor nyilallik ott alul de úgy hogy alig tudok lépni. Méhszáj kinyílása lehetséges? A méhszáj állapotát nem tudom mert a dokim 3 hete nem vizsgált jövő héten fog mert szabin van.

Legjobb válasz: A méhszáj nyílását nem éreztem,pedig már félidõsen nyitva volt a külsõ. Így a végén a medencecsontok is fellazulnak, készülnek a szülésre, elkezd a medence tágulni. Pisilés közben ellazítod a medenceizmokat, így a csontok is jobban tudnak egymástól távolodni, mint mondjuk ha állsz. Szerintem emiatt érzel ilyenkor fájdalmat.

A méhszáj nyílását nem éreztem, pedig már félidõsen nyitva volt a külsõ. Így a végén a medencecsontok is fellazulnak, készülnek a szülésre, elkezd a medence tágulni. Pisilés közben ellazítod a medenceizmokat, így a csontok is jobban tudnak egymástól távolodni, mint mondjuk ha állsz. Szerintem emiatt érzel ilyenkor fájdalmat.
Szia! Én 35 hetes vagyok, és egyre gyakrabban érzem ezt amit leírsz. Én nem hiszem, hogy a méhszájjal függ össze, mert nekem már 2 hónapja nyitott a külsõ, középsõ, de csak most 2 hete érzem ezt.
Nálam ez hólyaghurut volt! Mutasd meg dokinak az a biztos!
Szia, ez teljesen normalis.En 34 hetes vagyok es mar ket hete nyilallik, de a szulesznom azt mondta attol van, hogy beallt a baba fejvegu fekvesbe es nyom a feje. Tehat ne aggodj!

Van gépi vizsgálat arra, hogy "mennyire nyitott a méhszáj"?

"1100" a páromé.

Legjobb válasz: Nem, ezt nem géppel, hanem kézzel nézik. Ez az érték konkrétan azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj egy ujjnyira van nyitva. Pihenést javasoltak?

Nem, ezt nem géppel, hanem kézzel nézik. Ez az érték konkrétan azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj egy ujjnyira van nyitva. Pihenést javasoltak?
A kérdező hozzászólása: igen, sok-sok pihenést, és esténként 1 feles konyakot ha görcsöl.

Orvosi vizsgálat után egy kis barnázás jelentheti, hogy nyílik a méhszáj?

1110 volt eddig az eredményem, megvizsgált a doki és utána szinte egész nap barnáztam, pedig el?tt sose.

Legjobb válasz: Nem! Nekem mondta az orvosom, hogy ilyne vizsgálat után várható akár piros vér is! nem jelent semmit.

Nem! Nekem mondta az orvosom, hogy ilyne vizsgálat után várható akár piros vér is! nem jelent semmit.
En 2 napig vereztem utana, a mehszaj maradt amilyen, csak a vizsgalat valtotta ki, eleg kellementlen volt.

A méhszáj állapotát hogyan vizsgálja meg az orvos? Kézzel vagy látszik az uh-on?

Legjobb válasz: Attol függ.Mikor kenetet vesznek vagy rákszûrést csinálnak,az orvos látja a méhszájat is.Nézi nincs e seb,egyéb.Viszont szerintem vizsgálhat hüvelyi ultrahanggal is.Nem tudom mi a probléma.

Attol függ.Mikor kenetet vesznek vagy rákszûrést csinálnak, az orvos látja a méhszájat is.Nézi nincs e seb, egyéb.Viszont szerintem vizsgálhat hüvelyi ultrahanggal is.Nem tudom mi a probléma.
Babát vársz? Kézzel fogja vizsgálni, nekem is úgy szokta. Kesztyût húz, betapint, aztán már kész is.
A méhszáj állapotát az orvosok a kezükkel vizsgálják meg. Nyugi, elég hozzá az újja is, nem fáj, és csak pár pillanat az egész!
Kézzel vizsgálják, de látja a doki az uh-n is.
Nekem a kulsot kezzel nezi, a belsot pedig huvelyi uh-val, minden alkalommal megkerdi, szabad-e azzal is megneznie. En szeretem tudni, h a belso mehszaj is rendben van-e, ugyhogy 20 hetes terhessegem ellenere mindig csinal huvelyi uh-ot is. A kezzel valo betioantast pedig szerintem nem is lehet erezni, legalabbis en nem szoktam.
betapintast, na :)
A kérdező hozzászólása: Persze, babát várok - bocsi, hogy nem voltam egyártelmû... 32 hetes vagyok és egyáltalán nem ér hozzám a dokim csak uh-val. Kivétel volt az elején, amikor kenetet vett. Azóta uh-val vizsgál, és bár minden rendben, jól érzem magam, kicsit zavar, hogy a méhszájról sosem tesz említést. Így nem tudom, csak remélem zártak...

Mikor nézi először az orvos, hogy rendben van-e a méhszáj? 11+3 hetes vagyok és még kézzel sose vizsgált meg. Hüvelyi uh volt, meg rákszűrés is. Akkor látta volna ha valami nincs rendben odabent?

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.

Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.
Szia! Engem az egész terhesség alatt nem vizsgált meg csak egyszer amikor panaszom volt, vagyis jóslóim voltak a 34. héten.Azóta se nézett meg újból.Mondjuk nem is bánom hogy nem nyulkált. Orvosa válogatja. 38 hetes km.

Orvosi vizsgálat után egy kis barnázás jelentheti, hogy nyílik a méhszáj?

1110 volt eddig az eredményem, megvizsgált a doki és utána szinte egész nap barnáztam, pedig el?tt sose.

Legjobb válasz: szerintem igen,hány hetes vagy?

szerintem igen, hány hetes vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!