Találatok a következő kifejezésre: A méh mit (645 db)

Hátrahajló a méhem, mikor fog már látszani a pocakom?

Szombaton leszek 18 hetes, és még szinte semmi pocim nincs. Hátrahajló a méhem, ráadásul a babó hátsó falon tapadt meg. Aki ugyanilyen cip?ben járt, légyszi írjon tapasztalatokat! Mikor lesz pocak? Szülésnél határoz valamit az, hogy hátrahajló a méh?

Legjobb válasz: A 3. terhességem elején szóltak,hogy hátrahajló méhem van. Annyit mondott a doki,hogy hason aludjak,a gravitáció majd intézkedik. A 16. héten már látványos volt a pocakom,de ez annak tudható inkább be,hogy 3. terhesség volt! Nem tudom,hogy elõtte milyen méhem volt,azt tudom,hogy az elsõnél 16 hetesen én már láttam,hogy pocak van és a Párom is,de mások szemében kb az látszódott,hogy: jé,hízott :-) Viszont a 24. hétre már hatalmas pocim volt! Az elsõ terhességnél mindegy hogy hátrahajló e a méhed,vagy sem, a pocak csak késõbb kezd látszódni! Persze a méretet a genetika is befolyásolja!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3 lnys,25hkm

A 3. terhességem elején szóltak, hogy hátrahajló méhem van. Annyit mondott a doki, hogy hason aludjak, a gravitáció majd intézkedik. A 16. héten már látványos volt a pocakom, de ez annak tudható inkább be, hogy 3. terhesség volt! Nem tudom, hogy elõtte milyen méhem volt, azt tudom, hogy az elsõnél 16 hetesen én már láttam, hogy pocak van és a Párom is, de mások szemében kb az látszódott, hogy: jé, hízott :-) Viszont a 24. hétre már hatalmas pocim volt! Az elsõ terhességnél mindegy hogy hátrahajló e a méhed, vagy sem, a pocak csak késõbb kezd látszódni! Persze a méretet a genetika is befolyásolja!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3 lnys, 25hkm
Hátrahajló méhem van. Az elsõ terhességem 18 hetesen kezdett el látszódni, a második terhességem sokkal hamarabb, már a 13-14. héten. A szülésnél semmilyen problémát nem okoz a hátrahajló méh, mivel a terhesség során "normál" helyzetbe kerül.
Hátrahajló méhem van. Elsõ baba, már a 11. héten látszódott a hasam. Nem függ tõle. 31h km
22 hetesen a férjem már látta a pocimat, (alig látszott, de borzasztóan büszke volt rá) de az ismerõsök még csak észre se vették
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, akkor várok türelmesen :) Boldog babavárást nektek!

Mit jelent azt, ha "összenövései" vannak valakinek a méhében? Mit takar ez a kifejezés?

Legjobb válasz: Nem túl jót. Azt jelenti, h gyulladás v mûtét közben beteg, sérült felület összetapasztja a méh falait. Ezáltal csökken a méh üregének nagysága, a nyálkahártya felülete és kevésbé átjárható utat biztosít. Szerencsére mûtéttel oldhatóak az összenövések.

Nem túl jót. Azt jelenti, h gyulladás v mûtét közben beteg, sérült felület összetapasztja a méh falait. Ezáltal csökken a méh üregének nagysága, a nyálkahártya felülete és kevésbé átjárható utat biztosít. Szerencsére mûtéttel oldhatóak az összenövések.
Akár összenövéssel is teherbe lehet esni. Ez a mértékétõl függ. Csak ultrahanggal v bódításban végzett hiszteroszkópiával lehet bizonyítani. Utóbbi azért is jó, mert akkor ott, abban a pillanatban kezelni is tudják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Értem. És ez fizikai tünetekkel is jár? Az egyszerû nõgyógyászati vizsgálat során kiderül? Vagy csak ultrahanggal? Ha gyógyítható, akkor lehet gyermeke még az embernek?

Előfordult olyan veletek, hogy folyadék volt a méhben, mi okozta ezt, hogy ott volt és nem ürült ki?

Legalábbis azt hiszem, hogy ez a méhben van ez a folyadék...vagy valahol a közelében. Pontosan nem tudom. De ez mit jelent, ha nem ürül ki? Köszönöm, aki tudja a választ!

Legjobb válasz: szia! nem a méhben van hanem a douglas-ban (lehet rosszul írtam a nevét). Sajnos azt nem tudom mitõl van, nekem azóta van, hogy megszültem a kisfiam, ennek már 4 éve. Mindig mondják, hogy felszívódik, de még ezidáig nem történt meg és azt sem tudom mitõl alakult ki. Lehet régebben is ott volt, csak elõtte nem voltam ultrahangon, terhesség alatt meg a magzatot nézik a méhben.

szia! nem a méhben van hanem a douglas-ban (lehet rosszul írtam a nevét). Sajnos azt nem tudom mitõl van, nekem azóta van, hogy megszültem a kisfiam, ennek már 4 éve. Mindig mondják, hogy felszívódik, de még ezidáig nem történt meg és azt sem tudom mitõl alakult ki. Lehet régebben is ott volt, csak elõtte nem voltam ultrahangon, terhesség alatt meg a magzatot nézik a méhben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Mert elõször méhen kívüli terhességre gyanakodtak emiatt nálam, aztán kiderült nem vagyok terhes, a folyadék még is ott van. Ezért nem értem, hogy akkor miért van ott?

Megvan pufadva a méhem mi lehet ez?

November 18 kán jot meg utolyára .... Azota nics mensim... 2 teszt negativ... meg hisztam 1-2 kilot es nagy az etvagyam ... a mehemnel eszre veheto hogy megvan pufadva ... kb.5 hetes lennek ha terhes lennek ...szerinteek mi ez meg fog joni vagy babas vagyok ....

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy méhed meg van puffadva? Lehetsz terhes igen mert lehet késõbb volt ovud. Én egy héttel fiatalabb vagyok mint aminek számoltam a menszi alapján. Viszont tudom mikor volt ovum és ahhoz képest stimmel is az idõ.

Mibõl gondolod, hogy méhed meg van puffadva? Lehetsz terhes igen mert lehet késõbb volt ovud. Én egy héttel fiatalabb vagyok mint aminek számoltam a menszi alapján. Viszont tudom mikor volt ovum és ahhoz képest stimmel is az idõ.
A kérdező hozzászólása: hat fura erzes es meg szokom erinteni a mehemnel a hasam es kidundorodik ... Nem hiszem hogy az lenek mivel 2 negativ teszt
Meg szoktad érinteni a méheddel a hasadat? Utolyára? Hisztam? Pufadva? Inkább tanulnál meg helyesen írni!
A kérdező hozzászólása: bocs nem vagyok magyar nehez kifejteni magam ...es en egy kerdest atam fel amire kedves valaszt szeretnek vagy inakb tanacsot ... ha valami nem tecik a kor nem kel irni ... nem bantotalak es nem irtam semi csunyat sem ... nagyon kedvesek a magyarok de te egy kivetel vagy
Lehet, hogy kivétel vagyok, de azt még mindig nem tudom, hogy, hogy tudod megérinti a méheddel a hasadat. Azért mert nem vagy magyar azért írhattál volna úgy, hogy lehessen érteni. Néha van ékezet, néha nincs. Miért három pontot teszel a mondat végére? Csomó betût ki is hagysz, és nem azért mert nem vagy magyar.
A kérdező hozzászólása: bocs forditva a kezemel a hasam es erzem a mehemnel hogy felvan pufadva ... es a 3 pont megszokas ... ha valami nem tecik akor nem kel visza irnod ... nem azert teszek fel kerdest hogy idegesicsenek hanem azert mert sajnos mastol nem tudom meg kerdezni ... de mindegy ... tovabi szep estet
Ezzel a dologgal egy nõgyógyászt kellene megkeresni. A teszt nem mindig mutatja ki a terhességet a terhesség elején. Nálam is így volt. De egy doki biztos látni fogja az ultrahangon, hogy terhes vagy-e vagy nem.

Testvéremnek terhességmegszakítás miatt felhelyeztek méhtágítót. Orvos átszúrta a méhét. Mi lesz most?

Legjobb válasz: Úristen!! ... :( remélem, minden OK lesz. Lamináriát rakott fel neki az orvos? Az ilyen kis növénybõl lévõ pálcika... Nem értem, hogy lehet átszúrni a méhet... :S

Mindenképp írj!! 2. v.
Szia! Nagyon sajnálom ami történt! Az utolsó válaszoló kérdéseire a válaszra én is kíváncsi lennék ha megírnád majd.Nekem is volt anno ilyen lamináriás felhelyezés mert sajnos nekem is meghaltak az ikrek, igaz nem használt semmit, de ha belegondolok hogy én is járhattam volna így..... Szörnyû hogy mi minden elõfordulhat.És ezekután az orvossal mi a szándéka a családnak?Feljelentitek? Üdv:39 hetes km.
A kérdező hozzászólása: rendben. alig várom, hogy megcsörrenjen a telefonom és híreket kapjak.
11:33-as vagyok. Mindenkeppen ird meg, hogy mi volt. Remelem nem karosodott a mehe es minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen. ha gondoljátok majd megírom mi volt....
Jaj szegeny! :( Remelem minden rendben lesz vele. Sajnos nem mindenhol hasznalnak zselet. Van ahol tagito palcikat hasznalnak ami nedvesseg hatasara tagul es igy tagitja ki lassan a mehszajat. Gondolom a doki ahogy fel akarta helyezni ezt a palcikat ezzel atszurta a meh falat gondolom a mehszajnal mert ezt a mehszajba helyezik, hogy kinyiljon, kitaguljon. Kivanom nektek, hogy minden rendben legyen.
Nekem 9 hetesen volt missed ab-om, amit mûszeresen kellett befejezni. Az orvos, aki a lamináriát tette fel, még jó, hogy elõtte megvizsgált, mert ilyedten megkérdezte, hogy hátrahajló méhem van? Felültem, mondtam, hogy Mim van? Aztán megtárgyaltuk, hogy errõl nem lettem még röpke 10 év nõgyógyászhoz járás után tájékoztatva. Na, megállapítottuk, hogy az van. Megkérdeztem, hogy miért? Baj? Mondta, hogy nem, csak ha nekemesett volna, mint vak ló a gödörnek, átszúrhatta volna a méhem. Mondtam: Hû, de jó. Na, otthon lekaptam a 10 körmérõl a dokit, mire az azt mondta, jó, hát sokaknak van, az orvos meg körültekintõ volt, úgyhogy örüljek. Na, ezek után mi van, ha nem körültekintõ az orvos??? Úgy járok, mint szegény kérdezõ hozzátartozója???
Úristen!! ... :( remélem, minden OK lesz. Lamináriát rakott fel neki az orvos? Az ilyen kis növénybõl lévõ pálcika... Nem értem, hogy lehet átszúrni a méhet... :S
A kérdező hozzászólása: hívott tesóm férje. amikor felhelyezte a doki a pálcát( vagy mit), akkor megsértette a császár varratának a szélét, ami egy tollhegynyi pont volt és ez vérzett. laporoszkópiával megmûtötték, ott a vérzés helyét elégették. azt hiszem így vették el a magzatot is, ezt nem tudom pontosan. doki mondta 2 évig ne vállaljon gyereket!! ha minden jól megy, holnap hazaengedik!! ma du. felhívom tesómat! kórház nevét elfelejtettem megkérdezni. pótolom ha érdekel valakit. Kedves válaszolók, köszönöm a sok-sok aggódó választ! Akik szülés elõtt állnak, sok boldogságot a babákhoz!!
jézusom....:(Remélem minden rendben lesz, és lehet még babája. Szoritok nagyon. Várom én is a fejleményeket.
Hogyhogy mi lesz most? vagy elvérzik vagy megállítják a vérzést. De a méhtágító egy zselé , amivel kiveszik a babát, max. az sértehette meg a méhet.
Nagyon sajnálom és szorítok!!!! Megkérdezhetem hol csinálnak ilyen hentes munkát? És miért nem tarthatta meg? Mennyi idõs terhesség volt?
A kérdező hozzászólása: Sík ideg az egész család! most mûtik. csak a méhe maradjon meg!!!!!! hihetetlen!!
A kérdező hozzászólása: hátrahajló méhe van. doki egyre nagyobb és nagyobb valamit helyezett fel. most épp mûtik laporoszkópiával, h egyáltalán el tudják így venni a terhességet....és megmarad e a méhe. nem tarthatta meg a babát sajnos.
Kedves Kérdezõ! Nagyon sajnálom, ami a testvéreddel történt, de lenne egy kérdésem. Ha a testvérednek iulyen problémás volt az elõzõ terhessége, akkor miért nem védekeztek, hogy most ne essen teherbe. Nem csak a fogamzásgátló gyógyszer az egyetlen védekezési mód!
A kérdező hozzászólása: olvasd el a 12.45-ös válaszomat. kedves utolsó

Tegnap voltam orvosnál a hsg leletekért és kiderült, hogy nem csak 2 méhem és 2 hüvelyem van de kosszarvú vagy minek mondta az orvos a méhem. Mit jelent ez bővebben? Meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: Nem kosszarvú, hanem kétszarvú. Ez egyfajta fejlõdési rendellenesség. ami mellett nem lehetetlen a teherbeesés, de sok komplikációval járhat. Ne ijedj meg, mindegyik szoros megfigyelés mellett kezelhetõ.

Nem kosszarvú, hanem kétszarvú. Ez egyfajta fejlõdési rendellenesség. ami mellett nem lehetetlen a teherbeesés, de sok komplikációval járhat. Ne ijedj meg, mindegyik szoros megfigyelés mellett kezelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszike.
Hát ilyet még nem is hallottam!2méhed és hüvelyed van? Bocsi a kérdésért, nem bunkósságból inkább kíváncsiságból: Melyikbe szexelsz? Hogy kell ezt elképzelni?
2 méhrõl már hallottam, de két hüvelyrõl még nem. Igazából én azon gondolkodom, hogy a két hüvelyt azt nem lehet észrevenni? Egyébként ne aggódj, szerintem nem lesz semmi baj, csak azzal vigyázzatok, hogyha majd terhes leszel, utána is védekezni kell majd óvszerrel, mert továbbra is elõfordulhat, még egy megtermékenyülés, ami a másik méhedbe ágyazódik be. A történelemben már nem egy ilyen eset elõfordult.
Elsõ vagyok. Én sem értem, eddig miért nem vették észre, nem mintha számítana valamit. És nyugodj meg, semmi baj nem lesz!

Terhesség előtt mekkora a méh nagysága? Nekem az orvos többször is azt mondta, hogy kicsi a méhem. Mit jelent ez? Terhesség alatt mekkorára nő?

Legjobb válasz: Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.

Emiatt ne aggódj. Nekem is ezt mondta a doki és most már 35 hetesen valahol a bordáim körül van. Ebbõl semmilyen hátrányod nem lesz.
Nyugi!A nõt olyan csodálatosan alkotta meg az anyatermészet, hogy a méhe 10en centi alapállapotban, de elfér benne akár egy 5 kilós gyerek is.(ISmerõsömnek mindkét lánya óriásbébi lett.)Gondolhatod, hogy mekkorára ki kellett nyúlni, és majd visszamegy(ezt a szoptatás alatt termelõdõ hormonok segítik).Szerintem ne aggódj, nem hiszem, hogy egy kicsi méh nagyban hátráltat.
Terhesség elõtt egy átlagos méh mérete 4, 5-5 cm x 5-5, 5 cm. A terhességgel folyamatosan nõ, annyira rugalmas fala van, hogy ez az egyetlen olyan szervünk, ami úgy megnõhet, hogy eléri az eredeti méretének a sokszorosát is, majd szülés után lassan visszatér az eredeti méretébe, "mintha mi sem történt volna". =o) Amúgy nekem a 6 hetes UH után az volt a papíromra írva, hogy lúdtojásnyi nagyságú.

21 hetes terhes vagyok. Egy hete fáj a hasam, mindig más helyen. Dokim szerint érzékeny a méhem. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Azt érzed, ahogy tágul a méhed. Nem tudsz mást tenni, csak sétálni a jó levegõn és sokat pihenni. A fájdalmak nem szükségszerû, de lehetséges velejárói a terhességnek.

Azt érzed, ahogy tágul a méhed. Nem tudsz mást tenni, csak sétálni a jó levegõn és sokat pihenni. A fájdalmak nem szükségszerû, de lehetséges velejárói a terhességnek.
Ezt az orvosnak kell megmondania!!!
Szia!Az orvos nem irt fel rá orvosságot?Ha semmit se mondott, akkor igyál kamilla-körömvirágteát naponta többször és kivülrõl is kenheted a hasadat alul körömvirágkrémmel.Remélem tudtam segiteni!Jobbulást!

Levegő a méhemben? Mit lehet tenni?

Az a baj hogy sokszor(leginkább a menstruáció el?tti 7en jellemz?) leveg? jut be a méhembe, és ami bejön az ki is jön és hát eléggé érdekes hang kíséretével jön, ami engem zavar, nem beszélve hogy néha fáj is. Mit csináljak hogy ez megsz?njön és hogy többé ne forduljon velem el??

Legjobb válasz: Hát ez ellen nemigen lehet mit csinálni. Max póz-váltással. Nekem csak akkor csinál ilyet, amikor hátulról szexelünk. Ha hagyományos pózban vagyunk, akkor nem.

Hát ez ellen nemigen lehet mit csinálni. Max póz-váltással. Nekem csak akkor csinál ilyet, amikor hátulról szexelünk. Ha hagyományos pózban vagyunk, akkor nem.
a méhedbe nem juthat levegõ, csak a hüvelyedbe, különbözõ pozícióknál ez mindenkivel megtörténik. vagy nem igazán értem, szex közben jut be levegõ és távozik érdekes hanggal ugye? máshogy nem tudom elképzelni, ha érzed hog bekerült úgy tudod eltávolítani hogy benyúlsz a hüvelyedbe az egyik kezeddel csinálsz egy rést és a másik kezeddel finoman nyomod a hasad alját így kimegy a levegõ hangkíséret nélkül.
bocsi, de nem muszály, hanem muszáj :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) ))
A kérdező hozzászólása: de amúgy mitõl lehet ez?
hát.velem sem egyszer fordult eddig elõ..én arra gondoltam hogy talán amikor beteszi a srácod akkor kerülhet fel a levegõ..de jobb ötletem nincs pusza

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!