Találatok a következő kifejezésre: A méhlepény a (489 db)

Ha a 12. heti genetikai uh-on az volt a papíromon, hogy a méhlepény a mellső falon mélyen tapad, most pedig a méhlepény a mellső falon, jó helyen tapad akkor úgymond a helyére került?

Akkor most már nem kell annyira óvatosnak lennem? A dokimhoz majd csak pénteken megyek. Mert a 12. heti uh után azt mondta a doki, hogy sokat pihenjek, ne emeljek, meg a házas élettel is óvatosan.

Legjobb válasz: Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...

Tudtommal a mehlepeny nem vandorol...
Elvileg akkor most már minden ok, de amíg nem tisztázod a dokiddal szerintem ne bunji jumpingolj!:-) Egyébként gratula!
A kérdező hozzászólása: :) :) :) :) Okés köszi.
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok orvos, de a dokim azt mondta ha szerencsém van feljebb kerül, de ha mégsem akkor sem lesz tragédia, csak végig nagyon óvatosnak kell lenni.
Én úgy tudom, hogy sok esetben a helyére kerül, ahogy növekszik.

A méhlepényem a mellső falon tapad. Ez mekkora kockázatot jelent a természetes szülésnél? Vagy mindenképpen császároznak?

31 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Szia! Nekem is mellsõ falon volt megtapadva a méhlepény. Nem volt semmi gond a szülésnél. 3 hete természetesen szültem meg a kislányomat. Szóba sem jött a császármetszés. Az orvosom annyit mondott, hogy a szüléskor szóljak, hogy hol van a méhlepény. Az ellenõrzés során - hogy minden kijött -e - fontos neki. Szülhetsz természetesen ettõl még, hidd el jobban jársz. Én császármetszéses mellett feküdtem a kórházba és míg én másnap már szinte szaladtam a varrataimmal, õ 4 napig szenvedett és szerintem még otthon is. Sok sikert a babához és a szüléshez! Szorítok neked!

Mit jelent hogy a méhlepény a mellső falon tapadt meg és kicsit mélyen van?

12+5hetes vagyok,ma voltunk genetikain,mindent rendben találtak,szép egészséges kis lányom van! Annyit mondott csak a doki,hogy a mells? falon van és kicsit mélyen! de nem probléma. Volt már valakinek így?-hogy kicsit mélyen van? Nem is kérdeztem meg róla semmit,mert ugy elvoltam foglava a picimmel! :)

Legjobb válasz: Szia! Gond nem lesz belöle. Hamarabb fog látszódni a pocakodon, hogy babát vársz. Nekem hátsó fali a méhlepény és még most is alig látni, hogy babát várok. Pedig 5 hónapos el multam.

Szia! Gond nem lesz belöle. Hamarabb fog látszódni a pocakodon, hogy babát vársz. Nekem hátsó fali a méhlepény és még most is alig látni, hogy babát várok. Pedig 5 hónapos el multam.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, ennek örülök hogy hamarabb fog látszódni! :) Boldog baba várást Neked!
viszont késõbb fogod érezni a mozgolódást. És már kiderült, hogy lány lesz????
Igazad van neked is mert én tényleg nagyon hamar éreztem a rugásokat. És ahhoz képest, hogy pici a hasam, ha lefekszem este, már kivülröl is látszik a baba mozgása. 22hetes kismami.
Semmi olyat nem jelent amin aggódnod kellene ( megjegyzem, nekem hátsófalinak indúlt, majd mellsõ - hátsófali, végül mellsõfalinak írták le) Picit közelebb van a tapadása a méhszájhoz, de ez csak akkor gond, ha fedi is azt, esetedben errõl szó sincs, bodog babavárást!
Szia, offolok, de kíváncsivá tettél, ilyen korán hogy állapították meg, hogy kislány?
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben nem aggódom! Hát nem tudom, rá kérdeztünk a doktornõnél, és õ mondta hogy tippelni szoktak, és õ inkább kislányra tippelt..aztán hozzá tette hogy a lányt kevésbé lehet össze téveszteni mint a fiút! Mert ugyebár a lányokra még szokták mondani hogy fiú, mert a csiklójuk kicsit meglehet duzzadva...így fiúnak nézhetik de esetünkben ilyen szó sincs!! Nem mellesleg azt is hozzá tenném, hogy magán klinikán voltunk, nem kórházban, a 12hetes genetikai vizsgálat 1óráig tartott, ami egy integrált tesztet is magában foglal, és a legspécibb legjobb orvosokkal van felszerelve a klinika!
A kérdező hozzászólása: -a legspécibb gépekkel! ezt kihagytam! :)

Van itt vki, akinek szintén fedi a méhlepény a méhszájat? Vagy vki, akinek terhessége alatt ilyenje volt?

Ma voltam 20 hetes ultrahangon és a doki megállapította. Mostantól tilos a szex és a megterhelõ munka,2 hét múlva kontrollra kell mennem,de azt mondta,hogy nem hiszi,hogy lesz változás. Azt is mondta,hogy ne aggódjak,de így nem szülhetek majd természetes úton. Nem tudom hogy fogom kivitelezni,hogy ne emeljek pl,mert van egy majdnem 2 éves kisfiam is. Na meg persze,hiába mondta,hogy ne aggódjak,én azért parázok. Kikötötte,hogyha görcsölök,akkor egybõl magnézium és irány a kórház,ez nem épp nyugtató hatású mondat :(

Legjobb válasz: Én is így voltam. 26 hetesen kórházba kerültem vérzés miatt, kaptam infúziót, itthonra szigorú pihenést írtak elõ, mellé 4*2 magnerot és 2*1 spiropent. Hetente jártam uh-ra, és a lelkemre volt kötve, ha görcsölök, keményedek, vérzek akkor azonnal kórház. 33 hetesen elkezdtem vérezni, azonnal rohantunk a kórházba. Levált a méhlepény egy darabja, egybõl megcsászározott az orvosom.

Én is így voltam. 26 hetesen kórházba kerültem vérzés miatt, kaptam infúziót, itthonra szigorú pihenést írtak elõ, mellé 4*2 magnerot és 2*1 spiropent. Hetente jártam uh-ra, és a lelkemre volt kötve, ha görcsölök, keményedek, vérzek akkor azonnal kórház. 33 hetesen elkezdtem vérezni, azonnal rohantunk a kórházba. Levált a méhlepény egy darabja, egybõl megcsászározott az orvosom.
Nekem csak reszben fedte, idovel feljebb is huzodott, de igy is okozott problemat 15 hetesen. Picit felvalt, elkezdtem gorcsolni es verezni. 1 het korhaz, itthon pedig pihi, es no szex. Szinte semmit nem csinaltam, amig feljebb nem huzodott.
szia Nagyon sajnálom, amit most átélsz. Én ugyanígy voltam, 2évvel ezelõtt. SZigorú pihenés, kímélet, majd görcs, vérzés, gyermekemet hirtelen éjszaka közepén ott hagytam, baba születéséig. Mivel növekszik a méh, és jöhetnek a méhösszehúzodások, megvan az esély arra, hogy görcsölhetsz, vagy akár vérezhetsz. Melyik kh-ba fogsz szülni? Persze amennyire tudsz pihenj, de szerintem (nem túlzott aggodalommal), de készülj fel, ill. családodat, ha esetleg Kh-ba kerülnél hirtelen, ki mit tud vállalni. Mivel írtad van egy kisfiad. Igen valóban egyetlen megoldás a császár, mivel a lepény ilyenkor olyan mint egy dugó. Figyelj arra, hogy hirtelen ne csinálj semmit.pl.emelés. Kérj segítséget a családtól, barátoktól. Inkább most legyen melletted vki, mint bemennél kh-ba, és onnan írányítani az eseményeket. Legyél nyugodt, hogy minden tõled telhetõt megteszel, és amíg lehet húzni az idõt, hogy minnél tovább bennt legyen a baba. Ha szeretnél, írj nyugodtan privátba is, Liliom.
Nekem is így volt, szigorú fekvésre ítélt a doki. Nekem a 11. héttõl a 19. -ig végig fedte, aztán ahogyan nõtt a méhem elõrefelé mozdult vele együtt, a 24. hétre pedig már teljesen mellsõ fali volt. Szóval neked is van még rá esélyed, hogy elmozduljon a méhszájról.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit azért megnyugodtam, csak mivel ilyen gond van, ezért minden apró jelre azt hiszem, hogy baj van :( be fogok kattanni szerintem :( néha ilyen csikizõsen mozog a lányom, ez is olyan furcsa. Plusz elég sokszor érzek székelési ingert, de 10-9x kell is mennem, csak azért mondom, mert még ez is megijeszt.

Mit jelent, hogy a méhlepény a méhszájnál van?

Ma egy kicsit barnáztam így a dokihoz vezetett az utam ? mondta, hogy valószín? ezért van a barnázás, sok pihenést és nyugalmat írt el?. Na persze utrogestant is.

Legjobb válasz: Ne aggodj,nekem is igy volt.Barnáztam én is,16hetesen.Az orvosom azt mondta a méhlepényem a méhszáj mellett huzodik.Pihenjek és no szex.Ezután már csak 1szer barnátam.Szerencsére nem ment rá a méhszájamra.Nagyobb gond akkor van.Császárral kell szülni és korházban is töltheted az idõd.

Ne aggodj, nekem is igy volt.Barnáztam én is, 16hetesen.Az orvosom azt mondta a méhlepényem a méhszáj mellett huzodik.Pihenjek és no szex.Ezután már csak 1szer barnátam.Szerencsére nem ment rá a méhszájamra.Nagyobb gond akkor van.Császárral kell szülni és korházban is töltheted az idõd.
Ahogy nõ a méhed, a lepény vándorol. Valóban nem jó, ha ott van, de lehet, h a következõ vizsgálatkor már nem lesz a méhszájadnál. Nekem is így volt. Ne aggódj, elmegy majd onnan! Most csak annyi a dolgod, h szedd az Utrogestan-t, ami amúgy tényleg jó, meg pihenj sokat!
Szia! Én most 17 hetes vagyok és a 12 hétnél nekem is a méhszájon volt a méhlepény.Véreztem sokat meg görcsöltem is rendeteget, de a sok pihenés meghozta az eredményt.Mára már hátsófali és minden rendben van velünk.Kívánom hogy Neked is minden sikerüljön. A lényeg a sok pihenés fekvés és a nyugalom. A házas életet meg a dokim szerint meg lehet oldani kreatívan:D de a hagyományost pár hétig felejtsd el:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm arik vagytok, de azért egy picit aggodok, na majd 29.-én meglátjuk akkor lesz a köv. ultrahang.

23 hetes kismama vagyok. Nagy baj van? Hátsó fali a méhlepényem a méhszájhoz közel van. Elöbb mikor wc-n voltam a tisztaságimon barnás folyás volt. Méhszáj zárt. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A mélyen tapadó méhlepény miatt vérezgethetsz, de csak orvos tudja megmondani hogy nagy e a baj. Most pihenj le, holnap reggel orvos. ha erõsödik a vérzés esetleg görcsök is társulnak hozzá akkor irány az ügyelet.

A mélyen tapadó méhlepény miatt vérezgethetsz, de csak orvos tudja megmondani hogy nagy e a baj. Most pihenj le, holnap reggel orvos. ha erõsödik a vérzés esetleg görcsök is társulnak hozzá akkor irány az ügyelet.
Hát én helyedben mennék az ügyeletre, ha nem szeretkeztetek, mert ha igen akkor attól szokott lenni mivel a méhszáj ilyenkor vérrel teltebb és nagyon érzékeny.pl.vizsgálattól is elõfordul a barnázás, de szerintem biztos ami biztos s az a doki.
Szia! Ha vérzel, akkor eleve nem zárt a méhszájad!!! Mensikor is megnyílik kicsit, hogy a vér távozhasson. Remélem voltál orvosnál???

17 hetes kismama vagyok. 12 hetesen egy 3, 5*1, 5 cm-es bevérzést mutatott az ultrahang, majd 16 hetesen azt mondta az orvosom, hogy túl közel van a méhlepény a méhszájamhoz. Állományba vett. Mennyire komoly a dolog? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Ha túl közel van a méhlepény a méhszájhoz, a legtöbb amit tehetsz, hogy sokat pihensz,fekszel,nem emelsz semmit,és nem lesz semmi baj.Ne aggódj azzal csak ártasz!Nyugodj meg, már a 17.hétben vagy,nyugi,csak tényleg pihengess,ne erõlködj semmin.

Ha túl közel van a méhlepény a méhszájhoz, a legtöbb amit tehetsz, hogy sokat pihensz, fekszel, nem emelsz semmit, és nem lesz semmi baj.Ne aggódj azzal csak ártasz!Nyugodj meg, már a 17.hétben vagy, nyugi, csak tényleg pihengess, ne erõlködj semmin.
Szia, azt nem írtad, hogy a 12. és 16. hetes vizsgálat között mi történt a bevérzéssel. Nekem 9 hetesen volt egy 6mm átmérõjû vérömlenyem, amit az okozott, hogy a méhlepény fedte a belsõ méhszájat. Kaptam rá rutascorbint, hogy felszívódjon a vérömleny, és magnéziumot, nehogy begörcsöljek. Mire mentem a 12. hetes uh-ra a vérömleny eltûnt, vagyis felszívódott. De a közbülsõ 3 hétben nagyon sokat feküdtem, pihentem, semmit nem emelten, vigyáztam, hogy ne erõlködjek a wc-n. Vigyázz magadra, ne erõltess semmit. A méhlepény még elvándorolhat akár késõbb is.
A kérdező hozzászólása: Valóban nem írtam, kb.3 hétig véreztem, de gyógyszeres kezelés után szerencsére elmúlt.A 16 hetes ultrahangon már nem látszott a bevérzés.
Szia ne haragudj de hasonlo cipöbn járok ha tudnál segiteni megköszönném!23.héten 2 hete kedden éjjel elkezdtem vérezni korházba kerültem ahol kiderült a lepény széle a méhszáj közelében van haematomat nem láttak a méhszáj zárt.A kórházban 4 napig véreztem utánna tünetmentesen lettem hazaengedve itthon szigoruan fekszem mégis barnázgatom.Reggel több és sötét utánna v barna egész nap.tudnál privit irni neked ez meddig tartott mikor mult el?Köszi

Akik beoltatták magukat-leirnátok, hogy az orvosotok mivel érvelt? Átjut a méhlepényen a vakcinában lévő virus?

Értelmes magyarázatokat szeretnék,tehát mit mondott oltás el?tt az orvos?Honnan tudják,hogy a magzatnak nem okoz-e valamilyen rendellenességet,mikor még nem születtek oltott anyától babák?Azért kérdezem,mert tanácstalan vagyok...Segitsetek!!

Legjobb válasz: Én könyvelõ vagyok, nem orvos. Tehát mielõtt beadattam az injekciót, megkérdeztem több, egymástól teljesen független, számomra hiteles orvost, akiknek semmiféle érdekük nem fûzõdött hozzá, hogy rá, vagy lebeszéljenek az oltásra/ról: Hogyan tudom megóvni a pici babámat amikor megszületik és orvoshoz kell vele járnom, nem zárhatom be... Mind azt mondta, a méhlepényen átmegy, az anyatejjel bekerül a baba szervezetébe a védettség, ha beoltatom magam és nem veszélyes az oltás a babára. Nekem ennyi elég volt. Le lehet hurrogni, le lehet pontozni, lehet fenyegetni, hogy fogyatékos gyerekem születik (mert úgy látszik mostanában ez a divat az ellentábor felõl), egyik sem orvos, aki ilyen baromságokat irkál. Ezért nem érdekelnek.

Én könyvelõ vagyok, nem orvos. Tehát mielõtt beadattam az injekciót, megkérdeztem több, egymástól teljesen független, számomra hiteles orvost, akiknek semmiféle érdekük nem fûzõdött hozzá, hogy rá, vagy lebeszéljenek az oltásra/ról: Hogyan tudom megóvni a pici babámat amikor megszületik és orvoshoz kell vele járnom, nem zárhatom be... Mind azt mondta, a méhlepényen átmegy, az anyatejjel bekerül a baba szervezetébe a védettség, ha beoltatom magam és nem veszélyes az oltás a babára. Nekem ennyi elég volt. Le lehet hurrogni, le lehet pontozni, lehet fenyegetni, hogy fogyatékos gyerekem születik (mert úgy látszik mostanában ez a divat az ellentábor felõl), egyik sem orvos, aki ilyen baromságokat irkál. Ezért nem érdekelnek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz és még annyit, hogy nagyon etikátlannak tartom belinkelni azt a kommentet amit az állítólagos szomszéd írt."Még boltba sem tudott elmenni".Hagyjátok békén, ne kezdjetek most bele az ezt hallottam meg azt hallottam a kismamáról!Ha nem volt pénze , ha volt ez már igazán nem ránk tartozik!Nem sajnáljátok a családot?Ekkora tragédia és most hirtelen a halála után pár órával a szomszéd már jelentkezik és fontosnak tartja leírni, hogy nyomorogtak?Nem hiszem!Ez megint egy beteg agy kitalációja, hogy az elméletét bizonyítsa!Itt már semmi sem szent?Szégyen és gyalázat!
Írtok itt a meg nem született babákról de nem veszitek észre, hogy mennyi meg nem született baba lehet még akik nem tudnak járni, beszélni mert sajnos meghalnak!!Nincsenek kutatások?Hiszen benneteket a tények és áldozatok sem gyõznek meg?Még mindig a lehetséges bajokat találgatjátok mikor már az orrotok elõtt van a tényleges tragédia amit a vírus okoz!
Én meg a maghalt kismama férje!!És ezt hidd el ha azt elhiszed , hogy õ a szomszéd!!Természetesen mindenki azt ír ide amit akar!Engem a kezelõorvosa gyõz meg és nem ezek a légbõl kapott Ál hírek!!!Szegénységbe halt bele és nem a 2 oldali vérzéses tüdõgyulladásba ugye?
Ész érvet szeretnél?Meghalt egy 21 éves kismama és 6 hónapos magzata.A nõnek nem volt krónikus betegsége.A vírus annyira agresszív, hogy a tünetek a kórházba bevitel elõtt 2 nappal jelentkeztek csak.Szinte esélye sem volt.Nem a vírusfertõzés halálos hanem a szövõdmény ez esetben a tüdõgyulladás mellett tüdõvérzés , szív és veseprobléma is volt!Itt nem kapsz rendes magyarázatot , nem értem a segítség kérésed!Mi nem vagyunk kutató orvosok sem tudósok!Én is azt írom le amit a hírekben az orvos nyilatkozott.Keress fel egy szakembert aki alátámasztott tényekkel elmagyarázza miért nem kerül kapcsolatban az elhalt vírus a magzattal!Nekem elég érv mellette, hogy bele is halhatunk!
Senkit nem akarok bántani , csak azt írom, hogy vegyük komolyan a lehetséges problémákat és ne csak az egyik oldalát!És hidd el mindent meg fogunk tudni idõvel!Sajnos még az elején vagyunk és fõleg ezért nagy hiba lebecsülni a vírust!
Sajnos azt nem tudom, h átjut-e, de inkább a halott baci jusson át mint az élõ, amibe mindketten belehalhatunk... Czeizel féle linkek"Ha egy terhes nõ elkapja a pandémiás influenzát, akkor hétszer nagyobb a valószínûsége, hogy meghal - mondta a genetikus": http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/10/19/20/Czeizel_Endre_ko.. http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-10-21-h1n1 http://www.hirszerzo.hu/cikk.czeizel_tuzbe_teszi_a_kezet_a_h.. Nekem az orvos csak azt mondta, h oltassak, nem érvelt, engem a halálozás gyõzött meg. Még nem oltattam, de fogok!
Ezt az elõzõnek másoltam ki: NEm azért de az rtl honlapjána fórumban ír ponta cikk mellett a kismama állítólagos szomszédja... Idézek" Sziasztok, Én ismét a meghalt kismama szomszédja vagyok, és szeretnék hozzászólni a 15:48-kor írtakhoz, hogy szerinted nem számít az életkörülmény? Hát akkor Te minek neveznéd azt, hogy még a boltba sem tudott elmenni vásárolni mert nem volt pénzük, és egy héten keresztül csak szõlõt tudott enni, azt gondolom, hogy ez nagyon legyengítette a szervezetét, nem volt fûtés a lakásukban, és még kontrollra sem járt - mert mint tudjuk azért kell rendesen tejelni az orvosnak - és kb. 1 hete 40 fokos láza volt, mikor kihívták hozzá végre az orvost, Mi szomszédok ebbõl nem sokat vettünk észre, de biztos, hogy igaz, mert személyesen az anyukája mesélte el, hogy már nem bírta nézni, hogy mi történik vele és elvitte magához, de már sajnos túl késõn... Név 2009-12-01 21:50:49
Ezt sosem fogjuk megtudni. Egymás bántása helyett figyeljünk egészségünkre, ha úgy érezzük oltassunk, ha nem akkor óvjuk magunkat alternatív módszerekkel. A jóindulat és az egymás nem bántása vezéreljen. Jó egészséget és boldog babavárást minden kismaminak! 2.-3. voltam.
Az orvosok sehonnan nem tudják, hogy nem okoz-e a magzatnak károsodást az oltás, ezért mond sok orvos sokfélét és nincs u.az az érvelés. Még nem született oltás utáni baba, még nem kezdett el járni, beszélni, ezért senki sem tud semmit biztosan és ezért találgatnak, mert senki sem tud felelõsséget vállalni, ha egy kismamák esetében leellenõrizetlen dolog másképp alakul.... Mindenkinek a szívügye, hogy oltat-e, én a legjobbakat kívánom minden Kismamának és jó egészséget!!!
Jellemzõ, hogy az elsõ válaszoló leírja a tényeket és lepontozzák!Szóval az nem hasznos válasz?Általában az oltottakat nagyon lepontozzák még most is mikor a vírus szövõdménye szedi az áldozatokat!Nálunk az unokahúgom gimijében halt meg a 24 éves angol tanár (és ez nem pletyka)Mi már farkasszemet nézünk a vírussal!
http://www.rtlklub.hu/video/77207 Szerintem ez elég meggyõzõ. Nemrég rakták fel
"Arra a kérdésemre írta hogy az oltóanyag a maga elölt vírusfehérjével valamint a hordozóanyagaival átjut-e a placentán? Teljesen indokolatlan a félelme. A jelenlegi oltóanyagokat 1961 óta változatlan technológiával állítják elõ. Ez idõ alatt söbb millió terhes kapott oltást és semmilyen káros következményt nem tapasztaltunk. A magas láznak viszont nagyon súlyos következményei vannak. Súlyos idegrendszeri fejlõdési zavart okozhat a nyitott gerinctõl az értelmi fogyatékosságig. 3 nap magas láz esetén a kockázat eléri a 14-16%-ot. Az oltásnak egyetlen veszélye van:elõfordulhat, hogy nem hat, mert nem az a vírus érkezik, ami ellen felkészült. Az oltóanyag nem megy át a placentán, mert a vírus 1000 daltonnál magasabb molekulasúlyú.."

12 hetes és 4 napos vagyok. Tegnap voltam 12h uhon és a méhlepény a méhszájon fekszik. Valaki nyugtasson már meg! Elfog húzódni?

Legjobb válasz: Szia! A méhlepény gyakran fekszik a méhszájon még a 20. hét körül is, de legtöbb esetben a méh növekedésével egyre feljebb kerül.Ne izgulj!Miért éppen Te lennél, akinél ez nem következik be.Egyébként a legrosszabb esetben ilyenkor a császáros szülést javasolják. Szóval, ne félj!Túl vagy az elsõ 12 héten, ami igazán jó jel!Gratulálok!

Szia! A méhlepény gyakran fekszik a méhszájon még a 20. hét körül is, de legtöbb esetben a méh növekedésével egyre feljebb kerül.Ne izgulj!Miért éppen Te lennél, akinél ez nem következik be.Egyébként a legrosszabb esetben ilyenkor a császáros szülést javasolják. Szóval, ne félj!Túl vagy az elsõ 12 héten, ami igazán jó jel!Gratulálok!
A méhlepény a terhesség során a méh növekedésével helyetváltoztathat, de ez kb 1-4 cm, szóval elég kicsi az esélye. Az ilyen esetekben alap a veszélyeztetettség és figyelni kell, mert minden vérzés veszélyt jelezhet!!! A másik probléma, hogy nem tud a baba simán megszületni, ezért az esetek 99%-ban császármetszés a vége. Itt nem látok egyéb gondot, csak azt, hogy a lepényleválás miatt nagyon figyelned kell a vérzésre, ha elõfordul azonnal kórház!! Nem ijesztgetésnek, de sajnos nem tudlak megnyugtatni, csak figyelmeztetni, de biztosan ezt a dokid is elmondja majd. Természetesem függ attól is, hogy mennyire fedi a méhszájat!
No para!! A dokimat idéztem :) nekem is rajta volt (de egyébként nagyon sok terhességnél így van) és szépen a helyére ment. neked is így lesz: tudja a dolgát améhlepény.(kb 18-20 hét) Egyébként enyhe vérzés elõfordulhat a dokim szerint de nem kell "betojni" :) A lényeg: tényleg ne aggódj!!

Nekem a méhlepényem a fundusban van akkor én elöbb vagy késöbb fogom majd érezni elöször a baba mozgását? Csak azért kérdezem mert itt olvastam hogy nem mindegy hogy hol tapadt meg a méhlepény!

13 hetes vagyok és már nagyon várom hogy a érezzem a kicsi moszgását:)! Átlagos testalkatom van!

Legjobb válasz: Az elsõ babánál átlagosan a 18-21. hét körül érzed elõször a mozgást. És igen, ha a hátsó falon tapad, akkor egy kicsit elõbb. Testalkatodtól nem függ a dolog. :)

Az elsõ babánál átlagosan a 18-21. hét körül érzed elõször a mozgást. És igen, ha a hátsó falon tapad, akkor egy kicsit elõbb. Testalkatodtól nem függ a dolog. :)
Elõzõ vagyok. Bocsi a fundus a méh felsõ része, bocsi és nem az egész méh, mert az gravida. Tehát, ha a fundusban van akkor szerintem hamarabb érezheted a babát. Szerintem kb 16 hét környékén, ha elsõ baba
Szia A fundus az méhet jelent. Itt az a kérdés, hogy neked a mellsõ vagy a hátsó falon van. Mert ha mellsõ falon, akkor elméletileg késõbb. Ha a hátsón, akkor viszont hamarabb, akár a 15 héten is.
A kérdező hozzászólása: Azt sajnos nemtudom mert nem mondta a doki:(! Csak annyit olvastam el a papiron amit adott hogy a placenta a fundusban! :(
A kérdező hozzászólása: Igen elsö baba lesz már nagyon várom akkor már csak 3 hét:DD! Köszi a választ:) !
Szia!A FUNDUS ebben az esetben méhfeneket jelent.A GRAVIDA: terhes nõt jelent, a méh viszont UTERUS(nem kötözködni akarok, bocsánat)http://www.orvosiszotar.hu/?s=orvosiszotar itt minden kifejezést megtalálsz, bár nem ez volt a kérdés:) Talán te hamarabb fogod érezni a mocizást, de 3-4 hetet még bírj ki:)
A fundus egészen pontosan a méhboltozat, tehát a méh teteje. Nekem is ott tapad, elsõ baba, vékony testalkatom volt baba elõtt és a 18. héten éreztem elõször, majd napokig semmi, és egy héttel késõbb viszont már intenzíven, kívülrõl is látni lehetett a kidudorodást, illetve a párom is érezte a mozgást. Tehát határozott rúgások voltak. Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!