Találatok a következő kifejezésre: A méh egyik (539 db)

16 hetes terhes vagyok, amikor hanyatt fekszem, a méhem egy kicsit duzzatnak érzem és kemény. Tegnap óta nyilall egy kicsit. Ez mennyire baj?

Legjobb válasz: A méh természetes, hogy keményedik és néha fáj is. Ne feküdj hanyatt, ha úgy fáj. Ilyenkor már inkább oldalt kell majd megszoknod a fekvést.

A méh természetes, hogy keményedik és néha fáj is. Ne feküdj hanyatt, ha úgy fáj. Ilyenkor már inkább oldalt kell majd megszoknod a fekvést.
Szia! A méhed tartoszallagjai nyúlnak, ha hanyatt fekszel ez lehet a nyilalás oka. Tényleg ne feküdj hanyatt.Ja és ne nyomkodd a pocakodat.
Az a dudor a baba :-)))
Ezt én is éreztem annak idején, és megkérdeztem a dokit, hogy mitõl van, és ott van-e a baba. Azt mondta, hogy terhesség idején jobb oldalra "dõl" egy kicsit a méh, és ezt látjuk. :-) A baba a tizennegyedik héten még olyan kicsi, hogy nem látható kívülrõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat, megnyugodtam... Amugy ebben a pillanatban kozepen erezheto az a bizonyos dudor, szoval tenyleg az en picim uszkalhat:)
orvosodat kéne megkérdezni, vagy vizsgáljon meg.
Lehet, hogy oda bújik a baba. Ha jobban megnõ, akkor te is jobban fogod érezni, hogy hol van. Nálam ahová megy, ott kicsit keményebb lesz a méhem, gondolom, nekibújik a méh falának. Eleinte nálam is a jobb oldalt szerette, most már úszkál mindenfelé. Ha nem görcsölsz, nincs miért aggódni. Még sok furcsaság lesz... :)

A dokinő a méhemben egy 3mm-es felritkulást lát, a jobb petefészekben pedig egy 10*6 mm-es változó echogenitású cysticus képletet. Későn észrevett baba, vagy méhen kívüli terhesség?

Ma voltam dokinál. 5+2 napos vagyok naptár szerint.

Legjobb válasz: Én igen, múlt év szeptemberében. 29-31 napos ciklusaim vannak, és abban a hónapban, csak egyetlen egyszer, a ciklusom 18. napján tudtunk együtt lenni. Akkor fogant a babánk, 5+4 naposan voltam elõször uh-on, ahol a doki 13 mm-es gestatiós gyûrût látott. Vagyis ekkora a petezsák mérete.

Én igen, múlt év szeptemberében. 29-31 napos ciklusaim vannak, és abban a hónapban, csak egyetlen egyszer, a ciklusom 18. napján tudtunk együtt lenni. Akkor fogant a babánk, 5+4 naposan voltam elõször uh-on, ahol a doki 13 mm-es gestatiós gyûrût látott. Vagyis ekkora a petezsák mérete.
Én is kb. ilyen idõsen mentem mert nekem 2-3 havonta van mikulás és állítólag meddõ vagyok :) . (PERSZE) Nayon fájt a mellem és a teszt is 2 csíkos lett. A doki egy óriási cystát látott ami mellett ott volt a kisfiam aki már a kiságyába pihenget. Vissza a lényeghez sok doki megvizsgált és konzultáltak mi legyen azzal az óriási cisztával! Kiderült hogy nem is ciszta volt hanem sárgatest és ha azt leszívják vagy bármi úton eltávolítják meghal a babám. Belegondolni sem merek mi lett volna ha hozzányúlnak. Azért ha nem biztos akkor várnak a 12. hétig és közben biztos mint hetente UH. Nekem az UH-s nõ mondta hogy ez nem is cysta. Azt mondta biztos elírták. Hát ennyit az orvostudományról. Egyet kérek próbálj pozitívan gondolkodni. Tudom nehéz, de látod az én fiam is itt van. Bár pontosan nem tudom milyen ez a "echogenitású cysticus képlet" bizom benne hogy nem lesz baj. 9 hetes baba ancija

1 hete talált az orvosom a méhemben egy polip gyanús képletet. De ma halvány pozitívat teszteltem. Lehet gond?

3.gyerek lenne. 1 hete voltam magándokimnál, csinált rákszûrést, UH-t és ott mondta hogy talán polipom van :( Meg kell várnom a menzeszt és utána megmût.... Na de nem jött meg ma, reggel teszteltem, láthatóan pozitív. Most mi lesz? hétfõre kaptam idõpontot a dokimhoz. Volt már valakinek polip terhesség alatt és nem volt semmi baj? félek nagyon!!

Legjobb válasz: Biztos választ csak az orvos adhat, én nem várnék hétfõig, ma reggel ismét tesztelnék és ha újra pozi, hívnám azonnal az orvost! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!

Biztos választ csak az orvos adhat, én nem várnék hétfõig, ma reggel ismét tesztelnék és ha újra pozi, hívnám azonnal az orvost! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!
A kérdező hozzászólása: hát én is hívnám, de õ olyan hogy nem adja meg feleslegesen a telefonszámát, azt mondja ha gond van úgyis bemegyek a kórházba és õk szólnak neki. eddig 2 terhességemnél nem volt gond, nem kellett hívnom sosem, ezért nem is kértem tõle jobban. de most hétfõn elkérem az biztos... De bízom benne ennek ellenére, tapasztalt genetikus fõorvos.mindegy.

Mennyit adnának a méhbe egy mobilklímáért?

Elhalálozott a mobil klímám,a szerelő azt mondta nem éri meg javítani,egyébként se egy mai darab. Eladni ezt igy nem lehet ezért arra gondoltam hogy elvinném egy méh telepre,akkor legalább valamennyi pénz visszajönne. Mennyit adnának érte kb? Megérné egyáltalán?

Legjobb válasz: A rezet szereld ki belõle meg az alut ha van benne. Ha a réz van olyan 4-5 kiló körül akkor megéri leadni pár ezer bejöhet, de ha csak minden vasból néhány kiló összejön nem éri meg, maximum gyûjteni valahol aztán ha összejön nagyobb fém mennyiség ami leadható akkor azt hozzácsapod és ennyi. Én régen a munkahelyemrõl mindig hordtam haza a leselejtezett kábeldarabokat, meg az alu lemezeket leselejtezett alkatrészekrõl. Mivel úgy is kidobta volna a fõnököm így mondta hogy vigyem haza nyugodtan azt apránként vittem haza 2-3 naponta egy szatyorral vagy ládával, aztán összegyûlt az évek során aztán kértem kölcsön havertól egy nagy teherautót és összejött egy jelentõs összeg igaz hogy hivatalosan adtam le és adóznom kellett de még így is megérte leadni. Fizetés kiegészítésnek tökéletes volt.

A rezet szereld ki belõle meg az alut ha van benne. Ha a réz van olyan 4-5 kiló körül akkor megéri leadni pár ezer bejöhet, de ha csak minden vasból néhány kiló összejön nem éri meg, maximum gyûjteni valahol aztán ha összejön nagyobb fém mennyiség ami leadható akkor azt hozzácsapod és ennyi. Én régen a munkahelyemrõl mindig hordtam haza a leselejtezett kábeldarabokat, meg az alu lemezeket leselejtezett alkatrészekrõl. Mivel úgy is kidobta volna a fõnököm így mondta hogy vigyem haza nyugodtan azt apránként vittem haza 2-3 naponta egy szatyorral vagy ládával, aztán összegyûlt az évek során aztán kértem kölcsön havertól egy nagy teherautót és összejött egy jelentõs összeg igaz hogy hivatalosan adtam le és adóznom kellett de még így is megérte leadni. Fizetés kiegészítésnek tökéletes volt.
Elektromos készülék: 35 FT/kg Ha kiszeded belõle a színesfémet és külön mérik, akkor annyival több. http://www.mugu.hu/index.php?lang=hu&page=2&sub=4
A kérdező hozzászólása: A radiátorok álltalában réz csõbõl és alu lamellákból van ugye? Szét lehet szedni ezeket? Mert gondolom ha komplett alu- réz radiátort viszek vissza akkor azt kevesebbért veszik be nem?

10 napja volt méhtükrözésem-néhány napja apró szurkálást érzek a méhem egy pontján, mindig ugyanott, tükrözésen nem találtak semmit, szerintetek mitől lehet a szurkálás?

Legjobb válasz: nekem múlt hónap 26.-án volt méhtükrözésem. 2 hete érzem, mintha meg akarna jönni, de nincs semmi. Már ma vagyok a 36. napon. Elég változatosak a ciklusaim de ilyen hosszú ciklusom 1 éve volt. Nálam volt egy kis gond, mert meg kellett kaparni is. Hányadik napon volt a tükrözés?

nekem múlt hónap 26.-án volt méhtükrözésem. 2 hete érzem, mintha meg akarna jönni, de nincs semmi. Már ma vagyok a 36. napon. Elég változatosak a ciklusaim de ilyen hosszú ciklusom 1 éve volt. Nálam volt egy kis gond, mert meg kellett kaparni is. Hányadik napon volt a tükrözés?
A kérdező hozzászólása: nekem is leszedték a méhnyálkahártyáját 10.napon volt.

Dec. 29-én volt az utolsó menszim, és 14. 16. -án együtt voltunk! Azóta folyamatosan fáj a hasam alja! Az ultrahang szerint gyanús, mert van a méhemben egy pici pont. A vérvétel negatív. Terhes vagyok vagy nem?

Tegnap voltam dokinál egy utlrahangon, meg vérvizsgálaton, abban bízva, hogy végre sikerült összehoznunk egy bébyt.

Legjobb válasz: Szia. Nagyon ne éld bele magad. Ha nem jön meg,akkor tudni fogod,hogy baba.Ha pedig igen,kissebb a csalódás.A hasfájás nem minden esetben jelent terhesse´get.lehet,hogy csak a közelgö mensit jelzi. Szorítok,hogy baba legyen.

Szia. Nagyon ne éld bele magad. Ha nem jön meg, akkor tudni fogod, hogy baba.Ha pedig igen, kissebb a csalódás.A hasfájás nem minden esetben jelent terhesse´get.lehet, hogy csak a közelgö mensit jelzi. Szorítok, hogy baba legyen.
azt nem tudom, hogy akkor most mi van, de azt tudom, hogy a vérbõl az eredmény az nagyon pontos, és sokkal elõbb kimutatja, mint a vizeletbõl. Én várnék a helyedben keddig, és utána tesztelnék. Vagy, ha nagyon nyugtalan vagy, miért nem hívod fel az orvoodat.
Nagyon korán mentél el vizsgálatra!!!Ilyenkor még nem mutattható ki semmi a véredböl.Az elsö mensi elmaradás után szoktak tesztelni és ha pozitiv a teszt utána kell dokihoz menni.Sokan csak hat hetesen mennek elöször vizsgálatra de még akkor sem biztos hogy van szivhangja a babának!Azt javaslom várj még egy hetet legalább és ha nem jön meg utána cselekedj.A hasad sok mindentöl fájhat!! Drukkolok a babához!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az orvosommal, aki azt mondta, hogy a véreredmény miatt nem vagyok terhes! De mi van akkor hogy ha még nem kezdett el termelõdni a HCG?
Mást nem tudsz tenni, mint vársz... a vasárnap már nincs messze, ha nem jön meg, akkor kezdhetsz örülni.-)
Nincs más megoldás mint várni, várni, várni...

Hasszúrka beágyazódás jele lehet? Peteérés óta hol gyengébben, hol erősebben érzem. Tegnap előtt olyan erős volt, hogy szinte minden levegővételnél szúrt a méhem egy órán át.

Tapasztalt valaki hasonlót? Baba volt?

Legjobb válasz: Ne haragudj,hogy írok,és nem tudok segíteni,de nagyon érdekel ez a kérdés! Hát nekem is múlthéten volt p.é-em,és már két napja szúrkál a hasam köldök alatt,de nem pont középpen,meg legalul mintha keresztbe átnyilalna! Lehet csak felfáztam,mert még csak a 23. napon vagyok,bár pisilni nem kell többet,mint eddig! Kicsit korai lenne a tünet a 23. ciklusnapon,nem? Bár a mellbimbóm ég,nem kicsit,és körülötte fáj,ha picit megnyomom (mell önvizsgálata,nem poénból nyomkodom)! De ez lehet a hidegtõl is! Nem érzem úgy,hogy baba lenne a dologban! Neked van más tünet?

Ne haragudj, hogy írok, és nem tudok segíteni, de nagyon érdekel ez a kérdés! Hát nekem is múlthéten volt p.é-em, és már két napja szúrkál a hasam köldök alatt, de nem pont középpen, meg legalul mintha keresztbe átnyilalna! Lehet csak felfáztam, mert még csak a 23. napon vagyok, bár pisilni nem kell többet, mint eddig! Kicsit korai lenne a tünet a 23. ciklusnapon, nem? Bár a mellbimbóm ég, nem kicsit, és körülötte fáj, ha picit megnyomom (mell önvizsgálata, nem poénból nyomkodom)! De ez lehet a hidegtõl is! Nem érzem úgy, hogy baba lenne a dologban! Neked van más tünet?
Én nem éreztem ilyesmit, pici barnás vérzésem volt abban a ciklusban, mikor lett a baba. Peteérés óta semmiképp nem a beágyazódás jele, esetleg a tegnapi talán, de az is attól függ, hogy hol jársz most a ciklusban. Abszolút jóindulatúan mondom, tényleg nem bántásból, hogy szerintem ennyire ne figyeld magad, mert bedilizel.
Nekem a 4. próbálkozós hónapban sikerült teherbe esni. Az elsõ 3-ban mindig éreztem hasszurkát, de mindig meg is jött. Amikor valóban terhes lettem, ilyet nem éreztem, csak mellfeszülést és alhasi tájékon olyan fura bizsergést. Ezeket is csak nemvárt elött 1 nappal. Szóval sztem nem szabad ilyenekbe megkapaszkodni, ne haragudj, hogy ezt írom, de persze ettõl függetlenül sikerülehetett is:) Mindenkinél más, de a tapasztalatom az, hogy általában nincs is beágyazódásos tünet.
Én nekem volt, elég erõsen peteérés után 1 héttel, hol jobb hol baloldalon, volt hogy leültem és beleszúrt, nekem baba lett belõle, drukkolok!!!!!:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :)

Menstruációkor mindig csak a hasam egyik oldala fáj, a másikban viszont soha semmit nem érzek. Lehet, hogy csak az egyik oldala működik a méhemnek?

7 éve menstruálok, és ez a kezdetekt?l fogva így van. Szerintetek lehetséges, hogy valami bajom van, vagy ilyen nem létezik? Mármint hogy csak az egyik fele m?ködik. Vagy mi van ha csak egy petefészkem van? :S Még sose vizsgált n?gyógyász.

Legjobb válasz: Egy petefészekkel is épp akkora esélyed van gyerekre, mint kettõvel, ilyenkor ugyanis az az egy folyamatosan mûködik. De ugyebár nem ez a helyzet, csupán tartasz ettõl. ímenj el nõgyógyászati ultrahangra. Olyan nins, hogy a méhed egyik oldala. 1 db méhed van, és az egész "mûködésben van". Lehetséges persze, hogy különleges vagy rendellenes alakú a méhed, vagy kettõs/osztott méhed van, de ezt megint csak UH vizsgálat mondhatja meg. Amúgy is ideje lenne elvégeztetnekd az elsõ rákszûrésedet, fõleg, ha már nemi életet élsz. Menj el nõgyógyászati vizsgálatra!

Egy petefészekkel is épp akkora esélyed van gyerekre, mint kettõvel, ilyenkor ugyanis az az egy folyamatosan mûködik. De ugyebár nem ez a helyzet, csupán tartasz ettõl. ímenj el nõgyógyászati ultrahangra. Olyan nins, hogy a méhed egyik oldala. 1 db méhed van, és az egész "mûködésben van". Lehetséges persze, hogy különleges vagy rendellenes alakú a méhed, vagy kettõs/osztott méhed van, de ezt megint csak UH vizsgálat mondhatja meg. Amúgy is ideje lenne elvégeztetnekd az elsõ rákszûrésedet, fõleg, ha már nemi életet élsz. Menj el nõgyógyászati vizsgálatra!
A kérdező hozzászólása: Nem élek nemi életet!
Nem kell megsértõdni. :-) A fájdalmas menstruáció egy olyan panasz, amivel nyugodtan bekopogtathatsz a nõgyógyászhoz szüzen is. Én is megtettem anno, és nem küldtek el, és UH beutalót is kaptam, ahol kiderült, hogy minden rendben. Azóta már szültem is, húgyhogy tényleg minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Nem sértõdtem meg :) És köszi :)
Nekem is ugyan ez a bajom! :( Ráadásul nekem mindig szörnyen fáj. Volt, hogy elájultam :S 15/L

Mennyiért vennének le egy 205ös pözsót a méhbe? (800kg)! Mennyi a vasnak most az átlag levételi ára?

Legjobb válasz: Egy kb. akkora kiskocsit (ford fiesta) 15-20 eterért vettek volna át a MÉH-esek 1 éve. Aztis úgy, hogy nekünk kellett volna odavinni és kibelezni , tehát a nem fém részeket kiszedni belõle (ülések, gumik, ablakok, mûszerfal, stb...) Úgyhogy felhívtam egy Ford bontót, aki 20 ezerért elvitte, és semmit sem kellett vacakolni vele. Persze a papír kellett neki, hogy forgalomból kivonva. Hívogasd végig a Pözsó bontókat, biztos jobban jársz, mint a Méh-el.

Egy kb. akkora kiskocsit (ford fiesta) 15-20 eterért vettek volna át a MÉH-esek 1 éve. Aztis úgy, hogy nekünk kellett volna odavinni és kibelezni , tehát a nem fém részeket kiszedni belõle (ülések, gumik, ablakok, mûszerfal, stb...) Úgyhogy felhívtam egy Ford bontót, aki 20 ezerért elvitte, és semmit sem kellett vacakolni vele. Persze a papír kellett neki, hogy forgalomból kivonva. Hívogasd végig a Pözsó bontókat, biztos jobban jársz, mint a Méh-el.
Ha egészben van az auto akkor lemezbe fogják számolni nem vasba! Felénk a méhbe már vittünk rendszámos és mûszakis autót is! Semmit nem kérdeznek:) De legtöbb helyen csak végleg kivontat vesznek át! Pár hete 47ft volt a lemeznek kilója.
A levételi árban nem tudok segíteni, de: a kocsit csak úgy leadni a MÉH-be nem olyan egyszerû dolog. Csak olyan azok veszik/vehetik le, akiknek van rá engedélyük, mivel a kocsiban található veszélyes hulladékok (olaj, stb) ártalmatlanításáról nekik gondoskodni kell. A MÉH-ben nem nézik, hogy az adott kocsi Wartburg, vagy Peugeot, a vas az vas ígyis-úgyis. Vannak helyek, ahol még neked kell fizetni, hogy elvegyék az autót, és vannak, ahol egy jelképes összeget tudnak adni érte. Faterom kb. 1, 5 éve adta le a régi 1200-es Ladáját, amiért ha jól emlékszem potom 6000Ft-ot kapott. Szóval, ha ki tudsz árulni belõle alkatrészt jobban jársz, de az autó mindaddig létezik papíron, amíg hivatalos fecnit nem kapsz, hogy megsemmisítették. Fontos megjegyezni, hogy csak úgy veszik le, ha forgalomból ki van vonva, és ezt tudod is igazolni. Remélem tudtam segíteni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!