Találatok a következő kifejezésre: A méhen terhességnek mindig (28 db)

A méhen kívüli terhességnek mindig vetélés a vége?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy igen, a méhen kívüli terhességnek mindig spontán vagy tervezett vetélés a vége, hiszen a méhen kívül nincs a babának elegendõ hely a fejlõdésre. A természet nem véletlenül "találta ki" a méhet, és nem véletlenül az a funkciója, ami... Rugalmas fala révén remekül tud tágulni, de pl. egy petevezetékben "ragadt" megtermékenyített petesejtnek esélye sincs a túlélésre, hiszen nincs hely a növekedéshez. Ha gyanús, hogy méhen kívüli (vagy akár méhen belüli) terhes vagy, azonnal keress fel egy nõgyógyászt, ne játssz az életeddel!

Szia! Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy igen, a méhen kívüli terhességnek mindig spontán vagy tervezett vetélés a vége, hiszen a méhen kívül nincs a babának elegendõ hely a fejlõdésre. A természet nem véletlenül "találta ki" a méhet, és nem véletlenül az a funkciója, ami... Rugalmas fala révén remekül tud tágulni, de pl. egy petevezetékben "ragadt" megtermékenyített petesejtnek esélye sincs a túlélésre, hiszen nincs hely a növekedéshez. Ha gyanús, hogy méhen kívüli (vagy akár méhen belüli) terhes vagy, azonnal keress fel egy nõgyógyászt, ne játssz az életeddel!
A méhen kívüli terhesség jelei: erõs alhasi fájdalmak vérzéssel, vagy anélkül Ez azt jelenti, hogy a megtermékenyített petesejt a két petevezetõ egyikébe ágyazódott be a méh helyett. A méhen kívüli terhesség rendszerint sürgõs mûtéti beavatkozást igényel. Minnél hamarabb fordulj orvoshoz, mert nem biztos, hogy spontán el fogsz vetélni, és erre a terhességre rámehetsz te is.

Lehet terhességi tünet, ha az alhasamon jobban látszanak az erek, mint általában? A dokim szerint a méhem puha. Lehet esetleg attól, hogy vérbőség van terhesség miatt?

Legjobb válasz: Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.

Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.
A kérdező hozzászólása: még nem tudom, kedden voltam dokinál, aznap még negatív volt a teszt, a méh meg puha, vérzés még sehol.
Akkor várni kell. ha vezettél volna hõgörbét, most tudhatnánk, hogy volt-e tüszõrepedés, és hogy mikor, mert tüszõrepi után 12-16 nappal mindig megjön a vérzés, ha nincs baba.
A kérdező hozzászólása: létezik, hogy 35.napon volt peteérésem? clostyt szedtem ebben a ciklusban
Bármi létezik. De mibõl gondolod épp a 35. napot? és most hanyadikon jársz?

Voltam nőgyógyásznál pozitív terhességi teszt után de az ultrahangon csak kiszélesedett méhet látott és azt mondta puhább a méhem mint kellene ez is utalhat a terhességre?

Legjobb válasz: szerintem utalhat, de valószínûleg túl korán mentél és még nem lát semmit. (kb 6 héttõl). doki mit mond?

szerintem utalhat, de valószínûleg túl korán mentél és még nem lát semmit. (kb 6 héttõl). doki mit mond?
Nekem az orvosom azt mondta, hogy a pozitív teszt az pozitív, ezért felesleges belõle 5-öt csinálni:) Az elsõnek igaza lehet, ideje korán még tapintással sem biztos, hogy meg tudják mondani! Menj vissza pár hét múlva, amikor már a szívhangot is hallhatod:)
nekem sem látszott rögtön miután megcsináltam a tesztet most már ha ismerõsök kérdeznek azt mondom nekik várjanak két hetet, nekem olyanokat mondtak hogy méhen kívüli, meg nem is vagyok terhes, tehát várj minden rendben lesz. mi most már 27-sek vagyunk
Mikor csinálták az uh-ot?Nekem 5hét5nap már látszott a terhesség, amúgy a megnagyobbodott, puhább méh is jele a terhességnek.

Ha kisebb a méhem, mint az átlagos, de a terhesség alatt ugyanúgy nő? Pl. A 12. hétben az ilyen méh is férfiökölnyi nagyságú?

Legjobb válasz: Mi az, hogy kisebb, mint az átlagos? Ha kicsit kisebb, akkor tök mindegy, ugyanúgy nõ, ha fejletlen, akkor nem esel teherbe.

Mi az, hogy kisebb, mint az átlagos? Ha kicsit kisebb, akkor tök mindegy, ugyanúgy nõ, ha fejletlen, akkor nem esel teherbe.
Honnan tudod, hogy kisebb, mint az átlagos? Ugyanúgy nõ egyébként, mert nem a méretétõl függ, hanem az izmok, inak lazaságától. Az, hogy a 12. héten mekkora, az sema méh méretétõl, hanem a baba méretétõl függ!

Terhesseg miomaval a meh falan vagy polip a mehben, van itt anyuka aki igy szült? és minden renben ment a 9 honap alatt?

Legjobb válasz: Nekem a 22. héten derült ki, hogy miómám van. Elõször csak fájdogált a bal oldalon a hasam, aztán már kitapintható volt a mióma is, egy kis dudort lehetett érezni. Be kellett feküdnöm a kórházba, magnéziumot szedettek és megfigyeltek 1 hétig. A 2. napon már nem voltak fájdalmaim. Minden rendben volt utána, a babára nem volt veszélyes.

Nekem a 22. héten derült ki, hogy miómám van. Elõször csak fájdogált a bal oldalon a hasam, aztán már kitapintható volt a mióma is, egy kis dudort lehetett érezni. Be kellett feküdnöm a kórházba, magnéziumot szedettek és megfigyeltek 1 hétig. A 2. napon már nem voltak fájdalmaim. Minden rendben volt utána, a babára nem volt veszélyes.
Terhességi teszt megmondja. Mikor kéne megjönnie?
Nekem az elsõ jel (napokkal a nem várt elõtt) az volt, hogy ülve vagy enyhén elõre hajolva nyomást éreztem a méhemben. Csak azért figyeltem fel rá, mert anyukám korábban mondta, hogy neki is ez volt az elsõ jel. Szóval van ilyen, de inkább a tesztre alapozz.
Elofordulhat, teszt megmondja, de nem lelombozaskent lehet felfazastol is, csinalj tesztett, megy a drukk:)

Terhességem előtt észrevette a doki, kisebb a méhem az átlagnál! Feszülhet, keményedhet ettől jobban, mint azoknak akiknek normális méretű a méhük? 19 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Nekem is kisebb! Nagyon feszül, és néha fájdogál is, viszont hamarabb megéreztem a picit. :) Pihenj sokat és szedj magnéziumot! Boldog babavárást! 16 hetes kismami

Nekem is kisebb! Nagyon feszül, és néha fájdogál is, viszont hamarabb megéreztem a picit. :) Pihenj sokat és szedj magnéziumot! Boldog babavárást! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: MagneB6-ot szedek, csak mostanában (nem is pihentem)volt, hogy 30 percenként bekeményedett a méhem.mióta fekszem azóta, napról-napra jobb, de még nem az igazi:( Én is a 12.hét óta érzem mozogni, ami egyre erõsebb:) Neked is boldog baba várást!
Szia! Megint az elõzõ vagyok. Remélem már megoldódott a problémád, de most azért írok, hátha hasznosat mondhatok. Most, hogy már túl vagyok én is a 20. héten, egyre inkább nem használtak a kereskedelemben kapható Mg készítmények. Mondtam a dokimnak, és felírt egy, a gyógyszertárban kikevert készítményt, amiben a Mg mellett Ca is van. Nagyon jó a görcsökre, keményedésekre. Leírom az összetevõket, ahogy a recepten volt, és , ha érdekel, beszéld meg a dokiddal. Magnesii citrici calcii lactici aa cgta decem (0, 10) Vehic q.sat.ut.f.l.a.tabl. Dent. tal. dos.No."C"(centrum) Remélem, még olvasod. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Szia!Nagyon aranyos vagy!!! mindenképp kiírom ezt a receptet! Szerencsére már jobb a helyzet, bár épp most állok neki ki festeni a konyhát:( Remélem nem lesz semmi bajom sem a szagoktól és a fizikai munkától, de muszáj megcsinálni. Még egyszer köszönöm, h nem felejtettél el ennyi idõ után is. én is már a 23.hétben vagyok és hatalmas a pocakom:) Te már teljesen jól vagy?
Halihó! Igen, jól vagyok, köszi. Sokat pihenek, és nekem is igencsak gömbölyödik a pocim. :) Vigyázz magatokra! Ha létrára is másznál festés közben, nagyon óvatos légy! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de anyu rengeteget segített!! Igaz az a mondás, h Anya csak egy van:) Talán jövõhéttõl tudok egy kicsit pihenni:) Ti is vigyázzatok magatokra:)
Hááát, ilyen "ugrálgatásról" még nem hallottam. Mióta késik a mensesed?
A kérdező hozzászólása: 5 napja késik. Már teszteltem tegnap egyet, van is egy második csík nagyon halványan, de annak még nem hiszek, nehogy csalódjak...
Szerintem nyugodtan higgyél a tesztnek, mert terhes vagy. A pozitív tesztnél egy terhességi tünet se ad biztosabb eredményt, csak a doki. Menj dokihoz és gratula!
Szerintem is babóca van a dologban! Két csík az Két csík! Remélem jövõ hónapban nekem is 2 csík lesz! Szorítok! Tesztelj még pár nap múlva, aztán írj, hogy mi lett! Lécccci!
A kérdező hozzászólása: Pénteken tesztelek még. Utána írok ide! Szorítsatok!
szerintem is baba. miota probálkozotk?
SZERINTEM IS BABÓ. DE JÓ NEKED... MIÓTA PRÓBÁLKOZTOK? MIT TETTÉL H AZ LETTÉL (TEA, GYÓGYSZER, VAGY SEMMIT) ?

Mensi előtt pár nappal mindig felfújódik a mellem, de most semmi. Holnap-holnapután nem várom.3-4 napja szurkál a méhem. Felhúzott lábbal nem is tudok ülni, mert nyomódik a hasam alja. Utalhatnak ezek a tünetek terhességre?

Legjobb válasz: Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!

Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Van is itthon 10-es tesztem, de nem merem megcsinálni keddnél elõbb. :)
Sikerült? :)

A terhesség korai szakaszában ( az 1 elmaradt menzesz után) normális hogy annyira görcsölök folyton úgy érzem mint akinek meg van meg feszül a méhem?

másnál is volt már így?ez normális?

Legjobb válasz: én is görcsöltem eléggé, ez a megvan érzés normális

én is görcsöltem eléggé, ez a megvan érzés normális
Az elején azt hittem azért görcsölök, mert meg fog jönni. Aztán nem jött. :) Kb 2 hétig tartott nálam. A magnézium+b6 vitamin sokat segít. Szerezz be egy dobozzal, és jobb lesz :)
Én is görcsöltem, folyton azt hittem, hogy megjön. Állandóan a wc-t jártam, azt néztem nem vérzek-e. :) 5 hónapos lesz... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!!nálatok esetleg olyan volt hogy be volt dagadva a mellbimbótok?
Nekem bedagadva nincs, csak rettenetesen érzékeny az elejétõl fogva. Már annyira, hogy néha fáj.
Én is így voltam.Utólag kiderûlt a szalagok nyúlnak és a méhem nõ!MagneB6 ot szedjél nekem még mindíg elõfordúl pedig 26hetes vagyok.
Én is pont így vagyok.Mintha én tettem volna fel a kérdést. Csak mellé nekem van egy kis ragacsos folyásom is. Kalkulátor szerint ma 5+1 vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!