Találatok a következő kifejezésre: A méhen terhességnél (31 db)

Második terhességnél a méh ugyanolyan méretről indul mint ahogy az elsővel? Képes eredeti állapotába vissza zsugorodni első szülés után, vagy már nem olyan mint újkorában?

Legjobb válasz: En ugy tudom, hogy igen, teljesen visszamegy az eredeti meretere, azaz nagyon picikere. Csak elvileg az allaga lehet masabb, valamivel puhabb. De a meh csupa izom, ezert kepes akkorara noni, majd osszehuzodni. Tobbedik babanal sincs kulonbseg pl abban sem, hogy milyen magasan van a meh teteje egy bizonyos terhessegi korban. A pocak sem amiatt no korabban tobbedik babaval, mert a meh mashogy novekedik, hanem szimplan azert, mert a hasizmok kitagultak mar az elso terhesseg alatt, azok is visszahuzodnak spontan, de meg nem erosodnek maguktol. Ha valaki szules utan nem dolgozik azert, hogy eros legyen a hasfala, akkor gyengebb marad az izomzat es a novekvo mehet, felfele tolodo beleket, vagy a puffadt beleket a gyengebb hasizom nem tartja annyira, mint elso terhessegnel az erosebb hasfal tartotta.

En ugy tudom, hogy igen, teljesen visszamegy az eredeti meretere, azaz nagyon picikere. Csak elvileg az allaga lehet masabb, valamivel puhabb. De a meh csupa izom, ezert kepes akkorara noni, majd osszehuzodni. Tobbedik babanal sincs kulonbseg pl abban sem, hogy milyen magasan van a meh teteje egy bizonyos terhessegi korban. A pocak sem amiatt no korabban tobbedik babaval, mert a meh mashogy novekedik, hanem szimplan azert, mert a hasizmok kitagultak mar az elso terhesseg alatt, azok is visszahuzodnak spontan, de meg nem erosodnek maguktol. Ha valaki szules utan nem dolgozik azert, hogy eros legyen a hasfala, akkor gyengebb marad az izomzat es a novekvo mehet, felfele tolodo beleket, vagy a puffadt beleket a gyengebb hasizom nem tartja annyira, mint elso terhessegnel az erosebb hasfal tartotta.
na ez egy nagyon szuper kérdés! Engem is érdekel! :D
A kérdező hozzászólása: köszi :D
Ez engem is érdekel, vajon az orvosom tud erre választ adni, majd megkérdezem, de addig hátha valaki tudja a választ. :-) (Egy hete derült ki, újra babár várok. :-))
Szia!Én 2006-ban szültem az elsõ kislányomat, 4330 grammal, már a 6 hetes kontroll alkalmával szinte az eredeti mérete volt a méhemnek a doki szerint.Mielõtt újra terhes lettem, voltam kivizsgáláson(tavaly) ott azt mondták, hogy a méhem ugyanolyan, mint aki még nem szült, tehát a mérete ugyanolyan kicsire ment vissza, mint nem terhes állapotban.Szerintem képes ugyanakkorára regenerálódni mindenkinél.Pedig én ráadásul császárral szültem, és egyesek szerint ilyenkor nehezebben állnak vissza az eredeti viszonyok.Üdv:39 hetes kismama

Korai terhességnél milyen a méh állapota?

Miel?tt megkapom a magamét, elmondom, nem szoktam nézegetni, de most kíváncsi voltam, a ciklusom 20.napjában vagyok, a méhem szokatlanul lent van, és nagyon kemény.

Legjobb válasz: Nem értelek,a méh puha lesz,és kissé megnagyobbodik terhességnél.kb a 6. héten.

Nem értelek, a méh puha lesz, és kissé megnagyobbodik terhességnél.kb a 6. héten.
A kérdező hozzászólása: Én sajnos még nem tartok ott :) Azért írtam, hogy 20. ciklusnapon, babában reménykedek, remélem, összejött. Még a teszt sincs meg, semmi ilyen, egy héttel az ovu után vagyok. Ilyenkor normális a lent lévõ, kemény méh?
A méhszájról beszélsz?
A kérdező hozzászólása: Igen, amit ki lehet tapintani.
az nem meh hanem mehszaj. most meg mindegy milyen, majd mikor meg kell jonnie akkor kell nezni.magasan van es zart.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Második terhességnél is ugyanúgy fájhat, ha tágul a méh?

2. babámat várom 16 hetes vagyok, mostanában két oldalt alul szokott fájni.Csak azt hittem, most nem fogom érezni, merthogy az els? babával már egyszer kitágult. Lehet ez ugyanúgy a méh tágulása?

Legjobb válasz: Hát hoygne lehetne!! :) Gyakorlatilag a méh egy csodálatos szerv, most nem tudom pontosan, utána kellene nézni, de azt hiszem 400szorsára nõ terhesség alatt. De ez még nem a vége!:) Kb. 6 hét....de max. 3 hónappal szülés után az EREDETI méretére zsugorodik vissza! Így hogyne lehetne, h tágul a 2. terhességnél is ?:) /Meg amúgy is tágul, hiszen növekszik folymatosan a baba/

Hát hoygne lehetne!! :) Gyakorlatilag a méh egy csodálatos szerv, most nem tudom pontosan, utána kellene nézni, de azt hiszem 400szorsára nõ terhesség alatt. De ez még nem a vége!:) Kb. 6 hét....de max. 3 hónappal szülés után az EREDETI méretére zsugorodik vissza! Így hogyne lehetne, h tágul a 2. terhességnél is ?:) /Meg amúgy is tágul, hiszen növekszik folymatosan a baba/
Persze! Nekem a második terhességnél sokkal jobban fájt, mint az elsõnél. Szó szerint görcseim is voltak. Néha én is aggódtam, hogy baj lehet, de végig zárt voltam, 39 hét 4 napra szültem. De írta itt már régebben valaki, aki akkor a harmadikat várta, hogy neki is minden alkalommal egyre jobban fáj! Nem is beszélve a szülés utáni utófájásokról- de ez most nem ide tartozik!
Nekem ugyan nem a méhem, de a csípõm baromira fájt a másodiknál, pedig az elsõnél nem is, pedig kis korkülönbség van. Úgyhogy persze lehet, hogy most jobban érzed ezt a fájdalmat!!
A kérdező hozzászólása: Oké, nagyon köszönöm a válaszokat!!

Terhességnél megtagad a méh?

A terhesség elején az alhasnál a petefészeknék megpuffad és kicsit keményedik ?

Legjobb válasz: nem minden esetben, de megnövekszik a méh. Ettõl puffad többek között sok nõ a 9. hétig kb, amire azt hiszi hogy már a hasa nõ:)

nem minden esetben, de megnövekszik a méh. Ettõl puffad többek között sok nõ a 9. hétig kb, amire azt hiszi hogy már a hasa nõ:)

Normális, hogy második terhességnél úgy érzem, mintha ki akarna belőlem szakadni a méhem?

4,5 kilós volt az els? babám, és azt gyanítom a méhszalagok kicsit megreszkedhettek. Csak jöv? héten lát doki azért gondoltam rákérdezek itt. Fekve nem fáj, viszont amint állok fel, már fáj alúl mindenem és még a szeméremcsontom is iszony..Az 5. hónapban vagyok, alig híztam.

Legjobb válasz: Szia én ugyan még csak a 16. hetes vagyok és 2650 g-mal született a fiam,de én is úgy érzem leszakad a méhem...nem tudom normális-e,de én kedden megyek amniora...

Szia én ugyan még csak a 16. hetes vagyok és 2650 g-mal született a fiam, de én is úgy érzem leszakad a méhem...nem tudom normális-e, de én kedden megyek amniora...

A héten pozitívat teszteltem. A hasam kissé görcsölget. Ez tényleg természetes? A méhen kívüli terhességnél is görcsökről számolnak be a kismamák.

Aggódom és az orvosom is csak a jövő héten tud fogadni.

Legjobb válasz: igen de a méhen kívüli terhesek úgy görcsölnek,hogy a falat kaparják.ne parázz,természetes,lesznek még cifrább dolgok is a hasaddal,fog még keményedni,és hasonlók.

igen de a méhen kívüli terhesek úgy görcsölnek, hogy a falat kaparják.ne parázz, természetes, lesznek még cifrább dolgok is a hasaddal, fog még keményedni, és hasonlók.
A kérdező hozzászólása: de már a 4-5 hét környékén is a falat kaparják?
jaj már, nem kell egybõl mindent beképzelni!! én is görcsöltem, de elmúlt mindig hamar, amikor benne voltam, eléggé fájt, de teljesen normális volt. a méhen kívüli terhességnél sokkal durvább, sõt vérzés is jár vele legtöbbször. legyél szépen nyugodt, és türelmes, menj el a dokidhoz, amikor tudsz, és élvezd ki, hogy állapotos vagy, és ne internetezz:D
1 vagyok.mikor én terhes lettem, úgy görcsöltem, hogy még tampont is tettem fel, azt hittem meg fog jönni.persze akkor még nem tudtam hogy van vki odabent.miért lennél méhen kívüli terhes.jajj ne gondolkodj ilyeneken!
A méhen kívüli terhesség nem "kicsit görcsölget"; a pozitív teszt, és elmaradt menstruáció dacára barnás vérzés, erõteljes hasi, deréktáji, és végbél fájdalom jellemzi. A te tüneteidnek semmi köze a méhen kívüli terhességhez, a szervezeted most kezdi szokni, hogy már nem vagy egyedül. Ez elég sok hormonális, és testi változással jár ahhoz, hogy néha apróbb kellemetlenségeket okozzon.
Igen, ez természetes, mert ilyenkor a szervezeted még "emlékszik" a mensesre és próbál menstruálni, de ugye már tud. Illetve a hormonok miatt a méhszalagok is próbálnak lazulni, hogy teret engedjenek a késõbbi növekedésnek. Szedj rá MagneB6-ot, ami izomlazító hatású, így az ilyen jellegû kellemetlenségeket megszünteti és enyhíti. Ezt az orvosod is fogja javasolni, a terhesség várhatóan 34.-36. hetéig, napi 2-3-at, de nekem mondta, hogy szedhetek napi 2x3-at is, ha kifejezetten kényelmetlen lenne. A méhen kívüli terhesség miatt ne aggódj, azt ugyan kimutatja a teszt, de véres folyás kísérheti, fájdalmas (nagyon fájdalmas!!) görcsök kísérhetik, ahogy a petevezetéket feszíti a növekvõ embrió. Minden rendben lesz! Gratulálok! :) 19 hetes kismama

Mennyire számít a terhességnél, hogy nagyon kicsi a méhem? Már voltam egyszer terhes, sajnos elhalt a baba 9 hetesen. A doki szerint csoda volt, hogy egyáltalán sikerült teherbe esnem. Van rá esély, hogy sikerüljön?

Legjobb válasz: Ne adjátok fel, biztos összejön! :) A méh egyébként tágul, ahogy nõ a baba, véleményem szerint ennek nem kellene akadályozó tényezõnek lennie. De ha a doki mondja... Attól még próbálkozzatok! Sok sikert!

Ne adjátok fel, biztos összejön! :) A méh egyébként tágul, ahogy nõ a baba, véleményem szerint ennek nem kellene akadályozó tényezõnek lennie. De ha a doki mondja... Attól még próbálkozzatok! Sok sikert!
anno nekem is azt mondta a doki, hogy kicsi a méhem de azt mondta, hogy ez terhességnél nem nagy gond, csak jobban oda kell figyelni.azóta megnézték rendesen és kiderült hogy nem kicsi. Kitartás majd jön a baba, ha itt lesz az ideje.
Nekem is azt mondta az elsõ nõgyógyász, hogy ilyen kicsi méhemmel sosem lesz gyermekem.Tévedet, mert már akkor terhes voltam és l5o cm magaságommal 55 kg súlyommal 3, 85 kg kislányt szültem. Egyébként a baba születése elõtt nekem is volt 2 vetélésem.Hidd el sikerülni fog.
Na az ilyen orvosoktól mentsen meg az Úristen! a méh nagysága a legkevésbé releváns tényezõ a teherbeesésnél, ugyanis az képes tágulni. gondolj bele, még egy normál méretû méh is hányszorosára képes tágulni a 9. hónapra az eredeti méretéhez képest. mert ha azt vesszük, akkor egy 9. hónapos terhes méh-hez képest egy nem terhes méh is nagyon-nagyon kicsi. rengeteg baromságot képesek összehordani az orvosok. nekem egyszer azt mondta egy urológus amikor a vesémet meg a hólyagomat UH-ta, hogy nagy a baj, mert õ nem ilyennek szokta látni a méhet, tehát nem urológiai a bajom, hanem nõgyógyászati... képzelheted. a nõgyógyász meg fogta a fejét, hogy ki volt ez a barom, aki nekem ezt mondta, ugyanis teljesen rendben van a méhem... nézz egy normális, hozzáértõ orvos után.

Mekkora egy 4-5 hetes terhességnél a méh mérete?

azt hiszem az átlag 6-8 cm..

Legjobb válasz: Ezt nem tudom, soha nem mérték. Viszont 4 hetesen látszik már egy apró petezsák. 5 hetesen meg pláne :-)

Ezt nem tudom, soha nem mérték. Viszont 4 hetesen látszik már egy apró petezsák. 5 hetesen meg pláne :-)
Állítólag akkora mint az összeszorított ököl. Sokszor az orvosok külsõ vizsgálattal meg tudják mondani, hogy várandós-e az anyuka. A méh megnagyobbodik, ezt tapintással meg tudják állapítani!
A kérdező hozzászólása: esetleg vki számadatot is tud mondani?
Fél órája keresem neked a választ, mert én pár hete olvastam errõl itt a gyakorikérdéseken. Várj még egy kicsit, és meg is találom, remélem!
A 101.oldalig végigböngésztem Neked, és sajnos nem találtam, már káprázik a szemem, úgyhogy mára abbahagyom, ne haragudj! Minden jót Neked! 8 heteske
A kérdező hozzászólása: köszi!!nagyon kitartó vagy!!! fõleg uh adatikra lettem volna kíváncsi..azt hittem majd többen írnak tapasztalatokat!

4-5 hetes terhességnél normális ha szurkál a méhem körül?

Legjobb válasz: persze. menzis érzéseid nincsenek?

persze. menzis érzéseid nincsenek?
A kérdező hozzászólása: Szia! Mensi elõtt görcsöltem, ez meg olyan nyillalós-szurkálós érzés. Elsõ baba, így nincs tapasztalatom, ezért félek kicsit.
Szia. Az elején, és persze késõbb is sokszor fogsz érezni szurkálást, nyilallást. Nekem a 8. hétig kemény menstruációs görcseim voltak. Többször elhangzik, hogyha nincs erõs görcs, vérzés, akkor nem kell aggódni, és így 31 hetesen már én is hajlok erre. Én úgy csináltam, hogyha nem éreztem elviselhetetlen fájdalmat, vagy 2 napnál tovább nem tartott a dolog. akkor nem mentem dokihoz, mert tényleg magyon sok változáson megy keresztül a testünk és ezt jelzi. Persze azért az aktuális vizsgálatokon megemlítettem. Szóval én úgy gondolom, hogy nem kell aggódnod!
Közben látom, hogy felmerült a menstruációs kérdés. Pont akkor írtama választ. 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ha mellette nagyon világos barnás folyásom van, az se gond? 6-7 hétig nem akartam dokihoz menni, menjek inkább?
én azért elmennék a helyedbe
A kérdező hozzászólása: Köszi, már be is jelentkeztem keddre, az a biztos.
Jobb ha mész, én úgy tudom hogy a világos rózsaszínes-barnás folyás az nem jó jel.
A barnás folyás is lehet mensitõl, de én is bejelentkeztem. Kiderült, kevés a sárgatesthormon, kaptam gyógyszert, és most 18 hetesen minden oké már hónapok óta. A szúrkálás szokott még lenni, de inkább a petefészkemnél.Szval az sosem baj ha megnézeted magad, jól teszed, legfeljebb megnyugszol.És most az is nagyon fontos. Gratula a picihez!
igen
igen.
nekem nem volt
A kérdező hozzászólása: Akkor jó...az miatt már nem izgulok. De most olvastam, hogy a magas hcg szintet nem mutatja már ki a teszt...
A kérdező hozzászólása: 3.válaszoló Méhen kívüli babád volt? És nem mutatta a teszt?
negatív volt, igaz csak 1x teszteltem, akkor voltam vérvételen, 34 letta hcg-m, lilly teszt volt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!