Találatok a következő kifejezésre: A méhlepényem mellső falon tapad. Ez (7 db)

A kérdező hozzászólása: Jah es az lemaradt, hogy 36+3 hetes kismama vagyok :)
ahogy nõ a méh, a lepény helyzete változhat, nekem végig hátsó falit mondtak, a 36 hetesen meg bal oldalt a méh fundusában.
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszt :) kicsit megnyugodtam

A méhlepényem a mellső falon tapad. Ez mekkora kockázatot jelent a természetes szülésnél? Vagy mindenképpen császároznak?

31 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Mit jelent, hogy a méhlepény a mellső falon tapad? Ezt úgy kell elképzelni, mintha egyből a hasamon belül lenne? Vagy inkább a mell felé? Hol helyezkedik el, ha el akarom képzelni?

Legjobb válasz: A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.

A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.
Azt jelenti, hogy ha a baba ki akarna nézni a köldöködön keresztûl akkor nem látna ki mert elötte van a lepény.Tehát ha a tenyeredet a hasadra rakod, akkor az a sorrend: tenyér, hasfal méhfal, lepény, lepényhez köldökzsinórral összekötve baba. Ez a helyzet a legideálisabb!
Nálam is ugyanez a helyzet: hasfal, méhfal, méhlepény, köldökzsinór és a baba. Az orvosom szerint ez így nagyon jó. Ne aggódj, kellemes, örömteli várakozást.Üdv. 27 hetes kismama

Méhlepény mellső falon tapad eléri a méhszájat? Ezt mondták, emiatt vérzek 13 hetes vagyok, szinte minden nap, már két hete- igaz csak keveset, hol élénk piros, ált. Barnás. Volt valaki igy?

Legjobb válasz: Sok ilyen terhesség van. Ne aggódj, csak most pihenjél sokat és ha lehet, akkor vízszintben. A placentaigrációnak köszönhetõen pedig van esélyed rá, h pár hét múlva följebb csúszik majd a lepény. :)

Sok ilyen terhesség van. Ne aggódj, csak most pihenjél sokat és ha lehet, akkor vízszintben. A placentaigrációnak köszönhetõen pedig van esélyed rá, h pár hét múlva följebb csúszik majd a lepény. :)
"placentaMigráció" kimaradt az m :)
Nekem is a mellsõ falon tapadt meg. 8hetes véreztem kicsit. Azóta megszületett már az én gyönyörûségem :)
Nekem a 18. hetig rajta volt a mehszajon. Igaz nem vereztem, nem barnaztam, de ott volt. Raadasul akkoriban tobb uh-t is csinaltak, ezert tudom biztosan. Aztan a 24. heten mar csak ralogott, a 37. heten meg mar a kozeleben sem volt. Azota 2, 5 eves a makkegeszseges lanyom.
Nekem a hátsó falon tapad, de eléri a méhszájat, ezt mondták a 12 hetes UH-on, bár nem véreztem.A dokim fizika kíméletre "ítélt" és a házasélet sem jöhet szóba míg feljebb nem "megy".Szóval a ha pihensz és kíméled magad, biztosan nem lesz semmi baj. 16 hetes kismama

Méhlepényem a mellső falon, MÉLYEN tapad, alsó pólusa a belső méhszájnál végződik, ez okozhat problémát?

Sziasztok! 24 hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon. A doki szerint a méhlepényem túl mélyen tapadt, közel a méhszájhoz. Annyit említett, hogy reméli, feljebb csúszik a méhlepény...

Legjobb válasz: ha lent marad,nem tudsz természetesen szülni,csak császárral

ha lent marad, nem tudsz természetesen szülni, csak császárral
Az esetek döntõ többségében feljebb is szokott csúszni, tényleg. Maga a mélyen tapadó méhlepény a babára nézve nem veszélyes a terhesség alatt. Szülésnél azonban igen, mert idejekorán leválhat, vagy a baba útjába kerülhet, aki ettõl nem tud megszületni hüvelyi úton. Ha nem csúszik feljebb, akkor az orvos mindenképp császármetszést fog végezni, ezt nem lehet elkerülni. Addig meg gondolom, említette, hogy ne éljetek szexuális életet.
nekem 18 hetesen elérte a belsõ méhszájat, nekem is a mellsõ falon tapadt, de szépen felcsúszott és már nincs is a méhszáj közelében, 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, azóta már megjártam a védõnõt is. Õ azt mondta, hogy ha vérzést tapasztalok, azonnal menjek kórházba. (amúgy is ezt tenném). A szexrõl nem beszélt se a doki, se a védõnõ, tehát nem tiltották meg egyelõre. Annyit mondtak, hogy pihenjek sokat, ne emelgessek stb.
Én tegnap voltam uh-on és szó szerint ugyenez a helyzet a méhlepényemmel. Ilyenkor tilos a szex, doki és védõnõ is mondta. Sokat kell pihenni, és lehet hogy feljebb megy, de nekem egyre lejjebb van. 13 hetesen mélyen a méhszájhoz közel volt, most meg már eléri a méhszájat. Babára nincs veszéllyel, csak császár lesz ha lent marad.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak! Akkor te is hasonló helyzetben vagy. :( Azért mérges vagyok a dokimra és a védõnõmre is, hogy a szexrõl nem beszéltek a problémával kapcsolatban. Utána néztem a neten, és ugyanazt írták, mint te. Hogy ilyenkor nem ajánlatos a nemi élet.
Szia!Nekem is mélyen tapad és rányúlik a méhszájra már az elejétõl!És teljes szex tilalom van!!!!!!Üdv:23 hetes kismama
Nekem is lejjebb van, de azt mondta a doki egyenlõre még rendben. És bizik benne hogy feljebb megy még és szülhetek természetesen. Remélem igy lesz. Szexrõl nem mondott semmit, de mi úgy se szexelünk, mert rizikós voltam az elejétõl. Látom nem vagyok egyedül.
Szia! Az FOD a baba koponyájának a hosszúsága szembõl nézve.Egyébként minden értéked jó, ne aggódj!Gratulálok a kisbabádhoz!
szia! fl: combcsont; bpd:fej-körtérfogat, a harmadikat nem tudom (egyébként nagyon sok netes oldalon megvannak ezek a rövidítések). 3ér fut a köldökzsínórban, ez teljesen oké.A méretek is jók. A méhlepény mély tapadása pedig késõbb változni fog ; ahogy nõ a baba illetve a méhed, úgy húzodik egyre feljebb és feljebb. Ha nincs a méhszáj közelében a tapadás , az még jobb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.A harmadikat én sem tudom, de ez van a papiromon hogy :bpd 49mm szab. koponya és intracran.sturk. FOD:61 Fogalamam sincs ez mi lehet.
Nem OFD??? És a BPD az nem fejkörtérfogat, hanem:BPD - biparietális átmérõ. Két halánték közti távolság. FL vagy Femur - a combcsont hossza. Teljes jók:) http://www.babazunk.hu/szotar.htm itt megtalálsz mindenféle röviditést.
Elõzõ vagyok .Megtaláltam:OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

12 hetes terhes vagyok. A méhlepény a mellső falon kissé mélyebben tapad. Ez mit jelent, mire kell vigyáznom?

Jelenleg még dolgozok (8óra, irodai munka), jobb lenne ha otthon maradnék?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez volt! Azt mondják,hogy a 16-17.hétig még változhat a helyzete,ha mégsem és picit takarja a méhszájat,akkor nem biztos,hogy hüvelyi úton szülhetsz,de álltalában feljebb szokott húzódni aogy a baba növekszik,nekem is följebb ment és nem volt semmi gond a szülésnél! Amire figyelned kell,hogy ne emelj nehezet ne erõltesd meg magad,és ha pici vérzést tapasztalsz azonnal orvos! Remélem segítettem üdv:4 hós kisfiú anyuja

Szia! Nálam ugyanez volt! Azt mondják, hogy a 16-17.hétig még változhat a helyzete, ha mégsem és picit takarja a méhszájat, akkor nem biztos, hogy hüvelyi úton szülhetsz, de álltalában feljebb szokott húzódni aogy a baba növekszik, nekem is följebb ment és nem volt semmi gond a szülésnél! Amire figyelned kell, hogy ne emelj nehezet ne erõltesd meg magad, és ha pici vérzést tapasztalsz azonnal orvos! Remélem segítettem üdv:4 hós kisfiú anyuja
Szia!Nálam is ez a helyzet. A dokim rögtön táppénzre küldött és sok pihenést javasolt, mert ilyenkor ha a méhlepény közel van a méhszájhoz, vagy rajta van, akkor nyomhatja és ez vérzést okoz, sõt ha nem kíméli magát az ember, akkor sajna le is válhat a méhlepény, ezért kell rögtön orvoshoz menni ha bármilyen vérzést vagy barnázást tapasztalsz.ok pihenéssel megelõzhetõ a baj és idõvel fentebb szokott húzódni.
Ja és én is ülõmunkát végzek, mégis azt mondta, feküdjek, pihenjek minél többet. A szülésnél van még annyi jelentõsége, hogy ha lent marad, császározni szoktak, mert ha a méhlepény jön elõbb, az a babára és az anyára nézve is veszélyes.Pihenj sokat és vigyázz magadra!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!