Találatok a következő kifejezésre: A méhen terhességnek mik az (30 db)

Terhesség előtt mekkora a méh nagysága? Nekem az orvos többször is azt mondta, hogy kicsi a méhem. Mit jelent ez? Terhesség alatt mekkorára nő?

Legjobb válasz: Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.

Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.
Nyugi!A nõt olyan csodálatosan alkotta meg az anyatermészet, hogy a méhe 10en centi alapállapotban, de elfér benne akár egy 5 kilós gyerek is.(ISmerõsömnek mindkét lánya óriásbébi lett.)Gondolhatod, hogy mekkorára ki kellett nyúlni, és majd visszamegy(ezt a szoptatás alatt termelõdõ hormonok segítik).Szerintem ne aggódj, nem hiszem, hogy egy kicsi méh nagyban hátráltat.
Terhesség elõtt egy átlagos méh mérete 4, 5-5 cm x 5-5, 5 cm. A terhességgel folyamatosan nõ, annyira rugalmas fala van, hogy ez az egyetlen olyan szervünk, ami úgy megnõhet, hogy eléri az eredeti méretének a sokszorosát is, majd szülés után lassan visszatér az eredeti méretébe, "mintha mi sem történt volna". =o) Amúgy nekem a 6 hetes UH után az volt a papíromra írva, hogy lúdtojásnyi nagyságú.

Fontos, mit érez pontosan az akinek már kitapintható a méhe terhesség alatt?

Legjobb válasz: Én nem tudtam kitapogatni soha, és nem is mertem ott nyomkodni. De a doki azt mondta, ha tapogatom, akkor éreznem kell, hogy a méhem "helyén" egy kemény lúdtojás van :)

Én nem tudtam kitapogatni soha, és nem is mertem ott nyomkodni. De a doki azt mondta, ha tapogatom, akkor éreznem kell, hogy a méhem "helyén" egy kemény lúdtojás van :)
Feküdj hanyatt, és csinálj úgy, mintha felülnél. Ha alul kemény és furcsán dudorodik, akkor az a méhed. Nagyon jól megkülönböztethetõ a hasizomtól.

A méhen kivüli terhességnek mik az előjelei?

Legjobb válasz: En azt olvastam pont olyan mint a rendes terhesseg csak minden jobban faj vagy jobban hanyinger van..stb

En azt olvastam pont olyan mint a rendes terhesseg csak minden jobban faj vagy jobban hanyinger van..stb
Szia!!!A méhenkívülinek a jelei:Erõs görcsök, menzesz kimaradása, majd barnás folyás, estleg kettõ közti vérzések.De sajnos nem mindig ilyenek a tünetek, nekem a barátnõm 2 hónapig tünetmentes volt, és hirtelen elkapta egy erõs vérzés, de olyanra kell gondolni hogy pár perc mulva el is vérezhet.Attól rosszabb nincs ha tünet mentes méhenkívüli terheség.De ilyenre ne is gondolj!!!!
Ne gondolkodj sokáig, ha ilyen gyanúd van!!! Komolyan. Menj orvoshoz. Nekem volt egy spontán vetélésnek tûnõ vmim, de aztán a HCG nem csökkent, ezután két naponként ultrahangra kellett menni, hogy elõbukkanjon a kis bébi valahol...hogy aztán elvehessék. De minél elõbb, vérvétel és UH és doki!! A teszt ha pozi...persze.
Bos, az elõzõ vagyok...azért nem csökkent, mert nem vetélés volt, hanem mensi, de közben a bébike ott lapult a rossz helyen, ezért volt közben a teszt pozi.
Bocs, megint én. csak sorban jutnak eszembe a tüneteim. Szúró egyoldali hasfájás, ami éles késszúrásszerû! Rájössz, milyen. Nem olyan, mint amiket itt irogatunk "hasszurkaként". És a derékfájás! Esetleg fejfájás.
szia!a méhenkívüli terhességnek nincs jele az elsõ hónapokban.pecsételõ vérzés, ennyi.de utána:erõs, fájdalmas vérzés, hányás, hasmenés.nekem sajnos volt.egész éjjel borzasztóan szenvedtem mire édesanyám reggel bevitt a kórházba.azonnal megmûtöttek mert majdnem elvéreztem.fél óra volt hátra az életembõl(ezt az orvosok mondták)rosszabb mint a szülés.
Szia.Nekem 2 méhen kivülim volt az egyik 2003-ban a másik most 2 hete.mindkettõnél más tüneteim voltak, a legelsõ h nem jött meg a teszt pozitiv.Az elsõnél éreztem h gond van mert kb. 3 hétig pecsételtem de nem vért hanem kávézacc szerû feketét, és naponta 2x tuti olyan görcsöm lett h le kellett azonnal feküdnöm mert azt hittem elájulok.A másodiknál semmi, ill. olyan mint egy rendes terhességnél, mellfeszülés, sûrû pisi, és kivánós voltam, meg hányingerem volt, nem is gondoltam rosszra, sõt boldog voltam, aztán 6 hetesen nem láttak semmit.A b-HCG-ém viszont elég gyorsan emelkedett, mire meglátták már pulzált a szive....megmütöttek.Menj orvoshoz.
..jah azt lehagytam h a petevezetõben látták a pulzálást

Két hete volt egy méhen kívüli terhességem, megműtöttek és kivették a bal petevezetékem. Mik az esélyeim? Folyt.

Az orvos azt mondta, m?tét közben úgy látta a másik petevezeték sincs túl jó állapotban. Ezek szerint legközelebb szintén méhen kívüli terhesség lenne? Csak lombikkal eshetek teherbe?

Legjobb válasz: Egy-két kommentelõt kirakatba kellene rakni,olyan okosak! :) 2 èvvel ezelõtt nekem is méhenkivûlim volt,szintén eltàvolítottàk a bal petevezetèkemet. Esèlyem még eggyel is ugyanannyi,mint bàrki màsnak. Nyugi,még egy pár hétig pihizgess,ne erõltesd meg magad! Jó egèszséget kívánok! :)

Egy-két kommentelõt kirakatba kellene rakni, olyan okosak! :) 2 èvvel ezelõtt nekem is méhenkivûlim volt, szintén eltàvolítottàk a bal petevezetèkemet. Esèlyem még eggyel is ugyanannyi, mint bàrki màsnak. Nyugi, még egy pár hétig pihizgess, ne erõltesd meg magad! Jó egèszséget kívánok! :)
Nekem is azt mondták "mezei" nõdokik, h mindenképp lombik, irány a meddõségi központ. Ott felvilágosított az orvos, h lombikkal is lehet méhenkívüli, ezért két választás van: 1. megpróbáljuk az inszemet, ha méhenkívüli lesz, akkor mûtét, 2. kivetetem a petevezetékeim, aztán lombik. Ezért inkább próbáljuk meg az inszemet, és meglátjuk. Sajna méhenkívüli lett, de akár sikerülhetett is volna. Egy dolog a lényeg: Soha ne add fel, próbáld elfogadni, hogy neked nem olyan egyszerû, mint másnak, de egyáltalán nem reménytelen. Sok sikert!
Én is így voltam, kivéve, h nekem nem vették ki elsõre a petevezetékemet. Amíg van petevezetéked, addig van remény a természetes terhességre. Kérj átjárhatósági vizsgálatot a nõdokitól. Az segítheti a teherbeesést, vagy ha totál elzáródott az is kiderül. Ha elzáródott teljesen, akkor irány a lombik, nincs más megoldás. Nekem nem volt teljesen elzáródott, ezért inszeminációt csináltunk, de méhenkívüli lett újra, akkor kivették mindkét petevezetékemet. Jöttek a lombikok, és a kislányom, aki itt mászik körülöttem! :-)
Szia! Barátnõmnek is így alakult az elsõ terhessége, s az elsõ lehetséges alkalommal, azaz 3 hónap múlva azonnal teherbe esett... :) Már két éves a kiscsaj, és egy tünemény :)
Hogy bírtam ki? Kicsit keményen hangzik, de ilyen az élet, nekem ez lett a feladat, amit meg kellett oldani. Nem engedhettem meg azt a luxust magamnak, hogy keseregjek. Mentünk elõre rendületlenül! :-) Persze, voltak napok, órák, amik nehezek voltak, de tudtam fel kell állni, és menni tovább, amíg egy kicsi esély is van, addig sikerülhet. :-) Hajrá csajok! A Török doki nagyon jó!!!
A kérdező hozzászólása: sumergo, hogy bírtad lelkileg az egészet? Attól félek, hogy még egy ilyen méhen kívüli terhesség kiütne teljesen. De ezek szerint még ha lombikra vállalkozom, akkor is elõfordulhat.
nem értem ezeket a sspeciális kérdéseket miért ide teszed fel? Miért nem akkkor ott a dokit kérdezted. Ha pedig most jutott az eszedbe akkor kérj egy idöpontot az orvosodtól és beszéljetek erröl. Ö az aki erre választ tud adni, ö lát nap mint nap petefészket meg petevezetéket.
A kérdező hozzászólása: sumergo, jaj de jó, ilyen kommenteknek örülök :) A mûtét után 6 hetet várok, és január végén-február elején lesz átjárhatósági (hycosy). De az orvos azt mondta ne nagyon reménykedjek. Én is pont attól félek, ami Veled történt, hogy másodszor is méhen kívüli lesz, ha mégis próbálkozom.
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen megkérdeztem, az orvos azt mondta, lombik. De hátha van valaki itt, akinek hasonló diagnózissal sikerült természetes úton teherbe esnie.
Elsõnek: azért itt kérdezi, mert lehet, hogy vannak hasonló helyzetben lévõk. Nyilván meg fogja kérdezni orvostól is majd, most inkább bátorítást, együttérzést vár. Kérdezõ: nekem nincs ebben tapasztalatom, de járj utána és ne add fel.
Kontroll vizsgálatkor érdeklõdd meg, hogy mik az esélyeid. Addig meg ne ezen rágódj, hanem a gyógyulásra koncentrálj.
A kérdező hozzászólása: Nekem a Versys-t mondta a nõgyógyászom, de sok jót nem találtam róla a neten.

Méhen kivüli terhességet már lehet érezni már a terhesség elején is 4-5 hetesen is? És mit az amit olyankor érezni görcs, vérzés?

Legjobb válasz: Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.

Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.
nekem volt méhenkívülim. A menzim megjött napra pontosan, de elég erõsek voltak a tünetek. Másfél héten keresztül nagyon erõs vérzésem volt erõs görcsökkel, majd 2 hétig erõs kávézacc szerû barna folyás, majd rá 1 hétre még mindig barnázás. ekkor már annyira kimerült voltam, a nagy hajtás (munka) és az állandó vérvesztés miatt, h elmentem dokihoz.Rögtön beküldött a korházba, de mivel péntek délután volt, doki egy sem, így a mûszerek hiányában hétfõre tolódott a kivizsgálás. Reggel fél 10 körül röntgen, uh, labor... majd a kép megszakadt- vittek a mûtõbe. Életmentõ nagy mûtéttel kivették a jobb petevezetékemet és kitakarították a hasüreget a rengeteg vértõl. 4, 5 óra volt a mûtét, de másnap már úgy járkáltam, mintha csak egy kis semmiség lett volna az egész. Ha odafigyel magára az ember, akkor az elsõ árulkodó jellel elmegy a dokihoz és nem esik abba a hibába mint én, h mindenkivel törõdtem, csak magammal nem.

Az miért van h a havim magvolt rendesen elmúlt, 1 napig nem volt semmi és újra megjött? És mik a tünetei a méhen kívüli terhességnek? És ez a kettő kapcsolódhat össze?

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat,hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.

Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat, hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Igen szedtem nemrég antibiotikumot. Csináltam tesztet és negatív lett szóval biztos az antibiotikumtól volt! Köszönöm a válaszod!

Az ovu mikroszkop akkor is páfrányt mutat ha teherbe estem? Mellesleg elöre haladott terhességem van! Van egy kis méretü be vérzés a méhembe és meg jött a bajom is! Mit tegyek?

Szerdán megyek dokihoz! Most 7hetes lehetek és ultrahanggal vizsgált meg!

Legjobb válasz: Igen!Terhesség alatt végig páfrányosat mutat a mikroszkóp.Nem igazán értem,de szerintem nem mensi,hanem a méhed bevérzésed miatt vérzel.De különben ezzel a vérzéssel miért nem csinálnak valamit?Mondj el mindent a dokinak,és írd meg,hogy mit mondott.Sok szerencsét!18 hetes kismami

Igen!Terhesség alatt végig páfrányosat mutat a mikroszkóp.Nem igazán értem, de szerintem nem mensi, hanem a méhed bevérzésed miatt vérzel.De különben ezzel a vérzéssel miért nem csinálnak valamit?Mondj el mindent a dokinak, és írd meg, hogy mit mondott.Sok szerencsét!18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ rendi vagy!de van még egy olyan bibi amitöl meg ilyedtem hogy csináltam már két terhességi tesztet csak kiváncsiságból és mind a kettö azt mutatta hogy nem vagyok terhes!és ettöl rgy kicsit meg ilyedtem!vagy lehet hogy csak rossz volt mind a kettö?
Megjött, két teszt neg! Akkor miért lennél terhes??? Szerintem ez egyértelmû, h nem terhesség!

Azt olvastam, hogy abortusz (gondolom ebbe beletartozik a missed ab is) után gyakoribb a méhen kívüli terhesség. Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 7 hetes terhesen elhalt a magzat, be kellett fejezni a terhességet. Nagyon megviselt lelkileg, nem is gondoltam, hogy ez elõfordulhat. Mivel az orvosom azt mondta, hogy ilyenkor úgysem jöhet létre terhesség, szabadon szerettük egymást. A mûtét után 2 héttel újra peteérésem volt, és terhes is lettem. Nagyon féltem, hogy baja lesz a babának. De minden jól alakult. Lett egy gyönyörû kisfiam, aki most már 7 éves. A terhesség alatt minden rendben volt, 41 hétre született császárral és 3,4 kg-val. Sok sikert neked!

Szia! Nekem 7 hetes terhesen elhalt a magzat, be kellett fejezni a terhességet. Nagyon megviselt lelkileg, nem is gondoltam, hogy ez elõfordulhat. Mivel az orvosom azt mondta, hogy ilyenkor úgysem jöhet létre terhesség, szabadon szerettük egymást. A mûtét után 2 héttel újra peteérésem volt, és terhes is lettem. Nagyon féltem, hogy baja lesz a babának. De minden jól alakult. Lett egy gyönyörû kisfiam, aki most már 7 éves. A terhesség alatt minden rendben volt, 41 hétre született császárral és 3, 4 kg-val. Sok sikert neked!
Én még ilyenrõl nem hallottam! Nekem kb. 9 hetesen halt el a magzat, egy menzit vártunk, a 2. hónapban ismét terhes lettem. Teljesen problémamentes terhességem volt, 40+5 napra, indított szülésem volt, már 23 hónapos a kisfiam. Szerintem az abortusznak/missed ab-nak semmi köze a méhen kívüli terhességhez.
Szerintem sem igaz ez a feltevés, mivel a kettõnek nincs semmi köze egymáshoz, tudományosan meg végképp nem tudom elképzelni ennek alátámasztását... Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem mûtéti befejezéssel. 3 hónappal késõbb elsõ próbálkozásra összejött a következõ. Teljesen problémamentes terhességem volt, az ikreim 9 nappal a kiírt idõpont elõtt születtek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Nagyon jó volt olvasni ezeket a pozitív tapasztalatokat. Gratula mindegyikõtöknek a gyerkõcökhöz. Remélem hamarosan én is megint babás leszek.
Köszönöm és szívbõl kívánom, hogy neked is így legyen! :)

Mi az a méhen kívüli terhesség? Milyen az, mitől lehet? Ha nem a méhbe hol a gyerek?

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy a petesejt és a beleágyazódott hímivarsejt a méhen kívül, a petevezetékeben tapad meg. Nagyon kellemetlen lehet, hiszen az ugye nem erre van kitalálva, általában orvosi megoldást találnak rá.

azt jelenti, hogy a petesejt és a beleágyazódott hímivarsejt a méhen kívül, a petevezetékeben tapad meg. Nagyon kellemetlen lehet, hiszen az ugye nem erre van kitalálva, általában orvosi megoldást találnak rá.

Pontosan mi az a méhen kívüli terhesség, és mikor jön létre?

Legjobb válasz: Ez röviden annyitjelent,hogy rossz helyre ágyazódik be a baba. Nem méhen beleül,ahol a helye van,hanem megragad az egyik petefészekben,ritkábban a hasüregben. Ez életet veszélyeztetõ állapot. Ha nagyon megnõ szétfeszíti a petefészeket,ami olyan mértékû vérzést okozhat,amibe bele is lehet halni. Nem tudom mitõl jön létre,de ha a gyanúja felmerül,irány a kórház. 15 hetes kismami

Ez röviden annyitjelent, hogy rossz helyre ágyazódik be a baba. Nem méhen beleül, ahol a helye van, hanem megragad az egyik petefészekben, ritkábban a hasüregben. Ez életet veszélyeztetõ állapot. Ha nagyon megnõ szétfeszíti a petefészeket, ami olyan mértékû vérzést okozhat, amibe bele is lehet halni. Nem tudom mitõl jön létre, de ha a gyanúja felmerül, irány a kórház. 15 hetes kismami
A netrõl: Normális esetben a megtermékenyített petesejt a petevezetékbõl a méhbe vándorol, és ott beágyazódik. Ha korábban "elakad" - ez a méhen kívüli terhesség. Ismétlõdhet-e? Akinél már elõfordult, sajnos, hajlamosabb rá. Méhen kívüli terhesség esetén a magzat a petevezetékben, ritkábban a petefészek felszínén vagy a hasüreg más helyén megtelepedve indul fejlõdésnek. Mi okozza? A petevezeték elzáródása, szûkülete a leggyakoribb. Ám az esetek 60 százalékában nincs kimutatható oka! Ki tartoznak a rizikócsoportba? Szexuálisan aktív nõknél bármikor elõfordulhat. Általában azok veszélyeztetettek, akiknek korábban valamilyen nõgyógyászati mûtétjük, gyulladásuk, szexuális úton terjedõ betegségük volt. Valószínûleg chlamídia következménye is lehet. A fogamzásgátló spirál is okozhat bajt. Növeli a fertõzések, gyulladások kialakulásának veszélyét, és ezek következtében is létrejöhetnek összenövések. Függ-e az életkortól? A 30 felettiek esetében a kockázat az átlagos kétszeresére nõ! Az idõsebb nõk hormonjai ugyanis kevésbé jól reagálnak a terhességre, másrészt koruknál fogva gyakrabban volt medencelágyrészi gyulladásuk. Ez ugyancsak okozhat olyan elváltozásokat, amelyek következménye lehet a méhen kívüli terhesség. Mennyire veszélyes? Akár halálos szövõdményeket is okozhat! Ezért fontos, hogy idejében diagnosztizálják és az embriókezdeményt még akkor eltávolítsák, mielõtt átfúrná a petevezetéket. A méhen kívül fejlõdõ embrió életveszélyes hasüregi vérzést is okozhat. A méhen kívüli terhességek kisebb része magától elhal és a szövetek komplikációmentesen felszívódnak. A tünetek ilyenkor a spontán vetélésre emlékeztetnek. Melyek a tünetek? Hüvelyi vérzés, hasi fájdalom a terhesség korai szakaszában mindenképpen gyanús. Azonnal orvoshoz kell fordulni! Jóllehet a terhesség idején fellépõ vérzések zöme nem ad okot komoly aggodalomra, de átlagosan harmincból egy a méhen kívüli terhességet jelzi. Leggyakrabban a terhesség hatodik, hetedik hetében jelentkeznek a tünetek. Hogyan gyógyítják? Gyanú esetén a beteget kórházba utalják, ahol pozitív terhességi teszt esetén üres méhet mutató ultrahangvizsgálat erõsíti meg a diagnózist. A nõk egyharmadának nincs szüksége további kezelésre, mert spontán vetélés történik, õket csak megfigyelik. A többi páciensnél mûtéttel távolítják el a megtermékenyített, rossz helyen beágyazódott petesejtet. Hat-e a késõbbi fogamzóképességre? A válasz a petevezeték állapotától függ. Ha mindkét petevezeték sérült, az újrafogamzás esélye durván csökken. De szerencsére a méhen kívüli terhességen átesett nõk 65 százaléka újra teherbe esik
Szia! Nekem méhenkívüli volt, észre sem vettem, mert a havim megjött ugyanúgy(az indok nélküli pecsételésre nagyon oda kell figyelni!!!!!!).Tehát véreztem 5 napig, ami aztán elmúlt.Utána hónap közepén pecsételni kezdtem, és utána derültek ki a dolgok.Nagyon veszélyes, mert nekem 7 hetes volt a kicsi, mire észrevették, petevezetõben, és repedt szét.Majdnem én is rámentem.Ez volt 11 hónapja, azóta semmi.:-(((Az okot nem tudták megmondani, viszont lett egy szép 28 cm-es vágásom.Létrejönni bárkinél létrejöhet, aki aktív szexuálisan.Remélem segíthettem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!