Találatok a következő kifejezésre: A méh menstruáció (41 db)

Miért duzzad meg a méhem menstruáció alatt?

14 éves vagyok, 12 évesen jött meg először. Eddig soha nem duzzadt meg a méhem ezeken a napokon, csak most. Jobban is fáj a hasam, mint szokott, és sűrűbben kell pisilnem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Hogyan érted azt, hogy megduzzadt? Mit tapasztalsz?

Hogyan érted azt, hogy megduzzadt? Mit tapasztalsz?
A kérdező hozzászólása: Nagyobb, és feszül. (meg persze görcsöl is) úgy néz ki a hasam, mint amikor nagyon kell pisilnem, mindegy, hogy mikor voltam wc-n.
Nem csak a méhed duzzad meg ilyenkor, hanem egyéb más terület is, mert ilyenkor nõ a vízvisszatartása a szervezetnek és a szövetek közti folyadék felszaporodik. A hasad azért fáj ilyenkor, mert a méhizomzata ilyenkor "megfeszül", és ez fájdalommal jár. Pisilned is ezért kell többször.

Menstruációkor mindig csak a hasam egyik oldala fáj, a másikban viszont soha semmit nem érzek. Lehet, hogy csak az egyik oldala működik a méhemnek?

7 éve menstruálok, és ez a kezdetekt?l fogva így van. Szerintetek lehetséges, hogy valami bajom van, vagy ilyen nem létezik? Mármint hogy csak az egyik fele m?ködik. Vagy mi van ha csak egy petefészkem van? :S Még sose vizsgált n?gyógyász.

Legjobb válasz: Egy petefészekkel is épp akkora esélyed van gyerekre, mint kettõvel, ilyenkor ugyanis az az egy folyamatosan mûködik. De ugyebár nem ez a helyzet, csupán tartasz ettõl. ímenj el nõgyógyászati ultrahangra. Olyan nins, hogy a méhed egyik oldala. 1 db méhed van, és az egész "mûködésben van". Lehetséges persze, hogy különleges vagy rendellenes alakú a méhed, vagy kettõs/osztott méhed van, de ezt megint csak UH vizsgálat mondhatja meg. Amúgy is ideje lenne elvégeztetnekd az elsõ rákszûrésedet, fõleg, ha már nemi életet élsz. Menj el nõgyógyászati vizsgálatra!

Egy petefészekkel is épp akkora esélyed van gyerekre, mint kettõvel, ilyenkor ugyanis az az egy folyamatosan mûködik. De ugyebár nem ez a helyzet, csupán tartasz ettõl. ímenj el nõgyógyászati ultrahangra. Olyan nins, hogy a méhed egyik oldala. 1 db méhed van, és az egész "mûködésben van". Lehetséges persze, hogy különleges vagy rendellenes alakú a méhed, vagy kettõs/osztott méhed van, de ezt megint csak UH vizsgálat mondhatja meg. Amúgy is ideje lenne elvégeztetnekd az elsõ rákszûrésedet, fõleg, ha már nemi életet élsz. Menj el nõgyógyászati vizsgálatra!
A kérdező hozzászólása: Nem élek nemi életet!
Nem kell megsértõdni. :-) A fájdalmas menstruáció egy olyan panasz, amivel nyugodtan bekopogtathatsz a nõgyógyászhoz szüzen is. Én is megtettem anno, és nem küldtek el, és UH beutalót is kaptam, ahol kiderült, hogy minden rendben. Azóta már szültem is, húgyhogy tényleg minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Nem sértõdtem meg :) És köszi :)
Nekem is ugyan ez a bajom! :( Ráadásul nekem mindig szörnyen fáj. Volt, hogy elájultam :S 15/L
Persze! Még mindig összehúzódás miatt lehet!
A méh kb 6 hónap alatt lesz újra a terh. elõtti méretû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Még nem tudtam vissza menni kontrollra nincs aki vigyázzon a picire. De majd megoldom hogy el tudjak menni mert gyógyszer is kellene.

Kicsi a méhem és rendszertelen a menstruációm hormonpótlással vagy fogamzásgátlóval lehet "növelni" a méhnek a méretét?

Nem szültem még

Legjobb válasz: gyerekkel... amúgy meg talán orvost nem ártana megkérdezni, mielõtt valaki mond itt valami húdenagyokosságot.

gyerekkel... amúgy meg talán orvost nem ártana megkérdezni, mielõtt valaki mond itt valami húdenagyokosságot.
Endokrinológust és nõgyógyász szakorvost javaslok!

Ha keménynek érzem a méhem, az utalhat terhességre? Vagy az inkább a menstruáció jele?

Legjobb válasz: A terhes méh tapintása felpuhult érzetû.

A terhes méh tapintása felpuhult érzetû.
furcsa kérdéssel fordulok önhöz én egy 33 éves nõ vagyok nem éltem sokat szexuális életet mivel megcsalt a párom most van egy akivel járok már jó ideje vagyunk együtt most 20 án feküdtünk le nemrég . õ erõs Durax gumit használt minden elélvezés után újat cserélt és úgy folytattuk ön szerint ha elõváladéktól nedves volt a gumi és letörölte úgy tette belém ugye ettõl még nem lehetek terhes?? nem szedtem gyógyszer elõtte .. félek mert még nem szeretnék terhes lenni :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a kommenteket :) )
5-6 válaszolónak igaza van.
Ja, mármint az elején nem tudtam kitapintani, késõbb, amikor nõtt, akkor persze igen. :o) De amikor a has nõni kezd, akkor sem a méh az, ami látványossá teszi a pocakot, hanem eleinte az, hogy a beleket kezdi felnyomni, és az dudorodik neki. Maga a méh csak késõbb "jön feljebb".
A méh kb. diónyi nagyságú, nem lehet érezni "nem terhesen", mert rejtve van. http://www.profimedia.hu/picture/no-anatomia/0003951486/ Talán itt valamennyire látszik. Amikor a nõgyógyász vizsgál, elég erõsen be kell nyomnia, hogy a petefészkeket kitapintsa kívülrõl is, de a méhet nem igazán lehet. Az alsó bélszakaszodat érezheted, az jól kitapintható. Ha fel vagy puffadva, vagy tele van széklettel, akkor kemény, ha meg "üres", akkor puha. Aztán valaki cáfoljon meg, de én így tudom. :o) Harmadjára vagyok terhes, de a méhemet sosem tudtam kitapintani. Terhességre inkább más jelek utalnak. (Vagy semmilyen).
A kérdező hozzászólása: hát ha megnyomom az alhasam elvileg érezhetem nem? ( bocsi h hülyének tûnök, csak kíváncsi vagyok) és ahogyan megynomtam keménynek éreztem, pedig azelõtt soha nem volt így
Ha nem vagyok indiszkrét, Te hogyan "érzed a méhed"? Vagy méhszájra gondoltál? (azt ki lehet tapintani hüvelybõl, de a méhet?)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: A gumi bevan vonva spermicid anyagokkal, ezért nem hinném:)

Ket halvany + medi lab teszt, aztam menstruacio, majd halvany, jol kiveheto + ismet. Ateszt kehet rossz vagy jon a baba? Elegge gorcsol a mehem. Tunetek vannak.

Legjobb válasz: Miért ne mész orvoshoz? A medi-lab nem túl megbízható teszt, sokszor olvastam már itt, hogy ok nélkül mutaott pozitívat. De azért gyanús hogy menstruáció után is pozitív lett. Biztos ami biztos alapon menj ovoshoz nincs veszteni valód. Amúgy a mensid olyan volt mint szokott lenni?

Miért ne mész orvoshoz? A medi-lab nem túl megbízható teszt, sokszor olvastam már itt, hogy ok nélkül mutaott pozitívat. De azért gyanús hogy menstruáció után is pozitív lett. Biztos ami biztos alapon menj ovoshoz nincs veszteni valód. Amúgy a mensid olyan volt mint szokott lenni?
A kérdező hozzászólása: Ket napig rendes mensi csak kevesebb, utanna vilagospiros, amugya mensi utan clearblue is poz lett...ha tudok, toltok fel holnap kepet
Akkor lehetséges, hogy baba van! Azért ok nélkül nem lesz pozitív többféle terhességi teszt. Szóval doki! Reméle minden rendben!
A kérdező hozzászólása: hol lehet képet tölteni fel
A kérdező hozzászólása: http://www.myimg.de/?img=20110321184122f0d66.jpg ide is felrakom ..ez a mostani clear blue
Nem akarlak elszomorítani, de poz. tesztet okozhat az is, hogy ha vér kerül a vizeletbe, akár mikroszkópikus mennyiség, és Te most menstruáltál. Mindenképp menj el szerintem dokihoz, mert ugyanakkor lehet, hogy mégis összejött, vagy egy másik, veszélyesebb lehetõség a méhen kívüli terhesség.

A méh a menstruáció előtt is megnagyobbodik egy kicsit vagy csak akkor, ha terhes a nő?

Legjobb válasz: Mensi elõtt nem nõ meg a méh csak terhességnél!

Mensi elõtt nem nõ meg a méh csak terhességnél!
szerintem se no, csak ha lakik benn valaki:)
Szexeltél? Védekeztél? Gondolom ha már feltetted a kérdést, akkor vmi alapja is van az aggodalomnak. Csinálj tesztet, nem látunk a méhedbe...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, igen szexeltem, a párom nem élvezett belém, de már gondolkodunk a babán :) . Venni is fogok csak gondoltam megvárom a csütörtököt. De szted ezek lehetnek jelek?
lehetnek
Ha jól tudom, "természetes kiürülés" esetén normális a 3 hét, mûtéti befejezés esetén szokott a 4-6.héten megjönni.
Nekem sajnos mindkettõben volt részem, és rendesen egy hónap múlva jött meg.

Kimaradó menstruáció, szurkálás, fájdalom jobb oldalon a méhemben és a petefészkem körül. Mitől lehet?

Terhes nem vagyok, februárban volt egy pozitív tesztem de aztán 1 hét késéssel megjött, aztán következő hónapban is megjött most meg semmi és azóta és fáj meg nagyon szúr oldalt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!