Találatok a következő kifejezésre: A méhen terhesség az már (15 db)

A méhen kívüli terhesség az már az első uh-on (5 hét) "látható", kiszürhető?

Legjobb válasz: Igen,már akkor lehet látni,hogy méhen belül,vagy kívül van a petezsák!19 hetes kismami

Igen, már akkor lehet látni, hogy méhen belül, vagy kívül van a petezsák!19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm gyors válaszod:-) boldog babavárást:-)

Fontos, mit érez pontosan az akinek már kitapintható a méhe terhesség alatt?

Legjobb válasz: Én nem tudtam kitapogatni soha, és nem is mertem ott nyomkodni. De a doki azt mondta, ha tapogatom, akkor éreznem kell, hogy a méhem "helyén" egy kemény lúdtojás van :)

Én nem tudtam kitapogatni soha, és nem is mertem ott nyomkodni. De a doki azt mondta, ha tapogatom, akkor éreznem kell, hogy a méhem "helyén" egy kemény lúdtojás van :)
Feküdj hanyatt, és csinálj úgy, mintha felülnél. Ha alul kemény és furcsán dudorodik, akkor az a méhed. Nagyon jól megkülönböztethetõ a hasizomtól.

Jan.14-én kellett megjönnie, de én akkor már nem kívántam a cigit és a kávét, viszont az ecetes almapaprikát igen.17-én, 3 nap késéssel megjött, az első két nap rendesen, de ma már nagyon enyhe. Lehet ez méhen kívüli terhesség?

Kicsit görcsöltem is, de csak mint máskor. Ma vettem tesztet, de míg vérezgetek, nem akarom megcsinálni. Nagyon félek, h vmi gond van. Vagy az ilyen el?jelek lehetnek mástól is? Azóta sem bírok rágyújtani, pedig ez nem jellemz? rám.

Legjobb válasz: Attól hogy vérzel még nyugodtan csinálhatsz tesztet! Így is ki fogja mutatni ha ott a baba! Nem hiszem hogy méhen kívüli de az lehet sajnos hogy elment, bár remélem nincs igazam. De vannak olyan nõk is akik a terhesség elején még menstruálnak csak ilyenkor valamivel kevesebb nekik mint más hónapokban. Írd meg mi lett az eredmény! Én drukkolok! És egy jó tanács: ha már cigizel, szedjél 1000mg-os c vitamint mert az, amit a legsúlyosabb és legmagasabb mennyiségben elvon a dohányzás a szervezetedtõl. Persze sok másra is káros, de legalább ezt tedd meg! Lehet minket megkövezni, én is cigizek de szedem a c vitamint! Minden jót neked!

Attól hogy vérzel még nyugodtan csinálhatsz tesztet! Így is ki fogja mutatni ha ott a baba! Nem hiszem hogy méhen kívüli de az lehet sajnos hogy elment, bár remélem nincs igazam. De vannak olyan nõk is akik a terhesség elején még menstruálnak csak ilyenkor valamivel kevesebb nekik mint más hónapokban. Írd meg mi lett az eredmény! Én drukkolok! És egy jó tanács: ha már cigizel, szedjél 1000mg-os c vitamint mert az, amit a legsúlyosabb és legmagasabb mennyiségben elvon a dohányzás a szervezetedtõl. Persze sok másra is káros, de legalább ezt tedd meg! Lehet minket megkövezni, én is cigizek de szedem a c vitamint! Minden jót neked!
A terhesteszt a vizeletben lévõ HCG hormont méri, a vérhez semmi köze. Tesztelj, ne várj, nincs mire. A méhen kívüli terhesség tünete: nagyon erõs, késszúrásszerû fájdalom az egyik oldalon, a petefészek közelében, és erõs vérzés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, holnap reggel megcsinálom a tesztet.
Szia!Mi lett a teszt eredménye? :-)
Szia! Megcsináltad a tesztet??? Várjuk válaszod, szorítunk neked!
A kérdező hozzászólása: igen, a tesztem negatív lett. mi még nem terveztünk babát, a kisfiam még csak 1éves múlt, túl korai lenne. de a tünetek kísértetiesen hasonlítanak az elsõ terhességemre, és féltem, hogy méhen kívüli terhesség, vagy valami más gond van. ezért kértem tanácsot. egyébként azóta sem cigizek, most már egy hete, és fogalmam sincs miért, de nem kívánom, ami persze nem gond:-) köszi mindent, rendesek vagytok!!!
Minden jót neked :) ))

Hogyan alakul ki a méhen kívüli terhesség, örökölhető, vagy miért van az, hogy valakit már kétszer műtöttek ezzel?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ez nem öröklödö gond a terhességnél.Sajnos valamie´rt a megterme´kenyült pete nem ér el a méhig,hanem beágyazódik a méhen kívül.

Szia.Szerintem ez nem öröklödö gond a terhességnél.Sajnos valamie´rt a megterme´kenyült pete nem ér el a méhig, hanem beágyazódik a méhen kívül.
Nem örökölhetõ, de vannak hajlamosító tényezõi.Korábbi méhen kívüli terhesség, kismedencei gyulladás korábbról, korábbi hegesedéssel járó hasi mûtét petevezetéken, rosszul sikerült petevezeték-elkötés, fogamzás idején spirál használata, többszöri terhességmegszakítás.Ezeket egy könyvbõl néztem neked, remélem segítettem.
Szerintem igenis megfigyelhetõ egy családon belüli tendencia. Ha anyukádnak, nagymamádnak stb. normális terhességei voltak, nagy valószínüséggel neked is az lesz.

Terhesseg elso honapjaban mar fajhat a mehem? Es novekedhet az etvagyam?

Legjobb válasz: Igen és igen.A szúró-feszítõ alhasi érzés a kismamák 60-70%-nál elõjön,ez a méhszalagok növekedése,felkészülése a babucira.A kívánósság, a nagyobb étvágy,undor bizonyos szagoktól,ételektõl/pl.nálam a kávé volt ilyen/,a gyakori vizelési inger,a hangulatváltozások,mellfeszülés...ezek mind-mind már a terhesség elsõ hónaojaiban tapasztalhatóak.A megnövekedett étvágyról pedig csak annyit,hogy próbálj meg inkább vitamíndús/sok zöldség,gyümölcs,fehérhús/ételt bevinni,már ilyenkor az elején is szaladnak ám fel a kilók,hát még a végefelé.

Igen és igen.A szúró-feszítõ alhasi érzés a kismamák 60-70%-nál elõjön, ez a méhszalagok növekedése, felkészülése a babucira.A kívánósság, a nagyobb étvágy, undor bizonyos szagoktól, ételektõl/pl.nálam a kávé volt ilyen/, a gyakori vizelési inger, a hangulatváltozások, mellfeszülés...ezek mind-mind már a terhesség elsõ hónaojaiban tapasztalhatóak.A megnövekedett étvágyról pedig csak annyit, hogy próbálj meg inkább vitamíndús/sok zöldség, gyümölcs, fehérhús/ételt bevinni, már ilyenkor az elején is szaladnak ám fel a kilók, hát még a végefelé.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a tanacsaot:*:*:*... es azt szeretem kerdezni hogy akkor a vese koruli nehai nyilalas is lehet ennek koszonheto?

2 napig olyan érzésem volt mintha feszitették volna szét a méhem, és nyomás is volt benne nagy. Lehetek terhes? Vagy a beágyazódás jele, elvileg most lennék az aktustól számitva a 10 napon. De lehet h már ez késöbbi terhesség?

méh,feszülés,feszités,nyomás,lufi,terhes,terhesség,baba,mama,beágyazódás,aktus,mensi,teherbe esés

Legjobb válasz: En ugy ereztem, mintha jonne meg a menszeszem , de kozben a terhesseg jele volt, 3, 4 nap mulva vegyel 1 tesztet, addig turelem!

En ugy ereztem, mintha jonne meg a menszeszem , de kozben a terhesseg jele volt, 3, 4 nap mulva vegyel 1 tesztet, addig turelem!
Én is ilyen voltam. Minden tünetre ugrottam és nem lettem terhes. Aztán egyik hónapban már 3 hetet késett mikor feleszméltem, hogy hoppá!! Na akkor lettem terhes... Hidd el, nem érzel semmit az elején. Majd ha a hormonok beindulnak!
A kérdező hozzászólása: köszii csajok :)

Ha küret után már menstruáltam, az azt jelenti a méhem készen áll egy újabb terhességre?

Legjobb válasz: szia!! Olvastam itt olyat, aki majdnem egy ciklus után már terhes volt, viszont az orvosok 3 hónapot javasolnak, az enyén ennyit mondott. De mi nem gondoltuk, h összejön,viszont a 2.menzesz után ismét teherbe estem. Elvetéltem ezt a babát 20 hetesen,nem tudom, h volt e köze ahoz, h nem vártam ki a 3 hónapot.Nem megijeszteni akarlak, csak leírtam, h sajnos van ilyen eset is mint az enyém. Utólag okosabb vagyok, most már kivárnám a 3-4 hónapot is:( A kérdésedre a válasz: sztem az orvost mindenképp kérdezd meg, õ mégiscsak orvos:)

szia!! Olvastam itt olyat, aki majdnem egy ciklus után már terhes volt, viszont az orvosok 3 hónapot javasolnak, az enyén ennyit mondott. De mi nem gondoltuk, h összejön, viszont a 2.menzesz után ismét teherbe estem. Elvetéltem ezt a babát 20 hetesen, nem tudom, h volt e köze ahoz, h nem vártam ki a 3 hónapot.Nem megijeszteni akarlak, csak leírtam, h sajnos van ilyen eset is mint az enyém. Utólag okosabb vagyok, most már kivárnám a 3-4 hónapot is:( A kérdésedre a válasz: sztem az orvost mindenképp kérdezd meg, õ mégiscsak orvos:)
Szia!Ha már volt menzeszed valószínû volt peteérésed is.De én is azt javasolnám hogy menj el kontrollra és a doki megmondja mikortól lehet próbálkozni.

Hogy veszi észre az orvos a méhen kivüli terhességet? Volt már ilyenetek? Nehezebben veszi észre az orvos?

Legjobb válasz: Nekem 2x is volt.Az elsõnél pozi teszt után nem látszódott az UH,majd egy hét után erõs görcsök és vérzés.7hetesen az utolsó pillanatba vették észre ugy hogy dobogott a szive.A másodiknál nem is tudtam hogy terhes vagyok mert nem maradt ki mensim,csak az ismerõs erõs görcsöléskor tudtam hogy baj van.Ott is szívverés alapján találták meg.

Nekem 2x is volt.Az elsõnél pozi teszt után nem látszódott az UH, majd egy hét után erõs görcsök és vérzés.7hetesen az utolsó pillanatba vették észre ugy hogy dobogott a szive.A másodiknál nem is tudtam hogy terhes vagyok mert nem maradt ki mensim, csak az ismerõs erõs görcsöléskor tudtam hogy baj van.Ott is szívverés alapján találták meg.
Nekem mult honapban volt mehenkivulim(mehnyakterheseg) Nekem megjott a menzim egy napra de a tesztem erosodott es a hgc vervetelem is pozitiv lett. a menzitol(pozi tesztol) szamolva 2, 5hetre lehetett eszrevenni, szabalytalan petezsakot a mehnyaknal.termeszetes uton tavozott.

Méhen kivüli terhességet már lehet érezni már a terhesség elején is 4-5 hetesen is? És mit az amit olyankor érezni görcs, vérzés?

Legjobb válasz: Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.

Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.
nekem volt méhenkívülim. A menzim megjött napra pontosan, de elég erõsek voltak a tünetek. Másfél héten keresztül nagyon erõs vérzésem volt erõs görcsökkel, majd 2 hétig erõs kávézacc szerû barna folyás, majd rá 1 hétre még mindig barnázás. ekkor már annyira kimerült voltam, a nagy hajtás (munka) és az állandó vérvesztés miatt, h elmentem dokihoz.Rögtön beküldött a korházba, de mivel péntek délután volt, doki egy sem, így a mûszerek hiányában hétfõre tolódott a kivizsgálás. Reggel fél 10 körül röntgen, uh, labor... majd a kép megszakadt- vittek a mûtõbe. Életmentõ nagy mûtéttel kivették a jobb petevezetékemet és kitakarították a hasüreget a rengeteg vértõl. 4, 5 óra volt a mûtét, de másnap már úgy járkáltam, mintha csak egy kis semmiség lett volna az egész. Ha odafigyel magára az ember, akkor az elsõ árulkodó jellel elmegy a dokihoz és nem esik abba a hibába mint én, h mindenkivel törõdtem, csak magammal nem.

Nem átjárható petevezeték esetén (már csak az egyik van meg sajnos, a másikat el kellett távolítani méhen kívüli terhesség miatt) lehet védekezés nélkül együtt lenni, vagy nagy az esélye az ismételt méhen kívüli terhességnek?

Legjobb válasz: Azért nem mondanám, hogy nagy az esélye,de nekem az egyik barátnõm így esett teherbe (ugyanez volt a szitu, méhenkívüli miatt eltáv+másik elzáródott, volt 5 beültetése, egyik sem maradt meg, rá 2 évre amikor már lemondtak teljesen a babáról megfogant a kisányuk)

Azért nem mondanám, hogy nagy az esélye, de nekem az egyik barátnõm így esett teherbe (ugyanez volt a szitu, méhenkívüli miatt eltáv+másik elzáródott, volt 5 beültetése, egyik sem maradt meg, rá 2 évre amikor már lemondtak teljesen a babáról megfogant a kisányuk)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!