Találatok a következő kifejezésre: A méh menstruáció (44 db)

Miért duzzad meg a méhem menstruáció alatt?

14 éves vagyok, 12 évesen jött meg először. Eddig soha nem duzzadt meg a méhem ezeken a napokon, csak most. Jobban is fáj a hasam, mint szokott, és sűrűbben kell pisilnem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Hogyan érted azt, hogy megduzzadt? Mit tapasztalsz?

Hogyan érted azt, hogy megduzzadt? Mit tapasztalsz?
A kérdező hozzászólása: Nagyobb, és feszül. (meg persze görcsöl is) úgy néz ki a hasam, mint amikor nagyon kell pisilnem, mindegy, hogy mikor voltam wc-n.
Nem csak a méhed duzzad meg ilyenkor, hanem egyéb más terület is, mert ilyenkor nõ a vízvisszatartása a szervezetnek és a szövetek közti folyadék felszaporodik. A hasad azért fáj ilyenkor, mert a méhizomzata ilyenkor "megfeszül", és ez fájdalommal jár. Pisilned is ezért kell többször.

Menstruációkor mindig csak a hasam egyik oldala fáj, a másikban viszont soha semmit nem érzek. Lehet, hogy csak az egyik oldala működik a méhemnek?

7 éve menstruálok, és ez a kezdetekt?l fogva így van. Szerintetek lehetséges, hogy valami bajom van, vagy ilyen nem létezik? Mármint hogy csak az egyik fele m?ködik. Vagy mi van ha csak egy petefészkem van? :S Még sose vizsgált n?gyógyász.

Legjobb válasz: Egy petefészekkel is épp akkora esélyed van gyerekre, mint kettõvel, ilyenkor ugyanis az az egy folyamatosan mûködik. De ugyebár nem ez a helyzet, csupán tartasz ettõl. ímenj el nõgyógyászati ultrahangra. Olyan nins, hogy a méhed egyik oldala. 1 db méhed van, és az egész "mûködésben van". Lehetséges persze, hogy különleges vagy rendellenes alakú a méhed, vagy kettõs/osztott méhed van, de ezt megint csak UH vizsgálat mondhatja meg. Amúgy is ideje lenne elvégeztetnekd az elsõ rákszûrésedet, fõleg, ha már nemi életet élsz. Menj el nõgyógyászati vizsgálatra!

Egy petefészekkel is épp akkora esélyed van gyerekre, mint kettõvel, ilyenkor ugyanis az az egy folyamatosan mûködik. De ugyebár nem ez a helyzet, csupán tartasz ettõl. ímenj el nõgyógyászati ultrahangra. Olyan nins, hogy a méhed egyik oldala. 1 db méhed van, és az egész "mûködésben van". Lehetséges persze, hogy különleges vagy rendellenes alakú a méhed, vagy kettõs/osztott méhed van, de ezt megint csak UH vizsgálat mondhatja meg. Amúgy is ideje lenne elvégeztetnekd az elsõ rákszûrésedet, fõleg, ha már nemi életet élsz. Menj el nõgyógyászati vizsgálatra!
A kérdező hozzászólása: Nem élek nemi életet!
Nem kell megsértõdni. :-) A fájdalmas menstruáció egy olyan panasz, amivel nyugodtan bekopogtathatsz a nõgyógyászhoz szüzen is. Én is megtettem anno, és nem küldtek el, és UH beutalót is kaptam, ahol kiderült, hogy minden rendben. Azóta már szültem is, húgyhogy tényleg minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Nem sértõdtem meg :) És köszi :)
Nekem is ugyan ez a bajom! :( Ráadásul nekem mindig szörnyen fáj. Volt, hogy elájultam :S 15/L

5+4 hetes terhes vagyok menstruáció szerint de hasi UH-n méhen belül még nem látott semmit a doki! Felmerült a méhen kívüli esélye is. Hétfõre hívtak vissza. Szerintetek van még remény?

Legjobb válasz: Ha tuti ennyi hetes vagy, akkor ezt uh-n már látni kellene. 5-hèttöl az embriónak már szívhangja is kezd lenni... Hètfö meg messze van tudom de biztosat csak akkor fogsz tudni ès nem tölünk..

Ha tuti ennyi hetes vagy, akkor ezt uh-n már látni kellene. 5-hèttöl az embriónak már szívhangja is kezd lenni... Hètfö meg messze van tudom de biztosat csak akkor fogsz tudni ès nem tölünk..
Ugye?! Gratula és boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Ma bementem az SZTK-ba és rögtön megtalálta a petezsákot az orvos. Méhen belül :)
A kérdező hozzászólása: De jó hogy ilyeneket írtok. Nagyon bízom.Igazából elég figyelmetlen volt a doki, mert közben csöngött a telefonja, szavaiból úgy vettem kis hogy vmi rossz hírt kapott. Remélem csak nem volt elég körültekintõ. Mindenesetre jól rám hozta a frászt.
Én is elmentem pozi után kesz kálvária volt, doki nem látott semmit egy hét múlva kellett vissza menni addigra már volt egyvpozi vervételem is, tovább küldött korházba mert még mindig nem látott semmit, azt mondta lehet méhen kivüli, a kórházban egy paraszt doki azt mondta nem is vagyok terhes, elküldött vérvételre de nem mentem tudtam h terhes vagyok két hetet vártam és akkor mentem vissza akkor már szépen látszott mindkét baba ekkor már kb 9 hetes voltam....úgy hogy nincs semmi baj, rendben lesztek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vigasztaló válaszokat. Nagyon remélem hogy igazatok lesz!
Nyugi, simán lehet h hasi uhval nem látszik ha rosszabb minõségû a gép. Nekem 6 hetesen csak hüvelyivel látták. Ne stresszelj feleslegesen, nem tesz jót.
4-es vagyok. Nem kérdésnek szántam, hogy biztosan középidõben fogant. Kijelentettem, hogy biztosan tudom, hogy nekem középidõben fogant. :) Bocsi, ha félreérthetõ volt.
Lehet persze méhen kívül is sajnos. Én az ötödik héten elkezdtem görcsölni. Tudtam, hogy terhes vagyok, mert kimutatta a teszt. Hétvége volt, ezért bementünk a kórházba. 500 körül volt a HCG a vérembe, mondták, hogy terhesség, de az ultrahangon semmi nem látszódott. Befektettek kórházba, mert, hogy görcsölök és ha méhen kívül van, az nagyon veszélyes lehet. Iszonyat volt az a pár nap. Minden nap mondták az ultrahangon, hogy még mindig nem látják. Az volt a jó hír számomra, hogy méhen kívül sem láttak még semmit. Olyan 4-5 nappal késõbb pedig megjelent a petezsák az ultrahangon is tökéletes helyen. Hát nagyon örültem! :) Kívánom Neked is, hogy jó helyen legyen a picike!
A kérdező hozzászólása: Biztosan! Napra pontosan tudom mikor fogant!
5+4 hetesen voltam én is az elsõ Uh-on. Akkor már hasi Uh-gal látszott a petezsák. Biztosan középidõben fogant. 5 hetesen nem "kezd még szívhang lenni", egyébként. Az inkább a 6. hét után, de van akinek csak 7 hetesen van. Volt méhen kívülim is, a petevezetékben tapadt meg, azt még 6+5 hetesen sem látták, hüvelyi Uh-gal. De meg merem kockáztatni, hogy ott a szonográfus volt béna, mert pár nappal késõbb egy másik 1 másodperc alatt megtalálta a petevezetékben az embriót, ami akkor már 2x1x1 cm volt.
Lehet hüvelyivel látott volna valamit
A kérdező hozzászólása: Tuti!Biztosan tudom mikor fogant. Magánrendelésen voltam, de valószínû reggel bemegyek az SZTK-ba, mert hétfõig nem bírom ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Persze! Még mindig összehúzódás miatt lehet!
A méh kb 6 hónap alatt lesz újra a terh. elõtti méretû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Még nem tudtam vissza menni kontrollra nincs aki vigyázzon a picire. De majd megoldom hogy el tudjak menni mert gyógyszer is kellene.

Kicsi a méhem és rendszertelen a menstruációm hormonpótlással vagy fogamzásgátlóval lehet "növelni" a méhnek a méretét?

Nem szültem még

Legjobb válasz: gyerekkel... amúgy meg talán orvost nem ártana megkérdezni, mielõtt valaki mond itt valami húdenagyokosságot.

gyerekkel... amúgy meg talán orvost nem ártana megkérdezni, mielõtt valaki mond itt valami húdenagyokosságot.
Endokrinológust és nõgyógyász szakorvost javaslok!

Ha keménynek érzem a méhem, az utalhat terhességre? Vagy az inkább a menstruáció jele?

Legjobb válasz: A terhes méh tapintása felpuhult érzetû.

A terhes méh tapintása felpuhult érzetû.
furcsa kérdéssel fordulok önhöz én egy 33 éves nõ vagyok nem éltem sokat szexuális életet mivel megcsalt a párom most van egy akivel járok már jó ideje vagyunk együtt most 20 án feküdtünk le nemrég . õ erõs Durax gumit használt minden elélvezés után újat cserélt és úgy folytattuk ön szerint ha elõváladéktól nedves volt a gumi és letörölte úgy tette belém ugye ettõl még nem lehetek terhes?? nem szedtem gyógyszer elõtte .. félek mert még nem szeretnék terhes lenni :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a kommenteket :) )
5-6 válaszolónak igaza van.
Ja, mármint az elején nem tudtam kitapintani, késõbb, amikor nõtt, akkor persze igen. :o) De amikor a has nõni kezd, akkor sem a méh az, ami látványossá teszi a pocakot, hanem eleinte az, hogy a beleket kezdi felnyomni, és az dudorodik neki. Maga a méh csak késõbb "jön feljebb".
A méh kb. diónyi nagyságú, nem lehet érezni "nem terhesen", mert rejtve van. http://www.profimedia.hu/picture/no-anatomia/0003951486/ Talán itt valamennyire látszik. Amikor a nõgyógyász vizsgál, elég erõsen be kell nyomnia, hogy a petefészkeket kitapintsa kívülrõl is, de a méhet nem igazán lehet. Az alsó bélszakaszodat érezheted, az jól kitapintható. Ha fel vagy puffadva, vagy tele van széklettel, akkor kemény, ha meg "üres", akkor puha. Aztán valaki cáfoljon meg, de én így tudom. :o) Harmadjára vagyok terhes, de a méhemet sosem tudtam kitapintani. Terhességre inkább más jelek utalnak. (Vagy semmilyen).
A kérdező hozzászólása: hát ha megnyomom az alhasam elvileg érezhetem nem? ( bocsi h hülyének tûnök, csak kíváncsi vagyok) és ahogyan megynomtam keménynek éreztem, pedig azelõtt soha nem volt így
Ha nem vagyok indiszkrét, Te hogyan "érzed a méhed"? Vagy méhszájra gondoltál? (azt ki lehet tapintani hüvelybõl, de a méhet?)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: A gumi bevan vonva spermicid anyagokkal, ezért nem hinném:)

Ket halvany + medi lab teszt, aztam menstruacio, majd halvany, jol kiveheto + ismet. Ateszt kehet rossz vagy jon a baba? Elegge gorcsol a mehem. Tunetek vannak.

Legjobb válasz: Miért ne mész orvoshoz? A medi-lab nem túl megbízható teszt, sokszor olvastam már itt, hogy ok nélkül mutaott pozitívat. De azért gyanús hogy menstruáció után is pozitív lett. Biztos ami biztos alapon menj ovoshoz nincs veszteni valód. Amúgy a mensid olyan volt mint szokott lenni?

Miért ne mész orvoshoz? A medi-lab nem túl megbízható teszt, sokszor olvastam már itt, hogy ok nélkül mutaott pozitívat. De azért gyanús hogy menstruáció után is pozitív lett. Biztos ami biztos alapon menj ovoshoz nincs veszteni valód. Amúgy a mensid olyan volt mint szokott lenni?
A kérdező hozzászólása: Ket napig rendes mensi csak kevesebb, utanna vilagospiros, amugya mensi utan clearblue is poz lett...ha tudok, toltok fel holnap kepet
Akkor lehetséges, hogy baba van! Azért ok nélkül nem lesz pozitív többféle terhességi teszt. Szóval doki! Reméle minden rendben!
A kérdező hozzászólása: hol lehet képet tölteni fel
A kérdező hozzászólása: http://www.myimg.de/?img=20110321184122f0d66.jpg ide is felrakom ..ez a mostani clear blue
Nem akarlak elszomorítani, de poz. tesztet okozhat az is, hogy ha vér kerül a vizeletbe, akár mikroszkópikus mennyiség, és Te most menstruáltál. Mindenképp menj el szerintem dokihoz, mert ugyanakkor lehet, hogy mégis összejött, vagy egy másik, veszélyesebb lehetõség a méhen kívüli terhesség.

A méh a menstruáció előtt is megnagyobbodik egy kicsit vagy csak akkor, ha terhes a nő?

Legjobb válasz: Mensi elõtt nem nõ meg a méh csak terhességnél!

Mensi elõtt nem nõ meg a méh csak terhességnél!
szerintem se no, csak ha lakik benn valaki:)
Szexeltél? Védekeztél? Gondolom ha már feltetted a kérdést, akkor vmi alapja is van az aggodalomnak. Csinálj tesztet, nem látunk a méhedbe...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, igen szexeltem, a párom nem élvezett belém, de már gondolkodunk a babán :) . Venni is fogok csak gondoltam megvárom a csütörtököt. De szted ezek lehetnek jelek?
lehetnek
Ha jól tudom, "természetes kiürülés" esetén normális a 3 hét, mûtéti befejezés esetén szokott a 4-6.héten megjönni.
Nekem sajnos mindkettõben volt részem, és rendesen egy hónap múlva jött meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!