Találatok a következő kifejezésre: A második végén (146 db)

Két recskázás után közvetlenül a második végén mennyi jön ki?

Fele annyi? Negyede? Milyen az állaga és a színe?

Legjobb válasz: Ugyanolyan, mint elsõre. Talán nem olyan hevesen. És egy kicsit kevesebb!

Ugyanolyan, mint elsõre. Talán nem olyan hevesen. És egy kicsit kevesebb!
[email protected] kevés de hófehér és kissé folyékonyabb

Az első hétben két tabit nem vettem be, otthon maradt és nem tudtam érte menni. A másodikat pótoltam, és azóta rendesen szedem. Második hét végén volt szex. Lehet ebből probléma? Egyébként 7 éve szedek fogamzásgátlót, 4 hónapja váltottam ujra.

Legjobb válasz: Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.

Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.
A kérdező hozzászólása: volt már ilyen máskor is, és akkor nem volt probléma. hát igen elég régóta szedem, én is ebben bízom. és a tájékoztató egyébként azt mondja, hogy az soakkl veszéjesebb ha a szex után nem veszem be. ezt mondju knem értem
A kérdező hozzászólása: azért írtam hogy 4 hónapja váltottam, mert általában egy idõ után én ugy tudom hosszászokik a szervezet, és lehet hogy használ annyira. váltanom kellett, mert az elõzõ nagyon erõs volt.

Ha voltatok hasonló cipőben mi lett a vége? 28 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem.

A lányommal 49,5 kg ról 62 re híztam, de csak hasra. Most 51 kg ról indultam és már most 58 kg vagyok, de szintén csak hasra hízok. Mire számíthatok, ha a lányom 3350 g és 52 cm volt? Nagyon aggódok, mert a lányt is alig nyomtam ki a dokival.

Legjobb válasz: Szia! A saját sztorim: 40 kilóval kezdtem az elsõ babával 56-al fejeztem be és 3290 volt. 42 kilóval kezdtem a második manóval és 60 kiló voltam a végén 4 kiló lett a babim, én is csak pocira híztam. Magammal ellentétben pedig van nem egy barátnõm, akik híztak erre is arra is, elég nagydarabok voltak a végén és a babájuk jóval 3 kiló alatt volt. De ez megint szerintem egyénfüggõ. Ha ki tudod hordani a 40.hétig és az elsõ babi 3350 volt, akkor most én kb 3500-3600-at saccolok neked. Aztán majd kiderül, jó babavárást és könnyû szülést!

Szia! A saját sztorim: 40 kilóval kezdtem az elsõ babával 56-al fejeztem be és 3290 volt. 42 kilóval kezdtem a második manóval és 60 kiló voltam a végén 4 kiló lett a babim, én is csak pocira híztam. Magammal ellentétben pedig van nem egy barátnõm, akik híztak erre is arra is, elég nagydarabok voltak a végén és a babájuk jóval 3 kiló alatt volt. De ez megint szerintem egyénfüggõ. Ha ki tudod hordani a 40.hétig és az elsõ babi 3350 volt, akkor most én kb 3500-3600-at saccolok neked. Aztán majd kiderül, jó babavárást és könnyû szülést!
A saját tapasztalatomat tudom veled megosztani.Molett vagyok egy kicsit, az elsõ terhességemmel 17kg híztam a kislányom 3450g lett.A második babámmal ugyanarrol a súlyról indultam és 10kg híztam és a második kislányom 4336g született.Mindkettõvel végig szedtem az elevitet.Most közel ugyanarról a sulyról indultam de már híztam 6 kg pedig vigyázok és 4 hónapos babás vagyok.Nem szedtem az elevitet az orvosom javaslatára csak az elsõ 3 hónapban, Nem is tudom mire számitsak a 3.baba súlyánál.Szerintem ez nem a mi sulyunktól függ hanem a babától.Ja és az elsõ lányom 26 óra után lett meg a második 4 óra után.Nem mindig a nehezebb a nagyobb sulyú babát megszülni.Bocs elkalandoztam.Tehát szerintem egyén és baba függõ.Boldog babavárást.J
Szia! Én olyan 52-55kg-körül kezdtem a terhességeimet (164cm-vagyok) és az elsõvel 10kg-ot (3300gr kislány) a másodikkal 12kg-ot (3800gr kislány) a harmadikkal 18kg-ot (4150gr kislány) most a negyediket várom õ kisfiú és eléggé aggódom a súlya miatt (eddig 8kg-ot híztam) az én dokim azt mondta hgy ez inkább egyén függõ az Elevittõl max 100-150gr-mal nyom többet a baba ha végig szeded. 29-hetes kismama

A második trimeszter végén normális hogy fájogat a pocakom? Fájhat azért mert már egyre jobban nő a baba és egyre nagyobb terhelésnek van kitéve a méhem?

23 hetes vagyok és mostanában fájogat a pocim,mivel ez az els? terhességem nem tudom hogy ez normális-e?F?leg az alhasam szokott ott ahol a bugyi is van, illetve nyomásra a pocim is, ahol a babuci van.Persze nem merem nyomkodni nehogy valami bajt okozzak neki odabent.Tény hogy mostanában elég sokat idegeskedtem a munkahelyem is megsz?nik és eléggé megviselt bennünket ez az egész.Lehet hogy a stressz is közrejátszott de mostmár itthon leszek és pihenek.

Legjobb válasz: Szia. a 23 hét az még nem a második trimeszter vége.. ill csak nem a vége. Nos nem épp természetes, de a stressz mindent megmagyaráz, szerintem, de csak laikusként mondhatom. Nem írtad, hogy ez most szúrkálás, vagy görcs jellegû, vagy csak olyan sejtetõs mensi elõtti valami. Nekem is nem rég kezdõdött olyan sejtetõs mensi szerû valami, de én már 10 héttel elõrébb vagyok durván. 32 hetes vagyok, és nekem azt mondta a doki, hogy még korai. szerintem kérdezz rá a dokinál is!!! Boldog babavárást! És stresszmenteset!

Szia. a 23 hét az még nem a második trimeszter vége.. ill csak nem a vége. Nos nem épp természetes, de a stressz mindent megmagyaráz, szerintem, de csak laikusként mondhatom. Nem írtad, hogy ez most szúrkálás, vagy görcs jellegû, vagy csak olyan sejtetõs mensi elõtti valami. Nekem is nem rég kezdõdött olyan sejtetõs mensi szerû valami, de én már 10 héttel elõrébb vagyok durván. 32 hetes vagyok, és nekem azt mondta a doki, hogy még korai. szerintem kérdezz rá a dokinál is!!! Boldog babavárást! És stresszmenteset!

Év végén az elsõ és a második félév átlagát nézik?

szakközépiskola

Legjobb válasz: Vagy így kéne, vagy bele kéne írni az év végi bizonyítványba az elsõ és második félévi jegyet külön-külön. De sajnos ez tanár függõ, és a tanárok se feltétlen értelmes módon csinálják a ilyesmit.

Vagy így kéne, vagy bele kéne írni az év végi bizonyítványba az elsõ és második félévi jegyet külön-külön. De sajnos ez tanár függõ, és a tanárok se feltétlen értelmes módon csinálják a ilyesmit.

Ha az első babámnál nem tágultam ki rendesen, csak 2 ujjnyira 16 óra vajúdás alatt dupla adag oxytocinnal és végül császároztak, akkor a második babával ugyanerre számíthatok?

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy írok, még nincs tapasztalatom második babával, de sajnos hasonló cipõben járok én is. Ugyanúgy jártam, ahogy te. Nekem a doki azt mondta, hogy elnézve azt, hogy semmitõl sem tágultam (se oxi, se kézi tágítás, se injekció, se semmi), akkor nagy az esélye, hogy másodjára is így járok. Fõleg, hogy az elsõ császár miatt még nagyobb az esély egy újabb császárra. :( Szóval nem tudom mi lesz. Azt is tudom, hogy minden szülés más, és vannak pozitív helyzetek, amikor másodjára minden sokkal jobban sikerül, de a dokim - bár megnyugtatott hogy nem biztos, hogy minden úgy történik mint elsõre - azt mondta, hogy a "nem tágulás" lehet genetikus probléma, az pedig igen nehezen orvosolható. :( Már terhes vagy? Mikorra várod? Dokiddal nem beszéltél?

Ne haragudj, hogy írok, még nincs tapasztalatom második babával, de sajnos hasonló cipõben járok én is. Ugyanúgy jártam, ahogy te. Nekem a doki azt mondta, hogy elnézve azt, hogy semmitõl sem tágultam (se oxi, se kézi tágítás, se injekció, se semmi), akkor nagy az esélye, hogy másodjára is így járok. Fõleg, hogy az elsõ császár miatt még nagyobb az esély egy újabb császárra. :( Szóval nem tudom mi lesz. Azt is tudom, hogy minden szülés más, és vannak pozitív helyzetek, amikor másodjára minden sokkal jobban sikerül, de a dokim - bár megnyugtatott hogy nem biztos, hogy minden úgy történik mint elsõre - azt mondta, hogy a "nem tágulás" lehet genetikus probléma, az pedig igen nehezen orvosolható. :( Már terhes vagy? Mikorra várod? Dokiddal nem beszéltél?
Köszönöm szépen.
Nincs 2 egyforma terhesség és ugyanígy nincs 2 egyforma szülés sem. Ezen felesleges elõre agyalni:)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nekem is a feje állt keresztbe vagy mi és azért lett császár. Kívánom, hogy sikerüljön természetes úton szülni mindenkinek, aki úgy szeretne. Remélem nekem is lesz rá esélyem. :)
Hmmm... Velem sem leszel nagyon beljebb. De a dokim véleménye segíthet: Szintén ugyanígy jártam ahogy Te és az elõttem szólók. Én a 37. héten járok. Nekem 50% esélyt adott a dokim. A fájás gyengeség és hogy nem tágultam a kisfiamnál amiatt lehetett, hogy nem jól fordult.A kis buksija nem úgy állt, ahogy kellett volna, arccal hátra. Állítólag nem törvényszerû, hogy ugyanígy járjunk most is. Mindenesetre én szülésre készülök. Már három hete jósló fájásaim vannak. remélem, pár hét múlva pozitív tapasztalatot tudok majd megosztani.
azért még ne add fel! hasonló szituban voltam mint te! engem 40+2naposan magas vérnyomás miatt inditottak ugy h magátol semmi jele nem volt h bármi elkezdõdne..teljesen zárt méhszáj.3ora mulva már a mûtõben voltam, mert sokx leesett a baba szivhangja(köldökzsinór probléma volt)de még akkor is totál zárt voltam, s igazi fájások sem lettek az oxitól sem... most 38hetes vagyok...a dokim azt mondta, h nincs kizárva az h most szépen megindul magától és minden rendben lesz (persze ahegvastagságtól stb függ majd, egyenlõre az is rendben van 36hetesen nézték s majd jövõ7en ujra) mert h 1 terhesség s szülés sem egyforma, még bármi lehet...én is ebben bizom...az más kérdés h a megérzésem nekem is az, h ismét császár lesz a vége...de azért reménykedni még lehet:) )
A kérdező hozzászólása: Még nem várok babát, de nemsokára majd szeretnénk elkezdeni próbálkozni. Így dokimmal még nem beszéltem, csak kíváncsi voltam, valakinek bejött-e másodjára a természetes szülés tágulással? Mert valahogy én is azt gondolom, hogy ha elsõre nem tágultam, másodszorra sem fogok. :(
Dettó ez volt az elsõ fiamnál, csak 40+4 nap után 20 óra vajúdással. A másodiknál szerettem volna simán szülni, de a doki bácsim azt mondta, hogy minek hõsködni, valószínû ugyanaz lenne a végkifejlet, mint az elsõnél. Így kiegyeztünk egy programcsászárban.
Én is így voltam mint te, fájásgyengeség is volta palettán, rákérdeztem másik dokinál, hogy a másodikat is császárral hozom majd világra, és azt mondta természetesen, mivel nagy valószínüséggel ugyanez fog másodjára is történni.Hááááát nagyon nem akarok második gyereket
6/9 vagyok: spontán szülés lett. Úgyhogy a válaszom: nem feltétlen kell ugyanarra számítanod. Nekem a két baba között 22 hónap van. Tehát még a két év sem telt el és lehetett természetes úton.

Szerintetek hogy tanuljam a nyelveket? Ost megyek 9. -be, angolbol eddig szerencsére mindíg 5-ös voltam, nyelvi előkészítő anoglos osztályom lesz szerencsére, 1. végén szeretnék középfokú nyelvvizsgát. Hogyan és mikor kezdjem el a második nyelvet?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyire bírod. Ha tudod teljesíteni, az lenne a legszerencsésebb, ha 9.-ben egybõl elkezdenéd. Azonban nem ismered az új iskola elvárásait és így talán praktikusabb lenne 1. év félévtõl (ha ez lehetséges) vagy 2. évtõl. Persze ezzel meg az a baj, hogy ha esetleg 12. év végéig szeretnél 2 nyelvvizsgát, akkor lehet kevés lesz a 3 év rá, a nulláról indulva. Külön tanárnál tanulnál vagy az iskolában lehet olyat, hogy akkor kezded el a nyelvet, amikor akarod? Én a helyedben azt tenném, hogy készülnék az angol vizsgára és mellette megismerkednék a másik nyelv alapjaival. Olvasgatnék utánna, szavakat tanulgatnék, de nem vészesen komolyan. Csak kedvtelésbõl. Mikor megvan a nyelvvizsgát, komolyan nekiülsz a második nyelv tanulásának. Szerintem ez lenne a legideálisabb, ha kivitelezhetõ számodra.

Attól függ, mennyire bírod. Ha tudod teljesíteni, az lenne a legszerencsésebb, ha 9.-ben egybõl elkezdenéd. Azonban nem ismered az új iskola elvárásait és így talán praktikusabb lenne 1. év félévtõl (ha ez lehetséges) vagy 2. évtõl. Persze ezzel meg az a baj, hogy ha esetleg 12. év végéig szeretnél 2 nyelvvizsgát, akkor lehet kevés lesz a 3 év rá, a nulláról indulva. Külön tanárnál tanulnál vagy az iskolában lehet olyat, hogy akkor kezded el a nyelvet, amikor akarod? Én a helyedben azt tenném, hogy készülnék az angol vizsgára és mellette megismerkednék a másik nyelv alapjaival. Olvasgatnék utánna, szavakat tanulgatnék, de nem vészesen komolyan. Csak kedvtelésbõl. Mikor megvan a nyelvvizsgát, komolyan nekiülsz a második nyelv tanulásának. Szerintem ez lenne a legideálisabb, ha kivitelezhetõ számodra.
Egyébként mi lenne a második nyelv?
A nyelvi elõkészítõ év a rendes évfolyamok elõtt van, úgyhogy lesz a második nyelvedre négy éved.

60 kg-os kismamák. Szült közületek 3, 50 kg körüli babát? 37 hetes vagyok 3300 g-ot mért a doki. Mennyi lesz ez még a végére? Második baba az elsõ 3100 g volt alig bírtam megszülni. Mi lesz velem? Vagy a második tényleg könnyebb?

Legjobb válasz: Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)

Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)
Ez a 60kiló melyik súlyra vonatkozik, a terhesség vége felére, vagy teherbeesés elõtti súlyra? Én kb ennyivel estem teherbe 3900gramm és 57cm lett a babám, császár lett, de azért, mert rosszul feküdt!
Ezt nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a végére. Lehet meglepõdsz és születik egy 2970 grammos babád. De lehet lesz 3800 gramm. Ezt nem tudni. Ugyanis ezek nem pontos mérések, csak becslések. Van amikor egész pontosan becsülnek, de van amikor jönnek a meglepetések, hogy vagy fél kg-al kisebb vagy nagyobb gyerek születik a becsült súlynál. Amúgy most már egyrészt bármelyik pillanatban akár megszülhetsz, a másik meg, hogy a legvégén azért már nem híznak olyan sokat a babák. Az átlagoshoz képest túl nagy súlyú babád nem lesz ezek a becslések alapján. Nekem 33 hetesen becsülték 3300 grammra a fiamat, õt jól tippelték, mert mondták, hogy 4 kg körüli súllyal fog születni. Egészen pontosan a 38. héten született 3960 grammal.
Én 57 kg-al estem teherbe, 67 voltam mikor szültem. 4100 grammos fiamat természetes úton szültem, igaz mindent vitt, annyira hogy a második császár lesz valószínûleg. De nem ez a lényeg szerintem, hanem a csípõ szélessége is közrejátszik, nekem elég széles.
60 kg-al indultam neki a terhességnek. 40+0-ra született a fiam 57 cm-el és 3780 g-al. Azt mondta az orvosom, hogy a második baba általában nagyobb súllyal születik. 12 hetes terhes vagyok, de már most félek.
Nekem a második gyerekem 1100grammal és 9 cmel volt kisebb mint az elsõ, pedig Õ is idõre született.

Az első gyermekem 20 óra alatt született, a második 4 óra alatt. Harmadikkal mire számíthatok? Tényleg egyre rövidebb idő alatt születnek meg a gyerekek? (első fályástól a kitolás végéig)

Legjobb válasz: Szia az hogy mindig egyre rövidebb idõ alatt születik meg a többedik gyerekek az nem mindig igaz. Lehet hogy pont annyi lesz mint a másodikkal vagy lehet rövidebb.20 órát már kétlem. Szerintem ott körül lesz mint a másodikkal ez változó. A baba méretétõl fekvésétõl stbtõl is függ.

Szia az hogy mindig egyre rövidebb idõ alatt születik meg a többedik gyerekek az nem mindig igaz. Lehet hogy pont annyi lesz mint a másodikkal vagy lehet rövidebb.20 órát már kétlem. Szerintem ott körül lesz mint a másodikkal ez változó. A baba méretétõl fekvésétõl stbtõl is függ.
Anyum elsõ szülésnél 18 órát vajúdott, másodiknál ötöt, a harmadiknál pedig kettõt. Mire betették a mentõbe, már jött a húgom buksija. Tehát nálunk egyre rövidebb lett. De szerintem ez egyénenként változó.

Ha a második terhesség végén a súlygyarapodás és a has körfogata is pontosan ugyanannyi, mint az elsőnél, akkor a baba méretei is ugyanazok lesznek?

Mármint súlya, hossza, nagyjából? Mik a tapasztalatok? Személyes véleményeket várnék; köszönöm!

Legjobb válasz: Mindkettõ babámnál 72 kilóval mentem szülni és 102-105 haskörfogattal. Az elsõ 3450, a második 3830 gr-mal született. Annyi, hogy az elsõvel 14 kilót híztam, a másodikkal 20 kilót. Nem igazán látok ebben összefüggést, amit írsz (az én esetemben). Viszont nálam szerintem azért is lett nagyobb a 2. baba, mert az elsõhöz képest, õt 10 nappal továbbhordtam.

Mindkettõ babámnál 72 kilóval mentem szülni és 102-105 haskörfogattal. Az elsõ 3450, a második 3830 gr-mal született. Annyi, hogy az elsõvel 14 kilót híztam, a másodikkal 20 kilót. Nem igazán látok ebben összefüggést, amit írsz (az én esetemben). Viszont nálam szerintem azért is lett nagyobb a 2. baba, mert az elsõhöz képest, õt 10 nappal továbbhordtam.
Szia. Elsõ fiam: 46kg-mal kezdtem 66-al mentem szülni. Haskörfogatom:105volt. Súlya: 3550gr. 52cm. Második fiam: szintén 46kg-66-al mentem szülni. Haskörfogatom is ugyanannyi volt. Súlya: 3530gr, 49cm. Most várom a harmadik kisfiamat, 25hetes terhes vagyok, 46-al kezdtem ezt a terhességemet is, és már 59kg vagyok. A haskörfogatom pedig 100cm. Hát kíváncsi leszek rá, hogy mennyi lesz a végére, és mekkora lesz. 25hkm
nem feltétlenül... Mert ugye azt nem tudod most még elkülöníteni, hogy mennyi a súlyból a tiéd és mennyi a "terhesség". De lehet, hogy grammra pont ugyanannyi lesz, meg az is, hogy fél kg különbség is lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek szerint mégiscsak van összefüggés, tehát ha többet hízok, a baba is nagyobb lesz/lehet. Persze ez biztos nem törvényszerû. Csak azért kérdeztem, hogy mire számítsak. Így talán sokkal nem lesz nagyobb az elsõnél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!