Találatok a következő kifejezésre: A méh az amelyiket (7 db)

igen
szia! Igen az a méhszáj! ha még nem szültél akkor gömb alakú a már szült nõknél lehet egy picit nagyobb esetleg hosszúkás. de minden esetben az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit butának éreztem magam hogy ilyet kérdezek!
Miért lennél buta, ez az az oldal, ahol AMIT MÁSHOL NEM MERTÉL... ITT MEGKÉRDEZHETED!

Valaki meg tudja mondani, hogy melyik az a méh, amelyik földből csinál házat?

A méh kb. 2-3cm, és fekete-sárga színű! A ház kb. 5-7cm! Szerintem csak ott "csinálja" a kisméheket! :)

Legjobb válasz: vagy földi poszméh, vagy darázs http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldi_poszm%C3%A9h

vagy földi poszméh, vagy darázs http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldi_poszm%C3%A9h
De a fazekasméh nem fekete-sárga színû. A potroha vörösbarna, a tora fekete, és relatíve hosszú csápja van. Keress rá erre a szóra: osmia (ez a fazekasméh latinul). Nem hasonlít erre? http://indafoto.hu/foto_pl/image/17815375-f6a3f6f2 Vagy erre: http://allatvilagunk.hu/erdekessegek/erdekessegek/lodarazsfe..
A kérdező hozzászólása: A fazekasméhhez hasonló lehet :)
A kérdező hozzászólása: De a házon csak 1 lyuk van, és tök kemény anyagból van!
Lehetséges, hogy simán darázsfészekre gondolsz? Másmilyen fészket készítenek a Polistes, és a Paravespula fajok. Elõbbibõl a francia darázs, padlásdarázs, míg utóbbiból a német darázs és a kecskedarázs gyakori nálunk. Keress google-n képeket darázsfészkekrõl, és linkeld be, hogy melyikre hasonlít leginkább! Vagy keress rá magukra a darazsakra, és az állatokról linkeld ide a hasonló képeket!
A kérdező hozzászólása: Nem földbe készítette :) Van egy falemez meg 1 léc, és a kettõ közé csinált földbõl házat! Tavaly az a homokos egész nyáron fúrt :D De lehet, hogy nem föld, mert ilyen cement színe van meg jó kemény! 50cm-vel arrébb meg van egy régebbi, az barna!
Ha homokos a talaj, akkor tippelek a Közönséges méhfarkasra (Philanthus triangulum). https://www.google.hu/search?hl=hu&q=Philanthus+triangulum&b..
akkor az valószínûleg inkább darázs ami a puha földbe készítette el a kaptárt- https://www.google.hu/search?q=dar%C3%A1zs&bav=on.2, or.r_qf...
A kérdező hozzászólása: Ez nem olyan, mint a linken található méh! :( Sokkal hosszúkásabb, meg sötétebb! Koromfekete, és olyan sárga, mint a vérehulló fecskefû virága!
A kérdező hozzászólása: Adj egy e-mail címet! Lefotózom és megpróbálom elküldeni

A robogó az a segéd motoros kerékpár? Ha igen akkor hogy van az hogy az csak 40-el mehet de az aerox is robogó de az meg 70-80 al? És hány személyes az a robogó, amelynek olyan nagy ülőfelülete van?

+ még egy : vizsgánál hol jobb lenni ,elöl vagy középen? :)

Legjobb válasz: Itthon nem foglalkoznak a gyakorlatban semmivel, csak a köbcentivel.

Itthon nem foglalkoznak a gyakorlatban semmivel, csak a köbcentivel.
ja meg tök mindegy hol mész vizsgán vizsga felénél mondják h elõzd meg az elõtted menõt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Az smkp olyan motor (tehát nem csak robogó, van váltós smkp is pl. simson), ami: - 50 ccmnél kisebb - 5 kw-nál gyengébb - tervezett végsebessége kevesebb, mint 45 km/h Azért megy egy aerox gyorsabban, mert simán bírja és úgysem tartja be senki a 40 km/h korlátozást velük.
A segédmotorok 90% nem segédmotor mert nem felel meg a kresz feltételeinek
A kérdező hozzászólása: jahh hát igen...de nálunk van egy robogó 60-nal tud menni az a max...az is segéd motornak számít?
A kérdező hozzászólása: értem :9
A kérdező hozzászólása: *:)
ennyibõl:A kocsi mért tud 180-230-al menni ha autópályán 130 a max?Szóval alapból hülye a kérdés...Amúgy meg ha veszélyhelyzet van amit csak sebességkorlát túl lepésével tudok elkerülni mehetsz 20-as táblánál 130-al is következmények nélkül (bár ez elég lehetetlen dolog :D)Mint pl.:gurul a labda az úton gyerek szalad utána és ha fékezel pont elcsapod akkor szabad gyorsítani annyira h elkerüld a balesetet.


Figyelem, szedjük össze azokat a filmeket, amelyeket soha, semmilyen körülmények között ne nézzünk meg (többé)! Mehet? :D

Pl.: Csupasz pisztoly a(z)?rben

Legjobb válasz: Kutya nagy titok Mindhalálig buli Ezekkel rabokat lehet vallatni.

Kutya nagy titok Mindhalálig buli Ezekkel rabokat lehet vallatni.
Alkonyat, 2012 - Ha eljõ a világvége, A bárányok harapnak, Álom.net... több most nem jut eszembe hirtelen.
Mály harapás arról szól hogy egy csajnak a nemiszerve leharapja a férfiak izéjét XD
Troll 2 Képzelj el egy kisfiút, aki mesét olvastat fel rég elhunyt nagyapjával. Képzelj el egy családot, amint vakációra készül Nilbog kies városába. Képzelj el egy Nilbog nevû várost, melynek kihalt utcáin csak a szél fuvolázik. Képzelj el egy erdõt, melynek mélyérõl velõtrázó sikoly és vadállati ordítás hallik. Képzeld el, hogy menekülnél, de földbe gyökeredzik a lábad, s növénnyé változol. Amit nem tudsz elképzelni, az csak ezután jön, egy vakáció a rémálmok birodalmában. Nyaralj a Pokolban! olasz horror 1990-bõl. és mocsok rossz.
Hú nekem eszembe jutott a legesleg-sohasohatöbbet: Kis Vuk - Komolyan mondom, ha fizetnének se...
Halloween 2(2009)
Álom.net Sin City Bud Spencer filmek RRRRrrrrr
Trópusi vihar. XD életem legnagyobb szenvedése volt végig nézni moziban XD
Gyilkos cápa vs. óriáspolip A múmia átka (a 2005-ös) Ezeket ne nézzétek meg, mert elsírjátok magatokat.
1:Gyûrük ura összes 2:Piton 3:Alulképzõ 4:Guy X - Az ismeretlen katona 5:An American Carol Sok rossz filmet láttam már, de ezeket és még párat nem tudtam végignézni.
Még egy eszembe jutott: High School Musical összes A gyomrom kifordul.
Reszkessetek betörök 1, 2, 3, 4
Világok Harca 2 Húúúúú... azt az óóótvar degenerált kartonpapíros, paintel rajzolt sz*rt... Pfff... ha meg is nézitek, csak röhögni, vagy szemgúvadva, mert se értelme, se látványa, se logikája.
aham arra gondoltam!! Hát azért ez jutott eszembe mert egyik barátnõm csak az én számomra szedte le h ez "illek az én" "antiprûdségemhez"xd aztán a másik bnõm kérdezte h mien vlt...montam h hát nem annyira...és kérdezte is h akk ne is pazarolja rá azt a kb 2 órát és rögtön azvolt a válaszom h ne, nem éri meg:)
Nekem a Csillagközi invázió 1. tetszett..Az nem olyan rossz film..Mivel mindenki a saját ízlését írja le így itt az én listám, hogy mit ne nézzünk meg.. 1. Gonosz falu 2.Paranormal Activity 3. Hulk 4.Hegylakó 5.rész 5.Hannah Montana 6.high school musical 7.Egy rém rendes család Budapesten 8.Gyilkos cápa vs. óriáspolip 9. A macska - Le a kalappal 10. freddy vs jason
Az élet nélkülem (vagy vmi ilyesmi) Karib tenger kalózai összes része
23:13 vagyok, a Csillagközi inváziót különben személyes sértésnek veszem, fõleg ha az 1. részrõl van szó :D
jajj nem mály hanem mély XD
Amiket a tvben unalomig adtak már és már a promójától is kiver a víz, pl.: A tök állat, a Bud Spenceres filmek és még sok más, csak azoknak most nem ugrik be a címe.
akkor még a Taxi is azt is már 20 milliomodjára jáccák XD
húú van egy film rögtön ez ugrott be...de sajnos a címét nemtom:S régebben láttam már, de azt tom h amerikában több államban is be lett tiltva. tinádzserekrõl szól van benne szexualitás és öngyilkosság asszem nem is egy...
*tinédzserekrõl
Ken Park-ra gondolsz? Az nem olyan rossz pedig... Kell hozzá egy hangulat, az biztos, de nem rossz.
ÁLOM.NET életem legrosszabb és leggagyibb filmje.:D
Június 7-én lesz nálunk. Az tényleg kicsit késõi dátum!!
Azért nem annyira mindegy. Nem mindenhol mondják el telefonba 25x, hogy mi kell és mi nem. Sok helyen az a válasz, hogy "majd a szülõin, anyuka". Nálunk szerencsére június elején volt tavaly, de az ovi elõállt egy 30 pontos "követeléssel", hogy miket kell vinni elsõ napra. (önkormányzati ovi). Volt ott minden. A tisztasági csomag alap, de kellett több csomag wc-n lehúzható popsitörlõ, több liter folyékony szappan, mûszaki és sima rajzlapok, 3 szögletû vastag 12 darabos színes ceruza csomag, zsírkréta lehetõleg az IKEÁ-ból (!!!), fehér póló, több tubus pritt-stift ragasztó, gyurma, festék, ecset stb. Azt hittem lefordulok a székrõl amikor meghallottam ezeket. Kellett a 2 hónap, hogy beszerezzem ... (anyagilag). Ha utolsó napokban kapom meg a listát, meg lettem volna lõve.
Azért baj , hog ykésõn van kedves elsõ, mert ott mondják el a rendet, mit kell vinni, mikor-hogy legyenek a dolgok. Azért ezt nem elõtte egy-két nappal érdemes megtudni. Szerintem is sokkal korábban szokták. Min. 1 hónap.
Nálunk így volt, ahogy nálatok. Miért baj ez? Ha valamit szeretnél tudni, hívd fel õket és kérdezd meg. Például kell-e venni ágynemût, kb ez a lényeg, mert gondolom ruhátok és váltócipõtök van, a többi meg nem számít.
Szerintem is bemész és megkérdezed, amire kíváncsi vagy! Ha nincs probléma csinálsz magadnak?
Mégis miért pontoztatok le??? Miért olyan fontos a szülõi??? Legyetek már annyira talpraesettek, hogy felhívjátok az ovit és megkérdezitek (vagy bementek személyesen), hogy mit kell venni a gyereknek??? Minek ehhez a szülõi értekezlet? Ez az ovi baja, hogy percenként betelefonálnak az anyukák, nem a ti bajotok.
Mert baj?
Arról nem is beszélve, hogy nálunk az ebédet is augusztus legvégén kell befizetni, és az is több ezer forint. Szóval anyagilag sem mindegy, hogy mennyivel kell készülni. HA elõre megmondják mi kell, be lehet szerezni a 2-3 hónap alatt. De ha mindent az utolsó napokban kell, az azért problémás lehet...
Nálunk igenis be kellett vinni elsõ nap a kért cuccokat. Nem ért rá apránként. Azon kívül be kel iktatni a gyerekorvost is a 3 napnál nem régebbi egészséges igazolás miatt, ami szintén idõt vesz el. Szerintem a kérdezõnél nincs baj a talpraesettséggel, pusztán furcsállja, hogy ilyen késõre rakták a szülõit. Nyilván megoldja, de senki nem szeret az utolsó pillanatban kapkodni.
A kérdező hozzászólása: Aki nagy ügyet csinál belelõe, az pontosan te vagy és azok a hozzászólók, akik kioktatnak, hogy mit kellene csinálnom, telefonáljak be, kérdezzem meg, járjak utána stb... Nem ezt kérdeztem. Nincs szükségem tanácsra. Azt kérdeztem, hogy máshol is ilyen késõn van-e vagy sem? Érthetõ?
Az óvodába már elsõ napra nem kell az összes dolog amit felírnak, ilyen-olyan színes, meg rajzlap, zsírkréta, gyurma...stb...Ezeket teljesen elég beszerezni fokozatosan, hetek alatt. Nem értem miért kell olyan nagy ügyet csinálni egy szülõi értekezletbõl, hiszen váltó ruhád, meg benti cipõnek valód valószínûleg van, a többit meg beszerzed menet közben. Gondolom az óvoda abban a hónapban lesz zárva, ezért nem tartják korábban a szülõit. Ilyen egyszerû!!
A kérdező hozzászólása: Nem voltál hasznos, kétséged ne legyen. :-)
Menj be az oviba és kérdezd meg az óvónéniket, hát komolyan nem értelek. Nálunk is késõn volt a szülõi, nekem is van két picim az ovis gyerekem mellett, mégis megoldottam ezt a feladatot. Legyél már talpraesettebb. Ha hasznos voltam, ha nem, neked kell összeszedni magadat, nem nekem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Van egy pici babám is, aki jelenleg 2 óránként szopik, és még akkor is rettentõ kicsi lesz amikor megy a nagy oviba, így igen, nekem probléma az, hogy 2 napom lesz az elõttem hozzászólók által leírtak beszerzésére, megoldására, elvégzésére. Nem tudok akkor és úgy elszakadni itthonról, ahogyan szükség lenne rá. Tehát válaszolva valamelyik rettentõen hasznos hozzászóló kérdésére, igen, baj.
Szia! Nálunk június 6-án kell menni a szülõire, utána szabin lesznek az óvónõk. Én is furcsállom az augusztus végi idõpontot...
Ha sokallod az aug. 29-i szülõit, akkor a szeptember közepi-végi (mikor hogy) szülõihez mit szólnál? Nálunk ugyanis szeptemberben van. Amikor kiscsoportos volt a lányunk, akkor szeptember végén, tavaly szeptember közepén volt. Üdv: 3 lányos
Igen, nálunk detto így volt, pár nappal a kezdés elõtt elmotyogták, hogy mi a rend és mit kell vinni. Ráadásul kitalálnak még dolgokat azokon felül amit az ember gondol, hogy kell (pl. minden ruhába belerajzolni majd a jelet amit szintén ott tud meg az ember) Nálunk külön kértek egy vatelinnal bélelt lepedõt nem akármilyen méretben hanem az általuk használt gyerekágy méretében gumival a négy sarkán. Még jó, hogy tudok varrni....aki nem tud az meg vitt simát, de hogy miért nem lehet ezt elõbbre tenni én sem értem.
Hát én pl azon akadtam ki, hogy szülõin fogják a jeleket kiosztani, augusztus közepén, pont mikor nyaralni megyünk. Belerakják két dobozba a lányos és fiús jeleket, és ki mit húz, aki nem megy a sorsolásra, majd megtudja milyen jel maradt. De egész augusztusban az ovi zárva lesz, tehát, ha nem mész szülõire, akkor szept. 3án érdeklõdhetsz. Kész agyrém! De szept. 3ra legyen meg mindene, ráhímezve/rárajzolva a jele. Plusz addig listát sem adnak, hogy mit kell vinni. és hiába hivogattam õket, azt mondták szülõin lesz az elsõ tájékoztató. Úgy látszik nálunk nõvérem fog elmenni.
Nálunk aug. 30-án lesz szülõi. Én is azt gondolom, hogy késõn van, de tegnap megkérdeztem az egyik ott dolgozót, hogy mi kell, úgyhogy elõre fel tudok készülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Átnevelõ tábor?
A Túlélõsziget ijó film, de nem arra gondolsz, próbálom a címét kitalálni, de nem ugrik be, pedig tudom, hogy melyik film az.
Azaz, Átnevelõ tábor
A kérdező hozzászólása: Igen erre a filmre gondoltam :) Köszi a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!