Találatok a következő kifejezésre: A méhösszehúzódás fájdalommal (5 db)

A méhösszehúzódás mindig fájdalommal jár?

Honnan lehet észrevenni hogy ez az. Hanyadik hétt?l?

Legjobb válasz: Szia!Nekem kb.16 hetes koromtól jelentkeztek a tünetek, púp lett a pocimon,ami kemény,fájdalmas volt, de pár perc múlva visszahzódott.Az orvosom több magnézium tablettát javasolt,amitõl jelenleg is vannak méhösszehúzódásaim, de nem annyira fájdalmasak és szinén hamar visszahúzódnak. Kellemes babavárást! -21 hetes kismama-

Szia!Nekem kb.16 hetes koromtól jelentkeztek a tünetek, púp lett a pocimon, ami kemény, fájdalmas volt, de pár perc múlva visszahzódott.Az orvosom több magnézium tablettát javasolt, amitõl jelenleg is vannak méhösszehúzódásaim, de nem annyira fájdalmasak és szinén hamar visszahúzódnak. Kellemes babavárást! -21 hetes kismama-
Szerintem nem fájdalmas, inkább csak kellemetlen.

A méhösszehúzódás minden esetben fájdalommal jár?

Hanyadik hétt?l jelentkezik?

Legjobb válasz: Nem fáj,inkább csak kellemetlen,olyan feszitõ érzés. Akár már a 4. hónaptól jelentkezhet,de inkább jellemzõ a terhesség késõbbi szakaszára.

Nem fáj, inkább csak kellemetlen, olyan feszitõ érzés. Akár már a 4. hónaptól jelentkezhet, de inkább jellemzõ a terhesség késõbbi szakaszára.
SZia! Nekem csak a 9. hónapban jelentkezett, de akkor is szex után. Aztán a 9. hónapban végig, de nem fáj.
nekem kb. a 16. héttõl vannak méhösszehúzódásaim. Bekeményedik a hasam, feszít, nekem sajnos elég fájdalmas szokott lenni, fõleg, ha állok, vagy járkálok. 27 hetes kismama
Szia!Ez szerintem mindenkinél más én kb 3 hete érzem õket és néha "kellemetlen" érzés, most töltöm a 35.hetemet, tehát nekem nem rég óta van.De azt mondják, hogy tud nagyon fájni!

Hallottátok, hogy nem szabad simogatni a hasunkat jósló fájás közben, mert a méhösszehúzódást erősítés vele. Sőt szüléskor se ajánlják, mert fájdalmat fokozol vele?

Most mondta a szülészn? barátn?m, mert panaszkodtam, milyen gyakran görcsölök. Kérdezte, hogy simogatom e a hasam közben, hát én meg rávágtam igen persze. És ekkor szólt, hogy ne tegyem. Még jó, hogy harmadik terhességem alatt ezt is megtudtam, vagy lehet csak nekem újdonság ez.

Legjobb válasz: Én is olvastam errõl, egyáltalán nem kitaláció. Amúgy érdekes, én 31 hetes vagyok, de sosem szoktam mániákusan körözgetni a kezemmel a hasamon. Szerintem olyan nevetséges, mikor pár kismama ezt csinálja, szinte rutinszerûen. Mi értelme van?? Gondolom ez olyan rossz szokás lehet, mint a lábrázogatás, vagy torokköszörülés.

Én is olvastam errõl, egyáltalán nem kitaláció. Amúgy érdekes, én 31 hetes vagyok, de sosem szoktam mániákusan körözgetni a kezemmel a hasamon. Szerintem olyan nevetséges, mikor pár kismama ezt csinálja, szinte rutinszerûen. Mi értelme van?? Gondolom ez olyan rossz szokás lehet, mint a lábrázogatás, vagy torokköszörülés.
hát ez fura, nekem pont ajánlották :D mert ugye mikor fáj a hasad ösztönösen simogatod mert félted a picit pedig neki elvileg nem okoz semmi fájdalmat talán nyugtalanságot, szerintem ez elkerülhetetlen terhesség alatt, hogy simizzük a pocit
8-as vagyok újra, én feküdtem a kórházban, visszatartás miatt. A hasam alját én soha nem simogatom, mert akkor nekem is összehúzódással reagál... De nem értem, hogy felül, ahol a baba lábacskája van (fejvégû), miért ne lehetne??? Nekem olyankor tényleg megnyugszik egy kis idõre. De valóban, minden egyes vizit alkalmával rám szóltak, hogy ne tegyem... A férjem is meg szokta simogatni a hasam, úgy érzi a baba, hogy szeretjük. Ha nem simogatnánk, mi lenne? A baba úgy nem érzi a szeretetet, a törõdést, csak a hangunkat hallja... Az elég neki? Szerintem nem, fontos az érintés, én legalábbis így gondolom. 34 hkm
Az én pocakom is keményedéssel reagál rá, ha alul simogatom! A védõnõ mondta, hogy ha így reagál, nem szabad simogatni, ezért gondolom nem mindenkinek van ez így. Meg azt a tanácsot kaptam tõle, ha krémezem azt ne masszírozzam bele, csak kenjem rá, mert vérbõséget okozhat és ezzel szintén keményedést. Felül természetesen szoktam simogatni, de a hasam alját békén hagyom, mert akkor bekeményedik.
A kérdező hozzászólása: Hú hát nem gondoltam, hogy vitatéma lesz! De sztem simán csak úgy lehet simogatni , csak fájáskor kellene mellõzni, legalábbis én így értelmeztem.
"Ha terhességed minden szempontból normális mederben zajlik, nem kell visszafognod magad, amennyiben azonban az orvos szerint felmerül a koraszülés gyanúja, ez a terhesség alatt végig tilos." Én is ezt írtam, hogy egyedül veszélyeztetett terhesség esetén tudom elképzelni. :o) Amúgy szkeptikus vagyok még így is, kíváncsi lennék, hány fõs mintán végeztek megfigyelést, hogy simogatták a hasukat és korszülött gyerekük lett, és vajon mivel bizonyítható, hogy ha nem simogatnak, nem szülnek-e akkor is korábban? De sebaj. Végülis mindenki maga dönti el, hogy simogat vagy nem, szerencsére megszültem hármat, és most nem tervezünk folytatást, így személyes vizsgálatra nem lesz módom... (Amúgy amennyire meg tudtam állapítani, Heidi Murkoff és Arlene Eisenberg akiknek a könyvébõl kivonatolták azt a cikket a Feminában, nem orvosok, de ez már tényleg több a soknál...) Jó babavárást mindenkinek!
Ezt azért kifejthetné az egyik ilyen orvos jobban. Mert pl. ha orgazmusa van a nõnek, attól 1000X jobban összehúzódik a méh, mint bármilyen has-símogatástól, és mégsem szül elõbb emiatt. Szóval nem értem, komolyan... Az más lehet, ha veszélyeztetett terhességrõl van szó, de még így sem hiszem. Harmadik gyerekemmel veszélyeztetett voltam, fél idõben kórházban voltam görcsölés miatt, a két nagyobb kisgyerekem rendre nekiment (véletlenül) a hasamnak, de minden esetre sokkal erõsebb behatás érte, mint egy simogatás, és túlhordtam közel két héttel, szóval amíg nem jön magyarázat, engem nem tudtok meggyõzni ezzel. :o)
Szia!Épp a múltkor beszélgettem errõl az orvosommal.Nekem is azt mondta, ha sokat simogatom méhösszehúzódásaim lesznek és hamarabb szülhetek.Hát azóta csak picit simizem meg a pocakom.
Engem 32 hetesen befektettek a kórházba megfigyelésre nyitott méhszáj miatt... Görcsöltem, keményedtem... Nem simogattam a hasam, de amikor a kezem a hasamon volt, mindig rámszóltak az orvosok, hogy nem szabad, mert fokozza a méhösszehúzódásokat! Hiába mondtam, hogy nem simogatom, csak mivel erõsen belémrúgott a kicsikém, reflexszerûen odatettem a kezem... Nem tudom, de a babára a simogatás jó hatással van, nekem attól megnyugszik... Bár addig jó, amíg a baba mozog sokat, addig biztos nem akar megszületni... Ezek alapján pedig tényleg megpróbálom hanyagolni, mert nem szeretném, ha idõ elõtt megszületne! 34 hkm
Én nem mondtam, hogy kitaláció, csak valaki indokolja meg, mert olvasni sok mindenrõl lehet...
A kérdező hozzászólása: 2.- ik válaszoló: egy gyereke van, de ezt tanítják velük azt mondja. Nekem is jobb volt, hogy simogattam mind a kettõnél, hát ki tudja.
Azért ennek az ötletnek kíváncsi lennék a biológiai magyarázatára...
A kérdező hozzászólása: Igen ez nekem is spontán jött, de inkább most kipróbálom ha nem simizom akkor hamarabb elmúlik e.
Hogy mekkora ökörségeket tanítanak manapság... A szülésznõ barátnõdnek hány gyereke van? Van tapasztalata?? A fájás alatti simogatás nem fokozta egyszer sem az érzést, inkább csak jót tett!! Üdv:3 lányos, 21hkm
A kérdező hozzászólása: Sztem is kell simogatni, csupán fájáskor kéne mellõzni alul.


A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Tényleg nehéz leírni. A terhesség vége felé már a gyerek rendszeresen nyomkodta lefelé magát, nagyon fájt, én is mindig az hittem, ez már a szülés. Anyu azt mondta, hogy mérjem köztük az idõt, ha rendszeres, akkor az, ha nem, akkor csak a gyerek mozog. A doki meg azt mondta, hogy ne aggódjak, azt fogom, tudni, mert semmihez sem fogható. Hát úgy is volt, akkor már teljesen egyértelmû volt.
Nekem olyan volt, mint amikor jól fáj és görcsöl a menszi elõtt. Persze, ha neked nem szokott görcsölni, akkor nehéz leirni, milyen. Kb alhasi görcs, [email protected] érzés, inkább szabadulnál tõle, olyan :) Szóval nálad ezek már jóslók lehetnek, ha idõnként gyengülnek is, rendszertelenek. Akkor figyelj, ha meleg fürdõ hatására nem múlik, erõsödik :) Sok boldogságot!
Nagyon érdekeset kérdeztél. Ugyan kétszer szültem már, de nem tudom pontosan mihez hasonlítani a szülés elõtti méhösszehúzódást. Egy biztos, sosem éreztem még olyat, és nem hasonlítanám görcsöléshez sem.

Baj az, hogyha 37 hetesen még nem szállt le a méhem? Nem érzek még semmilyen fájdalmat v méhösszehúzódást sem.

Legjobb válasz: Márhogy a hasad nem szállt le? Nekem sem szállt le és császároztak!de még leszállhat neked mert az nemsokkal szülés elött szokott! Boldog babavárást:)

Márhogy a hasad nem szállt le? Nekem sem szállt le és császároztak!de még leszállhat neked mert az nemsokkal szülés elött szokott! Boldog babavárást:)
Nyugi holnap leszek 38 es semmi jele a szulesnek esetleg a napokban, nem vagyunk egyformak!minden jot es gyors szulest ha odakerulsz!
Szia! Én keddre voltam kiírva, nem szállt le a hasam, nincsen semmi fájdalmam vagy keményedésem. Nekem azt mondta a nõgyógyász, hogy ez nem szükségszerû, csak gyakori. De a has tényleg a szülés elõtt 1-2 nappal száll le.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, január 6-ára vagyok kiírva, de nem bánnám ha addig nem jönne a pici.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!