Találatok a következő kifejezésre: A méhen terhesség az (115 db)

Ha kisebb a méhem, mint az átlagos, de a terhesség alatt ugyanúgy nő? Pl. A 12. hétben az ilyen méh is férfiökölnyi nagyságú?

Legjobb válasz: Mi az, hogy kisebb, mint az átlagos? Ha kicsit kisebb, akkor tök mindegy, ugyanúgy nõ, ha fejletlen, akkor nem esel teherbe.

Mi az, hogy kisebb, mint az átlagos? Ha kicsit kisebb, akkor tök mindegy, ugyanúgy nõ, ha fejletlen, akkor nem esel teherbe.
Honnan tudod, hogy kisebb, mint az átlagos? Ugyanúgy nõ egyébként, mert nem a méretétõl függ, hanem az izmok, inak lazaságától. Az, hogy a 12. héten mekkora, az sema méh méretétõl, hanem a baba méretétõl függ!

Fontos, mit érez pontosan az akinek már kitapintható a méhe terhesség alatt?

Legjobb válasz: Én nem tudtam kitapogatni soha, és nem is mertem ott nyomkodni. De a doki azt mondta, ha tapogatom, akkor éreznem kell, hogy a méhem "helyén" egy kemény lúdtojás van :)

Én nem tudtam kitapogatni soha, és nem is mertem ott nyomkodni. De a doki azt mondta, ha tapogatom, akkor éreznem kell, hogy a méhem "helyén" egy kemény lúdtojás van :)
Feküdj hanyatt, és csinálj úgy, mintha felülnél. Ha alul kemény és furcsán dudorodik, akkor az a méhed. Nagyon jól megkülönböztethetõ a hasizomtól.

Mennyire normális jelenség a 7. hétben hogy szúr és mintha folyamatosan keményedne a méhem? Ilyet az első terhességemnek a vége felé tapasztaltam.

Legjobb válasz: szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

11hetes vagyok. Normális az ha nem szúrkál a méhembe? Terhesség alatt szokott, nem? Vagy nem mindenkinél? Nekem a 6-7héten szúrkált, azóta semmi. Aggódom.

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is keveset szúrkál. Ha az utolsó ultrahangon minden jó volt akkor nincs baj.

Ne aggódj nekem is keveset szúrkál. Ha az utolsó ultrahangon minden jó volt akkor nincs baj.
Persze a szurkálás normális..nekem is szurkált sokáig:) ne aggódj.
Én 10 hetes vagyok. Az elsõ hetekben eléggé szúrkált, még meg is ilyedtem, de most már elég ritka.
11 hetes vagyok énis, és a szúrkálást már nem érzem. enyhe görcsöket néha igen. De azt mondják ez normális tágul a méh. Mikor voltál utoljára Ultrahangon?
Utoljára 6hetesen voltam.És 12hetesen hívtak vissza.

Milyen tapintású a méh illetve az alhas terhesség alatt és hogyan lehet a legkönyebben kitapintani?

Legjobb válasz: Kemény, domborodó, kimondottan jellegzetes tapintású (de ne 6-8 hetesen akard kitapogatni). Feküdj hanyatt, és csinálj úgy, mintha fel akarnál ülni, közben tedd a kezed az alhasadra.

Kemény, domborodó, kimondottan jellegzetes tapintású (de ne 6-8 hetesen akard kitapogatni). Feküdj hanyatt, és csinálj úgy, mintha fel akarnál ülni, közben tedd a kezed az alhasadra.
A kérdező hozzászólása: 14 hetes vagyok szoval ha csak ráteszem és felülök akkor közben kell éreznem h dumborodik?
Nem kell felülnöd se, elég, ha megemeled a felsõtested mint amikor felülsz. Közben hasadon a kezed. Kemény lesz és domború. Nekem már a köldökömnél van a méh teteje, 14 hetes vagyok én is, de nekem 3. baba. Ha neked elsõ baba, akkor lejjebb lesz a méh teteje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ha még annyit kérdezhetnék itt hogy tényleg csak egy kis dudort kell érezni és körülötte a többi része hasnak nem ugyan olyan keméyn vagy nem lehet összekevreni?
Próbáld ki! Nem fogod összekeverni semmivel.

Lufiérzés a méhemben, illetve az alhasban, felfúvódás, puffadás főleg reggel és este, de gyakran napközben is. Lehet ez terhesség?

PCO-s vagyok, van már egy 7 éves gyermekem. 5 év után áprilisban abba hagytam a tablettát. Össze vissza véreztem azóta, 1 hétig meg volt, 1 hétig nem, majd megint. Dokim vizsgált, PCO-s vagyok most is, minimikroszkóppal peteérést láttam. Dokim írt Proverát 10 napig, ettől nagyon meg is jött. Menzesz 2. napjától 5 napig napi 2 Clostilbegytet szedtem. Aug. 13.-án jött meg. Elvileg most szept. 10.-én kellene megjönnie. Lassan 5 napja érzem a lufit a méhemben, ha leülök, mintha a lufi felnyomódna a hasamba. Puffadok is, és kb 1 hete mindjárt megjön-érzésem is van. A mellem most kezd fájogatni, de menzesz előtt mindig szokott, ennél jobban is. Fáradtabb vagyok, de nem vészes, néha alig érezhetően émelygek. Az arcom sokat ég, mintha lázam lenne, és hőhullámaim vannak. Szerintetek lehetek terhes? Tesztelni már csak akkor akarok, ha nem jönne meg.

Legjobb válasz: Ha 10-én kellene megjönnie, akkor még csak egy hete foganhatott, akkor pedig még korai lenne , fõleg ha már öt napja érzed. Lehet inkább hogy a hormonjaid kavarognak, fõleg hogy ennyi féle bogyót szedtél, és a PCO miatt is.

Ha 10-én kellene megjönnie, akkor még csak egy hete foganhatott, akkor pedig még korai lenne , fõleg ha már öt napja érzed. Lehet inkább hogy a hormonjaid kavarognak, fõleg hogy ennyi féle bogyót szedtél, és a PCO miatt is.
A kérdező hozzászólása: Szia! Ha a p.é. középidõben van, igazad van, ugyanakkor a peteérést serkentõ gyógyszer miatt 20-21.-ére javasolta a dokim az együttléteket, mert hogy akkor a legvalószínûbb a gy.szer miatt a teherbeesés. Szervi bajom nem lehet, de nem vagyok egyáltalán biztos én sem a terhességben, csak a tüneteim furák. PCO-s voltam a kislányom születése/fogantatása elõtt is egyébként. A válaszod azért köszönöm, és remélem, más is válaszol majd.

Minek a jele a hasgörcs? 20 évesem a 25. hétben vagyok, és két napja annyira görcsölt a méhem, hogy azt hittem, bepisilek. Első terhességem, és igazából minden elég ijesztő!

Délutánra elmúlt, de másnap megint el?jött. Az orvos mindent rendben talált, és csak azt mondta, feküdjek, és szedjek Magne B6-ot (amit mondjuk rablásnak érzek). Édesanyám szerint eljött az id?, hogy táppénzre menjek terhesség végéig.

Legjobb válasz: Én 3x2 magnesii citricit szedtem, jó volt, és olcsóbb. Ha ennyire görcsölsz, tényleg pihenned kéne, akár táppénzen is, nehogy a baba elsiesse! Feltett láb, kényelmesen, semmittevés, nem emelés, nem hajolgatás, párod rávétele a házimunkára :)

Én 3x2 magnesii citricit szedtem, jó volt, és olcsóbb. Ha ennyire görcsölsz, tényleg pihenned kéne, akár táppénzen is, nehogy a baba elsiesse! Feltett láb, kényelmesen, semmittevés, nem emelés, nem hajolgatás, párod rávétele a házimunkára :)
Igen, lehet hogy a munka-terhelés így jelentkezik, az állapotos szervezet jelez hogy elég volt! A magneb6 tényleg rablás, ha elfogy nyugodtan vegyél magnézium citritet, de nekem az erõs görcsre no-spa-t írt az orvosom, az mondjuk ér is valamit, a magneb6 nem sokat.... Pihenj sokat, reméljük néhány napon belül javul a helyzet! Minden jót! 22 hetes

Létezik az, hogy ultrahangon nem veszik észre a méhen kívüli terhességet?

8 hetesen volt missed abom. A szövettan szerint méhen kívüli volt a tehesség. 6 hetesen voltam el?ször ultrahangon és akkor mindent rendben találtak. Melyik a biztosabb? Az ultrahang vagy a szövettan?

Legjobb válasz: A szövettani vizsgálat nem tudja megállapítani hogy méhen kívüli volt-e a terhesség, mert szövettanra azt az anyagot/kaparékot viszik amit a méh üregébõl távolítanak el. Méhen kívüli terhesség esetén általában hasi feltáró mûtétet végeznek, hiszen ezesetben a terhesség a petevezetõben vagy kívül a kismedencében szabadon van, amit csak mûtétileg tudnak rendbetenni. Az UH-n látni kell hogy a fejlõdö embrió a méh üregében fejlõdik-e, hol tapad ( elülsõ fal, hátsó fal, ritkábban alul a méhszájnál...stb), és azt is látni kell ha méhen kívül helyezkedik el. Szövettani vizsgálaton pedig a sejtek alakját,formáját, kóros sejteket vizsgálnak.

A szövettani vizsgálat nem tudja megállapítani hogy méhen kívüli volt-e a terhesség, mert szövettanra azt az anyagot/kaparékot viszik amit a méh üregébõl távolítanak el. Méhen kívüli terhesség esetén általában hasi feltáró mûtétet végeznek, hiszen ezesetben a terhesség a petevezetõben vagy kívül a kismedencében szabadon van, amit csak mûtétileg tudnak rendbetenni. Az UH-n látni kell hogy a fejlõdö embrió a méh üregében fejlõdik-e, hol tapad ( elülsõ fal, hátsó fal, ritkábban alul a méhszájnál...stb), és azt is látni kell ha méhen kívül helyezkedik el. Szövettani vizsgálaton pedig a sejtek alakját, formáját, kóros sejteket vizsgálnak.
Sajnos édesanyám így járt anno, nagyon késõn vették észre a 3. uh-on, és fel is vágták. Csoda, hogy túlélte. Menj maszekhoz, ha aggódsz.

Lehet terhességi tünet, ha az alhasamon jobban látszanak az erek, mint általában? A dokim szerint a méhem puha. Lehet esetleg attól, hogy vérbőség van terhesség miatt?

Legjobb válasz: Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.

Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.
A kérdező hozzászólása: még nem tudom, kedden voltam dokinál, aznap még negatív volt a teszt, a méh meg puha, vérzés még sehol.
Akkor várni kell. ha vezettél volna hõgörbét, most tudhatnánk, hogy volt-e tüszõrepedés, és hogy mikor, mert tüszõrepi után 12-16 nappal mindig megjön a vérzés, ha nincs baba.
A kérdező hozzászólása: létezik, hogy 35.napon volt peteérésem? clostyt szedtem ebben a ciklusban
Bármi létezik. De mibõl gondolod épp a 35. napot? és most hanyadikon jársz?

Lehetséges, hogy hátrahajló méh esetén nehezebben veszi észre a terhességet az orvos?

Sokáig nézel?dött, azt mondta, nem könny?.....és nem látott semmit. Bár azt mondta, vannak arra utaló jelek.

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :))

Elõfordulhat. Az én kisfiamat alig találták meg egy myoma annyira eltorzítja a méhemet. Már méhen kívüli terhességre gyanakodtak. Jött egy második orvos és az találta meg nagy nehezen. :) )
Igen, nekem is hátrahajló és a dokim elsõ UH-n alig találta meg. Azt mondta annyira hátrahajlik a méhem. Ha kibírod, legközelebb menj tele hólyaggal, állítólag az segít. Azt hozzáteszem, hogy szerintem a 8. hétig inkább csak hüvelyi UH-n látszik a baba.
nekem is hátrahajló, de 5 hetesen ki is tudta tapintani, és UH-n már látszódott a petezsák is.
Szuleszno ismerosomnek, aki aztan tenyleg annyit jart a dokik nyakara, amennyit csak tudott :) a 8. heten "talaltak" meg a babat az uh-on. Addig csak a vervetel emelkedo HCG szintje jelezte a terhesseget.
Én múlt héten voltam nõgyógyásznál két pozitív teszt után. Hányingerem van, elmaradt a menstruációm. Szóval tuti a terhesség. Kb. 6-7 hetese lehettem a múlt héten. A doki azt mondta, hogy nem tudja megállapítani kitapogatással, mert hátrahajló méhem van. Azt javasolta, hogy két hét múlva menjek csak uh-ra, hogy tutira látszódjon majd a baba. Az elsõ babát egyébként a korábbi nõgyógyászom a hetedik héten hüvelyi uh-al simán megtalálta, és már hallhattam a szívdobogását is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!