Találatok a következő kifejezésre: A még időkben (5137 db)

Miért ne lehetne?
Nem a miért, hanem a hogyan volt a kérdés. :) Én is kíváncsi vagyok erre.
Nehezen. De ha barátjuk van, akkor van esély ugyan így barátnõre is. Akarat és kitartás azért kell.
Leginkább sehogy, ahhoz azt a zárkózottságot le kellene vetkõzni, mert elég nagy akadály ismerkedésnél és a búval béleltség sem imponáló gyakorlatilag senkinek sem.
Nem érdekel, hogy a pasik hogyan érnek el akármit is az életben.
# 5: Akkor minek böffentettél ide bármit is?
Sehogy, engem alapból szeretnek csúfolni, gondolom ezt élvezik a lányok.
Nem vagyok zárkózott se félénk se búval bélelt és még csúnya se mégsincs barátnõm.. Csak az igényeim miatt van, mert eléggé válogatós vagyok.. :D

Igaz az, hogy az idén ráutalt összeget a Szép kártyára még idén fel kell használni?

különben el fog veszni? szabadid? alzsebben van

Legjobb válasz: Úgy tudom amit idén utaltak azt jövõ év végéig kell felhasználni.

Úgy tudom amit idén utaltak azt jövõ év végéig kell felhasználni.

Három találkozás után még mindig nem érzem azt a bizonyos "szikrát". Esélytelen vagy hagyjak még időt?

Eddig háromszor találkoztunk egy sráccal, meg is csókolt, de nem érzem azt a mindent elsöpr? vágyat vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg. Nagyon jókat beszélgetünk, elvagyunk órákat, de mintha valami hiányozna. Adjak még id?t, hátha érzek majd valamit, vagy inkább ne húzzuk egymás agyát?

Legjobb válasz: 3 nap alatt nem fog szerelem kialakulni. De haggy neki még idõt mert még bármi megtörténhet

3 nap alatt nem fog szerelem kialakulni. De haggy neki még idõt mert még bármi megtörténhet
A kérdező hozzászólása: Régebb óta ismerjük egymást egyébként. De ezek voltak már az úgynevezett randik.
akkor ez esélytelen... hagyd annyiban a dolgot esetleg pár hónap, év múlva más lesz a helyzet, de most ez nem fog összejönni
megváltozhat még, de az is lehet hogy nem.ezt senki nem tudja elõre.
A kérdező hozzászólása: Szerintem adok még egy sanszot a dolognak, aztán ha még mindig semmi, akkor megbeszélem vele. Köszi a válaszokat :)
ha nem dobog tõle gyorsabban a szíves, nem várod a találkozásokat és nem õ jár a fejedben, amikor nem vagytok együtt, akkor szerintem hagyd, idõpazarlás.


Mikor jön meg a jó idő? Meddig lesznek még hidegek?

Legjobb válasz: Március 20 után jobb idõk lesznek, de lesz még éjszakai fagy áprilisban is.

Március 20 után jobb idõk lesznek, de lesz még éjszakai fagy áprilisban is.
Még ezen a héten hideg, téli idõ lesz, utána jön a tavaszi idõjárás! :) (Komárom Esztergom megye)
Már most is jó idõ van, csak nem mindegy, hogy hol vagy :P
A kérdező hozzászólása: köszi már ideje hogy meg jöjjön a meleg:D

A session_id () teljesen egyedi, vagy elõfordulhat, hogy két gép is ugyanazt az id-t kapja meg?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a session_id egy hash, tehát elvi szinten van lehetõség, hogy két különbözõ kliens is ugyanazt kapja, de ennek az esélye nüansznyi. Egy Facebook méretû és forgalmú oldalon esetleg lehetséges, hogy ez az elvi lehetõség valósággá válik, de még ebben sem vagyok biztos. Mindenesetre nagyobb annak az esélye, hogy van két olyan látogatód, akiknek ugyanaz a neve, ugyanazon a napon születtek és egyszerre volt ötösük a lottón, mintsem annak, hogy azonos a session_id-jük. Persze lehet saját id generáló algoritmust írni, de akkor arra kell vigyázni, hogy ne lehessen érvényes session-t generálni, különben session hijackingre fogsz lehetõséget adni.

Ha jól tudom a session_id egy hash, tehát elvi szinten van lehetõség, hogy két különbözõ kliens is ugyanazt kapja, de ennek az esélye nüansznyi. Egy Facebook méretû és forgalmú oldalon esetleg lehetséges, hogy ez az elvi lehetõség valósággá válik, de még ebben sem vagyok biztos. Mindenesetre nagyobb annak az esélye, hogy van két olyan látogatód, akiknek ugyanaz a neve, ugyanazon a napon születtek és egyszerre volt ötösük a lottón, mintsem annak, hogy azonos a session_id-jük. Persze lehet saját id generáló algoritmust írni, de akkor arra kell vigyázni, hogy ne lehessen érvényes session-t generálni, különben session hijackingre fogsz lehetõséget adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én is így gondoltam, de így a biztos, hogy megkérdeztem :) Ment a plusz a válaszodra.
nem, nem lehetséges, szerver generálja, és 99% -ig biztos vagyok benne hogy megnézi, van-e olyan nemlejárt session. Persze, ha nem is ellenõrzi, akkor is akkora az esélye, mint egymás után ugyan azokkal a számokkal megnyerni az 5 -ös lottót. ( persze erre is volt már precedens: [link] )
A session adatokat a webszerver fizikai fájlokban tárolja, így lehetetlen, hogy két ugyanolyan id jöjjön létre (akár még a facebookon is).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Ment az értékelés is.
nem
Nevetséges, hogy trafikos létedre itt kérdezed azt a szabályt, amit neked kellene ismerni és betartani!
Nem mivel kiskorú nem léphet be. Így teljesen mindegy kinek a fia csak az számít, hogy kiskorú.
A szabály a fiadra is vonatkozik.. nincs kivétel.
Én nem kockáztatnék, be is zárathatnak.
Búcsúban lõtted látom te is a trafik jogod... :D

A GYEd utáni halmozott szabimat töltöm, november közepétől dolgozom valójában, ha marad még idei szabadságom 14 nap, akkor azt idén ki kell adják még nekem?

Legjobb válasz: Igen, illetve jövõre is kiveheted, de csak folytatólagosan (január 2-tõl amíg el nem fogy).

Igen, illetve jövõre is kiveheted, de csak folytatólagosan (január 2-tõl amíg el nem fogy).
Gondolom nemigen engednek közel 3 hét egybefüggõ szabira, ha nov. közepén kezdesz...... Én biztosan megosztanám, és kicsit idén, kicsit jövõre venném ki.
A kérdező hozzászólása: Úgy keletkezhet 14 nap, hogy szeptember 16.-án töltötte be a kislányom a két évet és onnnatól számolódik az idei szabadságom ami év végéig:14 nap, november 12.-én állok munkába, addig a GYED alatt felgyûlt szabikat kapom meg . Mielõtt megkezdtem a halmozott szabadságokat kivenni rákérdezett a munkahelyem, hogy mi legyen az idei évre járó szabijaimmal(szeptember közepétõl a GYED lejártától december végéig járóval), én pedig azt válaszoltam, hogy rájuk bízom, mert szemtelenségnek tartottam kivenni a halmozott szabikkal együtt.Lehetett volna egybe is kérnem ? Olvastam már ezt a jogszabályt , de nekem túl kacifántos, hétköznapi nyelvre lefordítva mit jelent ki kell adják a szabimat idén év végéig , vagy átvihetik akár a jövõ év végéig is ahogy olvasom ?
A kérdező hozzászólása: Én döntöm el, hogy idén veszem ki, vagy átviszem jövõ januárra ?
ismét én: szabályosan dec 31-ig, de ha nem jön össze, alapos indok van rá, akkor március 31-ig.
Bocsi, ha már nem aktuális, de nekem év elején kifizettek valamennyi bent maradt szabit. Ilyen létezik még vagy már nem lehet?

Holnap lejár a munkanélküli ellátásom és utána kaphatnám-e ezt a bérpótló juttatást, ami 28500ft? És ha van idén 30 ledolgozott napom, akkor kiküldenek 4 órás munkára vagy még idén nem?

Legjobb válasz: Ha idén fel tudtál mutatni 30 ledolgozott munkanapot, akkor nem küldhettek el közmunkára, de jövõre már behívhatnak ha akkor nem lesz meg.

Ha idén fel tudtál mutatni 30 ledolgozott munkanapot, akkor nem küldhettek el közmunkára, de jövõre már behívhatnak ha akkor nem lesz meg.

Ezekben a jó időkben még rövidújjú bodyt adtok a manóra, vagy hosszút? Én még rövidet, max. Ha szelesebb idő van, akkor vastagabb pulcsit kap.

Legjobb válasz: Én már napközben is hosszúujjú body-t adok a kislányomra, ha kimegyünk és szeles, kicsit hûvöskés idõ van akkor még egy kardigánt!

Én már napközben is hosszúujjú body-t adok a kislányomra, ha kimegyünk és szeles, kicsit hûvöskés idõ van akkor még egy kardigánt!

Felszámolás miatt elküldtek a munkahelyemről 55nap a felmondási idő amit ki is fizetnek, az idő alatt én nem helyezkedhetek el más cégnél bejelentve hisz a réginél nem is tudom ezt az 55 napot ledolgozni mert meg is szűnt?

Legjobb válasz: A felmondási idõ felére kötelesek felmenteni a munkavégzés alól. Nálunk mindenkit felmentettek a teljes idõre. A munkavállaló javára el lehet térni a törvényi elõírásoktól. Ha az utolsó munkanapon kiadják a papírjaidat már másnap mehetsz dolgozni. Ha nincs szükség a munkádra a felszámolás idõszakában, akkor szerintem meg lehet beszélni.

A felmondási idõ felére kötelesek felmenteni a munkavégzés alól. Nálunk mindenkit felmentettek a teljes idõre. A munkavállaló javára el lehet térni a törvényi elõírásoktól. Ha az utolsó munkanapon kiadják a papírjaidat már másnap mehetsz dolgozni. Ha nincs szükség a munkádra a felszámolás idõszakában, akkor szerintem meg lehet beszélni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!Már nincs is munkavégzés a cégnél én lennék az utolsó aki a legtovább húzta!
Még úgy is el lehet helyezkedni máshol, hogy a papírjaidat nem adták ki. Pusztán közölni kell az új munkáltatóval, hogy jelenleg a felmondási idõdet töltöd, amit nem kérnek ledolgozni, tehát van máshol addig "fõállásod", ahol a heti 36 órát ledolgozod. Ezt írásba öntik, és a felmondási idõ végéig más járulékokat vonnak az új munkahelyeden a fizetésedbõl. Ez volt 2011. évben a járulékokkal kapcsolatban. Azt hiszem 2012-ben ez a járulékvonás megváltozott, de csak ez a része, a többi lényegében maradt a régi. Olyan, mintha másodállásod lenne a felmondási idõ végéig. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!