Találatok a következő kifejezésre: A második várom, az első (46 db)

18 hetes kismami vok a másodikat várom. Az első babám megmozdult már 17 hetesen ez meg még vígan elvan mocorgás nélkül. Normális ez?

Legjobb válasz: Mocorog õ, csak nem érzed. Lehet, hogy kisebb, mint az elõzõ, vagy több a magzatvíz és jól elfér. Ne aggódj, nincs semmi baj, ennyi idõsen nem kell még minden megmozdulását érezni, ezt majd késõbb bepótolja, de ezt már biztos tapasztaltad az elõzõnél :) Minden jót!

Mocorog õ, csak nem érzed. Lehet, hogy kisebb, mint az elõzõ, vagy több a magzatvíz és jól elfér. Ne aggódj, nincs semmi baj, ennyi idõsen nem kell még minden megmozdulását érezni, ezt majd késõbb bepótolja, de ezt már biztos tapasztaltad az elõzõnél :) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Hát ez a terhesség teljesen más mint az elsõ, minden fordítva történik. kicsit nyugodtabb lettem, köszi!
Ha a lepény az elülsõ falon tapadt meg, akkor érezheted kicsit késõbb a mozgást.
Szivesen! Gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet, mert ha a 2. babád akkor te már tudod mit is kellene érezned, de ha elülsõ fali a lepény akkor a baba hátul növekszik és ezért lehet késõbb érezni. Nekem elsõ babám és már a 17. héten éreztem, mert a lepény hátsófali és a baba van elõl a hasfalamnál. Na azóta is érzem rendesen, majd ki rúgja az oldalamat. :-) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: és ott van megtapadva köszi!!!
Szia! Általában a 41. hétig várnak. (van ahol 42., de az azért elég ritka)

Masodik gyermekemet varom, igaz hogy a masodik szules az konnyebben es gyorsabban zajlik le? Az elso nagyon hoszu volt 18ora bizhatok benne hogy a masodik kevesebb lesz?

tudom ez egy olyan kerdes amire nem tudtok pontos valaszt irni de azoknak a valaszat varom inkabb akiknek az elso szulese nehez volt a masodik konnyebb

Legjobb válasz: wow az igen:)

A kérdező hozzászólása: wow az igen:)
Nekem az elsõ 4 óra alatt született, a 2.baba bõ 2 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: akkor vegulis igaz azhogy a masodik hamarabb megvan! mikor a lanyomat megszultem anyosom azt mondta az elso megcsinalta a masodiknak az utjat igy konnyebb lesz a masodik:)
Szia! Én az elsõt szinte észre se vettem és meglett. Majdnem 4 kilóval. A második kilóval született és rettenetesen fájt. Én is úgy voltam vele, mint Te. Nekem is mindenki azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Talán ez volt a baj. Nem voltam felkészülve eléggé a lehetséges fájdalomra. Kíváncsi leszek a harmadikra. Üdv. 20 hetes km
Szia!Nekem az elsõ szülésem 7óra volt, a második 3óra alatt meglett.Szóval ez nálam bejött. Szorítok, hogy nálad is így legyen. Hány hetes vagy? Üdv:8hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt:) 10 hetes vagyok
Nekem az elsõ 20 óra volt, a második 4 óra alatt meglett fájásgyengeséggel....
Szerintem igaza lehet anyósodnak. Nekem az elsõ 6 óra alatt, a második 1, 5 óra alatt megvolt. Az elsõ gyenge szülés-gyanús fájástól számoltam az idõt. Mindkét gyerek 4 kiló fölött volt. Most a harmadik...hááát, remélem beérünk majd a kórházba. :) A szülésznõm is azt mondta, hogy minden gyerek hamarabb megvan mint az elõzõ, hacsak nincs bármilyen komplikáció.A fájdalomban nem könnyebb, csak idõben rövidebb.


27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

Második babánkat várom. Az első 40 hét+ 5 nappal született. Esély van rá, hogy a második is 40 hét+ 5 napra szülessen? 36 hkm

Legjobb válasz: Ennyit tudok irni en is: esely van ra. Nekem mindket gyermekem kereken 39 hetre szuletett.

Ennyit tudok irni en is: esely van ra. Nekem mindket gyermekem kereken 39 hetre szuletett.
elsõ 40+3 második 38+3
Esély van rá, de nem feltétlenül lesz így. Nekem is két gyerekem van, mind a két terhességem más volt, és máshogy is végzõdött. A második rosszabb volt mint az elsõ. Mind a szülés, mind a kihordás...:)
Esély van rá.Nekem az elsõ 40+5 hétre, a második 37+3 hétre született.8 hkm
Az esély meg van én is mind kettõvel ráhúztam két hetet

Második gyerekünket várjuk, az első most lesz 3 éves. Hogy tudnám a legkedvezőbben igénybe venni a gyedet?

Segítségeteket szeretném kérni. Második gyerekünket várjuk, 2013.dec-2014.január körül várható a születés időpontja. Az első kisfiam 2010.június 12-én született, 2 évig kaptam a gyedet, most gyest kapok 2013 júniusig, azaz kb még egy hónapig. Az előző gyedem minimálbér alapján volt számítva. Mit tanácsoltok, mit csináljak? Vegyem ki a szabadságaimat majd menjek el táppénzre, és akkor a minimálbér alapján kapom, vagy legyek bejelentve néhány hónapot nagyobb fizetéssel? Vagy ha most visszamegyek és nagyobb fizetést kapok, az már nem számít bele a számításba? Mi a helyzet, ha decemberben születik és mi, ha januárban? Előre is nagyon köszönöm.

Legjobb válasz: Ha magasabb összeggel leszel bejelentve, akkor 2 eset van a gyedre. A tgyás mindenképpen a magasabb össezg alapján lesz megállapítva, még akkor is, ha csak szabira mész a magasabb összeggel, és akkor is, ha ez összevissza 1 napot jelent,de akkor is, ha egybõl táppénzre mégy és csak a szerzõdésedben lesz a béred magasabb. A gyed viszont akkor lesz a magasabb összeg alapján meghatározva, ha nem várod ki a gyes végét, hanem már most elmégy táppénzre. És úgy igazítod, hogy a táppénz plusz tgyás idén több legyen, mint 6 hónap.

Ha magasabb összeggel leszel bejelentve, akkor 2 eset van a gyedre. A tgyás mindenképpen a magasabb össezg alapján lesz megállapítva, még akkor is, ha csak szabira mész a magasabb összeggel, és akkor is, ha ez összevissza 1 napot jelent, de akkor is, ha egybõl táppénzre mégy és csak a szerzõdésedben lesz a béred magasabb. A gyed viszont akkor lesz a magasabb összeg alapján meghatározva, ha nem várod ki a gyes végét, hanem már most elmégy táppénzre. És úgy igazítod, hogy a táppénz plusz tgyás idén több legyen, mint 6 hónap.
Ez nem ilyen egyszerû. Mivel több mint fél évet leszel gyesen, a minimálbér lesz a gyed alapja. Ha még idén igényled a tgyást, akkor a 2012-es évet nézik, de akkor gyeden és gyesen voltál. Így a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja (2012-es szerzõdés szerinti béred). A gyed mindenképp a minimálbér alapján lesz számolva. Igazából 180 napot kellene dolgozz, hogy ne a minimálbért vegyél figyelembe. Ugye a gyedet 2014-ben igényled, így a 2013-as évet nézik. Ha kevesebb mint 180 napot leszel idén gyesen, akkor kellene 180 napot dolgozni, ténylegesen, vagyis nem táppénzen lenni, mert az nem számít ledolgozott napnak, vagyis a szabi lejárta után eljárni dolgozni, amíg összejön a 180 nap. Ha ez megoldható, akkor a gyednél a 2013-as bruttó átlagbért fogják számolni. Ha 2013-ban nem lesz 180 bérezett nap, akkor a minimálbér lesz majd a gyed alapja.
Még annyi, hogy ha nem lesz idén 180 nap, amit gyesen tölt, akkor se sok mindent tud tenni, csak ha nagy hassal eljár dolgozni. Azzal, hogy elmegy táppénzre, nem fogják az idei nagyobb fizetését igénybe venni, mert gondolom táppénzen lesz, nem jár be dolgozni. Ahhoz, hogy a nagyobb bérét vegyék figyelembe, el kellene járnia dolgozni. Ugyanis ha táppénz miatt nincs 180 bérezett nap, akkor az elõzõ ellátás alapja lesz a gyed alapja is, jelen esetben pedig a gyed igénylésekor az elõzõ ellátás a tgyás lesz. Tehát, ha kevesebbet is lesz gyesen, mint fél év, de a szabi lejárta után táppénzre megy, akkor a tgyás alapja lesz a gyed alapja is. Vagyis, ha 2012-ben a bejelentett bére a minimálbér volt, akkor sajna az lesz a tgyás alapja és a gyed alapja is, ha 2013-ban nem tud 180 bérezett napot összehozni! Ez sajna ilyen. Táppénzen töltött napok nem számítanak ledolgozott napnak, csak a biztosítási idõbe számít bele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor, ha idén több, mint 180 napot dolgozom papíron (ebbe beleszámít a szabadság és táppénz is???), akkor az új bejelentett fizetésem után számolják a gyedet és a tgyást? A baba december 31-re van kiírva. Ha hamarabb jön, mondjuk november 30-án, akkor nem jön össze a 180 nap, csak akkor, ha már most lemondom a gyest és visszamegyek dolgozni? És mi van, ha jan. 1-én születik? A jogszabályokat légyszi nekem is küldd el. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajnos nem teljesen értem, amit írtatok. Eldöntöttem, hogy azt szeretném, ha a régi fizetésem szerint számolnák most is a tgyást és a gyedet. Ehhez gondolom az kell, hogy 2013-ban ne legyen meg a 180 bérezett napom. (mivel a gyedet 2014-ben fogom megigényelni, hiszen decemberben szülök, és utána még kapom a tgyást, így a 2013-at vennék alapul, ha megvan a 180 nap) Szóval 2013. június 12-én lejár a gyesem. Ha után kiveszem a szabadságomat (ami ugye beleszámít a bérezett napokba), után ha vissza is megyek dolgozni, de az nem éri el a 180 napot a szabadságokkal együtt, és utána elmegyek táppénzre a szülésig, akkor a régi, 2009-es béremet fogják alapul venni, ugye? Ja, és a gyedet igényelhetem még decemberben is, ha dec. 20-ra vagyok kiírva? Elõre is köszi
Ne, a 2009-es béred semmiképpen nem lesz alapja semminek. Vagy a jelenlegi szerzõdés szerinti béred lesz az alap, vagy ha elmégy szabira, akkor a szabi alatt kapott tényleges béred lesz az alap. A gyedet nem igényelheted hamarabb, kizárólag a tgyás, vagy az annak megfelelõ idõ lejártakor. Ha elmégy szabira, akkor a szabi alatt kapsz majd x összeg jövedelmet. Ez a jövedelem (ha nem haladja meg a minimálbér kétszeresét) lesz a tgyás alapja. Ezt követõen a gyed alapja is ugyanez lesz, mert idén azért nem lesz 180 bérezett napod, mert több, mint 6 hónapot táppénzen leszel.
gyedet a tgyás lejárta után tudsz igényelni, vagyis decemberben még nem. Szülés elõtt 28 nappal a tgyást tudod megigényelni. Kb. november 22-tõl tudsz tgyást igényelni. Nem tudom miért jó neked, ha a 2009-es minimálbér után kapnád a tgyást és gyedet. Jelenleg a minimálbér bruttó 98 ezer forint, mikor kiveszed a szabikat, a szabijaidat ezzel a bérrel kell számolni, vagy ha jobban megemelték a bruttód, akkor azzal az új béreddel. A tgyás és gyed alapját is az új minimálbérrel kell számolják.

25 hetes kismama vagyok, második babánkat várom. Az első babával szinte mindennapos volt a szex, nálunk ez mindig jól működött, még terhesen is, most viszont nem nagyon esik jól, van úgy, hogy hetente csak egyszer kivánom. Ez normális?

Remélem, ez szülés után elmúlik, vagy lehet, hogy velem van a baj?

Legjobb válasz: Szerintem nincs semmi baj veled.Minden terhesség más és más.Ne izgulj,minden rendben jön majd,szülés után minden a régi lesz.Jó babavárást:)

Szerintem nincs semmi baj veled.Minden terhesség más és más.Ne izgulj, minden rendben jön majd, szülés után minden a régi lesz.Jó babavárást:)
Szerintem normális, én 19 hetes vagyok, és a mult hétig abszolut nem kivántam a szexet, a párom szenvedett is miatta, a gondolattól is rosszul voltam.Igaz most is csak heti egyszer de én már ennek is örülök.
Teljesen normális, mindenki mésképp viseli, és minden terhesség is lehet más. Erõltetni nem szabad, de keressetek egy közös megoldást, hogy párod se szenvedjen abszolut hiányt. Engem sajna eltiltottak, pedig eddig is keveslettem a heti-kétheti 1 alkalmat (párom rengeteget dolgozik, kiszipolyozzák, nemkem ennyi jutott belõle... ) De most õ is emlegeti, hogy augusztusig semmi... és ebbe szörnyû belegondolni:-(( De ne félj, minden rendben, ez még terhességed alatt is változhat:-)
Szia! Én a 38. héten járok. Az elején azt hittem a hányingerek miatt nem kívánom és majd elmúlik! De nem. Azóta is a hideg ráz, ha a szexre gondolok. Azért apát nem kínozzuk, néha megadom magam, de nem az igazi! Sajnálom is szegényt, de õ nagyon türelmes! Azt mondják elmúlik! Én is várom már, hogy visszatérjenek az összebújós esté! :) ) Kitartás!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, azért megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Nem hanyagoljuk apát sem, amikor már elkezdjük, már én is élvezem, csak a kezdet nehéz, ezekkel a méretekkel nem igazán van kedvem kezdeményezni.

A párommal megvolt az első és meg várunk egy kicsit a másodikkal de állítólag úgy vettem eszre hogy megint össze húzódott a szűzhártyám, ez lehetséges?

Legjobb válasz: Ha nem szakadt át teljesen akkor lehet. Tudod akik tampont használnak átdugják azt a szûzhártyán mert képes tágulni. HA nem szakadt el akkor a következõkben át kéne mert újabb és újabb fájdalmak lesznek.

Ha nem szakadt át teljesen akkor lehet. Tudod akik tampont használnak átdugják azt a szûzhártyán mert képes tágulni. HA nem szakadt el akkor a következõkben át kéne mert újabb és újabb fájdalmak lesznek.
Állítólag úgy vettem észre, hogy nem. :D Kislány, eredj, tanulj magyarul még kicsit, aztán szexelj!
Hülye, nem a szûzhártyád szûkült össze, hanem a hüvelyed. Mit gondoltál, ha egyszer megdugnak, rögtön 3 centi vastag lyuk marad majd a helyén?!
szerintem várj kb 5 évet a másodikkal, hogy ne kelljen ilyen kérdést feltenned itt!
Hát jó, hogy te így belelátsz a hüvelyedbe...Én még sose néztem, sose láttam.Eszembe nem jutott volna nézegetni magam ez miatt.
Kevesebb savanyú uborkát kell enned.
A kérdező hozzászólása: Nem tudod ki vagyok. Nem ikislany vagyok csak kislanyos kerdest tettem fel
A kérdező hozzászólása: Anyád a hülye
A kérdező hozzászólása: Nem nézegettem hanem a párom mikor ujjazott akkor erezte hogy ugyan olyan szûk lett mint amikor szûz voltam
Hát nézd, most vesztetted el a szüzességed, nem tudsz írni és kicsit hisztérika is vagy. Azt hittem, kislány, de ha nagyobb, a fentiek akkor sem épp a legszerencsésebb kombinációt adják. Ha kisfiú vagy, akkor bocsi, de a s.eggedben nincs szûzhártya.

Mi lenne a legjobb? Császáros az első babám. MOst várjuk a másodikat, még nem voltam dokiál, 5hetesek vagyunk.

Szeretném mindenképpen megpróbálni majd a sima szülést. Szerintetetek, ha nem megyek alapból magándokihoz a kórházban fognak velem érdemben majd foglalkozni, vagy rögtön császé?ározni fognak? Vagy úgy terveztem majd 20hetesen elmegyek magándokihoz, addig úgyis vannak genetikai uh-k. De mi van ha nem fog válllani? Miért nem jött hamarabb??-kérdi majd?? Mit ajánlottok?? Amúgy Nyiregyházán szültem, ott is szeretnék majd. Nem éretm, miért nem lehet magándokival közölni 6hetesen, hogy majd csak 20hetesen jönnék vissza, addig úgyis nézegeteik s?r?n a picurt. Az el?z? babánál sem akartam 4hetente járni, de közölte, hozzá ilyen s?r?n járnak a kismamák, és kész.

Legjobb válasz: A császározáshoz nem tudok hozzá szólni mert én még csak simán szültem.A dokihoz szerintem mehetsz késõbb van aki csak szülés elõtt pár héttel fogad dokit.Az én dokim is beírja a kiskönyvembe hogy 4 hét múlva menjek de én nem szoktam betartani,volt hogy 7 hétre mentem vissza és nem szólt semmit. 22hkm

A császározáshoz nem tudok hozzá szólni mert én még csak simán szültem.A dokihoz szerintem mehetsz késõbb van aki csak szülés elõtt pár héttel fogad dokit.Az én dokim is beírja a kiskönyvembe hogy 4 hét múlva menjek de én nem szoktam betartani, volt hogy 7 hétre mentem vissza és nem szólt semmit. 22hkm
Mennyi ideje szülted az elsõ babád?
A kérdező hozzászólása: Másfél éve. Így lesz köztük 2év 2hónap.
Én azt javaslom neked, hogy ha teheted inkább az elejétõl járj magándokihoz. Én az elõzetes császár miatt orvos és kórházváltásba kezdtem már a terhesség elején, és anyagi okokból nem akartam magán dokit fogadni. Végül azokból a kórházakból, amiket kinéztem magándoki nélkül gyakorlatilag elzavartak, a kötelezõ vizsgálatokra sem volt mindig egyszerû eljutni. Végül 18 hetesen sikerült találnom egy jó orvost, közel sem abban a kórházban ahol szerettem volna, de maximálisan meg vagyok elégedve és megbízom benne. Úgy néz ki hogy egészségügyi okokból sajnos nem tudom elkerülni a császárt, de már nem bánom, felkészültem, és végre jó kezekben vagyok. Ha nem akarsz idegroncs lenni (én már az voltam a 18. hétre), akkor szerintem inkább ne kezd el ezt az utat járni.

A második gyerkőcöt várjuk. Az első most lesz 5 éves, és jönnek a "jó kis" kérdések. Hogyan került bele a pocakomba a baba? Mit lehet erre válaszolni?

Azt a kérdést már megtárgyaltuk, hogy hogyan fog kijönni, mert szegénykém azt hitte, hogy a korházban meg fogok halni, amikor kivágják a pocakomból a babát. Ezen már túl vagyunk, sikerült meegnyugtatnom, és elmagyarázni neki, hogy mi fog történni, de a mostani kérdést nem tudom, hogyan közelítsem meg. A korához képest igen fejlett gondolkodása van.

Legjobb válasz: elõször is tudasd vele, h csak a felnõtt nõk hasában alakulhat ki baba, attól, ha egy felnõtt férfi nagyon megszereti õt. az én lányom beérte ennyivel. mondtam, h a többit csak ha nagy lesz, akkor érti meg, ha már nagy lesz, mint én.

elõször is tudasd vele, h csak a felnõtt nõk hasában alakulhat ki baba, attól, ha egy felnõtt férfi nagyon megszereti õt. az én lányom beérte ennyivel. mondtam, h a többit csak ha nagy lesz, akkor érti meg, ha már nagy lesz, mint én.
szia! Megírom õszintén , nincsenek mééég hasonló tapasztalataim , de azért , ha szívesen fogadod pár dolgot leírok , ami szerintem jó lehet. Szerintem. A gólya hozta, meg a további bugyuta dolgok szerintem már idejétmúltak :) Én leülnék vele és elmondanám /fõleg mert fejlett gondolkodású/, hogy õ is úgy került bele a mami hasába, hogy mivel apu és anyu nagyon szereti egymást , ezért úgy döntöttek , hogy egy kis lelket és hozzá testet kérnek a mennyországból. Ez a kis lélek pedig beköltözött a mami hasába és növekszik, ahogy annak idején õ is. Jó , tegyük fel , lehet hogy nem vagytok vallásosak és nem is kell , de ez olyan "egyszerû" és talán hatásos is:) 1 kismami
bocsi a duplázásért... :)
Az én fiam is az 5.évét töltötte, mikor megszületett a húga.Azt kérdezte, hogy jön ki onnan, meg hogy õ hogy jött ki?Erre konkrétan megmondtam az igaszságot, hogy hol jön ki, tudomásul vette.Arra a kérdésre, hogy hogy került be, nos arra idétlenül annyit mondtam "apa odatette".És hál istennek nem kérdezett többet!
Én azt mondtam a lányomnak, hogy ha egy bácsi meg egy néni szereti egymást, és együtt élnek, puszilkodnak, akkor a néni hasában el kezd fejlõdni egy pici baba.
Az a könyv amire az egyik válaszoló gondolt, nem az Anna és Peti?Aztán késõbbi címe Anna Peti és Gergõ?Ez is errõl szól érdemes megvenni, alexandrában kapható, sõt van egy olyan könyv is ami a tesstel is külön foglalkozik.Irtó édes és fõleg ha már ennyire kis felnõõt:) , akkor nyugodtan olvasgathatod neki, meg ugye képes õ is is láthatja mi van:)
Én is feltettem ezt a kérdést, és emlékszem a válaszra!!! Anya azt mondta, hogy Apa adott neki egy magot, amit a hasába tettek, és az, mire megnõ, kisbaba lesz:) Tulajdonképpen igaz, és nekem elég volt a válasz:) 26 hetes km.
Kislányom 4 éves volt januárban, most vagyok 22 hetes. Elõre felkészítettük a baba érkezésére, ráadásul soká jött össze, így elég sokáig nyaggatott, hogy hogyan történik. Én azt mondtam neki, hogy ez varázslat. Apa belevarázsolja anya hasába. Ezt elfogadta, csak volt egy kis bibi: meg akarta nézni a varázslatot :) )
Szia, Nekem volt/van egy olyan régi "mesekönyvem" ami egy családról szól, Peti Panka és Picuri azt hiszem, amiben a kicsiknek elmondják "részletesen" hogyan lesz a kisbaba. Én ugyan a húgom születése után felvilágosítottam magam vele(5évesen), elõtte csak annyit mondtam frappánsan, hogy apu és anyu eldugta oda a húgit. Szerintem picit lebutítva el lehet mondani egy 5évesnek, hogyan lesz a kisbaba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!