Találatok a következő kifejezésre: A méhszáj hogyan (568 db)

A dokitok hányadik héttől nézi rendszeresen a méhszájat, hogy nyitva van-e? Az én dokim nem nagyon nézi, Én meg mindig attól parázok, nehogy nyitva legyen.21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem kb. az ötödik hónap óta nézi és jegyzeteli a kiskönyvembe az eredményt. Ha "felnyúl" az mér maga a méhszáj állapotának a vizsgálata is egyben. Nekem sem mondta, csak akkor jöttem rá, amikor meg is jegyezte, hogy meg van rövidülve a méhszájam.

nekem minden alkalommal nézte/nézi! 34.hetes kismama
Nekem kb. az ötödik hónap óta nézi és jegyzeteli a kiskönyvembe az eredményt. Ha "felnyúl" az mér maga a méhszáj állapotának a vizsgálata is egyben. Nekem sem mondta, csak akkor jöttem rá, amikor meg is jegyezte, hogy meg van rövidülve a méhszájam.
Szia!Nekem minden vizsgálatnál nézte!
nekem még nem nezte, 28 hetes vagyok ma holnap megyek hozza, akkor kiderul
szia, a 28 hetes kismama vagyok rakerdeztem a dokinonel azt mondta csak akkor nezne, ha gorcsolnek, mert a mehszaj nyilasa gorccsel jar, en meg nem gorcsolok 36. hettol fogja folyamatosan nezni azert se nezi, hogy ne tegye ki a huvelyemet fertozesnek, meg van, akik picit vereznek utana. passz. remelem segitettem
utolsonak:egy kis enyhe barnás folyásom volt, de fájdalom, görcs semmi.Pedig 1cm.-re rövidültem.Nem akartam beleültetni a bogarat a füledbe, ne aggódj! Különben csak azt mondták rá, pihenjek, amennyit tudok és ne emeljek, de ettöl függetlenül túl is hordhatom!Kellemes babavárás! 34 hetes kismama
utolsó elotti vagyok, az utolsótól kérdezném: és éreztél valami furcsát? én nem aggódtam eddig, mert a 3. trimesztert viselem eddig a legjobban, ami eleg fura, es némi alvasi gondon kivul meg hogy gyakran jarok a wcre teljesen jól vagyok! és az adataim és végig tokeletesek voltak!! de most beleultetted a bogarat a fulembe!
Az utolsóhoz, csak annyit, hogy nekem 28 hétre teljesen lerövidült a méhnyakam, és puhult a méhszáj.Azt mondták görcsölnöm kellett volna-semmit nem éreztem!!!!!! Szóval a nyilásnak nem velejárója a görcs!
Szia! Én most 19 hetes vagyok. Nekem eddig egyszer nézte (14 hetes voltam). Múlt héten voltam nála, akkor azt mondta, h mivel nincs panaszom, most nem nézi, de következõ alkalommal nem marad ki.
Szia! Nekem még nem nézte egyszer sem. Holnap terhesgondozáson akarom megkérdezni hogy mikor mert tudni szeretném mi újság odalent. 33 heteske
A 12.hét óta 2x nézte, most vagyok 23 hetes és azt mondta innentõl 2-3 hetente nézni fogja.Mondjuk nekem voltak gondjaim, jobban odafigyel emiatt.
köszi! nekem se folyásom se barnam nem volt az egesz terhesseg alatt! igazabol neha keszit csak ki idegileg a tavolabbi csalad, de vegulis kibírom :D elnezest az offert, de milyen a mehszajvizsgalat? "csak" benyul, vagy be is vilagit, vagy?

Hogyan lehet kitapintani a méhszájat, hogy lent vagy fent van-e? Terhességnél melyiket kell figyelni?

Legjobb válasz: Ha otthon akarsz vizsgálódni,elõször is moss kezet,aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet,ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy,ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem. A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ,kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ,megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb,ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik,akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni,zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra,krémes,hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent,mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad,esetleg befeléfordult,zárt és kemény.

Ha otthon akarsz vizsgálódni, elõször is moss kezet, aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet, ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy, ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem. A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ, kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ, megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb, ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik, akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni, zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra, krémes, hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent, mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad, esetleg befeléfordult, zárt és kemény.
Miért akarja mindeki a méhszáját tapogatni???? Azért van az orvos...

Miért fájás közben vizsgálják a méhszájat hogy hány ujjnyira nyílt ki?

Legjobb válasz: A méhszáj az összehúzódás alatt tágul az éppen akkor aktuális maximumra.

A méhszáj az összehúzódás alatt tágul az éppen akkor aktuális maximumra.
A kérdező hozzászólása: És 2 fájás között összemegy?!?? Ezt mondhatták volna...
Érdekes dolog ez, mert nekem elsõ szülésemnél nem fájás közben vizsgálták, másodiknál igen. Én sem látom be, miért kellene ezt így. Persze nekem kb. tök mindegy volt, a fájás az úgyis úgy fájt, hogy azt csinálhatott az orvos felõlem, amit akart...
Bármikor meg lehet nézni vajúdás alatt, hogy hogy áll a méhszáj, de a leghatásosabb igen fájás közben nézni, de akkor már rásegít a doki kézzel is, hogy táguljon gyorsabban. Nálam így volt. Fel is készített rá, hogy ez most brutál módon fog fájni, és így is volt. Annyira nem szemét sztem egyik orvos/szülésznõ sem, hogy direkt fájás közben nézi meg a méhszájat, ha csak erre kíváncsi.
Nekem mindkettõnél már csak az 1-2 perces fájásoknál nézte. Hát elég brutális volt, majdnem focilabda lett a dokim fejébõl. :D
Sajnos jobban fáj, meg tágítják is ilyenkor, de dokija válogatja, nekem a sajátom egész kíméletes volt az ügyeletesekhez képest. Az utolsó szülésnél szerencsére nem volt semmi horror: mire jött a doki, és nézte fájás alatt, nem is fájt jobban, és közölte, hogy eltûnt a méhszáj, jön a gyerek, most simogatta meg a buksiját, negyedóra, és a kezemben lesz, de csak kb. 5 perc volt. Nyilván a tágítgatás fáj olyan nagyon, és nyilván ezért vizsgálják közben.

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.

A méhszájat hogyan kell kitapogatni? Milyen érzés tapintásra, hogy ismerhetem fel, hogy az az?

Kérem csak az írjon,aki szokta ezt csinálni!

Legjobb válasz: Felnyúlsz magadnak. És ott lesz. De ha terhes vagy, nem érheted el, mert "magasabban" van...

Felnyúlsz magadnak. És ott lesz. De ha terhes vagy, nem érheted el, mert "magasabban" van...
A kérdező hozzászólása: nem várt elõtt sincs ott ha sikerült?
miért különbözik valamiben a nem várt terhesség a simától anatómiailag? te fogyatékos
Te vagy a fogyatékos, mert a nem várt vérzésre gondolt, te f*sz

Ciklus alatt a méhszáj hogyan változik? Akadt egy kis furcsaság!

Nemrég elkezdtem vizsgálgatni magamat, a méhszáj és a méhnyak állapotát. A nagykönyv szerint ment minden, a ciklusom 16. napján nagyon magasan volt a méhnyak, a méhszáj nyitva és puha volt. Aztán szép lassan elkezdett keményedni, egyre könnyebben értem el a méhszájt, ami kezdett bezáródni. A ciklus 22. napján kezdett megint felfelé "menni", ma a 25. napon fent van, nyitott és ismét puha. Azt olvastam, ha létrejön a megtermékenyülés, akkor eleve magasan marad és puhán, aztán összezáródik, de nekem keményebb lett, összezáródott, majd megint puha és feljebb vándorolt, valamint ismét kinyílt. Gondolom ez nem terhesség, hiszen egyszer már lejött a méhnyak. Szerintetek dupla ovulációm volt egy cikluson belül? Mert más magyarázatot nem látok erre.

Legjobb válasz: Én is ki próbáltam már de nagyon nem értettem az egészet, hogy végül is mit kellene éreznem..mert elég fura volt...ha el tudnád nekem mondani, hogy mit kellene,h érezzek?

Én is ki próbáltam már de nagyon nem értettem az egészet, hogy végül is mit kellene éreznem..mert elég fura volt...ha el tudnád nekem mondani, hogy mit kellene, h érezzek?
Mindig ugyan abban az órában nézd , fõleg este! Reggel és napközben elég sokat változtatja a küllemét, nekem pl amikor várandós lettem, akkor ha reggel néztem középen volt és picit nyitott, ha este akkor zárt és kemény tapintású.

Mi az, hogy fent van illetve lent a méhszáj? Hogyan figyelitek?

Legjobb válasz: gugolva felnyúlsz a hüvelybe,ha épphogy eléred az ujjad végével,vagy nem is éred el akkor fent van. ha könnyen elérhetõ nem kell teljesen mélyre felnyulni akkor lent van. ha puha,akkor olyan mintha az ajkaid érintenéd meg, ha keméyn akkor olyan mintha az orrod. de létfontosságú,h mindig tiszta kézzel nézd meg és nagyon ovatosan. igazából annyira nem lehet rá 100%ban adni h ilyen vagy olyan...

gugolva felnyúlsz a hüvelybe, ha épphogy eléred az ujjad végével, vagy nem is éred el akkor fent van. ha könnyen elérhetõ nem kell teljesen mélyre felnyulni akkor lent van. ha puha, akkor olyan mintha az ajkaid érintenéd meg, ha keméyn akkor olyan mintha az orrod. de létfontosságú, h mindig tiszta kézzel nézd meg és nagyon ovatosan. igazából annyira nem lehet rá 100%ban adni h ilyen vagy olyan...
A kérdező hozzászólása: Köszi! s miért jó, ha tudom, hogy épp hol van és milyen?

Van itt esetleg valaki akinek terhessége alatt bevarrták a méhszáját? Hogy viselted így a terhességedet?

Legjobb válasz: Ilyet most már nem csinálnak. Kb. 30 évvel ezelõtt anyukámnak varrták össze amikor az öcsémmel volt terhes.

Ilyet most már nem csinálnak. Kb. 30 évvel ezelõtt anyukámnak varrták össze amikor az öcsémmel volt terhes.
Nem csak 30 éve csinálták, egy volt kolléganõm kb 8 éve szült, neki bevarrták az elsõvel és a másodikkal is. Részleteket sajnos nem tudok.
Februárban visszatartason voltam kórházban , ott a szobatarsamnak összevartak . 20hetesen volt 1 vetelese , a kisfia 34hétre született 20.héttõl kórházban volt. Majd most, talán 20hetes terhesen osstevartak neki, mert nyílt . 37hetesen amikor elvágták a fonalt , 2 nappal késõbb megszult . Osszevarras után, szigorúan feküdni kell !
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat és nagyon kérlek Titeket, mindenkit, hogy bármi amit ezzel kapcsolatban tud, elõzmények, részletek stb, minden érdekel, ossza meg velem. Köszönöm szépen!:-)
Elmesélem amit a szobatarsam mesélt. Kevés helyen es kevés doki végzi el az osszevarrast . Neki a fõorvos volt a dokija , 40et kért érte. Mondta , h valamivastag fonallal vartak neki össze. Nem fájt, erzestelenitvé volt csak. 4-5ember volt bent, mert szülész -nogyogyasz dokik eletukbe nem látták meg ilyet eloben !!! Hamar megvolt. Olyan jppozban volt, mint amikor gyertyazol , a popoja meg volt emelve , lábai nagy terpeszben , lekotve. Nem volt nagyon rossz, azt mondta . Utána végig fekudnie kellett , mert neki a szülést többször vissza kellett tartani. Arra kell a dokinak figyelni , h a mehszajat ne nyomja brutalul a baba, mert akkor a mehszaj repedhet . 36.hetig vártak vele.

Aktus közben sérülhet a méhszáj, hogy utána barnás "vérzés" legyen?

Legjobb válasz: vérzés túlzás. inkább mint mielõtt megjönne, sárgás-barnás. épp, hogy meglátszik a fehérnemûn.

A kérdező hozzászólása: vérzés túlzás. inkább mint mielõtt megjönne, sárgás-barnás. épp, hogy meglátszik a fehérnemûn.
Igen. Nekem is néha szokott. Szûrésre járj rendszeresen.

Normális dolog az hogy utoljára akkor vizsgált meg a doki amikor megállapitotta a terhességet? hüvelyváladékot levette 28 hetesen, utánna volt ultrahang 33 hetesen. nem szokták nézni a méhszájat hogy mennyire van kitágulva? most vagyok 34 hetes.

Legjobb válasz: Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt,meg szokta kérdezni,hogy hogy vagyok,mit érzek,a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle,õ semmit nem kérdezett,csak benyult aztán kész,minden rendeben...)Jó babavárást!

Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt, meg szokta kérdezni, hogy hogy vagyok, mit érzek, a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle, õ semmit nem kérdezett, csak benyult aztán kész, minden rendeben...)Jó babavárást!
Szia! Ha jól emlékszem 36. héttõl nézegette nálam. Szerintem , ha nincs panaszod, azért nem néz elõbb. Nyugi!:) U.i.:Azért, ha nagyon zavar, szólj neki, hogy nézze meg, hogy megnyugodj!
Szia.Nálunk havonta vizsgált a doki a terhestanácsadáson.Meg min 6 hetente uh.
Dokitól függ... engem mindig megvizsgált, mert keményedett a hasam sokat, így muszáj volt ellenõrizni.
Szia, Nekem a 18. héttõl nézi a méhszájat, h ogy nyitva van-e megnéz UH-val kérdezget és ennyi.Szerintem azért nem ártana tudnod, hogy nem vagy-e nyitva mert akkor fürdeni sem szabad.Addig meg úgyis burokban van a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nincs különösebben problémám, csak kiváncsi voltam mert többen irták hogy vizsgálja õket a doki, nézi a méhszájat koraibb terhességben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!