Találatok a következő kifejezésre: A méhlepényem mellső (47 db)

Mit jelent, hogy a méhlepény mellső fali?

Azt tudom hogy ott tapadt meg,de szokták írni,hogy elöbb látszik a pocak,vagy elöbb érzem mozogni,ha itt vagy ott tapadt meg!!

Legjobb válasz: ha mellsõ fali, akkor késõbb érzed meg a kezeddel kintrõl a rúgásokat, mert egyértelmûen ott a lepény is még....

ha mellsõ fali, akkor késõbb érzed meg a kezeddel kintrõl a rúgásokat, mert egyértelmûen ott a lepény is még....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :( pedig már úgy érezném.... Lassan 15 hetes leszek :)
Nekem is mellsõ fali, 12 hetes vagyok. És már elég jól látszik, mások is észreveszik, de mondjuk vékony is vagyok. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az elsõnél is ugyanígy látszott, viszont akkor hátsó falon volt. Akkor már a 14. héten éreztem a mozgását. Majd meglátjuk, most mi lesz...
Nekem is mellsõ fali, és 16 hetesen már éreztem a mozgását. Elsõ baba. Apuka még sajnos nem érzi, pedig volt már olyan, hogy ott volt a keze és akkor rúgott a pici. :( 18hkm
Nekem is a mellsõ falon tapad, de még semmi mocorgást nem érzek....16 hetes leszek vasárnap.
Nekem is mellsõ falon tapad, 2 nap múlva leszek 20 hetes és még semmi mocorgás :( Nagyon várom már!
A kérdező hozzászólása: Hát akkor még várat magára a drága, mert nekünk is elsõ baba és vékony sem vagyok, szóval még van pár hetem addig!! :( Sõt még semmi nem látszik, csak a zsírpárnám :) ))

Baj ha a méhlepény mellső falon tapadt?

12. heti ultrahangon a leletre ez lett írva!

Legjobb válasz: Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama

Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama
A lepénynek ott kell megtapadnia, az enyém is ott van. Teljesen jó helyen van a te lepéyned is. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Szia! A melsö falon megtapadt méhlepény van a legjobb helyen .Jó babavárást neked:)
Nekem is ott van. Minden ok nálam. 35 hetes kismama:)
Én is úgy tudom, ott kell lennie:-) Nekem is ott van, minden oké:-)
Szia! Én csak annyit írnék, hogy ne hallgass senkire csak az orvossodra és a védõnõre. Nem számít miket írnak össze a neten (nagyon sok butaságot is írnak össze-vissza a neten). Ha nem mondták, hogy gond van akkor ne izgulj!!!! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Jah es az lemaradt, hogy 36+3 hetes kismama vagyok :)
ahogy nõ a méh, a lepény helyzete változhat, nekem végig hátsó falit mondtak, a 36 hetesen meg bal oldalt a méh fundusában.
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszt :) kicsit megnyugodtam


38hetes vagyok a méhlepény mellső fali eléri a mészájat ez mit jelent?

Legjobb válasz: Háááááát, furcsa, hogy eddig nem kaptál errõl tájékoztatást. Ha a méhlepény eléri a méhszájat, akkor valószínüleg császárral fogod világrahozni a kisbabádat. Szerintem kellene keresned egy alapos orvost. Szép szülést.

Háááááát, furcsa, hogy eddig nem kaptál errõl tájékoztatást. Ha a méhlepény eléri a méhszájat, akkor valószínüleg császárral fogod világrahozni a kisbabádat. Szerintem kellene keresned egy alapos orvost. Szép szülést.
Nekem is így helyezkedett el a lepényem és simán hüvelyi úton megszültem a lányomat, aki elsõ baba volt, és 3450 Kg, 56 cm. Úgyhogy ne izgulj! Sikeres szülést és jó babázást!
császáros leszel

Mit jelent az, hogy a méhlepény mellső-hátsó fali, gyűrűszerű? Jelenthet ez gondot a babámnak?

Legjobb válasz: Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama

Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama

Ma voltam a 31. heti UH-on, és ott a méhlepényt mellső falinak találták, viszont II-III. fázisban lévőre értékelték. Mennyire kell aggódnom? Várhatóan koraszülés lesz?

Az orvos nem mondott semmit, igaz nem is kérdeztem rá erre, csak itthon néztem át az eredményeket.

Legjobb válasz: nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.

nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, a dokim szabin van, jövõ héten lesz elõször, szerdára van idõpontom hozzá! Most már bánom, hogy nem ott érdeklõdtem, de tényleg nem néztem át, mindig annyira leblokkolok egy UH...Köszönöm
persze, megértem. én is csak otthon szoktam utánanézni a leleten szereplõ eredménynek. ott nem is jutnak eszembe normális kérdések. akkor már holnap beszélhetsz a dokiddal. légyszi, írd majd ide, hogy mit mondott.
ja, bocs, jövõ hét szerdán...
Szia! Nem kell aggódnod, ha nem mondott a doki semmit. Attól hogy valakinek ennyire érett a méhlepénye, ha jó a keringés, akkor semmi gond. Ha nem lett volna valami rendben azonnal további vizsgálatokra küldenének. A leleten nem olvastál olyat hogy : Umb. Flow. S/D...? Mert ez mutatja a keringést. Esetleg magas a vérnyomásod? Többet tudnék mondani, ha válaszolnál ezekre a kérdéseimre! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pár napig szüleimnél vagyok, és otthon hagytam az eredményt. Annyit tudok biztosan, hogy alul a ktgeknél láttam, hogy vizsgálta az átjárhatóságot, ezek szerint õ is utána nézett, és mindent rendben talált. Tényleg jó doki, adjuntus. Vérnyomásom nem magas, sõt alacsony (90/60), legalábbis eddig az volt(az utolsó mérésnél (110/80), és legközelebb jövõ szerdán mérik. Köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Ha a 12. heti genetikai uh-on az volt a papíromon, hogy a méhlepény a mellső falon mélyen tapad, most pedig a méhlepény a mellső falon, jó helyen tapad akkor úgymond a helyére került?

Akkor most már nem kell annyira óvatosnak lennem? A dokimhoz majd csak pénteken megyek. Mert a 12. heti uh után azt mondta a doki, hogy sokat pihenjek, ne emeljek, meg a házas élettel is óvatosan.

Legjobb válasz: Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...

Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...
Elvileg akkor most már minden ok, de amíg nem tisztázod a dokiddal szerintem ne bunji jumpingolj!:-) Egyébként gratula!
A kérdező hozzászólása: :) :) :) :) Okés köszi.
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok orvos, de a dokim azt mondta ha szerencsém van feljebb kerül, de ha mégsem akkor sem lesz tragédia, csak végig nagyon óvatosnak kell lenni.
Én úgy tudom, hogy sok esetben a helyére kerül, ahogy növekszik.

A méhlepényem a mellső falon tapad. Ez mekkora kockázatot jelent a természetes szülésnél? Vagy mindenképpen császároznak?

31 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Akinek mellső fali a méhlepény, ők mikor érezték először a baba mozgását, hány hetesen?

Legjobb válasz: Elsõ 17, második 18,5, harmadik 20. :) Naponta csak a 21-22. héttõl. Mellsõ fali, magasan tapadó méhlepényem van. Egyelõre csak akkor érzem, ha lefelé rúg/bokszol, vagy oldalirányba csikiz. 24+4 hkm :)

Szia! 16 hetesen éreztem elõször, aztán a 19. héttõl minden nap rengeteget mocorog persze egyre erõsebben érezni. :-) Boldog babavárást
Elsõ 17, második 18, 5, harmadik 20. :) Naponta csak a 21-22. héttõl. Mellsõ fali, magasan tapadó méhlepényem van. Egyelõre csak akkor érzem, ha lefelé rúg/bokszol, vagy oldalirányba csikiz. 24+4 hkm :)
kb 10 hetesen már éreztem pillangókat, de egyszálbél vagyok és második gyerek
szia nallam elso baba volt es en a 21. hettol ereztem mozogni.
Én csak a 19. héten kezdtem érezni, addig is lehet, hogy volt, de nem tûnt fel, hogy másabb lenne. Elsõ baba volt, azóta 10 hetes
Az elõzõ vagyok. Az elsõ/második/harmadik felsorolás az érzékelt mozgások sorszámára vonatkozik. :) Elsõ babát várok.
17 hetesen csikizés-szerû érzés, de biztosan a 20.héttõl, vagy 21, valahogy így.
Nekem mindkettõ mellsõ fali volt, az elsõt kb. 16 hetesen éreztem, a 2-at meg 14 körül. De azt is már azért, mert tudtam, h nem apró bélmozgások :)
16 hetesen éreztem elõször és nem vagyok vékony, elsõ baba. Azóta már megszületett :)
14 héten éreztem valamit de szerintem az még korai volt így elsõ gyereknél, lehet nem is õ volt. aztán következõleg 16héten megint egyszer valamit, 18héttõl rendszeresen, egyre erõsebben érzem 23hkm

Van valami összefüggés aközött, hogy a méhlepény hol helyezkedik el, és hányszor érzem a kicsit mozogni? Úgy értem, jobban lehet érezni a mozgást, ha pl. a méhlepény hátul tapad, mint pl. a mellső falon?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a mellsõ falon tapad, ezzel magyarázták, hogy késõbb kezdtem el érezni, de azt mondta nekem az orvos, hogy késõbb, amikor már elég erõss a baba, akkor nincs különbség. Minden jót! 29 hetes kismama.

Szia. Nekem a mellsõ falon tapad, ezzel magyarázták, hogy késõbb kezdtem el érezni, de azt mondta nekem az orvos, hogy késõbb, amikor már elég erõss a baba, akkor nincs különbség. Minden jót! 29 hetes kismama.
Attól fugg, hogy hány hetes vagy!
Nekem mellsõ falon tapadt, és 18 hetesen éreztem elõször. Azóta is folyamatosan, igen gyakran..:D Én picit vékony alkat voltam a terhesség elején, azt mondta a védõnõ, hogy ezért érzem ilyen gyakran, mert vékony a hasfalam.
A kérdező hozzászólása: Már 20 hetes vagyok, és szintén vékony alkat. Eddig is csak 3 kg-ot híztam. Esténként szoktam többnyire érezni, de más velem egykorú kismamik arról számolnak be, hogy az egész nap virgonckodik a kicsi, hullámzik a hasuk, stb., én meg csak akkor érzem, ha lefekszem, ráteszem a pocakomra a kezem, és figyelek. :(
Szia. Ne aggódj, egy-két hét és mindennap fogod érezni. Én 21 hetesen éreztem elõszõr és még most sem érzem egész nap. Minden jót! 29 hetes kismama.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!