Találatok a következő kifejezésre: A méhlepény minden (27 db)

Van rá esélyem, hogy végig kihordjam a Babám, s minden rendben legyen, ha a 18. héten az UH azt mutatta, hogy a méhlepény fedi a méhszájat? A pihenés azt jelenti, h folyamatosan ágyban legyek, vagy csak a megterhelésektől kell óvnom magam?

Legjobb válasz: A méhlepény még felhúzódhat. Nekem a 19 héten elérte a méhszájat, a 25 héten már 7 cm-rel volt fentebb. A Babót gond nélkül kihordhatod. Ha pihenést javasolt a dokid, akkor sokat kell feküdnöd!!! Ha nem fog változni a méhlepényed szülésig, akkor számíthatsz császármetszésre. A lényeg, hogy ne aggódj, még sok idõd van szülésig. Pihenj, felpóckolt lábbal, többet nem tehetsz.

A méhlepény még felhúzódhat. Nekem a 19 héten elérte a méhszájat, a 25 héten már 7 cm-rel volt fentebb. A Babót gond nélkül kihordhatod. Ha pihenést javasolt a dokid, akkor sokat kell feküdnöd!!! Ha nem fog változni a méhlepényed szülésig, akkor számíthatsz császármetszésre. A lényeg, hogy ne aggódj, még sok idõd van szülésig. Pihenj, felpóckolt lábbal, többet nem tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szükségem van az ilyen megerõsítésekre!:-)
A méhlepény a legtöbb esetben felhúzódik, de addig is sok pihi, hogy pontosan mennyire, azt a doki tudja megmondani, de semmiképp ne emelgess, és meglátod nem lesz semmi baj, sok nõ van így a terhessége közben, és feljebb húzódik, nem lesz gond.Vigyázz magatokra, és gratulálok a babóhoz!
A pihenést mindenképpen tartsd be! Ez valóban nagyon fontos, nekem az elején rögtön azt mondták, hogy szigorú fekvés... durva vérzés miatt... és én éjjel nappal feküdtem, csak zuhanyozni mentem és wcre. Nagyon nehéz volt, mert már 4 nap után alig bírtam, unalom és hátfájás miatt. Próbálj meg aludni, vagy ha fennt bírsz maradni, ha nem vagy álmoska akkor olvasni, jó ötlet a régi tetrisz.. :) (nekem bevállt) rejtvény.. ha megoldható akkor netezz az ágyból :) ha nem akkor mondjuk fotelben feltett lábbal.. én is erre szoktam rá :) egy nagy nyújtófaméretû vagy inkább rajztábla méretû táblát támasztok a fotel karja és az íróasztal közzé, és így azon van rajta a billentyûzet meg az egér.. :) Kényelmes.. :) Vagy próbálj gyöngyöt fûzni, vagy ágyban varrni, babanaplót készíteni vétel helyett.. :) Nah remélem tudsz válogatni a teendõk között. Kitartás!!!! 23 hetes kismami

Tegnap voltam 4d-n és azt látták, hogy a méhlepényemen van egy kis dudor (21. hetes vagyok), és megnézték, hogy van-e ott áramlás és volt, azt mondták, hogy minden ok. Többet nem mondtak, de azért én aggódom, mi lehetett ez?

Legjobb válasz: Semmi , valószínûleg megvastagodott a lepényrész azon a területen, ha van keringés, akkor teljesen rendben van minden. Mindegy a méhlepény felületén van e dudor a lényeg, hogy legyen benne megfelelõ áramlás, ne meszesedjen nagyon, azt majd láthatod a késõbbi vizsgálatnál, ha lepény érettséget írnak. Ha ezek rendben vannak nem kell agggódni.

Semmi , valószínûleg megvastagodott a lepényrész azon a területen, ha van keringés, akkor teljesen rendben van minden. Mindegy a méhlepény felületén van e dudor a lényeg, hogy legyen benne megfelelõ áramlás, ne meszesedjen nagyon, azt majd láthatod a késõbbi vizsgálatnál, ha lepény érettséget írnak. Ha ezek rendben vannak nem kell agggódni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, megnyugtattál! Remélem a késõbbiekben sem lesz vele baj, mert ez nem az elsõ "próbálkozásunk" babaügyben és amúgy is aggódunk eleget...

Van valami összefüggés aközött, hogy a méhlepény hol helyezkedik el, és hányszor érzem a kicsit mozogni? Úgy értem, jobban lehet érezni a mozgást, ha pl. a méhlepény hátul tapad, mint pl. a mellső falon?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a mellsõ falon tapad, ezzel magyarázták, hogy késõbb kezdtem el érezni, de azt mondta nekem az orvos, hogy késõbb, amikor már elég erõss a baba, akkor nincs különbség. Minden jót! 29 hetes kismama.

Szia. Nekem a mellsõ falon tapad, ezzel magyarázták, hogy késõbb kezdtem el érezni, de azt mondta nekem az orvos, hogy késõbb, amikor már elég erõss a baba, akkor nincs különbség. Minden jót! 29 hetes kismama.
Attól fugg, hogy hány hetes vagy!
Nekem mellsõ falon tapadt, és 18 hetesen éreztem elõször. Azóta is folyamatosan, igen gyakran..:D Én picit vékony alkat voltam a terhesség elején, azt mondta a védõnõ, hogy ezért érzem ilyen gyakran, mert vékony a hasfalam.
A kérdező hozzászólása: Már 20 hetes vagyok, és szintén vékony alkat. Eddig is csak 3 kg-ot híztam. Esténként szoktam többnyire érezni, de más velem egykorú kismamik arról számolnak be, hogy az egész nap virgonckodik a kicsi, hullámzik a hasuk, stb., én meg csak akkor érzem, ha lefekszem, ráteszem a pocakomra a kezem, és figyelek. :(
Szia. Ne aggódj, egy-két hét és mindennap fogod érezni. Én 21 hetesen éreztem elõszõr és még most sem érzem egész nap. Minden jót! 29 hetes kismama.

Aki otthon szült, azoknál mi lett a méhlepénnyel? A kaki, vér, mind ment a hitvesi ágyra vagy a kanapéra, esetleg a fürdőkádba? A köldökzsinór? A gyulékony anyag hova lett?

Mert ezekr?l senki nem beszél, csak a füstöl?r?l meg gyertyákról amit a kórházban is lehet gyújtani...

Legjobb válasz: Valaki múltkor belinkelt egy oldalt, ahol egy dúla írta össze, hogy mit kell beszerezni otthonszüléshez. Szemeteszsákot, de feketét, hogy a szomszédokat ne zavarja a véres hulladék a kukában. A méhlepényt pedig lehetõleg ássuk el a kertben. Nem vicc, ezt ott olvastam.....

Sokat ülök mentõautón, és hallok onnan történeteket: Létezik olyan emberi faj, aki pl. a kutyájának adja a méhlepényt... Nem kamu!
Valaki múltkor belinkelt egy oldalt, ahol egy dúla írta össze, hogy mit kell beszerezni otthonszüléshez. Szemeteszsákot, de feketét, hogy a szomszédokat ne zavarja a véres hulladék a kukában. A méhlepényt pedig lehetõleg ássuk el a kertben. Nem vicc, ezt ott olvastam.....
Somszédokat, kukába? Ez szerintem veszélyes hulladék. Minden, ami véres. A vérvétel után odatapasztott ragtapaszt is a veszélyes hulladékot tároló kukába kérik kidobni a rendelõben. Na, szép...
Teljesen jogos a kérdés. Aki már szült , tudja mennyi vérrel, nyákkal és egyébb testváladékkal jár egy szülés. El vannak szállva a meghitt környezettõl. Nem tudom mennyire meghitt utána a szaros lepedõket mosni, meg a méhlepényt elültetgetni a kertbe... Vagy nylon zsákokat tesznek maguk alá mint a festõk?? Valóban meghitt.
Szia! En itthon szultem, nem azert mert igy akartam, hanem azert mert hazakuldtek a korhazbol, a baba pedig megis jonni akart. Hozzateszem ez Anglia. Egy rogtonzott kis agyat krealtak nekem a nappaliba, matracot leteritettek egy pleddel. Valami csoda folytan, csak nedves lett a magzatviztol, semmi mas nem volt rajta. Miutan megszuletett a kisfiam, a mentoorvos kihivta a szulesznot. Megvartak, hogy megszulessen a lepeny, amit egy steril anyagba csomagoltak, amit egy legmentesen zarodo, veszelyes hulladek feliratu muanyag dobozba tettek. Kaptam injekciot, annak is volt veszelyes hulladekos muanyag taroloja, amit szinten a szuleszno hozott magaval. Nalunk semmi nem kerult a kukaba, mindent osszeszedett a szuleszno es elvitte. Nekunk csak a pled volt, amit ki kellett mosni es fertotleniteni. Hozzateszem, hogy itt Angliaban sokkal tobben szulnek otthon, mint korhazban, eppen ezert ezek a dolgok jol meg vannak szervezve.
Na, egy óra alatt jó sok hasznos választ kaptál. :) Van egy szuper könyvem, érintõlegesen ír az otthonszülésrõl, ebben azt írja, hogy szerezzünk be mûanyag fóliát (sátorlapot vagy zuhanyfüggönyt), hogy megvédjük az ágyat vagy a szõnyeget. Ja, meg szerezzünk be régi törölközõket és lepedõket. Sajnos, hogy a járulékos dolgok eltakarítása hogyan és miként zajlik, azt a könyv sem taglalja, pedig én is kíváncsi lennék rá. Nem tudom magam elképzelni, hogy a franciaágyunkon egy zuhanyfüggönyön vérben, kakában feküdve elemlámpa fényénél varrják a gátamat... (Még mielõtt lincshangulat alakulna ki, nem szándékozom otthon szülni, csak kíváncsi természet vagyok és jól megnézem az érme oldalait.:D)
Akkor a használt tampont hova dobjuk???? En láttam tvben hogy volt egy család meg vagy öt gyerek, és a nö mindig elkérte a méhlepényét, elásta a kertben és ráültetett egy kisfát. érdekes ötlet, szép is meg érdekes is. Ja a kérdezötöl, mit ért a gyúlékony anyag alatt?
Elõzõ vagyok. Az kimaradt a történetbõl, hogy ezek az egyedek pottyantós WC fölött szülnek, így nem koszolják a francia ágyat, és nem kell a fekete zsák sem.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már mi a neve, d ehallottam gyúlékony anyagról, egyik kérdésemben az egyik válaszolótól.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Egyetértek! Köszönöm a válaszokat

Ha elkezd levállni a méhlepény, vagy már levállt, akkor mennyire erősek a görcsök? Vérzés mindig van?

Nekem elég sokat görcsöl, de eddig betudtam a szalagok nyúlásának, méh növekedésének, most megilyedtem a méhlepény helyzete miatt. Néhány kérdéssel ezel?tt is én írtam.

Legjobb válasz: A méhlepényen, és a köldökzsinóron keresztül jut a baba oxigénhez, és tápanyaghoz, ha leválik akkor megszûnik a kapcsolat az anya, és gyermek között. Normális esetben csak a baba születése után válik le, azt még a baba után kell "megszülni"! Biztos, hogy levált? Nem értettél félre valamit? Honnan az info?

A méhlepényen, és a köldökzsinóron keresztül jut a baba oxigénhez, és tápanyaghoz, ha leválik akkor megszûnik a kapcsolat az anya, és gyermek között. Normális esetben csak a baba születése után válik le, azt még a baba után kell "megszülni"! Biztos, hogy levált? Nem értettél félre valamit? Honnan az info?
Szia. Ha a me´hlepény leválik nagy vérzéssel, és persze a babád és a te életed mu´lhat a gyors beavatkozáson.A könyvelöm feleség´ßenek egy hónappal elöbb egy de.levált a méhlepény, elöntötte az asszonyt a vér, a férje azonnal vitte a kórházba (5 perc)és mire a baba´t kivették már lila volt, és élszteni kellett.A hölgynek nagy vérvesztesége lett.szóval ez nagyon komoly dolog.Az orvosod mit mondott, hogy ez felmerül benned??túl e´rett a lepe´ny??Mennyi idös terhes vagy??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 21 hetes vagyok, és egy része a méhszájon van, aminél van egy 3*1 cm-es haematoma. És félek, hogy levállik. Tudom, hogy sok pihenés stb. De az mennyi az a sok? Napi teendõk? Fõzés, mosogatás, 15 perc séta belefér? Vagy az sem?
A kérdező hozzászólása: Ha autóban ülök, rázkódok az is leindíthatja?
Barátnõm járt úgy , elsõbabásan, hogy erõs görcsei lettek, bement a kórházba, mert azt hitte vajúdik 38 hetesen. A doki megvizsgálta, "áh, még messze a szülés...". Rátették nstre, az mutatta ki, hogy fájásai vannak. Elküldték zuhanyozni, és ömleni kezdett belõle a vér.-levált a méhlepény. Azonnal császározták, 10 perc mulva kint volt a baba. Hogy görcsel jár-e mindig, nem tudom, de elõttem szólók alapján nem, de vérzéssel tuti, hogy jár. Nekem két kisebb vérzésem volt, 29 és 32 hetesen, lent van a méhlepényem, de nem takarja a méhszájat. Rutascorbint én is kaptam, recept nélkül vehetõ, nekem 3X2-t írt a doki, és jó, mert azóta nem is keményedek annyit. De az, hogy görcsöl a hasad, még nem jelnti a lepény leválását. Lehet jóslófájás, vagy simán nyúlnak az izomok. FEküdj, pihenj és nem lesz baj! Nem kell mindig mindjárt a legrosszabbra gondolni:-)
Én írtam azt a nagyon hosszú választ:) Nem kell rögtön arra gondolni, hogy levállik a lepény, de ha a doki mondja, vagy csak azt mondja, hogy levállhat, v levállt a széle, akkor a pihenést azt rettentõ komolyan kell venni.Mint írtam nekem semmi még a legkisebb görcsöm sem volt, mégis levállt.És nekem annyira szigorúan feküdnöm kellett, hogy CSAK wc-re, és zuhanyozni állhattam fel, de azt is gyorsan kellett elintéznem.Rettentõ volt ennyit feküdni, már mindkét oldalamon a combomnál sebes volt a bõr a sok fekvéstõl, de ha ezt nem tettem volna meg, most nem lenne itt a gyerekem.Szóval NEKEM ennyire komolyan kellett vennem, de én nem tudom hogy veled most pontosan mi van, de én azt mondom ha vki megerõsíti hogy lepénylevállási probléma van, akkor mindenképp erre kérdezz rá, hogy mennyire komolyan kell NEKED pihenni, feküdni...Nagyon szorítok neked ha úgy alakul, hogy ne járj úgy mint én, mert azt senkinek nem kívánom, de addigis pihizz amennyit csak tudsz...

Múlt pénteken, szombaton volt egy barna folyásom - a doki azt mondja megpattant a méhlepény és ez okozza (Diazepam, Duphaston, ágynyugalom). Minden rendbe jöhet?

El vagyok keseredve - nagyon szeretném ezt a babát - 15.hetes vagyok

Legjobb válasz: Persze, hogy van közöttünk ilyen. Szerintem nagyon sokan vagyunk ilyen, vagy ehhez hasonló problémával. Nem lesz semmi baj, nyugi! Pihenj sokat és vigyázz magatokra! Jó gyógyszereket kaptál, biztosan nem lesz semmi baj. Az én babámat egy haematoma veszélyeztette, én is barnáztam, meg véreztem. Hasonló gyógyszert kaptam és pihennem kellett egy hónapig. Ma már minden rendbejött. Nálatok is így lesz! :)

Persze, hogy van közöttünk ilyen. Szerintem nagyon sokan vagyunk ilyen, vagy ehhez hasonló problémával. Nem lesz semmi baj, nyugi! Pihenj sokat és vigyázz magatokra! Jó gyógyszereket kaptál, biztosan nem lesz semmi baj. Az én babámat egy haematoma veszélyeztette, én is barnáztam, meg véreztem. Hasonló gyógyszert kaptam és pihennem kellett egy hónapig. Ma már minden rendbejött. Nálatok is így lesz! :)
Szia. Én ezt nem egészen értem. Nekem az orvos azt mondta, hogy ha a méhlepény akár egy ici-picit is levállik, akkor az vérrel jár, nem barna, hanem piros szinüvel. Nekem is volt barnázásom, mert a méhlepény a rálógott a méhszájra, és ott egy kis bevérzés lett. Állítólag kis mennyiségben, és lassan ürült ezért volt barna színû, egyszer-kétszer elõfordult piros színû is, az pedig a méhösszehúzodások során gyorsabban folyt ki, és attól volt. A Duphastont nekem is szednem kellett a 12 hétig, az egy tapadást megsegítõ gyógyszer, késõbb teljesen felesleges az alkalmazása, 15 hetesen már a baba megtapadt, és a méhlepény már kialakult, az látja el a babát.
A kérdező hozzászólása: szerintem nekem is ez lehet a gond, mert nem volt élénk piros, csak barna - és szerencsére ki is maradt. Gondolom azért kaptam a Duphastont hogy a méhlepény megpattant széle visszatapadjon. Másképp nagyon jó dokim van 100%-ban megbizom benne

Minden esetben úgy kell megszülni a méhlepényt?

Legjobb válasz: szerintem nincs más lehetõség...

szerintem nincs más lehetõség...
Én nyomtam egyet, a szülésznõ meghúzta kicsit és kijött.
Nálam miután kijött a baba, pár percre rá a méhlepényt is ki kellett nyomnom.Szerencsére nem volt semmi gáz.
Én nem tudtam sem megszülni sem a szülésznõ nem tudta kihúzni, sem a doki kinyomni belõlem ...azonnal elaltattak és mûtöttek, mert nem vált le:S nagyon sok vért veszítettem közben... akkor nekem az legalább úgy fájt mint a szülés... Remélem most megúszom. Boldog babavárást és könnyû szülést mindenkinek, 37 hetes pocis
Belõlem is csak kihúzta a szülésznõ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, hát úgy látszik ez sem mindig egyszerû dolog....:(
Igen. Ritka, de van u.n. burokban születés, ami azt jelenti, hogy a méhlepényben. Népi babona, hogy az ilyen gyermek különleges, s igazán szerencsés lesz az életében. Édesanyám így született. Különlegesnek különleges, de sajnos nem túl szerencsés :) )) Én a pici fiam után külön megszültem a méhlepényt, de az már nem volt nekem nehéz és fájdalmas. Ne izgulj! :) )
Nem, császármetszésnél kiveszik a baba után:) Természetes szülésnél mindig, de azt mondják, hogy meg se kottyan a baba megszülése után, fõleg olyankor már a kicsi is a mama hasán van és Õ elvonja a figyelmet lepényrõl, stoppolásról, minden másról..:)
A császármetszés nyilván kivétel.
Az mindegy. A burokban születõ nem a lepényben, hanem a magzatburokban születik. Nem reped meg. A lepény utána jön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Azért vetõdött fel a kérdés, mert- egy beszélgetés kapcsán- eszembe jutott, hogy én nem szültem meg, hanem a szülésznõ húzta ki.:-O Akkor nem is tûnt fel, csak pár óra múltán gondolkodtam el rajta....Köszi mindenkinek mégegyszer!

Ha nem öregszik a méhlepény az azt jelenti, hogy minden rendben van a babával? El Tudja rendesen látni a feladatát?

32 hetes vagyok és 0 fokban érett a lepényem.Sajnos cigiztem egy ideig,minden rendben volt!Most is így lehet?

Legjobb válasz: 1, és 2 érettségû lepény is ellátja a babát úgy hogy nincs gáz 3asnál kell aggódni az oxigén ellátottság miatt. ne aggódj! minden ok! nekem ennyi idõsen 2es volt a lepény, nem volt semmi gond

1, és 2 érettségû lepény is ellátja a babát úgy hogy nincs gáz 3asnál kell aggódni az oxigén ellátottság miatt. ne aggódj! minden ok! nekem ennyi idõsen 2es volt a lepény, nem volt semmi gond

Ha a 12. heti ultrahangon minden tökéletes volt, akkor a méhlepény sikeresen átvette a szerepet?

Ezen a vizsgálaton nézte az orvos csak a méhlepényt,szépen helyezkedik,mindent rendben talált,a labor eredményeim is rendben vannak.Ugye már komplikáció nem léphet fel?a krízisen már túl vagyunk?

Legjobb válasz: Mindig van valamennyi esély, hogy komplikáció lesz, de a 12. hét után az esély igen, meredeken lecsökken! Én is így paráztam, és számolgattam a heteket, hogy most már ez elég sok-e :) Nem lesz semmi probléma, csak optimistán! Már 12 hetes! :)))

Mindig van valamennyi esély, hogy komplikáció lesz, de a 12. hét után az esély igen, meredeken lecsökken! Én is így paráztam, és számolgattam a heteket, hogy most már ez elég sok-e :) Nem lesz semmi probléma, csak optimistán! Már 12 hetes! :) ))
A kérdező hozzászólása: nem, már lassan 15 hetes, csak akkor voltam utoljára ultrahangon, és félek
Én is emiatt aggódtam. Ráadásul nekem korábban is kevés volt a progeszteronom és tabit szedtem, de ezzel a 13. héten le kellett állnom, de hál'Istennek a méhlepény jól átvette a szerepét. Szóval ne aggódj!:-) Minden jót!
Elsõ baba? Ne félj! (én mindig féltem :) Lesz még annyi minden amitõl fogsz félni.Mikor mozdul már meg, miért nem mozog, miért csak ennyit.Na most miért mozog ennyit!Fejlõdik e rendesen, ne legyen kora szülött, miért kisebb az a csont!! Nem lesz nagy/kicsi. Stb....sorolhatnám estig! Én végigaggódtam! Most járok a 40+2 hétbe és várom mikor láthatom hogy EGÉSZSÉGES!Nagyon türelmetlenûl. De én azt mondom hogy kívánok neked olyan szupi és könnyû terhességet mint ami nekem volt!Minden jót! 40+2hkm
A kérdező hozzászólása: igen elsõ csemete, és még tapasztalatlan vagyok.Neked pedig könnyû szülést!
a 15. héten a progeszteron miatt már nem kell aggódnod.

A sima uh is kimutatja, hogy mennyire öregszik a méhlepény? Én most 34 hetes vagyok, de mindíg csak azt írják a papíromra, hogy méhelpény mellső fali.

Legjobb válasz: Szia. Nekem 18 hetesen sima uh-al állapították meg, hogy I fokban érett, ugyhogy kimutatja igen. De elõtte is mindig ráírták a papírra, hogy 0 fokban érett.

Szia. Nekem 18 hetesen sima uh-al állapították meg, hogy I fokban érett, ugyhogy kimutatja igen. De elõtte is mindig ráírták a papírra, hogy 0 fokban érett.
szia! Igen, látják a sima ultrahangon is. szerintem kérdezz rá legközelebb. Bár nekem 35 hetesen már 3. fokban volt, de azt mondta a dokim, hogy amíg a flowmetria és az NST jó, addig nincs gond. Most 38 hetes vagyok.
Szia.Ezen akadtam ki én is tegnap, mert már annyiszor olvastam itt, hogy kinek milyen fokba érett, hogy visszanéztem.Nekem sem irták rá még egyszer sem!Annyi áll rajta nekem is, hogy melsõ fali... szintén 34hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!