Találatok a következő kifejezésre: A méhem van (699 db)

Terhesseg miomaval a meh falan vagy polip a mehben, van itt anyuka aki igy szült? és minden renben ment a 9 honap alatt?

Legjobb válasz: Nekem a 22. héten derült ki, hogy miómám van. Elõször csak fájdogált a bal oldalon a hasam, aztán már kitapintható volt a mióma is, egy kis dudort lehetett érezni. Be kellett feküdnöm a kórházba, magnéziumot szedettek és megfigyeltek 1 hétig. A 2. napon már nem voltak fájdalmaim. Minden rendben volt utána, a babára nem volt veszélyes.

Nekem a 22. héten derült ki, hogy miómám van. Elõször csak fájdogált a bal oldalon a hasam, aztán már kitapintható volt a mióma is, egy kis dudort lehetett érezni. Be kellett feküdnöm a kórházba, magnéziumot szedettek és megfigyeltek 1 hétig. A 2. napon már nem voltak fájdalmaim. Minden rendben volt utána, a babára nem volt veszélyes.

Ha a méhemmel van baj lehetséges hogy más hordja ki a babámat?

Ha kiderül, hogy mindketten fogamzóképesek vagyunk, de méhem nem alkalmas, hogy befogadja a babát, akkor béranya kihordhatja? Vagy valamelyik családtagom?

Legjobb válasz: Magyarországon nincs legálisan béranyaság, sõt szerintem a környezõ országokban sem. De egyébként mibõl gondolod, hogy a méhed esetleg nem képes befogadni egy megtermékenyült petesejtet? Ezt már vizsgálták nálad, vagy csak hipotézis?

Magyarországon nincs legálisan béranyaság, sõt szerintem a környezõ országokban sem. De egyébként mibõl gondolod, hogy a méhed esetleg nem képes befogadni egy megtermékenyült petesejtet? Ezt már vizsgálták nálad, vagy csak hipotézis?
A kérdező hozzászólása: Nem, szerencsére nem találtak nálam ilyesmit, de már mindenre gondolok. Jó pár éve várjuk a babát, volt egy méhenkívüli terhességem. Ebbõl kiderült, hogy fogamzóképesek vagyunk, de mégsem esem azóta teherbe. Arra gondolok már, hogy lehet hogy a méhemmel van valami baj. Nem sokára mennem kellene lombikra.
Én olyanról hallottam, hogy a béranyának be kell töltenie a 26. életévét, valamint rendelkeznie kell 2 saját gyermekkel és akkor lehet béranya. De lehet, hogy ez nem M.o-n van.

7 honapja szultem de meg mindig faj szex kozbe a mehem. Van igy rajtam kivul valaki?

Az orvos akinel szultem,szerint termeszetes a szules utan 1 evig.De en aggodok.

Legjobb válasz: A "fáj a méhem" alatt azt érted, hogy behatolás közben fájdalmat érzel a hüvelyedben? Szoptatsz még? Ha igen, akkor a szoptatáskor termelõdõ hormonok a felelõsek, amelyek hüvelyszárazságot okoznak. Használjatok síkosítót.

A "fáj a méhem" alatt azt érted, hogy behatolás közben fájdalmat érzel a hüvelyedben? Szoptatsz még? Ha igen, akkor a szoptatáskor termelõdõ hormonok a felelõsek, amelyek hüvelyszárazságot okoznak. Használjatok síkosítót.
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi a valaszt! De nem a huvelyem faj hanem a mehem, olyan menzi szeru fajaskent. Mar nem szoptatok.
Én válaszoltam elõzõleg: ez elég szokatlan szerintem, legalábbis ilyen fájdalomról még nem hallottam szülés után. Ha nem bízol a dokiban, kérdezz meg egy másikat is, vagy ragaszkodj legalább egy laborvizsgálathoz (vér, vizelet), esetleg ultrahangos vizsgálathoz.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt! Sztem is doki lesz a vege:(

Van babám, vagy mim van? Ma voltam nődokinál, végzett hüvelyi UH-t, de azt mondta nem lát semmit, ha terhesség is lehet nem a méhben van.

De nem fáj semmim a derekamon kívül,az meg enyhe és nem folyamatos. A tesztjeim sorra pozitívak,igaz haloványak.Nem szedek semmilyen gyógyszert,nincs cisztám,és semmim,ami befolyásolhatná a tesztek eredményét.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy egyszerûen csak túl korán mentél? Mikor kellett volna megjönnie? Vagy a doki nem mondott semmit, hogy kb hány hetesnek kellene lenned? Nem hívott vissza?

Nem lehet, hogy egyszerûen csak túl korán mentél? Mikor kellett volna megjönnie? Vagy a doki nem mondott semmit, hogy kb hány hetesnek kellene lenned? Nem hívott vissza?
Ilyen pici terhességet nehezen lehet még észrevenni.Én is ilyen idõsen mentem el, épphogy észrevette a doki, és még pirinyó volt a képen.Várj még egy kicsikét, ha tényleg nincs semmi ami módosíthatná a tesztjeid eredményét, akkor biztos baba van.Gondolom ha legközelebb mész, már látni fogja:) ) 20 heteske Amúgy tünetem nekem sem volt semmilyen:)
Elsõ vagyok. Én is 5-6 hetesen voltam és megállapította a doki: élõ embrió. Nekem csak uh alapján tudják nézni, mert a mensim maradt ki. Viszont voltam az elején vérzés miatt kórházban, ahol volt egy szobatársam, akinek a sorozatos pozitív tesz után sem láttak semmit. Azt mondták neki, hogy lehet, hogy volt, de az utolsó vérzéskor távozott, de a szervezete még úgy vette, hogy baba van. Sok nõ nem is tudja, hogy terhes volt, mert a következõ mensinél kitisztul teljesen. Nem elkeseríteni akartalak ezzel, mert nem feltétlen van nálad is így, egyszerûen lehet, hogy tényleg csak korán mentél! Hisz az az 5-6 hét is csak tipp! A következõnél kiderül! Minden jót!
Hány naposak a ciklusaid? Nekem pl 35 naposak és így már elvileg 7 hetesnek kéne lennem de 6 hetes vagyok, mert a 19-20-ik napon volt pé-m. Lehet hogy csak 4 hetes vagy és azért nem látott semmit. Nem mondta hogy meg van vastagodva a nyálkahártyád? Mert ilyenkor jó vastag szokott lenni, átlag(!) 14-20mm között. Arra már azt mondják hogy terhesgyanú. Csak azt nem értem hogy a doki mibõl mondta hogy 5-6 hetes, hiszen azért 6 hetesen (28 napos ciklusnál) már minimum petezsák is van, de van akinek szívmûködés is! Szerintem menj el egy másik dokihoz is! Ha a teszt pozitív ott a baba, reméljük jó helyen és minden ok lesz!
Nekem az elsõ doki akinél voltam 6 hetes 4 naposan semmit sem látott, majd másnap elmentem egy másikhoz aki már látta a petezsákot és az embriót. Ne keseredj el, inkább nézesd meg magad egy másik orvossal is.
én is elmentem ugyanigy kb.5 hetesen, a doki nem latott semmit, mondta menneyek vissza 3 het mulva.... 26 heteske:-)
A kérdező hozzászólása: Jövõhéten megyek vissza, kb.5-6hetes lehetek.Akkor már láthatott volna v.mit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ahhh...Megnyugodtam :)

Ma szeretkeztem a baratnommel. Nem elveztem bele. De o azt mondja h o erzi h valami nemjol sult el.3 oraja szeretkeztunk es azt modja h valami furcsa szokatlan erzes tolti el ott ahol a mehe van. Lehetseges h terheslett?

Ha igen erezheti valaki ien hamar az aktus utan?

Legjobb válasz: Igen, elképzelhetõ, hogy az elõváladéktól megtermékenyül (már ha nem használtál óvszert), de az furcsa lenne, ha ilyen hamar már érezné.

Igen, elképzelhetõ, hogy az elõváladéktól megtermékenyül (már ha nem használtál óvszert), de az furcsa lenne, ha ilyen hamar már érezné.
A kérdező hozzászólása: es korulbelul hany szazalek esely van arra hogy terhes lett?

Hátra hajló a méhem, van olyan tipikus póz, ami megkönnyítheti a teherbeesést?

Nem a mende-monda, hanem a személyes tapasztalat érdekel.

Legjobb válasz: Nekem is az van. Az ultrahangos azt mondta, hogy ilyen esetben nem a teherbe esés nehéz, hanem a vetélés esélye nagyobb.

Nekem is az van. Az ultrahangos azt mondta, hogy ilyen esetben nem a teherbe esés nehéz, hanem a vetélés esélye nagyobb.
Lehet jó ötlet és nem mondott hülyeséget de én amúgy sem tudok hason aludni szóval nekem ezért van kilõve
Bocsi, ha rossz tipppet adtam/adott az orvos. De az elején még olyan pici a magzat, gondolod, akkor is összenyomnád? Csak annyit mondott a doki, hogy az "elején" aludjak majd úgy. Nem tudom, az mennyi idõt jelent.
Köszi szépen, én sztem nem fogom kipróbálni ha majd babás leszek. Nem akarom összenyomni szegényt
Még nem vagyok terhes, egyenlõre nem is tervezem még 1-2 évig. Csak mikor dokit váltottam, az elsõ vizsgálaton elmondta ezt is, gondoltam, hátha segít nektek valamit. :)
15:22-es és nem volt kellemetlen hason aludni babával a pociban?
Nekem azt mondta, hogy a terhesség elején hason aludjak majd. Arra sajnos nem emlékszem, miért, kicsit elhadarta.
Nekem is ez van, rákérdeztem nõdokinál, azt mondta semmit nem befolyásol, csak ilyen, és kész. Mint ahogy az emberek egy része kék szemû, a többiek meg barna, vagy zöld. Nem vagyunk egyformák. Én nehezen lettem babás, de nekem ki kellett venni a petevezetékemet, és azért, nem a méh miatt.
Nekem is hátrahajló méhem van, több nõgyógyász is mondta, féltem is még anno, hogy majd mi lesz, ezzel ellentétben 4 terhességem sikerült elsõre, semmi extra póz, ebbõl 3 kisgyerkõcöm van is, egy terhesség végzõdött vetéléssel, de nem ilyen okból, hanem sárgatesthormon elégtelenség miatt. Most épp 5 napja késik a mensim, várjuk a 4.babát, remélem, hogy éppen azért nem jön meg. Ja és ez is egy próbálkozás volt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond.
nekem ha isten is azt szeretné akkor a pocakomban van egy kisbaba, amit ha nem jön meg ma és egy hétig sem akkor tesztel remélem pozitívat tesztelek, hátrahajló méhem van. anyukámnak is és neki van egy 14 évvel kissebb babája és semmi gond nem volt a terhesség alatt, velem anyni gond volt hogy az utolsó hónapban visszafejlõdtem kicsit, de ez szerintem nem a méhtõl volt
a nõvéremnek is hátra hajló a méhe és neki az elsõ baba 1 hónapban jött össze második baba 2. hónapban és minden rendben volt a terhességével!
Állítólag kb. a nõk egyharmadának hátrahajló méhe van. Nekem is, s engem is arról tájékoztatott az orvos, hogy ez némileg nehezítheti a teherbeesést (nálunk is elsõre sikerült :) ), vetélésrõl szó sem esett. Elmondta még, hogy ahogy nõ a baba, a méh majd szépen kiemelkedik a kismedencébõl.
Nekem is az van. Hátulról voltunk együtt, állítólag az ilyenkor jó. De nem direkt, mert nekem csak utána derült ki, hogy az van, amikor az uh-on nézték. Addig valahogy nem volt róla szó, mert a dokim szerint ez semmi különös dolog, annyi, hogy terhesség esetén még jobban látszik, és ilyenkor minden elõkerül, ami addig nem volt fontos:) Szerinte nem okoz semmit. Nem volt fenyegetõ vetélésrõl sem szó. Még nem is mondhatom, hogy tudtam magamra vigyázni, mert akkor dolgoztam a legtöbbet, mert a munkám úgy alakult, hogy fizikailag is be kellett kicsit segíteni a fiúknak. Szerintem nem kell a híreszteléseket teljes mértékben elhinni. Anyukámnak is ilyen a méhe. Van egy tesóm is, én elsõre tesóm pedig nulladikra sikerült, nem tervezték szüleim. Még egy példa. Barátnõmnek is kiderült, hogy a méhe hátrahajló. Most várja a második babájukat és mindkettõ elsõre sikerült.
Ne ijedj meg! Nekem is az van, mégis sikerült 2-szer is teherbe esni, elsõvel 3 hónap, a másodiknál 2 hónap alatt. Egyiknek sem lett semmi baja! Nyugi!
Elsõ vagyok: Amikor rákérdeztem, hogy ez mit jelent a gyerekvállalás szempontjából, azzal magyarázta, hogy ahogy fejlõdik a méhemben az embrió, úgy fog visszaállni a méhem is. Ha a folyamat a szervezetem által nem összehangolt, akkor sajnos elhal.
A vetélés esélye nagyobb???? Jézusom akkor ha most sikerült összehozni a babát akkor elmehet?? nekem is hátrahajló méhem vanm inden vizsgálatnál mondja a nõgyógyászom
A hason alvást azért mondja a doki, mert így egy kicsit a gravitáció is segít abban, hogy a méh kiemelkedjen. A 12. héig kell kiemelkednie, ha ez nem történik meg, kézzel rásegítenek. Ne kérdezzétek hogyan, én is csak ennyit hallottam a dokitól. Nekem is az van, csak még 2 szarvú is.

Amikor még a kisbaba a méhben van, akkor hova tűnik el az ürüléke? Vagy van- e egyátalán neki?

Legjobb válasz: Széklete még nincs, vizelete viszont van, ami a magzatvízbe kerül, és az kb. 3 óránként cserélõdik. Ha kakál, az már rosszat jelent, annak császár a vége, ha találnak a magzatvízben magzatszurkot.

Széklete még nincs, vizelete viszont van, ami a magzatvízbe kerül, és az kb. 3 óránként cserélõdik. Ha kakál, az már rosszat jelent, annak császár a vége, ha találnak a magzatvízben magzatszurkot.
Szia! legjobb tudomásom szerint nincs még ürüléke a babának a pociban, max ha túlhordod és akkor az elsõ székletét a pociba üríti, de ez ritka mert rendszeresen ellenõrzik, csak pisil a magzatvízbe ilyenkor :) de ugye a magzatvíz 3 óránként cserélõdik :)

5 hetes terhes vagyok, kicsit aggódom, mert görcsöl a hasam, vagyis a méhem. Van okom aggodalomra?

Olyan, mintha meg akarna jönni a mensesem, er?s hasgörcsöm van. Gondoltam a nospára, de nem szeretnék ártani a babának. Elég kellemetlen, görnyedve járok ilyenkor. Vérzésem eddig nem volt. Remélem nem vagyok méhen kívüli?

Legjobb válasz: Ha ilyen erõsen görcsölsz jobb lenne elmenned dokihoz Uh.-ra,mert pici görcs még belefér(szinte természetes),de az erõs fájdalom nem valami bizalomgerjesztõ.Szorítok,hogy menden rendben legyen!20 hetes kismami

Ha ilyen erõsen görcsölsz jobb lenne elmenned dokihoz Uh.-ra, mert pici görcs még belefér(szinte természetes), de az erõs fájdalom nem valami bizalomgerjesztõ.Szorítok, hogy menden rendben legyen!20 hetes kismami
Szia, én most 8 hetes vagyok és ugyanígy görcsölt a hasam. Azt mondta a nõdokim, hogy szedjek MagneB6-ot (ez az émelygést és a görcsöt is csökkenti) ez használt is. Még azt mondta, ha nagyon nem használ, akkor nospát vegyek be. Ha netán nem bírod ki, nem ártassz vele a babának. Nekem elmúltak a görcseim, de a MagneB6-ot változatlanul napi 2x szedem. Remélem segítettem.
Az igaz, ha nagyon erõs a görcs, inkább menj dokihoz. Az elõbb az "erõs" szó elkerülte a figyelmem.
Szia! Mindenképp menj el orvoshoz!!Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy alhasi görcsnél vagy színes folyásnál, vérzésnél nem szabad halogatni, azonnal orvoshoz kell menni!! Lehet, hogy vaklárma, de lehet gond is. Ne halogasd, és legalább megnyugszol, ha látod a Picit!Szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen! Üdv.: 18 hetes kismama

Akinek hátrahajló méhe van/volt terhesen úgy vette észre hogy fentebb lett hasa mint ahol van valójában a méh?

Úgy értem hogy már a bordák alól hasasodni kezdett az elejétől mintha "csak" hízna de lentebb ahol valójában a méh kéne legyen a babával, ott meg nem emelkedik ki annyira?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés. Nem terhesen kisebb egy tojásnál a méh, terhesen meg akkora mint egy görögdinnye!!! Szóval ahogy nõ, egyre elõrébb jön, nõ, a bele két hátra, fel oldalra nyomja, a méh meg elõre és felfelé nõ, akár hátra hajló, akár nem!

Nincs összefüggés. Nem terhesen kisebb egy tojásnál a méh, terhesen meg akkora mint egy görögdinnye!!! Szóval ahogy nõ, egyre elõrébb jön, nõ, a bele két hátra, fel oldalra nyomja, a méh meg elõre és felfelé nõ, akár hátra hajló, akár nem!
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem mert az lenne a logikus hogy alul nõ már az elejétõl tehát köldök alatt hiszen ott a méh...és 10-12-14 hetesen is pl. még annyira azért nem nagy hogy felfelé nyomja a beleket akkor mégis mitõl van fent is hasam már az elejétõl? Holott NEM vagyok kövér vagy fõképp nem a hasamon. Illetve késõbbi terhességnél is hogy van az hogy valakinek teljesen elõreugró meg lent hordja van akinek meg egészen a cicije alól nõ és olyan az egész mint egy sörhas? :) Nem tudok jobb hasonlatot.
Szia!:) Nekem is hátrahajló méhem van, ami az idõ haladtával elõre jött;) elvileg a hátrahajló méhû kismamáknak késõbb látszik meg a baba. Bár nekem már látszott 8-10 hetesen.:) azóta szépen elõre jött, és nagy a pocim:) 19+2hkm:)
Nekem is hátrahajl méhem van, de most 10 hetesen is már látszik. Igaz, hogy van rajtam felesleg, ráadásul a hasamra hízok, de sztem, ha nem oda híznék, akkor is látható, mert a köldök alatt sokkal gömbölyûbb, kiugró a hasam, mint ha csak hasi hízástól volna.
Nekem nem lett fentebb, alul látszik inkább, köldök alatt (12. hétben vagyok). De már szinte az elejétõl, lassan egy hónapja látszik. Ezért sem hiszem azt sem, hogy késõbb látszik, akinek hátrahajló van.
Nekem is hátrahajló, nekem nagyon lentrõl kezdett nõni, kb 15. héttõl kezdett csak látszódni a hasam. Azóta feljebb ment a hasam. 29 hkm

Van arra valami tudományos magyarázat, hogy a méhek miért dongnak folyton a kutak körül, ahol víz van?

Gondolom nem azért mert szomjasak, mert akkor ott lennének a pillangók, a legyek, meg egyéb más rovar is...

Legjobb válasz: A pillangók és legyek nem hordják a vizet, csak isznak és elmennek, amikor végeztek. Ezzel ellentétben a darazsaknak és méheknek a társadalmuk más egyedeirõl is gondoskodni kell, akik a fészekben, vagy kaptárban maradtak (lárvák, herék, királynõk). A magyarázat arra, hogy méheket többet látsz egyrészt az, hogy valószínûleg több a méh(ész) a környéken, másrészt pedig az, hogy a méhek sokszor annyian élnek a kaptárban, mint ahány darázs a fészekben, ergo sok fordulóval kénytelenek a vizet szállítani, ilyen idõben szerintem sok egyednek ez a kizárólagos feladata.

A pillangók és legyek nem hordják a vizet, csak isznak és elmennek, amikor végeztek. Ezzel ellentétben a darazsaknak és méheknek a társadalmuk más egyedeirõl is gondoskodni kell, akik a fészekben, vagy kaptárban maradtak (lárvák, herék, királynõk). A magyarázat arra, hogy méheket többet látsz egyrészt az, hogy valószínûleg több a méh(ész) a környéken, másrészt pedig az, hogy a méhek sokszor annyian élnek a kaptárban, mint ahány darázs a fészekben, ergo sok fordulóval kénytelenek a vizet szállítani, ilyen idõben szerintem sok egyednek ez a kizárólagos feladata.
A méhek is isznak, nagyon is szeretik a vizet. Nagyapám méhészkedett valamikor, onnan tudom. Más rovar is iszik, csak azokat lehet nem látjuk.
de, azért, mert szomjasak
"Gondolom nem azért mert szomjasak, mert akkor ott lennének a pillangók, a legyek, meg egyéb más rovar is..." :DD Tehát ha a méhek szomjasak lennének akkor a pillangók és egyebek is odarepülnének? Mókás mondat. Egyébként igen, õk is szokta inni, a darazsak is gyakran leszállnak medencékhez vagy bárhová, akár egy kis tálhoz is, ahol víz van. Lehetséges, hogy a méhek azért idõznek olyan sokáig a víz körül, mert közben hívják a társaikat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!