Találatok a következő kifejezésre: A második várom, az első császárral (9 db)

Szia! Általában a 41. hétig várnak. (van ahol 42., de az azért elég ritka)

27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

A második babámat várom, az első császárral született. Most szeretném természetes úton megszülni, fájd.csill nélkül. De mi van ha nem bírom a vajúdást? Kérhetek a szülőszobán is EDA-t?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy igen, kérhetsz. Én úgy vagyok vele, hogy majd amit a dokim javasol azt teszem, nem tervezek elõre. 36 hetes kismami Könnyû szülést!

Én úgy tudom, hogy igen, kérhetsz. Én úgy vagyok vele, hogy majd amit a dokim javasol azt teszem, nem tervezek elõre. 36 hetes kismami Könnyû szülést!
én úgy tudom, hogy egy bizonyos tágulásig adnak, de ha már azt meghaladta, akkor nem, mert felesleges. ezt ott mondták a szülõszobán nekem is. 2 hetes kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Bármikor kérheted, de 2 vagy 2, 5 ujjnyinál nyitottabb méhszájnál már nem adják.
Szia! Az elsõ gyermekemet császárral szültem, a másodikat természetes úton és kaptam EDA-t. Sajnos infúziót (gyorsítót) nem köthettek be, mert féltek, hogy a császár hegével baj lesz. Tehát szépen, lassan 12 órányi vajúdás után született meg a kislányom. Mivel az elsõ babád császáros volt, ezért, ha simán szülsz, akkor elõször szülõnek vesznek. A szülõszobán, amikor már eléggé fájt a tágulás, akkor kaptam az EDA-t, kb 1 óránként és összesen 3x, kellemes érzés volt, Az elsõ hatott, 20 percet aludtam közben; a második és a harmadik már egyre kevésbé. Egyetlenegy hátulütõje volt, hogy a szülõágyról nem kelhetem fel és eléggé elgémberedtem. Ha már valamennyire ki vagy tágulva, akkor többet már nem adnak, mert már semmit sem ér. Ám akkor már csak nagyon rövid ídõ kell ahhoz, hogy a babádat a kezedben tartsd! Fantasztikus érzés!!!!! Mi most a harmadik babánkat várjuk, de hogy hogy is fogok szülni ezek után? Nem tudom. Majd a dokim eldönti. Sajna nekem az eddigi szüléseim sem voltak komplikáció mentesek, de hátha most minden rendben fog menni. A legjobbakat kívánom neketek!!!
Én komplikáció nélkül, természetes úton EDA-val szültem. Valóban csak egy ideig kérheted, engem figyelmeztettek, hogy ha most nem akkor már nem adnak. Teljesen elviselhetõvé tette a dolgot. Tök jó, hogy átélhettem!


Ki mennyi idot vart a masodik babaval, ha az elso csaszarral szuletett? Es a masodik is csaszar lett?

Legjobb válasz: Szia! Én 14hónapja szültem császárral,de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap,de úgy vagyok vele,több mint valószínû,hogy a második is császár lenne,így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra,de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól,mert engem nagyon megviselt,bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember,de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(

Szia! Én 14hónapja szültem császárral, de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap, de úgy vagyok vele, több mint valószínû, hogy a második is császár lenne, így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra, de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól, mert engem nagyon megviselt, bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember, de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(
Fél éves a lányom, úgy gondolom hogy mikor 1-1.5 éves lesz akkor fogunk bele a másodikba, hogy 2 év legyen köztük. Én örülnék ha a második is császár lenne. Nagyon sokat vajúdtam, s nem volt toló fájásom hiába tágultam ki teljesen, alig vártam hogy vágjanak fel s már ne fájjon :) Nekem megkönnyebülés volt a császár a kínlódás után hogy nyomták ki belõlem a gyereket és nem jött. Bemennék szülni a másikkal, felvágnak kiszedik összevarnak és kész :D Semmi bajom nem volt utánna, másnap délben már feláltam, itthon már tettem vettem miután haza jöttünk.
Most lesz 13 hónapos a fiam és már próbálkozunk, nem akarunk nagy korkülönbséget, 2 év ideális szerintünk. Remélem a második is császár lesz. Én már császár utáni nap törökülésben fogtam a fiam. Ettõl könnyebb szülés nincs szerintem. Nem volt fájásom, nem tágultam, de elfolyt a magzatvíz. Rámkötötték az oxitocint amitõl elindultam a fájások, de k.rvára fájt pedig azt mondták ez még semmi a tolófájáshoz. De közbe lelassult a baba mozgása és vittek is császározni, megváltás volt. Pedig 100%-ig császár ellenes voltam, természetesen akartam szülni, de szerintem nem bírtam volna ki. Így remélem a 2. is császár lesz!!
1. császár volt és kb másfél lesz a fickó, mire elkezdünk próbálkozni. Sokat vajúdtam, nagyon fájt, de a császár rosszabb volt, így reménykedem, hogy a 2. természetes lesz. Nem hagytam el magam, a kattétert is én vetettem, ki, hogy tudjak sétálni, egyedül pisilni menni, mégis iszonyú nehezen épültem fel, nehezen tudtam az elsõ héten ellátni a babát és ezt inkább kihagynám :( Persze tisztában vagyok vele, hogy nem sok esélyem van rá, úgyhogy lelkiekben császárra készülök és reménykedem, hogy jobb lesz.
Elsõ beíró vagyok.Nekem olyan nehéz volt mint az elõttem szólónak.Elképedve hallgatom, hogy vannak kismamák aki szinte már táncolnak másnap a mûtét után..törökülésbe..tök jó.Én felülni nem bírtam, meg felállni meg mozogni.Az elsõ egy hétben ugyan ez volt.szinte fel kellett húzni az ágyból.Lefeküdni is percekbe telt.Borzalmas fájdalmaim voltak utána.sajnos én tudtam, hogy az lesz, mert nem fordult be a baba és a dokim nem vállalta farosan-én sem akartam úgy.. Én nem örülök, hogy császáros voltam.A természetesen szültek hozzánk képest rohangáltak.Sajnos valószínû a második is az lesz, megpróbálom magamat agyilag beprogramozni, hogy jobb lesz.De én szülés után kb 8hónappal mondtam azt, hogy már jobban vagyok.sokszor még most is bekeményedik a hasam ahol mûtöttek-és nem értem miért...Nem beszélve a maradandó dolgokról...lógó -csíkos has.:(

Második babát várom 30 hetes kismama vagyok, a baba most faros a hasamban, az első császár volt, szerintetek most is az lesz? Meddig tud megfordulni a baba?

Legjobb válasz: Az elsõ babám 29 hetesen fordult be, majd 33 hetesen vissza. Úgy fájt, h majd be.... Majd 40 hetesen ismét befordult. Szóval a végéig tud forgolodni, csak nagyon tud fájni.

Az elsõ babám 29 hetesen fordult be, majd 33 hetesen vissza. Úgy fájt, h majd be.... Majd 40 hetesen ismét befordult. Szóval a végéig tud forgolodni, csak nagyon tud fájni.
Az utolsó pillanatig is meg tud fordulni, de leggyakrabban azért a 32-34. hét után már nem szoktak. Nekem van egy olyan ismerõsöm akinek végig faros volt a babája. Annyira félt a császártól, hogy mikor már befektették a kórházba végig azon görcsölt, hogy forduljon be a baba. Azt mondta az orvos neki, hogy másnap megcsászározza. Másnapra befordult és természetes úton meg is született. Szép történet. Nyugtatásképpen leírtam, hogy ilyen is van, de azért nem ez a jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) !Nem a szüléstõl félek, csak a babával és a mamával minden rendben legyen, csupán ennyit szeretnék:) !Minden jót nektek:) !
nekem 37. heten forditottak meg kulsoleg. allitolag addig van esely gyakorlatilag a 32. hetig szokott bekovetkezni
Szia. Én is a Jánosban fogok szülni. Hazayhoz járok. Nagyon rendes, alapos orvos. Õt tudom ajánlani.
Hogyhogy nem vállal????Ezt nem is értem...15. hetes vagy és most közölte?Azért nem vállal mert nehéz eset vagy, vagy azért mert már amúgy nem vállal??Ne haragúdj, csak meg akarom érteni.Minden jót, szép babavárást kívánok NEKED!

Ha az elsõ szülés császár volt a második normálnak"készül", de nem indul magától, akkor meddig várnak? Azt tudom, hogy oxival nem segítenek 2. császárnál.

Legjobb válasz: Ez az orvoson múlik, tõle kell megkérdezni. De azt hiszem egy hétnél tovább semmiképp nem várnak, legalábbis barátnõmnek az volt a végsõ határ.

Ez az orvoson múlik, tõle kell megkérdezni. De azt hiszem egy hétnél tovább semmiképp nem várnak, legalábbis barátnõmnek az volt a végsõ határ.
39ik héten kellett befeküdni, és 5nap múlva császároztak meg mert nem indult be a szülés!
A kérdező hozzászólása: 21 hónap a különbség
nyugi! a heg csak vajúdáskor válik szét-HA szétválik egyáltalán, amire azért kevés az esély. mennyi lesz a két szülés között? ha nincs 1, 5-2 év akkor császározni fognak most is.
akkor majd doki megmondja nekem 20 hóval nem engedte, más doki másnak 18-al igen. remélem neked sikerül a sima!! de ilyenkor általában az van, h nézik majd a végén a heget, vajúdáskor jobban kell sietned a kórházba és ott is jobban figyelnek, és ha gáz van hamarabb lesz mûtét mint alapból.
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy fájások hatására válhat szét a heg. Bár a sok keményedés sem tesz jót neki.
Végig nézni fogja a doki a heget uh-gal. Ha baj lenne, már annyira feszülne a heg, akkor úgyse engedne simán szülni. De a legjobb, ha ezt a kérdést felteszed az orvosnak is.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott dokim, szóval ügyeletesnél fogok szülni a Margitban, és már 2x voltunk ott CTG vizsgálaton, de doki szóba sem állt velem, a szülésznõ meg csak annyit mondott, hogy majd nézik a heget, aztán majd kiderül.. Tegnap óta szúró fájdalom van a hasam jobb oldalán a köldököm magasságában, egy ideig tart, addig menni sem tudok, aztán abba marad.. még élek, de az éjszakát szinte 1 pozícióban töltöttem, jól el is gémberedtem, nem mertem fordulni miközben aludtam..
Szerintem nagyon nagy eséllyel ez is császár lesz.
Fõleg a magas vérnyomás miatt nem valószínû, hogy kockáztatnak a dokik, készülj a császárra.
Valószínûleg császár lesz. De ne aggódj, nekem a második csaszi "meg sem kottyant". :) Inkább menj biztosra, minthogy Neked vagy a babádnak baja legyen! Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!