Találatok a következő kifejezésre: A második vagyok 7 (30 db)

Most kellett volna mejönnie csütörtökön, vagy is az volt 28. nap de ez még csak a második lenne . Miko fog megjönni újra megjöhet júni.7-én is mer programom lenne (fürdős) és így szar lenn e ez nemtom valahogy kiszámolni?

Legjobb válasz: úgyértve most menstruálnál másodjára? az írásodból ítélve még bõven fiatal vagy, egyébként évek alatt áll be rendesen az átlag nõnél( valakinél hamarabb), nem mindig 28napos mindenkinél.. simán elõfordulhat,hogy 7.-e belelóg, de szerintem most a napokban meg fog jönni .. esetleg vettél észre ilyen elõjeleket pl. mellfájás vagy valami ?

úgyértve most menstruálnál másodjára? az írásodból ítélve még bõven fiatal vagy, egyébként évek alatt áll be rendesen az átlag nõnél( valakinél hamarabb), nem mindig 28napos mindenkinél.. simán elõfordulhat, hogy 7.-e belelóg, de szerintem most a napokban meg fog jönni .. esetleg vettél észre ilyen elõjeleket pl. mellfájás vagy valami ?
A kérdező hozzászólása: aha ez lesz a második de még nem jött meg mer csütörtökön volt a 28.nap ésnem érzek semmit szal nem tom
A kérdező hozzászólása: rem hogymegjön mer ak mehetek
Az szokták mondani nõdokik, hogy az elsõ mensidtõl számított egy évben teljesen természetes, hogy nem jön meg szabályosan. Persze valakinek még utána sem, de egy évig nincs aggódnivaló, belefér. A program miatt kellemetlen, de minél inkább görcsölsz rajta, annál rosszabb lesz, szóval nyugi:) Próbáld meg, hogy sokat iszol (vizet, teát), nekem az egyszer segített. Ebben a melegben ártani biztos nem árt:)

Lindynette20 tabit szedek. A szünet 7. vagy 8. napján kell a második levelet elkezdeni?

Legjobb válasz: Lásd betegtájékozatatóban: Naponta 1 drazsét kell bevenni, lehetõleg mindig azonos idõpontban a havi vérzés 1. napjától kezdve 21 napon át. Ezután 7 gyógyszermentes nap következik, melynek ideje alatt menstruációszerû vérzés jelentkezik. A 8. napon kell a következõ 21 drazsé szedését elkezdeni (akkor is, ha a vérzés ekkor még nem szûnt meg). A második Lindynette 20 csomagot tehát a hét ugyanazon napján kell elkezdeni, mint az elsõt. A vérzés mennyisége a megszokottnál kevesebb lehet, de ez nem káros.

Lásd betegtájékozatatóban: Naponta 1 drazsét kell bevenni, lehetõleg mindig azonos idõpontban a havi vérzés 1. napjától kezdve 21 napon át. Ezután 7 gyógyszermentes nap következik, melynek ideje alatt menstruációszerû vérzés jelentkezik. A 8. napon kell a következõ 21 drazsé szedését elkezdeni (akkor is, ha a vérzés ekkor még nem szûnt meg). A második Lindynette 20 csomagot tehát a hét ugyanazon napján kell elkezdeni, mint az elsõt. A vérzés mennyisége a megszokottnál kevesebb lehet, de ez nem káros.
21 napig szeded, 7 napig nem, a 8.-on kezded a köv. levelet.
Neked is ez a válaszom: OLVASD MÁR EL AZT A FRÁNYA BETEGTÁJÉKOZTATÓT!!!!!!Nem értem, hogy aki annyira gyerek, hogy még arra sincs esze, hogy elolvassa, mielõtt bekapkodja a gyógyszert, minek él egyáltalán szexuális életet... Le lehet pontozni, de ez az igazság. Olvasni azért csak tudsz már! Történetesen véletlenül pont le van írva ez is a betegtájékoztatóban, csak a kezedbe kéne venni és elolvasni vagy a hozzá nem értõ dokidat megkérdezni, aki úgy írja fel a gyógyszert, hogy ilyen alap dolgot nem mond el! A 8. napon kezded el a következõ levelet! http://www.pirulapatika.hu/210160008/betegtajekoztato
egyszerû...attól függ, melyik nap vetted be az utolsót...na az elsõt az azután következõ napon kell a következõ héten...én pl csütörtökön veszem be az utolsót, egy hét múlva pénteken az elsõt...és ezek után már tudni fogod mert mindig ugyanarra a napra esik majd :)

7 tesztet csináltam már hétfő óta, van amit reggel, van amit napközben. Mindegyiken vagy egész halványan, vagy erősebben ott a második csík. A terhességi tesztek jellemzője, vagy terhes vagyok?

De mindegyiken jó pár perc, vagy volt olyan teszt is, amin csak "száradás" után. 3 perc után egyiken sem volt semmi. A tesztek ilyenek, hogy száradás után látszik a tesztcsík vonulata? Van olyan tesztem, amin tök er?s a csík. Nem értem. Segítsen, aki tudja mi van.

Legjobb válasz: Szia! Milyen tesztet használtál? Az elmúlt hónapban három napot késett, teszteltem és negativ lett. Aztán egy óra múlva megnéztem akkor meg ott volt a második csik. Persze három nap késés után megjött. Várj pár napot és ismételd meg egy másik fajtával.

és azóta lett baba ebbõl a késõbb odakerülõ második csíkból? Érdeklõdnék, mert nálam is pont ez a helyzet...
Szia! Milyen tesztet használtál? Az elmúlt hónapban három napot késett, teszteltem és negativ lett. Aztán egy óra múlva megnéztem akkor meg ott volt a második csik. Persze három nap késés után megjött. Várj pár napot és ismételd meg egy másik fajtával.
A kérdező hozzászólása: Lilly-t (3-at) azon halványabb a csík, midstream (2-õt) azon nagyon erõs, gravi hcg (2-õt) azon olyan közepes. Kérlek írjatok valamit, mert megõrülök, hogy mi van. Amúgy csak 2 napot késett eddig.
Szerintem tuti babás vagy! Ha 7 teszt is pozitív akkor ott baba van. Gratulálok!:)
Szerintem menj el a dokihoz, hogy nézze meg UH-n, hogy most mi is van valójában. Elég fura eset, még nem is hallottam ilyet. Azért lehet ott baba ha vannak csíkjaid:)
Ha mind a 7 kétcsíkos, akkor valószínûleg baba van, gratulálok! (Ez olyan hülye állapot amúgy. Megértelek, némileg ugyanebben a hajóban evezek. Nekem is volt pár olyan tesztem ami száradás után pozitív, volt egy már nedvesen is halványan pozitív, ezelõtt és után is volt negatív. A magam esetében hajlok arra h a pozitív nem mutatott jó eredményt, sajnos.)
Nem lehet, hogy nem egyforma érzékenységû teszteket használtál? A lilynél 3 + 1 percen belül kell megjelennie a második csíknak is. Tényleg ne idegesítsd magad. Menj el dokihoz, õ biztosan tud segíteni. És ne idegeskedj, csak nyugi. :) Szorítok.
hát akkor pozitiv:-) menj orvoshoz, ne vegyél több tesztet!
Terhességnél olyan nincs hogy megszárad és eltûnik. Ha ez fennáll nem vagy terhes. De szerintem nem érdemes több pénzt kidobni tesztre. Menj orvoshoz!
Szia Vannak tesztek amik ha megszáradnak elvesztik a pontos értékelésüket, A pozitív nem nagyon téved, és ott volt az erõteljes csík, szóval babás vagy valószínû.
Most fölöslegesen paráztatod magad:-) Valószínû terhes vagy. Nem örülsz? Mielõbb menj orvoshoz!
A lily nekem nem jött be, akkor is ott volt a csík száradás után, ha nem volt baba! De a Gravi-hcg nekem 1 percen belül kiadta a 2. csíkot! Veled az lehet, hogy még CSAK 2 napot késik! Így képtelenek a tesztek elõbb kiadni a + eredményt! Hidd el, ha vársz még 4 napot, és akkor csinálod bármelyiket, hamar kiadja a 2. csíkot!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Van amúgy okom parázni. Volt már egy vetélésem és pm alulmûködésem van. Amúgy nagyon örülnék neki, de ez az öröm aggodalommal teli...
A kérdező hozzászólása: Fordítva volt, nem megszáradt és eltûnt, hanem ahogy száradt és telt az idõ egyre erõsebb lett és szárazon is ottmaradt a két csík.
A kérdező hozzászólása: Nem egyforma érzékenységüek voltak (10-es, 20-as és 25-ös). De nem is ez a lényeg, mert csík mindegyiken volt. De mindegyiken csak 10 perc után.
A kérdező hozzászólása: Ja, a késés - tehát hétfõ - óta folyamatosan tesztelek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó lenne, köszi
A kérdező hozzászólása: Nem akarom magam kiröhögtetni, mert tudom gyerekes, amit csinálok. De tudni szeretném mi van, mert sokan azt mondják, hogy 10 perc után már nem biztos, amit a teszt mutat, és a tesztekre is rávan ez írva. Egyre idegesebb vagyok.

6. vagy 7. dpo-n vagyok, reggel jósteszteltem, látszik a második csík. Szerintetek?

Olvastam, hogy még korai, de volt itthon pár darab, kipróbáltam. Babát szeretnénk a párommal már egy ideje. Ovu utáni naptól tiltott területté váltak a melleim. :) Az előző ciklusokhoz képest semmi alhasi feszülés, szurka, tök jól vagyok, pedig ez már ovu előtti napokon kezdődött mindig. Ha nem jelzés értékű, akkor mitől lehet? Kb. 9 napom van a nem vártig.

Legjobb válasz: Ha a tesztrõl teszel fel képet akkor esetleg megtudjuk mondani van e második csík ;)

Ha a tesztrõl teszel fel képet akkor esetleg megtudjuk mondani van e második csík ;)
A kérdező hozzászólása: Akkor addig nem pazarlok, majd a 9. Dpon nekiállok. Mikor félévig nem történt semmi, és iszonyatosan fájt a mensim, elmentem dokihoz, aki endora tippelt, ezért tovább mentem. A köv. doki csinált hormontesztet, meg ultrahangot. A hormonjaimmal nem volt semmi gond, az ultrahangon gyöngyfüzért látott. A mostani mensim elõtt 2 napig kataflamot kell szednem, meg a napján, ha nem fog fájni, akkor ezt megoldottuk, nem endo miatt van, és a köv. ciklusban fogok kapni PCOS gyógyszereket. Azt nem mondta mit, de biztos babahozó, mert mondta, hogy csak akkor kapok olyat, ha babát akarunk. :-) Remélem még elõtte összejön, ebben a ciklusban! :-)
Az ovuteszt "jóslásra" csak akkor megfelelõ, ha minden nap, ugyanabban az idõben csinálod, és legalább 4-5 napig folyamatosan, abból látszik már hogy erõsödik-e. EGyébként ez a kép nem jelent semmit sajnos. Az LH a szervezetedben mindig jelen van, hol több, hol kevesebb, ezért lehet halvány pozit tesztelni a ciklus bármelyik napján is. Anno nagy tesztelõ voltam én is. Jósteszteltem, és nekem a 9-ik dpo-tól már szépen erõsödött. Aztán a 11-12-n még jobban, csináltam egy 10-es HCG-t, és ott volt a csík! A 6.-7.dpo nagyon korai még. Amiket leírtál tüneteket "normális". Én is így szoktam lenni, pedig nem vagyok babás. Ha pco-t diagnosztizáltak, mit szedsz rá? Hogy kezelik? Pajzsmirigyedet nézték már? Én 6 (!) évig vártam a babára, és teljesen véletlen derült ki hogy Pco + pajzsmirigy problem. Kaptam gyógszert októberben, januárban terhes lettem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot! Igyekszem nem rágörcsölni. Legalább ez a szép idõ segít elterelni a figyelmem. :) Türelem "rózsát" terem, remélem! :)
Én nem akarlak elszomorítani, de inkább egy rendes terhességi tesztet csinálj. Fõleg, hogy még a 6-7 napon még csak vándorolgat a petesejt és csak mostanság fog beágyazódni. Nagyon nehéz várni én sem lettem egyszerûen terhes, de amikor ezt csináltam és beleéltem magam és nem voltam babás jó nagy csalódás volt.:(( Inkább várj amíg nem jön el a nemvárt napja és akkor tesztelj egy terhességi tesztel. 27hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a drukkot! :) Több, mint féléve próbálkozunk, közben jártam dokinál, elõször endometriozisosnak, aztán PCOSnak állítottak be... Szóval már volt pánik, kétségbeesés, õrület, óriási elkeseredések a ciklus végén. Most is nagyon szeretnénk, de nem halunk bele. :) Ez az elsõ hónap, hogy nyugodt vagyok, remélem ez jó jel. :)
Van 2. csík igen! Bár ahogyan elõttem írták nem szabad a jós tesztre alapozni! Várd ki a nem várt napját és akkor tesztelj egy rendes tesztel! Drukkolok, hogy pocak lakó legyen! Elsõ voltam!
Nagyon nem érdemes erre alapozni, mert vagy bejön, vagy nem. Valóban olyan, mint a jósnõ. De drukkolok, hogy baba legyen! :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120426/2012-04-26_11.47.40_www.k.. A fényképezõm lemerült, akkor tudok élesebbet csinálni, de azért ezen is látszik. :)
Ha jól értem akkor ovu tesztel teszteltél, mert az a jós teszt. Én a helyedben nem hinnék neki, mert én is próbáltam már, de nekem mindig hazudott. 4 napig szépen erõsödött, nemvárt napján csináltam is egy 10-es erõsségû terhességi tesztet, de olyan nega lett mint a huzat. Még aznap du. meg is jött. Szerintem a jósteszt az tényleg annyit ér mint a jóslás, vagy úgy lesz vagy nem, de inkább nem!
A kérdező hozzászólása: õõõõ, ez valóban hasznos lehet... :D Intézkedem! :)
PCOS mellett egyébként nem jó jóstesztelni! Egy szintén PCOS, tapasztalt kismama:) Sikerülni fog, ne aggódj, drukkolok!!! :)

7. év végén ha lezárnak az egész évet nézik vagy csak a második félévet?

Legjobb válasz: Hivatalosan az egész évet. De a második félév nagyobb súllyal esik latba.

Hivatalosan az egész évet. De a második félév nagyobb súllyal esik latba.
A kérdező hozzászólása: :-( De kár.Azért köszönöm a választ

Volt már olyan akinek az első gyerek szinte azonnal összejött, (ezalatt arra gondolok, hogy 5-6 esetleg 7 hónapon belül) a második meg nem, vagy csak nagy nehezen? Válaszokat várok nagyon.

Kérlek írjátok meg hogy császár volt-e, vagy simán szültetek. Kezdek elkeseredni, hogy nem lesz kis tesó! Lehet, hogy a császár miatt gond lett a petevezetékeimmel? Volt már ilyen?

Legjobb válasz: Nekünk az elsõ a 4. hónapban jött össze , császárral szültem, a másodikkal 1 évig próbálkoztunk sikertelenül :( , visszajöttem dolgozni (6 hónapja) a múlt hónapban egy alkalommal nem védekeztünk, most a 6. hétben vagyok ;) A császár egyébként szerintem nem befolyásolja, két barátnõm is van, szintén császárosok és elsõre összejött a tesó! :)

Nekünk az elsõ a 4. hónapban jött össze , császárral szültem, a másodikkal 1 évig próbálkoztunk sikertelenül :( , visszajöttem dolgozni (6 hónapja) a múlt hónapban egy alkalommal nem védekeztünk, most a 6. hétben vagyok ;) A császár egyébként szerintem nem befolyásolja, két barátnõm is van, szintén császárosok és elsõre összejött a tesó! :)
Nálunk az elsõ baba konkrétan a legelsõ próbálkozásra összejött. Aztán amikor 2 éves körül volt, gondoltuk jöhet a kistesó. Ennek lassan 4 éve, sikertelen inszemekkel a hátunk mögött. Most lombik programmal végre újra babás vagyok. :) :) Egyébként én is császárral szültem, de minden doki egybehangzóan azt mondta, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy nem jött össze a kistesó. Érdemes lenne elmennetek kivizsgáltatni magatokat, ha más nem, legalább megnyugszol, hogy minden rendben. :)
Nekem az elsõ gyerekem egy petefészek ciszta mûtét utàn rögtön született (vákumos). a másodikra 10 évet kellett várnunk (csàszár).
mind3 elsõre összejött. császárosok. lehet hormonprobléma, vagy nagyon rágörcsölsz. ne számolgass, ne nézegesd magad, ahogy elmulik a mensid, minden másnap szex, utána gyertyaállás, pospi alá párnma és reggelig nem felkelni!! ja és elevit. és: apukának is vitamin, semmi cigi és alkohol, max 1 kávé, laza alsónemû sok sikert!
Nekünk elsõ baba 1. hónapba sikerült, császáros lett. 2. egy év próbálkozás után sikerült, minden hónapban ovuteszttel igazolt peteérés és jó idõzítés ellenére. Õ is császárral született. Én is gondoltam, hogy bezavarhatott a császár, hiszen az elsõ egybõl összejött. Na, erre most szoptatás mellett, 7 hónappal a császár után tök spontán terhes lettem, szabálytalan cklussal, úgy h peteéréskor együtt sem voltunk (csak 2 nappal elõtte azt hiszem). :D:D:D NEm gondoltuk, h becsúszik, de örülünk neki, mert szerettünk volna 3.-at, és legalább most kimarad az idegörlõ próbálkozás. :S Szóval sztem tuti nem a császár, emiatt ne izgulj! Sztem a tesi-lelki harmónia a lényeg! Tudom ez olyan vudu-s, de a 2. babánk akkor sikerül, mikor leállamvizsgáztam, "kifújtam a levegõt" és készenálltam rá. A 2. baba után meg szülés utáni depim volt, és mikor az helyrejött, és béke lett bennem, akkor összejött a legkisebb. Szóval nem tudom kiben milyen gátak, görcsök vannak, de vhogy ezeket kéne feloldani. Én a depimre egy homeopátiás löttyöt kaptam, már szednem sem kell. ;) De lehet az meditáció, ima, jóga, vagy nagy beszélgatések, kikapcsolódás... Sztem itt a kulcs. ;)
nekem anno azt mondták, h a babát nem akarni kell, hanem behivni az életedbe. a meditálás, vagy az ima-kihez mi áll közelebb-segit. csendesitsd el a lelked, és beszélj hozzá, akár hangosan is. mond el neki, h készen álltok, várjátok, jöjjön ha õ is felkészült.
A kérdező hozzászólása: nem cigizem, nem iszom és semmilyen káros szenvedélyen sincs, 1 kv-t iszom reggel, meg egyet délután, mert hihetetlenül alacsony a vérnyomásom, és a doki azt mondta, igyak napi 2 kávét :) van amikor reggel felkelek és 70es a vérnyomásom :) megértük egyszer :) Poén :)

Már elszedtem a második levél Belarát. De még az első levél után véletlenül 9 nap szünetet tartottam a 7 helyett. Akkor mostantól mindig 9 nap szünetet tartsak, vagy most tartsak 7-et?

Legjobb válasz: Hetet tarts! És azt hiszem akkor most kiegészítõ védekezést kell alkalmaznotok a barátoddal! Mivel ez a 9 nap szünet azt jelenti, hogy végülis kihagytál 2 napot! Legalább is szerintem!

Hetet tarts! És azt hiszem akkor most kiegészítõ védekezést kell alkalmaznotok a barátoddal! Mivel ez a 9 nap szünet azt jelenti, hogy végülis kihagytál 2 napot! Legalább is szerintem!
Mindenképp, ahogy az elottem szolo írta, használjatok ovszer egy ideig , mert így nem nyujt megfelelo biztonságot a tabi. és ne tarts ezek után 9nap szunetet, hanem ahogy elo van írva-hetet.Ebben a tabletta szedésben nem állithatsz saját szabályokat!

Most vagyok 7. hétben a második terhességemmel és már most rosszabb minden. Éjjel-nappal csak hányok és így persze majdnem minden kijön belőlem. Fogytam is. Javasolták a MagneB6-ot, kekszet. De nem vált be. Valakinek még van ötlete, hogy mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekem a negyedik terhességem de az elõzõ három együtt nem volt annyi panasszal mint ez 10 hetes vagyok, volt pár nap amikor ha ránéztem bármire akkor is hányingerem lett semmit nem tudtam enni, mikor 3 napja ez volt azt mondta a védõnõ nyugodtan vegyek be egy dedalont, az hatott kicsit jobban lettem tudtam enni. Mást sztem nem tudsz csinálni. Pár hét és jobb lesz gondolj erre:-)

Nekem a negyedik terhességem de az elõzõ három együtt nem volt annyi panasszal mint ez 10 hetes vagyok, volt pár nap amikor ha ránéztem bármire akkor is hányingerem lett semmit nem tudtam enni, mikor 3 napja ez volt azt mondta a védõnõ nyugodtan vegyek be egy dedalont, az hatott kicsit jobban lettem tudtam enni. Mást sztem nem tudsz csinálni. Pár hét és jobb lesz gondolj erre:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Remélem valamelyik majd segít!
Második vagyok....visszajött a hányinger szinte semmit nem tudtam ma legyûrni, reggel egy deci narancslével kezdtem ami a vitaminnal együtt ki is jött. Pocsékul vagyok semmi erõm.
Nekem is hasonló volt mindegyik terhességem, 4dik héttõl hánytam , injekcióba kaptam a b6-ot, illetve deadalon kúpot kaptam. Kórház lett a vége és kiszáradás..Infuzió, injekció 16dik hétig, a 21dik hétre jöttem rendbe. A harmadiknál már okosabb voltam, ettem, ha kijött akkor is , vmi akkor is bent marad, ha nem eszel a gyomorsavtól még rosszabb lesz. K vitamint is lehetne pótolni (banán, kelkáposzta). Érdemes nézetni a vizeletben az acetont. Kitartás ! Folyadék hidegen és kortyokban.
2. vagyok. Találtam vmit amitõl nincs hányingerem! Jégkrém banánnal hú de jó! A 3. bögrével eszem és nincs tõle hányingerem, próbáld ki!
2-3 hónap után már elvileg simán teherbe eshetsz újra.
nekem 12 hónap van a kettõ között. 2 évig szoptattam egyfolytában
Hát ha nem védekeztetek, igen akár szülés után 1 (!) hónappal is teherbe eshetsz... A szoptatás nem fogamzásgátló módszer! szülés után a elsõ 6 hónapban esetlegesen blokkolja a petesejt-érést, menstruációt , de ez nem "szentkõ", bármikor újra termékeny lehetsz.
Az, hogy elég-e ennyi idõ, szerintem nem megválaszolható. A gyerekeid közt így 16 hónap különbség lesz, ami ugyan elég kevés, de nem ritka. Sõt, van ahol még ennél korábban jön a tesó. Az eleje nehéz, de ahogy telnek az évek, mindig könnyebb lesz. Tesztet csináltál már?
de mondjuk még valami! Most ebben a hónapban nem jött meg, vagy egyátalán nem is volt mensid? Mert még az is lehet, hogy pl. 8-9. hónapban jön meg legelõször. Teszt, az a tuti!!!
Nalunk bo 14 honap van a gyerekek kozott (a nagyobbik most lesz 19 honapos, a kicsi elmult 4 honapos). Es mi direkt vallaltuk igy, meg ovutesztet is hasznaltam, hogy minel hamarabb jojjon a kisteso. Semmi gond nem volt a terhesseg soran, a 40. hetre szuletett a kisfiam makk egeszsegesen. Azota sincs gondunk, nem azt mondom, hogy sokat pihenek napkozben, de a gyerekek el vannak latva, foglalkozom veluk, tiszta a haz, rendezett az udvar es minden nap van fott kaja. Neha orultekhaza van, neha nyugos vagyok es faradt, neha a gyerekek is azok, de mindenki boldog.
A kérdező hozzászólása: én két hónapig szoptattam(nem volt több tejem).rendesen eddíg megjött a szülés után mindjárt.most késik már lassan egy hónapja.tesztet még nem csináltam de fogok.ha jön a kistesó akkor sem lessz baj mert szeretnénk, csak nem gondoltud volna hogy ilyen gyorsan sikerül(ha terhes lennék)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!