Találatok a következő kifejezésre: A méhlepényem mellső falon (47 db)

Mit jelent, hogy a méhlepény mellső fali?

Azt tudom hogy ott tapadt meg,de szokták írni,hogy elöbb látszik a pocak,vagy elöbb érzem mozogni,ha itt vagy ott tapadt meg!!

Legjobb válasz: ha mellsõ fali, akkor késõbb érzed meg a kezeddel kintrõl a rúgásokat, mert egyértelmûen ott a lepény is még....

ha mellsõ fali, akkor késõbb érzed meg a kezeddel kintrõl a rúgásokat, mert egyértelmûen ott a lepény is még....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :( pedig már úgy érezném.... Lassan 15 hetes leszek :)
Nekem is mellsõ fali, 12 hetes vagyok. És már elég jól látszik, mások is észreveszik, de mondjuk vékony is vagyok. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az elsõnél is ugyanígy látszott, viszont akkor hátsó falon volt. Akkor már a 14. héten éreztem a mozgását. Majd meglátjuk, most mi lesz...
Nekem is mellsõ fali, és 16 hetesen már éreztem a mozgását. Elsõ baba. Apuka még sajnos nem érzi, pedig volt már olyan, hogy ott volt a keze és akkor rúgott a pici. :( 18hkm
Nekem is a mellsõ falon tapad, de még semmi mocorgást nem érzek....16 hetes leszek vasárnap.
Nekem is mellsõ falon tapad, 2 nap múlva leszek 20 hetes és még semmi mocorgás :( Nagyon várom már!
A kérdező hozzászólása: Hát akkor még várat magára a drága, mert nekünk is elsõ baba és vékony sem vagyok, szóval még van pár hetem addig!! :( Sõt még semmi nem látszik, csak a zsírpárnám :) ))

Baj ha a méhlepény mellső falon tapadt?

12. heti ultrahangon a leletre ez lett írva!

Legjobb válasz: Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama

Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama
A lepénynek ott kell megtapadnia, az enyém is ott van. Teljesen jó helyen van a te lepéyned is. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Szia! A melsö falon megtapadt méhlepény van a legjobb helyen .Jó babavárást neked:)
Nekem is ott van. Minden ok nálam. 35 hetes kismama:)
Én is úgy tudom, ott kell lennie:-) Nekem is ott van, minden oké:-)
Szia! Én csak annyit írnék, hogy ne hallgass senkire csak az orvossodra és a védõnõre. Nem számít miket írnak össze a neten (nagyon sok butaságot is írnak össze-vissza a neten). Ha nem mondták, hogy gond van akkor ne izgulj!!!! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Jah es az lemaradt, hogy 36+3 hetes kismama vagyok :)
ahogy nõ a méh, a lepény helyzete változhat, nekem végig hátsó falit mondtak, a 36 hetesen meg bal oldalt a méh fundusában.
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszt :) kicsit megnyugodtam


38hetes vagyok a méhlepény mellső fali eléri a mészájat ez mit jelent?

Legjobb válasz: Háááááát, furcsa, hogy eddig nem kaptál errõl tájékoztatást. Ha a méhlepény eléri a méhszájat, akkor valószínüleg császárral fogod világrahozni a kisbabádat. Szerintem kellene keresned egy alapos orvost. Szép szülést.

Háááááát, furcsa, hogy eddig nem kaptál errõl tájékoztatást. Ha a méhlepény eléri a méhszájat, akkor valószínüleg császárral fogod világrahozni a kisbabádat. Szerintem kellene keresned egy alapos orvost. Szép szülést.
Nekem is így helyezkedett el a lepényem és simán hüvelyi úton megszültem a lányomat, aki elsõ baba volt, és 3450 Kg, 56 cm. Úgyhogy ne izgulj! Sikeres szülést és jó babázást!
császáros leszel

Ma voltam a 31. heti UH-on, és ott a méhlepényt mellső falinak találták, viszont II-III. fázisban lévőre értékelték. Mennyire kell aggódnom? Várhatóan koraszülés lesz?

Az orvos nem mondott semmit, igaz nem is kérdeztem rá erre, csak itthon néztem át az eredményeket.

Legjobb válasz: nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.

nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, a dokim szabin van, jövõ héten lesz elõször, szerdára van idõpontom hozzá! Most már bánom, hogy nem ott érdeklõdtem, de tényleg nem néztem át, mindig annyira leblokkolok egy UH...Köszönöm
persze, megértem. én is csak otthon szoktam utánanézni a leleten szereplõ eredménynek. ott nem is jutnak eszembe normális kérdések. akkor már holnap beszélhetsz a dokiddal. légyszi, írd majd ide, hogy mit mondott.
ja, bocs, jövõ hét szerdán...
Szia! Nem kell aggódnod, ha nem mondott a doki semmit. Attól hogy valakinek ennyire érett a méhlepénye, ha jó a keringés, akkor semmi gond. Ha nem lett volna valami rendben azonnal további vizsgálatokra küldenének. A leleten nem olvastál olyat hogy : Umb. Flow. S/D...? Mert ez mutatja a keringést. Esetleg magas a vérnyomásod? Többet tudnék mondani, ha válaszolnál ezekre a kérdéseimre! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pár napig szüleimnél vagyok, és otthon hagytam az eredményt. Annyit tudok biztosan, hogy alul a ktgeknél láttam, hogy vizsgálta az átjárhatóságot, ezek szerint õ is utána nézett, és mindent rendben talált. Tényleg jó doki, adjuntus. Vérnyomásom nem magas, sõt alacsony (90/60), legalábbis eddig az volt(az utolsó mérésnél (110/80), és legközelebb jövõ szerdán mérik. Köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Igaz ha a kismamának mellső fali a méhlepény tapadása akkor hamarabb érzi a babát és hamarabb is látszik rajta?

Legjobb válasz: igaz, csak pont fordítva.. mellsõ falinál késõbb érzed és kevésbé látszik.

igaz, csak pont fordítva.. mellsõ falinál késõbb érzed és kevésbé látszik.
A kérdező hozzászólása: upsz akkor ezt rosszul hallottam :) pedig reméltem, hogy hamarosan érezhetem mert már mindjárt 15 hetes vagyok
ha a hátsó falon tapad a lepény, akkor érzed elõbb a babát
Nekem hátsó falon tapadt meg és 3 héttel hamarabb éreztem meg a babucimat mint a barátnõm akinek mellsõ falon! Mindkettõnknek elsõ baba. Viszont a pocakom nem olyan nagy még viszont neki hamarabb nõtt! Bár lehet ez is alkat függõ! 21hkm
Szia! igen pont forditva. Pont tegnap mondta a genetikus orvos, hogy ezért éreztem ilyen hamar. Pedig nem vagyok egy nádszál.
A kérdező hozzászólása: Pedig már úgy vártam, hogy mozogjon, csak félek nem fogom tudni, hogy a baba mozog, de azt mondják ilyen nincs tudni fogom. :) remélem is
Nyugi! Fogod tudni!
Hát képzeljétek, nekem bejött mellsõ fali lepény, 16 hetesen mozdult meg elõször, és látványosan nõt a poci. most vagyunk 39+5
En eddig azt a verziot hallottam, hogyha elol van a lepeny, akkor - hamarabb latszik a pocak se nagyobb lesz - kesobb erezni a magzatmozgast. En ezt ugy tartom butasagnak, ahogy van. Mert nekem ilyen lepenyem volt a 2. babaval es nagyon-nagyon koran ereztem a magzatmozgast, 13 betoltott het utan, meg nem egesz 14 hetesen, viszont keson kezdett latszani a pocakom. Az, hogy mikor latszik a pocak foleg attol fugg, hogy milyen eros a hasfal, mennyire tart a hasizom. A magzatmozgast pedig nem csak elore lehet erezni, lent, befele meg hamarabb eszreveheto szerintem.

Méhlepény mellső falon tapad eléri a méhszájat? Ezt mondták, emiatt vérzek 13 hetes vagyok, szinte minden nap, már két hete- igaz csak keveset, hol élénk piros, ált. Barnás. Volt valaki igy?

Legjobb válasz: Sok ilyen terhesség van. Ne aggódj, csak most pihenjél sokat és ha lehet, akkor vízszintben. A placentaigrációnak köszönhetõen pedig van esélyed rá, h pár hét múlva följebb csúszik majd a lepény. :)

Sok ilyen terhesség van. Ne aggódj, csak most pihenjél sokat és ha lehet, akkor vízszintben. A placentaigrációnak köszönhetõen pedig van esélyed rá, h pár hét múlva följebb csúszik majd a lepény. :)
"placentaMigráció" kimaradt az m :)
Nekem is a mellsõ falon tapadt meg. 8hetes véreztem kicsit. Azóta megszületett már az én gyönyörûségem :)
Nekem a 18. hetig rajta volt a mehszajon. Igaz nem vereztem, nem barnaztam, de ott volt. Raadasul akkoriban tobb uh-t is csinaltak, ezert tudom biztosan. Aztan a 24. heten mar csak ralogott, a 37. heten meg mar a kozeleben sem volt. Azota 2, 5 eves a makkegeszseges lanyom.
Nekem a hátsó falon tapad, de eléri a méhszájat, ezt mondták a 12 hetes UH-on, bár nem véreztem.A dokim fizika kíméletre "ítélt" és a házasélet sem jöhet szóba míg feljebb nem "megy".Szóval a ha pihensz és kíméled magad, biztosan nem lesz semmi baj. 16 hetes kismama

Mit jelent az, hogy a méhlepény mellső-hátsó fali, gyűrűszerű? Jelenthet ez gondot a babámnak?

Legjobb válasz: Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama

Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama

Ha a 12. heti genetikai uh-on az volt a papíromon, hogy a méhlepény a mellső falon mélyen tapad, most pedig a méhlepény a mellső falon, jó helyen tapad akkor úgymond a helyére került?

Akkor most már nem kell annyira óvatosnak lennem? A dokimhoz majd csak pénteken megyek. Mert a 12. heti uh után azt mondta a doki, hogy sokat pihenjek, ne emeljek, meg a házas élettel is óvatosan.

Legjobb válasz: Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...

Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...
Elvileg akkor most már minden ok, de amíg nem tisztázod a dokiddal szerintem ne bunji jumpingolj!:-) Egyébként gratula!
A kérdező hozzászólása: :) :) :) :) Okés köszi.
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok orvos, de a dokim azt mondta ha szerencsém van feljebb kerül, de ha mégsem akkor sem lesz tragédia, csak végig nagyon óvatosnak kell lenni.
Én úgy tudom, hogy sok esetben a helyére kerül, ahogy növekszik.

A méhlepényem a mellső falon tapad. Ez mekkora kockázatot jelent a természetes szülésnél? Vagy mindenképpen császároznak?

31 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!