Találatok a következő kifejezésre: A még lévö rendszer (9 db)

Hogyan oldható meg rendszeren mappa/mappák megosztása oly módon, hogy csupán a hálózaton lévő adott felhasználók férhessenek hozzá? (Win 7)

Legjobb válasz: Az általad kiválasztott felhasználó mappájába másolod át..., logikus nem? Legalább is én így szoktam.

Az általad kiválasztott felhasználó mappájába másolod át..., logikus nem? Legalább is én így szoktam.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez is egy megoldás. DE most úgy kellene, hogy teszem azt adott egy mappa a D meghajtón. Én azt szeretném, hogy a velem egy hálón lévõ Pistike és Zita hozzáférjen a mappa tartalmához(akár módosíthassa is azt), de Jack ne. :DD Ja és nem, nem szeretném a Public mappába másolni az emlegetett mappát ;)
nem felesleges mindent le kell választani mert ha nem 3 évente újat vehetsz én mindig leválasztom és nekem olyan is van ami 6 éves
lehetséges hogy win7 el lehet valami kis hiba de nem vagyok szakérté windows xp van nem szoktam az eltávolitast hasznalni (szerintem felesleges de csak az én véleményem) ha nem vilog a pendive nyugodtan lehuzhatod
ez a Win7 hibája a no name cuccokat nem szereti tapasztalat
csacsa88 koszi akkor nekem is igazam van szerinted is felesleges?

A még érvénybe lévö rendszer szerint ki kap támogatást a vizit díjra?

az igaz ha valaki 10-nél többször kell hogy menjem az vissza is kapja a pénzt, és utánna nem kell fizetni?

Legjobb válasz: 20 alkalom felett kapja vissza(külön külön a háziorvosi és a szakorvosi vizitdíj), de csak az 20 feletti alkalmaknak megfelelõ összeget!

20 alkalom felett kapja vissza(külön külön a háziorvosi és a szakorvosi vizitdíj), de csak az 20 feletti alkalmaknak megfelelõ összeget!
hát igen. lehangoló, hogy a többség nem látja a fától az erdõt.... :( én reménykedem még, hátha sikerül némi reformot hozni ebbe az országba, Sajnos az elmult 18 év csak azt bizonyította nekem, hogy az emberek nem akarnak, vagy még nem készek arra, hogy szemléletet változtassanak (nem csak ezen a területen)
A kérdező hozzászólása: pont ezért akartuk a vizit díjat hogy a kormány ezzel beérje és ne a tbt, gyógyszert emelje meg. anyukám már retteg hogy a köv 2 hónapban milyen megszorítások jönnek amik koppenzálják a vizitdíjat. amúgy van a családomban igen beteg de soha egyszer sem sírt a nagybátyám a vizitdíj miatt. egyik nap egy néni azt mondta hogy neki azért volt jobb a vizitdíj, mert havonta kell dokihoz menni gyógyszer miatt, és szinte rá sem néznek csak felírják, mikor vizitdíj(volt, van) kéthavonta járt csak mer a doki 2 hónapra írta a gyógyszert és így kéthavonta a doki be is hívta hogy megvizsgálja nem csak a receptet kapta meg. így ö örült hogy 2 havonta 300 Ft-t foglalkoznak vele. pedig nagyon szegény néni.
hát ami azt illeti, csak azoknak nem folt fogalma, hogyan mûködik, akik nem is járnak orvoshoz/kórházba. ugyanis a vizitdíj fizetõ helyeken (autómata, vagy pénztár) ki volt mindenütt függesztve az egész törvény. el lehetett olvasni, akit érdekelt. ...
Tényleg érdekes, hogy egy év után még mindig sokan vannak, akik nem tudják hogy mire és hányszor kellett fizetni.A cukorbetegek és a rákosok sem kaptak mentességet, csak akkor, ha konkrétan ezzel a betegségével ment az orvoshoz.A cukorbetegnek ha fájt a veséje, ugyanúgy kifizette a 300ft-ot az urológián, mint más.A súlyos szívbeteg is kifizette a többszörös és rendszeres vizsgálatok után a vizitdíjat.Nem 20x300 ft volt, hanem minden rendelõben 300 ft.Csak akkor kapott volna vissza, ha 20 kardiológia után, vagy 20 érszûkület vizsgálat után stb.még a 21.-re is mennie kellett volna.Ne akarjuk fél doboz cigihez hasonlítani a vizitdíjat, , mint annak idején a lélegeztetõ gépekhez.Egy beteg embernek nagyon magas költségei vannak a betegségével kapcsolatban, ne sajnáljuk tõlük ha nem kell fizetni plusz költséget.Mindenkinek vannak szülei, hozzátartozói, és minden bizonnyal van köztük olyan is, aki beteg.Gondoljunk arra, hogy a betegség nem válogat, bárkit holnapután utolérhet bármi.Vajon a családunk anyagilag feltudná vállalni a kezelésünk finanszírozását?Vagy mi van akkor, ha baleset ér?Néha gondolni kell arra is, hogy lehetsz munkanélküli, igen kevés jövedelemmel, családdal a hátad mögött, általában ilyenkor lesz betegebb az ember, mikor kilátástalan lesz az élete, tegyük még nehezebbé?
Milyen szép! Az emberek jó részének fogalma sem volt eddig arról, hogy hogyan is mûködött a vizitdíj! De azért elmentek szavazni! És megszüntették. :DDDDDD Felemelõ érzés...! :) )))))
Pont ezért volt kitalálva a 20 alkalom. Ha komoly betegséged van, nem kell fizetni. Viszont ha valami oknál fogva mégis sokszor kell orvoshoz menned, akkor se kelljen többet fizetned mint (2x)6000 Ft.
Szerintem elég hülyén volt ez kitalálva, hogy a 20 alkalom feletti részt kapod vissza! Hisz ha több, mint 20x kell mennem orvoshoz egy évben, akkor az azt jelenti, hogy komoly betegségem van pl. cukorbetegség, rák, stb... de akik ilyen betegségben szenvednek, eleve nem kell fizetniük! Szóval elég nehéz "összeszedni" az a 20 alkalmat annak, aki nem tartozik a vizitdíjjat nem fizetõk körébe!
Tetszik a kérdezõ kommentje. Meglátásom szerint fején találta a szöget. :)
Kismama! Ahogy utána néztem, így volt leírva a tájékoztatóban! Sajnos a gyakorlatban nem mindig így alkalmazzák! Van olyan kórház és rendelõ, ahol a múlt vasárnapi szavazás óta nem kell vizitdíjjat fizetni, pechemre nálunk még kell!!!
A kérdező hozzászólása: ezekszerint ha 20x megyek az 6000 Ft egy évre, így 500 Ft egy hónapra. ez elég megterhelö, de napi egy doboz cigi az nem megterhelö. azt hiszem 500 ft körül vannak az olcsó cigik is.
Ez a kismamáknak 200 forint kurva nagy kamu! 4 hónapos a fiam, de amikor mentem szülés utáni kontrollra, simán háromszázat perkáltam le, pedig hát mondtam, hogy tudtommal 200. A nõ erre rávágta, hogy "Tudtommal én ismerem jobban a szabályokat."
Elfelejtettem még: "Nem kell vizitdíjat fizetni a 18 éven aluliaknak, a hajléktalanoknak, a tartós orvosi kezelésre szorulóknak (rosszindulatú daganatos kezelés, vesedialízis, cukorbetegség, veleszületett vérzékenység, HIV- és AIDS-fertõzések kezelése, szerv- és szövetátültetésre várók, szerv- és szövetátültetésen átesettek gondozása). Nem kell fizetni a terhesgondozás, a szülés, a gyermekágyas anya gondozása után, az onkológiai méhnyakszûrés, emlõszûrés, prosztataszûrés, gyomor-bélrendszeri eredetû vérzés szûrése után. Szintén nem kell fizetni a sürgõsségi ellátások után, a járványügyi ellátásért és a pszichiátriai betegek azonnali intézeti gyógykezelést szükségessé tevõ közvetlen veszélyeztetõ magatartása esetén." "200 Ft-ot kellett fizetniük:gyesen lévõ kismamák, a nyugdíjminimumot kapó nyugdíjasok, a rendszeres szociális segélyben részesülõk, a munkanélküli ellátásban érintettek valamint az önkormányzatok, saját hatáskörben, minden rászorulónak adhatnak támogatást."
nem a brüüszel a lényeg, hanem az végre legyen már képes a MI érdekünkben végbevinni vmi reformot ez az ország...

2 (x-2) a nyégyzeten -6 azt tudom hogy koordináta rendszerbe a zárójelben lévő szám megy az x tengelyen és az elentetje az ott lévp számnak a -6 meg lefele az y-on hogy kell tovább folytatni?

Legjobb válasz:
Elõször is, számoljuk ki a szélsõértékét; az a(x-u)^2+v alakú függvény minimumhelye u-ban, -értéke v-ben van, így a 2(x-2)^2-6 függvénynek a minimumhelye 2-ben lesz, értéke -6. Most érdemes egy olyan táblázatot felírni, ahol a 2 középen van, például: -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5 Ezeket a számokat írjuk x helyére, majd számoljuk ki: 12; 2; -4; -6; -4; 2; 12, így a (-1;12), (0;2), (1;-4), (2;-6), (3;-4), (4;2), (5;12) pontokat ábrázolod, majd ezeket sorban összekötöd egy íves vonallal, mintha "szilvamagot" rajzolnál. Segítségedre lehet a Wolfram Alpha nevezetû program is: [link] (az elsõ függvény az, ami érdekes lehet neked).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõször is, számoljuk ki a szélsõértékét; az a(x-u)^2+v alakú függvény minimumhelye u-ban, -értéke v-ben van, így a 2(x-2)^2-6 függvénynek a minimumhelye 2-ben lesz, értéke -6. Most érdemes egy olyan táblázatot felírni, ahol a 2 középen van, például: -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5 Ezeket a számokat írjuk x helyére, majd számoljuk ki: 12; 2; -4; -6; -4; 2; 12, így a (-1;12), (0;2), (1;-4), (2;-6), (3;-4), (4;2), (5;12) pontokat ábrázolod, majd ezeket sorban összekötöd egy íves vonallal, mintha "szilvamagot" rajzolnál. Segítségedre lehet a Wolfram Alpha nevezetû program is: [link] (az elsõ függvény az, ami érdekes lehet neked).
Attól tartok, nem igazán tudod. Amit tudsz, egy formális memorizálás. Azt kellene megértened, hogy mi a függvény, mi a függvényábrázolás, és mit jelent a koordináta-rendszerben a függvénytranszformáció. Itt például egy paraboláról van szó. Ha a másodfokú tagot szorozzuk egy számmal, az annyiszoros nyújtást jelent. Ha a független változó helyett egy adott értékkel kisebb/nagyobb értéket használunk, az az x tengelyen való eltolást jelent (tehát ha x helyett (x-2)-t veszünk, akkor a függvény ugyanazt az értéket kettõvel késõbb - ennyivel jobbra - veszi fel), ha a függvényhez adunk egy számot (itt -6-ot), akkor az az értéktengelyen (y) mozgatja el a függvényt, ha a független változót szorozzuk meg, akkor a függvény ennyiszeresére "szétterül", és így tovább. Mindig az a kérdés, ha végzünk egy transzformációt valahol, a függvényben, akkor az mit változtat azon úgy, hogy közben a másik változó azonos marad (ha a független változót (x) transzformáljuk, akkor hol lesz a függvény (y) ugyanakkora, ha a függvényértéket változtatjuk, ugyanazon független változó esetén hová kerül a függvény ábrázolt pontja. A tankönyvben - vagy a tanár magyarázatában - ez kicsit részletesebb (és hosszabb).
Igen, fel lehet rá tenni a Win7-et, de akkor törli az op.rendszert.
Be rakod a Win7 és leformázod a Winyót kiosztod magadnak a partíciókat és telepíted! Ennyi! Nincs ott semmi lezárva!
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló úgy érted hogy az alap linuxot törli?(mert hát ugye az a lényeg hogy win7 legyen rajta)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!